I       PROSESSITEEKKARIT

 1. Prosessiteekkareiden kanavat Telegramissa
 2. PT x TiK x SIK säännölliset liikuntavuorot
 3. Palaute yhdistyksen toiminnasta
 4. Prosessiteekkareiden LinkedIn-ryhmä
 5. Hallituksen kokoukset 2023
 6. [TÄRKEÄ] Jäsenrekisterin siirto ja jäsenmaksun suorittaminen
 7. Lämmönsiirto XI:n vuosijuhlaexcursio ke 20.9.
 8. Yhdistyksen yhdenvertaisuusohjesääntö
 9. Kylmävalssaus ti 19.9.
 10. Lämmönsiirtobileet to 21.9.
 11. Yhteislähtö Fyysikkospeksiin 23.10.
 12. [UUSI] Yhdistytuotteiden nouto pe 22.9.

II     CHEM

 1. CHEM-tapahtumat Telegram-kanava
 2. Opintopalaute
 3. Kemian tekniikan korkeakoulun maisteriportfoliouudistus
 4. Kasperin kisat 29.9.
 5. CHEM Korkeakoulusitsit ke 4.10.
 6. Online course: Metallurgical Engineering and Technical Analysis of Lifecycle and Sustainability (5 cr)
 7. [UUSI] CHEM-Approt ma 2.10.

III    MUUT

 1. Nyyti ry:n toimintaa syksyllä 2023
 2. Lakinlaskijaiset la 30.9.
 3. Save the date – 151. Teekkariperinnejuhla la 18.11.
 4. Polin appro ke 15.11.
 5. Otacruise 26.-28.11. Ticket sale info!
 6. [UUSI] Teekkarispeksi etsii tekijöitä vuodelle 2024!
 7. Pro Farm Group etsii työntekijää Regulatory Compliance Administrator -tehtävään
 8. AluInno -alumiinituotekilpailu 2023
 9. [UUSI] PI Roadshow ti 3.10.
 10. Fyysikkospeksi 2023: Sokerina pohjalla
 11. Ryhdy kampusoppaaksi!
 12. [UUSI] Holveja & Hylkeitä lukkariseminaari to 5.10.
 13. [UUSI] Ehdota uusia arwoisia Pyöreän Tornin Kiltaan!
 14. [UUSI Hae AYY:n edustajistoon
 15. Tiedottaja-sihteerin terveisetMuista maksaa Prosessiteekkareiden jäsenmaksu ja liittyä jäseneksi Kide.appissa
tästä linkistä!

TULEVIA LIPUNMYYNTEJÄ JA ILMOITTAUTUMISIA
CHEM korkeakoulusitsit (ke 4.10.), ilmo alkaa ti 19.9. klo 12.00
Holveja & Hylkeitä lukkariseminaari (to 5.10.), ilmo alkaa ke 20.9. klo 12
CHEM-Approt (ma 2.10.), ilmo alkaa to 21.9. klo 12.00
PI Roadshow (ti 3.10.) ilmo sulkeutuu pe 29.9.

TULEVIA TAPAHTUMIA
ti 19.9. Kylmävalssaus
ke 20.9. Vuosijuhlaexcursio
to 21.9. Lämmönsiirtobileet
pe 22.9. Yhdistystuotepäivystykset
la 23.9. Lämmönsiirto XI

I          PROSESSITEEKKARIT

1.       Prosessiteekkareiden kanavat Telegramissa

Voit liittyä PT:n Tiedotuskanavalle tästä: https://t.me/joinchat/AAAAAFAZzeI4birVAcfBZg ja #PT-keskusteluryhmään tästä: https://t.me/+aY6xg1c3ogA4Mjc0 Muistakaa liittyä myös CHEM Events -tiedotuskanavalle, johon tiedotetaan yhdistysten tapahtumien lisäksi Kemistikillan, Puunjalostajakillan ja Vuorimieskillan tapahtumista: https://t.me/chemtapahtumat . Tiedotteissa kerrotaan, vaaditaanko tapahtumaan killan jäsenyyttä.

(ylös)

2.       PT x TiK x SIK säännölliset liikuntavuorot

Nappaa mukaasi sisäpelikengät ja suuntaa Otahallin palloiluhalliin joka torstai klo 21–22!
Tiedossa rentoa pelailua TiKkiläisten ja SIKkiläisten kanssa. Lajit vaihtuvat vuoroviikoin. Tervetuloa pelaamaan! Pääset ilmoittautumaan vuoroon alla olevasta linkistä ja seuraamalla kuvaohjeita. Rekisteröitymistä ei tarvita! http://athletiks.nimenhuuto.com

Huomioittehan, että nykyään vuorolle ja pukuhuoneisiin pääsee sisään ainoastaan erillisellä koodilla, jonka voit kysyä @olenkissamiau. Koodi toimii 45 minuuttia ennen ja jälkeen vuoron. Koodia ei saa jakaa yleisesti.

(ylös)

3.       Palaute yhdistyksen toiminnasta

Onko jokin asia mikä vaivaa ja haluaisit muutosta asiaan? Onko jokin onnistunut erityisen hyvin? Voit laittaa anonyymiä palautetta Prosessiteekkareiden sivuilla, ja linkki palautteeseen on myös suoraan tässä.

(ylös)

4.       Prosessiteekkareiden LinkedIn-ryhmä

Kesätyöpaikkoihin hakeminen on ajankohtaista vuoden vaihteen jälkeen, joten hyvänä muistutuksena on LinkedInin käyttö mm. kesätöiden haun apuna! Prosessiteekkareilla on oma LinkedIn-ryhmä, johon kannattaa liittyä!

Ryhmässä löytää helposti kontakteja alaltamme ja korkeakoulustamme ja lisäksi ryhmään julkaistaan kesätyöpaikkailmoituksia alamme yrityksiltämme.

Liittymislinkki ryhmään:  https://www.linkedin.com/groups/13559286/

Prosessiteekkareiden LinkedIn-sivu: https://www.linkedin.com/company/prosessiteekkarit-ry

(ylös)

5.       Hallituksen kokoukset 2023

Tervetuloa seuraamaan Prosessiteekkareiden hallituksen kokouksia! Kokouksen ajankohdan voi tarkistaa yhdistyksen tapahtumakalenterista. Seuraava kokous on torstaina 21.9. klo 14.15 Harald Herlin -oppimiskeskuksessa huoneessa Johanna.

(ylös)

6.       [TÄRKEÄ] Jäsenrekisterin siirto ja jäsenmaksun suorittaminen

Yhdistyksestä riippumattomista syistä Prosessiteekkarit ry:n jäsenmaksua ei voi enää maksaa lukuvuosi-ilmoittautumisen ja AYY:n jäsenmaksun yhteydessä. Tämän myötä Prosessiteekkareiden jäsenrekisteri siirtyi Kide.app-palveluun 2.8.2023. Prosessiteekkarit ry:n jäsenmaksu maksetaan jatkossa Kide.appin kautta.

Jäsenmaksun suuruus vuodelle 2023 on 8 €. Jäsenyys on voimassa vuoden jäsenyyden hyväksymisestä, mikä tapahtuu liittymistä seuraavassa hallituksen kokouksessa. Prosessiteekkarit ry:n varsinaiseksi jäseneksi liittyvän henkilön on oltava myös Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan jäsen, minkä varmistamiseksi Kide.app-palvelu pyytää Haka-tunnistautumista opiskelijastatuksen todentamiseksi. Huomaathan, että opiskelijastatuksen voi vahvistaa vain yhdelle Kide.app-käyttäjätilille, joten varmista käyttäväsi haluamaasi tiliä ennen tunnistautumista. Mikäli et ole AYY:n jäsen, voit liittyä Prosessiteekkarit ry:n ulkojäseneksi. Ulkojäsenyys ei edellytä voimassa olevaa opiskelijastatusta.

Yhdistyksen jäseneksi pääset liittymään tästä linkistä. Valitsethan huolellisesti oikean jäsenyystyypin.

Muistutuksena vielä, että 1.1.–31.5.2023 välisenä aikana jäsenmaksun maksaneiden henkilöiden jäsenyys on voimassa syyslukukauden 2023 loppuun asti. 1.6.–31.7.2023 aikana liittyneiden henkilöiden jäsenyys on puolestaan voimassa kevätlukukauden 2024 loppuun asti. Molemmissa tapauksissa kyseisten henkilöiden tiedot siirretään vanhasta jäsenrekisteristä uuteen, eikä tämä vaadi toimia kyseisiltä henkilöiltä. Mikäli et halua tietojasi siirrettävän uuteen jäsenrekisteriin, olethan välittömästi yhteydessä jäsenrekisterin ylläpitäjään sähköpostitse rahastonhoitaja@prosessiteekkarit.fi.

(ylös)

7.       Lämmönsiirto XI:n vuosijuhlaexcursio ke 20.9.

Prosessiteekkareiden Lämmönsiirto XI vuosijuhlaviikon perinteinen vuosijuhlaexcursio tulee jälleen! Tänä vuonna suuntaamme Harjavaltaan Boliden Harjavallan tehtaille! Boliden Harjavallan prosessit perustuvat kierrätysmetallien ja rikasteiden hydro- ja pyrometallurgiseen jalostukseen. Tuotanto käynnistyi Harjavallassa vuonna 1936, ja vuonna 2004 tehtaat liitettiin osaksi Bolidenia. Tehtaiden päätuotteita ovat kupari, nikkeli, kulta ja hopea. Sivutuotteena tehtaat valmistavat rikkihappoa, jonka tuotantomäärä vuonna 2022 oli yli 700 000 tonnia. Bolidenin Harjavallan tehtaat, mukaan lukien Länsi-Euroopan ainut nikkelisulatto, ovat tärkeä osa Harjavallan suurteollisuuspuistoa, jossa työskentelee lähes 20 eri yritystä yli 300 hehtaarin alueella. Excursiolle lähdetään keskiviikkona 20.9. klo 8.00 ja takaisin Otaniemeen palataan yömyöhään samana päivänä yhteisen rennon ja mukavan iltaohjelman jälkeen. Kannattaa siis varata excursiota varten koko päivä!

Vuosijuhlaexcursio on tänäkin vuonna täysin ilmainen Prosessiteekkareiden jäsenille ja 36 nopeinta jäsentä mahtuu mukaan!

TL; DR
MITÄ? Vujuexcursio Boliden Harjavaltaan
MILLOIN? Keskiviikkona 20.9.2023
MIKSI? Koska kyseessä on mitä mainioin excursio ja mitä maistuvin illanvietto
DC? Smart casual ja teekkarilakki (jos löytyy)!
MITÄ MAKSAA? 0 €!

(ylös)

8.       Yhdistyksen yhdenvertaisuusohjesääntö

Uuden lukuvuoden mukana on tullut myös upouusi yhdistyksen yhdenvertaisuusohjesääntö!
Jokainen yhdistyksen piirissä toimiva henkilö on velvollinen noudattamaan ohjesääntöä, joten tämä viesti kannattaa lukea tarkkaan! Mistä on kyse? Yhdenvertaisuusohjesääntö (tunnetaan myös Code of Conductina eli CoCina) määrittää yhdistyksen pelisäännöt sekä toimintaohjeet niissä tapauksissa, joissa niitä laiminlyödään.

Mitä tämä tarkoittaa? Kaikilla yhdistyksen toimintaan osallistuvilla on oikeus olla oma itsensä mihinkään henkiseen tai fyysiseen ominaisuuteen katsomatta. Yhdistys ei hyväksy häirintää missään muodossa. Yhdenvertaisuuden edistämiseksi yhdistys ottaa käyttöön häirintäyhdyshenkilöt, joiden rekry alkaa syksyn aikana. Miten tämä liittyy sinuun? Osallistumalla yhdistyksen toimintaan sitoudut noudattamaan yhdenvertaisuusohjesääntöä. Niissä tapauksissa, joissa ohjesääntöä laiminlyödään, yhdistyksellä on oikeus määrätä kurinpitotoimenpiteitä.

Jos koet häirintää tapahtumissamme, ota välittömästi yhteyttä yhdistyksen hallituslaiseen tai Code of Conduct -vastaavaan. Löydät yhdenvertaisuusohjesäännön kokonaisuudessaan täältä.

Kysymykset yhdenvertaisuusohjesääntöön liittyen voi ohjata yhdistyksen Code of Conduct -vastaaville.
Hyvää alkavaa lukuvuotta toivottaen, Code of Conduct -vastaavat
@oonahanska @sarasiivola @prosessitikkari @Juhikka

(ylös)

9.       Kylmävalssaus ti 19.9.

Lämmönsiirtoviikko lähestyy ja niin myös Kylmävalssaus! Kaipaako wanhojen tanssien askeleet muistin virkistystä Lämmönsiirtoa varten? Tai oletko aina halunnut päästä tanssahtelemaan disco-musiikin tahtiin? Tänä vuonna Kylmävalssauksessa on mahdollisuus päästä opettelemaan wanhojen tanssien askeleita sekä discotanssin alkeita matalalla kynnyksellä! Wanhojen tanssit tanssitaan Lämmönsiirron pääjuhlassa launtaiana 23.9., mutta Kylmävalssaukseen saa myös osallistua, vaikka ei pääjuhlaan pääsisikään. Lähestyvän vuosijuhlan kunniaksi Kylmävalssaus järjestetään Design Factoryllä tiistaina 19.9. klo 18–21. Ilmoittautuminen tapahtumaan aukesi 12.9. klo 12 Ilmomasiinassa ja sulkeutuu tänään klo 18.00.
MITÄ: Wanhat tanssit ja disco
MILLOIN: Tiistaina 19.9. klo 18–21
MISSÄ: Design factory, Puumiehenkuja 5A
MITÄ MAKSAA: ILMAINEN
MIKSI: Tanssiminen on kivaa ja disco on parasta!

(ylös)

10.    Lämmönsiirtobileet to 21.9.

Vuoden odotetuin viikko on pian täällä ja sen mukana myös mahtavat Lämmönsiirtobileet! Tänä vuonna Lämmönsiirtobileet järjestetään torstaina 21.9 Villi Wäinössä Tiedossa on yksityistilaisuus baarin alakerrassa, jossa luvassa vapaaehtoista ohjelmaa! Tapahtuman teemana on 70-luvun bileet ja sen kunniaksi tiedossa on myös pukukisa!

Bileet ovat avoimet koko PT:n jäsenistölle. Nappaa kaverit messiin ja sanokaa ovella koodi ”Lämmönsiirtobileet” päästäksenne sisään välillä 21–00.

Illan ohjelma:
21:00 WilliWäinön ovet aukeaa
21:30 Tietokilpailu
22:30 70’s Dancebattle kaverin kanssa
23:30 Pukukilpailun voittajan julkaisu
00:00 Hymni.
00:00 baari aukeaa myös muille ja bileet jatkuvat

MITÄ: Lämmönsiirtobileet
MISSÄ: Villi Wäinö, Kalevankatu 4, Helsinki
MILLOIN: to 21.9. klo 21 ->
DC: 70-luku + Lakki (ei haalareita)

HINTA: Narikkamaksu 5 €
MIKSI: Prosessiteekkarit 11 v 🥳

(ylös)

11.    Yhteislähtö Fyysikkospeksiin 23.10.

Lähde mukaan katsomaan fyysikkospeksiä kera Parhaiden Taiteidenystävien! Esitys on maanantaina 23.10. klo 19–22. Ilmoittautumisessa ei ole kiire, sillä varaamme paikkoja ilmoittautuneiden määrän mukaan, mutta ilmoittautuminen täytyy tehdä maanantaihin 18.9. mennessä. Ilmoon auki ilmomasiinassa. Lisätietoja Fyysikkospeksistä löytyy täällä: https://www.fyysikkokilta.fi/speksi/

MITÄ: Yhteislähtö Fyysikkospeksiin
MILLOIN: Monday 23.10. klo 19-22
MISSÄ: Louhisali, Espoon kulttuurikeskus, Kulttuuriaukio 2
MITÄ MAKSAA: 13-15€ riippuen ryhmän koosta
MIKSI: Koska hammaskeijut eivät ole pelkästään lapsille🦷

(ylös)

12.    [UUSI] Yhdistytuotteiden nouto pe 22.9.

Keväällä tilattuja yhdistystuotteita on mahdollista noutaa perjantaina 22.9. klo 12–14 Kemian tekniikan koulun pääaulasta. Huomaa, että tuotteet tulee olla maksettu ennen noutoa, ja maksuohjeet on lähetetty sähköpostitse tuotteita tilanneille. Samalla myydään Prosessiteekkareiden jäsenpinssejä, joita pääsee käyttämään heti tulevassa Lämmönsiirto XI:ssä! Jäsenpinssin hinta on 12 € ja maksutapana MobilePay. Ensi viikolla tuotteita voi noutaa keskiviikkona 27.9. klo 13–15 pHuoneelta. Tällöin on myynnissä jäsenpinssien lisäksi myös muita yhdistystuotteita kuten haalarimerkkejä!

(ylös)

II        CHEM

13.    CHEM-tapahtumat Telegram-kanava

Pysy kärryillä siitä, mitä CHEMillä tapahtuu – liity CHEM-tapahtumat Telegram-kanavalle: https://t.me/chemtapahtumat

Kanavalla ilmoitetaan Prosessiteekkareiden, Puunjalostajakillan, Kemistikillan ja Vuorimieskillan tulevista tapahtumista. Tapahtumailmoituksessa lukee, vaaditaanko tapahtumaan osallistumiseen järjestävän yhdistyksen jäsenyyttä.

(ylös)

14.    Opintopalaute

Moikka!

Haluamme muistuttaa teitä kaikkia opintopalautteen tärkeydestä! Opintoihin liittyviin epäkohtiin voidaan reagoida vain, jos olemme niistä tietoisia.

Mikäli esimerkiksi kurssin arvosteluperusteet muuttuvat kesken kurssin tai ette saa tenttitulostanne neljässä viikossa, voidaan tilanteeseen puuttua, kun siitä ilmoitetaan opintovastaavalle.

Kandiopintoihin liittyvistä opintoasioista voi olla yhteydessä Leeviin:

 1. Sähköpostilla: opintovastaava@prosessiteekkarit.fi
 2. Telegramilla: @leeviha
 3. PT:n nettisivujen nimettömän palautelomakkeen kautta

Maisteriopintoihin liittyvistä asioista voi olla yhteydessä kiltojen opintovastaaviin:

KK: @Akseli_Rautakorpi tai palautelomake

PJK: @joonaskovalainen069420 tai palautelomake

VK: @vuorinainen tai palautelomake

Lisää tietoa opiskelijan oikeuksista löytyy täältä.

(ylös)

15.    Kemian tekniikan korkeakoulun maisteriportfoliouudistus

Kemian tekniikan korkeakoulu toteuttaa maisteriportfoliouudistuksen syksyllä 2024. Nykyinen ehdotus pitää sisällään neljän uuden koulutusohjelman perustamisen nykyisen seitsemän Master’s Programme in Chemical, Biochemical and Materials Engineering -ohjelman pääaineen sijaan. Lue täältä Kemian tekniikan korkeakoulun opetuksen varadekaani Jouni Paltakarin tiedote sekä täältä tarkempaa tietoa ehdotuksesta.

(ylös)

16.    Kasperin kisat 29.9.

Kasperin Wäellä on ilo ja kunnia haastaa Teidät Kasperin Kisoihin mittelemään materiaali- ja kalliotekniikan, geologian sekä kestävän kehityksen osaamisessa!
Kisoihin voit osallistua millä tahansa opintotaustalla, sillä kisoissa pärjää reippaalla asenteella ja terveellä maalaisjärjellä. Kerää siis kolmihenkinen joukkue kasaan ja saavu kisailemaan perjantaina 29.9. Alvarin aukiolle!

Paikalle voi myös tulla nauttimaan tunnelmasta ja kannustamaan suosikkijoukkueensa voittoon! Turnajaisia seuraa luonnollisesti jatkot saunoineen, ruokineen ja virvokkeineen. Lähde mukaan tekemään historiaa osallistumalla kolmatta kertaa järjestettäviin Kasperin Kisoihin ja oppimaan uutta näistä kovista tieteistä!
Lisää tietoa Instagramissa @kasperinkisat

MITÄ: Kasperin kisat
MISSÄ: Alvarin aukio
MILLOIN: 29.9.2023 klo 15 alkaen
MITÄ MAKSAA: 0 €
MIKSI: selvitetään, ken on vuorimieshenkisin!

(ylös)

17.    CHEM Korkeakoulusitsit ke 4.10.

Aurinko laskee Niemen taa, Chemtapit lähtevät sitsaamaan…
Valmistaudu liittymään Vuori-Winkyn, DiPTsyn, Puu-Laan ja KKo:n seuraan keskiviikkona 4.10. Servin teletappimaahan! Antennien viritys lähtee käyntiin kello 17, ja show käynnistyy kello 17.30!
Pukeudu siis lempi Chemtapiksesi ja tule mukaan ainutlaatuiseen seikkailuun, jossa tiedossa ruokaa, juomaa, naurua ja laulua! Osaksi tätä pääset 15 € hinnalla, joka maksetaan käteisellä Chemtappimaan portilla.

Ilmoittautuminen aukeaa tiistaina 19.9. klo 12 ja sulkeutuu 26.9. klo 23.55 muuttuen samalla sitovaksi.

Paikkoja on 80 PT:n, 40 KK:n, 40 PJK:n ja 40 VK:n jäsenille.
TL;DR:
Mitä? Chemtapit!
Missä? Servin chemtappimaassa (Jämeräntaival 4)
Milloin? 4.10. klo 17 alkaen, gongi 17.30.
Miksi? Koska CHEM <3
Mitä maksaa? 15 € käteisellä
DC? Teletapit

(ylös)

18.    Online course: Metallurgical Engineering and Technical Analysis of Lifecycle and Sustainability (5 cr)

New online course CHEM-C2480 Metallurgical Engineering and Technical Analysis of Lifecycle and Sustainability (5 credits) is available for independent study in periods I-V.  All CHEM students are welcome!  In this course, you will learn about the role of metals in modern society and climate change prevention. You will gain fundamental knowledge of metals, their properties and applications. You will also learn about the lifecycle of metals, the impact of metals on sustainability and their role in circular economy.
Enrollment period: 31.7-15.12.2023 or 1.1-31.5.2024
More information in SISU. You can also contact the responsible teacher: anna.klemettinen@aalto.fi

(ylös)

19.    [UUSI] CHEM-Approt ma 2.10.

CHEMin opiskelijoiden oma leikkimielinen appro, CHEM-Approt on täällä taas! Illan aikana pääsee tutustumaan CHEMin toimikuntiin ja kiltoihin sekä Otaniemen baareihin ja kauppoihin tässä leikkimielisessä rastikiertelyhenkisessä approssa. CHEM-Approt toteutetaan pussikaljatyylillä eli omat juomat voi ottaa halutessaan mukaan. Tietyillä pisteillä voi myös ostaa juotavaa. Tapahtuman jatkot järjestetään OK20:ssa! Tapahtuma on avoin koko CHEMille, ja mahdollisuus osallistua kaikille akateemisesta iästä riippumatta taataan kiintiöillä ilmoittautumisessa. Ilmoittautuminen alkaa torstaina 21.9. klo 12.00 Prosessiteekkareiden ilmomasiinassa täällä.

MITÄ: CHEM-Approt
MISSÄ: Otaniemessä, jatkot OK20
MILLOIN: Maanantaina 2.10. klo 17 ->
DC: Haalarit (jos on), ulkoiluun ja approiluun sopivat vaatteet
MIKSI: Koska CHEM!!

(ylös)

III      MUUT

20.    Nyyti ry:n toimintaa syksyllä 2023

Tiesitkö vielä Nyyti ry:n tarjoamasta toiminnasta ja tuesta opiskelijoille?
Olet sitten uusi tai jatkava opiskelija tai opiskelijoiden parissa toimiva, niin muistathan aloittaa rauhassa ja omia fiiliksiäsi kuunnellen!
Opiskelija tsekkaa Opintoihin palaajan pakettimme täältä, josta löytyy tarkemmin vinkkejä ja tukea opintoihin paluuseen.

MiehenTila on korkeakouluissa opiskelevien nuorten miesten (18–29 v) mielenterveyden ja hyvinvoinnin tukemiseen keskittyvä hanke. Hanke tarjoaa mahdollisuuden miesten väliseen matalan kynnyksen vertaistukeen, yksilöohjaukseen sekä omaehtoiseen työskentelyyn. Toimintaan voi osallistua maksutta, mistä päin Suomea tahansa.
MiehenTila-vertaisryhmät on tarkoitettu korkeakouluissa opiskeleville 18–29-vuotiaille miehille, jotka ovat halukkaita jakamaan kokemuksia jaksamisesta sekä vahvistamaan omaa mielenhyvinvointiaan. Olet tervetullut ryhmään omana itsenäsi elämäntilanteesta riippumatta. Ryhmään osallistuminen ei edellytä diagnoosia, lähetettä, traumaa tai kriisiä – halu keskustella riittää.
Ilmoittautuminen ryhmiin on avoinna. Ilmoittautumaan pääset täältä: Vertaisryhmät, Yksilöohjaus
Lisätietoa molemmista osoitteesta www.miehentila.fi

Mukavaa syksyä toivottaa koko Nyyti ry:n väki <3

Lisätietoja:

www.nyyti.fi

www.facebook.com/nyytiry

(ylös)

21.    Lakinlaskijaiset la 30.9.

Syyskuun päättyessä on aika laittaa lakit talviteloille, ja mikä olisikaan parempi tapa juhlistaa tätä kuin perinteiset Lakinlaskijaiset lauantaina 30.9.! Ja vaikka lakkia ei vielä löytyisikään, olet tervetullut nauttimaan huippuartisteista Dipolin syvyyksiin.

Lipunmyynti Lakinlaskijaisiin järjestetään keskiviikkona 20.9. klo 8.00–11.00 Kandidaattikeskuksen aulassa. Jos lippuja jää yli, ne tulevat myyntiin kide.appiin torstaina 21.9.

Ajantaisaiset tiedot tapahtumasta ja lipunmyynnistä löydät Telegramista @lakinlaskijaiset 🔱

(ylös)

22.   Save the date – 151. Teekkariperinnejuhla la 18.11.

Huh huh miten se onkin jo syksy! Jos kaikki perinteet pitävät paikkansa, voi se tarkoittaa vain yhtä asiaa! 151. Teekkariperinnejuhlaa vietetään lauantaina 18.11. ja Teekkariperinneviikkoa 13.–19.11.

(ylös)

23.    Polin appro ke 15.11.

Legendaarisiksi muodostuneet Polin approt valtaavat jälleen Helsingin keskustan kuppilat keskiviikkona 15.11. Vedä siis haalarit yllesi ja suuntaa huikealle kierrokselle itäiseen satamakaupunkiin. Tapahtumaan ovat enemmän kuin tervetulleita kaikki opiskelijat, opiskelijamieliset ja muut approintoilijat. Baarikiertely huipentuu jatkoihin Apollo Night Clubilla, jossa approkansaa viihdyttävät huikeat artistit .
Jos olet jo malttamaton approilija ja marraskuu tuntuu vielä kaukaiselta, Polin approa varten voit lämmitellä Dipolin appron merkeissä keskiviikkona 25.10. tutussa ja turvallisessa Otaniemessä.
Dipolin ja Polin appron yhteisliput tulevat myyntiin lokakuun aikana, lisätietoa tulossa pian! Jos ensimmäisessä lipunmyynnissä ei vielä onnista, älä huoli, sillä Polin approilla on myös oma lipunmyynti myöhemmin syksyllä. Seuraathan @polinappro -kanavaa tg:ssä tarkempia lipunmyyntiaikatauluja varten. Kaikki tarvittava informaatio sekä Dipolin että Polin approsta julkaistaan tällä tg-kanavalla.
Tämän lisäksi voit seurata tiedonkulkua Instagramissa @teekkarijaosto!

(ylös)

24.    Otacruise 26.-28.11. Ticket sale info!

Feeling stuck in Otaniemi? Longing for a change of scenery and some fresh air? Well, we have the answer, Otacruise 2023! Once again, Oracruise gathers 2500 Aalto students for a cruise to Stockholm and back on 26-28 of November 2023!

Information about the upcoming ticket sale days! Cabins for Otacruise ’23 will be sold in two batches. Online sale on 25.9. on KideApp at 17.00. Campus sale on 27.9. at 8.00. All tickets for Otacruise will be sold as cabins that house 2-4 students each. The online sale will contain cabins with 2-4 spaces in each. All campus sale cabins are 4 person cabins. Ticket prices and what the tickets include will be published later this week! Additional information about the ticketsales will come closer to the sales dates

TLDR;
What: Otacruise 2023
Where: Helsinki-Stockholm-Helsinki
When: 26-28 November 2023
Who: All Aalto Students Info: @otacruise

(ylös)

25.    [UUSI] Teekkarispeksi etsii tekijöitä vuodelle 2024!

Tekijöiden haku Teekkarispeksin ensi kevään produktioon aukeaa tänään maanantaina 18.9 klo 21!
Etsimme tekijöitä kaikkiin osa-alueisiin näyttelijöistä tanssijoihin ja bändiin, unohtamatta maskeeraajia, puvustajia, tekniikkaa, markkinointia,graafista tuotanto, lavastajia yms. Joihinkin osa-alueisiin on lisäksi erillinen haku, ja ensimmäiset haku-DL:t ovat jo lokakuussa:

Näyttelyhaku DL su 22.10.
Bändihaku DL su 22.10.
Tanssihaku DL su 22.10.

Ilmoittaudu mukaan täällä! http://produktiohaku2024.speksi.fi
Ilmoittautuminen sulkeutuu 5.11.2023 Tarkemmat tiedot löytyvät osoitteesta https://teekkarispeksi.fi/mukaan-produktioon/

Ilmoittautuminen speksin impro- ja tanssikursseille on auki osoitteessa https://teekkarispeksi.fi/mukaan-speksiin/kursseille/  Ensimmäisettanssikurssit ovat jo 23.9!

Lisätietoja saa Teekkarispeksin tuottajilta: tuottajat@teekkarispeksi.fi.

(ylös)

26.    Pro Farm Group etsii työntekijää Regulatory Compliance Administrator -tehtävään

 

Are you seeking to expand your skills in product compliance? Pro Farm Group, the global leader in biological solutions, is now looking for a Regulatory Compliance Administrator to join their growing Helsinki office! If you are interested in product compliance matters and want to develop your career in this field, this could be a perfect opportunity for you!

In this role, you’ll be joining Pro Farm Group’s small but close-knit Helsinki office and playing a crucial role in supporting the Regulatory Affairs Project Manager in broad-ranging product compliance tasks. You will also have the opportunity to work closely with other functions (such as R&D, marketing and product development) within the organization as well. Pro Farm offers you a meaningful role in a growing company and a global working environment.

https://atalent.fi/open-position/pro-farm-regulatory-compliance-administrator-200430

(ylös)

27.    AluInno -alumiinituotekilpailu 2023

Alumiinituotteet-toimialaryhmä järjestää nyt neljännen kerran AluInno-alumiinituotekilpailun, jossa on kaksi erillistä sarjaa: yrityssarja yrityksille ja henkilösarja esimerkiksi opiskelijoille tai vastavalmistuneille tai muuten alumiinista kiinnostuneille.
Kilpailun tarkoituksena on edistää alumiinin käyttöä Suomessa ja tuoda alumiinia tunnetummaksi sopivana materiaalina erilaisiin tarkoituksiin.

● Yrityssarja on tarkoitettu kaikille yrityksille, jotka ovat hyödyntäneet alumiinia innovatiivisesti
joko omassa tuotteessaan tai palvelussaan tai ovat edistäneet alumiinin käyttöä uudenlaisiin
kohteisiin. Kilpailutyö voi olla joko täysin uusi tai jo olemassa oleva konsepti.
● Henkilösarjaan voi vapaasti osallistua kuka tahansa yksityishenkilö. Voit olla esimerkiksi opiskelija, vastavalmistunut tai jo eläkkeellä. Ehdokastyön aiheen tulee liittyä innovatiiviseen alumiinin käyttöön tai alumiinin käytön edistämiseen Suomessa.

► Kilpailuun osallistuminen on maksutonta
► Kummankin sarjan voittajatyö palkitaan 2000 € rahapalkinnolla, muille finalisteille maksetaan kulukorvaus.
► Kilpailuaika päättyy 6.10.2023 ja kilpailun parhaimmisto palkitaan Alumiinipäivillä Lahdessa 21-22.11.23.

Lisätietoa ja osallistumisohjeet löytyvät täältä: www.aluinno.fi/  ja tämän sähköpostin liitteenä.

(ylös)

28.    [UUSI] PI Roadshow ti 3.10.

Opiskelija,
toivotamme sinut lämpimästi tervetulleeksi PI-Roadshow tapahtumaan Espoossa maanantaina 3.10.2023 Aallonharjalla (Tekniikantie 4 B, Espoo). Lue lisää alta ja ilmoittaudu mukaan!

PI toivottaa opiskelijat tervetulleeksi tutustumaan metsäteollisuuteen ja verkostoitumaan – luvassa on mielenkiintoisia yrityksiä monipuolisesti eri toimialoilta. Kaikki ensimmäisen vuoden opiskelijoista tohtoriopiskelijoihin saakka ovat tervetulleita!

Alustava ohjelma:

 17.00–18.00 Esitykset: PI:n intro metsäteollisuuteen, yritysesittelyt sekä PI:n opiskelijapalvelut
18.00–19.00 Yritysnäyttelyosuus + tarjoilut
19.00 –            Jatkot Aallonharjan Helmin saunassa

Mukana tapahtumassa ovat muun muassa UPM, Sappi, AFT, Honeywell jne. Vahvista paikkasi ajoissa ja viimeistään perjantaina 29.9.2023 tämän linkin kautta. Tervetuloa!

(ylös)

29.    Fyysikkospeksi 2023: Sokerina pohjalla

Fyysikkospeksi 2023 esittää: Sokerina pohjalla!
Hampaiden valtakunnassa hammaskeijut ja -peikot kilpailevat halutuimmasta resurssista – hampaista. Kuinka käy, kun maineenkipeä keijurikollinen ja kruunun perivä keijujen prinssessa ajautuvat viheliään valtapelin keskelle.
Nousevatko he taistoon vallanhimoa vastaan vai viekö itsekkyys heidät mennessään?

Iske hampaasi kiinni syksyn kutkuttavimpaan speksimusikaaliin. Esitykset Espoon Louhisalissa 17.–24.10. Osta liput nyt Kide.appista! Lisätiedot: https://fyysikkospeksi.fi

(ylös)

30.    Ryhdy kampusoppaaksi!

Oletko kiinnostunut ryhtymään kampusoppaaksi? Nyt tähän on tilaisuus – kampusopaskoulutus järjestetään keskiviikkona 20.9.2023 Aallon kampuksella salissa U5 klo 16–18.
Koulutetut kampusoppaat kierrättävät ryhmiä (enimmäkseen lukiolaisia) kampuksella ja kertovat omista kokemuksistaan. Opastuksista maksettava palkkio on 40 euroa kierrokselta.
Koulutuksessa tutustutaan ensin kierrosten yleisiin käytäntöihin (n. 30–45 min) ja kierretään nykyisen oppaan johdolla esimerkkikierros (n. 1 h). Esimerkkikierroksen kieli on englanti, muuten koulutus järjestetään ja materiaalit ovat suomeksi. Opastettavat ryhmät tulevat myös olemaan enimmäkseen suomenkielisiä, myös ruotsinkielisiä opastuksia voi tulla tarjolle.
Tarjoamme heti koulutuksen jälkeen tilaisuuden pitää opastuksia:

* Koe kampus 4.10. (useita kierroksia)
* Projektiviikko 23.10.–2.11. (ajanjaksolla useita kierroksia)
Näistä kierroksista maksetaan normaali palkkio. Jos kumpikaan ajankohta ei sovi, voimme miettiä yhdessä ratkaisua!
Haluatko ryhtyä kampusoppaaksi? Ilmoittaudu koulutukseen viimeistään tänään 18.9. Osallistujamäärä on rajoitettu.
Lisätietoja Hakijapalveluista (hakijapalvelut@aalto.fi)

(ylös)

31.    [UUSI] Holveja & Hylkeitä lukkariseminaari to 5.10.

Tarunhohtoinen CthLuTcu on herännyt syvästä unestaan ja muinaisten valssi soi pimeydessä. Auta suojelemaan yhteisöämme ja varmista, että illan päätteeksi hylje elää. Roolipelin siivittämät sitsit ovat täynnä muuttujia noppien määrätessä seurueenne kohtalon.

LuTku ylpeänä esittää: Fantasiateemainen syksyn lukkariseminaari torstaina 5.10.2023! Otakaari 20 tavernan yläparven ovet aukeavat klo 18 ja gongi kumahtaa klo 18.30. Mukaan mahtuu 50 nopeinta ilmoittautujaa ja ilmoittautumisen yhteydessä voit perinteisten tietojen lisäksi merkitä, tuletko paikalle tapahtumia suu ymmyrkäisenä seuraavana NPC:nä vai haluatko vaikuttaa ja osallistua illan kulkuun. Ilmoittautuminen aukeaa Kide.appissa keskiviikkona 20.9. klo 12:00 ja sulkeutuu perjantaina 29.9. klo 23:59. Seikkailu kustantaa 16 euroa ja tapahtuman jatkoilla on mahdollisuus saunoa. Lisätiedot & kysymykset telegramissa @lukkaritirehtoori.

TLDR;
Mitä: Lukkariseminaari; Holveja&Hylkeitä
Missä: OK20 yläkerta
Milloin: 5.10. klo 18:00, gongi 18.30
Kenelle: Laulukulttuurin ja hylkeiden ystäville
DC: Tarunhohtoinen fantasia

(ylös)

32.    [UUSI] Ehdota uusia arwoisia Pyöreän Tornin Kiltaan!

Ehdota uusia arwoisia Pyöreän Tornin Kiltaan! Arwoisaksi tulee ehdottaa henkilöitä, jotka ovat pian tai juuri valmistuneita, osoittaneet pitkäjänteistä harrastuneisuutta ja mielenkiintoa teekkarikulttuuria tai samanhenkistä Aalto-yhteisön toimintaa kohtaan, sekä toimineet aktiivisesti ylioppilaskunnassa tai sen piirissä toimivissa yhdistyksissä.

Ehdotuksen voi tehdä:
• Sinä
• Minä
• Useampi henkilö
• Kilta tai yhdistys
• Muu yhteisö
• Kaikki edeltävät yhdessä

Lähetä ehdotuksesi viimeistään 15.10. klo 23.59 osoitteessa: https://lomake.ayy.fi/ptk/ehdota-uusia-arwoisia/
Lisätietoja PTK:sta ja arwoisista: http://ptk.ayy.fi/

(ylös)

33.    [UUSI Hae AYY:n edustajistoon

Älä tyydy huuteluun, hae edustajistoon!
Haluatko vaikuttaa konkreettisesti AYY:n toimintaan ja muun muassa siihen, mihin jäsenmaksurahasi käytetään? Jos vastasit kyllä, lähde ehdolle edustajistoon eli edariin! Edarissa päätetään AYY:n tärkeimmistä asioista, kuten budjetista, säännöistä ja rakennushankkeista. Syksyn vaaleissa valitaan taas 45 uutta ja innokasta opiskelijajäsentä edariin kahden vuoden kaudelle. Ehdokasilmoittautuminen on auki 2.10. klo 16 saakka, ja itse äänestysaika on 1.–8.11. Mitä vielä odotat?

Lisätietoja: ayy.fi/vaalit

(ylös)

34.    Tiedottaja-sihteerin terveiset

Hyvää maanantaita ja alkanutta Lämmönsiirtoviikkoa!! Tämä viikko onkin täynnä tohinaa, muistakaa myös levätä! Viikon klisee:” Remember, in the rush of school and life, it’s essential to pause and take a moment to smell the roses.”

Anna Savola
Tiedottaja-sihteeri 2023 | Prosessiteekkarit ry
+358400876287 | tiedottajasihteeri@prosessiteekkarit.fi
Kemian tekniikan korkeakoulu | Aalto-yliopisto

Prosessiteekkarit sosiaalisessa mediassa:
Facebook | Instagram | LinkedIn | Flickr | Telegram