I       PROSESSITEEKKARIT

 1. Tietoa tapahtumista – päivitetty 10.1.2022
 2. Prosessiteekkareiden tiedotuskanava Telegramissa
 3. PT x TiK säännölliset liikuntavuorot
 4. Yhdistyksen PysähdysTauko on tauolla
 5. Palaute yhdistyksen toiminnasta
 6. Prosessiteekkareiden LinkedIn-ryhmä
 7. Hallituksen kokoukset 2022
 8. Wanhojen waraslähtö 28.8.
 9. Prosessin käynnistyksen jatkot 29.8.
 10. PT:n kaudenavajaiset 2.9.
 11. Lämmönsiirto X:n Vuosijuhlaexcursio 13.9.

II     CHEM

 1. CHEM-tapahtumat Telegram-kanava
 2. Opintopalaute
 3. Kysely kurssin Kandidaatintyö ja seminaari toimivuudesta

III    MUUT

 1. Suursitsit Alvarilla 3.9.
 2. Supersillis 4.9.
 3. Aalto Afterparty 6.9.
 4. Vapaaehtoiseksi Aalto Afterpartyyn!
 5. Bioblitz goes Aalto University 8.9.
 6. T150 – Teekkaripistekortti
 7. Teekkarius 150
 8. Tiedottaja-sihteerin terveiset

TULEVIA TAPAHTUMIA

28.8. Wanhojen waraslähtö

I          PROSESSITEEKKARIT

1.       Tietoa tapahtumista – päivitetty 10.1.2022

Prosessiteekkareiden hallitus linjasi 10.1. pidetyssä kokouksessa, että yhdistys noudattaa kaikissa tapahtumissaan aluehallintaviraston, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen, korkeakoulun sekä ylioppilaskunnan rajoituksia ja suosituksia.

(ylös)

2.       Prosessiteekkareiden tiedotuskanava Telegramissa

Prosessiteekkareille on nyt tehty Telegram-tiedotuskanava yhdistyksen virallista tiedotusta varten – PT:n Tiedotuskanava! Kanavalle tulee tästä lähtien kaikki tärkein tiedotus yhdistyksen toiminnasta, esimerkiksi tapahtumista ja tiivistelmä sähköpostitse lähetettävästä viikkotiedotteesta. Virallinen tiedotus on siirtynyt täysin tiedotuskanavalle helmikuun alusta alkaen. #PT-ryhmä säilyy käytössä jäsenten välistä keskustelua varten. Voit liittyä PT:n Tiedotuskanavalle tästä: https://t.me/joinchat/AAAAAFAZzeI4birVAcfBZg.

(ylös)

3.       PT x TiK säännölliset liikuntavuorot

Nappaa mukaasi sisäpelikengät ja suuntaa Otahallin palloiluhalliin joka torstai 1.9. alkaen klo. 21–22! Tiedossa rentoa sählyn tai koripallon pelailua TiKkiläisten kanssa. Lajit vaihtuvat vuoroviikoin. Tervetuloa pelaamaan!

(ylös)

4.       Yhdistyksen PysähdysTauko on tauolla

PysähdysTauot ovat vielä tauolla, mutta jatkuvat jossakin vaiheessa syyskuun aikana!

(ylös)

5.       Palaute yhdistyksen toiminnasta

Onko jokin asia mikä vaivaa ja haluaisit muutosta asiaan? Onko jokin onnistunut erityisen hyvin? Voit laittaa anonyymiä palautetta Prosessiteekkareiden sivuilla, ja linkki palautteeseen on myös suoraan tässä.

(ylös)

6.       Prosessiteekkareiden LinkedIn-ryhmä

Kesätyöpaikkoihin hakeminen alkaa pian heti vuoden vaihteen jälkeen, joten hyvänä muistutuksena on LinkedInin käyttö kesätöiden haun apuna! Prosessiteekkareilla on oma LinkedIn-ryhmä, johon kannattaa liittyä!

Ryhmässä löytää helposti kontakteja alaltamme ja korkeakoulustamme ja lisäksi ryhmään julkaistaan kesätyöpaikkailmoituksia alamme yrityksiltämme!

Liittymislinkki ryhmään:  https://www.linkedin.com/groups/13559286/

Prosessiteekkareiden LinkedIn-sivu: https://www.linkedin.com/company/prosessiteekkarit-ry

(ylös)

7.       Hallituksen kokoukset 2022

Tervetuloa seuraamaan Prosessiteekkareiden hallituksen kokouksia!. Kokouksen ajankohdan voi tarkistaa yhdistyksen tapahtumakalenterista. Hallitus pitää kokoukset pHuoneella. Seuraava kokous 26.8. klo 19.00.

(ylös)

8.       Wanhojen waraslähtö 28.8.

Onko sinulla ikävä fuksivuotta ja sen aloittanutta waraslähtöä?

Harmittaako, ettet pääse aloittamaan syksyä hauskasti tutustumisleikkien ja paljun siivittämänä? Ei hätää, sillä tänä syksynä järjestetään ensimmäistä kertaa wanhojen waraslähtö! Paikalle ovat tervetulleet kaikki PT:n jäsenet tupsusta ylöspäin. Saavu siis Rantsulle 28.8. klo 18 eteenpäin juhlistamaan kesätöiden loppumista ja moikkaamaan vanhoja kamuja!  Luvassa on rentoa paljuilua sekä iso kasa PT:n uusia ja vanhempia lautapelejä. Tervetuloa!

HUOM! Jos tilasit keväällä PT:n yhdistystuotteita, mutta ne jäivät keväällä hakematta, voit noutaa tilaamasi tuotteet Rantsulta tapahtuman aikana.

TL;DR

MITÄ? Wanhojen waraslähtö!

MISSÄ? Rantsu + palju

MILLOIN? 28.8. klo 18 ->

MITÄ MAKSAA? Ei mitään!

(ylös)

9.       Prosessin käynnistyksen jatkot 29.8.

Orientaatioviikon maanantaina fuksit pääsevät vihdoin viettämään perinteistä Prosessin käynnistystä pitkän tauon jälkeen. Perinteiseen tyyliin jatkot ovat avoimet koko jäsenistölle. Saavu siis tapaamaan uusia fukseja Helsingin Baarikärpäseen 29.8. klo 21 alkaen! Baarikärpänen jakaa osallistujille After Dark rannekkeet, jotka oikeuttavat -50 % alennukseen valikoiduista juomista. Rannekeen saat ovelta kertomalla koodisanan “Prosessin käynnistys”.

Pukukoodina jatkoilla on normaalit vaatteet ja lakki. Osallistujilta peritään 3,5 € narikkamaksu.

Mitä: Prosessin käynnistyksen jatkot

Missä: Baarikärpänen (Kauppakeskus Citycenter, Keskuskatu 8, 00100 Helsinki)

Milloin: 29.8. klo 21 alkaen

Mitä maksaa: 3,5 € narikkamaksu

(ylös)

10.    PT:n kaudenavajaiset 2.9.

Oletko jo valmis koulun alkuun? Ei mekään! On aika silti juhlistaa syyslukukauden alkua yhdessä.???? Sauna lämpiää koko illan, joten halutessasi nappaa PT-kavereiden lisäksi saunakamat kainaloosi ja suuntaa perjantaina 2.9. OK20 alakertaan pitämään hauskaa! Tapahtuma on avoin kaikille PT:n jäsenille.

TL;DR

MITÄ? Megahyperbängerbingobongobileet

MISSÄ? Otakaari 20 alakerta

MILLOIN? 2.9. klo 18 ->

DC? Haalari + lakki, fuksit vapaa

MITÄ MAKSAA? Ei mitään!

(ylös)

11.    Lämmönsiirto X:n Vuosijuhlaexcursio 13.9.

Prosessiteekkarien Lämmönsiirto X vuosijuhlaviikon perinteinen vuosijuhlaexcursio tulee taas! Tänä vuonna matka suuntautuu Voikoskelle Woikosken kaasutehtaalle!

Woikoski tuottaa kaasuja teollisuuteen ja lääkennälliseen käyttöön. Woikoski aloitti toimintansa vuonna 1882 Koivuniemessä nokimustatehtaana. Vuonna 1933 Voikoskella otettiin käyttöön ensimmäinen ilmantislauslaitos ja neljä vuotta myöhemmin Pohjoismaiden ensimmäinen vetyperoksiditehdas aloitti toimintansa. Henkilöstöä on noin 200.

Excursiolle lähdetään tiistaina 13.9. klo 9:00 ja takaisin Otaniemeen palataan yömyöhään samana päivänä yhteisen railakkaan illanvieton jälkeen. Kannattaa siis varata excursiota varten koko päivä!

Vuosijuhlaexcursio on tänä vuonna täysin ilmainen Prosessiteekkarien jäsenille!

Mukaan teekkarilakki! DC Smart Casual

Ilmo aukeaa keskiviikkona 31.8. klo 12.00 osoitteessa prosessiteekkarit.fi ja sulkeutuu lauantaina 11.9. klo 23.59

Tl;dr

MITÄ? Vujuexcursio Woikoskelle

MILLOIN? tiistaina 13.9.2019

MIKSI? Koska huippu excursio ja spesiaali illanvietto!

DC? Smart casual ja teekkarilakki (jos löytyy)!

MITÄ MAKSAA?  0 €

(ylös)

II        CHEM

12.    CHEM-tapahtumat Telegram-kanava

Pysy kärryillä siitä, mitä CHEMillä tapahtuu – liity CHEM-tapahtumat Telegram-kanavalle: https://t.me/chemtapahtumat

Kanavalla ilmoitetaan Prosessiteekkareiden, Puunjalostajakillan, Kemistikillan ja Vuorimieskillan tulevista tapahtumista. Tapahtumailmoituksessa lukee, vaaditaanko tapahtumaan osallistumiseen järjestävän yhdistyksen jäsenyyttä

(ylös)

13.    Opintopalaute

Moikka!

Haluamme muistuttaa teitä kaikkia opintopalautteen tärkeydestä! Opintoihin liittyviin epäkohtiin voidaan reagoida vain, jos olemme niistä tietoisia.

Mikäli esimerkiksi kurssin arvosteluperusteet muuttuvat kesken kurssin tai ette saa tenttitulostanne neljässä viikossa, voidaan tilanteeseen puuttua, kun siitä ilmoitetaan opintovastaavalle.

Kandiopintoihin liittyvistä opintoasioista voi olla yhteydessä Mariinaan:

 1. Sähköpostilla: opintovastaava@prosessiteekkarit.fi
 2. Telegramilla: @mariinatikka
 3. PT:n nettisivujen nimettömän palautelomakkeen kautta

Maisteriopintoihin liittyvistä asioista voi olla yhteydessä kiltojen opintovastaaviin:

KK: @pikkuhart tai palautelomake

PJK: @ilmarihieta tai palautelomake

VK: @Janttila tai palautelomake

Lisää tietoa opiskelijan oikeuksista löytyy täältä.

(ylös)

14.    Kysely kurssin Kandidaatintyö ja seminaari toimivuudesta

Moikka,

Täällä puhuupi teidän opintovastaava! Kandityöaiheiden vähyys on ollut pidemmänkin aikaa murheenkryyninä jokaiselle, joka siihen rupeamaan on ryhtynyt, joten ajattelin nyt viedä asiaa eteenpäin korkeakoululle.

Ajatuksena olisi helpottaa oman aiheen ehdottamista sekä siihen liittyvää prosessia, sillä kyseinen on jo nykyisellään mahdollista, mutta sitä harvoin tajuaa hyödyntää ja kandikurssin alkaessa se usein onkin jo liian myöhäistä.

Siksi olenkin ehdottamassa koululle seuraavaa:

 • Kandidaatintyön tekeminen -sivulle selkeä ja tyhjentävä prosessikaavio siitä, miten voi ehdottaa omaa aihetta (listaus henkilöistä kelle voi ehdottaa, miten keksiä oma aihe jne.)
 • Sekä yhdistys että korkeakoulu ottaa vastuulleen muistuttaa jäseniään reilusti ennen kandikurssin alkua mahdollisuudesta ehdottaa omaa aihetta
 • Seminaaripäivien päivämääristä pitäisi tiedottaa aiemmin ja niitä tarvitaan lisää (?)

 

Tämän lisäksi olisi tarkoitus keskustella koulun kanssa nykyisestä valintasysteemistä, sillä F5-kilpailu on harvan mieleen. Yllämainitulla ehdotuksella onkin tarkoitus avata keskustelua ja saada muutoksen rattaat liikkeelle.

Nyt siis toivoisinkin teiltä, rakas jäsenistö, että jos aiheesta löytyy jotain enemmän tai vähemmän järkevää sanottavaa, sanokaa se täällä! Erityisesti seminaaripäivistä olisi mielenkiintoista kuulla, onko niiden muuttamiselle tarvetta, sillä niistä olen kuullut vähemmän keskustelua.

Mahtavaa lukuvuoden alkua kaikille!

(ylös)

III      MUUT

15.    Suursitsit Alvarilla 3.9.

Orientaatioviikolla fuksit ovat päässeet rellestämään ympäri Otaniemeä, mutta Teekkarius 150 -tapahtumatoimikunta haluaa mahdollistaa räjäyttävän alun uudelle lukuvuodelle myös vanhemmille tieteenharjoittajille Suursitsien muodossa! Syksy lähtee ryminällä käyntiin lauantaina 3.9., kun Alvarin aukiolla sitsataan 800 hengen voimin! Tule nauttimaan laulusta, mahtavasta seurasta ja huikeasta ohjelmasta!????

Ilmoittautuminen tapahtumaan alkaa 10.8. klo 12.00. Lisätiedot: https://fb.me/e/1ZoEbN2B8

(ylös)

16.    Supersillis 4.9.

Oletko mukana orientaatioviikon järjestelyissä, etkä kerkeä itse yhtään juhlimaan? Suuntaatko lauantaina Suursitseille, ja tiedät että krapula painaa seuraavana päivänä? Haluatko muuten vaan nauttia syksyn alusta ja ystävien kerääntymisestä takaisin Otaniemeen?

Saavu siis Smökkiin, kun orientaatioviikko huipentuu sunnuntaina 4.9. Supersillikseen. Luvassa on taattua sillislaatua tarjoiluineen, bingoineen ja tunnelmineen.

Sillislipun hinta on 15€ sis. haalarimerkki, 13€ ilman haalarimerkkiä. Lipunmyynti tapahtumaan aukeaa Kide.appissa keskiviikkona 17.8. klo 18: https://kide.app/events/f74c1625-a6b0-42a6-ba70-b726f82f25fc  ????

MITÄ: Supersillis

MISSÄ: Smökki

MILLOIN: Su 4.9. klo 12 alkaen

LIPUT: Ke 17.8. klo 18 Kide.appissa

Lisätietoja FB-tapahtumassa: https://facebook.com/events/762062045123272/

(ylös)

17.    Aalto Afterparty 6.9.

Houston, we have a problem…

Vaikka orientaatioviikko on jo takanapäin, vielä ei ole aika palata maanpinnalle. Aalto Afterparty tekee vuosien jälkeen paluun aurinkokunnan keskipisteeseen eli Otaniemeen! Illan aikana huippuartistit nostavat niin tuoreet kuin vanhemmatkin tieteenharjoittajat kohti korkeuksia.

Musiikkielämysten lisäksi juhlijoiden viihtymisestä huolehtivat sekä baaritiski että myös muu oheistoiminta. Suuntaa siis tiistaina 6.9. Dipoliin yksiin lukuvuoden suurimmista bileistä!

MITÄ: Aalto Afterparty, Aalto Partyn viralliset jatkot!
MISSÄ: Dipoli, Otakaari 24
MILLOIN: Tiistai 6.9.2022 klo 20
LIPUT: 16€, linkki lippukauppaan julkaistaan pian

Tapahtuma on K18.

​Facebook-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/381638607382780

Tapahtuman Telegram-kavana: https://t.me/+phZzyY8OrM42Njk0

(ylös)

18.    Vapaaehtoiseksi Aalto Afterpartyyn!

Tule mukaan vapaaehtoiseksi Aalto Afterpartyyn! Pääset mukaan toteuttamaan alkusyksyn suurimpia bileitä, tutustumaan kanssaopiskelijoihin sekä nauttimaan työntekijäeduista.

Lisätietoja vapaaehtoisuudesta ja siihen liittyvistä eduista löydät täältä: https://forms.office.com/r/uMUfAyJFaU

(ylös)

19.    Bioblitz goes Aalto University 8.9.

Have you ever wondered, whom we are sharing the Otaniemi campus with? What kinds of non-human species live in the campus area? How many do you think we can find in few hours of time? Come and find out in Bioblitz and win amazing prizes!

What: Bioblitz is a fun competition in teams that focuses on finding and identifying as many species as possible in a specific area over a short period of time. The observations are photographed and gathered in iNaturalist mobile application, making the results also available for research purposes. The application also facilitates the identification of species by providing suggestions based on users’ photographs of the observed specimen. Top prizes for the winning team! Read more about BioBlitz e.g. here

When: 8.9.2022 at 14.00-18.00 + afterparty
Where: At Otaniemi campus area
For whom: All students and staff members
Registration: opens in August

Organisers: Aalto University, AYY, Symbioosi ry (University of Helsinki)
Collaborators: A! Co-Educator Team, ACRE/Campus Sustainability Team, Aalto Solutions for Sustainability.
Save this date into your calendar already now and stay tuned for the registration!

(ylös)

20.    T150 – Teekkaripistekortti

Koe fuksivuoden hurmos uudelleen kerätessäsi teekkaripisteitä ja selvitä onko sinusta HyperSuperTeekkariksi!

Tekkarius150 juhlavuoden yhteydessä pääset suorittamaan Teekkaripistekorttia, johon saat pisteitä monista erilaisista jo tutuistakin virkistäytymisistä kuin myös T150 teemaisista aktiviteeteista. Pistekortteja jaetaan T150 tapahtumissa ja siitä mainostetaan aina Instagramissa sekä tg-tiedotuskanavalla. Muistathan siis seurata juhlavuoden somekanavia @teekkarius150 (Telegram, Instagram, Facebook).

(ylös)

21.    Teekkarius 150

Teekkarius 150 -juhlavuosi on nyt täällä! Ainutlaatuisen juhlavuoden aikana on tiedossa tapahtumia laidasta laitaan sekä muuta huikeaa ohjelmaa. Näistä pysyt parhaiten kärryillä seuraamalla sosiaalisen median kanaviamme.

TG: t.me/teekkarius150

IG: instagram.com/teekkarius150

FB: fb.me/teekkarius150

(ylös)

22.    Tiedottaja-sihteerin terveiset

Moro,, kesä meni taas nopeesti. Mun kesä meni lähinnä töiden parissa, mutta viikonloppuisin ehti jopa vähän rentoutua :D. Innolla odotan koulun alkua, orientaatioviikkoa ja Lämppäriä! Tässä hassu kissavideo.

Kai Karvetti
Tiedottaja-sihteeri 2022 | Prosessiteekkarit ry
+358505723651 | tiedottajasihteeri@prosessiteekkarit.fi
Kemian tekniikan korkeakoulu | Aalto-yliopisto

Prosessiteekkarit sosiaalisessa mediassa:
Facebook | Instagram | LinkedIn | Flickr | Telegram