Opinnot

Prosessiteekkareissa opintoasioista huolehtii opintotoimikunta opintovastaavan johdolla. Opintotoimikunnan on tarkoitus puuttua opintoihin ja opiskeluun liittyviin epäkohtiin, ja välittää näistä tietoa korkeakoulun henkilökunnalle. Opintotoimikunta välittää myös tärkeää tietoa yliopistolta ja korkeakoululta opiskelijoille. Jos sinulla on pulma, risuja tai ruusuja aiheeseen liittyen tai haluat opintotoimikunnan tietävän jostain opintoihin liittyvästä epäkohdasta, niin ota yhteyttä opintovastaavaan Janika Hartiin (opintovastaava(at)prosessiteekkarit.fi).

Tiedotukset

 

Päivitetty 16.04.2019

 

 • Pääaineen valinta kandidaatin tutkintoon
  Kandidaatin tutkinnon pääaineen opiskelija voi valita vapaasti. Pääaineet ovat Biotuotteet, Kemia ja materiaalitiede, ja Kemian tekniikka ja prosessit. Pääaineen valinta on auki 12.4.-31.5.2019 ja lisätietoa hakuprosessista löydät Intosta. Pääaineiden kuvaukset näät täältä. Ota yhteyttä Heliin tai opintoneuvojiin, jos sinulla on pääainevalinnasta kysyttävää.

 • JOO-haku
  Helsingin ylipiston JOO haku on 1.-30.4. Muistutus että sähköisten lomakkeiden tulee olla HY:lla 30.4. AALTO-YLIOPISTOLLE TULEE JÄTTÄÄ HAKEMUSTEN KÄSITTELYYN AIKAA. Huolehdi siis, että täydellinen hakemus (mukaan lukien opintosuoritusotteesi ja hyväksytty HOPS) on lähetetty ajoissa, viimeistään perjantaihin 26.4. mennessä.

 • Täydennyshaku: jatkaminen DI-ohjelmassa - DL 3.6.2019
  Mikäli et huomannut hakea alkukevään 2019 haussa jatkamista DI-ohjelmassa ja opintosi ovat kuitenkin siinä vaiheessa, että sinun kannattaisi ja haluat aloittaa opintosi DI-ohjelmassa syksyllä 2019, voit hakea jatkamista ns. täydennyshaussa. Täydennyshaun kautta opiskelijat voivat jatkaa DI-ohjelman pääaineisiin perustellusta syystä ja mikäli haetussa pääaineessa on tilaa. Hakuaika päättyy 3.6.2019. Lisätietoja hakemisesta täältä.

 • Lopetettavat kurssit
  Tämän kevään aikana on opetettu viimeisen kerran osaa Bio- ja kemiantekniikka ja Materiaalitiede ja –tekniikka –pääaineiden kursseja. Tenttejä näistä tullaan järjestämään vielä lukuvuonna 2019-2020. Jos sinulla kuitenkin jäi koko kurssi suorittamatta, niin voit ehdottaa HOPSissa jotain kurssia uusista kursseista tilalle tai tulla miettimään sopivaa kurssia Helin kanssa yhdessä.
 • Kesäopetus (kurssit, tentit, kandi)

  Kesän kurssitarjonta: Aalto-yliopisto tarjoaa opiskelijoille kursseja myös läpi kesän. Kaikki kesän tarjonnan löydät Intosta kohdasta ”kesäopetus”.

  Kesätentit CHEMssä ovat 28.6. ja 9.8. Näihin tentteihin opiskelija voi toivoa haluamiaan tenttejä samalla tavoin kuin rästitentteihin. Lisätietoa Intosta.

  CHEM-A2600 Kemian tekniikan ohjelmointikurssi: CHEM-A2600 Kemian tekniikan ohjelmointikurssin on suoritettavissa kesän aikana. Kurssin voi suorittaa täysin sähköisesti etäkurssina tai halutessaan opiskelija voi osallistua viikottaisiin harjoituksiin. Ilmoittautua kurssille voi jo nyt Oodissa.

  Kandiseminaarin suorittaminen kesällä: Tekniikan alan yhteinen kesäkandiseminaari järjestetään 15.5.-31.8.2019. Ilmoittautuminen on auki Oodissa koodilla JOIN.kand 16.5.2019 asti. Ilmoittauduthan oman pääaineesi mukaiseen ryhmään.

Tenttiarkisto ja prujut

Prosessihuoneelta löytyvään tenttiarkistoon voit tuoda vanhojen tenttien kysymyspapereita. Tentit skannataan ja julkaistaan netissä osoitteessa tenttiarkisto.fi. Ahkerin tenttien palauttaja sekä yksi satunnainen palauttaja palkitaan vuosittain, joten muista kirjoittaa tentin taakse oma nimesi! Tenttiarkistonhoitajana toimii tänä vuonna Helena Angerla (helena.angerla@aalto.fi).

Opiskelijoiden itse tekemiä prujuja on mahdollista palauttaa opintovastaavalle sähköpostitse (opintovastaava@prosessiteekkarit.fi) tai suoraan prujukansioon. Prujut ovat kurssien sisällöistä , joita opiskelijat ovat tehneet ja jakaneet muiden opiskelijoiden iloksi. Kaikki prujut, joita opiskelijoilla on tarjota muiden prosessiteekkarien avuksi, otetaan vastaan mitä kiitollisin mielin. Tästä pääset prujukansioon.

Opintojen UKK

1. En pääse tenttiin/labroihin, mitä teen?

Ilmoita esteestä mahd. ajoissa kurssin opetushenkilökunnalle (yhteystiedot löytyvät MyCoursesista/Oodista), ja kysy mahdollisuutta korvaaviin suorituksiin (rästitenttipäivät, rästilabrat, suullinen tentti tai muu korvaava suoritus). Jos moni kurssitoverisikin on estynyt esim. PT:n tapahtuman takia, kannattaa vaatia labran/tentin siirtämistä.

2. Kurssin luennot olivat epäselviä/epäloogisia tai minulla olisi opetusta parantava kehitysehdotus, miten toimin?

Kannattaa lähettää palautetta Oodin kautta (tämä menee vastuuopettajan lisäksi opintojen suunnittelijalle ja ohjelman vastuuprofessorille). Jokaiselle luennoitsijalle tai kurssihenkilökuntaan kuuluvalle voi myös antaa rakentavaa palautetta kasvotusten tai sähköpostin välityksellä. Opintovastaavan ja opintotoimikunnan jäsenten puoleen voi myös aina kääntyä!

3. Haluaisin lähteä vaihtoon, mitä teen?

Vaihto-opiskeluiden järjestäminen tapahtuu opiskelijan toimesta. Eli sinun tehtäväsi on etsiä sinulle sopiva vaihto-ohjelma, ja hoitaa opinto-suunnitelma sekä kohteeseen hakeminen. Apua tähän voit kysyä korkeakoulumme vaihtoneuvojalta (kv-neuvoja-chem@aalto.fi). Innoitusta ja tietoa suosituista vaihtokohteista saa säännöllisin väliajoin järjestettävistä vaihtoinfoista sekä tietenkin vanhemmilta opiskelijoilta, jotka ovat olleet vaihdossa. Kannattaa myös huolehtia opintojen rahoituksesta, sekä tutustua vaihtostipendeihin ja niiden ehtoihin!

4. Olen lähdössä inttiin, vapaaehtoistyöhön auttamaan Afrikan nälkäisiä ja/tai en muuten vain tiedä mitä opiskeluilleni on käymässä, mistä saan apua?

Käytännön asioissa, kuten lukujärjestyksen tai oman HOPSin kasaamisessa parhaiten auttaa opintoneuvojat Aino Pesola ja Juuso Mälkönen (suomenkielellä) (kandi-neuvojat-chem@list.aalto.fi) tai Lauri Huitula (på svenska) (studier-chem@list.aalto.fi) ja maisteriopiskelijoille Heidi-Henrietta Saarikko msc-advisors-chem@list.aalto.fi. Monimutkaisempia kysymyksiä voi esittää opintojen suunnittelija Heli Järvelälle (heli.järvelä@aalto.fi). Apua urasuunnitteluun ja mm. stressinhallintaan voi pyytää myös yliopiston opintopsykologeilta (Linkki)

Opintopalautelaatikko

Tätä kautta voit antaa palautetta korkeakoulumme kursseista tai opinnoista yleisesti opintovastaavalle. Kanavan kautta voit tuoda esille niin kehityskohteita kuin positiivisiakin asioita. Kaikki saatava palaute on tärkeää, jotta kurssien ja opetuksen taso voi parantua.

Tästä pääset antamaan opintopalautetta.

Yhteystiedot

Kemistintie 1 D 2
FIN-02151 Espoo
Finland
Y-tunnus: 2647395-7

Sivu kehitysvaiheessa, ota yhteyttä:
tiedottajasihteeri(at)prosessiteekkarit.fi

Sisältö © 2012-2019 Prosessiteekkarit
Ulkoasu © 2012-2019 Markus Sintonen

Prosessiteekkareita tukemassa