Moi kaikki!

 EtäWappu kolkuttelee oven takana ja nyt onkin aika antaa palautetta kevään opintojen osalta. Keräämme yleistä opintopalautetta kurssijärjestelyistä sekä palautetta etätenttijärjestelyihin liittyen. 

Sisältö:
Lyhyet terveiset CHEMin edunvalvontasektorilta
Kesäopinnot
Etätyöpaja: Hiilineutraali kemia 2045 – Mitä se tarkoittaa?
Pääaineen valinta kandidaatin tutkintoon
Täydennyshaku: jatkaminen DI-ohjelmassa

 

Lyhyet terveiset CHEMin edunvalvontasektorilta
Olemme aktiivisesti pyrkineet vaikuttamaan korkeakoulun ja Aallon poikkeusajan opetukseen, etenkin toimivien kesäopintojen mahdollistamisen kannalta. Korkeakoulun piti alun perin luopua rästitenttimismahdollisuudesta, mutta nyt tätä harkitaan uudestaan kesälle, etenkin jos rajoitustoimet mahdollistavat kampuksen käyttämisen. Kesäopetukseen olisi myös pyrkimyksenä saada joko vaihtuvasisältöisellä (EV/CV) kurssikoodilla varustettuja temaattisia kursseja, tai hyvin etä- ja kesäopetukseen sopivia jo olemassa olevia kursseja. Lisäksi pyritään kokoamaan esimerkiksi Intoon listaus muiden tahojen (muut Aallon korkeakoulut, FITech, avoimet yliopistot) tarjoamista, CHEM-opiskelijoita kiinnostavista kursseista. 

Tällä hetkellä tarjolla olevat CHEM kesäkurssit:
CHEM-A2600 Kemiantekniikan ohjelmointikurssi 5 op
JOIN.kand Kandidaatintyö ja seminaari (tekniikan alan kesätoteutus) 10 op

Kartoitus kesäopintojen tarpeesta (CHEM)DL 3.5.
Kemian tekniikan korkeakoulu haluaa kartoittaa, onko kesäopinnoille lisääntynyttä tarvetta. Vastaisithan kyselyyn täällä

Muiden tahojen järjestämiä kesäkursseja:
Aalto: https://into.aalto.fi/pages/viewpage.action?pageId=1181567
FITech: https://fitech.io/fi/opinnot/?page=1&fit_learning_type=1046
Avoin yliopisto: https://www.avoin.jyu.fi/fi/opintotarjonta/avoimet-yliopistot

Etätyöpaja: Hiilineutraali kemia 2045 – Mitä se tarkoittaa?
Suomen kemiateollisuudella on iso tavoite: olla hiilineutraali teollisuudenala 2045 mennessä. Tällä hetkellä kemianteollisuuden kasvihuonekaasupäästöt ovat reilu 5 miljoonan tonnin luokkaa, eli noin 10% Suomen KHK-päästöistä. Mitä se oikein tarkoittaa, miten tähän tavoitteeseen päästään ja miten tämä kaikki liittyy prosessiteekkareiden opintoihin? Entä miten tavoite on suhteessa Suomen hallituksen hiilineutraalisuustavoitteen 2035 kanssa?

Tervetuloa Kemianteollisuus ry:n asiantuntijoiden fasilitoimaan etätyöpajaan, jossa näitä kysymyksiä pohditaan ja esitellään Kemianteollisuuden tietä kohti hiilineutraalisuutta ja maailmanpelastamista.

Tapahtuma on avoin koko CHEMille. Ilmoittautuminen tapahtuu Prosessiteekkareiden ilmomasiinassa.

Pääaineen valinta kandidaatin tutkintoon
Kandidaatin tutkinnon pääaineen opiskelija voi valita vapaasti. Pääaineet ovat Biotuotteet, Kemia ja materiaalitiede, ja Kemian tekniikka ja prosessit. Pääaineen valinta on auki 14.4.-31.5.2019 ja lisätietoa hakuprosessista löydät Intosta. Pääaineiden kuvaukset näät täältä. Ota yhteyttä Niina Arppeen tai opintoneuvojiin, jos sinulla on pääainevalinnasta kysyttävää.
Täydennyshaku: jatkaminen DI-ohjelmassaDL 25.5.
Mikäli et hakenut alkukevään 2020 haussa jatkamista DI-ohjelmassa ja opintosi ovat kuitenkin siinä vaiheessa, että sinun kannattaisi aloittaa opintosi DI-ohjelmassa syksyllä 2020, voit hakea jatkamista vielä ns. täydennyshaussa. Täydennyshaun kautta opiskelijat voivat jatkaa DI-ohjelmien pääaineisiin perustellusta syystä ja mikäli haetussa pääaineessa on tilaa. Lue lisää täältä.

Onnea kaikille opintoihin ja hauskaa etäWappua!