I     PROSESSITEEKKARIT

 1. Prosessiteekkareiden kanavat Telegramissa
 2. PT x TiK x SIK säännölliset liikuntavuorot
 3. Palaute yhdistyksen toiminnasta
 4. Prosessiteekkareiden LinkedIn-ryhmä
 5. Hallituksen kokoukset 2023
 6. [UUSI] Faasimuutos 2023
 7. PT x YFK Liikennevalositsit 16.3.
 8. [UUSI] 3+ sitsit 11.3.
 9. [UUSI] Save the date! PT:n LANit 17.-19.3.
 10. [UUSI] ISOISOhaku 28.2–13.3.

II    CHEM

 1. CHEM-tapahtumat Telegram-kanava
 2. Opintopalaute
 3. Proffakahvit 6.3.
 4. Wood Product and Processes – online-kurssi
 5. [UUSI] CHEM Rantsuilta 13.3.

III   MUUT

 1. Nyyti ry:n toimintaa keväällä 2023
 2. Allwell? -kysely toisen vuoden kandiopiskelijoille ja ensimmäisen vuoden maisteriopiskelijoille
 3. Teekkarispeksi 2023 – Univelka
 4. UtopiaKiima 9.3.
 5. TripVenture 2023 Sisiliaan ja Teekkaripurjehtijoiden kesäkurssit 2023
 6. This is Aalto- yhteisötilaisuus 2.3.
 7. [UUSI] Automaatiopäivät 2023
 8. [UUSI] Napolin toimintaa
 9. [UUSI] Säkenöivä Saunapäivä 7.3.
 10. [UUSI] Sitsit matkalla – Ulkopaikkakuntasitsit 16.3.
 11. [UUSI] AYY x Kiekko-Espoo: Opiskelijoiden Lätkäiltamat 8.3. & 9.3.
 12. [UUSI] Opiskelijoiden lentopallon SM-kisat
 13. [UUSI] Hankkijain Munajahti 29.3.
 14. [UUSI] ABP x GAYY Sateenkaaripong 11.3.

IV   KESÄTYÖT

 1. Metsä Groupin kesätyöhaku ja kansainväliset harjoittelumahdollisuudet
 2. Boliden Kevitsan kesätyöpaikat
 3. Muratan kesätyöpaikat
 4. Rauman kesäteekkarikampanja
 5. [UUSI] eniferBion kesätyöpaikat
 6. Tiedottaja-sihteerin terveiset

TULEVIA TAPAHTUMIA

Proffakahvit 6.3.
CHEM Rantsuilta 13.3.
PT x YFK Liikennevalositsit 16.3.

TULEVIA ILMOITTAUTUMISIA
Faasimuutos 20.–22.3., ilmoittautuminen alkaa 2.3.

I        PROSESSITEEKKARIT

1.     Prosessiteekkareiden kanavat Telegramissa

Voit liittyä PT:n Tiedotuskanavalle tästä: https://t.me/joinchat/AAAAAFAZzeI4birVAcfBZg ja #PT-keskusteluryhmään tästä:  https://t.me/+rG8LiYRYWl9hZjg0. Muistakaa liittyä myös CHEM Events -tiedotuskanavalle, johon tiedotetaan myös Kemistikillan, Puunjalostajakillan ja Vuorimieskillan tapahtumista, jotka ovat avoimia myös PT:n jäsenille: https://t.me/chemtapahtumat

(ylös)

2.     PT x TiK x SIK säännölliset liikuntavuorot

Nappaa mukaasi sisäpelikengät ja suuntaa Otahallin palloiluhalliin joka torstai 5.1. alkaen klo. 21–22! Tiedossa rentoa sulkapallon tai koripallon pelailua TiKkiläisten ja SIKkiläisten kanssa. Lajit vaihtuvat vuoroviikoin. Tervetuloa pelaamaan!

(ylös)

3.     Palaute yhdistyksen toiminnasta

Onko jokin asia mikä vaivaa ja haluaisit muutosta asiaan? Onko jokin onnistunut erityisen hyvin? Voit laittaa anonyymiä palautetta Prosessiteekkareiden sivuilla, ja linkki palautteeseen on myös suoraan tässä.

(ylös)

4.     Prosessiteekkareiden LinkedIn-ryhmä

Kesätyöpaikkoihin hakeminen on ajankohtaista jälleen näin vuoden vaihteen jälkeen, joten hyvänä muistutuksena on LinkedInin käyttö kesätöiden haun apuna! Prosessiteekkareilla on oma LinkedIn-ryhmä, johon kannattaa liittyä!

 

Ryhmässä löytää helposti kontakteja alaltamme ja korkeakoulustamme ja lisäksi ryhmään julkaistaan kesätyöpaikkailmoituksia alamme yrityksiltämme.

 

Liittymislinkki ryhmään:  https://www.linkedin.com/groups/13559286/

Prosessiteekkareiden LinkedIn-sivu: https://www.linkedin.com/company/prosessiteekkarit-ry

(ylös)

5.     Hallituksen kokoukset 2023

Tervetuloa seuraamaan Prosessiteekkareiden hallituksen kokouksia! Kokouksen ajankohdan voi tarkistaa yhdistyksen tapahtumakalenterista. Hallitus pitää kokoukset pHuoneella. Seuraava kokous on maanantaina 6.3. klo 8.00 pHuoneella.

(ylös)

6.     [UUSI] Faasimuutos 2023

Kevät etenee kovaa vauhtia ja mahdollinen Wappukin alkaa lähestymään, mutta sitä ennen on kuitenkin aika kokea kevään päräyttävin spektaakkeli! Hyppää siis bussin kyytiin ja lähde mukaan Faasimuutokselle pitkän tauon jälkeen! Luvassa on mm. 6 yritysvierailua monipuolisesti eri aloilta sekä riemukkaita illanviettoja sisarkiltojen kanssa! Lisäksi kaikille osallistujille on tarjolla ennennäkemätön yllätys!
Matkaan lähdetään maanantaina 20.3. klo 8.00 Otaniemestä ja takaisin tullaan keskiviikkona 22.3. noin klo 18.00. Mukaan mahtuu 30 nopeinta ilmoittautunutta, joista 10 paikkaa on varattu fukseille. Ilmoittautuminen alkaa 2.3.2023 klo 13.00 PT:n ilmomasiinassa.

TL;DR
Mitä: Kotimaan puolipitkä excursio Parhaiden Teekkareiden seurassa! 6 eri yritystä, 2 illanviettoa!
Missä: Ympäri Suomea
Milloin: 20.3.-22.3.2023
Miksi: Tarvitseeko edes kysyä?
Hinta: 55 €; liittymällä Suomalaisten Kemistien Seuran nuoreksi jäseneksi saat 15 € alennuksen reissun hinnasta, jolloin hinnaksi tulee 40 €. Nuoreksi jäseneksi voi liittyä täältä.
DC? Yritysvierailuilla smart casual + teekkarilakki, illanvietoissa haalarit

(ylös)

7.     PT x YFK Liikennevalositsit 16.3.

Ready, set, GO!
Jäikö ystävänpäivän jälkeen suukko saamatta? Eikö ihastuksesi saapunut paikalle? Lainehditko vielä sinkkuuden merellä? Vai haluatko vain viettää iltaa uusien ihmisten kanssa?
Jos vastasit kyllä yhteenkään yllä oleviin kysymyksiin, niin ratkaisuhan on totta kai PT x YFK yhteissitsit!
Teeman mukaisesti pukeutuneena pystyt helposti mainostamaan, oletko sinkku (vihreä), varattu (punainen), vai etkö itse tiedä suhteen luonteesta (keltainen).
Saavu siis Smökkiin 16.3.2023 viettämään PT x YFK yhteissitsejä, ja löydä uusi ihastuksesi! Kokkarit alkavat 18.00 ja gongi kumahtaa 18.30.
Ilmoittautuminen alkoi 24.2. klo. 18.00 PT:n ilmomasiinassa, ja sulkeutuu 5.3. klo. 23.55.
Mutta mitä jos sitsaamaan ei pääsekään? Ei hätää! Jatkot ovat avoimet molemmille jäsenistöille heti 23.00 alkaen!

Mitä? PT x YFK Liikennevalositsit
Missä? Servin Mökki, Jämeräntaival 4A
Milloin? 16.3, kokkarit 18.00 ja gongi 18.30
DC? Haalarit + liikennevalo
Hinta? 15 euroa
Miksi? PT <3 YFK
Tapahtuma on reilu ja yhdenvertainen kaikille eikä tapahtumassa hyväksytä minkäänlaista häirintää. Tapahtumassa noudatetaan AYY:n turvallisemman tilan periaatteita. Jos kuitenkin kohtaat tapahtumassa epämiellyttävää käytöstä tai häirintää, voit ottaa yhteyttä AYY:n häirintäyhdyshenkilöihin: hairinta@ayy.fi
Voit tutustua tilan esteettömyyteen täältä.

(ylös)

8.     [UUSI] 3+ sitsit 11.3.

Seniorivastaavat ovat saaneet kotiloman hoitokodista ja tämähän tarkoittaa luonnollisesti sitä, että on vuoden ensimmäisen 3+ tapahtuman, 3+ sitsien aika!
Sitsien teemana ovat suomalaiset perinnejuhlat! Valmistaudu siis perhejuhlien yltäkylläisyyteen ja saavu paikalle päälläsi perinnejuhlien klassikot päällä kokemaan kokemaan illan aikana niin nimiäiset, häät, rippijuhlat kuin valmistujaisetkin! Ilta tulee sisältämään teeman mukaista ohjelmaa eikä pöydästä tule puuttumaan perinteisiä sukujuhlatarjoiluja.
Mukaan mahtuu 37 nopeinta kolmatta tai sitä korkeampaa akateemista vuottaan viettävää juhlijaa! Ilmoittautuminen näihin perhejuhliin tapahtuu PT:n ilmomasiinassa https://prosessiteekkarit.fi/ilmo/event/203 2.3. klo 12 alkaen ja päättyy 7.3. klo 23.55 muuttuen tällöin sitovaksi. Gongi kumahtaa klo 17.30, mutta vastavalmistuneen sukulaistytön siviilisäätyä, todistusta ja tulevaisuudensuunnitelmia voi tulla kyselemään jo klo 17 alkaen alkumaljojen ääreen!

Mitä: 3+ sitsit!
Missä: Otarannan kerhotila
Milloin: 11.3. klo 17, gongi klo 17.30
Mitä maksaa: 15e
DC: Pakanalliset perinnejuhlat
Miksi: Mahdollisuus kokea kaikki rakastetuimmat juhlamme uudestaan, mutta tällä kertaa sinä voit olla se, joka kysyy muiden tulevaisuudensuunnitelmista!

(ylös)

9.     [UUSI] Save the date! PT:n LANit 17.-19.3.

LANit palaavat tänä keväänä tauolta, joten pakkaa tietokoneesi mukaan ja tule pelaamaan! Luvassa on myös muuta peliaiheista toimintaa koko jäsenistölle. Lisää tietoa tapahtumasta tulossa myöhemmin.

(ylös)

10.   [UUSI] ISOISOhaku 28.2–13.3.

ISOISO on uusi rooli, jonka tehtävänä on tukea ISOjen toimintaa. ISOISOt ovat ISOja, jotka ovat olleet jo aikaisemmin mukana ISOtoiminnassa. Heidän tehtäviinsä kuuluu muun muassa ISOjen auttaminen, tukeminen ja virkistäytymisen järjestäminen.
ISOISOjen tärkein tehtävä on jakaa oman ISOuden aikana opittuja tietoja ja taitoja eteenpäin omille ISOryhmille. ISOISOjen tarkoituksena on korvata nykyiset hallitusISOt.

ISOISOn tehtäviin kuuluu myös ISOjen hyvinvoinnin ylläpitäminen. Koska vastuuISOt tulevat olemaan ISOmmassa roolissa tapahtumien järjestämisessä, on tärkeää, että ISOjen hyvinvoinnista pidetään entistä parempaa huolta ISOISOjen avulla.  ISOISOt kuuluvat PT:n ISOkiintiöön, jolloin he ovat oikeutettuja osallistumaan ISOiluun liittyviin tapahtumiin, kuten PT:n ja ISOtoimikunnan ISOvirkistyksiin.
Tänä vuonna ISOryhmiä muodostetaan yhteensä 22; 18 suomikandiryhmää ja 4 ChemENG-ryhmää. ISOISOn tehtävänä on toimia kahden (2) ISOryhmän tukena, joka tarkoittaa, että ISOISOja valitaan tänä vuonna 11.

ISOISOhaussa suositaan ‘22 ISOja, sillä heidän tietonsa ja taitonsa ovat tuoreimmat käynnissä olevan ISOvuoden johdosta. ISOISOksi voi silti hakea jokainen Prosessiteekkari, joka on toiminut ISOna.
Valintaprosessi perustuu ISOISOhakemukseen, joka löytyy ilmomasiinasta. Tarvittaessa tähän sisältyy myös haastattelu. Haku on auki 28.2.–13.3.
ISOISOksi kannattaa hakea, jos yhtään kiinnostaa jatkaa ISOilua ja olla mukana kehittämässä PT:n ISOtoimintaa!
Lisätietoja voi kysyä ISOvastaavalta Telegramissa @huoltomies.

(ylös)

II      CHEM

11.   CHEM-tapahtumat Telegram-kanava

Pysy kärryillä siitä, mitä CHEMillä tapahtuu – liity CHEM-tapahtumat Telegram-kanavalle: https://t.me/chemtapahtumat

 

Kanavalla ilmoitetaan Prosessiteekkareiden, Puunjalostajakillan, Kemistikillan ja Vuorimieskillan tulevista tapahtumista. Tapahtumailmoituksessa lukee, vaaditaanko tapahtumaan osallistumiseen järjestävän yhdistyksen jäsenyyttä.

(ylös)

12.   Opintopalaute

Moikka!

Haluamme muistuttaa teitä kaikkia opintopalautteen tärkeydestä! Opintoihin liittyviin epäkohtiin voidaan reagoida vain, jos olemme niistä tietoisia.

 

Mikäli esimerkiksi kurssin arvosteluperusteet muuttuvat kesken kurssin tai ette saa tenttitulostanne neljässä viikossa, voidaan tilanteeseen puuttua, kun siitä ilmoitetaan opintovastaavalle.

 

Kandiopintoihin liittyvistä opintoasioista voi olla yhteydessä Leeviin:

 1. Sähköpostilla: opintovastaava@prosessiteekkarit.fi
 2. Telegramilla: @leeviha
 3. PT:n nettisivujen nimettömän palautelomakkeen kautta

 

Maisteriopintoihin liittyvistä asioista voi olla yhteydessä kiltojen opintovastaaviin:

KK: @Akseli_Rautakorpi tai palautelomake

PJK: @joonaskovalainen069420 tai palautelomake

VK: @vuorinainen tai palautelomake

 

Lisää tietoa opiskelijan oikeuksista löytyy täältä.

(ylös)

13.   Proffakahvit 6.3.

On tullut aika kevään Proffakahveille! Tule siis Kemian tekniikan korkeakoulun ala-aulaan maanantaina 6.3. klo 16.00 alkaen kahvittelemaan opetushenkilökunnan kanssa. Proffien kanssa pääsee juttelemaan vapaasti itseä askarruttavista asioista, kuten kandi- tai maisteripääaineesta, kesätöistä yms. Nyt on mahtava mahdollisuus päästä juttelemaan omista fiiliksistä ja vaikuttaa opetukseen!
TL; DR
MITÄ? Proffakahvit
MISSÄ? Kemian tekniikan korkeakoulun ala-aula
MILLOIN? Ma 6.3. klo 16
MIKSI? Opiskelu on kivempaa, kun tuntee proffat!
HINTA? Nolla markkaa!

(ylös)

14.   Wood Product and Processes – online-kurssi

CHEM-E2235 Wood Products and Processes (5 cr) -kurssi järjestetään ensimmäistä kertaa verkkomuotoisena keväällä 2023. Voit suorittaa kurssin itsenäisesti oman aikataulusi mukaan IV-periodin aikana 27.2. – 14.4.2023. Kurssi koostuu lukumateriaaleista, lyhyistä videoista, tehtävistä ja verkkotenteistä. Kurssi alkoi johdantoluennolla 27.2.2023 klo 14:15. Ilmoittaudu kurssille 6.3.2023 mennessä:
Sisu: https://sisu.aalto.fi/student/courseunit/aalto-CU-1150933092-20220801/brochure

(ylös)

15.   [UUSI] CHEM Rantsuilta 13.3.

Joko viime kerran saunaillasta on jo kulunut tovin? Tekisikö mieli aloittaa maanantai rennosti? Rantasauna on siinä tapauksessa täydellinen startti alkuviikolle! Tule viettämään rentoa saunailtaa Rantsulle maanantaina 13.3. CHEM-kavereiden kanssa. Luvassa on kiltojen perinnepelejä, ruokaa ja ennen kaikkea hauskaa seuraa! Ilmoittautuminen aukesi Prosessiteekkareiden Ilmomasiinassa tänään maanantaina 27.2. klo. 12!

TL;DR
MITÄ? Rantsuilta KK:n, PJK:n, VK:n ja PT:n jäsenille
MISSÄ? Rantasauna, Vastaranta 1
MILLOIN? Maanantaina 13.3. klo 18->
MIKSI? Koska hyvä seura, pelit ja sauna!
KUINKA PALJON? Nollamarkkaa!

(ylös)

III     MUUT

16.   Nyyti ry:n toimintaa keväällä 2023

Tiesitkö vielä Nyyti ry:n tarjoamasta toiminnasta ja tuesta opiskelijoille?
Nyytin Chatin kevätkausi starttaa nyt! Tuttuun tapaan chattejä järjestetään kaikille täysi-ikäisille opiskelijoille avoimesti, mutta mukana on myös muutamia kohdennettuja chattejä rajatummille kohderyhmille vertaistuen vahvistamiseksi. Tule mukaan keskustelemaan! Lisätietoja chateistä verkkosivuiltamme.

Tämä kevät tulee olemaan ryhmätoimintaa täynnä siksi kannattaa ottaa Ryhmät -sivustomme seurantaan! Sivulle päivittyvät ajankohtaiset tiedot ryhmistä ja niihin ilmoittautumisista. Tulossa ovat ainakin kaikille opiskelijoille avoimena Elämäntaitokurssi sekä Yksinäisyys mielessä -vertaisryhmät.

Mukavaa kevättä toivottaa koko Nyyti ry:n väki <3

Lisätietoja:

www.nyyti.fi

www.facebook.com/nyytiry

(ylös)

17.   Allwell? -kysely toisen vuoden kandiopiskelijoille ja ensimmäisen vuoden maisteriopiskelijoille

Toisen vuoden kandiopiskelija ja ensimmäisen vuoden maisteriopiskelija – mitä kuuluu?Vastaa AllWell?-opiskeluhyvinvointikyselyyn! Linkki kyselyyn lähetetään sinulle sähköpostilla. Saat kyselyn päätyttyä henkilökohtaista palautetta ja autat yliopistoa ja ohjelmia kehittymään. Kyselyyn vastataan nimettömänä, ja vastaukset käsitellään ehdottoman luottamuksellisesti.
Kysely on auki 15.2.-1.3.2023.
Lue lisää: AllWell?-opiskeluhyvinvointikysely

(ylös)

18.   Teekkarispeksi 2023 – Univelka

Tule katsomaan Teekkarispeksiä 2023 – Univelka! Tämän vuoden speksi suuntaa unten maille! Perheen, bisneksen ja unien kietoutuessa yhteen yllättävien kumppanien täytyy yhdistää voimansa unien maailman pelastamiseksi. Mutta onko seurauksena pelkkää painajaista?
Osta liput nyt! Lisätietoja: https://teekkarispeksi.fi/

(ylös)

19.   UtopiaKiima 9.3.

Talven pimeys väistyy ja utopian kiimaltava aurinko paistaa kasvoillesi. Arkkitehtiopiskelijat kutsuvat juuri SINUT kokemaan ennennäkemättömän uuden ajan alun! Todellisuuden rajoja hämärtävä vuoden ekstaattisin tapahtuma – UTOPIAKIIMA – vie sinut toiseen ulottuvuuteen.
Miltä sinun utopiasi näyttää? Heitä harteillesi villeimpien unelmiesi viitta, sonnustaudu syvimpiin haaveisiisi ja suuntaa katseesi kohti keväistä Smökkiä. Upeimmat asut palkitaan utopistisin palkinnoin. Luvassa on loisteliasta ohjelmaa ja tajuntaa ravistelevia esityksiä.
MITÄ? KIIMA
MILLOIN? 9.3
MISSÄ? SMÖKISSÄ (Jämeräntaival 4)
MITÄ MAKSAA? 12 € (sisällyttää haalarimerkin)
DC? UTOPIAN KANSALAINEN
Lipunmyynti alkoi maanantaina 20.2 klo 12 Kide.appissa!
Pysy siis kuulolla!
Ajankohtaiset infot ilmestyy tapahtuman tg-ryhmään sekä Instagramiin:
https://t.me/+5w_zBC6eCH81OGNk
Ig: @kiima2023

(ylös)

20.   TripVenture 2023 Sisiliaan ja Teekkaripurjehtijoiden kesäkurssit 2023

Teekkaripurjehtijat suuntaavat tänä vuonna upeaan Sisiliaan 26.8.-2.9.2023 yksirunkoisilla purjeveneillä. Ennakkotietoja ja -taitoja ei vaadita, joten lähde siis mukaan kokemaan Sisilian tulivuoret ja turkoosit vedet!
Ilmoittautuminen on nyt auki ja sitova!
Lisätietoja ja ilmoittautumislomake löytyy osoitteesta https://trip.ayy.fi/wordpress/?page_id=2479 tai laittamalla sähköpostia hallitus@teekkaripurjehtijat.fi

 

KURSSIT

Kiinnostaako purjehtiminen, mutta purjeveneet ovat vielä utopiaa? Haluatko kartoittaa lisää purjehdustaitoja ja päästä ensi kesänä vesille?
Teekkaripurjehtijat ry järjestää jälleen touko-kesäkuussa purjehtija- ja saaristopäällikkökursseja. Purjehtijakurssi on tarkoitettu aloittelijoille ja saaristopäällikkökurssi puolestaan jo kokeneemmille. Lue nettisivuiltamme lisätietoja tai lähetä viestiä osoitteeseen hallitus@teekkaripurjehtijat.fi

Ilmoittautuminen kursseille alkaa tällä viikolla (27.2.–5.3.)
Ole haukkana paikalla, sillä paikat menevät nopeasti!

Kevään infoillat järjestetään Otaniemessä tiistaina 28.2. klo 18 (suomeksi) ja keskiviikkona 1.3. klo 18 (englanniksi). Lue lisää nettisivujen uutisista ja ilmoittaudu mukaan: trip.ayy.fi

(ylös)

21.   This is Aalto- yhteisötilaisuus 2.3.

This is Aalto -yhteisötilaisuus järjestetään 2.3. klo 9–10.
This is Aalto -yhteisötilaisuudessa kuulet yliopiston saavutuksista ja tuloksista eri osa-alueilla – tutkimus, opetus, vaikuttavuus ja menestyksen mahdollistajat – ja lisäksi pääset inspiroitumaan yhteisömme vuoden mittaan tekemästä työstä videokoosteen kautta. Yhteisötilaisuuden isäntä on rehtori Ilkka Niemelä ja mukana on myös AYY:n puheenjohtaja Ida Parkkinen. Tilaisuus on Zoom-verkkolähetys. Tervetuloa mukaan kaikki aaltolaiset: henkilöstö ja opiskelijat!

(ylös)

22.   [UUSI] Automaatiopäivät 2023

Automaatiopäivät 2023 on pian täällä! Tule Helsinkiin 28. ja 29.3 seuraamaan loistavia esityksiä ja puheita teemalla Automaatio ja koneoppiminen vihreän siirtymän mahdollistajina. Paikalle tulee suomalaisia ja kansainvälisiä huippuosaajia yrityksistä, sekä koulutus- ja tutkimuslaitoksista. Seminaari onkin mainio paikka verkostoitumiselle ja automaation laaja-alaisen skaalan ymmärtämiselle. Opiskelijoille on lisäksi tarjolla ilmaisia Hands on –tekniikkademoja alan huippuosaajilta. Rekisteröityä voi täältä: https://www.automaatioseura.fi/automaatiopaivat2023/rekisteroityminen/
Ja kaikki muu tärkeä löytyy tapahtumasivuilta: https://www.automaatioseura.fi/automaatiopaivat2023/

(ylös)

23.   [UUSI] Napolin toimintaa

Hei, tekniikan akateeminen
Naispolyteekkarit Napoli kokoaa yhteen tekniikan alalla toimivia akateemisia naisia. Vuodesta 1980 toiminut Napoli on yksi TEKin aktiivisimmista kerhoista, ja jäseniä verkostossa on tällä hetkellä lähes 600, pääosin työelämässä toimivia, mutta myös opiskelijoita ja työelämän jo jättäneitä. Kutsumme nyt uusia jäseniä mukaan monipuoliseen toimintaamme!
Ammatillista osaamista ja verkostoitumista, kulttuuria ja harrastuskokeiluja
Napolilla on jäsentapahtumia lähes viikoittain. Järjestämme kiinnostavia yritysvierailuja, urailtoja, kulttuuririentoja, monipuolisia harrastuskokeiluja ja muuta arjen vastapainoa – runsaasta tarjonnasta löytyy jokaiselle jotakin. Tilaisuudet järjestetään pääosin pääkaupunkiseudulla. Toimintaan osallistuminen tarjoaa mahdollisuuden verkostoitua, vaihtaa ajatuksia ja saada vertaistukea muilta tekniikan alalla työskenteleviltä naisilta. Napolilla on myös oma mentorointiohjelma.
Lisätietoa Napolista ja tulevan tapahtumakalenterin löydät osoitteesta napoli.tek.fi. Esimakua toiminnasta saat myös seuraamalla Facebook-ryhmäämme. Jäseneksi voit liittyä sivulla https://napoli.tek.fi/liity-jaseneksi/ .
Tervetuloa mukaan naisverkostoon!

(ylös)

24.   [UUSI] Säkenöivä Saunapäivä 7.3.

Yhteisöjaosto Aava kutsuu jokaisen aaltolaisen nauttimaan suomalaisten rakastetuimmasta vapaa-ajanviettotavasta – saunomisesta!
Päivän aikana pääset kiertämään AYY:n saunatiloja, ottamaan rennot ja kipakat löylyt parhaimpien tovereittesi ja uusien tuttavuuksien kanssa. Illan aikana tutustut myös useaan Aavan alaiseen toimikuntaan erilaisten rastien kautta.
Kierrettävät saunat ja rastikartat jaetaan Saunapäivän alkupamauksessa klo 17 eteenpäin AYY:n keskustoimiston edestä!
Kiertämällä kaikki saunat ja suorittamalla jokaisen saunarastin, saavutat itsellesi saunateemaisen haalarihärpäkkeen!
Mitä: Säkenöivä Saunapäivä 7.3.
Missä: Otaniemessä, lähtö AYY:n keskustoimiston edestä (Alvarinaukion puoli)
Milloin: Tiistaina 7.3. klo 17 alkaen
Miksi: AYY:lla pääsee jälleen saunomaan!
DC: Haalarit, pyyhe, uima-asu

(ylös)

25.   [UUSI] Sitsit matkalla – Ulkopaikkakuntasitsit 16.3.

Ovatko Otaniemen luritukset jo tutumpia kuin omat taskusi? Haluakko nää laajentaa tietämystäsi myös muiden kaupunnien laulukulttuurista? Toiveisiisi on vastattu, sillä Lukkaritoimikunta järjestää Ulkopaikkakuntasitsit! Riennä siis varaamaan lippusi laulukulttuurimatkalle halki Suomen teekkarikaupunkien!
Sitsit järjestetään 16.3. OK20 alakerrassa. Kaikkia matkustajia pyydetään saapumaan laiturille klo 18 alkaen varaamaan itselleen istumapaikan junasta sekä tutustumaan kanssamatkustajiin, hyvissä ajoin junaan saapuville on mahdollisuus varata paikka ylellisestä hytistä! Junan pilli viheltää klo 18.30, minkä jälkeen matka Ouluun Lappeenranta-Lahden, Tampereen, Turun ja Jyväskylän kautta voi alkaa!

Laulannan lisäksi viihtyvyydestänne illan aikana huolehtii LuTkun iloinen väki yllätysohjelman muodossa. Hauskuus ei myöskään lopu päätepysäkkiin, vaan sitsien loputtua iltaa jatkavat jatkot, joilla on mm. saunomismahdollisuus!
Ilmoittautuminen tapahtumaan aukeaa keskiviikkona 1.3. osoitteessa https://forms.office.com/e/JWmXsxyVSw klo 12.00 ja sulkeutuu sunnuntaina 12.3. klo 23.55 muuttuen tällöin sitovaksi. Lisätietoa löytyy tapahtuman Telegram-kanavalta:
https://t.me/+UvLPwqStiwRlODY0
tl;dr
MITÄ: Ulkopaikkakuntasitsit
MILLOIN: 16.3. klo 18:00, kongi klo 18.30
MISSÄ: OK20 alakerta
MITÄ MAKSAA: 16 €
DC: Kulttuurituristi muiden teekkarikaupunkien twistillä
KETÄ: Kaikille laulukulttuurin ja matkustamisen ystäville

(ylös)

26.   [UUSI] AYY x Kiekko-Espoo: Opiskelijoiden Lätkäiltamat 8.3. & 9.3.

Mikä olisikaan parempi tapa valmistua tuleviin Jääkiekon MM-kisoihin kuin itse lätkäpeliin lähtemisellä! AYY:n yhteisöjaosto Aava järjestääkin koko Aallon opiskelijoille avoimen yhteislähdön Espoon kaupungin tarjoamiin Kiekko-Espoon peleihin keskiviikkona 8.3. ja torstaina 9.3.!
Kiekko-Espoo pelaa viimeiset pelinsä ennen Mestiksen pudotuspelien alkua, joten nyt on sopiva aika mennä kannustamaan paikallisjoukkuettamme isolla joukolla!
Pelit ovat seuraavat:
8.3. Kiekko-Espoo vs Iisalmen Peli-Karhut klo 18:30
9.3. Kiekko-Espoo vs Roki klo 18:30
Ennen pelejä on myös hyvä tutustua kiekkokatraan ja puhua hiukan tulevien pelien ennakkoasetelmista virvokkeiden kera. Kumpanakin päivänä järjestetäänkin tietysti pre-gamit klo 17:00 myöhemmin tarkentuvassa paikassa.
Tarkempi lippujen jako infotaan lähempänä ajankohtaa.
Eiköhän kannusteta vastustajajoukkueet nakkikioskille ja ulvota Kiekko-Espoo voittoon upeana opiskelijapoppoona!
Ilmoittaudu mukaan seuraavan linkin kautta: https://forms.office.com/pages/responsepage.aspx?id=0377CHYR0EKKo6ccnH8geugoqPJtpQhJk1_pDwToXWJUM0xZRkNVVVQ4T0o2MldUTkpMTU8yOTI1Mi4u
Voit halutessasi ilmoittautua vaikka kumpaankin peliin.
Mitä: AYY x Kiekko-Espoo: Opiskelijoiden Lätkäiltamat
Missä: Espoon Metro areena, Urheilupuistontie 3
Milloin: keskiviikko 8.3. ja torstaina 9.3 klo 18:30, pre-game klo 17
Miksi: Ilmaista jääkiekkoa!
DC: Haalarit lätkätwistillä

(ylös)

27.   [UUSI] Opiskelijoiden lentopallon SM-kisat

Pitkän tauon jälkeen lentopallon OSM-kisat ovat täällä jälleen!
Opiskelijoiden liikuntaliitto (OLL) sekä Tampereen Teekkareiden Lentopallokerho (TTLK) järjestävät lentopallon OSM-kisat Tampereen yliopiston kampuksilla, Hervannassa Tamppi Areenalla sekä keskustassa Atalpa-rakennuksessa 15.-16.4.2023.

Kisoissa pelataan kolmessa sarjassa: miesten, naisten sekä rentosarjassa. Rentosarja on tarkoitettu sekajoukkueille.
Ilmottautuminen on auki 20.2.–24.3. ja joukkuepaikkoja miesten sekä naisten kilpasarjoissa on 8 ja rentosarjassa 12. Peleissä noudatetaan lentopallon virallisia sääntöjä. Rentosarjassa lisäyksenä on, että kentällä tulee olla vähintään yksi nainen koko pelin ajan. Eriä pelataan aina 2, pois lukien finaalipelit, joissa pelataan paras kolmesta -tyylillä.
Osallistumismaksu jokaisessa sarjassa on 100 €/joukkue, joka sisältää 15€ OLL:n käsittelymaksuja.
Jos osallistumismaksun maksajan on eri kuin yhteyshenkilö tai jos maksu maksetaan esim. seuran tililtä, tulee siitä ilmoittaa maililla: markku.rantahalvari@oll.fi

Majoitus ja ruokailu:
TTLK:lla on parille nopeimmalle joukkueelle mahdollisuus majoittua Hervannan kampuksen läheisyydessä. Lisätietoja ja varauksen voi tehdä ilmoittautumisaikana majoitusvastaavalle (emma.salli@tuni.fi). Pelipaikkojen läheisyydessä on mahdollisuus ruokailla opiskelijaystävälliseen hintaan seuraavissa paikoissa: Hervanta, Keskusta.
OLL:n tapaturmavakuutus:
Näissä kisoissa kaikki OLL:n jäsenyhdistyksiin kuuluvat henkilöt ovat tapaturmavakuutettuja OLL:n puolesta. Lisätietoa löytyy osoitteesta https://www.oll.fi/jasenyhteisoille/edut jasenyhteisoille/tapaturmavakuutus/

Molempiin pelipaikkoihimme on esteetön pääsy.
Yhteystiedot:
OSM-kisavastaava (säännöt, kiintiöt, pelipaikat, yms. käytännön asiat) Laura Ala-Hakuni laura.ala-hakuni@tuni.fi 0503058121
Majoitusvastaava: Emma Salli (emma.salli@tuni.fi=
Häirintäyhdyshenkilö: Salla Partanen
Kisojen tiedotusta voi seurata TTLK:n Instagramista sekä nettisivuilta!

(ylös)

28.   [UUSI] Hankkijain Munajahti 29.3.

Hauenpesässä kuhisee, kaislikossa suhisee… Oletko SINÄ valmis??
Hankkijain Munajahti palaa entistä suurempana ja vauhdikkaampana 29.3.! Haukikana on taas muninut oranssit munansa juottoloiden lämpöön, lähelle Espoo-Helsinki-akselin oranssia päärataa…
Munien sijainti selviää vain ja ainoastaan salaperäisiä vihjeitä ratkomalla, eli nyt kognitio kuntoon! Rastilla odottavat Haukikanan Lähettiläät, jotka auliisti tarjoavat vihjeen seuraavalle rastille, tosin vasta kun joukkue on suorittanut hupaistakin hullunkurisemman tehtävän.

Munajahti on joukkuelaji, jossa jaetaan Päräyttäviä Palkintoja! Eli siis a) nopein ja b) kekseliäin joukkue saa kirstun täynnä kimaltavaa kultaa… tai ainakin vähintään jotain yhtä hienoa!
Tapahtumaan sisältyy tietysti vanhat kunnon jatkot @OK20 alakerta. Otakaari 20 toimii myös starttina (ensimmäisen vihjeen voi hakea klo 16–18 välillä) sekä maaliviivana.

OLE OMAN ELÄMÄSI MUNA – TULE MUNAJAHTIIN!!!
Lipunmyynti (6€ / 8€ haalarimerkin kanssa) alkaa 6.3. klo 12.00 täällä. Muista siis kiitää haukan lailla kide.appiin, tai voi lippu jäädä kynsien ulottumattomiin… Huom! Kaikki joukkueen jäsenet ostavat oman lipun!
Liity myös Munajahdin Telegram-tiedotuskanavalle osoitteessa http://t.me/munajahti
TL;DR
Mikä: Hankkijain Munajahti
Siis mikä? 3-in-1 rastikiertelyaarteenmetsästysappro
Milloin: 29.3.2023 kello 16.00 alkaen
Missä: Aloitus Otakaari 20:n isolla puolella
Maksaa: 6€ / 8€ tinyurl.com/munajahti2023

(ylös)

29.   [UUSI] ABP x GAYY Sateenkaaripong 11.3.

Aalto Beer Pong yhteistyössä GAYY:n kanssa järjestää Sateenkaaripongin! Valmistautukaa häikäisevimpään Beer Pong turnaukseen ikinä, sillä tämä glitterintäyteinen turnaus ei jätä ketään kylmäksi. Nauti kisatunnelmasta pelaten tai vain katsoen. Jatkoilla riittää tekemistä kaikille karaoken ja hyvän seuran parissa!
Tapahtuma on avoin ja ilmainen kaikille, turnaukseen osallistuminen maksaa 6 € /joukkue. Ilmoittautuminen alkaa 3.3. klo 12:00.
Lisää infoa ja ilmoittautumisen löydät täältä: https://abp.ayy.fi/ilmo/event/9.  Nähdään pian!
Mitä: Beer Pong turnaus
Missä: OK20 yläkerta
Milloin: Lauantaina 11.3., pelit alkavat 17:30

(ylös)

IV     KESÄTYÖT

30.   Metsä Groupin kesätyöhaku ja kansainväliset harjoittelumahdollisuudet

Tule mukaan Metsä Groupiin tekemään parempaa tulevaisuutta! Tutustu tehokkaisiin tuotantolaitoksiimme, joissa valmistamme maailman parhaasta raaka-aineesta, uusiutuvasta pohjoisesta puusta, toimialamme kirkkaaseen kärkeen kuuluvia tuotteita. Jatkuva tuotekehitys ja uuden innovointi ovat keskeinen osa liiketoimintaamme. Tarjoamme monipuolisia ja vastuullisia kesätöitä eri puolilla Suomea. Omaa osaamistasi pääset kehittämään muun muassa tuotannon, kunnossapidon, logistiikan, tuotannonsuunnittelun, teknisen markkinoinnin, tietohallinnon tai asiakaspalvelun tehtävissä.
Hae kesätyöpaikkoja 28.2.2023 mennessä! www.metsagroup.com/kesatyot

Kansainväliset harjoittelumahdollisuudet
Kiinnostaako kesäharjoittelu ulkomailla? Metsällä on tänä vuonna avattu 6 kansainvälistä harjoittelupaikkaa pehmopaperitehtaillamme Ruotsissa, Saksassa, Puolassa ja Slovakiassa! Kyseessä on Suomessa tekniikan alaa opiskeleville suunnattu 2–4 kuukautta kestävä harjoittelu, jossa myös matkakulut ja asuminen korvataan. Kielitaitovaatimuksena pelkkä englanti. Tutustu paikkoihin, ja ota startti kansainväliselle uralle!

(ylös)

31.   Boliden Kevitsan kesätyöpaikat

Nyt sinulla on mahdollisuus hakea kesätöihin Bolidenin Kevitsan kaivokselle ja saada arvokasta työkokemusta! Kesätyöntekijänä olet yksi meistä ja pääset mukaan ammattitaitoiseen porukkaan kaivosympäristössä.

Koulutus ja vaatimukset
Etusijalla valinnassa ovat alan opiskelijat. Kesätyöntekijät työskentelevät 3–5 kuukautta ja töitä tehdään työtehtävän mukaan päivä- tai vuorotyössä. Kaikille työntekijöillemme on järjestetty ilmainen työmatkakyyti Sodankylä-Kevitsa-Sodankylä, mutta asumisen kesätyöntekijät järjestävät itse. Kaikille töihin valituille tehdään terveystarkistus ja huumausainetestaus. Edellytämme kesätyöntekijöiltä töiden alkaessa täysi-ikäisyyttä ja vähintään B-luokan ajokorttia.

 

Lisätietoja
Hakuprosessiin ja rekrytointijärjestelmään liittyviin kysymyksiin vastaa Kevitsan henkilöstöhallinnosta Minna Helttunen, minna.helttunen@boliden.com.

 

Hakemukset
Olemme avanneet paikat osastokohtaisesti ja sivulta löydät myös tarvittavat lisätiedot. Mene siis nettisivuillemme: https://www.boliden.com/fi/Ura/  ja laita kesätyöhakemus sinulle sopivaan tehtävään tulemaan. Hakuaikaa on huomiseen 28.2.2023 asti.

Tervetuloa mielenkiintoiseen tehtävään!
Tarjoamme sinulle modernin työympäristön ja erinomaisen mahdollisuuden laajentaa osaamistasi mukavassa työyhteisössä. Sodankylän kunnassa sinulla on tilaisuus nauttia monenlaisista harrastusmahdollisuuksista ja Lapin luonnosta.

Boliden hakee myös 10 Traineeta Global Boliden Trainee Programiin. Paikkoja on auki useilla eri toimipaikoilla. Boliden Kevitsa etsii ohjelman kautta metallurgia. Linkki hakuun

(ylös)

32.   Muratan kesätyöpaikat

Kesäharjoittelijapaikat Muratalla
Oletko tekniikan alan opiskelija etsimässä kesäharjoittelupaikkaa?

Vilkaisehan www.muratafinland.com/#positions nähdäksesi, millaisia kesätyöpaikkoja meillä on tarjolla! Muratalla tavoitteenamme on edistää yhteiskunnan kehitystä innovatiivisella anturiteknologialla, joka tekee ajamisesta turvallisempaa ja parantaa elämänlaatua. Tänä kesänä tarjoamme laajan valikoiman kiinnostavia kesäharjoittelijapaikkoja opiskelijoille, joilla on tekninen tausta ja intohimo huipputeknologiaan. Suunnittelemme, kehitämme ja valmistamme Suomessa yhtiön omaan 3D MEMS-teknologiaan perustuvia kiihtyvyysmittareita, kaltevuusmittareita ja gyroantureita. Näitä antureita käytetään mittaamaan esimerkiksi kiihtyvyyttä, kaltevuutta, tärinää ja painetta.

Kesälle 2023 ovat avoinna seuraavat kesäharjoittelupaikat:
• Summer Trainee, Process Development, Assembly
• Summer Trainee, MEMS Design, R&D
• Summer Trainee, Test Software Development
• Summer Trainee, ASIC Design, R&D
• Summer Trainee, Failure Analysis
• Summer Trainee, Process Development
• Summer Trainee, Test Design Engineer, MEMS Test Development
• Summer Trainee, Test Engineer, MEMS Test Development
• Summer Trainee, Embedded System Development
• Kesäharjoittelija, Testausteknikko, Validation Testing
• Kesäharjoittelija, Tuotantoympäristön kehitys
• Kesäharjoittelija, Prosessilaatu, kiekkovalmistus

 • Kesäharjoittelija, Prosessilaatu, komponenttien lopputestaus
  • Kesäharjoittelija, Prosessilaatu, komponenttikokoonpano
  • Kesäharjoittelija, Logistiikka
  • Kesäharjoittelija, Automaatiolaitteiden kunnossapito, piianturituotanto
  • Kesäharjoittelija, Automaatiolaitteiden kunnossapito, komponenttitestaus
  • Kesäharjoittelija, Työsuojelu-, ympäristö- ja kiinteistötiimi
  • Kesäharjoittelija, Taloushallinnon assistentti
  • Kesäharjoittelija, anturituotanto (avautuu 20.1.2023)

  Nämä kesäharjoittelut ovat erinomainen tilaisuus opiskelijoille, jotka haluavat syventää ammattitaitoaan haastavassa ja kiehtovassa ympäristössä. Muratan kesäharjoittelijana työskentelet yhdessä monista asiantuntijatiimeistämme, jotka osallistuvat tuotteidemme kehittämiseen ja valmistukseen. Työskentelet alan pätevimpien asiantuntijoiden kanssa, jotka ovat aina valmiita jakamaan tietonsa kanssasi. Tuotteitamme käytetään sovelluksissa, joissa luotettavuus ja korkea tarkkuus ovat kriittisiä Meidän innovatiivisen anturiteknologiamme avulla autot pysyvät teillä, ihmisten sydämet jatkavat sykkimistään ja sillat eivät romahda. Yksi tavoitteistamme on mahdollistaa turvallinen itseohjautuva ajaminen tuotteidemme avulla, ja etsimme jatkuvasti uusia kykyjä auttamaan tämän tavoitteen saavuttamisessa. Kiinnostuitko? Siirry urasivuillemme www.muratafinland.com ja hae kesäharjoittelupaikkoja rekrytointijärjestelmämme kautta huomiseen 28.2.2023 mennessä. Toimithan ripeästi, sillä tehtävät täytetään heti sopivien henkilöiden löydyttyä.

(ylös)

33.   Rauman kesäteekkarikampanja

KESÄTEEKKARIKSI RAUMALLE
Rauman kaupunki tarjoaa Raumalla toimiviin teknologia- ja rakennusyrityksiin sekä arkkitehtitoimistoihin kesätöihin tuleville DI- ja arkkitehtiopiskelijoille mahdollisuuden asunto- ja bussietuun kolmen kuukauden ajaksi. Bussiedun voi vaihtaa myös polkupyöräetuun. Edut tarjotaan työsopimusta vastaan ja ovat voimassa kesä-, heinä- ja elokuussa 2023. Yritys ja opiskelija vastaavat kesätyösopimuksen tekemisestä normaaliin tapaan. Yrityksen tulee sijaita Raumalla.
Kampanja on suunnattu arkkitehti- tai diplomi-insinööriopiskelijoille Suomen teknillisissä yliopistoissa (esimerkiksi Aalto-yliopisto, Tampereen yliopisto, LUT-yliopisto ja Oulun yliopisto). Hakuaika kampanjassa on 1.2.-31.3.2023.
Edut voi saada 20–30 kesätyöntekijää. Kampanja tukee yritysten rekrytointitarpeita teknisten alojen tulevaisuuden osaajien piirissä.
Hakuohjeet ja lisätietoa kampanjasta osoitteesta https://www.tippoint.fi/fi/yritykset/rauman-kaupunki
Kampanjasta myös Facebookissa: Rauman Kesäteekkarikampanja 2023 Facebookissa.

(ylös)

34.   [UUSI] eniferBion kesätyöpaikat

Microbes, fermentation, or synthetic biology your thing? Find stainless steel tanks, fungal growth kinetics or genome editing fascinating? You could just be the Summer trainee (2 positions) we are looking for! eniferBio is a Finnish biotech start-up founded in 2020 as a spin-off company from VTT Technical Research Centre of Finland. We develop revolutionary novel protein ingredients based on unique Finnish innovation – the PEKILO® process. Our proprietary continuous fermentation solution allows us to produce high-value inputs to the feed, petfood and food sectors. For the past two years, we have been honing our approach, and are now, after raising Series A funding, ready to take over the world.

To join us our mission, we are currently looking to hire two Summer trainees to join our rapidly growing team. In our labs in Peuraniitty, Espoo, we are taking fungal fermentation to the next level. You would be joining an experienced group of biotech scientists and entrepreneurs to either carry out bioprocess research (one position) or microbial strain development (one position) together with the team.

What we expect from you:

-Bioprocess engineering or Biotechnology student in the Master’s phase

-Some experience in aseptic working procedures and bioprocessing or molbio laboratory work and strain engineering

-Proactive and flexible working attitude

-Willingness to occasionally assist in bioprocessing work and sample collection during weekends and holiday seasons

What we offer you:

-Full time laboratory work (3-4 months) in bioprocess or fungal strain development + possibility to part-time weekend work in spring/autumn

-Passionate and highly motivated co-workers and dynamic working environment in a start-up where change is the only constant

-Flexible working hours

Interested? Please submit your CV and motivation letter to info@eniferbio.fi. For more information contact Ville Pihlajaniemi 040 143 9379 (bioprocess research) or Anssi Rantasalo 040 589 8354 (strain development). The position will be filled once a

suitable person is found.

(ylös)

35.   Tiedottaja-sihteerin terveiset

Hyvää maanantaita! Uusi periodi ja uudet kujeet ja kohta onkin jo kesä! Viikon lausahdus onkin suoraan saamastani postikortista: Mielikuvitus sallii. Unelmat uskaltavat. Minä toteutan.”

Anna Savola
Tiedottaja-sihteeri 2023 | Prosessiteekkarit ry
+358400876287 | tiedottajasihteeri@prosessiteekkarit.fi
Kemian tekniikan korkeakoulu | Aalto-yliopisto

Prosessiteekkarit sosiaalisessa mediassa:
Facebook | Instagram | LinkedIn | Flickr | Telegram