I      PROSESSITEEKKARIT

 1. Tietoa alkuvuoden tapahtumista – päivitetty 8.2.2021
 2. Haku Lämmönsiirtotoimikuntaan
 3. Haku Laulukirjatoimikuntaan
 4. KV-tuutorihaku
 5. Haku ansiomerkkitoimikunnan puheenjohtajaksi
 6. Kavitaatio 20.3.
 7. Prosessiteekkareiden tiedotuskanava Telegrammissa
 8. Palaute yhdistyksen toiminnasta
 9. PT:n etätapahtumakysely
 10. Prosessiteekkareiden LinkedIn-ryhmä
 11. Hallituksen kokoukset 2021
 12. Koronavilkku

II     CHEM

 1. Kemiat kohtaa 2021
 2. CHEM-edustajistoryhmän kuulumiset
 3. Uusi tekstiilikemian kursi maisteriopiskelijoille
 4. Opintopalaute

III    MUUT

 1. Nuori mies, uskallatko voittaa pelkosi ja voida paremmin?
 2. Ehdota nimeä museolle
 3. Aalto Spsace käyttäjäkokemuskysely opiskelijoille
 4. ST1 summer trainee
 5. YTP webinaari Uusiomateriaalien markkinat-keräyksestä kiertotalouteen
 6. Nyyti ry:n toimintaa opiskelijoille
 7. Tietoa koronaviruksen vaikutuksista Aalto-yliopiston toimintaan
 8. Information Technology Program
 9. Ävystys

IV    KESÄTYÖT

 1. Rauman kesäteekkarikampanja 2021
 2. Picosun summerjobs
 3. Muratan kesätyöhaku
 4. Tiedottaja-sihteerin terveiset

TULEVIA TAPAHTUMIA

3.3 Haku Lämmönsiirtotoimikuntaan päättyy
3.3 Haku Laulukirjatoimikuntaan päättyy

7.3.KV-tuutorhaku päättyy

 

I        PROSESSITEEKKARIT

1.      Tietoa alkuvuoden tapahtumista – päivitetty 8.2.2021

Prosessiteekkareiden hallitus linjasi 8.2. pidetyssä kokouksessa, että yhdistys noudattaa aluehallintoviraston linjauksia sekä ohjeita kokoontumisrajoitusten suhteen, eikä toistaiseksi järjestä tapahtumia, jotka edellyttävät kokoontumista. Linjausta tarkastellaan tarvittaessa.

(ylös)

2.      Haku Lämmönsiirtotoimikuntaan

Arwon Prosessiteekkarit

Rakas yhdistyksemme on täyttämässä kymmenen vuotta ja on aika aloittaa tämän juhlavuoden suunnittelu. Nyt juuri sinulla on mahdollisuus hakea Lämmönsiirtotoimikuntaan ja päästä vaikuttamaan siihen millainen juhlavuodesta tulee.

Lämmönsiirtotoimikunta suunnittelee ja toteuttaa PT10 tapahtumia ja projekteja sekä järjestää syyskuussa 2022 Lämmönsiirto X:n. Tapahtumat ja projektit voivat olla mitä tahansa maan ja taivaan väliltä ja toimikunta päättä mitä haluaa järjestää. Toimikunnan pestit alkavat heti, kun valinnat on tehty ja jatkuvat syyskuuhun 2022 asti.

Toimikunnan sisäiset osa-alueet jaetaan valintojen jälkeen toimikunnan kesken, mutta mainitsethan hakiessasi mitkä osa-alueet kiinnostavat sinua, koska ne vaikuttavat hakuprosessiin. Mahdollisia osa-alueita ovat esimerkiksi: kokkarit, pääjuhla, jatkot, sillis, graafinen ilme, nettisivut, yrityssuhteet, budjetointi, projektit ja tapahtumat. Osa-alueita voi olla yhdellä henkilöllä useampi riippuen osa-alueen työmäärästä tai yhdestä osa-alueesta voi olla vastuussa useampi henkilö.

Haku tapahtuu PT:n ilmomasiinassa osoitteessa: http://www.prosessiteekkarit.fi/ilmo/event/75. Haku toimikuntaan päättyy 3.3. klo 23:55 ja toimikunnan jäsenet valitaan 15.3. järjestettävässä Prosessiteekkareiden hallituksen kokouksessa. Jokaiselle hakijalle järjestetään haastattelu ja kaikki haastattelut toteutetaan etänä. Haastatteluita järjestetään jo hakuajan aikana.

Huom! Hakijat ovat julkisia, mutta hakemuksen vastaukset eivät.

Mikäli heräsi kysymyksiä hakuun tai PT10 juhlavuoteen liittyen laita viestiä telegramissa @Torpedoboi.

Terveisin

Olli Tunkelo

Lämmönsiirtäjä X | Prosessiteekkarit ry

+358408115326 | olli.tunkelo@aalto.fi

Kemian tekniikan korkeakoulu | Aalto-yliopisto

(ylös)

3.      Haku Laulukirjatoimikuntaan

Arwon prosessiteekkarit
Prosessiteekkarit täyttää ensi vuonna kymmenen vuotta ja juhlavuoden kunniaksi julkaistaan yhdistyksen ensimmäinen oma laulukirja. Nyt on mahdollisuus hakea mukaan toimikuntaan, joka tulee määrittämään, miltä yhdistyksemme laulukulttuuri tulee näyttämään tulevaisuudessa!

Toimikunnan pääasiallisena tehtävänä on päättää laulukirjaan tulevista lauluista, ulkoasusta sekä nimestä. Lisäksi toimikunta on vastuussa laulukirjan budjetoinnista ja sponsoreiden hankinnasta ja painosta. Toimikunta siis tekee PT:n ensimmäisen laulukirjan kokonaan alusta loppuun.

Hakijoilta toivomme tietämystä teekkarilauluista ja yhdistyksemme laulukulttuurista sekä halua ja intoa kehittää niitä. Laulukirjan tekemiseen tarvitaan näiden lisäksi monenlaisia taitoja, kuten tietämystä taitosta, grafiikkojen tekemisestä, sponsoreiden hankinnasta, tekstin asettelusta ja tekijänoikeuksista.  Iso osa laulukirjan luomisesta on workshoppailua ja itsenäistä työskentelyä laulujen tutkimisen, tekstien kirjoittamisen, taittamisen, grafiikoiden tai sponsorihankintojen parissa.

Tähän tehtävään hakiessasi otathan huomioon, että laulukirjan työstäminen alkaa heti ja projekti päättyy syksyllä 2022. Kokouksia on noin kerran kuukaudessa ja tarvittaessa useammin. Toivomme, että pystyt toimimaan osana toimikuntaa koko toimikauden ajan.

Hakemukset jätetään yhdistyksen ilmomasiinaan, jonne pääset tästä: http://www.prosessiteekkarit.fi/ilmo/event/76.

Haku on nyt auki ja haku toimikuntaan päättyy 3.3. klo 23:55 ja toimikunnan jäsenet valitaan 15.3. järjestettävässä Prosessiteekkareiden hallituksen kokouksessa. Jokaiselle hakijalle järjestetään haastattelu ja kaikki haastattelut toteutetaan etänä. Haastatteluita järjestetään jo hakuajan aikana.

Jäämme odottamaan hakemuksianne! Jos heräsi mitään kysymyksiä, laita rohkeasti viestiä laulukirjavastaaville.

Ystävällisin terveisin

Laulukirjavastaavat

Milja Koskela
@lukkaritirehtööri
milja.koskela@aalto.fi

Oona Hanska
@oonahanska
oona.hanska@aalto.fi

(ylös)

4.      KV-tuutorihaku

ISOrekry on jo sulkeutunut, mutta KV-tutoreita etsitään yhä kuumeisesti tulevalle syyslukukaudelle! KV-tutorina pääset auttamaan kansainvälisiä opiskelijoita sopeutumaan uuteen ympäristöön ja tutustuttamaan heidät teekkarielämään sekä suomalaiseen kulttuuriin. Ohessa on pieni infopaketti, joka toivottavasti auttaa päätöksenteossa!

 • KV-tutoreita haetaan pääasiassa syyslukukaudelle, voi halutessaan jatkaa keväälläkin sen jälkeen
 • Yhden opintopisteen ja 200 €:n palkkio, ehtona että käy tutorkoulutukset ja kirjoittaa raportin tuutorointikokemuksesta lukukauden päätteeksi
 • Yhdellä tutorilla yleensä 4-5 tuutoroitavaa, mutta tehdään myös tutorryhmät, joissa n. 4 tutoria ja heidän tuutoroitavansa
 • Vastuita: yhteydenotto kesällä, osallistuminen orientaatioviikolla, tutorryhmätapahtuman järjestäminen, mahdollisesti lentokentältä haku ja avainten nouto; koronan takia tätä ei ainakaan viime vuonna vaadittu
 • Hyviä puolia:
  –  jee uudet ihmiset on kivoja

–  pääsee kehittämään omaa kielitaitoa

Linkki hakulomakkeeseen: https://forms.gle/WVfXPmRSZ8is31MK6

Rekry jatkuu 7.3.2021 klo 23:59 asti, jonka jälkeen hakijat haastatellaan etänä. Jos heräsi minkäänlaisia kysymyksiä, laita viestiä PT:n KV- ja maisterivastaavalle @tsulia.

(ylös)

5.      Haku ansiomerkkitoimikunnan puheenjohtajaksi

Arvon prosessiteekkarit
Tulevana syksynä yhdistyksemme täyttää yhdeksän vuotta ja tätä tullaan juhlistamaan Prosessiteekkareiden vuosijuhlan, Lämmönsiirron, merkeissä. Tuttuun tapaan vuosijuhlilla tullaan mahdollisesti jakamaan ansio- ja kunniamerkkejä niiden arvoisille jäsenillemme. Tätä varten avaammekin haun ansiomerkkitoimikunnan puheenjohtajaksi!

Yhdistyksen ansiomerkkiohjesääntö toteaa ansiomerkkitoimikunnan toiminnasta seuraavaa:

”Ansio- sekä kunniamerkit esittää 4-6 henkinen ansiomerkkitoimikunta, jäsenistöltä saatujen esitysten ja oman selvitystyönsä pohjalta. Prosessiteekkarien hallitus valitsee toimikunnan puheenjohtajan, joka kokoaa toimikunnan. Toimikunnan jäsenten on täytynyt olla Prosessiteekkarien jäseniä vähintään neljä (4) lukukautta. Perustelluista syistä toimikuntaan voi kuitenkin kuulua henkilö, joka on ollut jäsen lyhyemmän aikaa. Toimikunnassa tulee olla vähintään yksi (1) jäsen jolle on aikaisemmin myönnetty ansio- tai kunniamerkki.”

Ansiomerkkiohjesääntöön voi kokonaisuudessaan tutustua täältä:

http://www.prosessiteekkarit.fi/wp-content/uploads/2019/07/Ansiomerkkiohjes%C3%A4%C3%A4nt%C3%B6-28.3.2019.pdf

Jos olet kiinnostunut lähtemään ansiomerkkitoimikunnan puheenjohtajaksi ja täytät ansiomerkkiohjesäännön asettamat vaatimukset, täytä ilmoittautumislomake yhdistyksen ilmomasiinassa 12.3. mennessä. Hakuajan päätyttyä hallitus päättää kokouksessaan toimikunnalle puheenjohtajan, jonka vastuulla on toimikunnan kokoaminen, esitysten valmisteleminen hallitukselle yhdessä toimikuntansa kanssa sekä ansiomerkkien jakaminen.

Ystävällisin terveisin

Oona Hanska
Puheenjohtaja 2021 | Prosessiteekkarit ry
+358 504074822 | puheenjohtaja@prosessiteekkarit.fi
Kemian tekniikan korkeakoulu | Aalto-yliopisto

(ylös)

6.      Kavitaatio 20.3.

Pakkaa laukkusi ja valmistaudu maailmanympärysmatkalle, sillä tämän vuoden Kavitaatiossa lauantaina 20.3. lähdetään lennolle vielä toistaiseksi salaiseen kohteeseen. Tervetuloa reissuun! Ota päivämäärä talteen ja varaudu mahdollisiin valmisteleviin toimenpiteisiin!

(ylös)

7.      Prosessiteekkareiden tiedotuskanava Telegrammissa

Prosessiteekkareille on nyt tehty Telegram-tiedotuskanava yhdistyksen virallista tiedotusta varten – PT:n Tiedotuskanava! Kanavalle tulee tästä lähtien kaikki tärkein tiedotus yhdistyksen toiminnasta, esimerkiksi tapahtumista ja tiivistelmä sähköpostitse lähetettävästä viikkotiedotteesta. Virallinen tiedotus siirtyy vaiheittain kokonaan tiedotuskanavalle niin, että tärkeimmät tiedotukset tulevat myös #PT-ryhmään 2021 tammikuun loppuun asti. #PT-ryhmä säilyy käytössä jäsenten välistä keskustelua varten. Voit liittyä PT:n Tiedotuskanavalle tästä: https://t.me/joinchat/AAAAAFAZzeI4birVAcfBZg.

(ylös)

8.      Palaute yhdistyksen toiminnasta

Onko jokin asia mikä vaivaa ja haluaisit muutosta asiaan? Onko jokin onnistunut erityisen hyvin? Voit laittaa anonyymiä palautetta Prosessiteekkareiden sivuilla, ja linkki palautteeseen on myös suoraan tässä.

(ylös)

9.      PT:n etätapahtumakysely

Tällä hetkellä AYY:n kertavuokrattavat tilat ovat toistaiseksi pois käytöstä. Yhdistys haluaa kuitenkin järjestää etätapahtumia jäsenistön toiveet huomioiden, joten kannattaa vastata tähän kyselyyn ja kertoa toiveita! Kyselyyn voit vastata osoitteessa https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeD-Mhn7NN2WyS7WGITfzIZpSJCHUNl_tjl64Sw5RzwB3KtIw/viewform.

(ylös)

10.   Prosessiteekkareiden LinkedIn-ryhmä

Kesätyöpaikkoihin hakeminen alkaa pian heti vuoden vaihteen jälkeen, joten hyvänä muistutuksena on LinkedInin käyttö kesätöiden haun apuna! Prosessiteekkareilla on oma LinkedIn-ryhmä, johon kannattaa liittyä!

 

Ryhmässä löytää helposti kontakteja alaltamme ja korkeakoulustamme ja lisäksi ryhmään julkaistaan kesätyöpaikkailmoituksia alamme yrityksiltämme!

 

Liittymislinkki ryhmään:  https://www.linkedin.com/groups/13559286/

Prosessiteekkareiden LinkedIn-sivu: https://www.linkedin.com/company/prosessiteekkarit-ry

(ylös)

11.   Hallituksen kokoukset 2021

Tervetuloa seuraamaan Prosessiteekkareiden hallituksen kokouksia! Hallituksen vakiokokousaika on maanantaisin klo 8:10 alkaen, ellei muutoksia tapahdu. Kokouksen ajankohdan voi tarkistaa yhdistyksen tapahtumakalenterista.

 

Hallitus on päättänyt järjestää tammikuun aikana pidettävät kokoukset etänä Zoomin välityksellä. Helmikuun kokouksista tehdään päätös, kun kokoontumisrajoitukset selviävät.

 

Linkki kokouksiin

Hyvää alkanutta vuotta!

Prosessiteekkareiden hallitus 2021.

(ylös)

12.   Koronavilkku

Prosessiteekkareiden hallitus suosittelee lataamaan THL:n julkaiseman Suomen koronajäljitys appin eli Koronavilkun!

Koronavilkun voi ladata täältä:

Google Play

Apple App store

(ylös)

II      CHEM

13.   Kemiat kohtaa 2021

Tyhjennä kalenterisi perjantaina 19.3. sillä silloin Kotikemiat kohtaa!!

Tänä vuonna Kemiat kohtaa on ilmainen, päivän mittainen verkkotapahtuma, jonka järjestää Materiaali-insinöörikilta ja Hiukkanen. Tapahtumassa tutustutaan kemianalan yrityksiin sekä tietysti myös kemianalan opiskelijoihin.

Ohjelma:
klo 10–15 Yritysesittelyt
klo 17.30 huikea iltaohjelma pärähtää käyntiin

 

Iltaohjelmaan on mahdollista osallistua omassa tiimissä esim. ainejärjestösi kanssa (max. 10 henkilöä) tai täysin etänä, jolloin tapahtuman järjestäjä hoitaa sinulle tiimin. Luvassa on intensiivistä kisailua tiimien välillä ja parhaat tietysti palkitaan. Loppuillasta on vapaata hengailua esim. etäbp:tä tai piirrä ja arvaa -peliä.

Seuraa facebooksivua tiivisti, sillä päivitämme ohjelmaa koko ajan. Ilmoittautuminen on auki 22.2.–7.3.!

TL;DR
MITÄ? Kotikemiat kohtaa
MISSÄ? Jossain netissä
MILLOIN? 19.3.2021
MITÄ MAKSAA? No ei mitään!!
DRESSCODE? Paita päälle, housut valinnaiset

FB-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/4388590084504349

(ylös)

14.   CHEM-edustajistoryhmän kuulumiset

AYY:n vuoden ensimmäisen edustajiston kokous pidettiin torstaina 18.2. etänä Zoomin välityksellä. Kokouksessa oli paikalla 37 edaattoria ja kokous kesti noin viisi tuntia yhteensä. Seuraava kokous järjestetään 18.3.

Mikäli sinulta löytyy kysymyksiä edustajiston kokouksiin tai ylipäätään CHEM-edustajistoryhmään liittyen, niin voit laittaa viestiä ryhmän puheenjohtajalle Jani Anttilalle (@jampade) tai varapuheenjohtajalle Airi Antikaiselle (@airikatriina)!

Terveisin,

CHEM-edustajistoryhmä

AYY:n toimiston kuulumiset

Uusi hallitus on tammikuun aikana järjestäytynyt ja perehtynyt tehtäviinsä sekä kaikki tämän vuoden luottamustoimet ja vapaaehtoiset on valittu. Toimiston puolella myös on aloittanut muutama uusi työntekijä alkuvuodesta: Fon Krairiksh vaikuttamisen asiantuntijana kansainvälisyysasioissa, Petri Kuusisto projektipäällikkönä kiinteistöyksikössä ja Kyösti Alkio IT-tukihenkilönä.

AYY on saanut opetus- ja kulttuuriministeriöltä avustuksena 100 000 € käytettäväksi koronapandemian vuoksi tarvittaviin toimenpiteisiin, jotka on tarkoitus käyttää seuraavan kahden vuoden aikana.

Vapaaehtoissektorilla on vaihtunut uudeksi luottamushenkilöksi Essi Puustinen ja vapaaehtoisten dokumentteja on päivitetty sekä lisätty uusia turvallisten tapahtumien järjestämiseen opastavia dokumentteja. Dokumentit ovat tällä hetkellä kääntäjillä ja tulevat sen jälkeen saataville.

AYY:n hallitus on kokouksessa 43/2020 päättänyt jättäytyä pois BEST-verkoston jäsenyydestä tämän vuoden loppuun mennessä. Syynä tähän on jäsenyyden vaatima säännöllisten tapahtumien järjestäminen johon lukeutuu mukaan osallistujien majoitus. AYY:n vierasmajat otettiin pois käytöstä vuoden 2020, minkä takia nykyiseltään majoituksen järjestäminen tulisi liian kalliiksi.

Kuntavaalien viestintäkampanjan suunnittelu on parhaillaan käynnissä ja kampanjan aloitus on maaliskuun toisella viikolla.

Kertavuokrattavat tällä hetkellä ovat kiinni 7.3. asti ja hallitus viestii asiasta lisää viimeistään viikolla 9.

Linnanisäntien yleisavaimet on otettu pois käytöstä, sillä väärinkäyttötilanteissa korvausvastuu lankeaa linnanisännälle, joka ei ole AYY:n vakuutusturvan piirissä. Jatkossa ovenavaukset hoitaa huoltoyhtiö, jonka kilpailutus on tällä hetkellä käynnissä. AYY suosittelee tällä hetkellä vara-avaimen antamista lähistöllä olevan luotettavan henkilön, kuten kaverin, haltuun.

Kiinteistöpuolella Miestentie II etenee ja kaupunginhallitus sekä -valtuusto ovat hyväksyneet kaavaehdotuksen. Tällä hetkellä Nesteen kylmäaseman jääminen tontille uhkaa projektin etenemistä, mutta Espoon kaupunki selvittää tilannetta.

 

Päätökset:

Kokouksessa hyväksyttiin AYY:n uusi strategia vuosille 2021-2024, johon voi tutustua tarkemmin täältä. Tämän lisäksi kokouksessa päätettiin edustajiston jäsenet AYY:n stipenditoimikuntiin ja perustettiin valiokunnat vuodelle 2021.

Lähetekeskustelut:

Kokouksessa käsiteltiin lähetekeskusteluissa uutta valiokuntaehdotusta, hallintovaliokuntaa, sekä opiskelijakeskusta. Hallintovaliokunnan lähetekeskustelussa pidettiin alustava äänestys, jonka perusteella päätettiin, että valiokuntaa ei perusteta tälle vuodelle. Opiskelijakeskuksen lähetekeskustelussa päätettiin ehdottaa ACRE:lle hankesopimuksen reunaehtoihin, että kestävään kehitykseen panostetaan budjetin raamien sisällä ja että osa opiskelijakeskuksen tiloista vuokrataan ACRE:n käyttöön.

Muuta:

Kokouksessa myös todettiin edustajistoryhmien kokoonpanot sekä käytiin läpi syksyllä järjestetyn jäsenkyselyn tuloksia, jonka tiivistelmä on luettavissa AYY:n Insidestä.

(ylös)

15.   Uusi tekstiilikemian kursi maisteriopiskelijoille

Uuden professorin, Ali Tehranin, myötä Aalto CHEMissä tarjotaan uusia tekstiilikemian kursseja. Ensimmäinen kurssi, Textile Chemistry: Textile Coloration  alkaa 10.3. ja sen ilmoittautuminen on nyt auki. Kurssi on maisteritasoinen ja nyt ensimmäisellä kerralla se pidetään CHEM-EV-koodin alla.

(ylös)

16.   Opintopalaute

Moikka!

Muistuttaisimme nyt teitä kaikkia opintopalautteen tärkeydestä, koska opintoihinkin liittyviin epäkohtiin reagoidaan vain, jos olemme niistä tietoisia.

Kandiopintoihin liittyvistä opintoasioista voi olla tämän vuoden puolella yhteydessä Saraan, @sarasiivola
(opintovastaava@prosessiteekkarit.fi) tai laittaa nettisivujen nimettömän palautelomakkeen kautta viestiä.

Maisteri- ja pääaineopintoihin liittyvistä asioista voi laittaa viestiä kiltojen opintovastaaville:

KK: @Joakim9 tai palautelomake
PJK: @reettamaria tai palautelomake
VK: @olgapartanen tai palautelomake

(ylös)

III     MUUT

17.   Nuori mies, uskallatko voittaa pelkosi ja voida paremmin?

Nyyti ry kysyi marraskuussa lähes 1000 nuorelta mieheltä ja 81 %:n mielestä miesten pahoinvointia lisää yksin pärjäämisen kulttuuri.

Tänä keväänä Nyyti tarjoaa miehiksi itsensä identifioiville opiskelijoille turvallisen tilan, jossa voidaan yhdessä purkaa yksin pärjäämisen kulttuuria ja puhua avoimesti suorituspaineista.

Miesten vuoro -vertaiskeskustelutuokiot järjestetään tiistaisin kello 18–20. Tapaamme kolmen viikon välein etäyhteyden kautta Zoomissa. Voit osallistua vain yhteen, useampaan tai kaikkiin tuokioihin. Vertaiskeskustelutuokioita ohjaavat työntekijämme Eetu ja vapaaehtoisemme Sami.

Ensimmäinen tuokio on tiistaina 9.2. Tuokioihin on ennakkoilmoittautuminen.

Lue lisää ja ilmoittaudu Nyyti ry:n verkkosivuilla:

https://www.nyyti.fi/uutinen/kevaalla-2021-on-miesten-vuoro/

Katso ryhmän ohjaaja Eetun esittely Nyytin Instagramin Miesten vuoro -kohokohdasta:

https://www.instagram.com/s/aGlnaGxpZ2h0OjE3OTI4MjIzODA0NDk1MzQw?igshid=a3yxv19fr9k&story_media_id=2500103665965544766_2946985089

 

”Rohkeus on sitä, että uskaltaa kohdata pelkonsa”, sanoi Samuli Hietala, nuorten asiantuntija Väestöliiton Poikien Puhelimesta, 21.1. striimatussa NyytiTalkissa aiheesta miesten mielenterveys. Virittäydy Miesten vuoro -vertaiskeskustelutuokioihin katsomalla NyytiTalkin tallenne: https://youtu.be/5cvU0Qi-Fo8?t=3

(ylös)

18.   Ehdota nimeä museolle

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan ylläpitämälle museolle valitaan keväällä 2021 uusi nimi. Museo on ollut peruskorjauksessa vuodesta 2019 ja remontin myötä myös toiminta uudistuu, kun museon kokoelmia laajennetaan kattamaan kaikki Aalto-yliopiston opiskelijakulttuurit. Aiemmin Polyteekkarimuseona toiminut uudistettu museo avataan käyttöön toukokuussa, elleivät rajoitukset siirrä avajaisia myöhemmäksi.

Nimikilpailuun voi osallistua ehdottamalla uutta nimeä perusteluineen 7.3.2021 mennessä osoitteessa https://lomake.ayy.fi/taide/nimiehdotus-museolle/!

Nimiuudistuksen tavoitteena on löytää museolle nimi, joka osuvalla tavalla kuvaa Aallon värikkäiden opiskelijakulttuurien historian ja nykyisyyden kattavaa opiskelijamuseota ja sen monipuolistuvaa toimintaa. Museosta syntyy historiatiedon ja opiskelijakulttuurien kohtaamispaikka, joka kutsuu luokseen niin yliopistoyhteisön jäsenet kuin muutkin opiskelijakulttuurista kiinnostuneet. Kaikkien nimiehdotuksien jättäneiden kesken arvotaan 5 kpl uunituoreita AYY:n kuvitettuja historiikkejä. Nimikilpailu on avoin kaikille.

(ylös)

19.   Aalto Spsace käyttäjäkokemuskysely opiskelijoille

Miten Aalto Space -sovellus on auttanut sinua kampuksella? Mikä toimii, mikä ei, mitä haasteita Aallon poikkeusajan linjaukset ovat tuoneet mukanaan?

Kerro meille vastaamalla kyselyyn, ja osallistu samalla huikean Xiaomi robotti-imurin arvontaan! Kyselyyn vastaamiseen menee muutama minuutti. Tuloksia hyödynnetään sovelluksen ja Aallon palveluiden kehittämiseen, joten kaikki palaute on kullan arvoista!

Linkki kyselyyn

Kyselyn toteuttaa Aalto-yliopistokiinteistöt Oy (ACRE)

(ylös)

20.   ST1 summer trainee

St1 is looking for a summer trainee for Technology Development team. Tasks include techno-economic assessments and process modeling of renewable fuel production processes. We except you to be a master’s degree student having plant design related major or minor. Besides competence in plant design and process modelling, we value knowhow on refining processes of lignocellulosic biomasses.

 

We offer possibility to work with interesting chemical engineering challenges in area of renewables. Location for the position is St1 headquarter in Tripla, Helsinki. For more information from the position contact jukka.lommi(at)st1.fi / +358400486022. Please send your application and CV (in english or finnish) before 7.3.2021. We will evaluate applications as soon as we receive them.

(ylös)

21.   YTP webinaari Uusiomateriaalien markkinat-keräyksestä kiertotalouteen

Ympäristöteollisuus ja -palvelut YTP ry järjestää webinaarin, jossa keskustellaan uusiomateriaalien kysyntään vaikuttavista tekijöistä. Suomessa ja EU:ssa kiertotalouden sääntelyssä pääosassa ovat lajittelumääräykset. Kiertotalouden käytännön toteutumisen kannalta avainkysymys on, syntyykö kerätylle materiaalille markkinat ja saadaanko uusioraaka-aineet tehokkaasti käyttöön.

Webinaari on maksuton.

ILMOITTAUTUMISET
Voit ilmoittautua mukaan tiistaihin 23.3. klo 12 mennessä seuraavan linkin kautta: https://q.surveypal.com/YTP-webinaari-25.3.2021-ilmoittautumislomake
OHJELMA

Klo
12.00
Webinaarin avaus, valtiosihteeri Kimmo Tiilikainen

Markkinatalouden valjastaminen kiertotalouden toteuttamiseen, johtokunnan puheenjohtaja Pertti Korhonen, Business Finland

Kiertotalouden edistäminen ja jäteverotus, johtava asiantuntija Jutta Laine-Ylijoki, FCG Finnish Consulting Group

Tuottajavastuun rooli materiaalien hyödyntämisessä, toimitusjohtaja Juha-Heikki Tanskanen, Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy

Uudet digitaaliset ratkaisut kiertotalouden kirittäjinä, liiketoiminnan kehitysjohtaja Marko Aaltio ja varatoimitusjohtaja Timo Huhtala, Europress Group Oy

Tauko

13.40 Keräyspaperin asema raaka-aineena (tbc)

Uusiomateriaalit metalliteollisuudessa, kierrätysliiketoiminnan johtaja Marko Mäkikyrö, SSAB Europe Oy

Muoviteollisuuden puheenvuoro, Chief Sales and Marketing Officer Ari-Pekka Pietilä, Amerplast Ltd.

Vähähiilinen rakentaminen, kehityspäällikkö Elina Virolainen, YIT Oyj

14.50 Päätössanat, YTP:n puheenjohtaja

Muutokset mahdollisia.

Lisätiedot
Webinaarin sisällöstä: otto.lehtipuu@ytpliitto.fi
Webinaarin käytännön järjestelyistä: sirpa.komulainen@ytpliitto.fi

(ylös)

22.   Nyyti ry:n toimintaa opiskelijoille

Elämäntaitokurssi verkossa järjestetään 15.3. – 16.4.2021
Pohditko, miten jaksaa paremmin opinnoissa ja arjessa? Viisi viikkoa kestävällä ryhmämuotoisella Elämäntaitokurssilla käsitellään arjen- ja elämänhallintaan sekä itsetuntemukseen liittyviä kysymyksiä. Elämäntaitokurssin aikana sinulla on mahdollisuus löytää uusia oivalluksia ja keinoja, jotka tukevat jaksamistasi arjessa ja opinnoissa. Lisää tietoa kurssista ja ilmoittautumislinkki löytyy tästä.

(ylös)

23.   Tietoa koronaviruksen vaikutuksista Aalto-yliopiston toimintaan

Voit lukea ajankohtaista tietoa koronaviruksen vaikutuksista yliopiston toimintaan osoitteessa https://www.aalto.fi/fi/aalto-yliopisto/tietoa-koronaviruksesta.

(ylös)

24.   Information Technology Program

Etsitkö tekemistä kesälle? Information Technology Program (ITP) on Aalto-yliopiston kesäisin järjestettävä monitieteellinen sivuainekokonaisuus (24op, kirjatentin kanssa 30op), joka tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuden päästä kiinni yritysmaailman kuumimpiin trendeihin. Sivuaineen voi sisällyttää joko kandi- tai maisteriopintoihin. Ohjelma on kansainvälinen, joten kaikki opinnot suoritetaan englanniksi, ja monitieteinen, joten kaikista koulutusohjelmista ja pääaineista kannattaa hakea mukaan.

 

Ohjelmaan sisältyy kolme erilaista opintokokonaisuutta, joista opiskelija voi valita suuntauksen oman kiinnostuksensa mukaan painottuen joko digimarkkinointiin, digipalveluiden strategiseen designiin tai tieto- ja palvelutalouden johtamiseen. Suurimpana antina on kuitenkin kesän mittainen projekti, joka toteutetaan toimeksiantona yritykselle.

 

Mitä: Information Technology Program (ITP), 24 op

Missä: Valitset itse: etänä verkossa tai paikan päällä Otaniemessä*

Milloin: 31.5. – 3.9.2021

Miten haet: Täytä hakemus osoitteessa itp.aalto.fi, Hakuaika päättyy 1.4. Opiskelijat valitaan suoritettujen opintojen, CV:n ja motivaatiovideon perusteella. Aallon yhteistyöyliopistojen opiskelijoiden on haettava JOO-opinto-oikeus: joopas.fi

(ylös)

25.   Ävystys

Onko mielessäsi hauska projekti, rupeama, tai yhdistyksen tarvikehankinta? Äpy tahtoo olla mukana juuri sinun toteuttamassasi projektissa, josta on iloa yhdistyksesi jäsenistölle, Aalto-yhteisölle tai vaikka koko maailmalle. Äpy myöntää Ävystyksiä, eli rahallista avustusta Aaltolaisten hankkeille ja projekteille! Juuri sinä voit toteuttaa kevään mieleenpainuvimman kohautuksen!

Ävystystä voivat hakea kaikki Aalto-yhteisön jäsenet. Mikäli sinulla on mielessäsi projekti vailla rahoitusta, suuntaa osoitteeseen apy.fi/avystykset ja lue tarkemmat Ävystyksen hakuohjeet!

”Ävystys Oxi Actionin avulla pääset helposti eroon TTER-byrokratiasta” -Kotiliesi
”Lähde mukaan, et tule katumaan!” -Fitline
”Jos se ois helppoa, kaikki tekis niin! Ja niinhän ne tekee!” -Cheek
”M45 185/105/20, etsii seuraa, kaikki käy” -Raimo 45v 185cm pitkä, 105kg

Eikä siinä vielä kaikki! Äpy on heilutellut hihoja ja pistänyt Otaniemestä löytyvän Miinusmaan Kyykkäkentän uuteen uskoon. Kentältä löytyy valmiiksi tarvikkeet talven kuningaslajeihin, kuten kyykkään, petankkiin ja klassiseen mölkkyyn, eikä kenttää tarvitse varata käyttöön etukäteen

(ylös)

IV     KESÄTYÖT

26.   Rauman kesäteekkarikampanja 2021

Rauman kaupunki tarjoaa teekkariopintoihin liittyviin kesätöihin tuleville työsopimusta vastaan ilmaiseksi kolmen kuukauden vuokra-asunnon sekä kolmen kuukauden kaupunkiliikenteen bussikortin tai polkupyöräedun Raumalla. Edut ovat voimassa kesä-, heinä- ja elokuussa 2021. Yritys ja opiskelija vastaavat kesätyösopimuksen tekemisestä normaaliin tapaan. Yrityksen tulee sijaita Raumalla. Opiskelija saa ”asunto-” ja ”autoedun” käyttöönsä esittämällä työsopimuksen kampanjan projektipäällikölle.

Kampanja on suunnattu arkkitehti- tai diplomi-insinööriopiskelijoille Suomen teknillisissä yliopistoissa (Aalto-yliopisto, Tampereen yliopisto, LUT-yliopisto ja Oulun yliopisto).

Kampanjaan otetaan mukaan enintään 20 opiskelijaa. Kampanja tukee yritysten rekrytointitarpeita teknisten alojen tulevaisuuden osaajien piirissä.

Hakuohjeet ja lisätietoa kampanjasta osoitteesta  https://www.tippoint.fi/fi/yritykset/rauman-kaupunki

(ylös)

27.   Picosun summerjobs

This is a great opportunity to join our Customer Application Verification team working on development and customer projects in the agile world of atomic layer deposition (ALD). This position is especially ideal for chemistry, chemical engineering, physics or related fields students that want a taste of working in industry in a technical field. There is an opportunity to discuss possibilities of thesis position after summer.

 

The position is in Masala, Kirkkonummi that is reached by car in 25 minutes from Aalto University main campus (that has good selection of student housing if you live outside Helsinki region).

Your tasks are to operate our process ALD tools and to plan, conduct and evaluate experiments with them.

 

The experiments are connected to customer demo projects, EU projects or internal development and you may also run coating service depositions. The responsibility as a main operator is to ensure that the current process is in specs and the tool in good condition. The other duties are to keep the laboratories in good order and to perform physical characterizations for development projects. The position may include working in cleanroom environment.

Full training will be given but the best applicant would enjoy technical problem solving and teamwork. Our students quickly become a vital part of the team and work directly with customers, scientists, and Project Managers internationally as part of their duties.

Qualifications:

 • Bachelor’s degree (or close to graduating) or higher in chemistry, physics, material science or related field.
 • Experience with ALD or other vacuum deposition methods is an advantage.
 • Experience with normal thin film characterization methods is an advantage.
 • Good lab work routines are expected and cleanroom experience is a plus.
 • Willingness to take responsibility and capability to work under pressure.
 • Ability to work independently, troubleshoot and find creative solutions for problems in hand.
 • Good communication and teamwork skills and willingness to work with customers.
 • Fluency in English, both spoken and written are compulsory since it is our official work language, other languages are a plus.

Please send your application and CV to hr@picosun.com. For heading/subject please write Process Engineer – Picosun Oy.

For additional information, you may contact Peter King, peter.king@picosun.com

(ylös)

28.   Muratan kesätyöhaku

Murata Electronics:n tuotantoon on auennut yli 80 kesätyöpaikkaa! Etsitkö tekniikan alan kesätyötä, joka sisältäisi kiinnostavia tehtäviä ja tekniikoita sekä mahdollisuuden nähdä tulevaisuuden uramahdollisuuksia kivassa kesätyöporukassa? Kuulostavatko laatu ja jatkuva parantaminen asioilta, joita haluaisit työnteossa korostettavan? Tule Muratan tuotantotehtäviin kesäksi 2021 Vantaalle! Haku 31.3 asti auki!

(ylös)

29. Tiedottaja-sihteerin terveiset

Tenttiviikolla oli onneksi vain yksi tentti, ja sekin maanantaina, joten pääsi lomailemaan kunnolla.

 

Viikon eläinvideo: kaikki pandavideot ovat kaaosta

Hallituksen kuulumiset:
ISOvastaava kävi tänään kokouksessa kertomassa isorekryn vaiheista, ja hallitus oli iloinen kuulleessaan iloinen kuullessaan, miten aktiivisesti ISOiksi on haettu. Kokouksessa myös käsiteltiin kevään tapahtumia ja fiilisteltiin fuksimajruin ensimmäistä päiväkäskyä

Pyry Vartia
Tiedottaja-sihteeri 2021 | Prosessiteekkarit ry
+358445953800 | tiedottajasihteeri@prosessiteekkarit.fi
Kemian tekniikan korkeakoulu | Aalto-yliopisto

Prosessiteekkarit sosiaalisessa mediassa:
Facebook | Instagram | LinkedIn | Flickr | Telegram