I      PROSESSITEEKKARIT

 1. Tietoa alkuvuoden tapahtumista – päivitetty 8.2.2021
 2. Haku Lämmönsiirtotoimikuntaan
 3. Haku Laulukirjatoimikuntaan
 4. Tenttien palautus
 5. KV-tuutorihaku
 6. Prosessiteekkareiden tiedotuskanava Telegrammissa
 7. Palaute yhdistyksen toiminnasta
 8. PT:n etätapahtumakysely
 9. Prosessiteekkareiden LinkedIn-ryhmä
 10. Hallituksen kokoukset 2021
 11. Koronavilkku

II     CHEM

 1. Kemiat kohtaa 2021
 2. Aalto Thesis
 3. Siantapon MM-kisat 26.6.
 4. CHEMIE COCCISHOW!!! La 27.2. Zoomissa klo 18.000
 5. Opintopalaute

III    MUUT

 1. ST1 summer trainee
 2. YTP webinaari Uusiomateriaalien markkinat-keräyksestä kiertotalouteen
 3. Nyyti ry:n toimintaa opiskelijoille
 4. Aalto Thesis
 5. Koodari projektiin
 6. Tietoa koronaviruksen vaikutuksista Aalto-yliopiston toimintaan
 7. Information Technology Program
 8. Ävystys

IV    KESÄTYÖT

 1. Rauman kesäteekkarikampanja 2021
 2. Chromaflow’n kesätyöpaikat
 3. ABB:n kesätyöhaku käynnissä
 4. Metsä Groupin kesätyöpaikat
 5. Picosun summerjobs
 6. Okmeticin kesätyöpaikat
 7. Muratan kesätyöhaku
 8. Tiedottaja-sihteerin terveiset

TULEVIA TAPAHTUMIA

22.2. Ilmoittautuminen aukeaa ”Kemiat kohtaa” tapahtumaan
3.3 Haku Lämmönsiirtotoimikuntaan päättyy
3.3 Haku Laulukirjatoimikuntaan päättyy

 

I        PROSESSITEEKKARIT

1.      Tietoa alkuvuoden tapahtumista – päivitetty 8.2.2021

Prosessiteekkareiden hallitus linjasi 8.2. pidetyssä kokouksessa, että yhdistys noudattaa aluehallintoviraston linjauksia sekä ohjeita kokoontumisrajoitusten suhteen, eikä toistaiseksi järjestä tapahtumia, jotka edellyttävät kokoontumista. Linjausta tarkastellaan tarvittaessa.

(ylös)

2.      Haku Lämmönsiirtotoimikuntaan

Arwon Prosessiteekkarit

 

Rakas yhdistyksemme on täyttämässä kymmenen vuotta ja on aika aloittaa tämän juhlavuoden suunnittelu. Nyt juuri sinulla on mahdollisuus hakea Lämmönsiirtotoimikuntaan ja päästä vaikuttamaan siihen millainen juhlavuodesta tulee.

Lämmönsiirtotoimikunta suunnittelee ja toteuttaa PT10 tapahtumia ja projekteja sekä järjestää syyskuussa 2022 Lämmönsiirto X:n. Tapahtumat ja projektit voivat olla mitä tahansa maan ja taivaan väliltä ja toimikunta päättä mitä haluaa järjestää. Toimikunnan pestit alkavat heti, kun valinnat on tehty ja jatkuvat syyskuuhun 2022 asti.

Toimikunnan sisäiset osa-alueet jaetaan valintojen jälkeen toimikunnan kesken, mutta mainitsethan hakiessasi mitkä osa-alueet kiinnostavat sinua, koska ne vaikuttavat hakuprosessiin. Mahdollisia osa-alueita ovat esimerkiksi: kokkarit, pääjuhla, jatkot, sillis, graafinen ilme, nettisivut, yrityssuhteet, budjetointi, projektit ja tapahtumat. Osa-alueita voi olla yhdellä henkilöllä useampi riippuen osa-alueen työmäärästä tai yhdestä osa-alueesta voi olla vastuussa useampi henkilö.

Haku tapahtuu PT:n ilmomasiinassa osoitteessa: http://www.prosessiteekkarit.fi/ilmo/event/75. Haku toimikuntaan päättyy 3.3. klo 23:55 ja toimikunnan jäsenet valitaan 15.3. järjestettävässä Prosessiteekkareiden hallituksen kokouksessa. Jokaiselle hakijalle järjestetään haastattelu ja kaikki haastattelut toteutetaan etänä. Haastatteluita järjestetään jo hakuajan aikana.

Huom! Hakijat ovat julkisia, mutta hakemuksen vastaukset eivät.

Mikäli heräsi kysymyksiä hakuun tai PT10 juhlavuoteen liittyen laita viestiä telegramissa @Torpedoboi.

Terveisin

Olli Tunkelo

Lämmönsiirtäjä X | Prosessiteekkarit ry

+358408115326 | olli.tunkelo@aalto.fi

Kemian tekniikan korkeakoulu | Aalto-yliopisto

(ylös)

3.      Haku Laulukirjatoimikuntaan

Arwon prosessiteekkarit

Prosessiteekkarit täyttää ensi vuonna kymmenen vuotta ja juhlavuoden kunniaksi julkaistaan yhdistyksen ensimmäinen oma laulukirja. Nyt on mahdollisuus hakea mukaan toimikuntaan, joka tulee määrittämään, miltä yhdistyksemme laulukulttuuri tulee näyttämään tulevaisuudessa!

Toimikunnan pääasiallisena tehtävänä on päättää laulukirjaan tulevista lauluista, ulkoasusta sekä nimestä. Lisäksi toimikunta on vastuussa laulukirjan budjetoinnista ja sponsoreiden hankinnasta ja painosta. Toimikunta siis tekee PT:n ensimmäisen laulukirjan kokonaan alusta loppuun.

Hakijoilta toivomme tietämystä teekkarilauluista ja yhdistyksemme laulukulttuurista sekä halua ja intoa kehittää niitä. Laulukirjan tekemiseen tarvitaan näiden lisäksi monenlaisia taitoja, kuten tietämystä taitosta, grafiikkojen tekemisestä, sponsoreiden hankinnasta, tekstin asettelusta ja tekijänoikeuksista.  Iso osa laulukirjan luomisesta on workshoppailua ja itsenäistä työskentelyä laulujen tutkimisen, tekstien kirjoittamisen, taittamisen, grafiikoiden tai sponsorihankintojen parissa.

Tähän tehtävään hakiessasi otathan huomioon, että laulukirjan työstäminen alkaa heti ja projekti päättyy syksyllä 2022. Kokouksia on noin kerran kuukaudessa ja tarvittaessa useammin. Toivomme, että pystyt toimimaan osana toimikuntaa koko toimikauden ajan.

Hakemukset jätetään yhdistyksen ilmomasiinaan, jonne pääset tästä: http://www.prosessiteekkarit.fi/ilmo/event/76.

Haku on nyt auki ja haku toimikuntaan päättyy 3.3. klo 23:55 ja toimikunnan jäsenet valitaan 15.3. järjestettävässä Prosessiteekkareiden hallituksen kokouksessa. Jokaiselle hakijalle järjestetään haastattelu ja kaikki haastattelut toteutetaan etänä. Haastatteluita järjestetään jo hakuajan aikana.

Jäämme odottamaan hakemuksianne! Jos heräsi mitään kysymyksiä, laita rohkeasti viestiä laulukirjavastaaville.

 

Ystävällisin terveisin

Laulukirjavastaavat

Milja Koskela

@lukkaritirehtoori

milja.koskela@aalto.fi

 

Oona Hanska

@oonahanska

oona.hanska@aalto.fi

(ylös)

4.      Tenttien palautus

Hei!

 

Tenttiviikon lähestyessä kannattaa tuleviin tentteihin ja kokeisiin hyödyntää tenttiarkistoa www.tenttiarkisto.fi ja tutustua kurssien viime vuosien kysymyksiin ja tehtäviin. Jotta tenttiarkistosta löytyy myös tulevaisuudessakin apua, muistuttaisin kaikkia keräämään tenttiviikolla kursseista tentit ja kokeet talteen! Sähköinen pdf-muoto käy palautuksena hyvin. Kannustuksena palkitaan vuonna 2021 kevätlukukaudella sekä koko vuonna eniten tenttejä palauttanut PTläinen huikein palkinnoin.

 

Tentit ja kokeet voit palauttaa vuoden aikana tenttiarkistonhoitajalle Valtteri Siiralle Telegrammissa @valtterisiira.

 

Tsemppiä tenttiviikkoon!

(ylös)

5.      KV-tuutorihaku

ISOrekry on jo sulkeutunut, mutta KV-tutoreita etsitään yhä kuumeisesti tulevalle syyslukukaudelle! KV-tutorina pääset auttamaan kansainvälisiä opiskelijoita sopeutumaan uuteen ympäristöön ja tutustuttamaan heidät teekkarielämään sekä suomalaiseen kulttuuriin. Ohessa on pieni infopaketti, joka toivottavasti auttaa päätöksenteossa!

 

 • KV-tutoreita haetaan pääasiassa syyslukukaudelle, voi halutessaan jatkaa keväälläkin sen jälkeen
 • Yhden opintopisteen ja 200 €:n palkkio, ehtona että käy tutorkoulutukset ja kirjoittaa raportin tuutorointikokemuksesta lukukauden päätteeksi
 • Yhdellä tutorilla yleensä 4-5 tuutoroitavaa, mutta tehdään myös tutorryhmät, joissa n. 4 tutoria ja heidän tuutoroitavansa
 • Vastuita: yhteydenotto kesällä, osallistuminen orientaatioviikolla, tutorryhmätapahtuman järjestäminen, mahdollisesti lentokentältä haku ja avainten nouto; koronan takia tätä ei ainakaan viime vuonna vaadittu
 • Hyviä puolia:
  –  jee uudet ihmiset on kivoja

–  pääsee kehittämään omaa kielitaitoa

 

Linkki hakulomakkeeseen: https://forms.gle/WVfXPmRSZ8is31MK6

Rekry jatkuu 7.3.2021 klo 23:59 asti, jonka jälkeen hakijat haastatellaan etänä. Jos heräsi minkäänlaisia kysymyksiä, laita viestiä PT:n KV- ja maisterivastaavalle @tsulia.

(ylös)

6.      Prosessiteekkareiden tiedotuskanava Telegrammissa

Prosessiteekkareille on nyt tehty Telegram-tiedotuskanava yhdistyksen virallista tiedotusta varten – PT:n Tiedotuskanava! Kanavalle tulee tästä lähtien kaikki tärkein tiedotus yhdistyksen toiminnasta, esimerkiksi tapahtumista ja tiivistelmä sähköpostitse lähetettävästä viikkotiedotteesta. Virallinen tiedotus siirtyy vaiheittain kokonaan tiedotuskanavalle niin, että tärkeimmät tiedotukset tulevat myös #PT-ryhmään 2021 tammikuun loppuun asti. #PT-ryhmä säilyy käytössä jäsenten välistä keskustelua varten. Voit liittyä PT:n Tiedotuskanavalle tästä: https://t.me/joinchat/AAAAAFAZzeI4birVAcfBZg.

(ylös)

 

7.      Palaute yhdistyksen toiminnasta

Onko jokin asia mikä vaivaa ja haluaisit muutosta asiaan? Onko jokin onnistunut erityisen hyvin? Voit laittaa anonyymiä palautetta Prosessiteekkareiden sivuilla, ja linkki palautteeseen on myös suoraan tässä.

(ylös)

8.      PT:n etätapahtumakysely

Tällä hetkellä AYY:n kertavuokrattavat tilat ovat toistaiseksi pois käytöstä. Yhdistys haluaa kuitenkin järjestää etätapahtumia jäsenistön toiveet huomioiden, joten kannattaa vastata tähän kyselyyn ja kertoa toiveita! Kyselyyn voit vastata osoitteessa https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeD-Mhn7NN2WyS7WGITfzIZpSJCHUNl_tjl64Sw5RzwB3KtIw/viewform.

(ylös)

9.      Prosessiteekkareiden LinkedIn-ryhmä

Kesätyöpaikkoihin hakeminen alkaa pian heti vuoden vaihteen jälkeen, joten hyvänä muistutuksena on LinkedInin käyttö kesätöiden haun apuna! Prosessiteekkareilla on oma LinkedIn-ryhmä, johon kannattaa liittyä!

 

Ryhmässä löytää helposti kontakteja alaltamme ja korkeakoulustamme ja lisäksi ryhmään julkaistaan kesätyöpaikkailmoituksia alamme yrityksiltämme!

 

Liittymislinkki ryhmään:  https://www.linkedin.com/groups/13559286/

Prosessiteekkareiden LinkedIn-sivu: https://www.linkedin.com/company/prosessiteekkarit-ry

(ylös)

10.   Hallituksen kokoukset 2021

Tervetuloa seuraamaan Prosessiteekkareiden hallituksen kokouksia! Hallituksen vakiokokousaika on maanantaisin klo 8:10 alkaen, ellei muutoksia tapahdu. Kokouksen ajankohdan voi tarkistaa yhdistyksen tapahtumakalenterista.

 

Hallitus on päättänyt järjestää tammikuun aikana pidettävät kokoukset etänä Zoomin välityksellä. Helmikuun kokouksista tehdään päätös, kun kokoontumisrajoitukset selviävät.

 

Linkki kokouksiin

Hyvää alkanutta vuotta!

Prosessiteekkareiden hallitus 2021.

(ylös)

11.   Koronavilkku

Prosessiteekkareiden hallitus suosittelee lataamaan THL:n julkaiseman Suomen koronajäljitys appin eli Koronavilkun!

Koronavilkun voi ladata täältä:

Google Play

Apple App store

(ylös)

II      CHEM

12.   Kemiat kohtaa 2021

Tyhjennä kalenterisi perjantaina 19.3. sillä silloin Kotikemiat kohtaa!!

Tänä vuonna Kemiat kohtaa on ilmainen, päivän mittainen verkkotapahtuma, jonka järjestää Materiaali-insinöörikilta ja Hiukkanen. Tapahtumassa tutustutaan kemianalan yrityksiin sekä tietysti myös kemianalan opiskelijoihin.

Ohjelma:
klo 10–15 Yritysesittelyt
klo 17.30 huikea iltaohjelma pärähtää käyntiin

 

Iltaohjelmaan on mahdollista osallistua omassa tiimissä esim. ainejärjestösi kanssa (max. 10 henkilöä) tai täysin etänä, jolloin tapahtuman järjestäjä hoitaa sinulle tiimin. Luvassa on intensiivistä kisailua tiimien välillä ja parhaat tietysti palkitaan. Loppuillasta on vapaata hengailua esim. etäbp:tä tai piirrä ja arvaa -peliä.

Seuraa facebooksivua tiivisti, sillä päivitämme ohjelmaa koko ajan. Ilmoittautuminen on auki 22.2.–7.3.!

TL;DR
MITÄ? Kotikemiat kohtaa
MISSÄ? Jossain netissä
MILLOIN? 19.3.2021
MITÄ MAKSAA? No ei mitään!!
DRESSCODE? Paita päälle, housut valinnaiset

FB-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/4388590084504349

(ylös)

13.   Aalto Thesis

Aalto Thesis is looking for students to project Valmet: Designing modularity in 3D fibre technology. Three students from different fields (tech/design) will solve Valmet’s challenge through their Master’s theses in the project. The students receive a grant of 5000 €.

Application for this project ends on 26 February and the project begins mid-March.

 

It would be highly appreciated if you could advertise this application in your media channels! There’s a news piece in Into and aalto.fi about the project.

 

Valmet: Designing modularity in 3D fibre technology

(ENG/ELEC/ARTS), three students

(ylös)

14.   Siantapon MM-kisat 26.2.

Siantapon MM-kisat ovat taas täällä!
Siantappo on Puunjalostajakillan perinteinen korttipeli, jonka maailmanmestari ratkotaan vuosittain kiivaasti kilvoitellen. Pelin alustana tänä vuonna toimii https://playingcards.io/
Olit sitten harmaantunut veteraani, ärhäkkä aloittelija tai täysin kokematon saavu killan Discord-palvelimelle 26.2. nauttimaan jännittävästä kisatunnelmasta ja (mahdollisesta) kunniasta! Vaikket haluaisi osallistua itse kilpailuun, olet enemmän kuin tervetullut vain hengailemaan ja kannustamaan muita.
Ilmoittautuminen tapahtumaan järjestetään killan Ilmomasiinassa 12.2. alkaen: https://www.puunjalostajakilta.fi/ilmomasiina-pjk/
Siantapon sääntöihin voit tutustua: https://www.puunjalostajakilta.fi/siantappo-2/

MITÄ: Siantapon MM-kisat
MISSÄ: Killan discord-kanava, https://discord.gg/JsmpMFXk7q
MILLOIN: pe 26.2. klo 18.00
MIKSI: Selvitetään ultimaattinen mestari ja pidetään samalla hauskaa

(ylös)

15.   CHEMIE COCCISHOW!!! La 27.2. Zoomissa klo 18.000

Mitä tapahtuu, kun neljä IE-paria lyövät soppakauhat ja kaulimet yhteen? Pitääkö sanonta “Mitä useampi kokki, sitä huonompi soppa” paikkaansa? Mikä pareista toimii parhaiten nopeissa ja yllättävissä tilanteissa? Kaikkiin näihin kysymyksiin saat vastauksen tenttiviikon päätteeksi järjestettävässä jättispektaakkelissa! Lähde kauppalistan innoittamana ostoksille, ja kokkaa IE:iden mukana itsellesi ja vaikka kaverillesi Tex-Mex (WITH A TWIST) illallinen! Luvassa on siis neljä ruokalajia, kokkarit, alkuruoka, pääruoka sekä jälkiruoka. Tapahtuma on kaikille avoin ja järjestetään etänä zoomin välityksellä. Mitään muuta et mukaasi tarvitse, kuin päätteen seurata striimiä ja vapaaehtoiset ainekset jos vatsasi kurnii ja haluat kokkailla mukana. ¡Salud!

(ylös)

16.   Opintopalaute

Moikka!

Muistuttaisimme nyt teitä kaikkia opintopalautteen tärkeydestä, koska opintoihinkin liittyviin epäkohtiin reagoidaan vain, jos olemme niistä tietoisia.

Kandiopintoihin liittyvistä opintoasioista voi olla tämän vuoden puolella yhteydessä Saraan, @sarasiivola
(opintovastaava@prosessiteekkarit.fi) tai laittaa nettisivujen nimettömän palautelomakkeen kautta viestiä.

Maisteri- ja pääaineopintoihin liittyvistä asioista voi laittaa viestiä kiltojen opintovastaaville:

KK: @Joakim9 tai palautelomake
PJK: @reettamaria tai palautelomake
VK: @olgapartanen tai palautelomake

(ylös)

III     MUUT

17.   ST1 summer trainee

St1 is looking for a summer trainee for Technology Development team. Tasks include techno-economic assessments and process modeling of renewable fuel production processes. We except you to be a master’s degree student having plant design related major or minor. Besides competence in plant design and process modelling, we value knowhow on refining processes of lignocellulosic biomasses.

 

We offer possibility to work with interesting chemical engineering challenges in area of renewables. Location for the position is St1 headquarter in Tripla, Helsinki. For more information from the position contact jukka.lommi(at)st1.fi / +358400486022. Please send your application and CV (in english or finnish) before 7.3.2021. We will evaluate applications as soon as we receive them.

(ylös)

18.   YTP webinaari Uusiomateriaalien markkinat-keräyksestä kiertotalouteen

Ympäristöteollisuus ja -palvelut YTP ry järjestää webinaarin, jossa keskustellaan uusiomateriaalien kysyntään vaikuttavista tekijöistä. Suomessa ja EU:ssa kiertotalouden sääntelyssä pääosassa ovat lajittelumääräykset. Kiertotalouden käytännön toteutumisen kannalta avainkysymys on, syntyykö kerätylle materiaalille markkinat ja saadaanko uusioraaka-aineet tehokkaasti käyttöön.

Webinaari on maksuton.

ILMOITTAUTUMISET
Voit ilmoittautua mukaan tiistaihin 23.3. klo 12 mennessä seuraavan linkin kautta: https://q.surveypal.com/YTP-webinaari-25.3.2021-ilmoittautumislomake
OHJELMA

Klo
12.00
Webinaarin avaus, valtiosihteeri Kimmo Tiilikainen

Markkinatalouden valjastaminen kiertotalouden toteuttamiseen, johtokunnan puheenjohtaja Pertti Korhonen, Business Finland

Kiertotalouden edistäminen ja jäteverotus, johtava asiantuntija Jutta Laine-Ylijoki, FCG Finnish Consulting Group

Tuottajavastuun rooli materiaalien hyödyntämisessä, toimitusjohtaja Juha-Heikki Tanskanen, Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy

Uudet digitaaliset ratkaisut kiertotalouden kirittäjinä, liiketoiminnan kehitysjohtaja Marko Aaltio ja varatoimitusjohtaja Timo Huhtala, Europress Group Oy

Tauko

13.40 Keräyspaperin asema raaka-aineena (tbc)

Uusiomateriaalit metalliteollisuudessa, kierrätysliiketoiminnan johtaja Marko Mäkikyrö, SSAB Europe Oy

Muoviteollisuuden puheenvuoro, Chief Sales and Marketing Officer Ari-Pekka Pietilä, Amerplast Ltd.

Vähähiilinen rakentaminen, kehityspäällikkö Elina Virolainen, YIT Oyj

14.50 Päätössanat, YTP:n puheenjohtaja

Muutokset mahdollisia.

Lisätiedot
Webinaarin sisällöstä: otto.lehtipuu@ytpliitto.fi
Webinaarin käytännön järjestelyistä: sirpa.komulainen@ytpliitto.fi

(ylös)

19.   Nyyti ry:n toimintaa opiskelijoille

Elämäntaitokurssi verkossa järjestetään 15.3. – 16.4.2021
Pohditko, miten jaksaa paremmin opinnoissa ja arjessa? Viisi viikkoa kestävällä ryhmämuotoisella Elämäntaitokurssilla käsitellään arjen- ja elämänhallintaan sekä itsetuntemukseen liittyviä kysymyksiä. Elämäntaitokurssin aikana sinulla on mahdollisuus löytää uusia oivalluksia ja keinoja, jotka tukevat jaksamistasi arjessa ja opinnoissa. Lisää tietoa kurssista ja ilmoittautumislinkki löytyy tästä.

(ylös)

20.   Aalto Thesis

Aalto Thesis is looking for students to project Valmet: Designing modularity in 3D fibre technology. Three students from different fields (tech/design) will solve Valmet’s challenge through their Master’s theses in the project. The students receive a grant of 5000 €.

Application for this project ends on 26 February and the project begins mid-March.

It would be highly appreciated if you could advertise this application in your media channels! There’s a news piece in Into and aalto.fi about the project.

Valmet: Designing modularity in 3D fibre technology

(ENG/ELEC/ARTS), three students

Thank you already in advance and have a nice week!

Best wishes,

Silva Saulio

Aalto Thesis Programme Manager

 1. +358 50 471 4423

silva.saulio@aalto.fi

Challenge. Coordination. Collaboration.

aalto.fi/aaltothesis

Aalto University
School of Business

Ekonominaukio 1
02150 Espoo

(ylös)

21.   Koodari projektiin

Nyt olisi mahdollisuus hypätä mukaan vauhdissa olevaan projektiin! Haussa olisi osaava koodari toteuttamaan pääasiassa mentorointiin liittyvää nettisivupohjaista alustaa kahden lääketieteen opiskelijan kanssa, joiden työstämästä projektista on kyse. Tässä olisi mahdollisuus olla osana merkityksellisen alustan kasvutarinaa, jolla on kansainvälistä potentiaalia.

Etsimme tiimiin taitavaa web designeria, jolla on rautaista kokemusta WordPressin, HTML, sekä JavaScriptin implementoinnista. Ylipäätänsä haussa on kokonaisuutena osaava koodari, jolla on kykyä ja silmää tulevaisuudessa lisäillä alustaan monimutkaisempiakin ominaisuuksia!

Lisätietoja ja yksityiskohtia projektista sekä tiimistä saa tg:stä @jagdeepsedha tai suoraan soittamalla +358 44 3358523

(ylös)

22.   Tietoa koronaviruksen vaikutuksista Aalto-yliopiston toimintaan

Voit lukea ajankohtaista tietoa koronaviruksen vaikutuksista yliopiston toimintaan osoitteessa https://www.aalto.fi/fi/aalto-yliopisto/tietoa-koronaviruksesta.

(ylös)

23.   Information Technology Program

Etsitkö tekemistä kesälle? Information Technology Program (ITP) on Aalto-yliopiston kesäisin järjestettävä monitieteellinen sivuainekokonaisuus (24op, kirjatentin kanssa 30op), joka tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuden päästä kiinni yritysmaailman kuumimpiin trendeihin. Sivuaineen voi sisällyttää joko kandi- tai maisteriopintoihin. Ohjelma on kansainvälinen, joten kaikki opinnot suoritetaan englanniksi, ja monitieteinen, joten kaikista koulutusohjelmista ja pääaineista kannattaa hakea mukaan.

 

Ohjelmaan sisältyy kolme erilaista opintokokonaisuutta, joista opiskelija voi valita suuntauksen oman kiinnostuksensa mukaan painottuen joko digimarkkinointiin, digipalveluiden strategiseen designiin tai tieto- ja palvelutalouden johtamiseen. Suurimpana antina on kuitenkin kesän mittainen projekti, joka toteutetaan toimeksiantona yritykselle.

 

Mitä: Information Technology Program (ITP), 24 op

Missä: Valitset itse: etänä verkossa tai paikan päällä Otaniemessä*

Milloin: 31.5. – 3.9.2021

Miten haet: Täytä hakemus osoitteessa itp.aalto.fi, Hakuaika päättyy 1.4. Opiskelijat valitaan suoritettujen opintojen, CV:n ja motivaatiovideon perusteella. Aallon yhteistyöyliopistojen opiskelijoiden on haettava JOO-opinto-oikeus: joopas.fi

(ylös)

24.   Ävystys

Onko mielessäsi hauska projekti, rupeama, tai yhdistyksen tarvikehankinta? Äpy tahtoo olla mukana juuri sinun toteuttamassasi projektissa, josta on iloa yhdistyksesi jäsenistölle, Aalto-yhteisölle tai vaikka koko maailmalle. Äpy myöntää Ävystyksiä, eli rahallista avustusta Aaltolaisten hankkeille ja projekteille! Juuri sinä voit toteuttaa kevään mieleenpainuvimman kohautuksen!

Ävystystä voivat hakea kaikki Aalto-yhteisön jäsenet. Mikäli sinulla on mielessäsi projekti vailla rahoitusta, suuntaa osoitteeseen apy.fi/avystykset ja lue tarkemmat Ävystyksen hakuohjeet!

”Ävystys Oxi Actionin avulla pääset helposti eroon TTER-byrokratiasta” -Kotiliesi
”Lähde mukaan, et tule katumaan!” -Fitline
”Jos se ois helppoa, kaikki tekis niin! Ja niinhän ne tekee!” -Cheek
”M45 185/105/20, etsii seuraa, kaikki käy” -Raimo 45v 185cm pitkä, 105kg

Eikä siinä vielä kaikki! Äpy on heilutellut hihoja ja pistänyt Otaniemestä löytyvän Miinusmaan Kyykkäkentän uuteen uskoon. Kentältä löytyy valmiiksi tarvikkeet talven kuningaslajeihin, kuten kyykkään, petankkiin ja klassiseen mölkkyyn, eikä kenttää tarvitse varata käyttöön etukäteen

(ylös)

IV     KESÄTYÖT

25.   Rauman kesäteekkarikampanja 2021

Rauman kaupunki tarjoaa teekkariopintoihin liittyviin kesätöihin tuleville työsopimusta vastaan ilmaiseksi kolmen kuukauden vuokra-asunnon sekä kolmen kuukauden kaupunkiliikenteen bussikortin tai polkupyöräedun Raumalla. Edut ovat voimassa kesä-, heinä- ja elokuussa 2021. Yritys ja opiskelija vastaavat kesätyösopimuksen tekemisestä normaaliin tapaan. Yrityksen tulee sijaita Raumalla. Opiskelija saa ”asunto-” ja ”autoedun” käyttöönsä esittämällä työsopimuksen kampanjan projektipäällikölle.

Kampanja on suunnattu arkkitehti- tai diplomi-insinööriopiskelijoille Suomen teknillisissä yliopistoissa (Aalto-yliopisto, Tampereen yliopisto, LUT-yliopisto ja Oulun yliopisto).

Kampanjaan otetaan mukaan enintään 20 opiskelijaa. Kampanja tukee yritysten rekrytointitarpeita teknisten alojen tulevaisuuden osaajien piirissä.

Hakuohjeet ja lisätietoa kampanjasta osoitteesta  https://www.tippoint.fi/fi/yritykset/rauman-kaupunki

(ylös)

26.   Chromaflow’n kesätyöpaikat

Chromaflo Technologies on maailman johtava itsenäinen sävytysjärjestelmien toimittaja, joka tarjoaa ratkaisuja rakennus- ja teollisuusmaaliasiakkaille sekä kertamuoviteollisuudelle. Chromaflo Technologiesin pääkonttori sijaitsee Ohiossa, USA:ssa. Tuotantoyksiköt ja myyntitoimistot sijoittuvat Euroopaan, Afrikkaan, Pohjois- ja Etelä-Amerikkaan, Australiaan ja Aasiaan. Chromaflo Technologies palvelee asiakkaitaan globaalisti. Keskeiset arvomme ovat läheinen kumppanuus asiakkaan kanssa, laatu, nopeus ja palvelu. Chromaflo Technologies työllistää maailmanlaajuisesti 700 sävytysalan ammattilaista.

Chromaflo Technologies Finland valmistaa väritiivisteitä (sävytyspastoja) Vantaan Tikkurilassa sijaitsevassa tehtaassaan. Henkilöstön määrä Vantaalla on noin 40.

Etsitkö värikästä elämää? Haemme sävytyspastatehtaallemme Vantaan Tikkurilaan 18 vuotta täyttäneitä

TUOTANTOTYÖNTEKIJÖITÄ

määräaikaisiin työsuhteisiin vuosilomasijaisiksi ajalle touko–elokuu 2021 (aloitus/lopetus ajankohta sovittavissa).

Työhön kuuluu sävytyspastojen tuotantoon liittyviä tehtäviä keskeytyvässä 2-vuorotyössä, myös keskeytyvä

3- vuorotyö saattaa olla mahdollinen riippuen kesän tilauskannasta. Toivomme sinulta kokemusta tehdastyöstä. Trukin ajotaito sekä työturvallisuuskortti katsotaan tehtävän hoidossa eduksi. Olet oma-aloitteinen, joustava ja halukas työskentelemään tiimissä. Tule mukaan värikkääseen joukkoomme, jossa puhalletaan yhteen hiileen!

Kiinnostuitko? Jos olet mielestäsi juuri se oikea henkilö, lähetä hakemuksesi ja ansioluettelosi pikimmiten, kuitenkin viimeistään 26.02.2021 mennessä, osoitteeseen recruitment.finland(at)chromaflo.com. Etenemme hakuprosessissa sitä mukaa, kun sopivia ehdokkaita löytyy. Laita hakemuksesi otsikoksi Tuotantotyöntekijä.  Lisätietoja tehtävästä antaa tuotantokoordinaattori Hannu Vento, p. 050 323 9910 tai tehdaspäällikkö Jari Viitamaa p. 0400 856 008, perjantaisin klo 12–14.

www.chromaflo.com

(ylös)

27.   ABB:n kesätyöhaku käynnissä

Tarjoamme satoja kesätyöpaikkoja useiden eri alojen, kuten tekniikan, kaupallisen ja IT-alan opiskelijoille pääosin Helsingin ja Vaasan seuduilla, mutta myös muilla paikkakunnilla. Lue lisää osoitteessa abb.fi/kesatyo ja jätä hakemuksesi 28.2.2021 mennessä.

(ylös)

28.   Metsä Groupin kesätyöpaikat

Metsä Groupissa tehdään kasvavaa, tulevaisuuden liiketoimintaa! Keskitämme pitkän linjan puu- ja kuituosaamisemme niihin tuotteisiin, joissa kuulumme toimialan kirkkaaseen kärkeen. Tarjoamme monipuolisia ja haastavia kesätöitä eri puolilla Suomea, turvallisen työympäristön sekä mahdollisuuden oman osaamisen kehittämiseen. Kesätyöhakumme on auki 28.2.2021 asti. Valitsemme hakijoita jo hakuajan kuluessa, joten tutustu tehtäviin ja hae jo tänään!

www.metsagroup.com/kesatyot

(ylös)

29.   Picosun summerjobs

This is a great opportunity to join our Customer Application Verification team working on development and customer projects in the agile world of atomic layer deposition (ALD). This position is especially ideal for chemistry, chemical engineering, physics or related fields students that want a taste of working in industry in a technical field. There is an opportunity to discuss possibilities of thesis position after summer.

 

The position is in Masala, Kirkkonummi that is reached by car in 25 minutes from Aalto University main campus (that has good selection of student housing if you live outside Helsinki region).

Your tasks are to operate our process ALD tools and to plan, conduct and evaluate experiments with them.

 

The experiments are connected to customer demo projects, EU projects or internal development and you may also run coating service depositions. The responsibility as a main operator is to ensure that the current process is in specs and the tool in good condition. The other duties are to keep the laboratories in good order and to perform physical characterizations for development projects. The position may include working in cleanroom environment.

Full training will be given but the best applicant would enjoy technical problem solving and teamwork. Our students quickly become a vital part of the team and work directly with customers, scientists, and Project Managers internationally as part of their duties.

Qualifications:

 • Bachelor’s degree (or close to graduating) or higher in chemistry, physics, material science or related field.
 • Experience with ALD or other vacuum deposition methods is an advantage.
 • Experience with normal thin film characterization methods is an advantage.
 • Good lab work routines are expected and cleanroom experience is a plus.
 • Willingness to take responsibility and capability to work under pressure.
 • Ability to work independently, troubleshoot and find creative solutions for problems in hand.
 • Good communication and teamwork skills and willingness to work with customers.
 • Fluency in English, both spoken and written are compulsory since it is our official work language, other languages are a plus.

Please send your application and CV to hr@picosun.com. For heading/subject please write Process Engineer – Picosun Oy.

For additional information, you may contact Peter King, peter.king@picosun.com

(ylös)

30.   Okmeticin kesätyöpaikat

Kiinnostaako työ puolijohdeteollisuudessa Okmeticin tuotannossa Vantaan tehtaalla? Haemme tällä hetkellä useita uusia työntekijöitä kesätöihin tuotantoomme. Työskentely Okmeticin tuotannossa sisältää vaihtelevia ja monipuolisia työkokonaisuuksia prosessiteollisuudessa aina kiteenkasvatuksesta puhdastilatyöskentelyyn. Työ tuotannossa on pääasiassa keskeytymätöntä vuorotyötä, suurin osa tiimeistä työskentelee 12h vuoroissa.

https://ura.okmetic.com/jobs/1039729-kesatyo-prosessoijana-okmeticilla

(ylös)

31.   Muratan kesätyöhaku

Murata Electronics:n tuotantoon on auennut yli 80 kesätyöpaikkaa! Etsitkö tekniikan alan kesätyötä, joka sisältäisi kiinnostavia tehtäviä ja tekniikoita sekä mahdollisuuden nähdä tulevaisuuden uramahdollisuuksia kivassa kesätyöporukassa? Kuulostavatko laatu ja jatkuva parantaminen asioilta, joita haluaisit työnteossa korostettavan? Tule Muratan tuotantotehtäviin kesäksi 2021 Vantaalle! Haku 31.3 asti auki!

(ylös)

32. Tiedottaja-sihteerin terveiset

Talvitemmellys on takana, ja siihen oli hauska puuhastella haasteita! Myös viime viikon Kondensaatio-stream oli oikein hauskaa katsottavaa (Onnea Kemistikilta 130 v). Tenttiviikon ainoa tentti onkin nyt takana, ja se on lomailua sitten tiedossa.

 

Viikon eläinvideo: impostor

Hallituksen kuulumiset:
Tänään hallituksen kokouksessa mm. käytiin läpi toimintasuunnitelmaa tulevalle vuodelle, ja suunniteltiin palautteen keräämisestä etäopinnoissa.

Pyry Vartia
Tiedottaja-sihteeri 2021 | Prosessiteekkarit ry
+358445953800 | tiedottajasihteeri@prosessiteekkarit.fi
Kemian tekniikan korkeakoulu | Aalto-yliopisto

Prosessiteekkarit sosiaalisessa mediassa:
Facebook | Instagram | LinkedIn | Flickr | Telegram