I      PROSESSITEEKKARIT

 1. Tietoa alkuvuoden tapahtumista – päivitetty 8.2.2021
 2. Prosessiteekkareiden tiedotuskanava Telegrammissa
 3. Talvitemmellys on täällä! 15.–21.2.
 4. PT:n lumiveistoskilpailu
 5. Palaute yhdistyksen toiminnasta
 6. PT:n etätapahtumakysely
 7. Prosessiteekkareiden LinkedIn-ryhmä
 8. Hallituksen kokoukset 2021
 9. Koronavilkku

II     CHEM

 1. Kemistikilta 130 vuotta: Substituutio 130 vuotta lähestyy
 2. Siantapon MM-kisat 26.6.
 3. CHEMIE COCCISHOW!!! La 27.2. Zoomissa klo 18.000
 4. Lähde kertomaan lukiolaisille biometsäteollisuudesta
 5. Opintopalaute

III    MUUT

 1. Nyyti ry:n toimintaa opiskelijoille
 2. Aalto Thesis
 3. Lumivyöry -tapahtuma
 4. Tietoa koronaviruksen vaikutuksista Aalto-yliopiston toimintaan
 5. Information Technology Program
 6. Ävystys

IV    KESÄTYÖT

 1. Rauman kesäteekkarikampanja 2021
 2. Chromaflow’n kesätyöpaikat
 3. ABB:n kesätyöhaku käynnissä
 4. Metsä Groupin kesätyöpaikat
 5. Picosun summerjobs
 6. Okmeticin kesätyöpaikat
 7. Muratan kesätyöhaku
 8. Tiedottaja-sihteerin terveiset

TULEVIA TAPAHTUMIA

 

15.2.Talvitemmellys alkaa
16.2. Kemistikillan Rehellinen Oluiden maisteluilta

16.2. Lumivyöry alkaa
19.2. Lumiveistoskilpailu päättyy
20.2. Substituutio 130: live

 

I        PROSESSITEEKKARIT

1.      Tietoa alkuvuoden tapahtumista – päivitetty 8.2.2021

Prosessiteekkareiden hallitus linjasi 8.2. pidetyssä kokouksessa, että yhdistys noudattaa aluehallintoviraston linjauksia sekä ohjeita kokoontumisrajoitusten suhteen, eikä toistaiseksi järjestä tapahtumia, jotka edellyttävät kokoontumista. Linjausta tarkastellaan tarvittaessa.

(ylös)

2.      Prosessiteekkareiden tiedotuskanava Telegrammissa

Prosessiteekkareille on nyt tehty Telegram-tiedotuskanava yhdistyksen virallista tiedotusta varten – PT:n Tiedotuskanava! Kanavalle tulee tästä lähtien kaikki tärkein tiedotus yhdistyksen toiminnasta, esimerkiksi tapahtumista ja tiivistelmä sähköpostitse lähetettävästä viikkotiedotteesta. Virallinen tiedotus siirtyy vaiheittain kokonaan tiedotuskanavalle niin, että tärkeimmät tiedotukset tulevat myös #PT-ryhmään 2021 tammikuun loppuun asti. #PT-ryhmä säilyy käytössä jäsenten välistä keskustelua varten. Voit liittyä PT:n Tiedotuskanavalle tästä: https://t.me/joinchat/AAAAAFAZzeI4birVAcfBZg.

(ylös)

3.      Talvitemmellys on täällä! 15.–21.2.

Talvi on kauneimmillaan ja nyt on aika nauttia siitä! Ennen tenttiviikkoa on hyvä päästellä vähän höyryjä ja antaa aikaa itselle. Koko PT:n jäsenistölle avoin Talvitemmellys saapuu ilahduttamaan meitä ma 15.2. ja kestää koko viikon su 21.2. asti! Haasteet ovat nyt julkaistu, ja ne löytyvät tämän tekstin alta. Haasteet voit suorittaa joko yksin tai kaverin kanssa. Muista kuitenkin noudattaa THL:n ohjeistuksia.

Kuvaa/videoi suorituksesi ja lähetä se tg:ssä käyttäjälle @prosessiteekkarit välillä 15.-21.2. Kolme haastetta suoritettuasi voit ostaa HUIKEAN hienon TalviOnnea -haalarimerkin ja lunastaa Talvitemmellys-fuksipisteen! Lisäksi nopein kaikkien haasteiden suorittaja saa uskomattoman yllätyspalkinnon! Halutessasi voit lähettää todisteita suorituksistasi myös #PT -kanavalle muita prosessiteekkareita ilostuttamaan.

 

Jos sinulta ei löydy kaikkia välineitä kaikkiin haasteisiin, ei hätää! Koko mielikuvituksesi on käytettävissä!

 

MITÄ: Talvikivaa!

MISSÄ: Varaudu pyörähtämään ulkona, myös kotikivaa!

MILLOIN: 15.2. – 21.2.

MIKSI: Koska talvi ja jee

HAASTEET:

 • Käy pulkkamäessä
 • Käy hiihtämässä
 • Käy laskettelemassa
 • Käy luistelemassa
 • Nauti laskiaispullasta, itsetehdystä bonuspiste
 • Juo kuumaa kaakaota villasukat jalassa (mintulla & kermavaahdolla tai ilman)
 • Tee lumiveistos
 • Tee lumienkeleitä
 • Tee lumi-/jäälyhty

 

(ylös)

 

4.      PT:n lumiveistoskilpailu

Lunta on satanut melkoisesti lähiaikoina ja lähimaastot suorastaan huutavat paikalle lumiveistosten tekijöitä. Tästä innostuneena ProTeesin toimitus on päättänyt julistaa lumiveistoskilpailun! Tee siis vapaavalintainen lumiveistos, ota siitä kuva ja lähetä se pienen kertomuksen (max 50 sanaa) kera telegramissa @Torpedoboi 19.2. klo 23:59 mennessä. Parhaat lumiveistokset julkaistaan vuoden ensimmäisessä ProTeesissa. Arvovaltainen tuomaristo myös päättää kuka voittaa kilpailun ja voittaja julkaistaan ProTeesissa. Osallistumalla fuksit voivat saada itselleen artikkelipisteen!

(ylös)

5.      Palaute yhdistyksen toiminnasta

Onko jokin asia mikä vaivaa ja haluaisit muutosta asiaan? Onko jokin onnistunut erityisen hyvin? Voit laittaa anonyymiä palautetta Prosessiteekkareiden sivuilla, ja linkki palautteeseen on myös suoraan tässä.

(ylös)

6.      PT:n etätapahtumakysely

Tällä hetkellä AYY:n kertavuokrattavat tilat ovat toistaiseksi pois käytöstä. Yhdistys haluaa kuitenkin järjestää etätapahtumia jäsenistön toiveet huomioiden, joten kannattaa vastata tähän kyselyyn ja kertoa toiveita! Kyselyyn voit vastata osoitteessa https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeD-Mhn7NN2WyS7WGITfzIZpSJCHUNl_tjl64Sw5RzwB3KtIw/viewform.

(ylös)

7.      Prosessiteekkareiden LinkedIn-ryhmä

Kesätyöpaikkoihin hakeminen alkaa pian heti vuoden vaihteen jälkeen, joten hyvänä muistutuksena on LinkedInin käyttö kesätöiden haun apuna! Prosessiteekkareilla on oma LinkedIn-ryhmä, johon kannattaa liittyä!

 

Ryhmässä löytää helposti kontakteja alaltamme ja korkeakoulustamme ja lisäksi ryhmään julkaistaan kesätyöpaikkailmoituksia alamme yrityksiltämme!

 

Liittymislinkki ryhmään:  https://www.linkedin.com/groups/13559286/

Prosessiteekkareiden LinkedIn-sivu: https://www.linkedin.com/company/prosessiteekkarit-ry

(ylös)

8.      Hallituksen kokoukset 2021

Tervetuloa seuraamaan Prosessiteekkareiden hallituksen kokouksia! Hallituksen vakiokokousaika on maanantaisin klo 8:10 alkaen, ellei muutoksia tapahdu. Kokouksen ajankohdan voi tarkistaa yhdistyksen tapahtumakalenterista.

 

Hallitus on päättänyt järjestää tammikuun aikana pidettävät kokoukset etänä Zoomin välityksellä. Helmikuun kokouksista tehdään päätös, kun kokoontumisrajoitukset selviävät.

 

Linkki kokouksiin

Hyvää alkanutta vuotta!

Prosessiteekkareiden hallitus 2021.

(ylös)

9.      Koronavilkku

Prosessiteekkareiden hallitus suosittelee lataamaan THL:n julkaiseman Suomen koronajäljitys appin eli Koronavilkun!

Koronavilkun voi ladata täältä:

Google Play

Apple App store

(ylös)

II      CHEM

10.   Kemistikilta 130 vuotta: Substituutio 130 vuotta lähestyy

Kemistikilta, tuo killoista vanhin ja kaunein, saavuttaa helmikuussa kunnioitettavan 130-vuoden rajapylvään. Maailmantilan ollessa suhteellisen kaukana optimaalisesta on perinteinen vuosijuhlamme Kondensatio siirretty vuoteen 2022, ja tämän vuoden korvaavat pirskeet muutettu etämuotoon. Täten kutsumme kaikki innokkaat Substitutio 130:een juhlimaan kiltaamme viikolla 7!

 

Substitutioviikolla julkaistaan makupalasia kiltamme hengestä ja historiasta, joten mukaan kannattaa liittyä Kemistikillan Instagramin ja Facebookin kautta. Tiistaina 16.2. järjestetään olutmaistelua etänä kaikille halukkaille, ja lauantaina 20.2. keräännymme kotiruutujen eteen seuraamaan Substitutio 130-streamlähetystä. Luvassa on mm. Perintestä vujutunnelmaa, kisailua, musiikkia ja materiaalia uunituoreesta historiikistamme!

 

Tapahtumat ovat avoinna kaikille kiinnostuneille, kerää siis vaikka kaverit kasaan kisakatsomoa varten! Lisätiedot tapahtumista linkkien takaa:

 

La 20.2. Klo 18:00 Substitutio 130: live

Ti 16.2. Klo 18:00 Kemistikillan Rehellinen Oluiden Maisteluilta

 

Tervetuloa juhlimaan olit sitten upouusi kemistinalku tai vanha tuttavuus, jonka sydän sykkii kemistinpunaisena!

 

Subbisterveisin,

Tirehtöörit Lotta Wallinmaa ja Emilia Ängeslevä

 

(ylös)

11.   Siantapon MM-kisat 26.2.

Siantapon MM-kisat ovat taas täällä!
Siantappo on Puunjalostajakillan perinteinen korttipeli, jonka maailmanmestari ratkotaan vuosittain kiivaasti kilvoitellen. Pelin alustana tänä vuonna toimii https://playingcards.io/
Olit sitten harmaantunut veteraani, ärhäkkä aloittelija tai täysin kokematon saavu killan Discord-palvelimelle 26.2. nauttimaan jännittävästä kisatunnelmasta ja (mahdollisesta) kunniasta! Vaikket haluaisi osallistua itse kilpailuun, olet enemmän kuin tervetullut vain hengailemaan ja kannustamaan muita.
Ilmoittautuminen tapahtumaan järjestetään killan Ilmomasiinassa 12.2. alkaen: https://www.puunjalostajakilta.fi/ilmomasiina-pjk/
Siantapon sääntöihin voit tutustua: https://www.puunjalostajakilta.fi/siantappo-2/

MITÄ: Siantapon MM-kisat
MISSÄ: Killan discord-kanava, https://discord.gg/JsmpMFXk7q
MILLOIN: pe 26.2. klo 18.00
MIKSI: Selvitetään ultimaattinen mestari ja pidetään samalla hauskaa

(ylös)

12.   CHEMIE COCCISHOW!!! La 27.2. Zoomissa klo 18.000

Mitä tapahtuu, kun neljä IE-paria lyövät soppakauhat ja kaulimet yhteen? Pitääkö sanonta “Mitä useampi kokki, sitä huonompi soppa” paikkaansa? Mikä pareista toimii parhaiten nopeissa ja yllättävissä tilanteissa? Kaikkiin näihin kysymyksiin saat vastauksen tenttiviikon päätteeksi järjestettävässä jättispektaakkelissa! Lähde kauppalistan innoittamana ostoksille, ja kokkaa IE:iden mukana itsellesi ja vaikka kaverillesi Tex-Mex (WITH A TWIST) illallinen! Luvassa on siis neljä ruokalajia, kokkarit, alkuruoka, pääruoka sekä jälkiruoka. Tapahtuma on kaikille avoin ja järjestetään etänä zoomin välityksellä. Mitään muuta et mukaasi tarvitse, kuin päätteen seurata striimiä ja vapaaehtoiset ainekset jos vatsasi kurnii ja haluat kokkailla mukana. ¡Salud!

(ylös)

13.   Lähde kertomaan lukiolaisille biometsäteollisuudesta

Lähde kertomaan lukiolaisille biometsäteollisuudesta ja Kemian tekniikan korkeakoulussa opiskelemisesta Puunjalostusinsinöörit ry:n järjestämissä abi-infoissa! Abi-infon aikana esitellään lyhyesti Aalto-yliopisto sekä kemian tekniikka hakukohteena biometsäteollisuuden näkökulmasta (valmis esitysmateriaali Puunjalostusinsinöörit ry:ltä).

Saat 45–60 min infosta (valmis esitysmateriaali):

 • S-ryhmän lahjakortin (30 €)
 • Latauspiuhan
 • Kohtuulliset matkakulukorvaukset
 • Eniten infoja pitänyt palkitaan vuoden 2022 FBI-päivässä

 

Tänä vuonna vierailut toteutetaan pääosin etäyhteyksien välityksellä ja lähettiläät saavat vierailua varten koulutuksen ja esitysmateriaalit. Lähettilään ei myöskään itse tarvitse huolehtia kohdelukioiden etsimisestä, vaan Puunjalostusinsinööreiltä saa valmiiksi lukioiden kontaktitiedot.

 

Varsinainen kampanja-aika on maaliskuussa mutta koulutukset ovat jo nyt! Koulutukset ovat samansisältöisiä ja riittää, että osallistut vain yhteen koulutukseen. Pääset koulutukseen klikkaamalla alla olevista päivämääristä. Valmennuksesta on tulossa myös tallenne, jonka voi katsoa oman aikataulunsa mukaan, jos livevalmennukset eivät sovi.

 

Seuraavat koulutukset:

10.2. klo 14–15.30

18.2. klo 14–15.30

 

Koulutuksen jälkeen ilmoittaudu lähettilääksi lähettämällä sähköposti osoitteeseen: jenni.sievanen@puunjalostusinsinoorit.fi

Lähde rohkeasti mukaan!

(ylös)

14.   Opintopalaute

Moikka!

Muistuttaisimme nyt teitä kaikkia opintopalautteen tärkeydestä, koska opintoihinkin liittyviin epäkohtiin reagoidaan vain, jos olemme niistä tietoisia.

Kandiopintoihin liittyvistä opintoasioista voi olla tämän vuoden puolella yhteydessä Saraan, @sarasiivola
(opintovastaava@prosessiteekkarit.fi) tai laittaa nettisivujen nimettömän palautelomakkeen kautta viestiä.

Maisteri- ja pääaineopintoihin liittyvistä asioista voi laittaa viestiä kiltojen opintovastaaville:

KK: @Joakim9 tai palautelomake
PJK: @reettamaria tai palautelomake
VK: @olgapartanen tai palautelomake

(ylös)

III     MUUT

15.   Nyyti ry:n toimintaa opiskelijoille

Elämäntaitokurssi verkossa järjestetään 15.3. – 16.4.2021
Pohditko, miten jaksaa paremmin opinnoissa ja arjessa? Viisi viikkoa kestävällä ryhmämuotoisella Elämäntaitokurssilla käsitellään arjen- ja elämänhallintaan sekä itsetuntemukseen liittyviä kysymyksiä. Elämäntaitokurssin aikana sinulla on mahdollisuus löytää uusia oivalluksia ja keinoja, jotka tukevat jaksamistasi arjessa ja opinnoissa. Lisää tietoa kurssista ja ilmoittautumislinkki löytyy tästä.

(ylös)

16.   Aalto Thesis

Aalto Thesis is looking for students to project Valmet: Designing modularity in 3D fibre technology. Three students from different fields (tech/design) will solve Valmet’s challenge through their Master’s theses in the project. The students receive a grant of 5000 €.

Application for this project ends on 26 February and the project begins mid-March.

It would be highly appreciated if you could advertise this application in your media channels! There’s a news piece in Into and aalto.fi about the project.

Valmet: Designing modularity in 3D fibre technology

(ENG/ELEC/ARTS), three students

Thank you already in advance and have a nice week!

Best wishes,

Silva Saulio

Aalto Thesis Programme Manager

 1. +358 50 471 4423

silva.saulio@aalto.fi

Challenge. Coordination. Collaboration.

aalto.fi/aaltothesis

Aalto University
School of Business

Ekonominaukio 1
02150 Espoo

(ylös)

17.   Lumivyöry -tapahtuma

” Kuuletteko tuon kaukaisen jyrinän? Lumivyöry Lähestyy Otaniemeä! Kylän yli rymistessään se hautaa alleen alakulon ja jättää jälkeensä toivoa tulevasta. Pue pakkasenkestävät vaatteet yllesi ja suuntaa kohti Otaniemeä laskiaisviikolla 16. – 21.2.!

 

Laskiaisviikolla Juhlatoimikunta tarjoaa aaltolaisille tekemistä kaksiosaisen Lumivyöryn muodossa. Tapahtumaan kuuluu Otaniemessä suoritettava kylmärastikiertely sekä lista haasteita, joita voi suorittaa missä vain. Lisätiedot löytyvät Facebook-tapahtumasta: https://fb.me/e/15Gtb9glv. ”

 

Terveisin,

Helmi Takala

(ylös)

18.   Tietoa koronaviruksen vaikutuksista Aalto-yliopiston toimintaan

Voit lukea ajankohtaista tietoa koronaviruksen vaikutuksista yliopiston toimintaan osoitteessa https://www.aalto.fi/fi/aalto-yliopisto/tietoa-koronaviruksesta.

(ylös)

19.   Information Technology Program

Etsitkö tekemistä kesälle? Information Technology Program (ITP) on Aalto-yliopiston kesäisin järjestettävä monitieteellinen sivuainekokonaisuus (24op, kirjatentin kanssa 30op), joka tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuden päästä kiinni yritysmaailman kuumimpiin trendeihin. Sivuaineen voi sisällyttää joko kandi- tai maisteriopintoihin. Ohjelma on kansainvälinen, joten kaikki opinnot suoritetaan englanniksi, ja monitieteinen, joten kaikista koulutusohjelmista ja pääaineista kannattaa hakea mukaan.

 

Ohjelmaan sisältyy kolme erilaista opintokokonaisuutta, joista opiskelija voi valita suuntauksen oman kiinnostuksensa mukaan painottuen joko digimarkkinointiin, digipalveluiden strategiseen designiin tai tieto- ja palvelutalouden johtamiseen. Suurimpana antina on kuitenkin kesän mittainen projekti, joka toteutetaan toimeksiantona yritykselle.

 

Mitä: Information Technology Program (ITP), 24 op

Missä: Valitset itse: etänä verkossa tai paikan päällä Otaniemessä*

Milloin: 31.5. – 3.9.2021

Miten haet: Täytä hakemus osoitteessa itp.aalto.fi, Hakuaika päättyy 1.4. Opiskelijat valitaan suoritettujen opintojen, CV:n ja motivaatiovideon perusteella. Aallon yhteistyöyliopistojen opiskelijoiden on haettava JOO-opinto-oikeus: joopas.fi

 

(ylös)

20.   Ävystys

Onko mielessäsi hauska projekti, rupeama, tai yhdistyksen tarvikehankinta? Äpy tahtoo olla mukana juuri sinun toteuttamassasi projektissa, josta on iloa yhdistyksesi jäsenistölle, Aalto-yhteisölle tai vaikka koko maailmalle. Äpy myöntää Ävystyksiä, eli rahallista avustusta Aaltolaisten hankkeille ja projekteille! Juuri sinä voit toteuttaa kevään mieleenpainuvimman kohautuksen!

Ävystystä voivat hakea kaikki Aalto-yhteisön jäsenet. Mikäli sinulla on mielessäsi projekti vailla rahoitusta, suuntaa osoitteeseen apy.fi/avystykset ja lue tarkemmat Ävystyksen hakuohjeet!

”Ävystys Oxi Actionin avulla pääset helposti eroon TTER-byrokratiasta” -Kotiliesi
”Lähde mukaan, et tule katumaan!” -Fitline
”Jos se ois helppoa, kaikki tekis niin! Ja niinhän ne tekee!” -Cheek
”M45 185/105/20, etsii seuraa, kaikki käy” -Raimo 45v 185cm pitkä, 105kg

Eikä siinä vielä kaikki! Äpy on heilutellut hihoja ja pistänyt Otaniemestä löytyvän Miinusmaan Kyykkäkentän uuteen uskoon. Kentältä löytyy valmiiksi tarvikkeet talven kuningaslajeihin, kuten kyykkään, petankkiin ja klassiseen mölkkyyn, eikä kenttää tarvitse varata käyttöön etukäteen

(ylös)

IV     KESÄTYÖT

21.   Rauman kesäteekkarikampanja 2021

Rauman kaupunki tarjoaa teekkariopintoihin liittyviin kesätöihin tuleville työsopimusta vastaan ilmaiseksi kolmen kuukauden vuokra-asunnon sekä kolmen kuukauden kaupunkiliikenteen bussikortin tai polkupyöräedun Raumalla. Edut ovat voimassa kesä-, heinä- ja elokuussa 2021. Yritys ja opiskelija vastaavat kesätyösopimuksen tekemisestä normaaliin tapaan. Yrityksen tulee sijaita Raumalla. Opiskelija saa ”asunto-” ja ”autoedun” käyttöönsä esittämällä työsopimuksen kampanjan projektipäällikölle.

Kampanja on suunnattu arkkitehti- tai diplomi-insinööriopiskelijoille Suomen teknillisissä yliopistoissa (Aalto-yliopisto, Tampereen yliopisto, LUT-yliopisto ja Oulun yliopisto).

Kampanjaan otetaan mukaan enintään 20 opiskelijaa. Kampanja tukee yritysten rekrytointitarpeita teknisten alojen tulevaisuuden osaajien piirissä.

Hakuohjeet ja lisätietoa kampanjasta osoitteesta  https://www.tippoint.fi/fi/yritykset/rauman-kaupunki

(ylös)

22.   Chromaflow’n kesätyöpaikat

Chromaflo Technologies on maailman johtava itsenäinen sävytysjärjestelmien toimittaja, joka tarjoaa ratkaisuja rakennus- ja teollisuusmaaliasiakkaille sekä kertamuoviteollisuudelle. Chromaflo Technologiesin pääkonttori sijaitsee Ohiossa, USA:ssa. Tuotantoyksiköt ja myyntitoimistot sijoittuvat Euroopaan, Afrikkaan, Pohjois- ja Etelä-Amerikkaan, Australiaan ja Aasiaan. Chromaflo Technologies palvelee asiakkaitaan globaalisti. Keskeiset arvomme ovat läheinen kumppanuus asiakkaan kanssa, laatu, nopeus ja palvelu. Chromaflo Technologies työllistää maailmanlaajuisesti 700 sävytysalan ammattilaista.

Chromaflo Technologies Finland valmistaa väritiivisteitä (sävytyspastoja) Vantaan Tikkurilassa sijaitsevassa tehtaassaan. Henkilöstön määrä Vantaalla on noin 40.

Etsitkö värikästä elämää? Haemme sävytyspastatehtaallemme Vantaan Tikkurilaan 18 vuotta täyttäneitä

TUOTANTOTYÖNTEKIJÖITÄ

määräaikaisiin työsuhteisiin vuosilomasijaisiksi ajalle touko–elokuu 2021 (aloitus/lopetus ajankohta sovittavissa).

Työhön kuuluu sävytyspastojen tuotantoon liittyviä tehtäviä keskeytyvässä 2-vuorotyössä, myös keskeytyvä

3- vuorotyö saattaa olla mahdollinen riippuen kesän tilauskannasta. Toivomme sinulta kokemusta tehdastyöstä. Trukin ajotaito sekä työturvallisuuskortti katsotaan tehtävän hoidossa eduksi. Olet oma-aloitteinen, joustava ja halukas työskentelemään tiimissä. Tule mukaan värikkääseen joukkoomme, jossa puhalletaan yhteen hiileen!

Kiinnostuitko? Jos olet mielestäsi juuri se oikea henkilö, lähetä hakemuksesi ja ansioluettelosi pikimmiten, kuitenkin viimeistään 26.02.2021 mennessä, osoitteeseen recruitment.finland(at)chromaflo.com. Etenemme hakuprosessissa sitä mukaa, kun sopivia ehdokkaita löytyy. Laita hakemuksesi otsikoksi Tuotantotyöntekijä.  Lisätietoja tehtävästä antaa tuotantokoordinaattori Hannu Vento, p. 050 323 9910 tai tehdaspäällikkö Jari Viitamaa p. 0400 856 008, perjantaisin klo 12–14.

www.chromaflo.com

(ylös)

23.   ABB:n kesätyöhaku käynnissä

Tarjoamme satoja kesätyöpaikkoja useiden eri alojen, kuten tekniikan, kaupallisen ja IT-alan opiskelijoille pääosin Helsingin ja Vaasan seuduilla, mutta myös muilla paikkakunnilla. Lue lisää osoitteessa abb.fi/kesatyo ja jätä hakemuksesi 28.2.2021 mennessä.

(ylös)

24.   Metsä Groupin kesätyöpaikat

Metsä Groupissa tehdään kasvavaa, tulevaisuuden liiketoimintaa! Keskitämme pitkän linjan puu- ja kuituosaamisemme niihin tuotteisiin, joissa kuulumme toimialan kirkkaaseen kärkeen. Tarjoamme monipuolisia ja haastavia kesätöitä eri puolilla Suomea, turvallisen työympäristön sekä mahdollisuuden oman osaamisen kehittämiseen. Kesätyöhakumme on auki 28.2.2021 asti. Valitsemme hakijoita jo hakuajan kuluessa, joten tutustu tehtäviin ja hae jo tänään!

www.metsagroup.com/kesatyot

(ylös)

25.   Picosun summerjobs

This is a great opportunity to join our Customer Application Verification team working on development and customer projects in the agile world of atomic layer deposition (ALD). This position is especially ideal for chemistry, chemical engineering, physics or related fields students that want a taste of working in industry in a technical field. There is an opportunity to discuss possibilities of thesis position after summer.

 

The position is in Masala, Kirkkonummi that is reached by car in 25 minutes from Aalto University main campus (that has good selection of student housing if you live outside Helsinki region).

Your tasks are to operate our process ALD tools and to plan, conduct and evaluate experiments with them.

 

The experiments are connected to customer demo projects, EU projects or internal development and you may also run coating service depositions. The responsibility as a main operator is to ensure that the current process is in specs and the tool in good condition. The other duties are to keep the laboratories in good order and to perform physical characterizations for development projects. The position may include working in cleanroom environment.

Full training will be given but the best applicant would enjoy technical problem solving and teamwork. Our students quickly become a vital part of the team and work directly with customers, scientists, and Project Managers internationally as part of their duties.

Qualifications:

 • Bachelor’s degree (or close to graduating) or higher in chemistry, physics, material science or related field.
 • Experience with ALD or other vacuum deposition methods is an advantage.
 • Experience with normal thin film characterization methods is an advantage.
 • Good lab work routines are expected and cleanroom experience is a plus.
 • Willingness to take responsibility and capability to work under pressure.
 • Ability to work independently, troubleshoot and find creative solutions for problems in hand.
 • Good communication and teamwork skills and willingness to work with customers.
 • Fluency in English, both spoken and written are compulsory since it is our official work language, other languages are a plus.

Please send your application and CV to hr@picosun.com. For heading/subject please write Process Engineer – Picosun Oy.

For additional information, you may contact Peter King, peter.king@picosun.com

(ylös)

26.   Okmeticin kesätyöpaikat

Kiinnostaako työ puolijohdeteollisuudessa Okmeticin tuotannossa Vantaan tehtaalla? Haemme tällä hetkellä useita uusia työntekijöitä kesätöihin tuotantoomme. Työskentely Okmeticin tuotannossa sisältää vaihtelevia ja monipuolisia työkokonaisuuksia prosessiteollisuudessa aina kiteenkasvatuksesta puhdastilatyöskentelyyn. Työ tuotannossa on pääasiassa keskeytymätöntä vuorotyötä, suurin osa tiimeistä työskentelee 12h vuoroissa.

https://ura.okmetic.com/jobs/1039729-kesatyo-prosessoijana-okmeticilla

(ylös)

27.   Muratan kesätyöhaku

Murata Electronics:n tuotantoon on auennut yli 80 kesätyöpaikkaa! Etsitkö tekniikan alan kesätyötä, joka sisältäisi kiinnostavia tehtäviä ja tekniikoita sekä mahdollisuuden nähdä tulevaisuuden uramahdollisuuksia kivassa kesätyöporukassa? Kuulostavatko laatu ja jatkuva parantaminen asioilta, joita haluaisit työnteossa korostettavan? Tule Muratan tuotantotehtäviin kesäksi 2021 Vantaalle! Haku 31.3 asti auki!

(ylös)

28. Tiedottaja-sihteerin terveiset

Viime viikolla oli hauskaa olla PTR-turnauksessa, ja saadaan kiertoon (jo historiallinen) PTR-pokaali. Muuten alkaa koulu vähenemään, kun tenttiviikko lähestyy, mikä onkin kivaa. Suunnitelmiin kuuluu tällä viikolla myös osallistua Talvitemmellykseen!

 

Viikon eläinvideo: kissalympialaiset

Hallituksen kuulumiset:
Tänään hallituksen kokouksessa mm. valittiin Lämmönsiirtäjä X ja laulukirjavastaavat. Samalla myös käytiin läpi tulevia tapahtumia, kuten CHEMIE COCCISHOW’ta. Hallitus kävi läpi, miten fuksit tulevat suorittamaan pakollisia fuksipisteitä, ja miten fuksipäällikköt saavat tehtyä seuraavaa fuksiopasta.

Pyry Vartia
Tiedottaja-sihteeri 2021 | Prosessiteekkarit ry
+358445953800 | tiedottajasihteeri@prosessiteekkarit.fi
Kemian tekniikan korkeakoulu | Aalto-yliopisto

Prosessiteekkarit sosiaalisessa mediassa:
Facebook | Instagram | LinkedIn | Flickr | Telegram