I     PROSESSITEEKKARIT

 1. Prosessiteekkareiden kanavat Telegramissa
 2. PT x TiK x SIK säännölliset liikuntavuorot
 3. Palaute yhdistyksen toiminnasta
 4. Prosessiteekkareiden LinkedIn-ryhmä
 5. Hallituksen kokoukset 2023

II    CHEM

 1. CHEM-tapahtumat Telegram-kanava
 2. Opintopalaute
 3. Online course: Metallurgical Engineering and Technical Analysis of Lifecycle and Sustainability (5 cr)
 4. Vastaa kyselyyn Opiskelijan oppaasta ja vaikuta!
 5. Exchange info session 10.1.
 6. [UUSI] Vuorimiesyhdistyksen Nuoren jäsenen stipendit 2024
 7. [UUSI] Tule mukaan pitämään CHEM abi-infoja!
 8. [UUSI] Kemistikillan kesätyöinfo 14.12.
 9. [UUSI] FBI-päivä Tampereella 24.1.2024

III   MUUT

 1. Nyyti ry:n toimintaa syksyllä 2023
 2. Otaniemi Events -tiedotuskanava
 3. Dominanten joulukonsertit 13.12. & 18.12.
 4. [TYÖ] UPM – Master’s Thesis Worker
 5. [TYÖ] Boliden’s Global Trainee Program 2024
 6. [UUSI] Mind and Study – Hyvinvoivan opiskelijan työkalupakki (3 op) -kurssi tulossa jälleen keväällä
 7. Tiedottaja-sihteerin terveisetMuista maksaa Prosessiteekkareiden jäsenmaksu ja liittyä jäseneksi Kide.appissa
tästä linkistä!


TULEVIA TAPAHTUMIA

14.12. KK Kesätyöinfo
15.12. Perhe- ja kaverisitsit

I        PROSESSITEEKKARIT

1.     Prosessiteekkareiden kanavat Telegramissa

Voit liittyä PT:n Tiedotuskanavalle tästä: https://t.me/joinchat/AAAAAFAZzeI4birVAcfBZg ja #PT-keskusteluryhmään tästä: https://t.me/+aY6xg1c3ogA4Mjc0 Muistakaa liittyä myös CHEM Events -tiedotuskanavalle, johon tiedotetaan yhdistysten tapahtumien lisäksi Kemistikillan, Puunjalostajakillan ja Vuorimieskillan tapahtumista: https://t.me/chemtapahtumat . Tiedotteissa kerrotaan, vaaditaanko tapahtumaan killan jäsenyyttä.

(ylös)

2.     PT x TiK x SIK säännölliset liikuntavuorot

Nappaa mukaasi sisäpelikengät ja suuntaa Otahallin palloiluhalliin joka torstai klo 21–22!
Tiedossa rentoa pelailua TiKkiläisten ja SIKkiläisten kanssa. Lajit vaihtuvat vuoroviikoin. Tervetuloa pelaamaan! Pääset ilmoittautumaan vuoroon alla olevasta linkistä ja seuraamalla kuvaohjeita. Rekisteröitymistä ei tarvita! http://athletiks.nimenhuuto.com

Huomioittehan, että nykyään vuorolle ja pukuhuoneisiin pääsee sisään ainoastaan erillisellä koodilla, joka julkaistaan Telegramissa yhdistyksen tiedotuskanavalla. Koodi toimii 45 minuuttia ennen ja jälkeen vuoron. Koodia ei saa jakaa yleisesti.

(ylös)

3.     Palaute yhdistyksen toiminnasta

Onko jokin asia mikä vaivaa ja haluaisit muutosta asiaan? Onko jokin onnistunut erityisen hyvin? Voit laittaa anonyymiä palautetta Prosessiteekkareiden sivuilla, ja linkki palautteeseen on myös suoraan tässä.

(ylös)

4.     Prosessiteekkareiden LinkedIn-ryhmä

Kesätyöpaikkoihin hakeminen on ajankohtaista vuoden vaihteen jälkeen, joten hyvänä muistutuksena on LinkedInin käyttö mm. kesätöiden haun apuna! Prosessiteekkareilla on oma LinkedIn-ryhmä, johon kannattaa liittyä!

Ryhmässä löytää helposti kontakteja alaltamme ja korkeakoulustamme ja lisäksi ryhmään julkaistaan kesätyöpaikkailmoituksia alamme yrityksiltämme.

Liittymislinkki ryhmään:  https://www.linkedin.com/groups/13559286/

Prosessiteekkareiden LinkedIn-sivu: https://www.linkedin.com/company/prosessiteekkarit-ry

(ylös)

5.     Hallituksen kokoukset 2023

Tervetuloa seuraamaan Prosessiteekkareiden hallituksen kokouksia! Kokouksen ajankohdan voi tarkistaa yhdistyksen tapahtumakalenterista. Hallitus pitää kokoukset pHuoneella. Seuraava kokous pidetään tammikuussa 2024.

(ylös)

II      CHEM

6.     CHEM-tapahtumat Telegram-kanava

Pysy kärryillä siitä, mitä CHEMillä tapahtuu – liity CHEM-tapahtumat Telegram-kanavalle: https://t.me/chemtapahtumat

 

Kanavalla ilmoitetaan Prosessiteekkareiden, Puunjalostajakillan, Kemistikillan ja Vuorimieskillan tulevista tapahtumista. Tapahtumailmoituksessa lukee, vaaditaanko tapahtumaan osallistumiseen järjestävän yhdistyksen jäsenyyttä.

(ylös)

7.     Opintopalaute

Moikka!

Haluamme muistuttaa teitä kaikkia opintopalautteen tärkeydestä! Opintoihin liittyviin epäkohtiin voidaan reagoida vain, jos olemme niistä tietoisia.

 

Mikäli esimerkiksi kurssin arvosteluperusteet muuttuvat kesken kurssin tai ette saa tenttitulostanne neljässä viikossa, voidaan tilanteeseen puuttua, kun siitä ilmoitetaan opintovastaavalle.

 

Kandiopintoihin liittyvistä opintoasioista voi olla yhteydessä Leeviin:

 1. Sähköpostilla: opintovastaava@prosessiteekkarit.fi
 2. Telegramilla: @leeviha
 3. PT:n nettisivujen nimettömän palautelomakkeen kautta

 

Maisteriopintoihin liittyvistä asioista voi olla yhteydessä kiltojen opintovastaaviin:

KK: @Akseli_Rautakorpi tai palautelomake

PJK: @joonaskovalainen069420 tai palautelomake

VK: @vuorinainen tai palautelomake

 

Lisää tietoa opiskelijan oikeuksista löytyy täältä.

(ylös)

8.     Online course: Metallurgical Engineering and Technical Analysis of Lifecycle and Sustainability (5 cr)

New online course CHEM-C2480 Metallurgical Engineering and Technical Analysis of Lifecycle and Sustainability (5 credits) is available for independent study in periods I-V.  All CHEM students are welcome!  In this course, you will learn about the role of metals in modern society and climate change prevention. You will gain fundamental knowledge of metals, their properties and applications. You will also learn about the lifecycle of metals, the impact of metals on sustainability and their role in circular economy.
Enrollment period: 31.7-15.12.2023 or 1.1-31.05.2024
More information in SISU. You can also contact the responsible teacher: anna.klemettinen@aalto.fi

(ylös)

9.     Vastaa kyselyyn Opiskelijan oppaasta ja vaikuta!

Opiskelijan opas (aiemmin nimellä Into) on opinto-opas kaikille Aalto-yliopiston opiskelijoille. Nyt sinulla on tilaisuus antaa palautetta ja vaikuttaa opiskelijasivuston kehitykseen. Vastaa 10 minuutin kyselyyn viimeistään 10.11. Kysely on tarkoitettu kaikille aaltolaisille.

Linkki kyselyyn: https://link.webropolsurveys.com/S/425FC70423D3C8C0

(ylös)

10.   Exchange info session 10.1.

The application period for most exchange destinations is held 10.–31.1.2024. There is an exchange info session held specifically for CHEM students (held in English if needed)

– Wed 10.1.24 at 14.00 – Building of Chemical Engineering, Ke5

(ylös)

11.   [UUSI] Vuorimiesyhdistyksen Nuoren jäsenen stipendit 2024

Vuorimiesyhdistyksen hallitus myöntää vuosittain yhdistyksen nuorille jäsenille stipendejä. Stipendi voidaan myöntää nuorelle jäsenelle, joka on menestynyt opinnoissaan ja osoittanut aitoa vuorimieshenkeä opintojensa ohessa. Nuoren jäsenen stipendit jaetaan yhdistyksen vuosikokouksessa 22.3.2024.

Stipendiä haetaan erillisellä hakemuslomakkeella. Lisäksi hakemukseen vaaditaan kopio opintosuoriteotteesta sekä vapaamuotoinen hakemustiedosto, jonka avulla voit lisätä hakemukseesi persoonallisen säväyksesi ja erottua joukosta. Hakijan on oltava Vuorimiesyhdistyksen nuori jäsen tai jättänyt jäsenhakemuksensa. Hakijan kannattaa korostaa sekä opintomenestystään että osallistumistaan Vuorimieshenkiseen opiskelutoimintaan killoissa ja kerhoissa. Näistä osatekijöistä koostuvan kokonaisuuden perusteella yhdistys palkitsee sopivimmat kandidaattit nuoren jäsenen stipendillä.

Linkki hakemukseen: https://forms.gle/UZ2q6D3VyXB9Hugz9

Yhdistyksen hallitukselle osoitettujen stipendihakemusten on oltava perillä yhdistyksen pääsihteerillä viimeistään 15.1.2024. Hakemus tulee toimittaa sähköpostitse ted.nuorivaara@vuorimiesyhdistys.fi

Nyt kannattaa liittyä nuoreksi jäseneksi!

Stipendejä myönnetään vain yhdistyksemme nuorille jäsenille. Nuoreksi jäseneksi voidaan valita geologian, kaivos- tai rikastustekniikan, kalliorakentamisen, metallurgian tai materiaalitekniikan aloihin liittyvää ylempää korkeakoulututkintoa suomalaisessa yliopistossa opiskeleva, joka on suorittanut alemman korkeakoulututkinnon.

Jäsenhakemuksen voi tehdä kotisivuillamme: https://vuorimiesyhdistys.fi/jaseneksi/. Stipendiä haettaessa jäsenhakemus tulee olla kirjattuna järjestelmässä. Jäsenhakemus edellyttää selvityksen suoritetuista opinnoista, mutta suosittelijoita ei tarvita.

Nuori jäsen on vapaa jäsenmaksusta ja valmistuttuaan muuttuu varsinaiseksi jäseneksi, jolloin hän ryhtyy myös jäsenmaksun maksajaksi.

Vuorimiesterveisin
Ted Nuorivaara
Pääsihteeri
050 3441879

(ylös)

12.   [UUSI] Tule mukaan pitämään CHEM abi-infoja!

Haluatko esitellä Aaltoa ja tienata samalla? Tule mukaan kertomaan lukiolaisille kemian tekniikasta! Nyt syksyllä ja ensi keväänä on hyvä ajankohta tehdä lukiovierailuja ja innostaa lukiolaisia hakemaan opiskelemaan meille Aaltoon. Kysy lisätietoa ja Aalto CHEM esittelymateriaalia Sipi Seiskolta (sipi.seisko@aalto.fi).
HUOM: Aalto CHEM esitysmateriaaleja tulee käyttää, jos hakee korvausta.

 

Jos et hae korvausta HakijaPalvelujen kautta, voi hakea Aalto CHEM korvausta (100 €/info) lähettämällä täytetty palautelomake infosta Sipille. Huom: Verokortti tarvitaan korvauksen maksuun. Joka 5. infosta korvaus on suurempi: 500 €.

Lisäksi Aalto CHEM tukee infoilua antamalla Aalto T-paidan infoilijalle ”työvaatteeksi” (kun ensimmäinen info on sovittu).

 

Tavoitteena on pitää ennätysmäärä abi-infoja, tervetuloa mukaan!

 

Terveisin Aalto CHEM abi-infotiimi

(ylös)

13.   [UUSI] Kemistikillan kesätyöinfo 14.12.

Kaikki kiinnostuneet tervetulleita

Alkavatko pelkät opinnot riittämään, pitäisikö päästä tekemään jotain oikeitakin hommia? Olisiko CV:ssä ehkä vielä tilaa yhdelle työkokemukselle? Kemistikillan kesätyöinfo järjestetään torstaina 14.12. Tilaisuus alkaa klo 17:00 Ke1-salissa. Paikalle on kutsuttu puhujia kertomaan kohteensa toiminnasta ja työllistymismahdollisuuksista, pääpainon ollessa kesätyö- ja harjoittelupaikoilla. Paikalle ovat tervetulleita kaikki aiheesta kiinnostuneet. Ilmoittauduthan etukäteen, että osataan arvioida paikalle tulijoiden määrää. Vahvistettuja kohteita ovat tällä hetkellä UPM, Andritz, Aalto CHEM, Hycamite ja ECHA. Kysymysten herätessä voit olla yhteydessä Kemistikillan yrityssuhdevastaavaan (@otsonointi).

MITÄ: Kemistikillan Kesätyöinfo
MILLOIN: Torstai 14.12. klo 17 alkaen
MISSÄ: Ke1, Kemistintie 1
MIKSI: Bää
MITÄ MAKSAA: 0,00 €

(ylös)

14.   [UUSI] FBI-päivä Tampereella 24.1.2024

Metsäteollisuuden yritykset ja opiskelijat pääsevät jälleen kohtaamaan toisensa ainutlaatuisessa FBI-tapahtumassa 24.1.2024 Tampereella. Käytännön järjestelyistä vastaa Tampereen ammattikorkeakoulun Paperikerho.   Päivä alkaa Tampere-talolla seminaarilla, jonka teemana on raaka-aineiden älykäs ja tehokas käyttö. Juontajana seminaarissa toimii TV:stä tuttu Sean Ricks. Lavalle nousevat huippupuhujat, kuten VTT:n tutkimusprofessori Ali Harlin ja UPM:n globaalien metsäasioiden ylipäällikkö Elina Warsta. Seminaarissa pääsee kuulemaan myös sometuksen saloja somevaikuttajalta ja yrittäjältä, Nata Salmelalta. Iltapäivällä vuorossa on kattava yritysnäyttely, jossa yritysesittelijät esittelevät toimintaansa ja vastaavasti nuoret pääsevät tutkimaan ensi kesän työmarkkinoita ja tutustumaan yrityksiin. Virallisuuksien jälkeen on vuorossa illanvietto. Tule siis viettämän tuottoisa ja verkostoitumisen täyteinen työelämäpäivä!

Tarkempi ohjelma ja ilmoittautuminen täällä: https://www.puunjalostusinsinoorit.fi/ajankohtaista/tapahtumat/fbi-day-2024-intelligent-and-efficient-use-of-raw-materials/.

Ilmoittautuminen alkaa tiistaina 12.12. kello 12.00. Koska paikat täyttyvät nopeasti, ole valppaana ja varmista paikkasi ajoissa.

(ylös)

III     MUUT

15.   Nyyti ry:n toimintaa syksyllä 2023

Tiesitkö vielä Nyyti ry:n tarjoamasta toiminnasta ja tuesta opiskelijoille?
Olet sitten uusi tai jatkava opiskelija tai opiskelijoiden parissa toimiva, niin muistathan aloittaa rauhassa ja omia fiiliksiäsi kuunnellen!
Opiskelija tsekkaa Opintoihin palaajan pakettimme täältä, josta löytyy tarkemmin vinkkejä ja tukea opintoihin paluuseen.

MiehenTila on korkeakouluissa opiskelevien nuorten miesten (18–29 v) mielenterveyden ja hyvinvoinnin tukemiseen keskittyvä hanke. Hanke tarjoaa mahdollisuuden miesten väliseen matalan kynnyksen vertaistukeen, yksilöohjaukseen sekä omaehtoiseen työskentelyyn. Toimintaan voi osallistua maksutta, mistä päin Suomea tahansa.
MiehenTila-vertaisryhmät on tarkoitettu korkeakouluissa opiskeleville 18–29-vuotiaille miehille, jotka ovat halukkaita jakamaan kokemuksia jaksamisesta sekä vahvistamaan omaa mielenhyvinvointiaan. Olet tervetullut ryhmään omana itsenäsi elämäntilanteesta riippumatta. Ryhmään osallistuminen ei edellytä diagnoosia, lähetettä, traumaa tai kriisiä – halu keskustella riittää.
Ilmoittautuminen ryhmiin on avoinna. Ilmoittautumaan pääset täältä: Vertaisryhmät, Yksilöohjaus
Lisätietoa molemmista osoitteesta www.miehentila.fi

Mukavaa syksyä toivottaa koko Nyyti ry:n väki <3

Lisätietoja:

www.nyyti.fi

www.facebook.com/nyytiry

(ylös)

16.   Otaniemi Events -tiedotuskanava

Telegramiin on perustettu uusi tapahtumatiedotuskanava AYYn alaisille yhdistyksille nimeltä Otaniemi Events. Liity kanavalle ja seuraa, mitä Otaniemessä tapahtuu! https://t.me/otaniemievents

(ylös)

17.   Dominanten joulukonsertit 13.12. & 18.12.

Lämpimästi tervetuloa Dominanten tunnelmallisiin Joulun tähden -konsertteihin! ✨ Ohjelmistossa kuullaan joulun rakkaimpia sävelmiä, perinteistä Dominanten jouluohjelmistoa sekä uusia tuttavuuksia. Kuoroa johtaa Seppo Murto.
Tänä vuonna joulukonserteissa ovat mukana baritonisolisti Juhana Kotilainen ja urkuri Arttu Selonen.

Ke 13.12.2023 klo 19 Tapiolan kirkko
Ma 18.12.2023 klo 19 Helsingin tuomiokirkko

Liput opiskelijoille hintaan 15€! Lippuja voi ostaa ovelta tai Dominanten verkkokaupasta. Linkki lippukauppaan on tässä.

(ylös)

18.   [TYÖ] UPM – Master’s Thesis Worker

Master’s Thesis Worker  – Helsinki, Lappeenranta, Pietarsaari or Kouvola

 

”This is a great opportunity to join a company with a sustainable purpose: a future beyond fossils. You will also have the chance to join a forward-looking Biostreams team! The Thesis project is built on a great mission and has a direct contribution to more sustainable future. I am eager to instruct you on a subject which is relatively new for everybody and has a number of things to learn. Me and my colleagues in the team are really looking forward to having you as our team member!” – Kalle-Valtteri Ukonaho, Business development manager, Biostreams, UPM Fibres

In the thesis work, you will deep dive into carbon capture technologies, assess the technological readiness and evaluate the pulp process applicability. You will do this by combining different criteria and suitable assessment methods. Ideally you will create a balanced scorecard type of approach for the different technologies and ideally assess the different process solutions and their specific features from pulp manufacturing point of view. You will have a chance to network with different stakeholders within and outside UPM, and you will have the opportunity to get a broad perspective to UPM Fibres business area.

 

Learn more and apply by 20 December:

https://upm.wd3.myworkdayjobs.com/fi-FI/Careers/job/Master-s-Thesis-Worker_NB6020202

(ylös)

19.   [TYÖ] Boliden’s Global Trainee Program 2024

Every journey is different. What will yours look like? Boliden is looking for several new trainees to join our international trainee program in 2024. Join us for 12 months of practical and theoretical training and receive employment at the end of the program. The application period is open until 14.1.2024!

Available positions:

Automation Engineer to Mines, Aitik, Sweden

Environmental Engineer to Mines, Aitik, Sweden

Mine Engineer to Mines, Garpenberg, Sweden

Project Engineer to Mines, Kevitsa, Finland

Process Development Engineer to Smelters, Harjavalta, Finland

Process Engineer to Smelters, Kokkola, Finland

Maintenance Engineer to Smelters, Rönnskär, Sweden

Electrical Engineer to Smelters, Odda, Norway

This is the third international trainee program in Boliden. We have had excellent trainees at various sites across the company. Will you be the next one?

In Finland we operate in several locations. Boliden Kevitsa has a multimetal mine in Sodankylä, Boliden Kokkola has a zinc smelter and Boliden Harjavalta has copper and nickel smelters in Harjavalta and copper electrolysis in Pori. Boliden also has units in Sweden and Norway. During the program you will get to work in different business areas, sites and functions. However, you will

begin the program in a permanent position that you return to after the program is completed. As a trainee with Boliden, you will gain valuable knowledge about the metals industry at one of Europe’s leading mining and smelting companies.

Are you ready to fast track your career?

More information: www.boliden.com/career/trainee-programme

(ylös)

20.   [UUSI] Mind and Study – Hyvinvoivan opiskelijan työkalupakki (3 op) -kurssi tulossa jälleen keväällä

Haluatko parantaa opiskeluhyvinvointiasi ja -taitojasi vertaistukea ja tutkittua tietoa hyödyntäen? Tämän kurssin käytyäsi tunnistat omaan opiskelukykyysi ja opiskeluhyvinvointiisi vaikuttavia tekijöitä sekä ymmärrät näiden merkityksen mielekkäästi sujuvan opiskelun kannalta. Lisäksi opit taitoja, joilla voit saavuttaa itselle merkityksellisiä opiskelutavoitteita uhraamatta omaa hyvinvointiasi.

Mind & Study – Hyvinvoivan opiskelijan työkalupakki (3op) -kurssi tulossa jälleen keväällä | Aalto-yliopisto

(ylös)

21.   Tiedottaja-sihteerin terveiset

Hyvää maanantaita ja tenttiviikkoa! Tai ilmeisesti nyt on tenttiviikko, allekirjoittaneella on onneksi koulu tältä syksyltä taputeltu! Lähestyvän loman kunniaksi: ”The holidays are just around the corner, filling the air with joy and cheer!”

Anna Savola
Tiedottaja-sihteeri 2023 | Prosessiteekkarit ry
+358400876287 | tiedottajasihteeri@prosessiteekkarit.fi
Kemian tekniikan korkeakoulu | Aalto-yliopisto

Prosessiteekkarit sosiaalisessa mediassa:
Facebook | Instagram | LinkedIn | Flickr | Telegram