I       PROSESSITEEKKARIT

 1. Prosessiteekkareiden tiedotuskanava Telegramissa
 2. PT x TiK säännölliset liikuntavuorot
 3. Yhdistyksen PysähdysTauko
 4. Palaute yhdistyksen toiminnasta
 5. Prosessiteekkareiden LinkedIn-ryhmä
 6. Hallituksen kokoukset 2022
 7. PikkujouluT 3.12.
 8. Perhe- ja kaverisitsit 15.12.

II     CHEM

 1. CHEM-tapahtumat Telegram-kanava
 2. Opintopalaute

III    MUUT

 1. Students @ Sweco 8.12.
 2. Bubbly Business Cocktail Workshop 8.12.
 3. [Uusi] Kylän pikkujoulut 10.12.
 4. Joulun tähden – Dominanten perinteiset joulukonsertit
 5. Lähde ehdolle TEKin Nuoriin ensi kevään valtuustovaaleihin
 6. Apply for Aalto-Helsinki 2023 iGEM Team
 7. Tiedottaja-sihteerin terveiset

TULEVIA TAPAHTUMIA
3.12. PikkujouluT

TULEVIA ILMOITTAUTUMISIA JA LIPUNMYYNTEJÄ

I          PROSESSITEEKKARIT

1.       Prosessiteekkareiden tiedotuskanava Telegramissa

Prosessiteekkareille on nyt tehty Telegram-tiedotuskanava yhdistyksen virallista tiedotusta varten – PT:n Tiedotuskanava! Kanavalle tulee tästä lähtien kaikki tärkein tiedotus yhdistyksen toiminnasta, esimerkiksi tapahtumista ja tiivistelmä sähköpostitse lähetettävästä viikkotiedotteesta. Virallinen tiedotus on siirtynyt täysin tiedotuskanavalle helmikuun alusta alkaen. #PT-ryhmä säilyy käytössä jäsenten välistä keskustelua varten. Voit liittyä PT:n Tiedotuskanavalle tästä: https://t.me/joinchat/AAAAAFAZzeI4birVAcfBZg.

(ylös)

2.       PT x TiK säännölliset liikuntavuorot

Nappaa mukaasi sisäpelikengät ja suuntaa Otahallin palloiluhalliin joka torstai 1.9. alkaen klo. 21–22! Tiedossa rentoa sulkapallon tai koripallon pelailua TiKkiläisten kanssa. Lajit vaihtuvat vuoroviikoin. Tervetuloa pelaamaan!

(ylös)

3.       Yhdistyksen PysähdysTauko

PysähdysTauko on viikottain järjestettävä yhdistyksen yhteinen rento hengailuhetki pHuoneella. Halusitpa sitten nauttia kuuman kupin kahvia, tehdä yhdessä koulutöitä, katsella TV:tä tai pelailla, suuntaa kohti osoitetta Kemistintie 1 D 2! Paikalla on myös aina hallituslainen, joten PysähdysTauon aikana on mahdollista ostaa haalarimerkkejä ja jäsenpinssejä. Tule omien aikataulujesi mukaan moikkaamaan tuttuja ja tutustumaan uusiin kavereihin!

PYSÄHDYSTAUKO ON TAUOLLA

(ylös)

4.       Palaute yhdistyksen toiminnasta

Onko jokin asia mikä vaivaa ja haluaisit muutosta asiaan? Onko jokin onnistunut erityisen hyvin? Voit laittaa anonyymiä palautetta Prosessiteekkareiden sivuilla, ja linkki palautteeseen on myös suoraan tässä.

(ylös)

5.       Prosessiteekkareiden LinkedIn-ryhmä

Kesätyöpaikkoihin hakeminen alkaa pian heti vuoden vaihteen jälkeen, joten hyvänä muistutuksena on LinkedInin käyttö kesätöiden haun apuna! Prosessiteekkareilla on oma LinkedIn-ryhmä, johon kannattaa liittyä!

Ryhmässä löytää helposti kontakteja alaltamme ja korkeakoulustamme ja lisäksi ryhmään julkaistaan kesätyöpaikkailmoituksia alamme yrityksiltämme!

Liittymislinkki ryhmään:  https://www.linkedin.com/groups/13559286/

Prosessiteekkareiden LinkedIn-sivu: https://www.linkedin.com/company/prosessiteekkarit-ry

(ylös)

6.       Hallituksen kokoukset 2022

Tervetuloa seuraamaan Prosessiteekkareiden hallituksen kokouksia! Kokouksen ajankohdan voi tarkistaa yhdistyksen tapahtumakalenterista. Hallitus pitää kokoukset pHuoneella. Seuraava kokous 22.11. klo 17.00.

(ylös)

7.       PikkujouluT 3.12.

ParhaatTeekkarit Inc. haluaa lämpimästi toivottaa teidät tervetulleeksi vuoden railakkaimpaan tapahtumaan, sillä firman pikkujoulut ovat täällä!????????

”Ensin työt, sitten huvit.” Tätä viisautta noudattaen olemme päättäneet järjestää firman PikkujouluT lauantaina 3.12., jotta myös kaikista tunnollisimmat lampaat pääsevät joulun viettoon!????

Lämpimän käden lisäksi firma tarjoaa kaikille myös joulupuuroa, glögiä sekä kaikkia muita jouluisia herkkuja, joita virkistystiimin tonttuset keksivätkään meille taikoa????

Jouluhenkeä illan aikana nostattaa huikea ohjelma:

lllan avaa jo perinteeksi muodostunut rumin villapaita -kilpailu! Kaiva siis nukkaantunein, epäkäytännöllisin ja kaikin tavoin räikein villapaitasi ja esittele aarteesi myös muille!

Illan edetessä meitä viihdyttää jopa kaksi yllätysesiintyjää sekä tietenkin joulupukki!???? Inflaation, energiakriisin ja viimetinkaan töiden lykkäämisen vuoksi pukki ei valitettavasti ole varannut jäsenistöllemme lahjoja, mutta tilannehan ratkaistaan klassisella Secret Santa -menetelmällä! Mikäli haluat osallistua Secret Santaan, paketoithan mukaasi maksimissaan 5e arvoisen, alkoholittoman, lahjan. Jokainen lahjan tuonut myös saa lahjan????

PikkujouluT alkavat klo 18 ja paikalle voit tulla omien aikataulujesi mukaan. Sauna, puuro ja seura ovat lämpimiä koko illan, mutta parhaan kokemuksen saa tietenkin viettämällä koko illan kera Parhaiden Teekkareiden! Alla kuitenkin vielä tarkempi aikataulu illalle:

19.30: Rumin villapaita -kilpailu????

21.00: Yllätysesiintyjä????

22.00: Joulupukki, mikäli joukostamme löytyy kilttejä PTläisiä????

22:30: Vuoden toimihenkilöiden palkitseminen????

XX.XX: Toinen yllätysesiintyjä????

Saavu siis lauantaina 3.12. OK20 alakertaan vapaan jouluisesti pukeutuneena nauttimaan jouluherkuista, herkkukanelishoteista (firma ei tarjoa????), sekä vuodenaikaan sopivasta ohjelmatarjonnasta!❄️⭐️

Tl;dr

Mitä: PT:n PikkujouluT

Missä: OK20 alakerta

Milloin: 3.12. klo 18 eteenpäin

Mitä maksaa: Ei mitään!

Mitä mukaan: Joulumieltä sekä vapaavalintainen lahja ja villapaita

(ylös)

8.       Perhe- ja kaverisitsit 15.12.

Rakkaat prosessiteekkarit! On taas se aika vuodesta, kun pääsette tuomaan läheisesi tutustumaan Otaniemen sitsikulttuuriin. Toit paikalle sitten kaverisi, äitisi tai isoisäsi, on luvassa ikimuistoiset sitsit.

Ilmoittautuminen tapahtumaan aukeaa PT:n ilmomasiinassa pe 25.11. klo 12.00 ja päättyy su 4.12. klo 23.55 muuttuen samalla sitovaksi.

Valmistauduthan täyttämään sekä omat tietosi että vieraasi tiedot (nimi, erityisruokavaliot, juomavalinnat). Ilmoittautumisen yhteydessä on mahdollista ostaa juomalippuja, mikäli haluat sitsijuomien lisäksi nauttia muutakin juotavaa. Maksutiedot lähetetään ilmoittautuneille ilmon sulkeuduttua. Ilmoittautumisen tehnyt maksaa itsensä sekä vieraansa.

Tapahtumalla ei ole jatkoja.

TL;DR

MITÄ? Perhe- ja kaverisitsit

MISSÄ? Servin mökki, Jämeräntaival 4

MILLOIN? to 15.12. cocktailtilaisuus klo 17.45, gongi klo 18.30

MIKSI? Tuo kaverisi tai perheenjäsenesi tutustumaan Otaniemen sitsikulttuuriin!

HINTA? 20 €/hlö

DC? Cocktail

Perhe- ja kaverisitsit on tapahtumana reilu ja yhdenvertainen kaikille eikä tapahtumassa hyväksytä minkäänlaista häirintää. Tapahtumassa noudatetaan AYY:n turvallisemman tilan periaatteita. Jos kuitenkin kohtaat tapahtumassa epämiellyttävää käytöstä tai häirintää, voit ottaa yhteyttä AYY:n häirintäyhdyshenkilöihin: hairinta@ayy.fi

(ylös)

II        CHEM

9.       CHEM-tapahtumat Telegram-kanava

Pysy kärryillä siitä, mitä CHEMillä tapahtuu – liity CHEM-tapahtumat Telegram-kanavalle: https://t.me/chemtapahtumat

Kanavalla ilmoitetaan Prosessiteekkareiden, Puunjalostajakillan, Kemistikillan ja Vuorimieskillan tulevista tapahtumista. Tapahtumailmoituksessa lukee, vaaditaanko tapahtumaan osallistumiseen järjestävän yhdistyksen jäsenyyttä

(ylös)

10.    Opintopalaute

Moikka!

Haluamme muistuttaa teitä kaikkia opintopalautteen tärkeydestä! Opintoihin liittyviin epäkohtiin voidaan reagoida vain, jos olemme niistä tietoisia.

Mikäli esimerkiksi kurssin arvosteluperusteet muuttuvat kesken kurssin tai ette saa tenttitulostanne neljässä viikossa, voidaan tilanteeseen puuttua, kun siitä ilmoitetaan opintovastaavalle.

Kandiopintoihin liittyvistä opintoasioista voi olla yhteydessä Mariinaan:

 1. Sähköpostilla: opintovastaava@prosessiteekkarit.fi
 2. Telegramilla: @mariinatikka
 3. PT:n nettisivujen nimettömän palautelomakkeen kautta

Maisteriopintoihin liittyvistä asioista voi olla yhteydessä kiltojen opintovastaaviin:

KK: @pikkuhart tai palautelomake

PJK: @ilmarihieta tai palautelomake

VK: @Janttila tai palautelomake

Lisää tietoa opiskelijan oikeuksista löytyy täältä.

(ylös)

III      MUUT

11.    Students @ Sweco 8.12.

Tervetuloa opiskelijatapahtuma Students@Swecoon 8.12.!

Transforming society together – Me Swecolla suunnittelemme tulevaisuuden kaupunkeja ja kestävämpää yhteiskuntaa. Yhdessä asiakkaidemme ja 18 500 asiantuntijamme voimin tartumme kaupungistumisen haasteisiin ja digitalisaation mahdollisuuksiin ja luomme ratkaisuja, jotka edistävät kestävämmän yhteiskunnan kehittämistä. Mikäli jokin liikahti sisälläsi lukiessasi tämän, haluamme ehdottomasti kertoa sinulle lisää, mitä me Swecolla teemme, millainen työpaikka olemme ja ketä meillä työskentelee. Tervetuloa Swecolle joulukuun 8. päivä!

 

Mikä ja kenelle?

Students@Sweco on tekniikan, arkkitehtuurin, ympäristö- sekä muiden alojen opiskeljoille suunnattu maksuton opiskelijatapahtuma, jossa pääsee tutustumaan Swecoon ja swecolaisiin. Tapahtuman pääkielenä on suomi, jotkin osat myös englanniksi.

 

Missä ja milloin?

Aika:  to 8.12. klo 11–16

Paikka: Ilmalan toimisto, Ilmalanportti 2, 00240 Helsinki

 

Luvassa muun muassa:

Lyhyitä kesätyöinfoja: miten kesärekrymme kesälle 2023 etenee ja mitä hakiessa kannattaa huomioida

Verkostoitumistori, jossa mahdollisuus jutella eri toimialojen asiantuntijoiden ja esihenkilöiden kanssa

Toimistokierroksia (suomeksi ja englanniksi)

Mahdollisuus käydä hiomassa ansioluetteloa CV-klinikassa koko tapahtuman ajan

Teemapuheenvuoroja

Uratarinat suomeksi ja englanniksi

Lounas osallistujille

 

Ilmoittautuminen

Tule ottamaan selvää, olisiko Sweco sinulle juuri se oikea! Ilmoittaudu mukaan 5.12. mennessä tästä linkistä

(ylös)

12.    Bubbly Business Cocktail Workshop 8.12.

”Only aristocrats and degenerates drink champagne in the morning!” they say. But is there really a better way to prepare yourself for glamorous holiday spirit than enjoying a nice cocktail with a sparkling crown?

On Thursday 8th of December Aalto Cocktail organizes Bubbly Business Cocktail Workshop at the best club room of the campus – 100 Monkeys. There our skillful mixologists will guide you through carefully prepared menu of royale cocktails. There are only a limited number of tickets available, so be fast!

IN SHORT:
WHAT: Cocktail Workshop: Bubbly Business
WHERE: 100 Monkeys (Jämeräntaival 11 G)
WHEN: 8.12.2022 at 18:00
PRICE: 15 €

TICKETS & INFO: https://www.aaltococktail.com/events

(ylös)

13.    [Uusi] Kylän pikkujoulut 10.12.

Opiskelukiireet saavat luvan väistyä joulunodotuksen tieltä, kun Kampusjaosto ja Otahoas järjestävät perinteikkäät Kylän pikkujoulut lauantaina 10.12. Tapahtuma alkaa kokkareilla, jotka pidetään viihtyisissä Opiskelijakulttuurimuseon tiloissa klo 18.30 alkaen.   Kokkareiden jälkeen siirrymme Rantasaunan lämpöiseen tunnelmaan nauttimaan Kylän tonttujen loihtimista joulutarjoiluista sekä jouluisista ohjelmanumeroista!

Illan ohjelmaan sisältyy jouluista puuhaa, Kampusjaoston järjestämien kilpailuiden voittajien julkistus, Kampusjaoston lahja Teekkarikylälle, elävää musiikkia sekä saunomista ja mukavaa yhteistä illanviettoa.

Saavuthan siis kohottamaan maljan lähestyvälle joululle yhdessä kyläläisten kanssa!

MITÄ? Kylän pikkujoulut
MISSÄ? Opiskelijakulttuurimuseo, Jämeräntaival 3 (kokkarit), Rantasauna (pääohjelma)
MILLOIN? 10.12. klo 18.30 (kokkarit), klo 20 -> (pääohjelma)
MIKSI? Hyvä seura, maistuva ruoka, lämpöinen sauna ja jouluinen mieli – onko parempaa olemassakaan?
HINTA? Ilmainen!

(ylös)

14.    Joulun tähden – Dominanten perinteiset joulukonsertit

Lämpimästi tervetuloa Aalto-yliopiston sekakuoro Dominanten tunnelmallisiin Joulun tähden -konsertteihin! Ohjelmistossa kuullaan joulun rakkaimpia sävelmiä, perinteistä Dominanten jouluohjelmistoa sekä uusia tuttavuuksia. Kuoroa johtaa Seppo Murto.

Joulukonserteissa ovat mukana baritonisolisti Juhana Kotilainen ja urkuri Arttu Selonen.

ti 13.12.2022 klo 19, Tapiolan kirkko

ma 19.12.2022 klo 19, Helsingin tuomiokirkko

Liput 25 / 15 / 40 € kuorolaisilta, ovelta tai Dominanten verkkokaupasta:

https://holvi.com/shop/Dominante/

Lisätietoa Dominantesta:

https://www.dominante.fi/

(ylös)

15.    Lähde ehdolle TEKin Nuoriin ensi kevään valtuustovaaleihin

Hei,

TEKin valtuustovaalit järjestetään keväällä 2023, ja TEKin Nuoret etsivät riveihinsä ehdokkaita. TEKin Nuorten valtuustoryhmä kokoaa yhteen noin alle nelikymppiset TEKin jäsenet, joilla on yhteisenä tavoitteena kehittää TEKin toimintaa ja samalla suomalaista työelämää paremmaksi ympäristöksi tämän päivän tekniikan ammattilaisille.

TEKin Nuorten listoilla pääset vaikuttamaan siis TEKin toimintaan monen eri kanavan kautta. Valtuusto kokoontuu tyypillisesti kahdesti vuodessa kokoustamaan. Lisäksi osa Nuorten valtuutetuista on mukana TEKin valiokunnissa, jotka kokoontuvat 3-6 kertaa vuodessa. Ehdolle voi asettua TEKin ja TFiF-TEKin vuosijäsenet, jotka ovat maksaneet jäsenmaksun.

Ehdolle kannattaa lähteä jo mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, koska silloin pääset mukaan vaikuttamaan TEKin Nuorten vaalityöhön ja kampanjan sisältöihin.

Ilmoittaudu ehdokkaaksi osoitteessa: https://forms.gle/5Ro9sNxqoJmbVrwn6

Terveisin,
TEK Nuorten vaalitiimi

P.S. käy myös kurkkaamassa blogitekstimme, jossa kerromme kuluneen valtuustokauden tekemisistämme: https://teknuoret.fi/valitilinpaatos-tekin-nuorten-valtuustokaudesta/

(ylös)

16.    Apply for Aalto-Helsinki 2023 iGEM Team

Are you looking for an interesting and meaningful project for next year? Do you want a chance to create and pursue your own ideas in research?

We are now recruiting Aalto University and University of Helsinki BSc and MSc students to form a new iGEM team to represent Finland in the world’s largest synthetic biology competition, iGEM, held next year in Paris. The Aalto-Helsinki team will design, develop and execute their own research project from scratch and present their results in the Grand Jamboree in October 2023.

Application form: https://forms.gle/S87vEUuuSdwx2pP39

What’s iGEM?

Being a part of an iGEM team allows you to plan your own research project from scratch in three phases. In spring, you will get to know your team members and decide on the project you will try to develop during the summer. The team will also reach out to companies and gather funding. The summer consists of practical work and testing your design. In autumn, you will present your project and compete with other iGEM teams for the Grand Prize, as well as other Track and Special Awards.

Find out more about iGEM on: http://igem.org/Main_Page

To get a better idea what an iGEM project could be please take a look at the previous teams’ wiki pages and Aalto-Helsinki social media:

2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014

Instagram/TikTok: @aaltohelsinki_igem LinkedIn/Facebook: Aalto-Helsinki iGEM

Aalto-Helsinki 2022 Promotion video: https://video.igem.org/w/trZdkNeP2XzJA6FbAWaeSm

Who are we looking for?

iGEM is not only a science project, but includes a variety of activities the team will pursue during their year. These include for example science communication, education, web design, presentations and entrepreneurship. MSc and BSc students from different field with knowledge and interest in:

Arts

Graphic design / Video-making and editing

Biosciences

Molecular biosciences / (Bio)chemistry / Microbiology / Biotechnology / (Bio)medicine

Business

Marketing / Product development / Start-ups

Computational methods

Bioinformatics / Information technology / Computer Science / Web-design / Statistics

Education and outreach

Pedagogics / Communication

Engineering

Chemical engineering / Bioprocesses / Biomaterials / Electrical engineering / Environmental Engineering

Science

Environmental science / Physics / Psychology / Mathematics

Even if your field is not on the list but you think you would be a valuable addition to the team do not hesitate to apply!

Why should you join?

Unique summer job opportunity

 • three-month contracts negotiable for team members
 • design your own workflow with your team
 • learn to work independently and manage project activities

Get study credits for the work outside the summer period

 • from 10 to 15 ECTS

Bring your own ideas to life

 • design and build a research project from scratch
 • work in a team of 10 international students

Gain valuable experience in

 • design and product development
 • project planning
 • designing laboratory experiments
 • practical laboratory work
 • documentation and scientific writing
 • modelling
 • fundraising
 • presentations
 • science communication

Become part of an international network

 • iGEM network: find new career opportunities
 • connect and collaborate with other international teams
 • participate in conferences and talks in Finland and abroad

Experience the Grand Jamboree in Paris

 • bringing together all 350 teams to celebrate their work
 • gain insights on work opportunities and advances in research

Apply before January 8th, 2023!

Applications are now open and the deadline for submitting your application is the 8th of January 2023 at 23.59. More information & application form can be found at: http://www.aaltohelsinki.com/

Application form: https://forms.gle/S87vEUuuSdwx2pP39

For any questions, you can contact us at rekry@aaltohelsinki.com or reach out to us on our Instagram.

We wish the best of luck to all applicants and hope to see you in the recruitment event!

(ylös)

17.    Tiedottaja-sihteerin terveiset

moromoro, se ois otacruise aika. pitäkää hauskaa ja ottakaa iisisti 😀 kisu

Kai Karvetti
Tiedottaja-sihteeri 2022 | Prosessiteekkarit ry
+358505723651 | tiedottajasihteeri@prosessiteekkarit.fi
Kemian tekniikan korkeakoulu | Aalto-yliopisto

Prosessiteekkarit sosiaalisessa mediassa:
Facebook | Instagram | LinkedIn | Flickr | Telegram