I     PROSESSITEEKKARIT

 1. Prosessiteekkareiden kanavat Telegramissa
 2. PT x TiK x SIK säännölliset liikuntavuorot
 3. Palaute yhdistyksen toiminnasta
 4. Prosessiteekkareiden LinkedIn-ryhmä
 5. Hallituksen kokoukset 2023
 6. [TÄRKEÄ] Jäsenrekisterin siirto ja jäsenmaksun suorittaminen
 7. Huoltoseisakki 9.10.–3.11.
 8. Heurekaan 26.10.!
 9. [UUSI] Yhteislähtö Dipolin verenluovutukseen 26.10.
 10. 3+ Sitsit 1.11.
 11. Haku häirintäyhdyshenkilöksi
 12. [UUSI] Haku vuoden 2024 hallitukseen on auki!
 13. 3+ PT x FK Viini- ja juustoilta 28.10.
 14. PT x Lipidi x HYK Kemiallinen Makumaailma -sitsit 9.11.
 15. [UUSI] Gasum-excursio 2.11.
 16. [UUSI] Huoltoseisakin Lopetussauna 3.11.
 17. [UUSI] Toimarimessut 6.11.

II    CHEM

 1. CHEM-tapahtumat Telegram-kanava
 2. Opintopalaute
 3. Online course: Metallurgical Engineering and Technical Analysis of Lifecycle and Sustainability (5 cr)
 4. Proffakahvit 3.11.
 5. [UUSI] Vastaa kyselyyn Opiskelijan oppaasta ja vaikuta!

III   MUUT

 1. Nyyti ry:n toimintaa syksyllä 2023
 2. Polin appro ke 15.11.
 3. Teekkarispeksi etsii uusia tekijöitä!
 4. 151. Teekkariperinnejuhla 18.11.
 5. Otaniemi Events -tiedotuskanava
 6. A! Pelit 7.11.
 7. Kursseja – Energy Linkage or HealthTech Linkage
 8. Laulukilpailu on täällä taas!
 9. Hae vapaaehtoiseksi Teekkariperinnejuhlaan!
 10. Teekkariperinneviikko 13.–19.11.
 11. [UUSI] Teknologia 23 -tapahtuma 7.–9.11.
 12. [UUSI] ABP x Aalto Cocktail: Cocktail Tournament 29.10.
 13. [UUSI] AFRY Case Excursion 23.11.
 14. Tiedottaja-sihteerin terveisetMuista maksaa Prosessiteekkareiden jäsenmaksu ja liittyä jäseneksi Kide.appissa
tästä linkistä!

– Gasum-excursio to 2.11. – ilmo aukeaa ti 24.10. klo 12.00

– Vierailu Heurekaan to 26.10. – ilmo auki ke 25.10. asti
– 3+ Viini- ja juustoilta la 28.10. – ilmo auki ke 25.10. asti
– 3+ Sitsit ke 1.11. – ilmo auki su 29.10. asti

TULEVIA TAPAHTUMIA

ke 25.10. Dipolin Appro
to 26.10. Yhteislähtö Dipoliin verenluovutukseen + Vierailu Heurekaan
la 28.10. PT x FK 3+ Viini- ja juustoilta

9.10–3.11. Huoltoseisakki

I        PROSESSITEEKKARIT

1.     Prosessiteekkareiden kanavat Telegramissa

Voit liittyä PT:n Tiedotuskanavalle tästä: https://t.me/joinchat/AAAAAFAZzeI4birVAcfBZg ja #PT-keskusteluryhmään tästä: https://t.me/+aY6xg1c3ogA4Mjc0 Muistakaa liittyä myös CHEM Events -tiedotuskanavalle, johon tiedotetaan yhdistysten tapahtumien lisäksi Kemistikillan, Puunjalostajakillan ja Vuorimieskillan tapahtumista: https://t.me/chemtapahtumat . Tiedotteissa kerrotaan, vaaditaanko tapahtumaan killan jäsenyyttä.

(ylös)

2.     PT x TiK x SIK säännölliset liikuntavuorot

Nappaa mukaasi sisäpelikengät ja suuntaa Otahallin palloiluhalliin joka torstai klo 21–22!
Tiedossa rentoa pelailua TiKkiläisten ja SIKkiläisten kanssa. Lajit vaihtuvat vuoroviikoin. Tervetuloa pelaamaan! Pääset ilmoittautumaan vuoroon alla olevasta linkistä ja seuraamalla kuvaohjeita. Rekisteröitymistä ei tarvita! http://athletiks.nimenhuuto.com

Huomioittehan, että nykyään vuorolle ja pukuhuoneisiin pääsee sisään ainoastaan erillisellä koodilla, jonka voit kysyä @olenkissamiau. Koodi toimii 45 minuuttia ennen ja jälkeen vuoron. Koodia ei saa jakaa yleisesti.

(ylös)

3.     Palaute yhdistyksen toiminnasta

Onko jokin asia mikä vaivaa ja haluaisit muutosta asiaan? Onko jokin onnistunut erityisen hyvin? Voit laittaa anonyymiä palautetta Prosessiteekkareiden sivuilla, ja linkki palautteeseen on myös suoraan tässä.

(ylös)

4.     Prosessiteekkareiden LinkedIn-ryhmä

Kesätyöpaikkoihin hakeminen on ajankohtaista vuoden vaihteen jälkeen, joten hyvänä muistutuksena on LinkedInin käyttö mm. kesätöiden haun apuna! Prosessiteekkareilla on oma LinkedIn-ryhmä, johon kannattaa liittyä!

Ryhmässä löytää helposti kontakteja alaltamme ja korkeakoulustamme ja lisäksi ryhmään julkaistaan kesätyöpaikkailmoituksia alamme yrityksiltämme.

Liittymislinkki ryhmään:  https://www.linkedin.com/groups/13559286/

Prosessiteekkareiden LinkedIn-sivu: https://www.linkedin.com/company/prosessiteekkarit-ry

(ylös)

5.     Hallituksen kokoukset 2023

Tervetuloa seuraamaan Prosessiteekkareiden hallituksen kokouksia! Kokouksen ajankohdan voi tarkistaa yhdistyksen tapahtumakalenterista. Hallitus pitää kokoukset pHuoneella. Seuraava kokous on maanantaina 30.10. klo 8.00.

(ylös)

6.     [TÄRKEÄ] Jäsenrekisterin siirto ja jäsenmaksun suorittaminen

Yhdistyksestä riippumattomista syistä Prosessiteekkarit ry:n jäsenmaksua ei voi enää maksaa lukuvuosi-ilmoittautumisen ja AYY:n jäsenmaksun yhteydessä. Tämän myötä Prosessiteekkareiden jäsenrekisteri siirtyi Kide.app-palveluun 2.8.2023. Prosessiteekkarit ry:n jäsenmaksu maksetaan jatkossa Kide.appin kautta.

Jäsenmaksun suuruus vuodelle 2023 on 8 €. Jäsenyys on voimassa vuoden jäsenyyden hyväksymisestä, mikä tapahtuu liittymistä seuraavassa hallituksen kokouksessa. Prosessiteekkarit ry:n varsinaiseksi jäseneksi liittyvän henkilön on oltava myös Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan jäsen, minkä varmistamiseksi Kide.app-palvelu pyytää Haka-tunnistautumista opiskelijastatuksen todentamiseksi. Huomaathan, että opiskelijastatuksen voi vahvistaa vain yhdelle Kide.app-käyttäjätilille, joten varmista käyttäväsi haluamaasi tiliä ennen tunnistautumista. Mikäli et ole AYY:n jäsen, voit liittyä Prosessiteekkarit ry:n ulkojäseneksi. Ulkojäsenyys ei edellytä voimassa olevaa opiskelijastatusta.

Yhdistyksen jäseneksi pääset liittymään tästä linkistä. Valitsethan huolellisesti oikean jäsenyystyypin.

Muistutuksena vielä, että 1.1.–31.5.2023 välisenä aikana jäsenmaksun maksaneiden henkilöiden jäsenyys on voimassa syyslukukauden 2023 loppuun asti. 1.6.–31.7.2023 aikana liittyneiden henkilöiden jäsenyys on puolestaan voimassa kevätlukukauden 2024 loppuun asti. Molemmissa tapauksissa kyseisten henkilöiden tiedot siirretään vanhasta jäsenrekisteristä uuteen, eikä tämä vaadi toimia kyseisiltä henkilöiltä. Mikäli et halua tietojasi siirrettävän uuteen jäsenrekisteriin, olethan välittömästi yhteydessä jäsenrekisterin ylläpitäjään sähköpostitse rahastonhoitaja@prosessiteekkarit.fi.

(ylös)

7.     Huoltoseisakki 9.10.–3.11.

 

Huoltoseisakki on käynnissä ja päättyy 3.11.!

Tämän kauden aikana järjestetään hyvinvointia edistäviä tapahtumia sekä suoritetaan rennolla otteella hyvinvointihaasteita. Viestintä, haasteiden toteutuksesta kuittaaminen ja muille osallistujille ideoiden jakaminen tapahtuu #PT:ssä. Vaikka tavoitteesi ei olisikaan suorittaa koko hyvinvointipassia, saat mahdollisuuden kuulla hyviksi havaittuja arjen hyvinvointitekoja🥰

Osallistuminen:
❤️ Tärkeintä on keskittyä aina välillä pieninkin elein omaan ja muiden hyvinvointiin ❤️ Valitse infokannulla ja #PT:ssä pistekortista itsellesi sopivimmat tehtävät tai vaikka kaikki! ❤️ Jaathan edistymisesi #PT:ssä.
Esim. onnistuneen leipomisen jälkeen nappaa kuva tuotteista ja jaa huippureseptisi myös muille! ❤️ Jokainen 7 tai useamman tehtävän suorittanut saa lopetussaunan yhteydessä yllätyspalkinnon!

Huoltoseisakin tapahtumat
10.10. Yhdistyksen aamupala pHuoneella
18.10. Tenttiviikon sulkapallo
 
TULEVAT:
26.10. Yhteislähtö verenluovutukseen Dipoliin
26.10. Yhteislähtö Heurekaan
3.11. Lopetussauna

(ylös)

8.     Heurekaan 26.10.!

Muistatko vielä lapsuuden vuoden parhaan päivän, kun pääsit vierailemaan Heurekassa? Pian pääset kokemaan saman uudestaan, kun PT lähtee porukalla Heurekaan 26.10.!

Heurekasta löytyy kaikkien rakastamien Klassikkojen lisäksi näyttelyitä mm. luonnonkatastrofeista, tekoälystä ja Leikin voimasta!

 

Yhteislähtö lähtee pHuoneen edestä klo 16, ja näyttelyitä voi tutkia iltakahdeksaan asti. Tarvitset mukaan vain 10€ pääsylippua varten (tai museokortin, jolloin tarvitset 0€ sisäänpääsyyn!), HSL-lipun ja avoimen ja iloisen mielen!

 

Ilmo sulkeutuu ke 25.10.  PT:n ilmomasiinassa.

 

TL;DR:

MITÄ: Heurekaan!
MISSÄ: pHuoneen edestä Heurekaan, Tiedepuisto 1, Tikkurila
MILLOIN: 26.10. Klo 16-20
MITÄ MAKSAA: 10€ (tai museokortilla 0€)
MIKSI: Koska Heureka!

(ylös)

9.     [UUSI] Yhteislähtö Dipolin verenluovutukseen 26.10.

Veripalvelu järjestää verenluovutusmahdollisuuden Dipolissa 26.10. klo 11:30-16. Osana Huoltoseisakkia PT järjestää yhteislähdön, joka starttaa pHuoneelta klo 13:00! Jos tänä syksynä ei ole tullut luovutettua niin nyt on loistava mahdollisuus tehdä hyvää! 😊 Varmista jouheva käynti Dipolissa varaamalla aika etukäteen täältä. Yhteislähtöön osallistuvien kannattaa varata aikoja 13:15 alkaen📅 Prosessiteekkareilla on oma VeriRyhmä, joten muistathan mainita asiasta luovuttaessasi, sillä eniten luovuttaneet yhdistykset palkitaan! Jos olet epävarma, että voitko luovuttaa verta, niin voit käydä täyttämässä terveyskyselyn etukäteen osoitteessa veripalvelu.fi/😄

MITÄ: Yhteislähtö Dipolin verenluovutukseen
MISSÄ: Lähtö pHuoneelta
MILLOIN: 26.10. klo 13:00
MIKSI: Koska miksi ei!

(ylös)

10.   3+ Sitsit 1.11.

🧓🏼Oletko jo ehtinyt unohtaa fuksivuoden tutut kasvot? Vietätkö enemmän aikaa luennolla kuin sitsipöydässä? Tuntuuko, että fuksit ovat aivan liikaa äänessä?

👵🏽Ei hätää! PT:n omilla 3+ sitseillä pääset taas tuttujen kasvojen joukkoon! Ettei olosi olisi liian vanha, voimme palata aikaan ennen korkeakouluja, ja viettämään sitsejä kotibileiden tunnelmissa!

Kaiva siis esiin suomiviina ja gin lemon, tai pengo läpi vanhempiesi viinakaappi, ja saavu parhaissa teinivaatteissasi viettämään laittoman hauskaa iltaa 🍺 Ilmoittautuminen on auki ilmomasiinassa, ja sulkeutuu 29.10 klo. 23.55!

Huom! Tapahtuma on tarkoitettu kolmannen vuoden opiskelijoille ja tästä akateemisesti vanhemmille.

TL;DR
MIKÄ? 3+ sitsit!
MISSÄ? OK20 Alakerta
MILLOIN? 1.11., gongi 18.00
DC? Kotibileet
MITÄ MAKSAA? 11€
MIKSI? Koska vielä jaksaa!

(ylös)

11.   Haku häirintäyhdyshenkilöksi

Haluatko olla mukana luomassa turvallisempaa ja yhdenvertaisempaa PT:tä? Hae yhdistyksen häirintäyhdyshenkilöksi, haku on auki nyt! 🎉 Häirintäyhdyshenkilön tehtävä on toimia ensimmäisenä kontaktina yhdistyksen toimintaan osallistuville mahdollisten häirintätapauksien selvittämiseksi. Virka on toistaiseksi voimassa oleva eli häirintäyhdyshenkilö saa itse päättää, kuinka pitkään toimii tehtävässään. Aiempaa kokemusta ei tarvita, sillä valitut häirintäyhdyshenkilöt koulutetaan tehtävään!

Hae mukaan täältä! Kaikki vastanneet haastatellaan hallituksen toimesta ja häirintäyhdyshenkilöt valitaan hallituksen kokouksessa. Haku on auki sunnuntaihin 29.10. klo 23.59 saakka, mutta haastattelut aloitetaan jo haun aikana.

Lisätietoja saat Telegramissa @sarasiivola @oonahanska @prosessitikkari

(ylös)

12.   [UUSI] Haku vuoden 2024 hallitukseen on auki!

Haku vuoden 2024 hallitukseen on nyt avoinna!

Hallitukseen voi hakea kuka tahansa yhdistyksen varsinainen jäsen ja haku koskee seuraavia virkoja:
Sisä- ja ulkovastaava
Tiedottaja-sihteeri
Rahastonhoitaja
Fuksipäällikkö x 2
Kv- ja maisterivastaava
IE x 2
Opintovastaava
Yrityssuhdevastaava

Hakeminen virkoihin tapahtuu lähettämällä vapaamuotoinen kirjallinen hakemus sekä kuva hakijasta osoitteeseen hanna.kujanpaa@aalto.fi. Kirjallinen hakemus tulee kirjoittaa sekä suomeksi että englanniksi, ja kuva tulee lähettää mieluiten neliön muotoisena tai ainakin niin, että pään yläpuolella on rajausvaraa. Tämän jälkeen hakijat saavat vastattavakseen kirjallisia kysymyksiä hakemaansa virkaan liittyen, ja haastattelen jokaisen hakijan henkilökohtaisesti. Vapaamuotoinen hakemus, kysymysten kirjalliset vastaukset ja kuvat tullaan julkaisemaan Prosessiteekkareiden vaalisivuilla sitä mukaa, kun hakemuksia tulee. Vaalisivuilla jäsenistö voi esittää kysymyksiä hakijoille.

Vapaamuotoinen hakemus tulee lähettää viimeistään torstaina 2.11. Ehdotus hallituksesta tullaan käsittelemään yhdistyksen syyskokouksessa 16.11. ja ehdotus julkaistaan viimeistään kaksi päivää ennen kokousta Prosessiteekkareiden vaalisivulla.

Jos hakemisesta tai viroista herää kysymyksiä, ottakaa rohkeasti yhteyttä. Helpoiten ja nopeiten minuun saa yhteyden Telegramissa @hannakujanpaa.

Ystävällisin terveisin,
Hanna Kujanpää
Hallituksenmuodostaja 2024 | Prosessiteekkarit ry
Kemian tekniikan korkeakoulu | Aalto-yliopisto
+358 453530765 | hanna.kujanpaa@aalto.fi

(ylös)

13.   3+ PT x FK Viini- ja juustoilta 28.10.

Tervetuloa gourmee elämän pariin! Viini ja juusto ovat parhaimillaan ajan kanssa vanhettuaan, sama pätee yliopisto-opiskelijoihin. Tämän vuoksi Fyysikkokilta ja Prosessiteekkarit kutsuvat yhteen vanhemmat tieteenharjoittajat makunystyröitä hivelevään iltaan lauantaina 28.10.! Tässä tunnelmallisessa illanvietossa päästään nauttimaan kattauksesta erilaisia viinejä noin viisi kaatoa ympäri maailmaa sekä niiden kanssa notkuvasta juustopöydästä. Tapahtuma alkaa klo 18.00, jolloin aloitamme yhdessä ohjelman kanssa viinien maistelun. Ilta järjestetään Otakaari 20:n isolla puolella ja maksaa 12 euroa. Huomaathan, että tapahtuma sisältää alkoholia. Pyrimme ottamaan mahdollisimman hyvin huomioon erilaiset ruokavaliot, mutta kauppojen tarjonta voi rajoittaa tapahtumassa saatavaa tarjoilua.

Ilmoittautuminen löytyy täältä. Ilmoittautuminen päättyy keskiviikkona 25.10. klo 23.55, jonka jälkeen ilmoittautuminen on sitova. Paikkoja on varattu yhteensä FK:lle 20 ja PT:lle 20. Kiintiöt aukeavat molemmille yhdistysten jäsenille 23.10. jos paikkoja on kiintiöissä vielä jäljellä. 3+ Viini- ja juustoilta on tapahtumana reilu ja yhdenvertainen kaikille eikä tapahtumassa hyväksytä minkäänlaista häirintää. Tapahtumassa noudatetaan AYY:n turvallisemman tilan periaatteita. Jos kuitenkin kohtaat tapahtumassa epämiellyttävää käytöstä tai häirintää, voit ottaa yhteyttä AYY:n häirintäyhdyshenkilöihin: hairinta@ayy.fi

TL;DR
MITÄ: PT x FK 3+ Viini- ja juustoilta
MISSÄ: OK 20 iso puoli
MILLOIN: Lauantaina 28.10.
MIKSI: Koska viini ja juusto on hyvää, ansaitset herkutteluhetken
PALJON MAKSAA: 12 €

(ylös)

14.   PT x Lipidi x HYK Kemiallinen Makumaailma -sitsit 9.11.

Olet labrassa. Kello tikittää ja huomaamattasi on kulunut jo 6 tuntia eikä analyysit ole vieläkään valmiina. Labraparisi on yhtä pihalla kuin sinäkin eikä työskentelystä tule yhtään mitään. Aivosi ovat hapettuneet ja sinusta on tullut huolimaton. Väsymyksen keskellä työnnät epähuomiossasi pään vetokaappiin… …yhtäkkiä heräät keskeltä hajujen ja makujen sensaatiota. Mutta missä olet? Ympärilläsi on paljon teekkareita, vanhan mökin puu tuoksuu nenääsi, ja kädet ovat tarraantuneet olutläikkään kiinni… Voi olla vain yksi vastaus: Olet PT x Lipidi x HYK Kemiallinen Makumaailma -sitseillä.

Tervetuloa PT x Lipidi x HYK Kemiallinen Makumaailma -sitseille Servin Mökkiin, Smökkiin to 9.11.!. Ilmoittautuminen päättyy 2.11. muuttuen sitovaksi. Ilmoittautumaan pääset tästä. Mukaan sitseille mahtuu 64 ensimmäistä HYKläistä, 62 ensimmäistä Lipidiläistä ja 64 ensimmäistä PTläistä. Tapahtuma on tarkoitettu vain Prosessiteekkareiden, Lipidin ja HYKin jäsenille.

TL;DR:
Mitä: PT x Lipidi x HYK Kemiallinen Makumaailma -sitsit
Milloin: to 9.11. Kokkarit 17:30, Gongi 18:30
Missä: Smökki, Jämeräntaival 4
DC: Haalarit + kemia
Mitä maksaa: 14 €
Miksi: Koska poikkitieteellisyys

(ylös)

15.   [UUSI] Gasum-excursio 2.11.

🌿 Liity mukaan Retkelle Gasumin pääkonttoriin ja Lohjan biokaasulaitokselle!
🏭 Oletko valmis jännittävään seikkailuun kestävän energian ja ympäristöystävällisten käytäntöjen maailmaan? Kutsumme sinut mukaan ainutlaatuiselle retkelle Gasumin pääkonttoriin ja vaikuttavalle Lohjan biokaasulaitokselle. Tämä ainutlaatuinen tilaisuus lupaa silmänpistävän kokemuksen, joka laajentaa näkemyksiäsi ja inspiroi ympäristötietoisuuttasi.
🏢 Gasumin pääkonttorivierailu: Koe miten Gasum, johtava pohjoinen energia-alan yritys, on sitoutunut rakentamaan puhtaampaa huomista. Tutustu heidän kestävän energian ratkaisuihinsa ja aloitteisiinsa.
🌱 Lohjan biokaasulaitoksen kierros: Valmistaudu tutkimaan uskomatonta Lohjan biokaasulaitosta, jossa orgaaninen jäte muunnetaan biokaasuksi, vähentäen hiilijalanjälkeämme. Koe uusiutuvan energian tulevaisuus!

📌 Tärkeät tiedot:
– Kaikkien osallistujien on suoritettava lyhyt verkkopohjainen turvallisuuskoulutus ennen vierailua (linkki tullaan jakamaan myöhemmin).
– Jos sinulla on omat turvakengät, ota ne mukaasi biokaasulaitoksen kierrokselle.
– Kiiruhda, sillä paikkoja on nopeimmille 23 ilmoittautujalle! Ilmoittautuminen aukeaa tiistaina 24.10. klo 14 ilmomasiinassa.
– Järjestä lounas ennen retkeä, sillä lounasta ei tarjota. Pääkonttorilla on luvassa kahvitarjoilut.

🚌 Yhteislähtö: Lähdemme yhdessä Otaniemestä osoitteesta Otakaari 18 klo 11.30, joten älä myöhästy! Takaisin Otaniemessä ollaan noin 16.15.

🌎 TLDR;
📅 Mitä: Retki Gasumin pääkonttoriin ja Lohjan biokaasulaitokselle
📆 Milloin: Torstaina 2.11. klo 11.30
🌱 Miksi: Tutustu kestäviin energiaratkaisuihin, näe biokaasulaitos toiminnassa ja laajenna ympäristötietoisuuttasi.
👔 DC: Smart Casual (Huom. biokaasulaitoksella voi olla tarttuvia hajuja)

🌿 Tehdään yhdessä eroa! 🌿

(ylös)

16.   [UUSI] Huoltoseisakin Lopetussauna 3.11.

🧖‍♀️ Tervetuloa ainutlaatuiselle rentoutumisen matkalle!

Sukella syvään rentoutumisen maailmaan, jossa sauna lämmittää sielusi ja sulattaa arjen huolesi. Hemmottele itseäsi kasvonaamioilla, jotka virkistävät ihoasi ja tekevät kasvoistasi hehkuvan kauniit. Jalkakylvyt vievät mukanaan arjen kiireestä, antaen jaloillesi ansaitun lepohetken. Ohjelmassa on myös bingo, jossa voittajat tietysti palkitaan! Lopetussaunassa jokainen askel on kuin keveä tuulahdus, ja stressi haihtuu kuin höyry löylyjen jälkeen.

Kaikkea tätä on luvassa PT:n hyvinvointijakson Huoltoseisakin lopetussaunassa. Nauti tästä ainutlaatuisesta tilaisuudesta omistaa hetki rentoutumiselle ja anna kehollesi ansaittu lepo. 😴 Lopetussauna järjestetään perjantaina 3.11. klo 18 alkaen. Ottakaa siis mukaan saunakamppeet! Sauna on lämpimänä noin klo 22 asti, jonka jälkeen jokainen pääsee jatkamaan viikonlopunviettoa haluamallaan tavalla rentoutuneena. Tarjolla on pientä naposteltavaa. 🍿

Kaikki seitsemän tai enemmän Huoltoseisakin tehtävää suorittaneet palkitaan tapahtuman yhteydessä. Palkintona oman hyvinvoinnin vaalimisesta saa hyvinvointiteemaisen Onnea-merkin!

Mitä? Huoltoseisakin Lopetussauna
Missä? Ossinsauna, Otakaari 18
Milloin? pe 3.11. klo 18-22
Hinta? 0 euroa
Miksi? Kahluuallas

(ylös)

17.   [UUSI] Toimarimessut 6.11.

Yhdistyksessä on tapahtunut vaikka mitä kuluneen vuoden aikana. 🤩
Yhdenvertaisuusohjesääntö on saatu valmiiksi ✅, haalarimerkit kuten Wappua ja I am CHEMough on lisätty kokoelmaan 💖, siistejä yhdistystuotteita on suunniteltu ja tilattu 🙆‍♀️, mahtavia tapahtumia on järjestetty🔥🔥 ja paljon paljon muuta.

Yhdistys ei pyörisi ilman yli sataa mahtavaa toimihenkilöä.

Tule kuuntelemaan ja tutustumaan erilaisiin toimihenkilövirkoihin Otarannan kerhotilalle maanantaina 6.11. Ovet aukeavat klo 17.30 ja ohjelma alkaa klo 18.00. Paikalla myös kuluneen vuoden toimareita ja hallituslaisia. 😊🙌🏻

MIKÄ? ➡️ Toimarimessut
MILLOIN?
➡️ Maanantaina 6.11. 17.30 ->
MISSÄ?
➡️ Otarannan kerhotila
MIKSI?
➡️ Toimarijutut best ja nakkitalo!!

(ylös)

II      CHEM

18.   CHEM-tapahtumat Telegram-kanava

Pysy kärryillä siitä, mitä CHEMillä tapahtuu – liity CHEM-tapahtumat Telegram-kanavalle: https://t.me/chemtapahtumat

 

Kanavalla ilmoitetaan Prosessiteekkareiden, Puunjalostajakillan, Kemistikillan ja Vuorimieskillan tulevista tapahtumista. Tapahtumailmoituksessa lukee, vaaditaanko tapahtumaan osallistumiseen järjestävän yhdistyksen jäsenyyttä.

(ylös)

19.   Opintopalaute

Moikka!

Haluamme muistuttaa teitä kaikkia opintopalautteen tärkeydestä! Opintoihin liittyviin epäkohtiin voidaan reagoida vain, jos olemme niistä tietoisia.

 

Mikäli esimerkiksi kurssin arvosteluperusteet muuttuvat kesken kurssin tai ette saa tenttitulostanne neljässä viikossa, voidaan tilanteeseen puuttua, kun siitä ilmoitetaan opintovastaavalle.

 

Kandiopintoihin liittyvistä opintoasioista voi olla yhteydessä Leeviin:

 1. Sähköpostilla: opintovastaava@prosessiteekkarit.fi
 2. Telegramilla: @leeviha
 3. PT:n nettisivujen nimettömän palautelomakkeen kautta

 

Maisteriopintoihin liittyvistä asioista voi olla yhteydessä kiltojen opintovastaaviin:

KK: @Akseli_Rautakorpi tai palautelomake

PJK: @joonaskovalainen069420 tai palautelomake

VK: @vuorinainen tai palautelomake

 

Lisää tietoa opiskelijan oikeuksista löytyy täältä.

(ylös)

20.   Online course: Metallurgical Engineering and Technical Analysis of Lifecycle and Sustainability (5 cr)

New online course CHEM-C2480 Metallurgical Engineering and Technical Analysis of Lifecycle and Sustainability (5 credits) is available for independent study in periods I-V.  All CHEM students are welcome!  In this course, you will learn about the role of metals in modern society and climate change prevention. You will gain fundamental knowledge of metals, their properties and applications. You will also learn about the lifecycle of metals, the impact of metals on sustainability and their role in circular economy.
Enrollment period: 31.7-15.12.2023 or 1.1-31.05.2024
More information in SISU. You can also contact the responsible teacher: anna.klemettinen@aalto.fi

(ylös)

21.   Proffakahvit 3.11.

On tullut aika syksyn Proffakahveille! Tule siis Kemian tekniikan korkeakoulun ala-aulaan perjantaina 3.11. klo 16.00 alkaen kahvittelemaan opetushenkilökunnan kanssa. Proffien ja luennoitsijoiden kanssa pääsee juttelemaan vapaasti itseä askarruttavista asioista, kuten kandi- tai maisteripääaineesta, kesätöistä yms. Nyt on mahtava mahdollisuus päästä juttelemaan omista fiiliksistä ja vaikuttaa opetukseen!

TL;DR
MITÄ? Proffakahvit
MISSÄ? Kemian tekniikan korkeakoulun ala-aula
MILLOIN? Pe 3.11. klo 16
MIKSI? Opiskelu on kivempaa, kun tuntee proffat ja lehtorit!
HINTA? Nolla markkaa

(ylös)

22.   [UUSI] Vastaa kyselyyn Opiskelijan oppaasta ja vaikuta!

Opiskelijan opas (aiemmin nimellä Into) on opinto-opas kaikille Aalto-yliopiston opiskelijoille. Nyt sinulla on tilaisuus antaa palautetta ja vaikuttaa opiskelijasivuston kehitykseen. Vastaa 10 minuutin kyselyyn viimeistään 10.11. Kysely on tarkoitettu kaikille aaltolaisille.

Linkki kyselyyn: https://link.webropolsurveys.com/S/425FC70423D3C8C0

(ylös)

III     MUUT

23.   Nyyti ry:n toimintaa syksyllä 2023

Tiesitkö vielä Nyyti ry:n tarjoamasta toiminnasta ja tuesta opiskelijoille?
Olet sitten uusi tai jatkava opiskelija tai opiskelijoiden parissa toimiva, niin muistathan aloittaa rauhassa ja omia fiiliksiäsi kuunnellen!
Opiskelija tsekkaa Opintoihin palaajan pakettimme täältä, josta löytyy tarkemmin vinkkejä ja tukea opintoihin paluuseen.

MiehenTila on korkeakouluissa opiskelevien nuorten miesten (18–29 v) mielenterveyden ja hyvinvoinnin tukemiseen keskittyvä hanke. Hanke tarjoaa mahdollisuuden miesten väliseen matalan kynnyksen vertaistukeen, yksilöohjaukseen sekä omaehtoiseen työskentelyyn. Toimintaan voi osallistua maksutta, mistä päin Suomea tahansa.
MiehenTila-vertaisryhmät on tarkoitettu korkeakouluissa opiskeleville 18–29-vuotiaille miehille, jotka ovat halukkaita jakamaan kokemuksia jaksamisesta sekä vahvistamaan omaa mielenhyvinvointiaan. Olet tervetullut ryhmään omana itsenäsi elämäntilanteesta riippumatta. Ryhmään osallistuminen ei edellytä diagnoosia, lähetettä, traumaa tai kriisiä – halu keskustella riittää.
Ilmoittautuminen ryhmiin on avoinna. Ilmoittautumaan pääset täältä: Vertaisryhmät, Yksilöohjaus
Lisätietoa molemmista osoitteesta www.miehentila.fi

Mukavaa syksyä toivottaa koko Nyyti ry:n väki <3

Lisätietoja:

www.nyyti.fi

www.facebook.com/nyytiry

(ylös)

24.   Polin appro ke 15.11.

Legendaarisiksi muodostuneet Polin approt valtaavat jälleen Helsingin keskustan kuppilat keskiviikkona 15.11. Vedä siis haalarit yllesi ja suuntaa huikealle kierrokselle itäiseen satamakaupunkiin. Tapahtumaan ovat enemmän kuin tervetulleita kaikki opiskelijat, opiskelijamieliset ja muut approintoilijat. Baarikiertely huipentuu jatkoihin Apollo Night Clubilla, jossa approkansaa viihdyttävät huikeat artistit .
Jos olet jo malttamaton approilija ja marraskuu tuntuu vielä kaukaiselta, Polin approa varten voit lämmitellä Dipolin appron merkeissä keskiviikkona 25.10. tutussa ja turvallisessa Otaniemessä.

Polin approilla on oma lipunmyynti myöhemmin syksyllä. Seuraathan @polinappro -kanavaa tg:ssä tarkempia lipunmyyntiaikatauluja varten. Kaikki tarvittava informaatio sekä Dipolin että Polin approsta julkaistaan kyseisellä tg-kanavalla.
Tämän lisäksi voit seurata tiedonkulkua Instagramissa @teekkarijaosto!

(ylös)

25.   Teekkarispeksi etsii uusia tekijöitä!

Sunnuntaina 22.10. oli viimeinen päivä hakea mukaan Teekkarispeksin 2024 pääsykokeellisiin osa-alueisiin, mutta muiden osa-alueiden ilmoittautuminen loppuu su 5.11.! https://teekkarispeksi.fi/mukaan-produktioon/

Muiden osa-alueiden ilmoittautuminen loppuu 5.11.2023
Lisätietoja saa Teekkarispeksin tuottajilta: tuottajat@teekkarispeksi.fi.

(ylös)

26.   151. Teekkariperinnejuhla 18.11.

18.11.2023 on se päivä. Se päivä, kun juhlistetaan teekkariutta 151. teekkariperinnejuhlassa. Liput juhlaan myydään kide.appissa ✨tässä✨ osoitteessa. Yleinen ilmoittautuminen on auki ti 31.10. asti. Älkää päästäkö tilaisuutta livahtamaan käsistä.

Jos et ole AYY:n jäsen tai opiskelija tai olet alumni, ostathan alumneille suunnatun lipun. Illalliskortti kattaa pääjuhlan sekä jatkot. Tämän lisäksi samalla on mahdollista ostaa itselleen lippu seuraavan päivän teekkarisillikselle. Lisätietoja löytyy kide.app linkin takaa.

Tapahtumassa on käytössä Aallon Code of Conduct. Lisää tietoa https://www.aalto.fi/sites/g/files/flghsv161/files/2021-06/Aalto-yliopiston%20eettiset%20periaatteet.pdf

(ylös)

27.   Otaniemi Events -tiedotuskanava

Telegramiin on perustettu uusi tapahtumatiedotuskanava AYYn alaisille yhdistyksille nimeltä Otaniemi Events. Liity kanavalle ja seuraa, mitä Otaniemessä tapahtuu! https://t.me/otaniemievents

(ylös)

28.   A! Pelit 7.11.

Taas on se aika vuodesta , jolloin selvitetään, mikä korkeakoulu on Aallon kovin luu! 🦴💪 Haluatko kampittaa kylterin köydenvedossa? Oletko haaveillut teekkarin taklaamisesta norsupallolla? Aiotko ahdistaa artsilaisen nurkaan koripallossa? Entä miltä tuntuisi saunoa hervottoman mestaruuspokaalin kanssa mestaruusjuhlissa? ⚽️ 🥅 Tätä elämystä pääset tavoittelemaan hakemalla korkeakoulusi pelaajaksi A!-peleihin, jotka pidetään tiistaina 7.11. klo 11-15 (tarkempi aikataulu julkaistaan pian)🏸🎽 Tänä vuonna otakukkulan kuninkuudesta mittelöidään salibandyn, ultimaten, koripallon, lentopallon, norsupallon, mölkyn, kroketin, köydenvedon sekä sakin merkeissä. Ottelut ovat rentoja ja kaikentasoiset A!-pelaajat ovat tervetulleita mukaan. 😊 Kerrothan ilmoittautuessasi, mitä lajeja haluat edustaa. 🥏⛳️ Pelien jälkeen tapahtumalla on ilmaiset saunajatkot osallistujille Rantasaunalla! 💪🏆

Ilmoittautuminen on auki: https://www.prosessiteekkarit.fi/ilmo/event/255

(ylös)

29.   Kursseja – Energy Linkage or HealthTech Linkage

Join Energy Linkage or HealthTech Linkage, joint courses by Aalto and University of Helsinki!
Are you a masters student interested in the energy field? Eager to learn about energy as a connected system in fundamental transition, eager to gain a better understanding of the rapidly changing, innovation-driven energy world?
Or do your interests lie in the healthtech field? Curious to hear more about the health care system, medical device technologies, digital medicine, and health & well-being services?

Take this unique opportunity for a deep-dive into the industry of your interest! In addition to lectures, both courses consists of innovation challenges and social activities, where you’ll work and network with experts from the field and like-minded students from Aalto and University of Helsinki. The courses are worth 10 ECTS each, are open to all masters students of Aalto University and the University of Helsinki, and run from mid January to mid April 2024.
See more at energylinkage.aalto.fi or healthtechlinkage.aalto.fi

(ylös)

30.   Laulukilpailu on täällä taas!

Tämä kilpailu on juuri sinulle, joka haluat kokeilla laulunsanoitustaitojasi ja tuoda oman lisäsi Otaniemen laulukulttuuriin. Tähän kilpailuun voit osallistua yksin tai porukassa, yhdellä tai useammalla laululla. 🤝

Tänä vuonna kilpaillaan seuraavissa kategorioissa:
1. Aiemmin esittämättömät
2. Aiemmin esitetyt
3. International
4. Interaktiiviset

Mitä siis vielä odotat? Kilpailu on auki ja osallistumisaikaa on 8.11.2023 asti! Osallistumisohjeet, kisakategoriat selityksineen ja kilpailun säännöt löydät alle linkatusta lomakkeesta:
https://forms.office.com/e/8hPYekt3az
Mikäli herää kysyttävää, otahan yhteyttä telegramissa @lukkaritirehtoori

Kaikki kilpailun tuotokset lauletaan 14.11. LuTkun järjestämillä laulukilpailusitseillä. Sitseille ovat tervetulleita kaikki Aalto-yhteisön jäsenet riippumatta siitä, onko osallistunut itse kilpailuun. Laulukilpailuun osallistuvilla on mahdollisuus lunastaa itselleen sitsilippu heti kilpailuun osallistumisen jälkeen. Sitsien yleinen lipunmyynti aukeaa viikolla 43 ja tästä tiedotetaan erikseen.

(ylös)

31.   Hae vapaaehtoiseksi Teekkariperinnejuhlaan!

Hae vapaaehtoiseksi Teekkariperinnejuhlaan!🧤🧤

151. Teekkariperinneviikko ja -juhla silliksineen lähestyvät. Mikäli syystä tai toisesta varsinaiseen juhlaan osallistuminen ei kiinnosta, voit hakea vapaaehtoiseksi järjestämään näitä kekkereitä. Vapaaehtoisena pääsee näkemään ensikädestä millaista tapahtumien järjestäminen on sekä on omalla panoksellaan luomassa tätä teekkariuden arvokasta juhlaa. Lisäksi saat kiinnityksen vaaleanpunaiseen vapaaehtoisnyöriin ynnä lunastat lippusi vapaaehtoisille järjestettävään kaatoon joulukuussa. Haku tapahtuu alla olevalla lomakkeella ja on auki 19.10 – 26.10., tai kunnes kaikki paikat on täytetty, joten ole nopea! https://forms.office.com/e/ERk117QYKv

(ylös)

32.   Teekkariperinneviikko 13.–19.11.

Marraskuu ja pimenevät illat lähestyvät, mikä tarkoittaa tietenkin myös Teekkariperinneviikon lähestymistä! Tänä syksynä 151-vuotiasta Teekkariutta juhlistetaan 13.-19.11.!🥂
Merkkaa siis kalenteriisi viikko ja sen tapahtumat:
13.11. Alkupamaus
13.11. International Grand Sitsit (Smökissä)

14.11. Fuksien juhlasitsit (Smökissä)
14.11. Laulukilpailusitsit, (Otakaari 20)
15.11. Polin appro (Helsingin keskustassa)
16.11. Elonkorjuu (Smökissä)
17.11. Punaisen laulukirjan läpilaulanta (Rantsulla)
18.11. 151. Teekkariperinnejuhla (Kalastajatorpalla), ilmoittautuminen aukesi 17.10. kideappissa, josta löydät myös lisätietoa juhlasta. 19.11. Teekkarisillis (Smökissä)
Lisätietoa viikosta ja sen tapahtumista löydät osoitteesta: https://www.teekkarius.fi

(ylös)

33.   [UUSI] Teknologia 23 -tapahtuma 7.–9.11.

Teknologia 23 järjestetään tänä vuonna Messukeskuksessa, 7.-9.11.2023!
Rekisteröidy maksutta tapahtumaan täältä.
Teknologia 23 on pohjoismaiden johtava teollisuustapahtuma, joka esittelee uusimmat älykkään ja kestävän teollisuuden teknologiat aina teollisten prosessien automatisoinnista ja digitalisoinnista kunnossapidon ja energian ratkaisuihin.

Kolmen päivän aikana tapahtuma kokoaa yhteen teollisuuden johtavat yritykset, asiantuntijat ja päättäjät verkostoitumaan, keskustelemaan, uudistamaan teollisuuden kenttää ja visioimaan teollisuuden teknologian tulevaisuutta.

FLUID POWER HAALARIMERKKIMETSÄSTYS
Tekniikan opiskelija, olisiko bilefrakissasi tilaa vielä yhdelle merkille? Osallistu Teknologia23 -tapahtumassa Finnish Fluid Power Association -haalarimerkin metsästykseen! Vieraile FFPA ry:n jäsenyritysten osastoilla, kerää tarrat passiin ja pian oletkin jo yhtä haalarimerkkiä rikkaampi! Täältä löydät FFPA-haalarimerkkimetsästyksessä mukana olevat jäsenyrityksemme. https://ffpa.fi/teknologia23/haalarimerkkimetsastys/  Nouda oma passisi jäsenyrityksemme osastolta tai sisäänkäynniltä. Passin saatuasi jahti voi alkaa!

Tervetuloa!

(ylös)

34.   [UUSI] ABP x Aalto Cocktail: Cocktail Tournament 29.10.

ABP x Aalto Cocktail presents: 🍹🏓 Cocktailpong Tournament! 🏓🍹

Get ready for a twist on the classic game! We’re bringing the thrill of Beer Pong to a whole new level with our Cocktailpong tournament! 🍸🎉

 

What’s the Deal?

Teams of two will compete in a series of rounds to be crowned Cocktailpong champions.

But ditch the beer since we’ve got a selection of delicious cocktails for you to enjoy!

Sip, socialize, and enjoy the competitive atmosphere!

Prizes for the winning team will be granted in addition to bragging rights that last a lifetime.

 

What: A Beer Pong tournament with cocktails!

Where: 100 Monkeys, Jämeräntaival 11 G

When: Sunday 29.10. at 18:00

Price: 18€, includes participation and four cocktails to kickstart the games.

 

The registration is open from Friday, 20th October onwards. Don’t miss out on the hottest event of the season! Sign-up and more info: https://abp.ayy.fi/ilmo/event/15

(ylös)

35.   [UUSI] AFRY Case Excursion 23.11.

Invitation for AFRY case excursion on Thursday 23.11.2023 at 15-19 o’clock

 

AFRY Management Consulting invites engineering, forestry, sustainability, and business students who are close to their graduation and interested in bio-based industries and/or energy markets to spend an evening at our Ota-AFRY collaboration space (Otakaari 27, 02150 Espoo) to learn more about our business.

 

To join, please send an e-mail including your name, study major, university and starting year of studies, as well as your CV, to mcd.case.excursion@afry.com by Sunday 19th of November 23:00 pm. Your participation is confirmed by Tuesday 21st 16:00 o’clock – the number of places is limited.

 

Please check out the attached excursion invitation, as well as AFRY Case excursion event, for more details!

 

Warm welcome and see you soon!

(ylös)

36.   Tiedottaja-sihteerin terveiset

Hyvää maanantaita! Tsempit kakkosperiodiin saa viikon kliseellä: ”Every day is a new beginning.”

Anna Savola
Tiedottaja-sihteeri 2023 | Prosessiteekkarit ry
+358400876287 | tiedottajasihteeri@prosessiteekkarit.fi
Kemian tekniikan korkeakoulu | Aalto-yliopisto

Prosessiteekkarit sosiaalisessa mediassa:
Facebook | Instagram | LinkedIn | Flickr | Telegram