I     PROSESSITEEKKARIT

 1. Prosessiteekkareiden kanavat Telegramissa
 2. PT x TiK x SIK säännölliset liikuntavuorot
 3. Palaute yhdistyksen toiminnasta
 4. Prosessiteekkareiden LinkedIn-ryhmä
 5. Hallituksen kokoukset 2023
 6. [TÄRKEÄ] Jäsenrekisterin siirto ja jäsenmaksun suorittaminen
 7. Yhdistyksen yhdenvertaisuusohjesääntö
 8. Huoltoseisakki 9.10.–3.11.
 9. Heurekaan 26.10.!
 10. [UUSI] Yhteislähtö Dipolin verenluovutukseen 26.10.
 11. [UUSI] Muistakaa palauttaa tenttejä tenttiarkistonhoitajalle!
 12. 3+ Sitsit 1.11.
 13. [UUSI] Haku häirintäyhdyshenkilöksi
 14. Haku hallituksenmuodostajaksi vuodelle 2024 on auki!
 15. [UUSI] Tenttiviikon sulkapallo 18.10.
 16. [UUSI] PT x FK Viini- ja juustoilta 28.10.
 17. [UUSI] PT x Lipidi x HYK Kemiallinen Makumatka -sitsit 9.11.

II    CHEM

 1. CHEM-tapahtumat Telegram-kanava
 2. Opintopalaute
 3. Online course: Metallurgical Engineering and Technical Analysis of Lifecycle and Sustainability (5 cr)
 4. Proffakahvit 3.11.
 5. Neon Rave 21.10.

III   MUUT

 1. Nyyti ry:n toimintaa syksyllä 2023
 2. Polin appro ke 15.11.
 3. Teekkarispeksi etsii uusia tekijöitä!
 4. 151. Teekkariperinnejuhla 18.11.
 5. Fyysikkospeksi 2023: Sokerina pohjalla
 6. Otacruise 26.–28.11.
 7. FSOBP by ABP x Beer Pong Turku 11.11.
 8. Otaniemi Events -tiedotuskanava
 9. [UUSI] Otaniemen tykki
 10. [UUSI] A! Pelit 7.11.
 11. [UUSI] Kursseja – Energy Linkage or HealthTech Linkage
 12. [UUSI] Laulukilpailu on täällä taas!
 13. [UUSI] Hae vapaaehtoiseksi Teekkariperinnejuhlaan!
 14. [UUSI] Teekkariperinneviikko 13.–19.11.
 15. Tiedottaja-sihteerin terveisetMuista maksaa Prosessiteekkareiden jäsenmaksu ja liittyä jäseneksi Kide.appissa
tästä linkistä!

ke 18.10. klo 18.00 3+ Viini- ja juustoillan (28.10.) ilmo aukeaa
ma 23.10. klo 13 .00
3+ Sitsit (1.11.) ilmo aukeaa
ma 23.10. klo 12.00 PT x Lipidi X HYK sitsien (9.11.) ilmo aukeaa

TULEVIA TAPAHTUMIA

ti 17.10. Vaalikokous
ke 18.10. Tenttiviikon sulkapallo
ke 25.10. Dipolin Appro
to 26.10. Yhteislähtö Dipoliin verenluovutukseen + Vierailu Heurekaan
la 28.10. PT x FK 3+ Viini- ja juustoilta

9.10–3.11. Huoltoseisakki

I        PROSESSITEEKKARIT

1.     Prosessiteekkareiden kanavat Telegramissa

Voit liittyä PT:n Tiedotuskanavalle tästä: https://t.me/joinchat/AAAAAFAZzeI4birVAcfBZg ja #PT-keskusteluryhmään tästä: https://t.me/+aY6xg1c3ogA4Mjc0 Muistakaa liittyä myös CHEM Events -tiedotuskanavalle, johon tiedotetaan yhdistysten tapahtumien lisäksi Kemistikillan, Puunjalostajakillan ja Vuorimieskillan tapahtumista: https://t.me/chemtapahtumat . Tiedotteissa kerrotaan, vaaditaanko tapahtumaan killan jäsenyyttä.

(ylös)

2.     PT x TiK x SIK säännölliset liikuntavuorot

Nappaa mukaasi sisäpelikengät ja suuntaa Otahallin palloiluhalliin joka torstai klo 21–22!
Tiedossa rentoa pelailua TiKkiläisten ja SIKkiläisten kanssa. Lajit vaihtuvat vuoroviikoin. Tervetuloa pelaamaan! Pääset ilmoittautumaan vuoroon alla olevasta linkistä ja seuraamalla kuvaohjeita. Rekisteröitymistä ei tarvita! http://athletiks.nimenhuuto.com

Huomioittehan, että nykyään vuorolle ja pukuhuoneisiin pääsee sisään ainoastaan erillisellä koodilla, jonka voit kysyä @olenkissamiau. Koodi toimii 45 minuuttia ennen ja jälkeen vuoron. Koodia ei saa jakaa yleisesti.

(ylös)

3.     Palaute yhdistyksen toiminnasta

Onko jokin asia mikä vaivaa ja haluaisit muutosta asiaan? Onko jokin onnistunut erityisen hyvin? Voit laittaa anonyymiä palautetta Prosessiteekkareiden sivuilla, ja linkki palautteeseen on myös suoraan tässä.

(ylös)

4.     Prosessiteekkareiden LinkedIn-ryhmä

Kesätyöpaikkoihin hakeminen on ajankohtaista vuoden vaihteen jälkeen, joten hyvänä muistutuksena on LinkedInin käyttö mm. kesätöiden haun apuna! Prosessiteekkareilla on oma LinkedIn-ryhmä, johon kannattaa liittyä!

Ryhmässä löytää helposti kontakteja alaltamme ja korkeakoulustamme ja lisäksi ryhmään julkaistaan kesätyöpaikkailmoituksia alamme yrityksiltämme.

Liittymislinkki ryhmään:  https://www.linkedin.com/groups/13559286/

Prosessiteekkareiden LinkedIn-sivu: https://www.linkedin.com/company/prosessiteekkarit-ry

(ylös)

5.     Hallituksen kokoukset 2023

Tervetuloa seuraamaan Prosessiteekkareiden hallituksen kokouksia! Kokouksen ajankohdan voi tarkistaa yhdistyksen tapahtumakalenterista. Hallitus pitää kokoukset pHuoneella. Seuraava kokous on keskiviikkona 18.10. klo 11.00.

(ylös)

6.     [TÄRKEÄ] Jäsenrekisterin siirto ja jäsenmaksun suorittaminen

Yhdistyksestä riippumattomista syistä Prosessiteekkarit ry:n jäsenmaksua ei voi enää maksaa lukuvuosi-ilmoittautumisen ja AYY:n jäsenmaksun yhteydessä. Tämän myötä Prosessiteekkareiden jäsenrekisteri siirtyi Kide.app-palveluun 2.8.2023. Prosessiteekkarit ry:n jäsenmaksu maksetaan jatkossa Kide.appin kautta.

Jäsenmaksun suuruus vuodelle 2023 on 8 €. Jäsenyys on voimassa vuoden jäsenyyden hyväksymisestä, mikä tapahtuu liittymistä seuraavassa hallituksen kokouksessa. Prosessiteekkarit ry:n varsinaiseksi jäseneksi liittyvän henkilön on oltava myös Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan jäsen, minkä varmistamiseksi Kide.app-palvelu pyytää Haka-tunnistautumista opiskelijastatuksen todentamiseksi. Huomaathan, että opiskelijastatuksen voi vahvistaa vain yhdelle Kide.app-käyttäjätilille, joten varmista käyttäväsi haluamaasi tiliä ennen tunnistautumista. Mikäli et ole AYY:n jäsen, voit liittyä Prosessiteekkarit ry:n ulkojäseneksi. Ulkojäsenyys ei edellytä voimassa olevaa opiskelijastatusta.

Yhdistyksen jäseneksi pääset liittymään tästä linkistä. Valitsethan huolellisesti oikean jäsenyystyypin.

Muistutuksena vielä, että 1.1.–31.5.2023 välisenä aikana jäsenmaksun maksaneiden henkilöiden jäsenyys on voimassa syyslukukauden 2023 loppuun asti. 1.6.–31.7.2023 aikana liittyneiden henkilöiden jäsenyys on puolestaan voimassa kevätlukukauden 2024 loppuun asti. Molemmissa tapauksissa kyseisten henkilöiden tiedot siirretään vanhasta jäsenrekisteristä uuteen, eikä tämä vaadi toimia kyseisiltä henkilöiltä. Mikäli et halua tietojasi siirrettävän uuteen jäsenrekisteriin, olethan välittömästi yhteydessä jäsenrekisterin ylläpitäjään sähköpostitse rahastonhoitaja@prosessiteekkarit.fi.

(ylös)

7.     Yhdistyksen yhdenvertaisuusohjesääntö

Uuden lukuvuoden mukana tulee myös upouusi yhdistyksen yhdenvertaisuusohjesääntö!
Jokainen yhdistyksen piirissä toimiva henkilö on velvollinen noudattamaan ohjesääntöä, joten tämä viesti kannattaa lukea tarkkaan! Mistä on kyse? Yhdenvertaisuusohjesääntö (tunnetaan myös Code of Conductina eli CoCina) määrittää yhdistyksen pelisäännöt sekä toimintaohjeet niissä tapauksissa, joissa niitä laiminlyödään.

Mitä tämä tarkoittaa? Kaikilla yhdistyksen toimintaan osallistuvilla on oikeus olla oma itsensä mihinkään henkiseen tai fyysiseen ominaisuuteen katsomatta. Yhdistys ei hyväksy häirintää missään muodossa. Yhdenvertaisuuden edistämiseksi yhdistys ottaa käyttöön häirintäyhdyshenkilöt, joiden rekry alkaa syksyn aikana. Miten tämä liittyy sinuun? Osallistumalla yhdistyksen toimintaan sitoudut noudattamaan yhdenvertaisuusohjesääntöä. Niissä tapauksissa, joissa ohjesääntöä laiminlyödään, yhdistyksellä on oikeus määrätä kurinpitotoimenpiteitä.

Jos koet häirintää tapahtumissamme, ota välittömästi yhteyttä yhdistyksen hallituslaiseen tai Code of Conduct -vastaavaan. Löydät yhdenvertaisuusohjesäännön kokonaisuudessaan täältä.

Kysymykset yhdenvertaisuusohjesääntöön liittyen voi ohjata yhdistyksen Code of Conduct -vastaaville.
Hyvää alkavaa lukuvuotta toivottaen, Code of Conduct -vastaavat
@oonahanska @sarasiivola @prosessitikkari @Juhikka

(ylös)

8.     Huoltoseisakki 9.10.–3.11.

 

Huoltoseisakki on käynnissä ja päättyy 3.11.!

Tämän kauden aikana järjestetään hyvinvointia edistäviä tapahtumia sekä suoritetaan rennolla otteella hyvinvointihaasteita. Viestintä, haasteiden toteutuksesta kuittaaminen ja muille osallistujille ideoiden jakaminen tapahtuu #PT:ssä. Vaikka tavoitteesi ei olisikaan suorittaa koko hyvinvointipassia, saat mahdollisuuden kuulla hyviksi havaittuja arjen hyvinvointitekoja🥰

Osallistuminen:
❤️ Tärkeintä on keskittyä aina välillä pieninkin elein omaan ja muiden hyvinvointiin ❤️ Valitse infokannulla ja #PT:ssä pistekortista itsellesi sopivimmat tehtävät tai vaikka kaikki! ❤️ Jaathan edistymisesi #PT:ssä.
Esim. onnistuneen leipomisen jälkeen nappaa kuva tuotteista ja jaa huippureseptisi myös muille! ❤️ Jokainen 7 tai useamman tehtävän suorittanut saa lopetussaunan yhteydessä yllätyspalkinnon!

Huoltoseisakin tapahtumat
10.10. Yhdistyksen aamupala pHuoneella
TULEVAT:
26.10. Yhteislähtö verenluovutukseen Dipoliin
26.10. Yhteislähtö Heurekaan
3.11. Lopetussauna

(ylös)

9.     Heurekaan 26.10.!

Muistatko vielä lapsuuden vuoden parhaan päivän, kun pääsit vierailemaan Heurekassa? Pian pääset kokemaan saman uudestaan, kun PT lähtee porukalla Heurekaan 26.10.!

Heurekasta löytyy kaikkien rakastamien Klassikkojen lisäksi näyttelyitä mm. luonnonkatastrofeista, tekoälystä ja Leikin voimasta!

 

Yhteislähtö lähtee pHuoneen edestä klo 16, ja näyttelyitä voi tutkia iltakahdeksaan asti. Tarvitset mukaan vain 10€ pääsylippua varten (tai museokortin, jolloin tarvitset 0€ sisäänpääsyyn!), HSL-lipun ja avoimen ja iloisen mielen!

 

Ilmo sulkeutuu ke 25.10.  PT:n ilmomasiinassa.

 

TL;DR:

MITÄ: Heurekaan!
MISSÄ: pHuoneen edestä Heurekaan, Tiedepuisto 1, Tikkurila
MILLOIN: 26.10. Klo 16-20
MITÄ MAKSAA: 10€ (tai museokortilla 0€)
MIKSI: Koska Heureka!

(ylös)

10.   [UUSI] Yhteislähtö Dipolin verenluovutukseen 26.10.

Veripalvelu järjestää verenluovutusmahdollisuuden Dipolissa 26.10. klo 11:30-16. Osana Huoltoseisakkia PT järjestää yhteislähdön, joka starttaa pHuoneelta klo 13:00! Jos tänä syksynä ei ole tullut luovutettua niin nyt on loistava mahdollisuus tehdä hyvää! 😊 Varmista jouheva käynti Dipolissa varaamalla aika etukäteen täältä. Yhteislähtöön osallistuvien kannattaa varata aikoja 13:15 alkaen📅 Prosessiteekkareilla on oma VeriRyhmä, joten muistathan mainita asiasta luovuttaessasi, sillä eniten luovuttaneet yhdistykset palkitaan! Jos olet epävarma, että voitko luovuttaa verta, niin voit käydä täyttämässä terveyskyselyn etukäteen osoitteessa veripalvelu.fi/😄

MITÄ: Yhteislähtö Dipolin verenluovutukseen
MISSÄ: Lähtö pHuoneelta
MILLOIN: 26.10. klo 13:00
MIKSI: Koska miksi ei!

(ylös)

11.   [UUSI] Muistakaa palauttaa tenttejä tenttiarkistonhoitajalle!

Hyvää syksyn ekaa tenttiviikkoa!💚 Opiskelussa kannattaa käyttää apuna tenttiarkistoa: www.tenttiarkisto.fi, josta löytyy vanhoja tenttejä ja välikokeita. Muistakaa myös palautella tenttejä, niin tenttiarkistosta on hyötyä jatkossakin. Tentit ja välikokeet voi palauttaa tenttiarkistonhoitajalle Minna Pentille Telegramissa @minnapentti esimerkiksi selkeänä kuvana tai pdf-tiedostona. Tenttien palautus kannattaa, sillä eniten tenttejä palauttanut palkitaan jälleen Wolt-lahjakortilla PT:n pikkujouluissa!🤩

Tsemppiä kaikille tentteihin!😊

(ylös)

12.   3+ Sitsit 1.11.

🧓🏼Oletko jo ehtinyt unohtaa fuksivuoden tutut kasvot? Vietätkö enemmän aikaa luennolla kuin sitsipöydässä? Tuntuuko, että fuksit ovat aivan liikaa äänessä?

👵🏽Ei hätää! PT:n omilla 3+ sitseillä pääset taas tuttujen kasvojen joukkoon! Ettei olosi olisi liian vanha, voimme palata aikaan ennen korkeakouluja, ja viettämään sitsejä kotibileiden tunnelmissa!

Kaiva siis esiin suomiviina ja gin lemon, tai pengo läpi vanhempiesi viinakaappi, ja saavu parhaissa teinivaatteissasi viettämään laittoman hauskaa iltaa 🍺 Ilmoittautuminen alkaa ma 23.10. klo 13.00 ilmomasiinassa, ja sulkeutuu 29.10 klo. 23.55!

Huom! Tapahtuma on tarkoitettu kolmannen vuoden opiskelijoille ja tästä akateemisesti vanhemmille.

TL;DR
MIKÄ? 3+ sitsit!
MISSÄ? OK20 Alakerta
MILLOIN? 1.11., gongi 18.00
DC? Kotibileet
MITÄ MAKSAA? 11€
MIKSI? Koska vielä jaksaa!

(ylös)

13.   [UUSI] Haku häirintäyhdyshenkilöksi

Haluatko olla mukana luomassa turvallisempaa ja yhdenvertaisempaa PT:tä? Hae yhdistyksen häirintäyhdyshenkilöksi, haku on auki nyt! 🎉 Häirintäyhdyshenkilön tehtävä on toimia ensimmäisenä kontaktina yhdistyksen toimintaan osallistuville mahdollisten häirintätapauksien selvittämiseksi. Virka on toistaiseksi voimassa oleva eli häirintäyhdyshenkilö saa itse päättää, kuinka pitkään toimii tehtävässään. Aiempaa kokemusta ei tarvita, sillä valitut häirintäyhdyshenkilöt koulutetaan tehtävään!

Hae mukaan täältä! Kaikki vastanneet haastatellaan hallituksen toimesta ja häirintäyhdyshenkilöt valitaan hallituksen kokouksessa. Haku on auki 29.10. klo 23.59 saakka, mutta haastattelut aloitetaan jo haun aikana.

Lisätietoja saat Telegramissa @sarasiivola @oonahanska @prosessitikkari

(ylös)

14.   Haku hallituksenmuodostajaksi vuodelle 2024 on auki!

Ehdolle voi asettua kuka tahansa yhdistyksen varsinainen jäsen, ja hakea voi lähettämällä vapaamuotoisen kirjallisen hakemuksen sekä kuvan itsestään Prosessiteekkareiden hallitukselle (hallitus@prosessiteekkarit.fi). Ehdokkaiden hakemukset ja kuvat tullaan julkaisemaan yhdistyksen vaalisivuilla ja ehdokkaille on mahdollista esittää kysymyksiä sivujen kautta. Hallituksenmuodostajaksi voi hakea hallituksenmuodostajan valintaan asti. Uusi hallituksenmuodostaja tullaan valitsemaan vaalikokouksessa, joka järjestetään huomenna tiistaina 17.10. Kokouskutsu lähetetään jäsenistölle myöhemmin. Uuden hallituksenmuodostajan tehtävänä on muodostaa sääntöjen mukainen hallitus vuodelle 2024.

Muodostajan esitys tullaan käsittelemään yhdistyksen syyskokouksessa, joka järjestetään pe 17.11. Kokouskutsu lähetetään jäsenistölle myöhemmin. Lisätietoja hallituksenmuodostajan tehtävästä ja vaaleista yleisesti löytyy nettisivuilla olevasta hallituksen muodostamisen ohjesäännöstä.

Jos sinulla on kysyttävää aiheeseen liittyen, ota rohkeasti yhteyttä puheenjohtajaan tai hallitukseen!

(ylös)

15.   [UUSI] Tenttiviikon sulkapallo 18.10.

Tenttiviikon sulkapallovuoro keskiviikkona 18.10. klo 16-17! Tapahtuma on osa PT:n huoltoseisakkia ja PT:lle on varattu monitoimihallin B-lohkon 4 kenttää, eikä osallistuminen maksa mitään! Ilmoita asiakaspalvelussa mihin olet menossa, niin sisääntulo menee sujuvasti.
Unisportin asiakaspalvelusta on mahdollista vuokrata sulkapallomaila vuoron ajaksi 2€ hintaan. Sulkapalloja ei ole vuokrattavana, mutta niitä voi ostaa hintaan 3€/kpl tai tuoda omat. Vuokramailojen määrä on rajallinen, joten omien mailojen tuominen on suotavaa. Pelaaminen on sallittua vain sisäpelikengillä. Tervetuloa pelaamaan!

(ylös)

16.   [UUSI] PT x FK Viini- ja juustoilta 28.10.

Tervetuloa gourmee elämän pariin! Viini ja juusto ovat parhaimillaan ajan kanssa vanhettuaan, sama pätee yliopisto-opiskelijoihin. Tämän vuoksi Fyysikkokilta ja Prosessiteekkarit kutsuvat yhteen vanhemmat tieteenharjoittajat makunystyröitä hivelevään iltaan lauantaina 28.10.! Tässä tunnelmallisessa illanvietossa päästään nauttimaan kattauksesta erilaisia viinejä noin viisi kaatoa ympäri maailmaa sekä niiden kanssa notkuvasta juustopöydästä. Tapahtuma alkaa klo 18.00, jolloin aloitamme yhdessä ohjelman kanssa viinien maistelun. Ilta järjestetään Otakaari 20:n isolla puolella ja maksaa 12 euroa. Huomaathan, että tapahtuma sisältää alkoholia. Pyrimme ottamaan mahdollisimman hyvin huomioon erilaiset ruokavaliot, mutta kauppojen tarjonta voi rajoittaa tapahtumassa saatavaa tarjoilua.

Ilmoittautuminen aukeaa keskiviikkona 18.10. klo 18.00 Fyysikkokillan ilmomasiinassa. Ilmoittautuminen tulee löytymään täältä keskiviikkona https://ilmo.fyysikkokilta.fi/. Ilmoittautuminen päättyy keskiviikkona 25.10. klo 23.55, jonka jälkeen ilmoittautuminen on sitova. Paikkoja on varattu yhteensä FK:lle 20 ja PT:lle 20. Kiintiöt aukeavat molemmille yhdistysten jäsenille 23.10. jos paikkoja on kiintiöissä vielä jäljellä. 3+ Viini- ja juustoilta on tapahtumana reilu ja yhdenvertainen kaikille eikä tapahtumassa hyväksytä minkäänlaista häirintää. Tapahtumassa noudatetaan AYY:n turvallisemman tilan periaatteita. Jos kuitenkin kohtaat tapahtumassa epämiellyttävää käytöstä tai häirintää, voit ottaa yhteyttä AYY:n häirintäyhdyshenkilöihin: hairinta@ayy.fi

TL;DR
MITÄ: PT x FK 3+ Viini- ja juustoilta
MISSÄ: OK 20 iso puoli
MILLOIN: Lauantaina 28.10.
MIKSI: Koska viini ja juusto on hyvää, ansaitset herkutteluhetken
PALJON MAKSAA: 12 €

(ylös)

17.   [UUSI] PT x Lipidi x HYK Kemiallinen Makumatka -sitsit 9.11.

Ole valmis matkaamaan makujen maailmaan yhdessä Helsingin yliopiston kemistien ja elintarviketieteilijöiden kanssa Smökissä torstaina 9.11.! Ilmoittautuminen tapahtumaan alkaa PTn ilmomasiinassa maanantaina 23.10. klo 12.00.
Linkki ilmottautumiseen ja lisää infoa tapahtumasta myöhemmin Telegramissa.

(ylös)

II      CHEM

18.   CHEM-tapahtumat Telegram-kanava

Pysy kärryillä siitä, mitä CHEMillä tapahtuu – liity CHEM-tapahtumat Telegram-kanavalle: https://t.me/chemtapahtumat

 

Kanavalla ilmoitetaan Prosessiteekkareiden, Puunjalostajakillan, Kemistikillan ja Vuorimieskillan tulevista tapahtumista. Tapahtumailmoituksessa lukee, vaaditaanko tapahtumaan osallistumiseen järjestävän yhdistyksen jäsenyyttä.

(ylös)

19.   Opintopalaute

Moikka!

Haluamme muistuttaa teitä kaikkia opintopalautteen tärkeydestä! Opintoihin liittyviin epäkohtiin voidaan reagoida vain, jos olemme niistä tietoisia.

 

Mikäli esimerkiksi kurssin arvosteluperusteet muuttuvat kesken kurssin tai ette saa tenttitulostanne neljässä viikossa, voidaan tilanteeseen puuttua, kun siitä ilmoitetaan opintovastaavalle.

 

Kandiopintoihin liittyvistä opintoasioista voi olla yhteydessä Leeviin:

 1. Sähköpostilla: opintovastaava@prosessiteekkarit.fi
 2. Telegramilla: @leeviha
 3. PT:n nettisivujen nimettömän palautelomakkeen kautta

 

Maisteriopintoihin liittyvistä asioista voi olla yhteydessä kiltojen opintovastaaviin:

KK: @Akseli_Rautakorpi tai palautelomake

PJK: @joonaskovalainen069420 tai palautelomake

VK: @vuorinainen tai palautelomake

 

Lisää tietoa opiskelijan oikeuksista löytyy täältä.

(ylös)

20.   Online course: Metallurgical Engineering and Technical Analysis of Lifecycle and Sustainability (5 cr)

New online course CHEM-C2480 Metallurgical Engineering and Technical Analysis of Lifecycle and Sustainability (5 credits) is available for independent study in periods I-V.  All CHEM students are welcome!  In this course, you will learn about the role of metals in modern society and climate change prevention. You will gain fundamental knowledge of metals, their properties and applications. You will also learn about the lifecycle of metals, the impact of metals on sustainability and their role in circular economy.
Enrollment period: 31.7-15.12.2023 or 1.1-31.05.2024
More information in SISU. You can also contact the responsible teacher: anna.klemettinen@aalto.fi

(ylös)

21.   Proffakahvit 3.11.

On tullut aika syksyn Proffakahveille! Tule siis Kemian tekniikan korkeakoulun ala-aulaan perjantaina 3.11. klo 16.00 alkaen kahvittelemaan opetushenkilökunnan kanssa. Proffien ja luennoitsijoiden kanssa pääsee juttelemaan vapaasti itseä askarruttavista asioista, kuten kandi- tai maisteripääaineesta, kesätöistä yms. Nyt on mahtava mahdollisuus päästä juttelemaan omista fiiliksistä ja vaikuttaa opetukseen!

TL;DR
MITÄ? Proffakahvit
MISSÄ? Kemian tekniikan korkeakoulun ala-aula
MILLOIN? Pe 3.11. klo 16
MIKSI? Opiskelu on kivempaa, kun tuntee proffat ja lehtorit!
HINTA? Nolla markkaa

(ylös)

22.   Neon Rave 21.10.

🔥 Neon Rave 2023: Radioaktiivinen spektaakkeli! 🔥 📅

Merkitse kalenteriisi 21. lokakuuta, sillä Smökissä, Otaniemen sydämessä, reivit eri puolilta Otaniemeä kokoontuvat juhlimaan tyylikkäästi radioaktiivisessa ilmapiirissä. 🎶 Valmistaudu unohtumattomaan matkaan musiikin radioaktiiviseen valtakuntaan, jossa sykkivät biitit antavat energiaa jokaiselle liikkeellesi ja neonvaloshow tekee yöstä loistavan toiselta maailmalta. Tämä ei ole vain juhla; se on kokemus, joka jää muistiisi vuosiksi. Ota ystäväsi mukaan, sillä on aika REIVATA ennenkokemattomalla tavalla! 🎟️ Varmista paikkasi tässä eeppisessä yössä ostamalla lippu Kide.app-palvelusta

! Älä missaa tätä, sillä tästä yöstä puhut vielä pitkään. Sytytetään Smökki yhdessä tuleen! 🔥🎉 Lipunmyynti on auki täällä.

(ylös)

III     MUUT

23.   Nyyti ry:n toimintaa syksyllä 2023

Tiesitkö vielä Nyyti ry:n tarjoamasta toiminnasta ja tuesta opiskelijoille?
Olet sitten uusi tai jatkava opiskelija tai opiskelijoiden parissa toimiva, niin muistathan aloittaa rauhassa ja omia fiiliksiäsi kuunnellen!
Opiskelija tsekkaa Opintoihin palaajan pakettimme täältä, josta löytyy tarkemmin vinkkejä ja tukea opintoihin paluuseen.

MiehenTila on korkeakouluissa opiskelevien nuorten miesten (18–29 v) mielenterveyden ja hyvinvoinnin tukemiseen keskittyvä hanke. Hanke tarjoaa mahdollisuuden miesten väliseen matalan kynnyksen vertaistukeen, yksilöohjaukseen sekä omaehtoiseen työskentelyyn. Toimintaan voi osallistua maksutta, mistä päin Suomea tahansa.
MiehenTila-vertaisryhmät on tarkoitettu korkeakouluissa opiskeleville 18–29-vuotiaille miehille, jotka ovat halukkaita jakamaan kokemuksia jaksamisesta sekä vahvistamaan omaa mielenhyvinvointiaan. Olet tervetullut ryhmään omana itsenäsi elämäntilanteesta riippumatta. Ryhmään osallistuminen ei edellytä diagnoosia, lähetettä, traumaa tai kriisiä – halu keskustella riittää.
Ilmoittautuminen ryhmiin on avoinna. Ilmoittautumaan pääset täältä: Vertaisryhmät, Yksilöohjaus
Lisätietoa molemmista osoitteesta www.miehentila.fi

Mukavaa syksyä toivottaa koko Nyyti ry:n väki <3

Lisätietoja:

www.nyyti.fi

www.facebook.com/nyytiry

(ylös)

24.   Polin appro ke 15.11.

Legendaarisiksi muodostuneet Polin approt valtaavat jälleen Helsingin keskustan kuppilat keskiviikkona 15.11. Vedä siis haalarit yllesi ja suuntaa huikealle kierrokselle itäiseen satamakaupunkiin. Tapahtumaan ovat enemmän kuin tervetulleita kaikki opiskelijat, opiskelijamieliset ja muut approintoilijat. Baarikiertely huipentuu jatkoihin Apollo Night Clubilla, jossa approkansaa viihdyttävät huikeat artistit .
Jos olet jo malttamaton approilija ja marraskuu tuntuu vielä kaukaiselta, Polin approa varten voit lämmitellä Dipolin appron merkeissä keskiviikkona 25.10. tutussa ja turvallisessa Otaniemessä.

Polin approilla on oma lipunmyynti myöhemmin syksyllä. Seuraathan @polinappro -kanavaa tg:ssä tarkempia lipunmyyntiaikatauluja varten. Kaikki tarvittava informaatio sekä Dipolin että Polin approsta julkaistaan tällä tg-kanavalla.
Tämän lisäksi voit seurata tiedonkulkua Instagramissa @teekkarijaosto!

(ylös)

25.   Teekkarispeksi etsii uusia tekijöitä!

Sunnuntaina 22.10. on viimeinen päivä hakea mukaan Teekkarispeksin 2024 pääsykokeellisiin osa-alueisiin! Jos haluat näyttelijäksi, tanssijaksi, sanoittajaksi tai bändiin niin ilmoittaudu heti mukaan! Lue lisää hauista ja produktiosta täältä, ja hae nyt!
https://teekkarispeksi.fi/mukaan-produktioon/

Muiden osa-alueiden ilmoittautuminen loppuu 5.11.2023
Lisätietoja saa Teekkarispeksin tuottajilta: tuottajat@teekkarispeksi.fi.

(ylös)

26.   151. Teekkariperinnejuhla 18.11.

18.11.2023 on se päivä. Se päivä, kun juhlistetaan teekkariutta 151. teekkariperinnejuhlassa. Liput juhlaan myydään kide.appissa ✨tässä✨ osoitteessa. Yleinen ilmoittautuminen aukeaa huomenna 17.10. klo 12.00!! Älkää päästäkö tilaisuutta livahtamaan käsistä.

Jos et ole AYY:n jäsen tai opiskelija tai olet alumni, ostathan alumneille suunnatun lipun. Illalliskortti kattaa pääjuhlan sekä jatkot. Tämän lisäksi samalla on mahdollista ostaa itselleen lippu seuraavan päivän teekkarisillikselle. Lisätietoja löytyy kide.app linkin takaa.

Tapahtumassa on käytössä Aallon Code of Conduct. Lisää tietoa https://www.aalto.fi/sites/g/files/flghsv161/files/2021-06/Aalto-yliopiston%20eettiset%20periaatteet.pdf

(ylös)

27.   Fyysikkospeksi 2023: Sokerina pohjalla

Fyysikkospeksi 2023 esittää: Sokerina pohjalla!

Hampaiden valtakunnassa hammaskeijut ja -peikot kilpailevat halutuimmasta resurssista – hampaista. Kuinka käy, kun maineenkipeä keijurikollinen ja kruunun perivä keijujen prinsessa ajautuvat viheliään valtapelin keskelle.
Nousevatko he taistoon vallanhimoa vastaan vai viekö itsekkyys heidät mennessään?

Iske hampaasi kiinni syksyn kutkuttavimpaan speksimusikaaliin. Esitykset Espoon Louhisalissa 17.–24.10. Liput Kide.appissa nyt! Lisätiedot: https://fyysikkospeksi.fi

(ylös)

28.  Otacruise 26.–28.11.

Feeling stuck in Otaniemi? Longing for a change of scenery and some fresh air? Well we have the answer, Otacruise 2023
Once again, Oracruise gathers 2500 Aalto students for a cruise to Stockholm and back on 26-28 of November 2023!
Tickets are on sale here: https://kide.app/events/4d8ec54d-4558-42aa-9b27-fcc654c9df45

TLDR;
What: Otacruise 2023
Where: Helsinki-Stockholm-Helsinki
When: 26-28 November 2023
Who: All Aalto Students Info: @otacruise

(ylös)

29.   FSOBP by ABP x Beer Pong Turku 11.11.

Syksyn mahtavin urheilutapahtuma häämöttää jo, eli Finnish Series of Beer Pong (FSOBP)! 🍺👏🤩🥳 Tänä vuonna isäntinä toimivat Aalto Beer Pong & Beer Pong Turku!

 

Tämän Suomen kovimman Beer Pong -turnauksen pääpalkintona on edustusmatka Eurooppaan. Palkintoon sisältyy lennot, majoitus ja turnausliput! (Aina 500 euroon asti). Luvassa on myös muita huikeita palkintoja, vaikka et yltäisi pääpalkintoon asti! Turnaus järjestetään lauantaina 11.11.2023 n. klo 12.00 alkaen Helsingin Kaivohuoneella.

 

Osta itsellesi liput ja tutustu turnauksen tarkempiin tietoihin kide.app:stä: https://kide.app/events/c87cf224-03f9-408b-87e9-14bbcb3989a0

(ylös)

30.   Otaniemi Events -tiedotuskanava

Telegramiin on perustettu uusi tapahtumatiedotuskanava AYYn alaisille yhdistyksille nimeltä Otaniemi Events. Liity kanavalle ja seuraa, mitä Otaniemessä tapahtuu! https://t.me/otaniemievents

(ylös)

31.   [UUSI] Otaniemen tykki

Otaniemen tykki Oletko kiinnostunut vaikuttamisesta, esiintymisestä ja verkostoitumisesta? Etsimme Aalto-yliopiston opiskelijayhdistyskentän tuntevaa opiskelija-aktiivia määräaikaiseen työsuhteeseen parhaisiin hommiin, mitä opiskeluaikana voi tehdä. Toimikaudestasi saat mahtavan ponnahduslaudan tulevalle urallesi. Tarjoamme sinulle innostavan työyhteisön ja laajat verkostoitumismahdollisuudet. Osittain projektiluontoisessa työssäsi myös vuorovaikutus-, viestintä- ja markkinointiosaaminen kehittyvät huimasti. Haku päättyy keskiviikkona 18.10.

Lue lisää täältä https://www.tek.fi/fi/tietoa-tekista/tek-tyopaikkana/tek-rekrytoi?rmpage=job&rmjob=p62

(ylös)

32.   [UUSI] A! Pelit 7.11.

Taas on se aika vuodesta , jolloin selvitetään, mikä korkeakoulu on Aallon kovin luu! 🦴💪 Haluatko kampittaa kylterin köydenvedossa? Oletko haaveillut teekkarin taklaamisesta norsupallolla? Aiotko ahdistaa artsilaisen nurkaan koripallossa? Entä miltä tuntuisi saunoa hervottoman mestaruuspokaalin kanssa mestaruusjuhlissa? ⚽️ 🥅 Tätä elämystä pääset tavoittelemaan hakemalla korkeakoulusi pelaajaksi A!-peleihin, jotka pidetään tiistaina 7.11. klo 11-15 (tarkempi aikataulu julkaistaan pian)🏸🎽 Tänä vuonna otakukkulan kuninkuudesta mittelöidään salibandyn, ultimaten, koripallon, lentopallon, norsupallon, mölkyn, kroketin, köydenvedon sekä sakin merkeissä. Ottelut ovat rentoja ja kaikentasoiset A!-pelaajat ovat tervetulleita mukaan. 😊 Kerrothan ilmoittautuessasi, mitä lajeja haluat edustaa. 🥏⛳️ Pelien jälkeen tapahtumalla on ilmaiset saunajatkot osallistujille Rantasaunalla! 💪🏆

Ilmoittautuminen alkaa ti 17.10. klo 11: https://www.prosessiteekkarit.fi/ilmo/event/255

(ylös)

33.   [UUSI] Kursseja – Energy Linkage or HealthTech Linkage

Join Energy Linkage or HealthTech Linkage, joint courses by Aalto and University of Helsinki!
Are you a masters student interested in the energy field? Eager to learn about energy as a connected system in fundamental transition, eager to gain a better understanding of the rapidly changing, innovation-driven energy world?
Or do your interests lie in the healthtech field? Curious to hear more about the health care system, medical device technologies, digital medicine, and health & well-being services?

Take this unique opportunity for a deep-dive into the industry of your interest! In addition to lectures, both courses consists of innovation challenges and social activities, where you’ll work and network with experts from the field and like-minded students from Aalto and University of Helsinki. The courses are worth 10 ECTS each, are open to all masters students of Aalto University and the University of Helsinki, and run from mid January to mid April 2024.
See more at energylinkage.aalto.fi or healthtechlinkage.aalto.fi

(ylös)

34.   [UUSI] Laulukilpailu on täällä taas!

Tämä kilpailu on juuri sinulle, joka haluat kokeilla laulunsanoitustaitojasi ja tuoda oman lisäsi Otaniemen laulukulttuuriin. Tähän kilpailuun voit osallistua yksin tai porukassa, yhdellä tai useammalla laululla. 🤝

Tänä vuonna kilpaillaan seuraavissa kategorioissa:
1. Aiemmin esittämättömät
2. Aiemmin esitetyt
3. International
4. Interaktiiviset

Mitä siis vielä odotat? Kilpailu on auki ja osallistumisaikaa on 8.11.2023 asti! Osallistumisohjeet, kisakategoriat selityksineen ja kilpailun säännöt löydät alle linkatusta lomakkeesta:
https://forms.office.com/e/8hPYekt3az
Mikäli herää kysyttävää, otahan yhteyttä telegramissa @lukkaritirehtoori

Kaikki kilpailun tuotokset lauletaan 14.11. LuTkun järjestämillä laulukilpailusitseillä. Sitseille ovat tervetulleita kaikki Aalto-yhteisön jäsenet riippumatta siitä, onko osallistunut itse kilpailuun. Laulukilpailuun osallistuvilla on mahdollisuus lunastaa itselleen sitsilippu heti kilpailuun osallistumisen jälkeen. Sitsien yleinen lipunmyynti aukeaa viikolla 43 ja tästä tiedotetaan erikseen.

(ylös)

35.   [UUSI] Hae vapaaehtoiseksi Teekkariperinnejuhlaan!

Hae vapaaehtoiseksi Teekkariperinnejuhlaan!🧤🧤

151. Teekkariperinneviikko ja -juhla silliksineen lähestyvät. Mikäli syystä tai toisesta varsinaiseen juhlaan osallistuminen ei kiinnosta, voit hakea vapaaehtoiseksi järjestämään näitä kekkereitä. Vapaaehtoisena pääsee näkemään ensikädestä millaista tapahtumien järjestäminen on sekä on omalla panoksellaan luomassa tätä teekkariuden arvokasta juhlaa. Lisäksi saat kiinnityksen vaaleanpunaiseen vapaaehtoisnyöriin ynnä lunastat lippusi vapaaehtoisille järjestettävään kaatoon joulukuussa. Haku tapahtuu alla olevalla lomakkeella ja on auki 19.10 – 26.10., tai kunnes kaikki paikat on täytetty, joten ole nopea! https://forms.office.com/e/ERk117QYKv

(ylös)

36.   [UUSI] Teekkariperinneviikko 13.–19.11.

Marraskuu ja pimenevät illat lähestyvät, mikä tarkoittaa tietenkin myös Teekkariperinneviikon lähestymistä! Tänä syksynä 151-vuotiasta Teekkariutta juhlistetaan 13.-19.11.!🥂
Merkkaa siis kalenteriisi viikko ja sen tapahtumat:
13.11. Alkupamaus
13.11. International Grand Sitsit (Smökissä)

14.11. Fuksien juhlasitsit (Smökissä)
14.11. Laulukilpailusitsit, (Otakaari 20)
15.11. Polin appro (Helsingin keskustassa)
16.11. Elonkorjuu (Smökissä)
17.11. Punaisen laulukirjan läpilaulanta (Rantsulla)
18.11. 151. Teekkariperinnejuhla (Kalastajatorpalla), ilmoittautuminen aukeaa 17.10. kideappissa, josta löydät myös lisätietoa juhlasta. 19.11. Teekkarisillis (Smökissä)
Lisätietoa viikosta ja sen tapahtumista löydät osoitteesta: https://www.teekkarius.fi

(ylös)

37.   Tiedottaja-sihteerin terveiset

Hyvää maanantaita ja erityisen hyvää tenttiviikkoa, hyvin ne tentit menee! Muistakaa palauttaa tenttejä tenttiarkistonhoitajalle! Viikon klisee: ”Success is the sum of small efforts, repeated day in and day out.”

Anna Savola
Tiedottaja-sihteeri 2023 | Prosessiteekkarit ry
+358400876287 | tiedottajasihteeri@prosessiteekkarit.fi
Kemian tekniikan korkeakoulu | Aalto-yliopisto

Prosessiteekkarit sosiaalisessa mediassa:
Facebook | Instagram | LinkedIn | Flickr | Telegram