I      PROSESSITEEKKARIT

 1. Tietoa tapahtumista – päivitetty 19.6.2021
 2. Prosessiteekkareiden tiedotuskanava Telegrammissa
 3. Hae hallituksenmuodostajaksi vuodelle 2022
 4. PT10 juhlavuosi on alkanut
 5. Historiaa ja viiniä 23.10.
 6. pHuone on nyt auki!
 7. Palaute yhdistyksen toiminnasta
 8. Prosessiteekkareiden LinkedIn-ryhmä
 9. Hallituksen kokoukset 2021

II     CHEM

 1. Kondensaatio 130+1: The Reckoning 26.2.2022 toimikunnan täydennyshaku
 2. Kysely kestävästä kehityksestä opinnoissa
 3. Opintopalaute

III    MUUT

 1. Teknologiakasvatuksen perusteet
 2. Teekkarispeksin 2022 haut nyt auki!
 3. Ehdota arwoisia Pyöreän Tornin Kiltaan
 4. Revive x Driim – voittava perustus 19.10.
 5. Polyteknikkojen Orkesterin esitys 22.10.
 6. PI challenge 28.10.
 7. Neon Rave 2021 vaporwave equilibrium
 8. Retuperän WBK Finlandia talossa 5.11.
 9. Pohjalaisten tanssikerhon tiiviskurssit lokakuussa
 10. Fyysikkospeksi 2021 esittää: KAIKKI PELISSÄ
 11. Abi-infokoulutuksia
 12. Nyyti ry: Hei opiskelija, mietitkö mistä saada juttuseuraa?
 13. Teekkariperinneviikko 5.-13.11.
 14. Polin Appro 2021
 15. Teekkariperinnejuhla
 16. Aalwarts
 17. EcoOnline etsii osa-aikaista työntekijää
 18. Etsinnässä koehenkilöitä Uni ja tunteet terveillä aikuisilla
 19. Rahastonhoitajan terveiset

TULEVIA TAPAHTUMIA
23.10. Historiaa ja viiniä

 

I        PROSESSITEEKKARIT

1.      Tietoa tapahtumista – päivitetty 19.6.2021

Prosessiteekkareiden hallitus linjasi 19.6. pidetyssä kokouksessa, että yhdistys noudattaa kaikissa tapahtumissaan aluehallintaviraston, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen, korkeakoulun sekä ylioppilaskunnan rajoituksia ja suosituksia.

(ylös)

2.      Prosessiteekkareiden tiedotuskanava Telegrammissa

Prosessiteekkareille on nyt tehty Telegram-tiedotuskanava yhdistyksen virallista tiedotusta varten – PT:n Tiedotuskanava! Kanavalle tulee tästä lähtien kaikki tärkein tiedotus yhdistyksen toiminnasta, esimerkiksi tapahtumista ja tiivistelmä sähköpostitse lähetettävästä viikkotiedotteesta. Virallinen tiedotus on siirtynyt täysin tiedotuskanavalle helmikuun alusta alkaen. #PT-ryhmä säilyy käytössä jäsenten välistä keskustelua varten. Voit liittyä PT:n Tiedotuskanavalle tästä: https://t.me/joinchat/AAAAAFAZzeI4birVAcfBZg.

(ylös)

3.      Hae hallituksenmuodostajaksi vuodelle 2022

Arvon jäsenistö,

haku hallituksenmuodostajaksi vuodelle 2022 on avattu.

Ehdolle voi asettua kuka tahansa yhdistyksen varsinainen jäsen ja hakea voi lähettämällä vapaamuotoisen kirjallisen hakemuksen Prosessiteekkareiden hallitukselle (hallitus@prosessiteekkarit.fi). Lähetä samassa sähköpostissa myös kuva itsestäsi. Ehdokkaiden hakemukset ja kuvat tullaan julkaisemaan yhdistyksen vaalisivuilla 11.10. alkaen, jonka jälkeen ehdokkaille on mahdollista esittää kysymyksiä sivujen kautta. Uusi hallituksenmuodostaja tullaan valitsemaan ylimääräisessä yhdistyksen kokouksessa, joka järjestetään 18.10. Kokouskutsu lähetetään jäsenistölle myöhemmin.

Uuden hallituksenmuodostajan tehtävänä on muodostaa sääntöjen mukainen hallitus vuodelle 2022. Muodostajan esitys tullaan käsittelemään yhdistyksen syyskokouksessa, joka järjestetään 18.11.

Lisätietoja hallituksenmuodostajan tehtävästä ja vaaleista yleisesti voit löytää hallituksen muodostamisen ohjesäännöstä. Jos sinulla on kysyttävää aiheeseen liittyen, voit olla yhteydessä hallitukseen tai puheenjohtajaan.

Ystävällisin terveisin,

Oona Hanska
Puheenjohtaja 2021 | Prosessiteekkarit ry
+358 504074822 | puheenjohtaja@prosessiteekkarit.fi
Kemian tekniikan korkeakoulu | Aalto-yliopisto

(ylös)

4.      PT10 juhlavuosi on alkanut

Tämän vuoden Lämmönsiirto on juhlittu ja on aika suunnata kohti PT10 juhlavuotta! Tietoa juhlavuodesta löydät PT10 nettisivuilta osoitteesta prosessiteekkarit.fi/juhlavuosi. Sivuilta löydät ajantasaiset tiedot juhlavuodesta sekä tärkeät päivämäärät. Ensimmäinen juhlavuoden tapahtuma on Historiaa ja viiniä -ilta 23.10. Tapahtuman tarkemmat tiedot löydät ilmomasiinasta (http://www.prosessiteekkarit.fi/ilmo/event/106 ) ja facebook (https://fb.me/e/1M1FuxkUk ) tapahtumasta.

(ylös)

5.      Historiaa ja viiniä 23.10.

Tuleeko mieleen joku ihanan rakas muisto PT:stä? Tai haluaisit kuulla sellaisia? Taikka hypettää rakasta yhdistystämme muuten vain? Yhdistyksemme varsin nuoresta iästä huolimatta matkan varrelle on mahtunut monenmoista! Mikä olisikaan siis parempaa kuin kerääntyä kymppivuoden kunniaksi muistelemaan yhdessä menneitä vuosia ja tapahtuneita kommelluksia sekä punnitsemaan virtauksen luonnetta. Tule siis paikalle lauantaina 23.10.2021 klo 17:00 Otarannan kerhotilaan keräämään PT:n historiaa talteen historioitsijoiden kera viinejä maistellen ja seurasta nautiskellen. Ilmoittautuminen tapahtuu osoitteessa prosessiteekkarit.fi/ilmo/event/106 ja päättyy perjantaina 22.10. 23:00.

Mitä: Historiaa ja viiniä

Milloin: Lauantaina 23.10.2021 klo 17:00

Missä: Otarannan kerhotila (Otaranta 8 B)

Mitä maksaa: ei mitään

Miksi: Kymppivuosi on vain kerran – siispä on syytä juhlia ja kartuttaa historiaa myös seuraaville sukupolville

(ylös)

6.      pHuone on nyt auki!

pHuone on nyt auki jäsenistölle, joten muutama käytännön asia. Yhdistyshuoneelle pääsee sisään kaikki Kemian tekniikan korkeakoulun opiskelijat, jotka ovat suorittaneet laboratorioturvallisuuskurssin. Kulku tapahtuu HSL-kortilla, jonka rekisteröimiseen löydät ohjeet https://www.aalto.fi/fi/palvelut/kulkuoikeus-hsl-kortilla.

Kaapeista löytyvät kahvit, teet ja kahvimaidot ovat jäsenistön käytössä maksutta. Jääkaapista löytyy käteistä maksua vastaan pientä naposteltavaa mm. limuja, megistä ja suklaapatukoita. Pakastimesta löytyy billy’s pizzoja. Hinnasto löytyy jääkaapin ovesta ja maksu suoritetaan seinässä olevaan postilaatikkoon ”raha-arkkuun”. Huom! Vain käteinen kelpaa maksuksi. Muistathan kierrättää jätteet asianmukaisesti ja muutenkin siivota omat jäljet pois lähtiessäsi.

pHuoneelta on myös mahdollista ostaa haalarimerkkejä, näitä myyvät hallituksen jäsenet. Kohtelethan pHuonetta kuin omaa kotiasi. Tervetuloa tutustumaan!

Kysymyksiä? Slaidaa dm @reukku

(ylös)

7.      Palaute yhdistyksen toiminnasta

Onko jokin asia mikä vaivaa ja haluaisit muutosta asiaan? Onko jokin onnistunut erityisen hyvin? Voit laittaa anonyymiä palautetta Prosessiteekkareiden sivuilla, ja linkki palautteeseen on myös suoraan tässä.

(ylös)

8.      Prosessiteekkareiden LinkedIn-ryhmä

Kesätyöpaikkoihin hakeminen alkaa pian heti vuoden vaihteen jälkeen, joten hyvänä muistutuksena on LinkedInin käyttö kesätöiden haun apuna! Prosessiteekkareilla on oma LinkedIn-ryhmä, johon kannattaa liittyä!

Ryhmässä löytää helposti kontakteja alaltamme ja korkeakoulustamme ja lisäksi ryhmään julkaistaan kesätyöpaikkailmoituksia alamme yrityksiltämme!

Liittymislinkki ryhmään:  https://www.linkedin.com/groups/13559286/

Prosessiteekkareiden LinkedIn-sivu: https://www.linkedin.com/company/prosessiteekkarit-ry

(ylös)

9.      Hallituksen kokoukset 2021

Tervetuloa seuraamaan Prosessiteekkareiden hallituksen kokouksia! Hallituksen vakiokokousaika on maanantaisin klo 8:10 alkaen, ellei muutoksia tapahdu. Kokouksen ajankohdan voi tarkistaa yhdistyksen tapahtumakalenterista. Hallitus pitää kokoukset pHuoneella.

(ylös)

II      CHEM

10.   Kondensaatio 130+1: The Reckoning 26.2.2022 toimikunnan täydennyshaku

Sykkiikö sydämesi Kemistinpunaisena? Tiesitkö, että kemistikilta täyttää (teoriassa) 130 vuotta ensi vuonna 26.2.2022?

We’re back! Päivitämme Kondis 130-toimikuntaa tulevia vuosijuhlia varten, ja uudet hakijat otetaan mieluusti messiin. Tarjoamme:

 • Toimikuntalaisia eri rooleihin. Ei tarvitse tietää mitä haluaa tehdä, mutta otamme kaikki toiveet vastaan. Tarjoilla on niin pikkunakkeja kuin XL makkaroita!
 • Sponsorimahdollisuuksia, jos on vinkattavaa tai ideoita. Raha on kivaa.
 • Laittakaa päivämäärä ylös niin pääsette paikalle juhlistamaan kiltaa!

“Pyöreiden” vuosien kunniaksi järjestettävät bileet ovat normaalia suuremmat, ja toimikunnan työlistalla voi olla itse Kondensation lisäksi myös juhlavuoden muita mahdollisia tapahtumia pitkin vuotta. Laita vapaamuotoinen hakemus (esim. “Moi haluaisin mukaan, kiinnostaa kaikki”) maililla tai tg:llä meistä jommallekummalle, ja lisäämme halukkaat siitä toimikuntaan. Hakijoilta emme edellytä mitään erityistä kokemusta juuri mistään, mutta kaikki katsotaan varmasti eduksesi.

Uudestaan sanoi teletappi poikkeusvuoden jälkeen, nähdään viimeistään Kondensatio noin 130:ssä ensi vuonna!

Lorppa ja Emilia

Kondis 130 (ja sittemmin 131) -tirehtöörit

Lotta Wallinmaa & Emilia Ängeslevä

Tg: @Lorppa @Empusti

(ylös)

11.   Kysely kestävästä kehityksestä opinnoissa

Hei,

koulu haluaa tietää opiskelijoiden, eli teidän, mielipiteitä kestävästä kehityksestä ja sen opetuksesta.

Aallossa tahdotaan sisällyttää kestävän kehityksen periaatteita tekniikan opintoihin, tästä on ollut meillä opiksilla koulun johdon kanssa puhetta. Keskustelujen pohjalta koulu haluaisi nyt tietää teidän mielipiteenne siitä, kuinka paljon ja millä metodeilla näitä asioita tulisi opettaa. Vastaamalla kyselyyn voitte siis saada äänenne kuuluviin ja vaikuttaa konkreettisesti tulevien vuosien opetukseen. Pääset kyselyyn tästä.

(ylös)

12.   Opintopalaute

Moikka!

Muistuttaisimme nyt teitä kaikkia opintopalautteen tärkeydestä, koska opintoihinkin liittyviin epäkohtiin reagoidaan vain, jos olemme niistä tietoisia.

Kandiopintoihin liittyvistä opintoasioista voi olla tämän vuoden puolella yhteydessä Saraan, @sarasiivola
(opintovastaava@prosessiteekkarit.fi) tai laittaa nettisivujen nimettömän palautelomakkeen kautta viestiä.

Maisteri- ja pääaineopintoihin liittyvistä asioista voi laittaa viestiä kiltojen opintovastaaville:

KK: @Joakim9 tai palautelomake
PJK: @reettamaria tai palautelomake
VK: @olgapartanen tai palautelomake

(ylös)

III     MUUT

13.   Teknologiakasvatuksen perusteet

Aalto-yliopisto tarjoaa yhteistyössä Helsingin yliopiston kanssa teknologiakasvatuksen perusteet kaikille Aallon opiskelijoille! Teknologiakasvatuksen osaamisesta on hyötyä erityisesti monialaisissa tiimeissä ja opetukseen liittyvissä tehtävissä.

Ilmoittaudu nyt kurssille ENG-C3002 Tiimiopettajuus teknologiakasvatuksessa (5 op) Sisussa:

https://sisu.aalto.fi/student/courseunit/aalto-OPINKOHD-1149294719-20210801/brochure

(ylös)

14.   Teekkarispeksin 2022 haut nyt auki!

Kaikki haut Teekkarispeksin ensi kevään produktioon ovat nyt auki!

Etsimme innokkaita tekijöitä kaikkiin osa-alueisiin näyttelijöistä tanssijoihin ja bändiin, unohtamatta maskeeraajia, puvustajia tai lavastajia. Tule mukaan tekemään speksiä! Joihinkin osa-alueisiin on erillinen haku, ja haku-DL:t ovat jo lokakuussa:

Näyttelyhaku DL 17.10.

Bändihaku DL 24.10.

Tanssihaku DL 24.10.

Sanoitushaku DL 31.10.

Sovitushaku DL 31.10.

Katso tarkemmat tiedot ja hae mukaan täältä! https://teekkarispeksi.fi/mukaan-produktioon/

(ylös)

15.   Ehdota arwoisia Pyöreän Tornin Kiltaan

Pyöreän Tornin Kilta on Aalto-yliopiston läheisyydessä toimiva kunnia- ja seniorijärjestö. Killan arwoisaksi voidaan kutsua opintojensa loppuvaiheessa olevia tai vastavalmistuneita henkilöitä, jotka ovat osoittaneet jatkuvaa, elävää harrastusta ja mielenkiintoa teekkarikulttuuria tai muuta samanhenkistä Aalto-yliopiston ylioppilastoimintaa kohtaan sekä kehittäneet toimintaa ylioppilaskunnassa tai sen piirissä toimivissa yhdistyksissä. Ehdotuksia PTK:n arwoisiksi voi tehdä 18.10.2021 klo 23:59 saakka osoitteessa https://lomake.ayy.fi/ptk/ehdota-uusia-arwoisia/.

Ehdotuksen voi tehdä yksittäinen henkilö, kilta, yhdistys, tai useampi henkilö, kilta tai yhdistys yhdessä.
Lisätietoja PTK ry:stä löytyy osoitteesta: http://ptk.ayy.fi/

(ylös)

16.   Revive x Driim – voittava perustus 19.10.

Haluatko luoda vankan pohjan kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin? Yhteistyössä Revive ja Driim tuovat ulottuvillesi ainutlaatuisen mahdollisuuden: kolme yhdessä kokonaisuuden muodostavaa eventtiä Driimin perustaja ja ex-olympiaurheilija Mika Poutalan valmennukseen perustuen. Tapahtumien ideana on voittavan perustuksen rakentaminen reflektoinnin kautta: mistä osa-alueista voittava perustus koostuu ja miltä se näyttää juuri sinun kohdallasi.

Tapahtumat järjestetään fyysisesti Startup Saunalla 7, 14. ja 19.10. Mika itse tulee vetämään viimeisen, 19.10. järjestettävän eventin, joten luvassa on ahaa-elämyksiä niin kilpaurheilijan kuin yrittäjän näkökulmasta.

Oletko valmis rakentamaan voittavan perustuksen? Ilmoittaudu mukaan täältä. Voit lukea aiheesta lisää Facebook-postauksestamme.

(ylös)

17.   Polyteknikkojen Orkesterin esitys 22.10.

PO:n soitto soi taas koko sinfoniaorkesterin voimin!

Polyteknikkojen Orkesteri (PO) palaa konserttilavoille syyskonsertissaan iki-ihanassa Temppeliaukion kirkossa. Luvassa on muun muassa kauniita kansanlaulumelodioita sekä antaumuksellista musisointia pitkän konserttitauon jälkeen!
Ohjelma
Robert Kajanus: Suomalainen rapsodia
Felix Mendelssohn: Sinfonia nro 3 ”Skottilainen”

kapellimestarina James Kahane
Mitä: Polyteknikkojen Orkesterin Syyskonsertti
Milloin: 22.10.2021 klo 19
Missä: Temppeliaukion kirkko
Liput: ennakkoon 8-15 €, ovelta 10-18 €
Mistä lippuja: www.polyteknikkojenorkesteri.fi/
FB-tapahtuma: www.facebook.com/events/208655571228553

(ylös)

18.   PI challenge 28.10.

Hei metsäbiotaloudesta kiinnostunut opiskelija!

Olemme Puunjalostusinsinööreillä järjestämässä pitkän tauon jälkeen PI Challenge -tapahtumamme to 28.10.2021 Metsäpäivien yhteydessä Clarion Hotel Helsingissä. Luit oikein – kyseessä on viimeinkin livetapahtuma! PI Challenge on alan opiskelijoille suunnattu Hackathon-tapahtuma, jossa metsäbiotaloudesta kiinnostuneet eri alojen opiskelijat työskentelevät ryhmissä kehittäen ratkaisuja ja vastauksia heille annettuihin tehtävänantoihin yritysedustaja tukenaan. Tarkoituksena on tarjota teille mahdollisuus verkostoitua alan opiskelijoiden ja yritysedustajien kanssa sekä osallistua mielekkääseen ohjelmaan. Tapahtumassa mukana ovat Puunjalostusinsinöörien lisäksi seuraavat tahot: AFRY, Stora Enso, Luonnonvarakeskus (Luke), UPM, CH-Bioforce sekä Metsä.

Tapahtuma on opiskelijaosallistujille täysin ilmainen sisältäen päivän ruokailut ja ohjelman, jonka lisäksi pitkämatkalaisille kustannetaan matkustamisesta aiheutuneet kulut (pääsääntöisesti bussi/junaliput). Päivän ohjelma sisältää Hackathonin lisäksi Metsäpäivien puheenvuoroja ja aktiviteetteja sekä iltaohjelman. Päivän alustava aikataulu on listattu alla. Tapahtumaan osallistuaksesi sinun täytyy vain varata kalenteristasi tapahtumapäivältä vähintään klo 9-17:00 aikaväli. Tämän jälkeiseen ohjelmaan osallistuminen on vapaaehtoista ja luvassa on ainakin Metsäpäivien opiskelijamaailma sekä iltamat After Work -buffetilla, joka on merkitty päättyväksi klo 23.

Suuntaa antava aikataulu:

09:00 Aamupala ja ilmoittautuminen
09:45 Metsäpäivien avajaiset ja puheenvuoro
11:00 Hackathon alkaa + lounas työskentelyn lomassa
15:30 Hackathonin lopputuloksena syntyneet pitchaukset ovat valmiit ja esitelty muille + kahvit
16:00 Metsäpäivien Keynote-puheenvuoro ja Hackathonin tulosten julkistus/palkintojen jako
17:00 Mahdollisuus tutustua ja osallistua Metsäpäivien opiskelijamaailmaan
19:00 Metsäpäivien iltamat ja After Work -buffet

Ilmoittautuminen aukeaa maanantaina 4.10. klo 12 ja tapahtuu tämän linkin kautta. Ilmoittautuminen saattaa täyttyä varsin nopeastikin, koska paikkoja on rajoitetusti, joten kannattaa olla valppaana. Mikäli tapahtuman ilmoittautuminen täyttyy ennen sen sulkeutumista, samaisesta linkistä pääsee myös ilmoittamaan itsensä varasijalle. Kyseisestä jonosta täytetään mahdolliset vapautuvat paikat ja niistä tiedotetaan pelkästään jonoon ilmoittautuneelle. Muistathan siis perua ilmoittautumisesi, mikäli et pysty ilmoittautumisesta huolimatta osallistumaan tapahtumaan.

Mistä siis on kyse?

MITÄ? PI Challenge, Hackathon-tapahtuma opiskelijoille Metsäpäivien yhteydessä
MISSÄ? Clarion Hotel Helsinki
MILLOIN? Torstaina 28.10.2021, klo 9:00 à
HINTA? Ilmainen! Sisältää päivän ruokailut, ohjelman ja pitkämatkalaisille kustannetaan myös matkat.
ILMOITTAUTUMINEN? Tästä linkistä 4.10. klo 12:00 alkaen. Ilmoittautuminen sulkeutuu 17.10. klo 12:00 tai kunnes paikat ovat täynnä. HUOM! Paikkoja rajoitetusti.
MIKSI? Verkostoitumista alan opiskelijoiden ja yritysten kanssa, yhdessä tekemistä ja ennen kaikkea ihmisiä!

Mikäli kysyttävää ilmenee, voit olla yhteydessä allekirjoittaneeseen (noora.salmela@puunjalostusinsinoorit.fi).

(ylös)

19.   Neon Rave 2021 vaporwave equilibrium

It is back! On 30th of October Smökki will be set on fire by neon nostalgia as the legendary Neon Rave is upon us once again!

Multiple artists of electronic sonic mayhem and the fiery a e s t h e t i c lightshow will make sure that this will be a night to remember for years to come. Bring your friends, it is time to RAVE!
The 8€ tickets will be on sale from 15.10. via kide.app!

WHAT: Neon Rave 2021: ???? ???? ???? ???? ???? ???? ???? ???? ???? ???? ???? ???? ???? ???? ???? ???? ???? ???? ???? ????
WHERE: Smökki, Jämeräntaival 4
WHEN: Saturday 30.10.
TICKETS: 8 €
Facebook Event: https://www.facebook.com/events/456789832444546
Tickets: https://kide.app/events/6f1ac052-955a-4d7e-97e6-5c59a2baded4

Please note that the event is K-18!
neonrave.fi

(ylös)

20.   Retuperän WBK Finlandia talossa 5.11.

Retuperän WBK laittaa Finlandia-talon remonttikuntoon suurkonsertissa 5. marraskuuta 2021. Talon akkusatiivisten ominaisuuksien (epä)selvitystyöryhmän pääkonsulttina toimii Retuperän WBK:n taiteellinen harhaanjohtaja Audio Dubbado, eräs aikamme johtavista kapellimestareista.

Missä: Finlandia-talo, Helsinki
Milloin: 5. marraskuuta 2021
Johtaa: Audio Dubbado
Solistaa: Oona Kivelä, tankotanssi
Solistaa: Artturi Aalto, sello
Soittaa: Retuperän WBK
Woimailee: koejäsenet
Liput: 13.9. alkaen osoitteesta liput.rwbk.fi

(ylös)

21.   Pohjalaisten tanssikerhon tiiviskurssit lokakuussa

Pohjalaisten tanssikerhon syyskausi avataan kahdella pienimuotoisella tiiviskurssilla. Tervetuloa tutustumaan!

ALKEIS-TIIVISKURSSI:
5.10 ja 12.10 klo 18-20
Kurssi on suunnattu vasta-alkajille ja pitkän tauon jälkeen paritanssin pariin palaaville. Kurssilla harjoitellaan perusteita tavallisimmista lavatansseista.
Ohjaajana toimii Kimmo Luukkonen.

ALKEISJATKO-TIIVISKURSSI:
19.10 ja 26.10 klo 18-20
Kurssi on suunnattu aiemmin lavatansseja harrastaneille ja alkeiskurssin käyneille tanssijoille. Aktiivisemmin tanssineilla on tällä kurssilla mahdollisuus kerrata pitkän koronatauon jälkeen lajitelmaa eri lavatansseista.
Ohjaajana toimii Marianne Krause.

Ilmoittautuminen: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfzk-xtgL3YcQRjJyvUVh1kdIy5aECt9h1B4fBb0-ZBczAuMw/viewform?usp=sf_link
Kursseilla on mahdollisuus tanssia vaihtuvan parin kanssa, mikä on oppimisen kannalta erityisen hyödyllistä. Vaihtoehtoisesti voit tanssia oman parin kanssa. Koronavaratoimena kursseille otetaan tänä syksynä vain rajattu määrä osallistujia.

Hinnat per tiiviskurssi:
10 e osakuntalainen (EPO, PPO, VN)
15 e opiskelija
20 e muu

MITÄ: Pohjalaisten tanssikerho järjestää lokakuussa kaksi tiiviskurssia
MISSÄ: Ostrobotnia-talolla (Botta), Töölönkatu 3 A, 5. kerros
MILLOIN: Alkaen tiistaina 5.10. klo 18-20
MIKSI: Pääset oppimaan ehkä jotain ihan uutta ja tutustumaan lavatanssikulttuuriin.
MITÄ MUKAAN: Mukavat vaatteet, juomapullo ja halutessasi tennarit tai muut matalapohjaiset luistavat kengät. Sukkasillaankin käy tanssia.

Jäikö kysyttävää? Tavoitat meidät osoitteesta pohjalaistentanssikerho.ry@gmail.com
Lisätietoa kerhosta nettisivuilla: pohjalaiset.fi/tanssikerho

(ylös)

22.   Fyysikkospeksi 2021 esittää: KAIKKI PELISSÄ

Fyysikkospeksin kahdeksas produktio vie yleisön kahden eri maailman pyörteisiin. World Wide West -virtuaalipelissä Minttu on kaikkien tuntema rohkea ja hurmaava sankaritar, kun taas todellisessa maailmassa, Itä-Rauhalan lukiossa kukaan ei tunnu muistavan edes hänen nimeään. Koulun suosituimman tytön, Jessin täydellinen elämä kääntyy ylösalaisin, kun hän liittyy virtuaalimaailmaan ja tapaa pahamaineisen Daltonin velipuolen. Kuuluisa striimaaja Luka löytää pelistä unelmiensa tytön, mutta tavatessaan tämän todellisessa maailmassa hän yllättyy. Todellisuus sekoittuu pikseleihin ja ystävät vihollisiin vuoden omintakeisimmassa musikaalissa!

Lipunmyynti aukeaa torstaina 30.9. klo 12 osoitteessa https://www.lippu.fi/artist/fyysikkospeksi/

Lisätietoja osoitteesta fyysikkospeksi.fi

NÄYTÖKSET
Kulttuuritalo Martinus
Ti 26.10. klo 19
Ke 27.10. klo 19
To 28.10. klo 19
Pe 29.10. klo 18

Englanninkielinen näytös 21.11. klo 19, lipunmyynti aukeaa 11.10.

(ylös)

23.   Abi-infokoulutuksia

Ansaitse lisätuloja esittelemällä Aaltoa!

Hakijapalvelut etsii opiskelijoita kertomaan yliopisto-opinnoista mm. lukiolaisille ja järjestää koulutusta infoilusta kiinnostuneille. Koulutuksessa käydään läpi olennaisimmat asiat Aalto-yliopiston koulutusaloista sekä hakumenettelyistä. Paikalla on myös esiintymistaitokouluttaja. Koulutukset järjestetään Zoomissa 11.10. (suomeksi), 12.10. (ruotsiksi), 3.11. (suomeksi) ja 4.11. (englanniksi) klo 16.15 – 19. Paikkoja on rajoitetusti. Lue lisää ja ilmoittaudu:

https://into.aalto.fi/display/fiopisk/Esittele+Aaltoa

(ylös)

24.   Nyyti ry: Hei opiskelija, mietitkö mistä saada juttuseuraa?

VERTAISTUKEA ON TARJOLLA:

NYYTIN RYHMÄCHATEISSA

Haluaisitko jutella erilaisista opiskelijan arkea ja elämää koskettavista aihepiireistä porukalla? Ryhmächatit pyörivät tiistaisin ja torstaisin klo 18–20, joihin osallistutaan anonyymisti, maksutta sekä ilman ennakkoilmoittautumista. Teemat vaihtuvat joka kerta! Kurkkaa loppuvuoden teemat ja lisätietoja täältä.

MIELENTEKOJA-YKSILÖCHATISSA

mielenTEKoja-chat on uusi, erityisesti tekniikan ja luonnontieteellisten alojen opiskelijoille suunnattu vertaistukikanava. Chatissa voit keskustella kahden kesken vapaaehtoisen vertaispäivystäjän kanssa mistä tahansa mielen hyvinvointiin tai opiskelukykyyn liittyvästä aiheesta. Vapaaehtoiset ovat tehtävään koulutettuja korkeakouluopiskelijoita. Chattiin voi tulla ilman ajanvarausta, sekä palata aukioloaikojen puitteissa aina, kun siltä tuntuu. Toiminta on anonyymi ja maksuton. Chat avataan lokakuun alussa 2021. Lisää chatista ja mielenTEKoja – toiminnasta klikkaamalla tästä!

YMPÄRISTÖTUNNE -TAPAHTUMISSA

Huolettaako ympäristön tila? Kenen kanssa huolesta voisi puhua? Kuka ymmärtää ja ottaa todesta? Älä jää hankalien ympäristöön liittyvien tunteiden kanssa yksin! Vertaistuelliset, ammattilaisten ohjaamat Puhutaan ympäristötunteista -tapahtumat syksyn aikana sisältävät viiden viikon Whatsapp-ryhmän alkaen 14.10, kaikille avoimet työpajat Zoomissa 27.10. & 29.11. sekä Zoomissa kokoontuvan viiden kerran ryhmän alkaen 4.11. Lue lisää tapahtumista täältä!

ELÄMÄNTAITOKURSSILLA VERKOSSA

Pohditko, miten jaksaa paremmin opinnoissa ja arjessa? Tai millaista on edes omannäköinen elämä ja itselle hyvä arki? Tule mukaan Elämäntaitokurssille, jossa viiden viikon ajan käsitellään yhdessä arjen- ja elämänhallinnan sekä itsetuntemuksen teemoja tiedon, tehtävien sekä tuen avulla porukassa. Ryhmä toteutuu 1.11.-2.12.2021 ja ilmoittautuminen ryhmään alkaa 4.10.2021. Lue lisää ryhmästä ja ilmoittaudu mukaan täältä!

MIESTEN VUOROILLA

Miesten vuoro –vertaiskeskustelutuokioissa jaetaan yhdessä ajatuksia ja tuntemuksia miesten kesken etäyhteyksin kerran viikossa ajanjaksolla 22.11. – 17.12.2021. Lisätietoja tulossa lähempänä nettisivuillemme. Toimintaa toteutetaan osana mielenTEKoja.

Pohditko mistä saisit tietoa ja taitoa itsemyötätuntoon tai jaksamiseen?

ITSEMYÖTÄTUNTO OPINNOISSA WEBINAARI 5.10. klo 15.00–16.45

Webinaarissa tutustumme itsemyötätuntoon, sen vaikutuksiin hyvinvointiimme erityisesti opiskelun näkökulmasta, sekä tapoihin vahvistaa omaa itsemyötätuntoisuutta. Ohjelmassa on yhteistä pohdintaa Flingassa, luento ja itsemyötätuntoharjoitteita, joita saa tehdä omassa rauhassa. Luennon aikana on mahdollisuus esittää kysymyksiä chatin kautta. Mukaan voi tulla rennosti kuulolle, esimerkiksi Flinga-työskentely ja harjoitteet ovat vapaaehtoisia. Webinaari on maksuton eikä siihen tarvitse ilmoittautua etukäteen. Lisätietoja ja linkki webinaariin.

JAXUHALEISTA KONKRETIAAN – WEBINAARI JAKSAMISESTA 23.11. KLO 15.00–16.30

Webinaarissa puhutaan jaksamista tukevista konkreettisista keinoista ja levähdetään hetki lempeän palautumisharjoituksen äärellä. Webinaari on avoin kaikille opiskelijoille. Webinaarissa aihetta käsitellään myös erilaisten harjoitteiden avulla. Flinga-työskentely on vapaaehtoista, voit myös tulla vain kuulolle. Lopussa on varattu aikaa kysymyksille. Webinaari on maksuton eikä siihen tarvitse ilmoittautua etukäteen. Lisätietoja ja linkki webinaariin.

(ylös)

25.   Teekkariperinneviikko 5.-13.11.

Teekkariperinneviikko on tulossa. Tietoa juhlaviikon tapahtumista ja päivämäärät löydät täältä:  https://teekkarius149.ayy.fi/teekkaritraditonweek/

(ylös)

26.   Polin Appro 2021

Teekkariperinneviikolla keskiviikkona 10.11. Helsingin kadut täyttyvät opiskelijoista metsästämässä seuraavaa juomapaikkaa kun Polin Appro palaa jälleen. Tapahtuma on avoin kaikille opiskelijoille ja opiskelijamielisille. Vuoden 2021 teema on metsästyksen, öisen taivaan ja kuun jumalatar Artemis. Koristele itsesi sekä haalarisi teeman mukaisesti ja lähde yöhön metsästämään (baareja) kuten Artemis.

Ennakkolippuna voi ostaa vain yhteislippuja Dipolin ja Polin approille yhteishintaan 20€. Ensimmäinen erä myytiin loppuun sekunneissa, mutta toinen erä yhteislippuja on tulossa myyntiin Kide.appiin maanantaina 20.9. klo 12:00. Toimi silloin nopeasti!

Molempien tapahtumien ikäraja on K18.

Lisätietoja lipunmyynneistä, artistipaljastukset ja muuta tapahtuman facebook-sivulla osoitteessa: https://www.facebook.com/events/600601577616072

(ylös)

27.   Teekkariperinnejuhla

Teekkarius täyttää tänä vuonna huimat 149 vuotta, minkä kunniaksi haluamme toivottaa niin opiskelijat kuin alumnitkin juhlistamaan tätä pitkää ja arvokasta taivalta Dipoliin (Otakaari 24, 02150 Espoo) perjantaina 12.11.2021. Teekkariperinneviikon kruunaa näyttävä iltajuhla, jossa vietetään teekkariuden; teekkareiden ja teekkarihengen vuosijuhlaa.

Kutsuvierasilmoittautuminen juhlaan on auki tiistaihin 12.10.2021 asti. Avoin ilmoittautuminen aukeaa keskiviikkona 13.10.2021 kello 12:00. Ilmoittautuminen tapahtuu kide appissa. Linkki julkaistaan tapahtuman Facebook sivuilla. Juhlan hinta on opiskelijoille 90€ ja valmistuneille 110€. Juhlaan voi osallistua myös 149€ hintaisella kannatuslipulla. Pukukoodi juhlassa on juhlapuku akateemisin kunniamerkein.

Linkki Facebook tapahtumaan: https://www.facebook.com/events/173316431590280

Teekkarius 149 -nettisivuilta löydät lisätietoa myös viikon muusta tapahtumatarjonnasta: https://teekkarius149.ayy.fi/.

(ylös)

28.   Aalwarts

Vasta eilen pöllö toimitti sinulle salaperäisen kirjeen. Sinut on hyväksytty opiskelemaan kuuluisaan Aalwartsiin, velhojen ja noituuden kouluun. Valmistutko koulusta hyvin arvosanoin vai epäonnistutko taikajuoman keitossa? Varo putoamasta luudaltasi, äläkä koskaan mene alas vankityrmien luo. Kerää joukkue ja aloita seikkailusi Aalwartsissa!

Lähde pelaamaan ulkoseikkailupeliä Otaniemeen! Lue ohjeet täältä: https://www.aalto.fi/fi/opiskelu-aallossa/aalwarts-ulkoseikkailupeli-opiskelijoille

(ylös)

29.   EcoOnline etsii osa-aikaista työntekijää

Support Specialist –  EcoOnline Oy

Tehtävä, johon etsimme osaajaa
EcoOnline Oy on tunnettu kemikaalidokumentaation hallinnan ratkaisujen ja palveluiden kehittämisen asiantuntija. Etsimme käyttötukihenkilöä osa-aikaiseen työsuhteeseen Espooseen. Lue lisää meistä kotisivuilta: www.ecoonline.fi.
Support Specialistin pääasiallisiin työtehtäviin kuuluu muun muassa tietojen sekä käyttöturvallisuustiedotteiden syöttäminen ja päivittäminen tietokantaan, sekä muut avustavat tehtävät. Työpaikka sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien päässä Espoossa. Työn aloitus on sopimuksen mukaan mahdollisimman pian.

Tehtävässä menestyminen edellyttää:
– Hyviä tietoteknisiä taitoja
– Huolellista sekä tarkkaa otetta työtehtäviin
– Kykyä työskennellä itsenäisesti ja oma-aloitteisesti myös rutiinitehtävissä
– Kemianalan tuntemus katsotaan eduksi

EcoOnline tarjoaa sinulle:
– Mukavan työyhteisön ja hyvät työkalut tehtävästä suoriutumiseen
– Hyvän perehdytyksen tehtävään

Lisätietoja ja hakemukset:
Marianne Pihlava 0445605473, marianne.pihlava@ecoonline.com

(ylös)

30.   Etsinnässä koehenkilöitä Uni ja tunteet terveillä aikuisilla

Etsimme koehenkilöitä mukaan Uni ja tunteet terveillä aikuisilla -tutkimukseen! Tutkimus suoritetaan Helsingin yliopiston ja Aalto-yliopiston yhteistyönä. Tavoitteenamme on selvittää unen ja tunteiden säätelyn välisiä yhteyksiä arjessa. Tutkimukseen kuuluu kotimittausjakso, jossa mitataan koehenkilön unta ja osalla tutkittavista mitataan myös tunnevasteita toiminnallisella magneettikuvantamisella. Tarkemman kuvauksen, tietoa tutkimuksen toteuttamisesta ja ilmoittautumisohjeet löydät alla olevasta linkistä:

https://www2.helsinki.fi/fi/projektit/uni-ja-tunteet-terveilla-aikuisilla

Osallistuaksesi tutkimukseen, sinun tulee täyttää seuraavat kriteerit:

 • olet 18-65 vuotias
 • sinulla ei ole merkittävää toimintakykyä haittaavaa sairautta tai neurologista vammaa
 • äidinkielesi on suomi tai puhut sujuvaa suomen kieltä

 

Mikäli sinulle heräsi kysyttävää, voit olla meihin yhteydessä nettisivujen Ilmoittautuminen-osion Lisätietopyyntö-linkistä (sama linkki alla). Kiitos mielenkiinnostasi!

Lisätietopyyntö:

linkki lisätietopyyntöön

(ylös)

 

31.   Rahastonhoitajan terveiset

Tervehdys! Tällä viikolla viikkiksessä rahastonhoitaja Niilon kuulumisia.

Syksyni on lähtenyt vauhdikkaasti käyntiin tapahtumien ja ekojen maisterikurssien parissa. Otaantumista on tapahtunut, mutta nyt onneksi ehdin tulla käymään kotiseudullakin. Kivaa myös palata takaisin niemeen, kun pääsee taas pHuoneelle!

Päivän piristykseksi laatukontenttia tiktokista

Hallituksen kuulumiset:
Hallitus keskusteli kokouksessaan korkeakoulun markkinoinnista, tulevista tapahtumista ja yritystapahtumista sekä pHuoneesta. pHuone onkin nyt avattu ja kaikki jäsenet ovat tervetulleita!

Pyry Vartia
Tiedottaja-sihteeri 2021 | Prosessiteekkarit ry
+358445953800 | tiedottajasihteeri@prosessiteekkarit.fi
Kemian tekniikan korkeakoulu | Aalto-yliopisto

Prosessiteekkarit sosiaalisessa mediassa:
Facebook | Instagram | LinkedIn | Flickr | Telegram