I      PROSESSITEEKKARIT

 1. Prosessiteekkareiden tiedotuskanava Telegramissa
 2. PT x TiK säännölliset liikuntavuorot
 3. PysähdysTauko tekee paluun!
 4. Palaute yhdistyksen toiminnasta
 5. Prosessiteekkareiden LinkedIn-ryhmä
 6. Hallituksen kokoukset 2022
 7. [Uusi] Haku hallituksenmuodostajaksi vuodelle 2023 on avattu
 8. VK x PT Metallurgiailta 11.10.
 9. [Uusi] Beer Pong -turnaus PT vs. FK 26.10.
 10. PT:n yhteislipputilaus Retuperän WBK:n Teekkarius 150 -juhlakonserttiin 18.11.

II     CHEM

 1. CHEM-tapahtumat Telegram-kanava
 2. Opintopalaute
 3. Ansaitse lisätuloja esittelemällä Aaltoa!
 4. CHEM Korkeakoulusitsit 13.10.
 5. Neon Rave X 2022: Cyberpunk
 6. [Uusi] Aalto CHEM akkualan tapahtuma 1.11.

III    MUUT

 1. Dipolin Appro 12.10.
 2. [Uusi] Syksyn lukkariseminaari 14.10.
 3. [Uusi] Krokettikonklaavin fuksikroke 17.10.
 4. Alvarin Appro 20.10.
 5. Finnish Series of Beer Pong 22.10.
 6. Aalto Amazing Race 27.10.
 7. [Uusi] Vaahtobileet 28.10.
 8. [Uusi] Kemiat Kohtaa 2022 4.-5.11.
 9. Teekkarius 150 + Radiodiodi = Perinneviikkoradio!
 10. [Uusi] Polin Appro 9.-10.11.
 11. Teekkariperinneviikot: Elonkorjuu
 12. [Uusi] PI:n syysseminaari 15.11.
 13. Laulukilpailusitsit 16.11.
 14. Polirytmin viikottaiset torstaijamit Servin mökissä!
 15. Poli Jazzin tanssitunnit alkavat Otaniemessä
 16. Climate.now course in period II
 17. Teekkarispeksin castingit auki!
 18. Liity PI:n jäseneksi
 19. Tiedottaja-sihteerin terveiset

TULEVIA TAPAHTUMIA

11.10. VK x PT Metallurgiailta

12.10. Dipolin Appro
13.10. CHEM Korkeakoulusitsit

TULEVIA ILMOITTAUTUMISIA JA LIPUNMYYNTEJÄ
13.10. klo 12 Beer Pong -turnaus PT vs. FK 26.10.
13.10. klo 16 Aalto Amazing Race

15.10. klo 13 Kemiat Kohtaa 2022

I          PROSESSITEEKKARIT

1.       Prosessiteekkareiden tiedotuskanava Telegramissa

Prosessiteekkareille on nyt tehty Telegram-tiedotuskanava yhdistyksen virallista tiedotusta varten – PT:n Tiedotuskanava! Kanavalle tulee tästä lähtien kaikki tärkein tiedotus yhdistyksen toiminnasta, esimerkiksi tapahtumista ja tiivistelmä sähköpostitse lähetettävästä viikkotiedotteesta. Virallinen tiedotus on siirtynyt täysin tiedotuskanavalle helmikuun alusta alkaen. #PT-ryhmä säilyy käytössä jäsenten välistä keskustelua varten. Voit liittyä PT:n Tiedotuskanavalle tästä: https://t.me/joinchat/AAAAAFAZzeI4birVAcfBZg.

(ylös)

2.       PT x TiK säännölliset liikuntavuorot

Nappaa mukaasi sisäpelikengät ja suuntaa Otahallin palloiluhalliin joka torstai 1.9. alkaen klo. 21–22! Tiedossa rentoa sulkapallon tai koripallon pelailua TiKkiläisten kanssa. Lajit vaihtuvat vuoroviikoin. Tervetuloa pelaamaan!

(ylös)

3.       PysähdysTauko tekee paluun!

PysähdysTauko on viikottain järjestettävä yhdistyksen yhteinen rento hengailuhetki pHuoneella. Halusitpa sitten nauttia kuuman kupin kahvia, tehdä yhdessä koulutöitä, katsella TV:tä tai pelailla, suuntaa kohti osoitetta Kemistintie 1 D 2! Paikalla on myös aina hallituslainen, joten PysähdysTauon aikana on mahdollista ostaa haalarimerkkejä ja jäsenpinssejä. Tule omien aikataulujesi mukaan moikkaamaan tuttuja ja tutustumaan uusiin kavereihin!

 

Seuraava PysähdysTauko on keskiviikkona 20.10. klo 16.15-18! PysähdysTauon aikana voit ostaa myös laulukirjoja!

(ylös)

4.       Palaute yhdistyksen toiminnasta

Onko jokin asia mikä vaivaa ja haluaisit muutosta asiaan? Onko jokin onnistunut erityisen hyvin? Voit laittaa anonyymiä palautetta Prosessiteekkareiden sivuilla, ja linkki palautteeseen on myös suoraan tässä.

(ylös)

5.       Prosessiteekkareiden LinkedIn-ryhmä

Kesätyöpaikkoihin hakeminen alkaa pian heti vuoden vaihteen jälkeen, joten hyvänä muistutuksena on LinkedInin käyttö kesätöiden haun apuna! Prosessiteekkareilla on oma LinkedIn-ryhmä, johon kannattaa liittyä!

 

Ryhmässä löytää helposti kontakteja alaltamme ja korkeakoulustamme ja lisäksi ryhmään julkaistaan kesätyöpaikkailmoituksia alamme yrityksiltämme!

 

Liittymislinkki ryhmään:  https://www.linkedin.com/groups/13559286/

Prosessiteekkareiden LinkedIn-sivu: https://www.linkedin.com/company/prosessiteekkarit-ry

(ylös)

6.       Hallituksen kokoukset 2022

Tervetuloa seuraamaan Prosessiteekkareiden hallituksen kokouksia! Kokouksen ajankohdan voi tarkistaa yhdistyksen tapahtumakalenterista. Hallitus pitää kokoukset pHuoneella. Seuraava kokous 17.10. klo 18.10.

(ylös)

7.       [Uusi] Haku hallituksenmuodostajaksi vuodelle 2023 on avattu

Arvon jäsenistö,

 

Haku hallituksenmuodostajaksi vuodelle 2023 on avattu!

 

Ehdolle voi asettua kuka tahansa yhdistyksen varsinainen jäsen ja hakea voi lähettämällä vapaamuotoisen kirjallisen hakemuksen sekä kuvan itsestään Prosessiteekkareiden hallitukselle (hallitus@prosessiteekkarit.fi). Ehdokkaiden hakemukset ja kuvat tullaan julkaisemaan yhdistyksen vaalisivuilla ja ehdokkaille on mahdollista esittää kysymyksiä sivujen kautta. Hallituksenmuodostajaksi voi hakea hallituksenmuodostajan valintaan asti. Uusi hallituksenmuodostaja tullaan valitsemaan ylimääräisessä yhdistyksen kokouksessa, joka järjestetään 24.10. Kokouskutsu lähetetään jäsenistölle myöhemmin.

 

Uuden hallituksenmuodostajan tehtävänä on muodostaa sääntöjen mukainen hallitus vuodelle 2023. Muodostajan esitys tullaan käsittelemään yhdistyksen syyskokouksessa, joka järjestetään 21.11. Kokouskutsu lähetetään jäsenistölle myöhemmin.

 

Lisätietoja hallituksenmuodostajan tehtävästä ja vaaleista yleisesti löytyy liitteenä olevasta hallituksen muodostamisen ohjesäännöstä. Jos sinulla on kysyttävää aiheeseen liittyen, ota rohkeasti yhteyttä puheenjohtajaan tai hallitukseen.

(ylös)

8.       VK x PT Metallurgiailta 11.10.

Kiinnostaako kuulla metalliteollisuuden mahdollisuuksia? Haluatko kuulla mitä opintosuuntauksia korkeakoulumme tarjoaa metallien saralla? Haluatko kuulla miten tuotetaan vastuullisesti materiaaleja uusiin teknologioihin? Kiinnostaako kiertotalous?

 

Jos vastasit johonkin kysymykseen kyllä, niin tervetuloa Vuorimieskillan ja Prosessiteekkarien iltaexcursiolle Metso Outotecin toimistolle Matinkylään. Mukana esittelemässä alaa M:O:n lisäksi Boliden sekä korkeakoulun opetushenkilökuntaa.  Illan aikana tullaan myös tarjoamaan yritysten puolesta iltapalaa.

 

Mukaan mahtuu 45 innokkainta ensimmäisen ja toisen vuosikurssin opiskelijaa sekä 45 vanhempaa vuorimiestä tai prosessiteekkaria. Yhden kiintiön täyttyessä aletaan täyttämään toista kiintiötä 26.9. jälkeen. Ilmoittautuminen aukeaa 20.9. ja ilmoittautumislinkki julkaistaan myöhemmin.

(ylös)

9.       [Uusi] Beer Pong -turnaus PT vs. FK 26.10.

Jäikö Taistelusitsit keväällä välistä? Tai haluatko muuten vain näyttää fysisteille, miksi kemma on vaan parempi? Onneksi tähän on nyt loistava mahdollisuus, sillä on aika tuhatvuotiselle perinteelle eli Beer Pong -turnaukselle Fyysikkokillan kanssa!

 

Turnaukseen osallistutaan pareittain (toinen ilmoittaa molemmat kisaan). Kisa järjestetään 24 joukkueella, molemmilta 12 paria. Paikalle saa myös tulla vain kannustamaan!

 

Osallistumismaksu on 5€ per pari. Voittajaparille on myös luvassa huikeita palkintoja????

 

Ilmo aukeaa torstaina 13.10. klo 12.00 osoitteessa https://ilmo.fyysikkokilta.fi/events/beerpongturnaus Kannattaa jo etukäteen etsiä itselleen pari. Tapahtuma on avoin kaikille PT:n (ja FK:n) jäsenille!

 

TL;DR

Mitä? Beer Pong -turnaus Fyysikkokiltaa vastaan

Milloin? ke 26.10. Klo 18.00

Missä? OK20 yläkerta

Mitä maksaa?  5€ per kahden hengen joukkue

(ylös)

II        CHEM

10.    CHEM-tapahtumat Telegram-kanava

Pysy kärryillä siitä, mitä CHEMillä tapahtuu – liity CHEM-tapahtumat Telegram-kanavalle: https://t.me/chemtapahtumat

 

Kanavalla ilmoitetaan Prosessiteekkareiden, Puunjalostajakillan, Kemistikillan ja Vuorimieskillan tulevista tapahtumista. Tapahtumailmoituksessa lukee, vaaditaanko tapahtumaan osallistumiseen järjestävän yhdistyksen jäsenyyttä

(ylös)

11.    Opintopalaute

Moikka!

Haluamme muistuttaa teitä kaikkia opintopalautteen tärkeydestä! Opintoihin liittyviin epäkohtiin voidaan reagoida vain, jos olemme niistä tietoisia.

 

Mikäli esimerkiksi kurssin arvosteluperusteet muuttuvat kesken kurssin tai ette saa tenttitulostanne neljässä viikossa, voidaan tilanteeseen puuttua, kun siitä ilmoitetaan opintovastaavalle.

 

Kandiopintoihin liittyvistä opintoasioista voi olla yhteydessä Mariinaan:

 1. Sähköpostilla: opintovastaava@prosessiteekkarit.fi
 2. Telegramilla: @mariinatikka
 3. PT:n nettisivujen nimettömän palautelomakkeen kautta

 

Maisteriopintoihin liittyvistä asioista voi olla yhteydessä kiltojen opintovastaaviin:

KK: @pikkuhart tai palautelomake

PJK: @ilmarihieta tai palautelomake

VK: @Janttila tai palautelomake

 

Lisää tietoa opiskelijan oikeuksista löytyy täältä.

(ylös)

12.    Ansaitse lisätuloja esittelemällä Aaltoa!

Kouluvierailut lukioihin ovat erittäin tärkeä osa meidän koulun opiskelijamarkkinointia. Haluamme tehdä niitä entistä enemmän, ja tarvitsemme tähän teidän, opiskelijoiden, apua! Te olette parhaita henkilöitä kertomaan, millaista täällä on opiskella ja miksi tänne kannattaa tulla. Vierailuista maksetaan myös varsin houkutteleva palkkio!

 

Vierailujen ainoa edellytys on koulutukseen osallistuminen. Hakijapalvelut järjestää koulutuksen, jossa on paikalla myös esiintymistaitokouluttaja. Koulutukset järjestetään Zoomissa 3.10. (suomeksi), 5.10. (suomeksi) ja 1.11. (englanniksi) klo 16.15–19.15. Paikkoja rajoitetusti. Lue lisää ja tule mukaan kertomaan lukiolaisille meidän korkeakoulusta!

 

https://into.aalto.fi/display/fiopisk/Esittele+Aaltoa

(ylös)

13.    CHEM Korkeakoulusitsit 13.10.

Honk honk ja tööt tööt!

 

Maailman suurin CHEM-sirkus on saapumassa kylään! Saavu siis 13.10. Servin sirkustelttaan mitä huikeimpien sirkushuvien ja hulluimpien klovnien pariin. Maailmanluokan näytös kumahtaa käyntiin klo 18.30, tulethan varaamaan teltasta parhaat paikat jo klo 18 alkaen.

 

Näytöksen hinta on 15€ ja liput maksetaan käteisellä teltan lippuluukulla. Ilmoittautuminen tähän valtavaan spektaakkeliin aukeaa ke 28.9. klo 12 ja sulkeutuu 6.10. klo 23:55 muuttuen samalla sitovaksi. Paikkoja on 80 PT:n, 40 VK:n, 40 PJK:n ja 40 KK:n jäsenille.

 

TL;DR

MITÄ? CHEM-sirkus

MISSÄ? Servin sirkusteltta (Jämeräntaival 4)

MILLOIN? 13.10. klo 18.00, gongi 18.30

MIKSI? VK <3 PT <3 PJK <3 KK

MITÄ MAKSAA? 15€

DC? sirkus

(ylös)

14.    Neon Rave X 2022: Cyberpunk

Perinteinen Neon Rave tulee taas tänä vuonna tenttiviikon päätteeksi ja juhlistaa 10v synttäreitään!

 

Tämän johdosta haluamme esittää suurimman opiskelijoiden reivitapahtuman mitä Smökki on nähnyt vuosikymmeneen. 21.10. Smökissä lähtee valtaisa valoshow käyntiin Keanu Reevesin sanojen mukaisesti: “Herätys opiskelija, meillä on smökki reivattavana”

Elektroninen cyber mayhem musa ja futuristinen valoshow tarjoavat juhlan jota voi muistella vielä vuosienkin päähän. Muista ottaa myös ystäväsi mukaan, sillä on aika REIVATA!!!

 

Liput ilmestyvät myyntiin kideappiin 7.10 klo 12:00: https://kide.app/events/cebcb494-7ffb-45de-acf0-5c6c26fc431c

 

MITÄ: Neon Rave 2022: Cyberpunk

MISSÄ: Smökki, Jämeräntaival 4

MILLOIN: Perjantai 21.10.

LIPUT: 10 € haalarimerkin kanssa, 8€ ilman haalarimerkkiä

HUOM! Tapahtuma on K-18!

 

Mikäli tapahtumasta herää mitään kysymyksiä niin otathan yhteyttä tiedotusvastaavaamme @AnetteHonkanen Telegramin kautta.

 

VAROITUS: Mikäli sinulla on mitään epileptisiä oireita, suosittelemme vahvasti harkitsemaan kahdesti ennen lipun ostamista. Tapahtumassa on paljon valoefektejä.

(ylös)

15.    [Uusi] Aalto CHEM akkualan tapahtuma 1.11.

Arvoisat CHEM opiskelijat,

 

Tervetuloa Dipoliin kuulemaan akkualan mahdollisuuksista:

Syntyykö kierrätyksestä uusi Tesla?

Suomalaisella akkualalla on edessään vuosikymmenen mahdollisuus. Tule aitiopaikalle seuraamaan, miksi kannattaa olla mukana ratkaisemassa sähköistyvän maailman haasteita.

 

Tapahtumassa ”Syntyykö kierrätyksestä uusi Tesla?” kurkistetaan akkualan tulevaisuuteen kierrätyksen ja kiertotalouden näkökulmasta. Tilaisuus järjestetään 1. marraskuuta klo 13–15 Dipolissa (Otakaari 24, Espoo), Lumituuli-auditoriossa. Tapahtuman jälkeen on kahvitarjoilu, jonka aikana on mahdollisuus myös tavata akkualan parissa työskenteleviä.

 

Tapahtuman puhujina ovat:

 • Metallurgian professori Mari Lundström (Aalto-yliopisto, Chemical and Metallurgical Engineering)
 • Akkukierrätyksen ympäristövaikutusten asiantuntija Heini Elomaa (Metso Outotec)
 • Akku- ja metallialan asiantuntija Tuomas van der Meer (VTT)
 • Akkualan opiskelija Jere Vänskä (Aalto-yliopisto, Sustainable Metals Processing)

 

Tapahtumassa esitellään korkeakoulumme opintotarjontaa akkujen kierrätykseen liittyen ja yritysten tarjoamia mahdollisuuksia. Tapahtuma on suunnattu Aalto CHEM kandidaattivaiheen opiskelijoille, mutta myös maisterivaiheen opiskelijat ja henkilökunta ovat tervetulleita. Tapahtuma on osa työ- ja elinkeinoministeriön mahdollistamaa Positiivista varausta -kiertuetta, jonka tarkoituksena on esitellä suomalaisen akkualan tarjoamia mahdollisuuksia tulevaisuuden ammattilaisille.

 

Ilmoittaudu mukaan 19.10.2022 mennessä tämän linkin kautta: https://link.webropolsurveys.com/S/8ACE08A809BFAE36

HUOM: Ole nopea, paikkoja on rajoitetusti!

 

Nähdään Dipolissa!

Mari Lundström, professori

(ylös)

III      MUUT

16.    Dipolin Appro 12.10.

Tule nauttimaan approtunnelmasta ja kiertelemään Otaniemeä Dipolin Appron merkeissä keskiviikkona 12. lokakuuta! Lipunmyynti aukeaa Kide.appissa 28.9. klo 12. Lippuja on myös saatavilla 29.9. Kandikeskuksen aulassa (Otakaari 1) klo 12 alkaen. Liput approlle myydään yhdessä Polin Appron lipun kanssa, joten voit samalla varmistaa paikkasi Polin Approlle! Yhteislipun hinta on 18 €.

 

Liity Polin Appron tiedotuskanaville, jotta saat tarkempaa tietoa lipunmyynnistä ja tapahtumasta:

 

Telegram: t.me/polinappro

Instagram: @ polinappro

 

Polin Appro on osa teekkariperinneviikkoa ja se järjestetään tänä vuonna kahtena päivänä 9.-10.11. Polin Approlle järjestetään myöhemmin oma lipunmyynti, lisätietoa siitä ja muuta infoa tapahtumasta julkaistaan yllä olevilla kanavilla.

(ylös)

17.    [Uusi] Syksyn lukkariseminaari 14.10.

Syksyn lukkariseminaarissa tätä huutoa tulet kuulemaan, ja palkintoja ei sitä huutavilta puutu. Kaikille avoimien sitsien aikana pelataan monta pienempää bingoa ja yksi suuri bingo, joka määrittää sitsien kulun. Tule kokemaan sitseillä ennennäkemättömän merkityksellistä bingoa ja kokemaan kuinka tuuri voi kohdella sitsikansaa todella hyvin tai hyvin huonosti.

 

Vanhukset rakastavat bingoa, joten pistä päällesi asusteet jotka osoittavat sinun kuuluvasi tähän ryhmään ja suuntaa 14.10 Otakaari 20 yläkertaan. Ovet aukeavat 18:00 ja gongi kumahtaa 18:30. Linkki Facebook tapahtumaan: https://fb.me/e/5fN7w6qEt

 

Linkki lipunmyyntiin: https://kide.app/events/615c6058-8faf-4419-9716-8f2b9d4a6c95

 

Syksyn lukkariseminaari on tapahtumana reilu ja yhdenvertainen kaikille eikä tapahtumassa hyväksytä minkäänlaista häirintää. Tapahtumassa noudatetaan AYY:n turvallisemman tilan periaatteita. Jos kuitenkin kohtaat tapahtumassa epämiellyttävää käytöstä tai häirintää, voit ottaa yhteyttä AYY:n häirintäyhdyshenkilöihin hairinta@ayy.fi

 

tl;dr

Mitä: Bingon määrittämät sitsit

Milloin: 14.10 kello 18:00

Missä: Ok20 yläkerta

Mitä maksaa: 15e

DC: Vanhus

Kenelle: Lukkareille ja lukkarinmielisille

(ylös)

18.    [Uusi] Krokettikonklaavin fuksikroke 17.10.

Hei sinä ensimmäisen fuksi- tai maisterivuoden opiskelija! Tervetuloa Krokettikonklaavin fuksikrokeen maanantaina 17.10. klo 17-19. Pelit pelataan perinteisellä Alvarin aukiolla!

Tarkkuudella tai krokettikokemuksella ei ole väliä, kannattaa tulla aloittelijanakin pelaamaan! Paikalle tarvitset vain itsesi ja n. 3 kpl hiilihapotettuja tölkkijuomia. Konklaavi tuo paikalle jonkin verran juotavaa, mutta emme voi taata sen riittävän kaikille.

Jos haluat liittyä Konklaavin Telegram-ryhmään, seuraa linkkiä t.me/konklaavi

(ylös)

19.    Alvarin Appro 20.10.

Alvarin Appro – siis Otaniemen suurin, vanhin ja kostein baarikiertely – tulee jälleen 20.10.! Kiskaise haalarit päälle, kerää kaverit kasaan ja tutustu uusiin ja vanhoihin otaniemeläisiin ravitsemusliikkeisiin hulvattoman baarikiertelyn merkeissä. ????

Lipunmyynti alkaa maanantaina 12.9.2022 klo 12:00 kide.app:issa! Lipun hinta on 6e, tai 8e BYräyttävillä jatkoilla! ⚡️

????Kide.app

????Facebook

(ylös)

20.    Finnish Series of Beer Pong 22.10.

Finnish Series of Beer Pong saapuu jälleen! Voita unohtumaton matka Liechtensteiniin pelaamaan beer pongia! Turnauksen pääpalkintona on matka seuraavaan European Series of Beer Pongiin, joka järjestetään Liechtensteinin Vaduzissa 5.-7.1.2023. Palkinto kattaa tänäkin vuonna osallistumismaksun sekä lentomatkat ja majoituksen kahdelle hengelle turnauksen ajaksi (yhteensä 500 euroon saakka). Lisäksi tarjolla on mahdollisesti muita huikeita palkintoja.

Turnaus järjestetään lauantaina 22.10.2022 kello 11.00 alkaen Helsingin Kaivohuoneella. (Aloituskellonaikaan saattaa vielä tulla pieniä muutoksia). Turnauksen lipunmyynti alkaa 7.9. klo 14.00.

Tämän yhden Suomen näyttävimmistä Beer Pong -turnauksista early bird -lipun hinta on vain 20 € per tiimi (+ narikka). Lipun hinta sisältää osallistumisen turnaukseen ja sisäänpääsyn jatkobileisiin molemmille pelaajille. Pelijuomat hankitaan omakustanteisesti hyvinkin edullisesti paikan päällä. Paikkoja on 96 tiimille ja lipun hinta nousee 25 euroon 21.9. alkaen, joten toimi nopeasti!

Turnauksen järjestävät yhteistyössä Aalto Beer Pong, Beer Pong Turku sekä Lappeenranta Beer Pong. Turnaus pelataan ESOBP-turnauksen säännöillä. Tutustuthan sääntöihin etukäteen täällä:

esobp.com/en/rules/basisregeln

Turnauksen viralliset jatkot pidetään ravintola Maxinessa kello 22.00 alkaen! Ilmainen pääsy jatkoille kuuluu lipun hintaan. (Muutosoikeus pidätetään)

(ylös)

21.    Aalto Amazing Race 27.10.

Aalto Amazing Race 2022 on täällä!

 

Kaikille Aallon ensimmäisen vuoden kandi- sekä maisteriopiskelijoille suunnattu Aalto Amazing Race on huikea seikkailukilpailu, jossa fuksit, mursut ja kaikki muutkin ensimmäisen vuoden opiskelijat pääsevät tutustumaan Aaltolaisiin oman opiskelualansa ulkopuolelta. Seikkailussa joukkueet etenevät kohti maalia ratkomalla erilaisia tehtäviä ja vihjeitä, samalla kisaten kelloa vastaan. Maaliin päässeitä odottaa jatkot.

 

Osallistujat jaetaan järjestäjän toimesta poikkitieteellisiin joukkueisiin. Joukkueeseen saa halutessaan valita mukaan yhden kaverin. Itse matka starttaa torstaina 27.10., lähdöt porrastetusti klo 15 alkaen Otaniemestä. Tällöin osallistujat saavat tietää oman ryhmänsä ja ensimmäisen vihjeen.

Lisää tietoa facebookissa: https://fb.me/e/3QhSuCqKY

 

Lipunmyynti alkaa 13.10 klo 16:00 https://kide.app/events/98567bc8-1819-4273-aac5-ae22b64c0a97

 

MITÄ: Aalto Amazing Race 2022

MISSÄ: Lähtö Otaniemestä

MILLOIN: 27. lokakuuta klo 15.00 –>

MITÄ MUKAAN: Säänmukainen vaatetus ja HSL-matkakortti

HINTA: 5€

 

Aalto Amazing Race on tapahtumana reilu ja yhdenvertainen kaikille eikä tapahtumassa hyväksytä minkäänlaista häirintää. Tapahtumassa noudatetaan AYY:n turvallisemman tilan periaatteita. Jos kuitenkin kohtaat tapahtumassa epämiellyttävää käytöstä tai häirintää, voit ottaa yhteyttä AYY:n häirintäyhdyshenkilöihin hairinta@ayy.fi

 

Tapahtuma on K-18.

(ylös)

22.    [Uusi] Vaahtobileet 28.10.

Koneinsinöörikillan syysnaamiaiset ovat taas täällä! Tällä kertaa täysin uudistuneella teemalla: VAAHTOBILEET!

 

Koe Ibizan kovimmat vaahtobileet Otaniemessä 28.10., kun Smökissä tanssitaan ja juhlitaan vaahdossa koko ilta DJ:n biittien tahtiin. Voit tulla uima-asussa tai aivan tavallisissa vaatteissa, kunhan vaahto ei häiritse. Nämä megabileet tullaan muistamaan. Hintaa tälle ennennäkemättömälle opiskelijatapahtumalle on 12 € ja liput tulevat myyntiin Kide.appiin 19.10. klo 14.

(ylös)

23.    [Uusi] Kemiat Kohtaa 2022 4.-5.11.

Tervehdys rakkaat sisarkillat!

Viimeinkin on Kemiat Kohtaa 2022 lipunmyynnin aika!

 

Myymme liput kolmessa (3) osassa, jotta kaikilla olisi mahdollisimman tasapuoliset mahdollisuudet päästä osallistumaan tapahtumaan.

Lippuja on yhteensä 150 kpl, jotka jakautuvat seuraavasti: 30 kpl kutsuvieraslippuja ainejärjestöille, 70 lippua lappeenrantalaisille (ml. ohjelman järjestäjät), sekä 50 kpl lippuja jotka on jaettu paikkakuntakohtaisiin (Helsinki/Espoo, Turku, Tampere, Oulu, Jyväskylä, Joensuu) kiintiöihin.

 

Olemme varanneet teille tilat majoitusta varten, huomaattehan maksaa ne lipunoston yhteydessä.

 

Muut ulkopaikkakuntalaisten liput tulevat myyntiin lauantaina 15.10. klo 13:00, lippujen ostoon on aikaa perjantaihin 21.10. asti.

Liput löytyvät tästä linkistä: https://kide.app/events/fd11d99d-4a9a-40fd-aefa-4025b5b43b29

Luotamme siihen, että jäsenistönne ostaa lippuja ainoastaan omasta kiintiöstään!

Näitä jäsenistölippuja on 3 – 4 kappaletta per ainejärjestö.

Mikäli näyttää siltä, että jonkin paikkakunnan liput eivät tee kauppaansa, voimme siirtää ne jonkin toisen paikkakunnan kiintiöön.

 

Liput eivät tule julkisiksi, vaan löytyvät ainoastaan näillä linkeillä!

Viimeisenä avaamme lipunmyynnin omalle jäsenistöllemme viikoksi.

 

Tässä vielä tapahtuman alustava ohjelma lyhyesti:

Tapahtuman päiväohjelma perjantaina 4.11. n. klo 13 – 17 on toiminnallinen rastikierros Skinnarilan kampusalueella.

Osallistujat kiertelevät ryhmissä rasteja suorittaen, rasteja ovat pitämässä on KeTeläisten lisäksi edustajia muutamasta yrityksestä 🙂

 

Päiväohjelman jälkeen on 1 – 2 tuntia valmistautumistaukoa, jonka jälkeen siirrytään iltaohjelman (sitsit tai saunis) pariin.

Iltaohjelma jatkuu noin klo 23 asti, jonka jälkeen on luvassa kaikille avoimet jatkot pikkutunneille asti!

 

Lauantaina 5.11. eli pyhäinpäivän aamuna on mahdollisuus käydä virkistäytymässä aamupalalla ja -saunassa LOAS Vierulassa ennen paluumatkaa.

 

Koko tapahtuma tähtää rentoon ajanviettoon ja verkostoitumiseen kemian alan opiskelijoiden välillä, dresscodena toimii haalarit + lakki.

(ylös)

24.    Teekkarius 150 + Radiodiodi = Perinneviikkoradio!

Kyllä luit aivan oikein, sillä tänä vuonna Teekkarius 150 -juhlavuoden kunniaksi Radiodiodi on päättänyt lähteä mukaan juhlistamaan 150-vuotiasta teekkariutta järjestämällä perinneviikkoradion teekkariperinneviikoilla 7.-18. marraskuuta. Lisätietoa sekä ilmoittautumisen ohjelmantekijäksi löydät osoitteesta radiodiodi.fi. Ilmoittautuminen on nyt auki ja sulkeutuu 16.10.!

 

Mikä Radiodiodi? Radiodiodi on Otaniemestä ponnistava jokavuotinen produktio, jossa opiskelijoilla on mahdollisuus päästä tekemään omannäköistään radio-ohjelmaa. Ohjelmat ovat täysin ohjelmantekijöiden käsialaa (eli mahdollisesti juuri sinun). Me tarjoamme puitteet, te ohjelmien sisällön. Toiminta on opiskelijoille ilmaista eikä edellytä aiempaa kokemusta.

 

Liity Radiodiodin kanaville Telegramissa: https://t.me/radiodiodichat (Keskustelu) ja https://t.me/radiodiodi (Tiedotus).

Seuraa myös Radiodiodia Instagramissa @radiodiodi.

(ylös)

25.    [Uusi] Polin Appro 9.-10.11.

Perinteikäs Polin Appro valtaa jälleen Helsingin keskustan kuppilat ensimmäisellä teekkariperinneviikolla!

 

Polin Appro sijoittuu Vanhan Polin ympäristöön teekkariuden alkulähteille rajaten approalueen Punavuoresta Kamppiin. Baarikiertely huipentuu jatkoihin Apollo Live Clubilla, jossa approkansaa viihdyttävät huikeat artistit. Appro on aivoin kaikille opiskelijoille ja opiskelijanmielisille!

 

Tapahtuman lipunmyynti aukeaa Kide.appissa tiistaina 25.10. klo 14:00. Lisäksi lippuja myydään paikan päällä Otaniemessä Kandidaattikeskuksen aulassa (Otakaari 1) keskiviikkona 26.10. ja torstaina 27.10., molempina päivinä klo 12-15. Lippua ostaessasi valitset appropäivän sekä aloitusaikasi.

 

Lipun hinta on 15€ (merkki sisältyy).

Tapahtuman ikäraja on K18.

 

Lisätietoa telegramissa , https://polinappro.fi ja instagramissa @polinappro

(ylös)

26.    Teekkariperinneviikot: Elonkorjuu

Teekkariperinneviikkojen ensimmäisen viikon lopulla on aika pukeutua tyylikkäimpiin vaatteisiisi ja astua Smökin hämärään rennon musiikin rytmittämänä, sillä 11.11. perjantaina järjestetään jälleen Elonkorjuu.

 

Tapahtuma toteutetaan AYY:n Teekkarikultturitoimikunnan, GAYY:n ja Jalostajien yhteistyönä. Illan aikana pääset nauttimaan live-musiikista, hyvästä ruuasta ja sitäkin paremmasta virvoke tarjonnasta.

 

Lisätietoa tapahtumasta ja lipunmyynnistä tapahtumasivulla:

https://www.facebook.com/events/363702765836992

(ylös)

27.    [Uusi] PI:n syysseminaari 15.11.

Opiskelija tai vastavalmistunut,

toivotamme sinut lämpimästi tervetulleeksi PI:n syysseminaariin ”Energiamurros ja vihreä siirtymä” 15.11.2022 Pikku-Finlandiaan. Lue lisää alta ja ilmoittaudu mukaan!

 

PI toivottaa opiskelijat ja vastavalmistuneet tervetulleeksi verkostoitumaan kasvokkain – Syysseminaarin yhteydessä järjestetään tänä vuonna mielenkiintoista ohjelmaa opiskelijoille ja nuorille ammattilaisille!

 

Alustava ohjelma:

 

10.30–11.00 Aamiainen ja saapuminen Biofore Talolle (Alvar Aallon katu 1, Helsinki)
12.15–12.30 Biofore wrap-up, tilaisuuden päättyminen ja siirtyminen Pikku-Finlandiaan
12.30–14.00 Group Coaching -tilaisuus lounaan yhteydessä. Pääset keskustelemaan vapaamuotoisesti yritysedustajien kanssa sinua kiinnostavista aiheista. Mukana mm. Kemira ja Metsä.
14.00 – Syysseminaari

 

Vahvista paikkasi ajoissa, voimme ottaa Biofore-talon excursiolle 35 ensimmäistä ja Pikku-Finlandian fyysiseen tilaisuuteen ensimmäiset 200 ilmoittautunutta.

Syysseminaarimme juontajana toimii radiosta ja televisiosta tuttu Ida-Liina Huurtela. Seminaariin voi osallistua myös live-striimin välityksellä. Ilmoittaudu 8.11. mennessä. Tervetuloa!

Lue lisää ja vahvista osallistumisesi!

(ylös)

28.    Laulukilpailusitsit 16.11.

Juhlavuoden laulunsanoituskilpailu on auennut! Tänä vuonna on mahdollista osallistua neljään eri sarjaan jotka ovat:

 

 1. Aiemmin esittämättömät: Uudelleensanoitus / oma kappale, jota ei ole aiemmin esitetty.
 2. Aiemmin esitetyt: Uudelleensanoitus / oma kappale joka on esitetty aiemmin.
 3. International sarja: Uudelleensanoitus / oma kappale muulla kuin suomen kielellä.
 4. Teekkariperinnesarja: 150 vuotta Teekkariutta laulun sanoin.

Laulukilpailuun voi osallistua yksin tai ryhmässä niin monella kappaleella kuin haluaa ja niin moneen sarjaan kuin haluaa. Kilpailuun hyväksytään kaikki edellisten laulukilpailun jälkeen (9.11.2021) sanoitetut kappaleet ja osallistumisaikaa on 2.11.2022 asti. Tarkemmat säännöt löytyvät ilmolomakkeessa joka löytyy täältä.

Kaikki kilpailuun osallistuvat laulut lauletaan läpi laulukilpailusitseillä 16.11 ok20:ssä. Sitsien aikana julkaistaan eri sarjojen voittajat huikeiden palkintojen kera. Kilpailun tuomareina toimii ryhmä eri Otaniemen laulukulttuurin ymmärtäjiä.

Sitsien lippujen myynti alkaa viikolla 41 ja kustantaa 17 euroa. Sitsien dresscode on smart casual. Ovet aukeavat 18:00 ja gongi kumahtaa 18:30. Paikkoja on rajoitetusti. Kilpailuun osallistujille on varmistetut paikat sitseille!

Kysymyksissä ota epäilemättä yhteyttä @lukkaritirehtoori telegramissa tai sähköpostitse niklas.valuri@ayy.fi!

 

Tapahtumassa ja kilpailussa noudatetaan AYY:n turvallisemman tilan periaatteita sekä AYY:n Code of Conductia: https://www.ayy.fi/…/turvallisemman-tilan-periaatteet

 

tl;dr

Mitä: Otaniemen laulukilpailu

Milloin: nyt

Mitä myöhemmin: laulukilpailusitsit Otakaari 20:ssa

(ylös)

29.    Polirytmin viikottaiset torstaijamit Servin mökissä!

Polirytmi järjestää lukuvuoden joka torstai kaikille avoimet jamit Servin mökissä. Homman nimi on soittaa porukalla hyvää musiikkia ja tutustua muihin Otaniemen muusikoihin. Jamit ovat matala kynnys tutustua Polirytmin toimintaan laajemmin ja päästä soittamaan uutta musiikkia. Jameissa soitetaan aluksi muutama ennalta määrätty kappale, joihin tarjotaan nuotit. Loppuaika soitetaan kaikkea musiikkia, mitä osallistujat vain haluavat; vain taivas on rajana! Mukaan saa tulla täysin taitotasosta riippumatta, ja mahdollisuus on myös kokeilla uusien soittimien soittamista. Ota siis soittimesi tai äänihuulesi komerosta ja tule mukaan jammailemaan!

Liity samalla Polirytmin maililistalle, josta saat muistutuksen viikoittaisista jameista ja nuotit ennalta määrättyihin kappaleisiin:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfB5JDrJ2y23SGJc1af6HPtqEbFDkCTso0PrcHKsVTlKJXoLg/viewform

????????????????̈: Polirytmin torstaijamit:  Pop/Jazz/rock/soul/funk/yms-musiikkia avoimesti jammaillen.
????????????????????????????: Joka torstai klo 19 eteenpäin
????????????????????̈: Servin mökin takaosassa. Sisäänkäynti Smökin takaosan (Akvaarion) ovista
????????????????????: Olemme etukäteen valinneet ja valmistelleet muutaman biisin, joita ainakin pyrimme soittamaan, sen jälkeen sana biisien suhteen on vapaa. Nappaa oma soittimesi mukaan (rummut, koskettimet ja vahvistimet löytyy paikan päältä). Valmiiksi valikoiduista biiseistä on tarjolla nuotit yleisimmille soittimille.

Lisätietoja yhdistyksestä: www.polirytmi.fi

Jos jokin vielä mietityttää niin voit lähettää sähköpostia hallitus@polirytmi.fi ! Groove on!

(ylös)

30.    Poli Jazzin tanssitunnit alkavat Otaniemessä

Bored of sitting home and can’t groove to music in your tiny apartment? Join the dance classes 12th Sep onwards and meet new people!

We offer the first time for FREE to you.

 

12.9.-25.11.2022

 

Modern dance:

Thu 16:00–1755 (beginner)

Thu 17:00-17:55 (intermediate)

 

Oriental dance: Thursdays 18-19 (open level)

 

26.9.-9.12.2022

Breaking: Wed 19:10-20:10 (beginner)

Wed 20:15-21:15

 

Our professional teachers speak FI&EN and we are located at Aalto University. All student minded people are welcome! Sign up at polijazz.fi

(ylös)

31.    Climate.now course in period II

Climate change is the challenge of our time. Update your knowledge about it and learn more about the science behind, discuss the topic with other students in multidisciplinary groups, and ponder your own relationship to it, on a special course in period II:

CLIMATE.NOW – Basics of climate change and implications on technology and business (PHYS-E058001, 3 or 5 ECTS) 26.10.-7.12.2022 

 

Course consists of lectures on various aspects of climate change (with several guest lecturers), independent study of Climate.now material, and group work in multidisciplinary groups (3 cr). Full 5 cr course also includes a project work. The projects will be connected to Carbon Neutral Aalto 2030 roadmap work.

 

The course is open for all students of Aalto University. Students from all schools and from candidate to doctoral level are welcome to the course! 

 

Lectures: Wednesdays at 14-17, first lecture on 26.10. 

Course language: The course lecture and communication language is English. Study material (Climate.now / Ilmasto.nyt) is available both in English and in Finnish.

 

More info in MyCourses 

Registration via Sisu (28.9.–2.11.2022): PHYS-E058001 

 

The course is part of Climate University courses: www.climateuniversity.fi 

(ylös)

32.    Teekkarispeksin castingit auki!

Oletko juuri sinä seuraava tähti Teekkarispeksin lavalla? Haluatko suunnitella huikean musikaaliesityksen? Haku lava- ja biisitiimeihin on nyt avattu!

Lavatiimiin haetaan näyttelijöitä, tanssijoita ja soittajia bändiin. Biisitimeihin etsitään sanoittajia, sovittajia ja koreografeja toteuttamaan huikea musikaalikohtaus. Haku muihin osa-alueisiin on myös edelleen auki.

Jos speksiin lähtö kiinnostaa, tule fiilistelemään Teekkarispeksin Katseluiltaan ti 11.10 klo 18 OUBS:in studiollle.

Ensimmäinen haun DL on jo 16.10. (näyttely). Löydä itsesi, liity speksiin ja hae nyt: https://teekkarispeksi.fi/mukaan-produktioon/

(ylös)

33.    Liity PI:n jäseneksi

Tule mukaan Puunjalostusinsinööreihin!

 

Hyödynnä hyvät jäsenedut sekä metsäteollisuuden osaajien verkosto!

 

Puunjalostusinsinöörien (PI) opiskelijajäseneksi voi liittyä opiskeltuaan kaksi vuotta alan oppilaitoksessa. Uudet jäsenet hyväksytään kaksi kertaa vuodessa, vuosikokouksessa huhtikuussa ja syyskokouksessa marraskuussa. Jäsenyyttä kannattaa siis hakea jo toisen vuosikurssin keväällä, jolloin pääset hyötymään opiskelijoille tarjotuista palveluista mahdollisimman pitkään! Hae jäsenenksi 31.10 mennessä ja saat jäsenyyden -50%. Osallistu mielenkiintoisiin tapahtumiin ympäri vuoden! Uutena opiskelijajäsenenä saat valita liittymislahjaksi yhden Papermaking Science and Technology -kirjan!

 

Liittymällä PI:n opiskelijajäseneksi, pääset osaksi ammattilaisten verkostoa ja hyödyntämään edut, jotka kantavat pitkälle tulevaisuuteen:

 

SEURAATHAN MEITÄ MYÖS SOMESSA, #PIprof #puunjalostusinsinöörit

Mikäli mieltäsi askarruttaa jokin kysymys PI:n toimintaan liittyen tai haluat antaa palautetta toiminnastamme, ole yhteydessä: info@puunjalostusinsinoorit.fi

Tervetuloa jäseneksi tai aluksi vain tutustumaan toimintaamme!

(ylös)

34.    Tiedottaja-sihteerin terveiset

Moroo. Dedikset painaa ja tentit kuumottelee, mikäs sen parempaa. Oon tää kissa 😀

Kai Karvetti
Tiedottaja-sihteeri 2022 | Prosessiteekkarit ry
+358505723651 | tiedottajasihteeri@prosessiteekkarit.fi
Kemian tekniikan korkeakoulu | Aalto-yliopisto

Prosessiteekkarit sosiaalisessa mediassa:
Facebook | Instagram | LinkedIn | Flickr | Telegram