I      PROSESSITEEKKARIT

 1. Tietoa tapahtumista – päivitetty 19.6.2021
 2. Prosessiteekkareiden tiedotuskanava Telegrammissa
 3. Palaute yhdistyksen toiminnasta
 4. Prosessiteekkareiden LinkedIn-ryhmä
 5. Hallituksen kokoukset 2021
 6. Koronavilkku

II     CHEM

 1. CHEM-vaaliliitto hakee ehdokkaita
 2. Kondensaatio 130+1: The Reckoning 26.2.2022 toimikunnan täydennyshaku
 3. Kysely kestävästä kehityksestä opinnoissa
 4. Opintopalaute

III    MUUT

 1. Teekkaripurjehtioiden esittelypurjehdukset 21. ja 29.9.
 2. Aalto Effective Altruism Intro Event 29.9
 3. Fyysikkospeksin näytöksiin myydään lisää lippuja 30.9. klo 12
 4. Lakinlaskijaiset 2021 30.9.
 5. Teekkarispeksin syksyn tutustumisilta ja syksyn kurssit
 6. Retuperän WBK Finlandia talossa 5.11.
 7. Pohjalaisten tanssikerhon tiiviskurssit lokakuussa
 8. Teekkariratsastajat
 9. Dash hack 8.-10.10.
 10. Otanko’s Pole Dance Intro Classes
 11. Etsinnässä koehenkilöitä Uni ja tunteet terveillä aikuisilla
 12. Opiskelijakortin lukuvuositarra 2021-2022
 13. Tiedottaja-sihteerin terveiset

TULEVIA TAPAHTUMIA
30.9. Fyysikkospeksiin myydään lisää lippuja klo 12.00
30.9. Lakinlaskijaiset

 

I        PROSESSITEEKKARIT

1.      Tietoa tapahtumista – päivitetty 19.6.2021

Prosessiteekkareiden hallitus linjasi 19.6. pidetyssä kokouksessa, että yhdistys noudattaa kaikissa tapahtumissaan aluehallintaviraston, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen, korkeakoulun sekä ylioppilaskunnan rajoituksia ja suosituksia.

(ylös)

2.      Prosessiteekkareiden tiedotuskanava Telegrammissa

Prosessiteekkareille on nyt tehty Telegram-tiedotuskanava yhdistyksen virallista tiedotusta varten – PT:n Tiedotuskanava! Kanavalle tulee tästä lähtien kaikki tärkein tiedotus yhdistyksen toiminnasta, esimerkiksi tapahtumista ja tiivistelmä sähköpostitse lähetettävästä viikkotiedotteesta. Virallinen tiedotus on siirtynyt täysin tiedotuskanavalle helmikuun alusta alkaen. #PT-ryhmä säilyy käytössä jäsenten välistä keskustelua varten. Voit liittyä PT:n Tiedotuskanavalle tästä: https://t.me/joinchat/AAAAAFAZzeI4birVAcfBZg.

(ylös)

3.      Palaute yhdistyksen toiminnasta

Onko jokin asia mikä vaivaa ja haluaisit muutosta asiaan? Onko jokin onnistunut erityisen hyvin? Voit laittaa anonyymiä palautetta Prosessiteekkareiden sivuilla, ja linkki palautteeseen on myös suoraan tässä.

(ylös)

4.      Prosessiteekkareiden LinkedIn-ryhmä

Kesätyöpaikkoihin hakeminen alkaa pian heti vuoden vaihteen jälkeen, joten hyvänä muistutuksena on LinkedInin käyttö kesätöiden haun apuna! Prosessiteekkareilla on oma LinkedIn-ryhmä, johon kannattaa liittyä!

Ryhmässä löytää helposti kontakteja alaltamme ja korkeakoulustamme ja lisäksi ryhmään julkaistaan kesätyöpaikkailmoituksia alamme yrityksiltämme!

Liittymislinkki ryhmään:  https://www.linkedin.com/groups/13559286/

Prosessiteekkareiden LinkedIn-sivu: https://www.linkedin.com/company/prosessiteekkarit-ry

(ylös)

5.      Hallituksen kokoukset 2021

Tervetuloa seuraamaan Prosessiteekkareiden hallituksen kokouksia! Hallituksen vakiokokousaika on maanantaisin klo 8:10 alkaen, ellei muutoksia tapahdu. Kokouksen ajankohdan voi tarkistaa yhdistyksen tapahtumakalenterista. Hallitus pitää kokoukset pHuoneella, mutta koronarajoitusten takia paikan päälle kokouksia ei pääse seuraamaan, joten kokoukseen voi osallistua etänä tämän linkin kautta.

(ylös)

6.      Koronavilkku

Prosessiteekkareiden hallitus suosittelee lataamaan THL:n julkaiseman Suomen koronajäljitys appin eli Koronavilkun!

Koronavilkun voi ladata täältä:

Google Play

Apple App store

(ylös)

II      CHEM

7.      CHEM-vaaliliitto hakee ehdokkaita

Jos et ole vielä hoksannut niin edarivaalit ovat tulossa ja ehdokasasettelu on käynnissä!

Mikäli olet kiinnostunut lähtemään mukaan edustajiston toimintaan niin CHEM:n vaaliiitto etsii ehdokkaita ja ehdolle voi asettua joko ottamalla yhteyttä vaaliasiahenkilö Jani Anttilaan (@jampade, jani.anttila@aalto.fi) tai liittymällä suoraan CHEM:n ehdokasasettelun TG-ryhmään oheisesta linkistä: https://t.me/joinchat/77ZMlt8k-6YyOGJk. Tämän lisäksi tämän viikon perjantaina 24.9. on myös mahdollista tulla Otarannan kattosaunalle kuulemaan lisää edarista! Ilmo aukeaa tiistaina 21.9. klo 12.00 PT:n ilmomasiinassa: http://www.prosessiteekkarit.fi/ilmo/event/105

Lisätietoja edustajistosta, sen toiminnasta ja vaaleista voi käydä lukemassa AYY:n sivuilta: https://www.ayy.fi/fi/ehdokkaaksi-edustajistovaaleihin ja kannattaa myös käydä lukemassa yhdistyksen oman wenskun mietteitä miksi edariin kannattaa hakea: https://www.ayy.fi/fi/nelja-syyta-hakea-edustajistoon

(ylös)

8.      Kondensaatio 130+1: The Reckoning 26.2.2022 toimikunnan täydennyshaku

Sykkiikö sydämesi Kemistinpunaisena? Tiesitkö, että kemistikilta täyttää (teoriassa) 130 vuotta ensi vuonna 26.2.2022?

We’re back! Päivitämme Kondis 130-toimikuntaa tulevia vuosijuhlia varten, ja uudet hakijat otetaan mieluusti messiin. Tarjoamme:

 • Toimikuntalaisia eri rooleihin. Ei tarvitse tietää mitä haluaa tehdä, mutta otamme kaikki toiveet vastaan. Tarjoilla on niin pikkunakkeja kuin XL makkaroita!
 • Sponsorimahdollisuuksia, jos on vinkattavaa tai ideoita. Raha on kivaa.
 • Laittakaa päivämäärä ylös niin pääsette paikalle juhlistamaan kiltaa!

 

“Pyöreiden” vuosien kunniaksi järjestettävät bileet ovat normaalia suuremmat, ja toimikunnan työlistalla voi olla itse Kondensation lisäksi myös juhlavuoden muita mahdollisia tapahtumia pitkin vuotta. Laita vapaamuotoinen hakemus (esim. “Moi haluaisin mukaan, kiinnostaa kaikki”) maililla tai tg:llä meistä jommallekummalle, ja lisäämme halukkaat siitä toimikuntaan. Hakijoilta emme edellytä mitään erityistä kokemusta juuri mistään, mutta kaikki katsotaan varmasti eduksesi.

Uudestaan sanoi teletappi poikkeusvuoden jälkeen, nähdään viimeistään Kondensatio noin 130:ssä ensi vuonna!

Lorppa ja Emilia

Kondis 130 (ja sittemmin 131) -tirehtöörit

Lotta Wallinmaa & Emilia Ängeslevä

Tg: @Lorppa @Empusti

(ylös)

9.      Kysely kestävästä kehityksestä opinnoissa

Hei,

koulu haluaa tietää opiskelijoiden, eli teidän, mielipiteitä kestävästä kehityksestä ja sen opetuksesta.

Aallossa tahdotaan sisällyttää kestävän kehityksen periaatteita tekniikan opintoihin, tästä on ollut meillä opiksilla koulun johdon kanssa puhetta. Keskustelujen pohjalta koulu haluaisi nyt tietää teidän mielipiteenne siitä, kuinka paljon ja millä metodeilla näitä asioita tulisi opettaa. Vastaamalla kyselyyn voitte siis saada äänenne kuuluviin ja vaikuttaa konkreettisesti tulevien vuosien opetukseen. Pääset kyselyyn tästä.

(ylös)

10.   Opintopalaute

Moikka!

Muistuttaisimme nyt teitä kaikkia opintopalautteen tärkeydestä, koska opintoihinkin liittyviin epäkohtiin reagoidaan vain, jos olemme niistä tietoisia.

Kandiopintoihin liittyvistä opintoasioista voi olla tämän vuoden puolella yhteydessä Saraan, @sarasiivola
(opintovastaava@prosessiteekkarit.fi) tai laittaa nettisivujen nimettömän palautelomakkeen kautta viestiä.

Maisteri- ja pääaineopintoihin liittyvistä asioista voi laittaa viestiä kiltojen opintovastaaville:

KK: @Joakim9 tai palautelomake
PJK: @reettamaria tai palautelomake
VK: @olgapartanen tai palautelomake

(ylös)

III     MUUT

11.   Teekkaripurjehtioiden esittelypurjehdukset 21. ja 29.9.

Kiinnostaako purjehdus? Haluaisitko päästä kokeilemaan? Tule TRIPin ilmaiselle esittelypurjehdukselle 21.9. ja 29.9.! Ilmoittautuminen esittelypurjehduksille on jo auki Teekkaripurjehtijoiden sivuilla. Paikkoja on rajoitetusti ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen: https://trip.ayy.fi/wordpress/?page_id=200
Esittelypurjehdukset on tarkoitettu erityisesti uusille opiskelijoille ja muille toiminnastamme kiinnostuneille, jotka eivät vielä ole TRIP:n jäseniä. Esittelypurjehdukset ovat ilmaisia ja niihin voi osallistua ilman aikaisempaa purjehduskokemusta. Purjehdukset järjestetään useimmiten iltaisin ja mukana on usein kipparin lisäksi myös perämies. Purjehdukselle mahtuu kerrallaan mukaan 4 henkeä. Purjehduksella nostetaan purjeet ja pyörähdetään lähivesillä muutaman tunnin ajan. Myös rantautuminen saareen tai Suomenlinnaan kuuluu usein esittelypurjehduksen ohjelmaan. Esittelypurjehdukset järjestetään iltaisin, tapaaminen veneellä on yleensä n. klo 17. Kipparit lähettävät osallistujille sähköpostissa tarkemmat ohjeet.

(ylös)

12.   Aalto Effective Altruism Intro Event 29.9

How can you do the most good? Interested in making a social impact but don’t know how to get started?

Aalto Effective Altruism is hosting an Intro Event to introduce you to the concept of effective altruism! The event is open to anyone who wants to learn how to do the most good. It will be held on the 29th of September at 17:30 at Design Factory. Here you can sign up: https://forms.gle/rLFpVpwBQvcmKcRV6

We are also organizing an introductory fellowship this autumn. The Effective Altruism Fellowship is an intensive and rewarding 8-week programme starting October 29th. Every week consists of reading and discussion on themes like effective career choices, empathy, global health, forecasting and existential risks. The fellowship offers you a great opportunity to talk with and learn from like-minded people about doing good in effective ways. It is organized by Effective Altruism Helsinki and Aalto Effective Altruism. Apply by September 30th: https://www.altruismi.fi/fellowship/

Effective Altruism is a global community and movement striving to find out how we can use our resources to help others the most. Join us in our pursuit on finding out the best ways of doing good! Here is a link to our announcements channel on Telegram: bit.ly/join-aalto-ea

(ylös)

13.   Fyysikkospeksin näytöksiin myydään lisää lippuja 30.9. klo 12

Fyysikkospeksin jokaiseen näytökseen vapautetaan 100 lippua myyntiin 30.9. klo 12.00.

Fyysikkospeksin kahdeksas produktio vie yleisön kahden eri maailman pyörteisiin. World Wide West -virtuaalipelissä Minttu on kaikkien tuntema rohkea ja hurmaava sankaritar, kun taas todellisessa maailmassa, Itä-Rauhalan lukiossa kukaan ei tunnu muistavan edes hänen nimeään. Koulun suosituimman tytön, Jessin täydellinen elämä kääntyy ylösalaisin, kun hän liittyy virtuaalimaailmaan ja tapaa pahamaineisen Daltonin velipuolen. Kuuluisa striimaaja Luka löytää pelistä unelmiensa tytön, mutta tavatessaan tämän todellisessa maailmassa hän yllättyy. Todellisuus sekoittuu pikseleihin ja ystävät vihollisiin vuoden omintakeisimmassa musikaalissa!

 

Lisätietoja osoitteesta fyysikkospeksi.fi

(ylös)

14.   Lakinlaskijaiset 2021 30.9.

On tullut aika saattaa kesäkausi päätökseen ja laskea lakit talvilevolle. Jos tämän haluaa päästä tekemään hyvän musiikin ja mahtavan tunnelman kera, kannattaa suunnata Lakinlaskijaisiin!

 

Lakinlaskijaiset järjestetään Vermo Areenalla 30.9. Juhlakansaa saapuu viihdyttämään kolme huikeaa artistia, joten näitä bileitä et halua missata! Lipunmyynti tapahtumaan alkaa maanantaina 13.9. osoitteessa https://bit.ly/lakinlaskijaiset21 . Lisätiedot löydät Lakinlaskijaisten Facebook-tapahtumasta täältä.

(ylös)

15.   Teekkarispeksin syksyn tutustumisilta ja syksyn kurssit

Speksi on kuin teatteria, mutta hauskempaa! Tule kuulemaan Teekkarispeksin toiminnasta ja tulevasta produktiosta tutustumisiltaan keskiviikkona 29.9. klo 18 alkaen. Illan päätteeksi katsotaan vuoden 2019 produktio Keinolla Millä Hyvänsä! Lue lisää täältä: https://teekkarispeksi.fi/tutustumisilta-ke-29-9-2021/

P.S. Teekkarispeksi järjestää taas impro- ja tanssikursseja! Lue syksyn kursseista nettisivuiltamme https://teekkarispeksi.fi/mukaan-speksiin/kursseille/, ilmoittautuminen aukeaa pian!

(ylös)

16.   Retuperän WBK Finlandia talossa 5.11.

Retuperän WBK laittaa Finlandia-talon remonttikuntoon suurkonsertissa 5. marraskuuta 2021. Talon akkusatiivisten ominaisuuksien (epä)selvitystyöryhmän pääkonsulttina toimii Retuperän WBK:n taiteellinen harhaanjohtaja Audio Dubbado, eräs aikamme johtavista kapellimestareista.

Missä: Finlandia-talo, Helsinki
Milloin: 5. marraskuuta 2021
Johtaa: Audio Dubbado
Solistaa: Oona Kivelä, tankotanssi
Solistaa: Artturi Aalto, sello
Soittaa: Retuperän WBK
Woimailee: koejäsenet
Liput: 13.9. alkaen osoitteesta liput.rwbk.fi

(ylös)

17.   Pohjalaisten tanssikerhon tiiviskurssit lokakuussa

Pohjalaisten tanssikerhon syyskausi avataan kahdella pienimuotoisella tiiviskurssilla. Tervetuloa tutustumaan!

ALKEIS-TIIVISKURSSI:
5.10 ja 12.10 klo 18-20
Kurssi on suunnattu vasta-alkajille ja pitkän tauon jälkeen paritanssin pariin palaaville. Kurssilla harjoitellaan perusteita tavallisimmista lavatansseista.
Ohjaajana toimii Kimmo Luukkonen.

ALKEISJATKO-TIIVISKURSSI:
19.10 ja 26.10 klo 18-20
Kurssi on suunnattu aiemmin lavatansseja harrastaneille ja alkeiskurssin käyneille tanssijoille. Aktiivisemmin tanssineilla on tällä kurssilla mahdollisuus kerrata pitkän koronatauon jälkeen lajitelmaa eri lavatansseista.
Ohjaajana toimii Marianne Krause.

Ilmoittautuminen: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfzk-xtgL3YcQRjJyvUVh1kdIy5aECt9h1B4fBb0-ZBczAuMw/viewform?usp=sf_link
Kursseilla on mahdollisuus tanssia vaihtuvan parin kanssa, mikä on oppimisen kannalta erityisen hyödyllistä. Vaihtoehtoisesti voit tanssia oman parin kanssa. Koronavaratoimena kursseille otetaan tänä syksynä vain rajattu määrä osallistujia.

Hinnat per tiiviskurssi:
10 e osakuntalainen (EPO, PPO, VN)
15 e opiskelija
20 e muu

MITÄ: Pohjalaisten tanssikerho järjestää lokakuussa kaksi tiiviskurssia
MISSÄ: Ostrobotnia-talolla (Botta), Töölönkatu 3 A, 5. kerros
MILLOIN: Alkaen tiistaina 5.10. klo 18-20
MIKSI: Pääset oppimaan ehkä jotain ihan uutta ja tutustumaan lavatanssikulttuuriin.
MITÄ MUKAAN: Mukavat vaatteet, juomapullo ja halutessasi tennarit tai muut matalapohjaiset luistavat kengät. Sukkasillaankin käy tanssia.

Jäikö kysyttävää? Tavoitat meidät osoitteesta pohjalaistentanssikerho.ry@gmail.com
Lisätietoa kerhosta nettisivuilla: pohjalaiset.fi/tanssikerho

(ylös)

18.   Teekkariratsastajat

Teekkariratsastajat järjestää 11.10. Otaniemessä rennon illanvieton Jämeräntaipaleen kattosaunalla ruuan, juoman ja saunan äärellä, tule rohkeasti tutustumaan toimintaamme! Lisätiedot ja ilmoittautuminen löytyy Teran nettisivuilta.

(ylös)

19.   Dash hack 8.-10.10.

Hei! Oletko kuullut Dash Hackista – Maailman johtavasta design-hackathonista?

Tämä uniikki tapahtuma järjestetään tänä vuonna 8. – 10.10. Helsingissä Klaus K:ssa. Dash Hackissa pääset ratkomaan tosielämän yrityshaasteita mm. Kalmarilta ja Mehiläiseltä monialaisessa tiimissä – ihmisläheisesti, vallankumouksellisen design-ajattelun keinoilla.

Löydä itsestäsi luova ongelmanratkaisija, verkostoidu työmaailmassa, kilpaile päävoitosta, kerää 2 opintopistettä ja ennen kaikkea pidä hauskaa.

Dash Hackissa pääset kuulemaan myös alan kärkinimien keynote-puheita ja nauttimaan cateringin antimista – kaikki ilmaiseksi, tietysti.

Haemme kaikkiin haasteisiimme teknisen alan opiskelijoita. Yritykset haluavat luoda uutta teknologiaa, joka on lähellä loppukäyttäjää. Nyt sinulla on ainutlaatuinen mahdollisuus olla mukana kehittämässä merkityksellisiä ratkaisuja omalla alallasi. Oletko valmis haastamaan itsesi ja liittymään yli tuhannen aikaisempien vuosien Dashereiden joukkoon?

Ilmoittautuminen on auki nyt! Otamme rajallisen määrän hakijoita vastaan.

Lue lisää ja hae! Ilmoittautuminen aukeaa 15.9., tarkemmat ja päivittyvät tiedot löydät instagramista @dashdesign.official!

(ylös)

20.   Otanko’s Pole Dance Intro Classes

Have you been waiting for a chance to try out pole dancing? Otanko’s free intro classes are here exactly for that! Meant as one-off, this class is perfect for you to come and try pole dancing before becoming a member at Otanko. Click ”Intro TC” in our calendar here for more information and the sign up link.

(ylös)

21.   Etsinnässä koehenkilöitä Uni ja tunteet terveillä aikuisilla

Etsimme koehenkilöitä mukaan Uni ja tunteet terveillä aikuisilla -tutkimukseen! Tutkimus suoritetaan Helsingin yliopiston ja Aalto-yliopiston yhteistyönä. Tavoitteenamme on selvittää unen ja tunteiden säätelyn välisiä yhteyksiä arjessa. Tutkimukseen kuuluu kotimittausjakso, jossa mitataan koehenkilön unta ja osalla tutkittavista mitataan myös tunnevasteita toiminnallisella magneettikuvantamisella. Tarkemman kuvauksen, tietoa tutkimuksen toteuttamisesta ja ilmoittautumisohjeet löydät alla olevasta linkistä:

https://www2.helsinki.fi/fi/projektit/uni-ja-tunteet-terveilla-aikuisilla

Osallistuaksesi tutkimukseen, sinun tulee täyttää seuraavat kriteerit:

 • olet 18-65 vuotias
 • sinulla ei ole merkittävää toimintakykyä haittaavaa sairautta tai neurologista vammaa
 • äidinkielesi on suomi tai puhut sujuvaa suomen kieltä

 

Mikäli sinulle heräsi kysyttävää, voit olla meihin yhteydessä nettisivujen Ilmoittautuminen-osion Lisätietopyyntö-linkistä (sama linkki alla). Kiitos mielenkiinnostasi!

Lisätietopyyntö:

linkki lisätietopyyntöön

(ylös)

22.   Opiskelijakortin lukuvuositarra 2021-2022

Syksyllä 2021 AYY:n Palvelutoimisto järjestää erillisen tarranjakopisteen AYY:n toimistolla ensimmäisen kerroksen sisäänkäynnin yhteydessä. Tarranjakopiste on auki ma 23.8. – pe 10.9.2021 arkisin klo. 12-17. Lukuvuositarran noudosta tarranjakopisteeltä ei tarvitse sopia erikseen jäsenpalveluiden kanssa. Muistathan ottaa opiskelijakorttisi mukaan. AYY:n palvelutoimisto antaa lukuvuositarran vain AYY:n opiskelijakorttiin jäsenmaksun maksaneille jäsenille.

(ylös)

 

23.   Tiedottaja-sihteerin terveiset

Viime viikko meni koulutöiden parissa ja nyt on tulossa taas paljon kaikkea Lakinlaskiaisten ja AYY:n vuosijuhlaviikon muodossa.
Tämän viikon video: koiran parkkeeraus

Hallituksen kuulumiset:
Hallitus on innoissaan rajoitusten tasaisesta poistumisesta, ja on suunnitellut aktiivisesti loppuvuoden tapahtumia. Lisäksi haku hallituksenmuodostajaksi aukeaa lokakuun alussa, joten pysykää kuulolla!

Pyry Vartia
Tiedottaja-sihteeri 2021 | Prosessiteekkarit ry
+358445953800 | tiedottajasihteeri@prosessiteekkarit.fi
Kemian tekniikan korkeakoulu | Aalto-yliopisto

Prosessiteekkarit sosiaalisessa mediassa:
Facebook | Instagram | LinkedIn | Flickr | Telegram