I     PROSESSITEEKKARIT

 1. Prosessiteekkareiden kanavat Telegramissa
 2. PT x TiK x SIK säännölliset liikuntavuorot
 3. Palaute yhdistyksen toiminnasta
 4. Prosessiteekkareiden LinkedIn-ryhmä
 5. Hallituksen kokoukset 2023
 6. [TÄRKEÄ] Jäsenrekisterin siirto ja jäsenmaksun suorittaminen
 7. Yhdistyksen yhdenvertaisuusohjesääntö
 8. [UUSI] Yhdistystuotteiden nouto ke 27.9.
 9. [UUSI] Yhdistyksen aamupalahetki ti 10.10.
 10. [UUSI] Huoltoseisakki 9.10.–3.11.

II    CHEM

 1. CHEM-tapahtumat Telegram-kanava
 2. Opintopalaute
 3. CHEM Korkeakoulusitsit ke 4.10.
 4. Online course: Metallurgical Engineering and Technical Analysis of Lifecycle and Sustainability (5 cr)
 5. CHEM-Approt ma 2.10.

III   MUUT

 1. Nyyti ry:n toimintaa syksyllä 2023
 2. Lakinlaskijaiset la 30.9.
 3. Polin appro ke 15.11.
 4. Teekkarispeksin tapahtumia!
 5. Teekkarispeksi etsii uusia tekijöitä!
 6. 151. Teekkariperinneviikko ja -juhla, save the date!
 7. AluInno -alumiinituotekilpailu 2023
 8. PI Roadshow ti 3.10.
 9. Fyysikkospeksi 2023: Sokerina pohjalla
 10. [UUSI] Hae edustajistoon!
 11. [UUSI] Kerro kokemuksistasi Aallosta!
 12. Ehdota uusia arwoisia Pyöreän Tornin Kiltaan!
 13. [UUSI] Otatarhan Ajot 30.9.
 14. Lukkariseminaari – Holveja ja hylkeitä to 5.10.
 15. [UUSI] FSOBP by ABP x Beer Pong Turku 11.11.
 16. [UUSI] Suuri KaupunkisotA! 6.10.
 17. Tiedottaja-sihteerin terveisetMuista maksaa Prosessiteekkareiden jäsenmaksu ja liittyä jäseneksi Kide.appissa
tästä linkistä!

TULEVIA TAPAHTUMIA
ke 27.9. Tilattujen yhdistystuotteiden nouto
la 30.9. Otatarhan Ajot ja Lakinlaskijaiset

ma 2.10. CHEM-Approt
ti 3.10. PI Roadshow
ke 4.10. CHEM Korkeakoulusitsit
to 5.10. Lukkariseminaari – Holveja ja hylkeitä
pe 6.10. Suuri KaupunkisotA!

I        PROSESSITEEKKARIT

1.     Prosessiteekkareiden kanavat Telegramissa

Voit liittyä PT:n Tiedotuskanavalle tästä: https://t.me/joinchat/AAAAAFAZzeI4birVAcfBZg ja #PT-keskusteluryhmään tästä: https://t.me/+aY6xg1c3ogA4Mjc0 Muistakaa liittyä myös CHEM Events -tiedotuskanavalle, johon tiedotetaan yhdistysten tapahtumien lisäksi Kemistikillan, Puunjalostajakillan ja Vuorimieskillan tapahtumista: https://t.me/chemtapahtumat . Tiedotteissa kerrotaan, vaaditaanko tapahtumaan killan jäsenyyttä.

(ylös)

2.     PT x TiK x SIK säännölliset liikuntavuorot

Nappaa mukaasi sisäpelikengät ja suuntaa Otahallin palloiluhalliin joka torstai klo 21–22!
Tiedossa rentoa pelailua TiKkiläisten ja SIKkiläisten kanssa. Lajit vaihtuvat vuoroviikoin. Tervetuloa pelaamaan! Pääset ilmoittautumaan vuoroon alla olevasta linkistä ja seuraamalla kuvaohjeita. Rekisteröitymistä ei tarvita! http://athletiks.nimenhuuto.com

Huomioittehan, että nykyään vuorolle ja pukuhuoneisiin pääsee sisään ainoastaan erillisellä koodilla, jonka voit kysyä @olenkissamiau. Koodi toimii 45 minuuttia ennen ja jälkeen vuoron. Koodia ei saa jakaa yleisesti.

(ylös)

3.     Palaute yhdistyksen toiminnasta

Onko jokin asia mikä vaivaa ja haluaisit muutosta asiaan? Onko jokin onnistunut erityisen hyvin? Voit laittaa anonyymiä palautetta Prosessiteekkareiden sivuilla, ja linkki palautteeseen on myös suoraan tässä.

(ylös)

4.     Prosessiteekkareiden LinkedIn-ryhmä

Kesätyöpaikkoihin hakeminen on ajankohtaista vuoden vaihteen jälkeen, joten hyvänä muistutuksena on LinkedInin käyttö mm. kesätöiden haun apuna! Prosessiteekkareilla on oma LinkedIn-ryhmä, johon kannattaa liittyä!

Ryhmässä löytää helposti kontakteja alaltamme ja korkeakoulustamme ja lisäksi ryhmään julkaistaan kesätyöpaikkailmoituksia alamme yrityksiltämme.

Liittymislinkki ryhmään:  https://www.linkedin.com/groups/13559286/

Prosessiteekkareiden LinkedIn-sivu: https://www.linkedin.com/company/prosessiteekkarit-ry

(ylös)

5.     Hallituksen kokoukset 2023

Tervetuloa seuraamaan Prosessiteekkareiden hallituksen kokouksia! Kokouksen ajankohdan voi tarkistaa yhdistyksen tapahtumakalenterista. Hallitus pitää kokoukset pHuoneella. Seuraava kokous on tiistaina 25.9. klo 17.45.

(ylös)

6.     [TÄRKEÄ] Jäsenrekisterin siirto ja jäsenmaksun suorittaminen

Yhdistyksestä riippumattomista syistä Prosessiteekkarit ry:n jäsenmaksua ei voi enää maksaa lukuvuosi-ilmoittautumisen ja AYY:n jäsenmaksun yhteydessä. Tämän myötä Prosessiteekkareiden jäsenrekisteri siirtyi Kide.app-palveluun 2.8.2023. Prosessiteekkarit ry:n jäsenmaksu maksetaan jatkossa Kide.appin kautta.

Jäsenmaksun suuruus vuodelle 2023 on 8 €. Jäsenyys on voimassa vuoden jäsenyyden hyväksymisestä, mikä tapahtuu liittymistä seuraavassa hallituksen kokouksessa. Prosessiteekkarit ry:n varsinaiseksi jäseneksi liittyvän henkilön on oltava myös Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan jäsen, minkä varmistamiseksi Kide.app-palvelu pyytää Haka-tunnistautumista opiskelijastatuksen todentamiseksi. Huomaathan, että opiskelijastatuksen voi vahvistaa vain yhdelle Kide.app-käyttäjätilille, joten varmista käyttäväsi haluamaasi tiliä ennen tunnistautumista. Mikäli et ole AYY:n jäsen, voit liittyä Prosessiteekkarit ry:n ulkojäseneksi. Ulkojäsenyys ei edellytä voimassa olevaa opiskelijastatusta.

Yhdistyksen jäseneksi pääset liittymään tästä linkistä. Valitsethan huolellisesti oikean jäsenyystyypin.

Muistutuksena vielä, että 1.1.–31.5.2023 välisenä aikana jäsenmaksun maksaneiden henkilöiden jäsenyys on voimassa syyslukukauden 2023 loppuun asti. 1.6.–31.7.2023 aikana liittyneiden henkilöiden jäsenyys on puolestaan voimassa kevätlukukauden 2024 loppuun asti. Molemmissa tapauksissa kyseisten henkilöiden tiedot siirretään vanhasta jäsenrekisteristä uuteen, eikä tämä vaadi toimia kyseisiltä henkilöiltä. Mikäli et halua tietojasi siirrettävän uuteen jäsenrekisteriin, olethan välittömästi yhteydessä jäsenrekisterin ylläpitäjään sähköpostitse rahastonhoitaja@prosessiteekkarit.fi.

(ylös)

7.     Yhdistyksen yhdenvertaisuusohjesääntö

Uuden lukuvuoden mukana tulee myös upouusi yhdistyksen yhdenvertaisuusohjesääntö!
Jokainen yhdistyksen piirissä toimiva henkilö on velvollinen noudattamaan ohjesääntöä, joten tämä viesti kannattaa lukea tarkkaan! Mistä on kyse? Yhdenvertaisuusohjesääntö (tunnetaan myös Code of Conductina eli CoCina) määrittää yhdistyksen pelisäännöt sekä toimintaohjeet niissä tapauksissa, joissa niitä laiminlyödään.

Mitä tämä tarkoittaa? Kaikilla yhdistyksen toimintaan osallistuvilla on oikeus olla oma itsensä mihinkään henkiseen tai fyysiseen ominaisuuteen katsomatta. Yhdistys ei hyväksy häirintää missään muodossa. Yhdenvertaisuuden edistämiseksi yhdistys ottaa käyttöön häirintäyhdyshenkilöt, joiden rekry alkaa syksyn aikana. Miten tämä liittyy sinuun? Osallistumalla yhdistyksen toimintaan sitoudut noudattamaan yhdenvertaisuusohjesääntöä. Niissä tapauksissa, joissa ohjesääntöä laiminlyödään, yhdistyksellä on oikeus määrätä kurinpitotoimenpiteitä.

Jos koet häirintää tapahtumissamme, ota välittömästi yhteyttä yhdistyksen hallituslaiseen tai Code of Conduct -vastaavaan. Löydät yhdenvertaisuusohjesäännön kokonaisuudessaan täältä.

Kysymykset yhdenvertaisuusohjesääntöön liittyen voi ohjata yhdistyksen Code of Conduct -vastaaville.
Hyvää alkavaa lukuvuotta toivottaen, Code of Conduct -vastaavat
@oonahanska @sarasiivola @prosessitikkari @Juhikka

(ylös)

8.     [UUSI] Yhdistystuotteiden nouto ke 27.9.

Keväällä tilattuja yhdistystuotteita on mahdollista noutaa keskiviikkona 27.9. klo 13–15 pHuoneelta. Tällöin on myynnissä myös muita yhdistystuotteita kuten haalarimerkkejä!

(ylös)

9.     [UUSI] Yhdistyksen aamupalahetki ti 10.10.

Onko sinunkin jääkaapissasi pelkkää kaljaa? Olisiko kiva, jos aamukahviin voisi laittaa joskus tilkan maitoakin? 🍼☕️Kauaa ei tarvi kärsiä nälkää ja puutetta, sillä yhdistyksen aamupalahetki on tiistaina. 10.10. alkaen klo 8.🥪🥨 Tarjolla on leivän päälle muutakin kuin ylähuulta, sillä K-Market Otaniemi pitää huolen, että paikalta löytyy tuoretta aamiaistarviketta 🍏🫐

Ota siis kaveri kainaloon ja tule pHuoneelle aloittamaan aamu parhaassa seurassa!

MITÄ: Yhdistyksen aamupalahetki
MISSÄ: pHuoneella
MILLOIN: ti 10.10. klo 8 alkaen.
HINTA: 0€
MIKSI: Koska ei saa skipata aamupalaa

(ylös)

10.   [UUSI] Huoltoseisakki 9.10.–3.11.

Huoltoseisakki

 

Jälleen on yksi syksy aloitettu kunnon tohinalla ja nyt iltojen pimetessä ja opiskelurytmiä etsiessä on hyvä hetki kokeilla myös hyvinvointia. Tätä varten kulttuuri- ja hyvinvointivastaavat ilolla esittävät: PT:n Huoltoseisakki! ⏸🚭

 

Haastamme ja kannustamme koko jäsenistöä osallistumaan hyvinvointijaksoon, jonka aikana keskitytään pienin teoin omaan ja kavereiden hyvinvointiin sekä jaetaan vinkkejä muillekin. Kauden aikana järjestetään myös hyvinvointia tukevaa yhteistä toimintaa💚

Huoltoseisakki päätetään yhteisesti hyvinvointisaunassa, jossa myös kaikki aktiivisesti seisakkiin osallistuvat saavat yllätyspalkinnon🤩

 

Huoltoseisakki alkaa 9.10. ja päättyy 3.11. Tämän kauden aikana järjestetään kolme hyvinvointitapahtumaa, tehdään yhteislähtöjä sekä julkaistaan #PT:seen pieniä haasteita, joilla edistää omaa ja yleistä hyvinvointia. Tarkempaa tapahtumakohtaista tietoa seuraa vielä myöhemmin, mutta varaathan jo nämä ajat kalenteristasi:

 

Ti 10.10. Yhdistyksen aamupala pHuoneella

To 26.10. Yhteislähtö verenluovutukseen Dipoliin

To 26.10. Yhteislähtö Heurekaan

Pe 3.11. Lopetussauna

(ylös)

 

II      CHEM

11.   CHEM-tapahtumat Telegram-kanava

Pysy kärryillä siitä, mitä CHEMillä tapahtuu – liity CHEM-tapahtumat Telegram-kanavalle: https://t.me/chemtapahtumat

 

Kanavalla ilmoitetaan Prosessiteekkareiden, Puunjalostajakillan, Kemistikillan ja Vuorimieskillan tulevista tapahtumista. Tapahtumailmoituksessa lukee, vaaditaanko tapahtumaan osallistumiseen järjestävän yhdistyksen jäsenyyttä.

(ylös)

12.   Opintopalaute

Moikka!

Haluamme muistuttaa teitä kaikkia opintopalautteen tärkeydestä! Opintoihin liittyviin epäkohtiin voidaan reagoida vain, jos olemme niistä tietoisia.

 

Mikäli esimerkiksi kurssin arvosteluperusteet muuttuvat kesken kurssin tai ette saa tenttitulostanne neljässä viikossa, voidaan tilanteeseen puuttua, kun siitä ilmoitetaan opintovastaavalle.

 

Kandiopintoihin liittyvistä opintoasioista voi olla yhteydessä Leeviin:

 1. Sähköpostilla: opintovastaava@prosessiteekkarit.fi
 2. Telegramilla: @leeviha
 3. PT:n nettisivujen nimettömän palautelomakkeen kautta

 

Maisteriopintoihin liittyvistä asioista voi olla yhteydessä kiltojen opintovastaaviin:

KK: @Akseli_Rautakorpi tai palautelomake

PJK: @joonaskovalainen069420 tai palautelomake

VK: @vuorinainen tai palautelomake

 

Lisää tietoa opiskelijan oikeuksista löytyy täältä.

(ylös)

13.   CHEM Korkeakoulusitsit ke 4.10.

Aurinko laskee Niemen taa, Chemtapit lähtevät sitsaamaan…
Valmistaudu liittymään Vuori-Winkyn, DiPTsyn, Puu-Laan ja KKo:n seuraan keskiviikkona 4.10. Servin teletappimaahan! Antennien viritys lähtee käyntiin kello 17, ja show käynnistyy kello 17.30!
Pukeudu siis lempi Chemtapiksesi ja tule mukaan ainutlaatuiseen seikkailuun, jossa tiedossa ruokaa, juomaa, naurua ja laulua! Osaksi tätä pääset 15 € hinnalla, joka maksetaan käteisellä Chemtappimaan portilla.

Ilmoittautuminen sulkeutuu huomenna 26.9. klo 23.55 muuttuen samalla sitovaksi.

Paikkoja on 80 PT:n, 40 KK:n, 40 PJK:n ja 40 VK:n jäsenille.
TL;DR: Mitä? Chemtapit!
Missä? Servin chemtappimaassa (Jämeräntaival 4)
Milloin? 4.10. klo 17 alkaen, gongi 17.30.
Miksi? Koska CHEM <3
Mitä maksaa? 15 € käteisellä
DC? Teletapit

(ylös)

14.   Online course: Metallurgical Engineering and Technical Analysis of Lifecycle and Sustainability (5 cr)

New online course CHEM-C2480 Metallurgical Engineering and Technical Analysis of Lifecycle and Sustainability (5 credits) is available for independent study in periods I-V.  All CHEM students are welcome!  In this course, you will learn about the role of metals in modern society and climate change prevention. You will gain fundamental knowledge of metals, their properties and applications. You will also learn about the lifecycle of metals, the impact of metals on sustainability and their role in circular economy.
Enrollment period: 31.7-15.12.2023 or 1.1-31.05.2024
More information in SISU. You can also contact the responsible teacher: anna.klemettinen@aalto.fi

(ylös)

15.   CHEM-Approt ma 2.10.

CHEMin opiskelijoiden oma leikkimielinen appro, CHEM-Approt on täällä taas! Illan aikana pääsee tutustumaan CHEMin toimikuntiin ja kiltoihin sekä Otaniemen baareihin ja kauppoihin tässä leikkimielisessä rastikiertelyhenkisessä approssa. CHEM-Approt toteutetaan pussikaljatyylillä eli omat juomat voi ottaa halutessaan mukaan. Tietyillä pisteillä voi myös ostaa juotavaa. Tapahtuman jatkot järjestetään OK20:ssa! Tapahtuma on avoin koko CHEMille, ja mahdollisuus osallistua kaikille akateemisesta iästä riippumatta taataan kiintiöillä ilmoittautumisessa. Ilmoittautuminen sulkeutuu tiistaina 26.9. klo 23.55 Prosessiteekkareiden ilmomasiinassa täällä.

MITÄ: CHEM-Approt
MISSÄ: Otaniemessä, jatkot OK20
MILLOIN: Maanantaina 2.10. klo 17 ->
DC: Haalarit (jos on), ulkoiluun ja approiluun sopivat vaatteet
MIKSI: Koska CHEM!!

(ylös)

III     MUUT

16.   Nyyti ry:n toimintaa syksyllä 2023

Tiesitkö vielä Nyyti ry:n tarjoamasta toiminnasta ja tuesta opiskelijoille?
Olet sitten uusi tai jatkava opiskelija tai opiskelijoiden parissa toimiva, niin muistathan aloittaa rauhassa ja omia fiiliksiäsi kuunnellen!
Opiskelija tsekkaa Opintoihin palaajan pakettimme täältä, josta löytyy tarkemmin vinkkejä ja tukea opintoihin paluuseen.

MiehenTila on korkeakouluissa opiskelevien nuorten miesten (18–29 v) mielenterveyden ja hyvinvoinnin tukemiseen keskittyvä hanke. Hanke tarjoaa mahdollisuuden miesten väliseen matalan kynnyksen vertaistukeen, yksilöohjaukseen sekä omaehtoiseen työskentelyyn. Toimintaan voi osallistua maksutta, mistä päin Suomea tahansa.
MiehenTila-vertaisryhmät on tarkoitettu korkeakouluissa opiskeleville 18–29-vuotiaille miehille, jotka ovat halukkaita jakamaan kokemuksia jaksamisesta sekä vahvistamaan omaa mielenhyvinvointiaan. Olet tervetullut ryhmään omana itsenäsi elämäntilanteesta riippumatta. Ryhmään osallistuminen ei edellytä diagnoosia, lähetettä, traumaa tai kriisiä – halu keskustella riittää.
Ilmoittautuminen ryhmiin on avoinna. Ilmoittautumaan pääset täältä: Vertaisryhmät, Yksilöohjaus
Lisätietoa molemmista osoitteesta www.miehentila.fi

Mukavaa syksyä toivottaa koko Nyyti ry:n väki <3

Lisätietoja:

www.nyyti.fi

www.facebook.com/nyytiry

(ylös)

17.   Lakinlaskijaiset la 30.9.

Syyskuun päättyessä on aika laittaa lakit talviteloille, ja mikä olisikaan parempi tapa juhlistaa tätä kuin perinteiset Lakinlaskijaiset 30.9.! Ja vaikka lakkia ei vielä löytyisikään, olet tervetullut nauttimaan huippuartisteista Dipolin syvyyksiin.

Liput Lakinlaskijaisiin myynnissä Kide.Appissa täällä!

Ajantasaiset tiedot tapahtumasta löydät Telegramista @lakinlaskijaiset 🔱

(ylös)

18.   Polin appro ke 15.11.

Legendaarisiksi muodostuneet Polin approt valtaavat jälleen Helsingin keskustan kuppilat keskiviikkona 15.11. Vedä siis haalarit yllesi ja suuntaa huikealle kierrokselle itäiseen satamakaupunkiin. Tapahtumaan ovat enemmän kuin tervetulleita kaikki opiskelijat, opiskelijamieliset ja muut approintoilijat. Baarikiertely huipentuu jatkoihin Apollo Night Clubilla, jossa approkansaa viihdyttävät huikeat artistit .
Jos olet jo malttamaton approilija ja marraskuu tuntuu vielä kaukaiselta, Polin approa varten voit lämmitellä Dipolin appron merkeissä keskiviikkona 25.10. tutussa ja turvallisessa Otaniemessä.
Dipolin ja Polin appron yhteisliput tulevat myyntiin lokakuun aikana, lisätietoa tulossa pian! Jos ensimmäisessä lipunmyynnissä ei vielä onnista, älä huoli, sillä Polin approilla on myös oma lipunmyynti myöhemmin syksyllä. Seuraathan @polinappro -kanavaa tg:ssä tarkempia lipunmyyntiaikatauluja varten. Kaikki tarvittava informaatio sekä Dipolin että Polin approsta julkaistaan tällä tg-kanavalla.
Tämän lisäksi voit seurata tiedonkulkua Instagramissa @teekkarijaosto!

(ylös)

19.   Teekkarispeksin tapahtumia!

Kaipaako elämäsi väriä, musiikkia ja improvisaatiota? Teekkarispeksin syyskauden toiminta starttaa improvisaatiokursseilla, uusien illalla sekä vanhan speksin katseluillalla!

Vanhan speksin katseluilta järjestetään tiistaina 26.9 klo 18 Oubsin studiolla. Tervetuloa vanhat ja uudet tekijät katsomaan vanhaa Teekkarispeksiä ja fiilistelemään tulevaa produktiota!
Syksyllä etsimme tekijöitä vuoden 2024 produktioon, Produktio-ilmoittautuminen avattiin 18.9, lisätietoja osoitteesta https://teekkarispeksi.fi/mukaan-produktioon/

Teekkarispeksin tiedotuskanavalle voi liittyä telegramissa: info.speksi.fi
Lisäinfoa produktiosta ja kursseista saa Teekkarispeksin tuottajilta: Olli
(@Uulafff), Pinja (@pinxxxton) ja Noora (@noorapermi)

(ylös)

20.   Teekkarispeksi etsii uusia tekijöitä!

Tekijöiden haku Teekkarispeksin ensi kevään produktioon aukesi maanantaina 18.9!
Etsimme tekijöitä kaikkiin osa-alueisiin näyttelijöistä tanssijoihin ja bändiin, unohtamatta maskeeraajia, puvustajia, tekniikkaa, markkinointia, graafista tuotanto, lavastajia yms. Joihinkin osa-alueisiin on lisäksi erillinen haku, ja ensimmäiset haku-DL:t ovat jo lokakuussa:

Näyttelyhaku DL su 22.10.
Bändihaku DL su 22.10.
Tanssihaku DL su 22.10.

Ilmoittaudu mukaan täällä! http://produktiohaku2024.speksi.fi
Ilmoittautuminen sulkeutuu 5.11.2023 Tarkemmat tiedot löytyvät osoitteesta https://teekkarispeksi.fi/mukaan-produktioon/

Ilmoittautuminen speksin impro- ja tanssikursseille on auki osoitteessa https://teekkarispeksi.fi/mukaan-speksiin/kursseille/  Ensimmäiset tanssikurssit ovat jo 23.9!

Lisätietoja saa Teekkarispeksin tuottajilta: tuottajat@teekkarispeksi.fi.

(ylös)

21.   151. Teekkariperinneviikko ja -juhla, save the date!

Huh huh miten se onkin jo syksy! Jos kaikki perinteet pitävät paikkansa, voi se tarkoittaa vain yhtä asiaa! 151. Teekkariperinnejuhlaa vietetään lauantaina 18.11. ja Teekkariperinneviikkoa 13.–19.11.

(ylös)

22.   AluInno -alumiinituotekilpailu 2023

Alumiinituotteet-toimialaryhmä järjestää nyt neljännen kerran AluInno-alumiinituotekilpailun, jossa on kaksi erillistä sarjaa: yrityssarja yrityksille ja henkilösarja esimerkiksi opiskelijoille tai vastavalmistuneille tai muuten alumiinista kiinnostuneille.
Kilpailun tarkoituksena on edistää alumiinin käyttöä Suomessa ja tuoda alumiinia tunnetummaksi sopivana materiaalina erilaisiin tarkoituksiin.

● Yrityssarja on tarkoitettu kaikille yrityksille, jotka ovat hyödyntäneet alumiinia innovatiivisesti
joko omassa tuotteessaan tai palvelussaan tai ovat edistäneet alumiinin käyttöä uudenlaisiin
kohteisiin. Kilpailutyö voi olla joko täysin uusi tai jo olemassa oleva konsepti.
● Henkilösarjaan voi vapaasti osallistua kuka tahansa yksityishenkilö. Voit olla esimerkiksi opiskelija, vastavalmistunut tai jo eläkkeellä. Ehdokastyön aiheen tulee liittyä innovatiiviseen alumiinin käyttöön tai alumiinin käytön edistämiseen Suomessa.

► Kilpailuun osallistuminen on maksutonta
► Kummankin sarjan voittajatyö palkitaan 2000 € rahapalkinnolla, muille finalisteille maksetaan kulukorvaus.
► Kilpailuaika päättyy 6.10.2023 ja kilpailun parhaimmisto palkitaan Alumiinipäivillä Lahdessa 21-22.11.23.

Lisätietoa ja osallistumisohjeet löytyvät täältä: www.aluinno.fi/  ja tämän sähköpostin liitteenä.

(ylös)

23.   PI Roadshow ti 3.10.

Puunjalostusinsinöörit ry järjestää Roadshow-tapahtuman tiistaina 3.10. Otaniemessä sijaitsevassa PI:n toimistolla kattoterassilla! Tapahtumaan osallistuu monipuolisesti alan Suomen biotuotealan yrityksiä. Tapahtumassa on varattu tila yrityksiin tutustumiseen, ja heillä on tarjolla niin opinnäyte- ja kesätyöpaikkoja sekä esittelyitä tulevaisuuden työpaikoista motivoituneille opiskelijoille.

 

Tapahtumaa varten on käytössä myös kattoterassin sauna sekä grillissä paistuu hot dogit, tarjolla on myös lisäksi kahvia ja virvokkeita!

 

Ilmoittautuminen tapahtumaan sulkeutuu torstaina 27.9., ilmoittautuminen tapahtuu täällä.

(ylös)

24.   Fyysikkospeksi 2023: Sokerina pohjalla

Fyysikkospeksi 2023 esittää: Sokerina pohjalla!

Hampaiden valtakunnassa hammaskeijut ja -peikot kilpailevat halutuimmasta resurssista – hampaista. Kuinka käy, kun maineenkipeä keijurikollinen ja kruunun perivä keijujen prinsessa ajautuvat viheliään valtapelin keskelle.
Nousevatko he taistoon vallanhimoa vastaan vai viekö itsekkyys heidät mennessään?

Iske hampaasi kiinni syksyn kutkuttavimpaan speksimusikaaliin. Esitykset Espoon Louhisalissa 17.–24.10. Liput Kide.appissa nyt! Lisätiedot: https://fyysikkospeksi.fi

(ylös)

25.   [UUSI] Hae edustajistoon!

Älä tyydy huuteluun, hae edustajistoon!

Haluatko vaikuttaa konkreettisesti AYY:n toimintaan ja muun muassa siihen, mihin jäsenmaksurahasi käytetään? Jos vastasit kyllä, lähde ehdolle edustajistoon eli edariin! Edarissa päätetään AYY:n tärkeimmistä asioista, kuten budjetista, säännöistä ja rakennushankkeista. Syksyn vaaleissa valitaan taas 45 uutta ja innokasta opiskelijajäsentä edariin kahden vuoden kaudelle.

Vielä ehdit asettua ehdolle, sillä ilmoittautumisaikaa on 2.10. klo 16 saakka. Ehdolle kannattaa asettua vaaliliiton listalla; voit tutustua vaaliliittoihin osoitteessa https://www.ayy.fi/fi/edustajistovaalit/vaaliliitot-2023 . Mitä vielä odotat?

Lisätietoja: ayy.fi/vaalit

CHEM-vaaliliitto:

Mikäli haluat lähteä ajamaan Kemian tekniikan korkeakoulun asioita, voi lähteä CHEM-vaaliliitossa ehdolle. Lisätietoa saat kysymällä Telegramissa @Torpedoboi. Voit myös suoraan liittyä tähän Telegram-ryhmään.

(ylös)

26.   [UUSI] Kerro kokemuksistasi Aallosta!

Etsimme opiskelijoita erilaisista taustoista ja eri aloilta kertomaan kokemuksistaan Aallossa. Voit olla opiskelijajärjestöaktiivi, hardcore-opiskelija tai mitä vaan näiden väliltä. Tärkeintä on, että olet valmis tekemään kurkistuksen arkeesi ja näyttämään, millaista opiskelu Aallossa on. Sisällöt ja tapahtumat on suunnattu ensisijaisesti nuorille, jotka harkitsevat hakemista yliopistoon.

Täytä lomake ja kerro, mitkä vaihtoehdot kiinnostavat sinua eniten! Olemme opiskelijoihin yhteydessä sitä mukaa, kun tarvitsemme apua sisältöihin. Voi lukea lisää tavoista vaikuttaa allaolevasta valikosta. Kiinnostuksen osoittaminen ei sido sinua mihinkään.

Linkki lomakkeeseen

(ylös)

27.   Ehdota uusia arwoisia Pyöreän Tornin Kiltaan!

Ehdota uusia arwoisia Pyöreän Tornin Kiltaan! Arwoisaksi tulee ehdottaa henkilöitä, jotka ovat pian tai juuri valmistuneita, osoittaneet pitkäjänteistä harrastuneisuutta ja mielenkiintoa teekkarikulttuuria tai samanhenkistä Aalto-yhteisön toimintaa kohtaan, sekä toimineet aktiivisesti ylioppilaskunnassa tai sen piirissä toimivissa yhdistyksissä.

Ehdotuksen voi tehdä:
• Sinä
• Minä
• Useampi henkilö
• Kilta tai yhdistys
• Muu yhteisö
• Kaikki edeltävät yhdessä

Lähetä ehdotuksesi viimeistään 15.10. klo 23.59 osoitteessa: https://lomake.ayy.fi/ptk/ehdota-uusia-arwoisia/
Lisätietoja PTK:sta ja arwoisista: http://ptk.ayy.fi/

(ylös)

28.   [UUSI] Otatarhan Ajot 30.9.

Otatarhan Ajot ovat taas täällä! Tässä perinteisessä kilpailussa omat ajokkinsa rakentaneet joukkueet pääsevät kisaamaan toisiaan vastaan Alvarin aukion suojissa. Ilmoittaudu mukaan tapahtumaan tai tule paikalle seuraamaan kisoja syyskuun viimeisenä päivänä lauantaina 30.9. klo 12-16! Karsinnat alkavat klo 13. Lisätietoja sekä ilmolinkki kilpailuun löytyy tapahtumasivulta.

Ps. Ihmetteletkö mitä tehdä Otatarhan Ajojen ja Lakinlaskijaisten välissä? Älä huolehdi, sillä smökissä IE pitää tunnelmaa katossa avoimien LL etkojen merkeissä 16-20!

(ylös)

 

29.   Lukkariseminaari – Holveja ja hylkeitä to 5.10.

Tarunhohtoinen CthLuTcu on herännyt syvästä unestaan ja muinaisten valssi soi pimeydessä. Auta suojelemaan yhteisöämme ja varmista, että illan päätteeksi hylje elää. Roolipelin siivittämät sitsit ovat täynnä muuttujia noppien määrätessä seurueenne kohtalon.

LuTku ylpeänä esittää: Fantasiateemainen syksyn lukkariseminaari torstaina 5.10.2023! Otakaari 20 tavernan yläparven ovet aukeavat klo 18 ja gongi kumahtaa klo 18.30. Mukaan mahtuu 50 nopeinta ilmoittautujaa ja ilmoittautumisen yhteydessä voit perinteisten tietojen lisäksi merkitä, tuletko paikalle tapahtumia suu ymmyrkäisenä seuraavana NPC:nä vai haluatko vaikuttaa ja osallistua illan kulkuun. Ilmoittautuminen aukesi Kide.appissa keskiviikkona 20.9. klo 12:00 ja sulkeutuu perjantaina 29.9. klo 23:59. Seikkailu kustantaa 16 euroa ja tapahtuman jatkoilla on mahdollisuus saunoa. Lisätiedot & kysymykset telegramissa @lukkaritirehtoori.

TLDR;
Mitä: Lukkariseminaari; Holveja&Hylkeitä
Missä: OK20 yläkerta
Milloin: 5.10. klo 18:00, gongi 18.30
Kenelle: Laulukulttuurin ja hylkeiden ystäville
DC: Tarunhohtoinen fantasia

(ylös)

30.   [UUSI] FSOBP by ABP x Beer Pong Turku 11.11.

Syksyn mahtavin urheilutapahtuma häämöttää jo, eli Finnish Series of Beer Pong (FSOBP)! 🍺👏🤩🥳 Tänä vuonna isäntinä toimivat Aalto Beer Pong & Beer Pong Turku!

 

Tämän Suomen kovimman Beer Pong -turnauksen pääpalkintona on edustusmatka Eurooppaan. Palkintoon sisältyy lennot, majoitus ja turnausliput! (Aina 500 euroon asti). Luvassa on myös muita huikeita palkintoja, vaikka et yltäisi pääpalkintoon asti! Turnaus järjestetään lauantaina 11.11.2023 n. klo 12.00 alkaen Helsingin Kaivohuoneella. Turnauksen Early Bird -lippuja on myynnissä enää muutama päivä, kun lipun hinta nousee 20 €:sta 24 euroon 1.10. alkaen, joten toimi nopeasti!

 

Osta itsellesi liput ja tutustu turnauksen tarkempiin tietoihin kide.app:stä: https://kide.app/events/c87cf224-03f9-408b-87e9-14bbcb3989a0

(ylös)

31.   [UUSI] Suuri KaupunkisotA! 6.10.

Nyt on aika näyttää vastustajajoukkueille pallokaapin paikka ja palata huolettomien ala-asteaikojen tunnelmiin!🤸🏼‍♀️🤾‍♀️⛹️‍♂️

 

Suuri kaupunkisotA! kokoaa opiskelijakansan innokkaimmat linnoituksenrakentajat ja leikkimielisimmät liikuntasalisissit taistelemaan Otaniemen Unisportin C-hallin valtauksesta.🎖

Ilmoittaudu peleihin yksin tai haali mukaan muutkin ala-asteen ykköslajin ystävät! Joukkueet muodostetaan paikan päällä. Aiempaa kokemusta peleistä ei tarvi ja pelit ovat rentoja ja hauskoja! Peleihin mahtuu maksimissaan 90 henkilöä.

Kaupunkisodassa 15–30 pelaajan joukkueet rakentavat linnoitukset liikuntasalin välineistöstä ja piilottavat “pelitimantin” rakennelmansa kätköihin. Pelin alettua joukkueet etenevät kohti vastustajan linnoitusta tavoitteenaan kaapata kaikki varastettavat aarteet. Joukkueet ovat kuitenkin vastapuolen kiivaan pallotulen kohteena. Osuman saatuaan pelaaja poistuu kentältä odottamaan joukkuetovereiden pelastustoimenpiteitä.

Pelin säännöt voit lukea vielä täältä! 😎

 

Pelien jälkeen tapahtumalla on ilmaiset saunajatkot osallistujille Rantasaunalla, jossa pääsee saunomaan, virkistymään paljuun ja rentoutumaan perjantain merkeissä.

 

MITÄ? KaupunkisotA!

MISSÄ? Unisportin Otahalli, monitoimihalli C-lohko (Otaranta 6), jälkilämmöt Rantsulla

MILLOIN? Pe 6.10. klo 12-14, sauna 14 ->

HINTA? Ilmainen!

PUKUKOODI: Liikuntavarustus

ILMO: https://www.prosessiteekkarit.fi/ilmo/event/247  alkoi pe 22.9. klo 14

(ylös)

32.   Tiedottaja-sihteerin terveiset

Hyvää maanantaita! Lämmönsiirtoviikko oli huikeaakin huikeampi, ja nyt on aika keskittyä taas opiskeluun, kunnes ensi viikolla on taas kunnon CHEM-pöhinöiden aika approjen ja sitsien merkeissä! Viikon klisee: ”Life’s too short not to have fun.”

Anna Savola
Tiedottaja-sihteeri 2023 | Prosessiteekkarit ry
+358400876287 | tiedottajasihteeri@prosessiteekkarit.fi
Kemian tekniikan korkeakoulu | Aalto-yliopisto

Prosessiteekkarit sosiaalisessa mediassa:
Facebook | Instagram | LinkedIn | Flickr | Telegram