I     PROSESSITEEKKARIT

 1. Prosessiteekkareiden kanavat Telegramissa
 2. PT x TiK x SIK säännölliset liikuntavuorot
 3. Palaute yhdistyksen toiminnasta
 4. Prosessiteekkareiden LinkedIn-ryhmä
 5. Hallituksen kokoukset 2023
 6. [TÄRKEÄ] Jäsenrekisterin siirto ja jäsenmaksun suorittaminen
 7. 3+ Cocktail-ilta pe 15.9.
 8. Lämmönsiirto XI:n vuosijuhlaexcursio ke 20.9.
 9. Murder Mystery Sitsit ti 12.9.
 10. Yhdistyksen yhdenvertaisuusohjesääntö
 11. [UUSI] Kylmävalssaus ti 19.9.
 12. [UUSI] Lämmönsiirtobileet to 21.9.
 13. [UUSI] Lippuja Lämmönsiirto XI:n sillikselle
 14. [UUSI] Yhteislähtö Fyysikkospeksiin 23.10.

II    CHEM

 1. CHEM-tapahtumat Telegram-kanava
 2. Opintopalaute
 3. Kemian tekniikan korkeakoulun maisteriportfoliouudistus
 4. Kasperin kisat 29.9.
 5. [UUSI] CHEM Korkeakoulusitsit ke 4.10.
 6. [UUSI] Online course: Metallurgical Engineering and Technical Analysis of Lifecycle and Sustainability (5 cr)
 7. [UUSI] Kemiat kohtaa 2023 13.–15.10.

III   MUUT

 1. Nyyti ry:n toimintaa syksyllä 2023
 2. Opiskelijoiden lentopallon SM-kisat 23.–24.9.
 3. Lakinlaskijaiset la 30.9.
 4. Polin appro ke 15.11.
 5. Otacruise 26.-28.11.
 6. Teekkarispeksin tapahtumia!
 7. 151. Teekkariperinneviikko ja -juhla, save the date!
 8. Taekwondon alkeiskurssi alkaa 17.9.
 9. [UUSI] Pro Farm Group etsii työntekijää Regulatory Compliance Administrator -tehtävään
 10. [UUSI] AluInno -alumiinituotekilpailu 2023
 11. [UUSI] PI Roadshow ti 3.10.
 12. [UUSI] Fyysikkospeksi 2023: Sokerina pohjalla
 13. [UUSI] Ryhdy kampusoppaaksi!
 14. [UUSI] Alvarin Appro to 12.10.
 15. Tiedottaja-sihteerin terveisetMuista maksaa Prosessiteekkareiden jäsenmaksu ja liittyä jäseneksi Kide.appissa
tästä linkistä!

TULEVIA LIPUNMYYNTEJÄ

ti 12.9. Kylmävalssaus (ti 19.9.) klo 12.00
ti 12.9. Kemiat kohtaa (13.-15.10.) klo 15.00 (kaikki kiintiöt avoimia)

TULEVIA TAPAHTUMIA
to 14.9. PT x Athene goes Megazone
pe 15.9. 3+ Cocktail-ilta
ti 19.9. Kylmävalssaus
ke 20.9. Vuosijuhlaexcursio
to 21.9. Lämmönsiirtobileet
la 23.9. Lämmönsiirto XI

I        PROSESSITEEKKARIT

1.     Prosessiteekkareiden kanavat Telegramissa

Voit liittyä PT:n Tiedotuskanavalle tästä: https://t.me/joinchat/AAAAAFAZzeI4birVAcfBZg ja #PT-keskusteluryhmään tästä: https://t.me/+aY6xg1c3ogA4Mjc0 Muistakaa liittyä myös CHEM Events -tiedotuskanavalle, johon tiedotetaan yhdistysten tapahtumien lisäksi Kemistikillan, Puunjalostajakillan ja Vuorimieskillan tapahtumista: https://t.me/chemtapahtumat . Tiedotteissa kerrotaan, vaaditaanko tapahtumaan killan jäsenyyttä.

(ylös)

2.     PT x TiK x SIK säännölliset liikuntavuorot

Nappaa mukaasi sisäpelikengät ja suuntaa Otahallin palloiluhalliin joka torstai klo 21–22!
Tiedossa rentoa pelailua TiKkiläisten ja SIKkiläisten kanssa. Lajit vaihtuvat vuoroviikoin. Tervetuloa pelaamaan! Pääset ilmoittautumaan vuoroon alla olevasta linkistä ja seuraamalla kuvaohjeita. Rekisteröitymistä ei tarvita! http://athletiks.nimenhuuto.com

Huomioittehan, että nykyään vuorolle ja pukuhuoneisiin pääsee sisään ainoastaan erillisellä koodilla, jonka voit kysyä @olenkissamiau. Koodi toimii 45 minuuttia ennen ja jälkeen vuoron. Koodia ei saa jakaa yleisesti.

(ylös)

3.     Palaute yhdistyksen toiminnasta

Onko jokin asia mikä vaivaa ja haluaisit muutosta asiaan? Onko jokin onnistunut erityisen hyvin? Voit laittaa anonyymiä palautetta Prosessiteekkareiden sivuilla, ja linkki palautteeseen on myös suoraan tässä.

(ylös)

4.     Prosessiteekkareiden LinkedIn-ryhmä

Kesätyöpaikkoihin hakeminen on ajankohtaista vuoden vaihteen jälkeen, joten hyvänä muistutuksena on LinkedInin käyttö mm. kesätöiden haun apuna! Prosessiteekkareilla on oma LinkedIn-ryhmä, johon kannattaa liittyä!

Ryhmässä löytää helposti kontakteja alaltamme ja korkeakoulustamme ja lisäksi ryhmään julkaistaan kesätyöpaikkailmoituksia alamme yrityksiltämme.

Liittymislinkki ryhmään:  https://www.linkedin.com/groups/13559286/

Prosessiteekkareiden LinkedIn-sivu: https://www.linkedin.com/company/prosessiteekkarit-ry

(ylös)

5.     Hallituksen kokoukset 2023

Tervetuloa seuraamaan Prosessiteekkareiden hallituksen kokouksia! Kokouksen ajankohdan voi tarkistaa yhdistyksen tapahtumakalenterista. Hallitus pitää kokoukset pHuoneella. Seuraava kokous on tiistaina 12.9. klo 17.45.

(ylös)

6.     [TÄRKEÄ] Jäsenrekisterin siirto ja jäsenmaksun suorittaminen

Yhdistyksestä riippumattomista syistä Prosessiteekkarit ry:n jäsenmaksua ei voi enää maksaa lukuvuosi-ilmoittautumisen ja AYY:n jäsenmaksun yhteydessä. Tämän myötä Prosessiteekkareiden jäsenrekisteri siirtyi Kide.app-palveluun 2.8.2023. Prosessiteekkarit ry:n jäsenmaksu maksetaan jatkossa Kide.appin kautta.

Jäsenmaksun suuruus vuodelle 2023 on 8 €. Jäsenyys on voimassa vuoden jäsenyyden hyväksymisestä, mikä tapahtuu liittymistä seuraavassa hallituksen kokouksessa. Prosessiteekkarit ry:n varsinaiseksi jäseneksi liittyvän henkilön on oltava myös Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan jäsen, minkä varmistamiseksi Kide.app-palvelu pyytää Haka-tunnistautumista opiskelijastatuksen todentamiseksi. Huomaathan, että opiskelijastatuksen voi vahvistaa vain yhdelle Kide.app-käyttäjätilille, joten varmista käyttäväsi haluamaasi tiliä ennen tunnistautumista. Mikäli et ole AYY:n jäsen, voit liittyä Prosessiteekkarit ry:n ulkojäseneksi. Ulkojäsenyys ei edellytä voimassa olevaa opiskelijastatusta.

Yhdistyksen jäseneksi pääset liittymään tästä linkistä. Valitsethan huolellisesti oikean jäsenyystyypin.

Muistutuksena vielä, että 1.1.–31.5.2023 välisenä aikana jäsenmaksun maksaneiden henkilöiden jäsenyys on voimassa syyslukukauden 2023 loppuun asti. 1.6.–31.7.2023 aikana liittyneiden henkilöiden jäsenyys on puolestaan voimassa kevätlukukauden 2024 loppuun asti. Molemmissa tapauksissa kyseisten henkilöiden tiedot siirretään vanhasta jäsenrekisteristä uuteen, eikä tämä vaadi toimia kyseisiltä henkilöiltä. Mikäli et halua tietojasi siirrettävän uuteen jäsenrekisteriin, olethan välittömästi yhteydessä jäsenrekisterin ylläpitäjään sähköpostitse rahastonhoitaja@prosessiteekkarit.fi.

(ylös)

7.     3+ Cocktail-ilta pe 15.9.

Oletko kyllästynyt laimeaan Rainbow-toniciin ja iänikuiseen Giniin muovimukissa? Olisiko aika heittää suolakurkkuseltzerit viemäriin ja virkistää makuaistiasi hienostuneemmilla kokemuksilla?

Nyt on hetkesi, sillä seniorivastaavat järjestävät tunnelmallisen 3+ Cocktail-illan 15.9! Tapahtuma järjestetään Otarannan kerhotilalla klo 18 ja mukaan mahtuu 20 nopeinta herkuttelijaa! Kolmen drinkin ainekset ja ohjeistuksen sisältävän paketin lunastat itsellesi 12 eurolla. Halutessaan drinkit voi tehdä myös holittomana! Ilmoittautuminen on auki ilmomasiinassa ja sulkeutuu tänään 11.9. klo 23.55.
HUOM! 3+ tapahtumat on suunnattu kolmannen vuoden opiskelijoille ja heitä aiemmin alottaneille.
Mitä: 3+ Cocktail-ilta
Missä: Otarannan kerhotila, Otaranta 8 B
Milloin: pe 15.9.
Mitä maksaa: 12€ (sisältää kolme juomaa)
DC: Musta (kukaan ei huomaa, vaikka sheikkeristä vähän roiskuisi syliin)

(ylös)

8.     Lämmönsiirto XI:n vuosijuhlaexcursio ke 20.9.

Prosessiteekkareiden Lämmönsiirto XI vuosijuhlaviikon perinteinen vuosijuhlaexcursio tulee jälleen! Tänä vuonna suuntaamme Harjavaltaan Boliden Harjavallan tehtaille! Boliden Harjavallan prosessit perustuvat kierrätysmetallien ja rikasteiden hydro- ja pyrometallurgiseen jalostukseen. Tuotanto käynnistyi Harjavallassa vuonna 1936, ja vuonna 2004 tehtaat liitettiin osaksi Bolidenia. Tehtaiden päätuotteita ovat kupari, nikkeli, kulta ja hopea. Sivutuotteena tehtaat valmistavat rikkihappoa, jonka tuotantomäärä vuonna 2022 oli yli 700 000 tonnia. Bolidenin Harjavallan tehtaat, mukaan lukien Länsi-Euroopan ainut nikkelisulatto, ovat tärkeä osa Harjavallan suurteollisuuspuistoa, jossa työskentelee lähes 20 eri yritystä yli 300 hehtaarin alueella. Excursiolle lähdetään keskiviikkona 20.9. klo 8.00 ja takaisin Otaniemeen palataan yömyöhään samana päivänä yhteisen rennon ja mukavan iltaohjelman jälkeen. Kannattaa siis varata excursiota varten koko päivä!

Vuosijuhlaexcursio on tänäkin vuonna täysin ilmainen Prosessiteekkareiden jäsenille ja 36 nopeinta jäsentä mahtuu mukaan!

TL; DR
MITÄ? Vujuexcursio Boliden Harjavaltaan
MILLOIN? Keskiviikkona 20.9.2023
MIKSI? Koska kyseessä on mitä mainioin excursio ja mitä maistuvin illanvietto
DC? Smart casual ja teekkarilakki (jos löytyy)!
MITÄ MAKSAA? 0 €!

(ylös)

9.     Murder Mystery Sitsit ti 12.9.

Hello! PT IntCo wants to organize a fun get together, but things have gone horribly wrong… A valued member has been murdered! You see, it all started out with a sitsit, but got completely disrupted by the unexpected turn of events. Everything was put on hold and now we urgently need some courageous PTs to help solve the mystery and bring peace to campus! Join the mystery on Tuesday 12.9. at 18.00 to experience how the story ends. For good vibes, please come in cocktail attire.
Luckily the chef prepared the food beforehand, so you won’t be left hungry. And last but not least, sauna is included afterwards 😀

Tldr:
What? Murder Mystery
Where? Gorsu, JMT 5
When? Tue 12.9. at 18.00
What to wear? Cocktail + sauna
Cost? Free
Why? Because we cannot have a murderer roaming free on campus!

(ylös)

10.   Yhdistyksen yhdenvertaisuusohjesääntö

Uuden lukuvuoden mukana tulee myös upouusi yhdistyksen yhdenvertaisuusohjesääntö!
Jokainen yhdistyksen piirissä toimiva henkilö on velvollinen noudattamaan ohjesääntöä, joten tämä viesti kannattaa lukea tarkkaan! Mistä on kyse? Yhdenvertaisuusohjesääntö (tunnetaan myös Code of Conductina eli CoCina) määrittää yhdistyksen pelisäännöt sekä toimintaohjeet niissä tapauksissa, joissa niitä laiminlyödään.

Mitä tämä tarkoittaa? Kaikilla yhdistyksen toimintaan osallistuvilla on oikeus olla oma itsensä mihinkään henkiseen tai fyysiseen ominaisuuteen katsomatta. Yhdistys ei hyväksy häirintää missään muodossa. Yhdenvertaisuuden edistämiseksi yhdistys ottaa käyttöön häirintäyhdyshenkilöt, joiden rekry alkaa syksyn aikana. Miten tämä liittyy sinuun? Osallistumalla yhdistyksen toimintaan sitoudut noudattamaan yhdenvertaisuusohjesääntöä. Niissä tapauksissa, joissa ohjesääntöä laiminlyödään, yhdistyksellä on oikeus määrätä kurinpitotoimenpiteitä.

Jos koet häirintää tapahtumissamme, ota välittömästi yhteyttä yhdistyksen hallituslaiseen tai Code of Conduct -vastaavaan. Löydät yhdenvertaisuusohjesäännön kokonaisuudessaan täältä.

Kysymykset yhdenvertaisuusohjesääntöön liittyen voi ohjata yhdistyksen Code of Conduct -vastaaville.
Hyvää alkavaa lukuvuotta toivottaen, Code of Conduct -vastaavat
@oonahanska @sarasiivola @prosessitikkari @Juhikka

(ylös)

11.   [UUSI] Kylmävalssaus ti 19.9.

Lämmönsiirtoviikko lähestyy ja niin myös Kylmävalssaus! Kaipaako wanhojen tanssien askeleet muistin virkistystä Lämmönsiirtoa varten? Tai oletko aina halunnut päästä tanssahtelemaan disco-musiikin tahtiin? Tänä vuonna Kylmävalssauksessa on mahdollisuus päästä opettelemaan wanhojen tanssien askeleita sekä discotanssin alkeita matalalla kynnyksellä! Wanhojen tanssit tanssitaan Lämmönsiirron pääjuhlassa launtaiana 23.9., mutta Kylmävalssaukseen saa myös osallistua, vaikka ei pääjuhlaan pääsisikään. Lähestyvän vuosijuhlan kunniaksi Kylmävalssaus järjestetään Design Factoryllä tiistaina 19.9. klo 18–21. Ilmoittautuminen tapahtumaan aukeaa 12.9. klo 12 Ilmomasiinassa ja sulkeutuu maanantaina 18.9. klo 18.00.

MITÄ: Wanhat tanssit ja disco
MILLOIN: Tiistaina 19.9. klo 18–21
MISSÄ: Design factory, Puumiehenkuja 5A
MITÄ MAKSAA: ILMAINEN
MIKSI: Tanssiminen on kivaa ja disco on parasta!

(ylös)

12.   [UUSI] Lämmönsiirtobileet to 21.9.

PT:n vuosijuhla Lämmönsiirto XI lähenee, mutta juhlatunnelmaan on mahdollista päästä jo paria päivää aikaisemmin!💃🏻 Vujuviikon torstaina järjestetään koko jäsenistölle avoimet Lämmönsiirtobileet Villi Wäinössä Helsingissä klo 21 alkaen. Nappaa siis kaverit messiin ja saavu paikalle nauttimaan hauskasta 70’s -teemaisesta illasta🪩. Baari on käytössä PT:lle välillä klo 21-00, jonka jälkeen baari avataan myös muille. Sano ovella koodi ”Lämmönsiirtobileet” päästäksesi sisään välillä 21-00🕺🏼.

MITÄ: Lämmönsiirtobileet
MISSÄ: Villi Wäinö, Kalevankatu 4, Helsinki
MILLOIN: to 21.9. klo 21 ->
DC: 70-luku + Lakki (ei haalareita)

HINTA: Narikkamaksu 5 €
MIKSI: Prosessiteekkarit 11 v 🥳

(ylös)

13.   [UUSI] Lippuja Lämmönsiirto XI:n sillikselle

Jäikö sillislippu ostamatta itselle tai avecille? Tekeekö mielesi päästä vujutunnelmaan vaikket pääsisikään pääjuhlaan? 🪩✨ Ylimääräinen sillislippujen myynti alkaa tänään klo 18.00 Kide.appissa ja on auki 15.9. klo 18.00 asti, joten varmistahan paikkasi sillikselle jo pian! Sillis järjestetään sunnuntaina 24.9.2023 klo 12.00 alkaen OK20 ylä- ja alakerrassa.
Lippu maksaa 12 € ja ilmoittautuminen tapahtuu täällä.

(ylös)

14.   [UUSI] Yhteislähtö Fyysikkospeksiin 23.10.

Lähde mukaan katsomaan fyysikkospeksiä kera Parhaiden Taiteidenystävien! Esitys on maanantaina 23.10. klo 19-22. Ilmoittautumisessa ei ole kiire, sillä varaamme paikkoja ilmoittautuneiden määrän mukaan, mutta ilmoittautuminen täytyy tehdä maanantaina 18.9. mennessä. Ilmo on auki ilmomasiinassa. Lisätietoja Fyysikkospeksistä löytyy täällä: https://www.fyysikkokilta.fi/speksi/

MITÄ: Yhteislähtö Fyysikkospeksiin
MILLOIN: Monday 23.10. klo 19-22
MISSÄ: Louhisali, Espoon kulttuurikeskus, Kulttuuriaukio 2
MITÄ MAKSAA: 13-15€ riippuen ryhmän koosta
MIKSI: Koska hammaskeijut eivät ole pelkästään lapsille🦷

(ylös)

II      CHEM

15.   CHEM-tapahtumat Telegram-kanava

Pysy kärryillä siitä, mitä CHEMillä tapahtuu – liity CHEM-tapahtumat Telegram-kanavalle: https://t.me/chemtapahtumat

 

Kanavalla ilmoitetaan Prosessiteekkareiden, Puunjalostajakillan, Kemistikillan ja Vuorimieskillan tulevista tapahtumista. Tapahtumailmoituksessa lukee, vaaditaanko tapahtumaan osallistumiseen järjestävän yhdistyksen jäsenyyttä.

(ylös)

16.   Opintopalaute

Moikka!

Haluamme muistuttaa teitä kaikkia opintopalautteen tärkeydestä! Opintoihin liittyviin epäkohtiin voidaan reagoida vain, jos olemme niistä tietoisia.

 

Mikäli esimerkiksi kurssin arvosteluperusteet muuttuvat kesken kurssin tai ette saa tenttitulostanne neljässä viikossa, voidaan tilanteeseen puuttua, kun siitä ilmoitetaan opintovastaavalle.

 

Kandiopintoihin liittyvistä opintoasioista voi olla yhteydessä Leeviin:

 1. Sähköpostilla: opintovastaava@prosessiteekkarit.fi
 2. Telegramilla: @leeviha
 3. PT:n nettisivujen nimettömän palautelomakkeen kautta

 

Maisteriopintoihin liittyvistä asioista voi olla yhteydessä kiltojen opintovastaaviin:

KK: @Akseli_Rautakorpi tai palautelomake

PJK: @joonaskovalainen069420 tai palautelomake

VK: @vuorinainen tai palautelomake

 

Lisää tietoa opiskelijan oikeuksista löytyy täältä.

(ylös)

17.   Kemian tekniikan korkeakoulun maisteriportfoliouudistus

Kemian tekniikan korkeakoulu toteuttaa maisteriportfoliouudistuksen syksyllä 2024. Nykyinen ehdotus pitää sisällään neljän uuden koulutusohjelman perustamisen nykyisen seitsemän Master’s Programme in Chemical, Biochemical and Materials Engineering -ohjelman pääaineen sijaan. Lue täältä Kemian tekniikan korkeakoulun opetuksen varadekaani Jouni Paltakarin tiedote sekä täältä tarkempaa tietoa ehdotuksesta.

(ylös)

18.   Kasperin kisat 29.9.

Kasperin Wäellä on ilo ja kunnia haastaa Teidät Kasperin Kisoihin mittelemään materiaali- ja kalliotekniikan, geologian sekä kestävän kehityksen osaamisessa!
Kisoihin voit osallistua millä tahansa opintotaustalla, sillä kisoissa pärjää reippaalla asenteella ja terveellä maalaisjärjellä. Kerää siis kolmihenkinen joukkue kasaan ja saavu kisailemaan perjantaina 29.9. Alvarin aukiolle!

Paikalle voi myös tulla nauttimaan tunnelmasta ja kannustamaan suosikkijoukkueensa voittoon! Turnajaisia seuraa luonnollisesti jatkot saunoineen, ruokineen ja virvokkeineen. Lähde mukaan tekemään historiaa osallistumalla kolmatta kertaa järjestettäviin Kasperin Kisoihin ja oppimaan uutta näistä kovista tieteistä!
Lisää tietoa Instagramissa @kasperinkisat

MITÄ: Kasperin kisat
MISSÄ: Alvarin aukio
MILLOIN: 29.9.2023 klo 15 alkaen
MITÄ MAKSAA: 0 €
MIKSI: selvitetään, ken on vuorimieshenkisin!

(ylös)

19.   [UUSI] CHEM Korkeakoulusitsit ke 4.10.

Aurinko laskee Niemen taa, Chemtapit lähtevät sitsaamaan…
Valmistaudu liittymään Vuori-Winkyn, DiPTsyn, Puu-Laan ja KKo:n seuraan keskiviikkona 4.10. Servin teletappimaahan! Antennien viritys lähtee käyntiin kello 17, ja show käynnistyy kello 17.30!
Pukeudu siis lempi Chemtapiksesi ja tule mukaan ainutlaatuiseen seikkailuun, jossa tiedossa ruokaa, juomaa, naurua ja laulua! Osaksi tätä pääset 15 € hinnalla, joka maksetaan käteisellä Chemtappimaan portilla.

Ilmoittautuminen aukeaa tiistaina 19.9. klo 12 ja sulkeutuu 26.9. klo 23.55 muuttuen samalla sitovaksi.

Paikkoja on 80 PT:n, 40 KK:n, 40 PJK:n ja 40 VK:n jäsenille.
TL;DR: Mitä? Chemtapit!
Missä? Servin chemtappimaassa (Jämeräntaival 4)
Milloin? 4.10. klo 17 alkaen, gongi 17.30.
Miksi? Koska CHEM <3
Mitä maksaa? 15 € käteisellä
DC? Teletapit

(ylös)

20.   [UUSI] Online course: Metallurgical Engineering and Technical Analysis of Lifecycle and Sustainability (5 cr)

New online course CHEM-C2480 Metallurgical Engineering and Technical Analysis of Lifecycle and Sustainability (5 credits) is available for independent study in periods I-V.  All CHEM students are welcome!  In this course, you will learn about the role of metals in modern society and climate change prevention. You will gain fundamental knowledge of metals, their properties and applications. You will also learn about the lifecycle of metals, the impact of metals on sustainability and their role in circular economy.
Enrollment period: 31.7-15.12.2023 or 1.1-31.05.2024
More information in SISU. You can also contact the responsible teacher: anna.klemettinen@aalto.fi

(ylös)

21.   [UUSI] Kemiat kohtaa 2023 13.–15.10.

Tämän vuoden Kemiat kohtaa -tapahtuma järjestetään kauniissa Suomen Turussa 13.–15.10.! Tapahtuman järjestää Turun yliopiston kemistit TYK ry, Kemistklubben rf ja Materiaalitekniikan kilta Adamas ry.
Ilmoittautuminen tapahtumaan tapahtuu Kide.appissa: https://kide.app/events/2f6a3bd0-5b5e-46c0-81b4-80f1f9296b88. Kaikkien kaupunkien ilmoittautumiset muuttuvat avoimiksi tiistaina klo 15!

Tapahtuman löytää Kide.appista, myös koodilla #kemiatkohtaa2023 ja vain joko linkillä tai koodilla. Luethan tapahtuman kuvauksen huolellisesti ennen lipunmyynnin alkua!
Tapahtuman löytää myös Instagramista: @kemiatkohtaa

(ylös)

III     MUUT

22.   Nyyti ry:n toimintaa syksyllä 2023

Tiesitkö vielä Nyyti ry:n tarjoamasta toiminnasta ja tuesta opiskelijoille?
Olet sitten uusi tai jatkava opiskelija tai opiskelijoiden parissa toimiva, niin muistathan aloittaa rauhassa ja omia fiiliksiäsi kuunnellen!
Opiskelija tsekkaa Opintoihin palaajan pakettimme täältä, josta löytyy tarkemmin vinkkejä ja tukea opintoihin paluuseen.

MiehenTila on korkeakouluissa opiskelevien nuorten miesten (18–29 v) mielenterveyden ja hyvinvoinnin tukemiseen keskittyvä hanke. Hanke tarjoaa mahdollisuuden miesten väliseen matalan kynnyksen vertaistukeen, yksilöohjaukseen sekä omaehtoiseen työskentelyyn. Toimintaan voi osallistua maksutta, mistä päin Suomea tahansa.
MiehenTila-vertaisryhmät on tarkoitettu korkeakouluissa opiskeleville 18–29-vuotiaille miehille, jotka ovat halukkaita jakamaan kokemuksia jaksamisesta sekä vahvistamaan omaa mielenhyvinvointiaan. Olet tervetullut ryhmään omana itsenäsi elämäntilanteesta riippumatta. Ryhmään osallistuminen ei edellytä diagnoosia, lähetettä, traumaa tai kriisiä – halu keskustella riittää.
Ilmoittautuminen ryhmiin on avoinna. Ilmoittautumaan pääset täältä: Vertaisryhmät, Yksilöohjaus
Lisätietoa molemmista osoitteesta www.miehentila.fi

Mukavaa syksyä toivottaa koko Nyyti ry:n väki <3

Lisätietoja:

www.nyyti.fi

www.facebook.com/nyytiry

(ylös)

23.   Opiskelijoiden lentopallon SM-kisat 23.–24.9.

Lentopallon OSM-kisat ovat täällä jälleen ja nyt pelataan naisten ja miesten kilpasarjat! Opiskelijoiden liikuntaliitto (OLL) sekä Tampereen Teekkareiden Lentopallokerho (TTLK) järjestävät lentopallon OSM-kisojen kilpasarjat
Tampereen yliopiston kampuksella Hervannassa Tamppi Areenalla 23.-24.9.2023.

Kisoissa pelataan kahdessa sarjassa: miesten ja naisten kilpasarja. Ilmottautuminen on auki 10.9 asti!
Joukkuepaikkoja miesten sekä naisten kilpasarjoissa on 8.

Osallistumismaksu jokaisessa sarjassa on 100 €/joukkue, joka sisältää 15 € OLL:n käsittelymaksuja. OSM-kisoihin osallistuvasta joukkueesta täytyy olla vähintään 75 prosenttia OLL:n jäseniä tai muuten joukkueen osallistumismaksuun tulee 50 % korotus.

Kisojen tiedotusta voi seurata TTLK:n Instagramista.
sekä nettisivuilta https://webpages.tuni.fi/ttlk/

(ylös)

24.   Lakinlaskijaiset la 30.9.

Syyskuun päättyessä on aika laittaa lakit talviteloille, ja mikä olisikaan parempi tapa juhlistaa tätä kuin perinteiset Lakinlaskijaiset 30.9.! Ja vaikka lakkia ei vielä löytyisikään, olet tervetullut nauttimaan huippuartisteista Dipolin syvyyksiin. Lisätietoja luvassa Telegram-kanavalla @lakinlaskijaiset

(ylös)

25.   Polin appro ke 15.11.

Legendaarisiksi muodostuneet Polin approt valtaavat jälleen Helsingin keskustan kuppilat keskiviikkona 15.11. Vedä siis haalarit yllesi ja suuntaa huikealle kierrokselle itäiseen satamakaupunkiin. Tapahtumaan ovat enemmän kuin tervetulleita kaikki opiskelijat, opiskelijamieliset ja muut approintoilijat. Baarikiertely huipentuu jatkoihin Apollo Night Clubilla, jossa approkansaa viihdyttävät huikeat artistit .
Jos olet jo malttamaton approilija ja marraskuu tuntuu vielä kaukaiselta, Polin approa varten voit lämmitellä Dipolin appron merkeissä keskiviikkona 25.10. tutussa ja turvallisessa Otaniemessä.
Dipolin ja Polin appron yhteisliput tulevat myyntiin lokakuun aikana, lisätietoa tulossa pian! Jos ensimmäisessä lipunmyynnissä ei vielä onnista, älä huoli, sillä Polin approilla on myös oma lipunmyynti myöhemmin syksyllä. Seuraathan @polinappro -kanavaa tg:ssä tarkempia lipunmyyntiaikatauluja varten. Kaikki tarvittava informaatio sekä Dipolin että Polin approsta julkaistaan tällä tg-kanavalla.
Tämän lisäksi voit seurata tiedonkulkua Instagramissa @teekkarijaosto!

(ylös)

26.   Otacruise 26.-28.11.

Feeling stuck in Otaniemi? Longing for a change of scenery and some fresh air? Well we have the answer, Otacruise 2023 Once again, Oracruise gathers 2500 Aalto students for a cruise to Stockholm and back on 26-28 of November 2023! More info coming shortly on Telegram and Instagram @otacruise! So stay tuned!

TLDR;
What: Otacruise 2023
Where: Helsinki-Stockholm-Helsinki
When: 26-28 November 2023
Who: All Aalto Students Info: @otacruise

(ylös)

27.   Teekkarispeksin tapahtumia!

Kaipaako elämäsi väriä, musiikkia ja improvisaatiota? Teekkarispeksin syyskauden toiminta starttaa improvisaatiokursseilla, uusien illalla sekä vanhan speksin katseluillalla! Tapahtumien päivämääriä:
Uusien speksiläisten ilta järjestetään maanantaina 11.9 klo 18 Otaranta 8E kattosaunalla! Luvassa rentoa jutustelua, saunomista ja vaikka lautapelejä. Tarjolla myös naposteltavaa.

Improvisaatiokurssien ilmoittautuminen on auki, lisätietoja ja ilmoittautuminen: https://teekkarispeksi.fi/mukaan-speksiin/kursseille/ ilmoittautuminen kursseille sulkeutuu 13.9.2023.

Vanhan speksin katseluilta 26.9 klo 18 Oubsin studiolla. Tervetuloa vanhat ja uudet tekijät katsomaan vanhaa Teekkarispeksiä ja fiilistelemään tulevaa produktiota!

Syksyllä etsimme tekijöitä vuoden 2024 produktioon, Produktio-ilmoittautuminen avataan 18.9, lisätietoja osoitteesta https://teekkarispeksi.fi/mukaan-produktioon/

Teekkarispeksin tiedotuskanavalle voi liittyä telegramissa: info.speksi.fi
Lisäinfoa produktiosta ja kursseista saa Teekkarispeksin tuottajilta: Olli
(@Uulafff), Pinja (@pinxxxton) ja Noora (@noorapermi)

(ylös)

28.   151. Teekkariperinneviikko ja -juhla, save the date!

Huh huh miten se onkin jo syksy! Jos kaikki perinteet pitävät paikkansa, voi se tarkoittaa vain yhtä asiaa! 151. Teekkariperinnejuhlaa vietetään lauantaina 18.11. ja Teekkariperinneviikkoa 13.–19.11.

(ylös)

29.   Taekwondon alkeiskurssi alkaa 17.9.

Syksyn 2023 alkeiskurssi alkaa 17.9.2023 klo 11!

Oletko aina halunnut oppia näyttäviä potkuja, lyöntejä ja torjuntoja? Haluaisitko parantaa kehonhallintaa, tasapainoa ja notkeutta? Kaipaatko itsepuolustustaitoja?

Helsingin yliopiston Taekwon-Do -seuran järjestämä alkeiskurssi on avoin kaikille 18 vuotta täyttäneille. Voit kokeilla lajia ilmaiseksi ensimmäisen kuukauden ajan. Kurssimaksu on 60 euroa ja se sisältää harjoitusmaksun, seuran jäsenmaksun sekä vyökoemaksun sekä Suomen ITF Taekwon-Do liiton lisenssin syksylle 2023. Jos osallistut kurssille yhdessä ystäväsi kanssa, kurssimaksu on 50 euroa kummaltakin. Voit treenata ja testata lajia lokakuun alkuun asti maksutta!

Alkeiskurssin harjoitusajat:
Aika: Sunnuntaisin kello 11.00–12.30
Paikka: Porthania, Yliopistonkatu 3, Helsinki
Harjoitukset alkavat 17.9.2023.

Ilmoittaudu mukaan syksyn 2023 alkeiskurssille osoitteessa: https://hytkd.myclub.fi/flow/events/6075667

Nähdään treeneissä!
Seuraa Instagramissa: @hytaekwondo

(ylös)

30.   [UUSI] Pro Farm Group etsii työntekijää Regulatory Compliance Administrator -tehtävään

 

Are you seeking to expand your skills in product compliance? Pro Farm Group, the global leader in biological solutions, is now looking for a Regulatory Compliance Administrator to join their growing Helsinki office! If you are interested in product compliance matters and want to develop your career in this field, this could be a perfect opportunity for you!

In this role, you’ll be joining Pro Farm Group’s small but close-knit Helsinki office and playing a crucial role in supporting the Regulatory Affairs Project Manager in broad-ranging product compliance tasks. You will also have the opportunity to work closely with other functions (such as R&D, marketing and product development) within the organization as well. Pro Farm offers you a meaningful role in a growing company and a global working environment.

 

https://atalent.fi/open-position/pro-farm-regulatory-compliance-administrator-200430

(ylös)

31.   [UUSI] AluInno -alumiinituotekilpailu 2023

Alumiinituotteet-toimialaryhmä järjestää nyt neljännen kerran AluInno-alumiinituotekilpailun, jossa on kaksi erillistä sarjaa: yrityssarja yrityksille ja henkilösarja esimerkiksi opiskelijoille tai vastavalmistuneille tai muuten alumiinista kiinnostuneille.
Kilpailun tarkoituksena on edistää alumiinin käyttöä Suomessa ja tuoda alumiinia tunnetummaksi sopivana materiaalina erilaisiin tarkoituksiin.

● Yrityssarja on tarkoitettu kaikille yrityksille, jotka ovat hyödyntäneet alumiinia innovatiivisesti
joko omassa tuotteessaan tai palvelussaan tai ovat edistäneet alumiinin käyttöä uudenlaisiin
kohteisiin. Kilpailutyö voi olla joko täysin uusi tai jo olemassa oleva konsepti.
● Henkilösarjaan voi vapaasti osallistua kuka tahansa yksityishenkilö. Voit olla esimerkiksi opiskelija, vastavalmistunut tai jo eläkkeellä. Ehdokastyön aiheen tulee liittyä innovatiiviseen alumiinin käyttöön tai alumiinin käytön edistämiseen Suomessa.

► Kilpailuun osallistuminen on maksutonta
► Kummankin sarjan voittajatyö palkitaan 2000 € rahapalkinnolla, muille finalisteille maksetaan kulukorvaus.
► Kilpailuaika päättyy 6.10.2023 ja kilpailun parhaimmisto palkitaan Alumiinipäivillä Lahdessa 21-22.11.23.

Lisätietoa ja osallistumisohjeet löytyvät täältä: www.aluinno.fi/  ja tämän sähköpostin liitteenä.

(ylös)

32.   [UUSI] PI Roadshow ti 3.10.

Puunjalostusinsinöörit ry järjestää Roadshow-tapahtuman tiistaina 3.10. Otaniemessä sijaitsevassa PI:n toimistolla kattoterassilla! Tapahtumaan osallistuu monipuolisesti alan Suomen biotuotealan yrityksiä. Tapahtumassa on varattu tila yrityksiin tutustumiseen, ja heillä on tarjolla niin opinnäyte- ja kesätyöpaikkoja sekä esittelyitä tulevaisuuden työpaikoista motivoituneille opiskelijoille.

 

Tapahtumaa varten on käytössä myös kattoterassin sauna sekä grillissä paistuu hot dogit, tarjolla on myös lisäksi kahvia ja virvokkeita!

 

Tarkempaa tietoa tapahtumaan ilmoittautumisesta tulee myöhemmin.

(ylös)

33.   [UUSI] Fyysikkospeksi 2023: Sokerina pohjalla

Fyysikkospeksi 2023 esittää: Sokerina pohjalla!

Hampaiden valtakunnassa hammaskeijut ja -peikot kilpailevat halutuimmasta resurssista – hampaista. Kuinka käy, kun maineenkipeä keijurikollinen ja kruunun perivä keijujen prinsessa ajautuvat viheliään valtapelin keskelle.
Nousevatko he taistoon vallanhimoa vastaan vai viekö itsekkyys heidät mennessään?

Iske hampaasi kiinni syksyn kutkuttavimpaan speksimusikaaliin. Esitykset Espoon Louhisalissa 17.–24.10. Liput Kide.appissa nyt! Lisätiedot: https://fyysikkospeksi.fi

(ylös)

34.   [UUSI] Ryhdy kampusoppaaksi!

Oletko kiinnostunut ryhtymään kampusoppaaksi? Nyt tähän on tilaisuus – kampusopaskoulutus järjestetään keskiviikkona 20.9.2023 Aallon kampuksella salissa U5 klo 16–18.
Koulutetut kampusoppaat kierrättävät ryhmiä (enimmäkseen lukiolaisia) kampuksella ja kertovat omista kokemuksistaan. Opastuksista maksettava palkkio on 40 euroa kierrokselta.
Koulutuksessa tutustutaan ensin kierrosten yleisiin käytäntöihin (n. 30–45 min) ja kierretään nykyisen oppaan johdolla esimerkkikierros (n. 1 h). Esimerkkikierroksen kieli on englanti, muuten koulutus järjestetään ja materiaalit ovat suomeksi. Opastettavat ryhmät tulevat myös olemaan enimmäkseen suomenkielisiä, myös ruotsinkielisiä opastuksia voi tulla tarjolle.
Tarjoamme heti koulutuksen jälkeen tilaisuuden pitää opastuksia:

* Koe kampus 4.10. (useita kierroksia)
* Projektiviikko 23.10.–2.11. (ajanjaksolla useita kierroksia)
Näistä kierroksista maksetaan normaali palkkio. Jos kumpikaan ajankohta ei sovi, voimme miettiä yhdessä ratkaisua!
Haluatko ryhtyä kampusoppaaksi? Ilmoittaudu koulutukseen viimeistään 18.9. Osallistujamäärä on rajoitettu.
Lisätietoja Hakijapalveluista (hakijapalvelut@aalto.fi)

(ylös)

35.   [UUSI] Alvarin Appro to 12.10.

Alvarin Appro – siis Otaniemen suurin, mahtavin ja vanhin baarikiertely – tulee taas torstaina 12.10.! Kiskaise haalarit päälle, kerää kaverit kasaan ja tutustu uusiin ja vanhoihin otaniemeläisiin ravitsemusliikkeisiin hulvattoman baarikiertelyn merkeissä. Tänä vuonna kaikkiin lippuihin sisältyy Smökissä pidettävät jatkot!

TLDR:
Mitä? Alvarin Appro
Missä? Otaniemessä + jatkot Smökissä
Milloin? 12.10.
Mitä maksaa? 8€
Lipunmyynti? Alkoi Kide.appissa 11.9.!
Lisätietoja? Facebookissa

(ylös)

36.   Tiedottaja-sihteerin terveiset

Hyvää maanantaita! Syksy on startannut vauhdikkaasti ja ensi viikolla onkin jo Lämmönsiirtoviikko ja itse Lämmönsiirto XI, wihuu! Syksyn kunniaksi viikon klisshhee: ”Autumn leaves fall, it’s a nature’s art show for all.”

Anna Savola
Tiedottaja-sihteeri 2023 | Prosessiteekkarit ry
+358400876287 | tiedottajasihteeri@prosessiteekkarit.fi
Kemian tekniikan korkeakoulu | Aalto-yliopisto

Prosessiteekkarit sosiaalisessa mediassa:
Facebook | Instagram | LinkedIn | Flickr | Telegram