I      PROSESSITEEKKARIT

 1. Tietoa tapahtumista – päivitetty 19.6.2021
 2. Prosessiteekkareiden tiedotuskanava Telegrammissa
 3. Palaute yhdistyksen toiminnasta
 4. Prosessiteekkareiden LinkedIn-ryhmä
 5. Hallituksen kokoukset 2021
 6. Koronavilkku

II     CHEM

 1. CHEM-edariryhmän kuulumiset
 2. Opintopalaute

III    MUUT

 1. Lukuvuosi-ilmoittautuminen päättyy 10.9.
 2. Opiskelijakortin lukuvuositarra 2021-2022
 3. Tour de Terde -approt 27.9.
 4. Purjelennon esittelylennot 2021
 5. Nyyti ry:n mielenTEKoja – tukea tekniikan ja luonnontieteellisten alojen opiskelijoille
 6. Dissonanssin koelaulut ja avoimet kuoroharjoitukset 21.9.

IV    KESÄTYÖT

 1. Tiedottaja-sihteerin terveiset

TULEVIA TAPAHTUMIA
8.9. Tour de Terde ilmoittautuminen
10.9. Lukuvuosi-ilmoittautuminen päättyy

 

I        PROSESSITEEKKARIT

1.      Tietoa tapahtumista – päivitetty 19.6.2021

Prosessiteekkareiden hallitus linjasi 19.6. pidetyssä kokouksessa, että yhdistys noudattaa kaikissa tapahtumissaan aluehallintaviraston, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen, korkeakoulun sekä ylioppilaskunnan rajoituksia ja suosituksia.

(ylös)

2.      Prosessiteekkareiden tiedotuskanava Telegrammissa

Prosessiteekkareille on nyt tehty Telegram-tiedotuskanava yhdistyksen virallista tiedotusta varten – PT:n Tiedotuskanava! Kanavalle tulee tästä lähtien kaikki tärkein tiedotus yhdistyksen toiminnasta, esimerkiksi tapahtumista ja tiivistelmä sähköpostitse lähetettävästä viikkotiedotteesta. Virallinen tiedotus on siirtynyt täysin tiedotuskanavalle helmikuun alusta alkaen. #PT-ryhmä säilyy käytössä jäsenten välistä keskustelua varten. Voit liittyä PT:n Tiedotuskanavalle tästä: https://t.me/joinchat/AAAAAFAZzeI4birVAcfBZg.

(ylös)

3.      Palaute yhdistyksen toiminnasta

Onko jokin asia mikä vaivaa ja haluaisit muutosta asiaan? Onko jokin onnistunut erityisen hyvin? Voit laittaa anonyymiä palautetta Prosessiteekkareiden sivuilla, ja linkki palautteeseen on myös suoraan tässä.

(ylös)

4.      Prosessiteekkareiden LinkedIn-ryhmä

Kesätyöpaikkoihin hakeminen alkaa pian heti vuoden vaihteen jälkeen, joten hyvänä muistutuksena on LinkedInin käyttö kesätöiden haun apuna! Prosessiteekkareilla on oma LinkedIn-ryhmä, johon kannattaa liittyä!

Ryhmässä löytää helposti kontakteja alaltamme ja korkeakoulustamme ja lisäksi ryhmään julkaistaan kesätyöpaikkailmoituksia alamme yrityksiltämme!

Liittymislinkki ryhmään:  https://www.linkedin.com/groups/13559286/

Prosessiteekkareiden LinkedIn-sivu: https://www.linkedin.com/company/prosessiteekkarit-ry

(ylös)

5.      Hallituksen kokoukset 2021

Tervetuloa seuraamaan Prosessiteekkareiden hallituksen kokouksia! Hallituksen vakiokokousaika on maanantaisin klo 8:10 alkaen, ellei muutoksia tapahdu. Kokouksen ajankohdan voi tarkistaa yhdistyksen tapahtumakalenterista. Hallitus pitää kokoukset pHuoneella, mutta koronarajoitusten takia paikan päälle kokouksia ei pääse seuraamaan, joten kokoukseen voi osallistua etänä tämän linkin kautta.

(ylös)

6.      Koronavilkku

Prosessiteekkareiden hallitus suosittelee lataamaan THL:n julkaiseman Suomen koronajäljitys appin eli Koronavilkun!

Koronavilkun voi ladata täältä:

Google Play

Apple App store

(ylös)

II      CHEM

7.      CHEM-edariryhmän kuulumiset

Edustajiston kokous 5/2021 järjestettiin torstaina 17.6., jälleen Zoomin välityksellä etäyhteyksin. Kokouksessa läsnä oli 31 edaattoria. Kokouksen tallenteen voi katsoa YouTubesta oheisesta linkistä: https://www.youtube.com/watch?v=0lCds0Vq-Gw  ja kokouksen dokumentit ovat luettavissa AYY:n Insidesta: https://inside.ayy.fi/pages/viewpage.action?pageId=73728056

Seuraava kokous järjestetään syyskuussa. Linkit kokousten livestriimeihin löytyvät aina AYY:n sivuilta ayy.fi/live!

AYY:n toimiston kuulumiset

Hallituksen jäsen Julia Tofferi esitteli kuulumiset. Hallitus on keskustellut Aallon johdon kanssa mm. syksyn hybridimallista ja hallopedien kokouskäytännöistä. AYY:n oma koronaexit-suunnitelma on myös valmistunut ja siitä on keskustelu erityisasemayhdisten kanssa. Kertavuokrattavia tiloja on nyt avattu. Yhteensä yli 50 hakemusta vastaanotettiin kerhotiloihin ja varastotiloihin rakennuksissa JMT1, JMT6 ja OK20. Tilojen jaossa priorisoitiin yhdistyksiä, joilla ei ollut aiempia tiloja Teekkarikylässä. Museon uusi nimi on opiskelijakulttuurimuseo. Nimiehdotuksia tuli yli 100, joista jatkokäsittelyyn otettiin 15. Tutoreita on tänäkin vuonna yli 1000, koulutukset menivät hyvin. Otakaaren asuntohankkeet etenevät, ja Espoon kaupunki on aloittanut Otakaaren katusuunnittelun.

Muut kokouskohdat

Hallituksen puheenjohtaja Milja Leinonen esitteli toimintasuunnitelman projektien puolivuotiskatsauksen. Kokouksessa hyväksyttiin toisen kerran muutokset ylioppilaskunnan sääntöihin. Lisäksi edustajisto hyväksyi muutokset vaalijärjestykseen, edustajiston ja hallituksen työjärjestyksiin, sekä hallinto- ja talousohjesääntöön. Näistä kohdista oli käyty lähetekeskustelu aiemmissa edustajiston kokouksissa. Edustajistolle saatettiin esityksenä asevelvollisten asumisaikaa koskeva esitys yksittäisen edaattorin toimesta. Edustajisto päätyi kuitenkin hyväksymään hallituksen pohjaesityksen, jossa hallitus velvoitetaan ottamaan asia huomioon asumisen ohjesäännön muutoksien valmistelun yhteydessä. Luovuttavien kiinteistökohteiden osalta käsittely jatkuu seuraavassa syksyn edustajiston kokouksessa.

(ylös)

8.      Opintopalaute

Moikka!

Muistuttaisimme nyt teitä kaikkia opintopalautteen tärkeydestä, koska opintoihinkin liittyviin epäkohtiin reagoidaan vain, jos olemme niistä tietoisia.

Kandiopintoihin liittyvistä opintoasioista voi olla tämän vuoden puolella yhteydessä Saraan, @sarasiivola
(opintovastaava@prosessiteekkarit.fi) tai laittaa nettisivujen nimettömän palautelomakkeen kautta viestiä.

Maisteri- ja pääaineopintoihin liittyvistä asioista voi laittaa viestiä kiltojen opintovastaaville:

KK: @Joakim9 tai palautelomake
PJK: @reettamaria tai palautelomake
VK: @olgapartanen tai palautelomake

(ylös)

III     MUUT

9.      Lukuvuosi-ilmoittautuminen päättyy 10.9.

Lukuvuodelle 2021–2022 tulee ilmoittautua 10.9. mennessä ja maksaa samalla ylioppilaskunnan jäsenmaksu. Saat käyttöösi ylioppilaskunnan jäsenpalvelut. Sinun kannattaa ilmoittautua läsnä- tai poissaolevaksi koko lukuvuodelle, sillä ilmoittautumisen unohtamisesta peritään 35 euron uudelleenkirjaamismaksu.
Terveydenhoitomaksu maksetaan 30.9. mennessä erikseen Kelalle, jotta voit käyttää Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) palveluita.

(ylös)

10.   Opiskelijakortin lukuvuositarra 2021-2022

Syksyllä 2021 AYY:n Palvelutoimisto järjestää erillisen tarranjakopisteen AYY:n toimistolla ensimmäisen kerroksen sisäänkäynnin yhteydessä. Tarranjakopiste on auki ma 23.8. – pe 10.9.2021 arkisin klo. 12-17. Lukuvuositarran noudosta tarranjakopisteeltä ei tarvitse sopia erikseen jäsenpalveluiden kanssa. Muistathan ottaa opiskelijakorttisi mukaan. AYY:n palvelutoimisto antaa lukuvuositarran vain AYY:n opiskelijakorttiin jäsenmaksun maksaneille jäsenille.

(ylös)

11.   Tour de Terde -approt 27.9.

Luulitko että kesä on pian ohi?
❌ Väärin ❌
sillä tänä vuonna terassikausi on kuumimmillaan syyskuussa!

Tour de Terde kutsuu tänä vuonna haalarikansaa syöksymään kohti Helsingin kahvila- ja baaritarjontaa! Matkan varrelta saattaa löytyä kyllä muutakin koettavaa… Oli valintasi sitten irish coffee tai perinteinen juhlamokka, halusitpa nauttia sen päiväsaikaan tai myöhään illalla, Helsingin kantakaupungin kuppilat ja kapakat kutsuvat juuri sinut kiertelemään!
Terassikamoja kannattaa jo alkaa kaivelemaan takaisin esille, mikäli ehdit ne jo kaapin pohjalle piilottamaan, sillä lipunmyynti alkaa keskiviikkona 8.9.2021 klo 12:00! Linkki julkaistaan myöhemmin tässä tapahtumassa.

MITÄ: Tour de Terde -approt
MISSÄ: Helsingin keskustassa
MILLOIN: 27.9.2021
HINTA: 8€
KENELLE: Kaikille opiskelijoille!
MIKSI: Koska kukapa ei haluaisi nauttia viimeisistä terassikeleistä?

Muistetaan huolehtia kaikkien turvallisuudesta tapahtuman aikana! Vaikka tapahtuma on osittain ulkona, on seuraavien ohjeiden muistaminen ja noudattaminen tärkeää.
– Vältä ruuhkauttamasta rasteja ja pidä jonottaessasi huoli turvaväleistä.
– Jos koet minkäänlaisia sairauden oireita, jääthän kotiin.
– Suosittelemme hyvin vahvasti kasvomaskien käyttöä.
– Lataa puhelimeesi Koronavilkku (https://koronavilkku.fi/) ja varmista, että laitteesi bluetooth sekä sijainti ovat päällä tapahtuman ajan!

Tapahtuman facebook-sivut löydät tästä.

(ylös)

12.   Purjelennon esittelylennot 2021

Oletko aina halunnut lentää, muttet tiedä miten? PIK järjestää purjelennon esittelylentoja jälleen tänä syksynä. Kurssi järjestetään tällä kertaa rajoitetummassa koossa ja se on siten suunnattu ensisijaisesti purjelentoluvan hankkimista harkitseville. Teoriaosuus torstaina 16.9. ja lentopäivä lauantaina 18.9. Osallistuminen edellyttää suomen kielen taitoa. Lisätiedot ja ilmoittautumiset sivujemme kautta.

https://pik.ayy.fi/wordpress/koulutus/purjelennon-esittelylennot/

(ylös)

13.   Nyyti ry:n mielenTEKoja – tukea tekniikan ja luonnontieteellisten alojen opiskelijoille

Hei opiskelija-aktiivi!

Toteutamme tänä syksynä Nyyti ry:ssä sarjan mielenTEKoja, joilla edistämme tekniikan ja matemaattis-luonnontieteellisten alojen korkeakouluopiskelijoiden jaksamista ja opiskelukykyä. Tule mukaan ja auta meitä vahvistamaan opiskelijoiden tietoja ja taitoja mielen hyvinvoinnin saralla!

Nyytin mielenTEKoja tarjoaa opiskelijoille matalan kynnyksen toimintaa ja osallistumismahdollisuuksia, kuten koulutuksia, kursseja, chattejä ja vertaisryhmiä. Kaikki mielenTEKoja-toiminta on maksutonta ja tapahtuu pääosin verkossa. Toimintakalenterimme täydentyy syksyn myötä.

Ilmoittautuminen ensimmäisiin ryhmiin ja haku vapaaehtoistehtäviin on jo käynnissä:

Taitoja ajanhallintaan -verkkoryhmä, 20.9. – 22.10.2021

Ilmoittautuminen on avoinna 15.9. asti. Lue lisää: https://www.nyyti.fi/hankkeet/mielentekoja/taitoja-ajanhallintaan-verkkoryhma/

Rentoutus- ja stressinhallintakurssi (Mindfulness-based stress reduction)

Ilmoittautuminen on avoinna 13.9. asti. Lue lisää: https://www.nyyti.fi/hankkeet/mielentekoja/rentoutus-ja-stressinhallintakurssi/

REKRY: Haku vapaaehtoiseksi päivystäjäksi mielenTEKoja-chattiin

Haku päivystäjäksi uuteen vertaistuki-chattiin on auki! Lue lisää: https://www.nyyti.fi/hankkeet/mielentekoja/mielentekoja-chat/

Nyytin avoimet ryhmächatit

Muista myös Nyyti ry:n viikoittaiset ryhmächatit! Niissä jaetaan anonyymisti ajatuksia vaihtuvista teemoista kolmella kielellä läpi vuoden. Lue lisää: https://www.nyyti.fi/opiskelijoille/chat/

(ylös)

14.   Dissonanssin koelaulut ja avoimet kuoroharjoitukset 21.9.

Dissonanssi on Otaniemessä toimiva sekakuoro, joka laulaa monipuolista musiikkia aina renessanssista glam metalliin – hauskanpitoa unohtamatta! Harjoittelemme kerran viikossa, koronan takia Otaniemen lukion tiloissa. Konsertteja meillä on korona-aikana noin kaksi kertaa vuodessa.
Syksyllä järjestämme avoimet harjoitukset tiistaina 21.9.2021 klo 18 Otaniemen lukiolla (tietotie 6, Espoo) ja koelaulut keskiviikkona 22.9.2020 noin klo 18 alkaen Otaniemessä Ossinkulmalla (Otakaari 18, Espoo). Avoimiin harjoituksiin ovat tervetulleita kaikki kuorolaulamisesta kiinnostuneet!
Normaali harjoitusaikamme on syksyllä tiistaisin Otaniemen koulun Piazza-aulassa klo 18-20.
Kuoroomme voit hakea, vaikka sinulla ei olisi aiempaa laulu- tai musiikkitaustaa. Ilmoitathan tulostasi koelauluun oheisen lomakkeen kautta ennakkoon viimeistään koelauluja edeltävänä päivänä 21.9.2021. Tervetuloa laulamaan!

Mitä: Dissonanssin avoimet harjoitukset ja koelaulut
Milloin: Ti 21.9 klo 18 avoimet harjoitukset ja ke 22.9 noin klo 18 alkaen koelaulut
Missä: Avoimet harjoitukset Otaniemen lukio (Piazza-aula, Tietotie 6, Espoo) ja koelaulut Ossinkulma (Otakaari 18, Espoo)
Miten ilmoittaudun: täyttämällä lomakkeen osoitteessa https://forms.gle/Hy69swr4VUGQQri58

(ylös)

 

15.   Tiedottaja-sihteerin terveiset

Työt on ohitse ja orientaatioviikko on alkanut!! On todella kiva päästä näkemään uusia fukseja sekä ISOina toimivia tupsufukseja. Viikosta näyttäisi tulevan erittäin hauska ja yritetään saada fukseille paljon kivaa tekemistä.
Viikon eläinvideo: The King

Hallituksen kuulumiset:
Hallitus kävi viime kokouksessa läpi Waraslähtöä ja orientaatioviikon aikataulua. Orientaatio on työllistävä viikko, ja hallitus on fiilistellyt kun uudet fuksit saapuvat.

Pyry Vartia
Tiedottaja-sihteeri 2021 | Prosessiteekkarit ry
+358445953800 | tiedottajasihteeri@prosessiteekkarit.fi
Kemian tekniikan korkeakoulu | Aalto-yliopisto

Prosessiteekkarit sosiaalisessa mediassa:
Facebook | Instagram | LinkedIn | Flickr | Telegram