I     PROSESSITEEKKARIT

 1. Prosessiteekkareiden kanavat Telegramissa
 2. PT x TiK x SIK säännölliset liikuntavuorot
 3. Palaute yhdistyksen toiminnasta
 4. Prosessiteekkareiden LinkedIn-ryhmä
 5. Hallituksen kokoukset 2023
 6. [TÄRKEÄ] Jäsenrekisterin siirto ja jäsenmaksun suorittaminen
 7. Lämmönsiirto XI 23.9.
 8. [UUSI] 3+ Cocktail-ilta pe 15.9.
 9. [UUSI] Lämmönsiirto XI:n vuosijuhlaexcursio ke 20.9.
 10. [UUSI] Murder Mystery Sitsit ti 12.9.
 11. [UUSI] Yhdistyksen yhdenvertaisuusohjesääntö
 12. [UUSI] Kylän talkoot la 9.9.

II    CHEM

 1. CHEM-tapahtumat Telegram-kanava
 2. Opintopalaute
 3. Kemian tekniikan korkeakoulun maisteriportfoliouudistus
 4. Kuka liukenee paikalta -kurssi: Hydrometallurgiaa peli-illassa ma 11.9.
 5. Kasperin kisat 29.9.
 6. [UUSI] Wood Online -kurssit 2023-2024

III   MUUT

 1. Nyyti ry:n toimintaa syksyllä 2023
 2. Puunjalostusinsinöörien imagokysely – osallistu lahjakorttiarvontaan!
 3. Product Development Project kurssi
 4. BioFinland Pitching Competition
 5. Koff Otaniemi Bullseye Masters ti 5.9.
 6. Aalto Afterparty ti 5.9.
 7. Mukaan Dominanteen
 8. Opiskelijoiden lentopallon SM-kisat 23.–24.9.
 9. [UUSI] Lakinlaskijaiset la 30.9.
 10. [UUSI] Polin appro ke 15.11.
 11. [UUSI] Otacruise 26.-28.11.
 12. [UUSI] Teekkarispeksin tapahtumia!
 13. [UUSI] 151. Teekkariperinneviikko ja -juhla, save the date!
 14. [UUSI] Pohjalaisten Osakuntien tanssikerhon syksyn 2023 tanssikurssit alkavat!
 15. [UUSI] Taekwondon alkeiskurssi alkaa 17.9.
 16. Tiedottaja-sihteerin terveiset


Muista maksaa Prosessiteekkareiden jäsenmaksu ja liittyä jäseneksi Kide.appissa tästä linkistä!

TULEVIA LIPUNMYYNTEJÄ

Ma 4.9. Kasperin kisat (29.9.)
Ti 5.9. klo 12.00  3+ Cocktail-ilta (15.9.)
Ke 6.9. klo 15.00 Lämmönsiirto XI:n vuosijuhlaexcursio (20.9)

TULEVIA TAPAHTUMIA

ti 5.9. Aalto Day One & Aalto Afterparty

ke 6.9. Ylimääräinen yhdistyksen kokous
la 9.9. Kylän talkoot
to 14.9. PT x Athene goes Megazone
pe 15.9. 3+ Cocktail-ilta

I        PROSESSITEEKKARIT

1.     Prosessiteekkareiden kanavat Telegramissa

Voit liittyä PT:n Tiedotuskanavalle tästä: https://t.me/joinchat/AAAAAFAZzeI4birVAcfBZg ja #PT-keskusteluryhmään tästä: https://t.me/+aY6xg1c3ogA4Mjc0  Muistakaa liittyä myös CHEM Events -tiedotuskanavalle, johon tiedotetaan yhdistysten tapahtumien lisäksi Kemistikillan, Puunjalostajakillan ja Vuorimieskillan tapahtumista: https://t.me/chemtapahtumat . Tiedotteissa kerrotaan, vaaditaanko tapahtumaan killan jäsenyyttä.

(ylös)

2.     PT x TiK x SIK säännölliset liikuntavuorot

Nappaa mukaasi sisäpelikengät ja suuntaa Otahallin palloiluhalliin joka torstai klo 21–22!
Tiedossa rentoa pelailua TiKkiläisten ja SIKkiläisten kanssa. Lajit vaihtuvat vuoroviikoin. Tervetuloa pelaamaan! Pääset ilmoittautumaan vuoroon alla olevasta linkistä ja seuraamalla kuvaohjeita. Rekisteröitymistä ei tarvita! http://athletiks.nimenhuuto.com

Huomioittehan, että nykyään vuorolle ja pukuhuoneisiin pääsee sisään ainoastaan erillisellä koodilla, jonka voit kysyä @olenkissamiau. Koodi toimii 45 minuuttia ennen ja jälkeen vuoron. Koodia ei saa jakaa yleisesti.

(ylös)

3.     Palaute yhdistyksen toiminnasta

Onko jokin asia mikä vaivaa ja haluaisit muutosta asiaan? Onko jokin onnistunut erityisen hyvin? Voit laittaa anonyymiä palautetta Prosessiteekkareiden sivuilla, ja linkki palautteeseen on myös suoraan tässä.

(ylös)

4.     Prosessiteekkareiden LinkedIn-ryhmä

Kesätyöpaikkoihin hakeminen on ajankohtaista vuoden vaihteen jälkeen, joten hyvänä muistutuksena on LinkedInin käyttö mm. kesätöiden haun apuna! Prosessiteekkareilla on oma LinkedIn-ryhmä, johon kannattaa liittyä!

Ryhmässä löytää helposti kontakteja alaltamme ja korkeakoulustamme ja lisäksi ryhmään julkaistaan kesätyöpaikkailmoituksia alamme yrityksiltämme.

Liittymislinkki ryhmään:  https://www.linkedin.com/groups/13559286/

Prosessiteekkareiden LinkedIn-sivu: https://www.linkedin.com/company/prosessiteekkarit-ry

(ylös)

5.     Hallituksen kokoukset 2023

Tervetuloa seuraamaan Prosessiteekkareiden hallituksen kokouksia! Kokouksen ajankohdan voi tarkistaa yhdistyksen tapahtumakalenterista. Hallitus pitää kokoukset pHuoneella. Seuraava kokous on torstaina 7.9. klo 8.

(ylös)

6.     [TÄRKEÄ] Jäsenrekisterin siirto ja jäsenmaksun suorittaminen

Yhdistyksestä riippumattomista syistä Prosessiteekkarit ry:n jäsenmaksua ei voi enää maksaa lukuvuosi-ilmoittautumisen ja AYY:n jäsenmaksun yhteydessä. Tämän myötä Prosessiteekkareiden jäsenrekisteri siirtyi Kide.app-palveluun 2.8.2023. Prosessiteekkarit ry:n jäsenmaksu maksetaan jatkossa Kide.appin kautta.

Jäsenmaksun suuruus vuodelle 2023 on 8 €. Jäsenyys on voimassa vuoden jäsenyyden hyväksymisestä, mikä tapahtuu liittymistä seuraavassa hallituksen kokouksessa. Prosessiteekkarit ry:n varsinaiseksi jäseneksi liittyvän henkilön on oltava myös Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan jäsen, minkä varmistamiseksi Kide.app-palvelu pyytää Haka-tunnistautumista opiskelijastatuksen todentamiseksi. Huomaathan, että opiskelijastatuksen voi vahvistaa vain yhdelle Kide.app-käyttäjätilille, joten varmista käyttäväsi haluamaasi tiliä ennen tunnistautumista. Mikäli et ole AYY:n jäsen, voit liittyä Prosessiteekkarit ry:n ulkojäseneksi. Ulkojäsenyys ei edellytä voimassa olevaa opiskelijastatusta.

Yhdistyksen jäseneksi pääset liittymään tästä linkistä. Valitsethan huolellisesti oikean jäsenyystyypin.

Muistutuksena vielä, että 1.1.–31.5.2023 välisenä aikana jäsenmaksun maksaneiden henkilöiden jäsenyys on voimassa syyslukukauden 2023 loppuun asti. 1.6.–31.7.2023 aikana liittyneiden henkilöiden jäsenyys on puolestaan voimassa kevätlukukauden 2024 loppuun asti. Molemmissa tapauksissa kyseisten henkilöiden tiedot siirretään vanhasta jäsenrekisteristä uuteen, eikä tämä vaadi toimia kyseisiltä henkilöiltä. Mikäli et halua tietojasi siirrettävän uuteen jäsenrekisteriin, olethan välittömästi yhteydessä jäsenrekisterin ylläpitäjään sähköpostitse rahastonhoitaja@prosessiteekkarit.fi.

(ylös)

7.     Lämmönsiirto XI 23.9.

Lämpimästi tervetuloa Prosessiteekkareiden 11. vuosijuhlaan lauantaina 23.9.2023.
Juhlan cocktail-tilaisuutta vietetään Otaniemessä myöhemmin tarkentuvassa osoitteessa klo 13:30 alkaen. Cocktailtilaisuudessa vieraat voivat antaa omia tervehdyksiään Prosessiteekkareiden hallitukselle. Tarkempi aikataulu tervehdysten järjestykselle julkaistaan lähempänä juhlaa riippuen tervehdysten määrästä.

Pääjuhlaa vietetään tänä vuonna Ravintola Töölössä, osoitteessa Runeberginkatu 14–16, 00100 Helsinki. Pääjuhla alkaa klo 18:00 ja bussikuljetukset cocktail-tilaisuudesta pääjuhlapaikalle lähtevät klo 16:30 ja 17:30. Pääjuhlapaikalle voi saapua myös omilla kyydeillä. Pääjuhlan jälkeen siirrytään bussikuljetuksilla yhteisesti jatkopaikalle.
Lämmönsiirron silliaamiaista vietetään sunnuntaina 24.9.2023 Otaniemessä osoitteessa Otakaari 20 klo 12:00 alkaen.

Pukukoodina vuosijuhlassa on juhlapuku akateemisin kunniamerkein. Illalliskortti Lämmönsiirron pääjuhlaan kustantaa opiskelijalta 95 € ja muilta 120 €. Illalliskorttiin sisältyy cocktail-tilaisuus, pääjuhlaillallinen ja jatkot. Paikan silliaamiaiselle voi ostaa pääjuhlailmoittautumisen yhteydessä hintaan 12 €. Mahdollisia kysymyksiä tai lisätietoja voi kysellä osoitteesta lammonsiirto@prosessiteekkarit.fi.

(ylös)

8.     [UUSI] 3+ Cocktail-ilta pe 15.9.

Oletko kyllästynyt laimeaan Rainbow-toniciin ja iänikuiseen Giniin muovimukissa? Olisiko aika heittää suolakurkkuseltzerit viemäriin ja virkistää makuaistiasi hienostuneemmilla kokemuksilla?

Nyt on hetkesi, sillä seniorivastaavat järjestävät tunnelmallisen 3+ Cocktail-illan 15.9! Tapahtuma järjestetään Otarannan kerhotilalla klo 18 ja mukaan mahtuu 20 nopeinta herkuttelijaa! Kolmen drinkin ainekset ja ohjeistuksen sisältävän paketin lunastat itsellesi 12 eurolla. Halutessaan drinkit voi tehdä myös holittomana! Ilmoittautuminen aukeaa huomenna ti 5.9. klo 12 ilmomasiinassa ja sulkeutuu 11.9. klo 23.55.
Mitä: 3+ Cocktail-ilta
Missä: Otarannan kerhotila, Otaranta 8 B
Milloin: pe 15.9.
Mitä maksaa: 12€ (sisältää kolme juomaa)
DC: Musta (kukaan ei huomaa, vaikka sheikkeristä vähän roiskuisi syliin)

(ylös)

9.     [UUSI] Lämmönsiirto XI:n vuosijuhlaexcursio ke 20.9.

Prosessiteekkareiden Lämmönsiirto XI vuosijuhlaviikon perinteinen vuosijuhlaexcursio tulee jälleen! Tänä vuonna suuntaamme Harjavaltaan Boliden Harjavallan tehtaille! Boliden Harjavallan prosessit perustuvat kierrätysmetallien ja rikasteiden hydro- ja pyrometallurgiseen jalostukseen. Tuotanto käynnistyi Harjavallassa vuonna 1936, ja vuonna 2004 tehtaat liitettiin osaksi Bolidenia. Tehtaiden päätuotteita ovat kupari, nikkeli, kulta ja hopea. Sivutuotteena tehtaat valmistavat rikkihappoa, jonka tuotantomäärä vuonna 2022 oli yli 700 000 tonnia. Bolidenin Harjavallan tehtaat, mukaan lukien Länsi-Euroopan ainut nikkelisulatto, ovat tärkeä osa Harjavallan suurteollisuuspuistoa, jossa työskentelee lähes 20 eri yritystä yli 300 hehtaarin alueella. Excursiolle lähdetään keskiviikkona 20.9. klo 8.00 ja takaisin Otaniemeen palataan yömyöhään samana päivänä yhteisen rennon ja mukavan iltaohjelman jälkeen. Kannattaa siis varata excursiota varten koko päivä!

Vuosijuhlaexcursio on tänäkin vuonna täysin ilmainen Prosessiteekkareiden jäsenille ja 36 nopeinta jäsentä mahtuu mukaan! Ilmo aukeaa ke 6.9. klo 15.00 täällä ja sulkeutuu su klo 23.30!

TL; DR
MITÄ? Vujuexcursio Boliden Harjavaltaan
MILLOIN? Keskiviikkona 20.9.2023
MIKSI? Koska kyseessä on mitä mainioin excursio ja mitä maistuvin illanvietto
DC? Smart casual ja teekkarilakki (jos löytyy)!
MITÄ MAKSAA? 0 €!

(ylös)

10.  [UUSI] Murder Mystery Sitsit ti 12.9.

Hello! PT IntCo wants to organize a fun get together, but things have gone horribly wrong… A valued member has been murdered! You see, it all started out with a sitsit, but got completely disrupted by the unexpected turn of events. Everything was put on hold and now we urgently need some courageous PTs to help solve the mystery and bring peace to campus! Join the mystery on Tuesday 12.9. at 18.00 to experience how the story ends. For good vibes, please come in cocktail attire.
Luckily the chef prepared the food beforehand, so you won’t be left hungry. And last but not least, sauna is included afterwards 😀 Sign up will start on Tuesday 5.9. at 14.00 on Ilmomasiina. We will send out a reminder again on that day via Info Channel on Telegram.

Tldr:
What? Murder Mystery
Where? Gorsu, JMT 5
When? Tue 12.9. at 18.00
What to wear? Cocktail + sauna
Cost? Free
Why? Because we cannot have a murderer roaming free on campus!

(ylös)

11.   [UUSI] Yhdistyksen yhdenvertaisuusohjesääntö

Uuden lukuvuoden mukana tulee myös upouusi yhdistyksen yhdenvertaisuusohjesääntö!
Jokainen yhdistyksen piirissä toimiva henkilö on velvollinen noudattamaan ohjesääntöä, joten tämä viesti kannattaa lukea tarkkaan! Mistä on kyse? Yhdenvertaisuusohjesääntö (tunnetaan myös Code of Conductina eli CoCina) määrittää yhdistyksen pelisäännöt sekä toimintaohjeet niissä tapauksissa, joissa niitä laiminlyödään.

Mitä tämä tarkoittaa? Kaikilla yhdistyksen toimintaan osallistuvilla on oikeus olla oma itsensä mihinkään henkiseen tai fyysiseen ominaisuuteen katsomatta. Yhdistys ei hyväksy häirintää missään muodossa. Yhdenvertaisuuden edistämiseksi yhdistys ottaa käyttöön häirintäyhdyshenkilöt, joiden rekry alkaa syksyn aikana. Miten tämä liittyy sinuun? Osallistumalla yhdistyksen toimintaan sitoudut noudattamaan yhdenvertaisuusohjesääntöä. Niissä tapauksissa, joissa ohjesääntöä laiminlyödään, yhdistyksellä on oikeus määrätä kurinpitotoimenpiteitä.

Jos koet häirintää tapahtumissamme, ota välittömästi yhteyttä yhdistyksen hallituslaiseen tai Code of Conduct -vastaavaan. Löydät yhdenvertaisuusohjesäännön kokonaisuudessaan täältä.

Kysymykset yhdenvertaisuusohjesääntöön liittyen voi ohjata yhdistyksen Code of Conduct -vastaaville.
Hyvää alkavaa lukuvuotta toivottaen, Code of Conduct -vastaavat
@oonahanska @sarasiivola @prosessitikkari @Juhikka

(ylös)

 

II      CHEM

12.   CHEM-tapahtumat Telegram-kanava

Pysy kärryillä siitä, mitä CHEMillä tapahtuu – liity CHEM-tapahtumat Telegram-kanavalle: https://t.me/chemtapahtumat

 

Kanavalla ilmoitetaan Prosessiteekkareiden, Puunjalostajakillan, Kemistikillan ja Vuorimieskillan tulevista tapahtumista. Tapahtumailmoituksessa lukee, vaaditaanko tapahtumaan osallistumiseen järjestävän yhdistyksen jäsenyyttä.

(ylös)

13.   Opintopalaute

Moikka!

Haluamme muistuttaa teitä kaikkia opintopalautteen tärkeydestä! Opintoihin liittyviin epäkohtiin voidaan reagoida vain, jos olemme niistä tietoisia.

 

Mikäli esimerkiksi kurssin arvosteluperusteet muuttuvat kesken kurssin tai ette saa tenttitulostanne neljässä viikossa, voidaan tilanteeseen puuttua, kun siitä ilmoitetaan opintovastaavalle.

 

Kandiopintoihin liittyvistä opintoasioista voi olla yhteydessä Leeviin:

 1. Sähköpostilla: opintovastaava@prosessiteekkarit.fi
 2. Telegramilla: @leeviha
 3. PT:n nettisivujen nimettömän palautelomakkeen kautta

 

Maisteriopintoihin liittyvistä asioista voi olla yhteydessä kiltojen opintovastaaviin:

KK: @Akseli_Rautakorpi tai palautelomake

PJK: @joonaskovalainen069420 tai palautelomake

VK: @vuorinainen tai palautelomake

 

Lisää tietoa opiskelijan oikeuksista löytyy täältä.

(ylös)

14.   Kemian tekniikan korkeakoulun maisteriportfoliouudistus

Kemian tekniikan korkeakoulu toteuttaa maisteriportfoliouudistuksen syksyllä 2024. Nykyinen ehdotus pitää sisällään neljän uuden koulutusohjelman perustamisen nykyisen seitsemän Master’s Programme in Chemical, Biochemical and Materials Engineering -ohjelman pääaineen sijaan. Lue täältä Kemian tekniikan korkeakoulun opetuksen varadekaani Jouni Paltakarin tiedote sekä täältä tarkempaa tietoa ehdotuksesta.

(ylös)

15.   Kuka liukenee paikalta -kurssi: Hydrometallurgiaa peli-illassa ma 11.9.

Tervetuloa oppimaan hydrometallurgiaa 11.9 peli-illassa (klo 15-20)!
Kuka liukenee paikalta-kurssi (1cr): Lähes kaikki teknologiametallit valmistetaan ja kierrätetään käyttämällä hydrometallurgiaa, ja tyypillisimmin prosessi alkaa happoliuotuksella. Mutta mistä voi tietää mikä metalli liukenee ja milloin? Tai pelkistyykö joku metalli?
Kuka liukenee paikalta -kurssilla opitaan metallien tuotantoon ja kierrätykseen liittyvien hydrometallurgisten hapetus-pelkistysreaktioiden perusteet, pelin rakentamiseen ja pelaamisen keinoin. Kurssiin kuuluu lähiopetuksen (11.9) lisäksi itsenäistä valmistautumista ja työn raportointi ryhmässä peli-illan jälkeen. Kurssille ovat tervetulleita kandi- ja maisteritason opiskelijat. Opiskelijoita otetaan kurssille max 12 (ilmoittautumisjärjestyksessä). Ilmoittautuminen tapahtuu meilitse osoitteeseen Riina.Aromaa@aalto.fi (7.9 mennessä).

(ylös)

16.   Kasperin kisat 29.9.

Kasperin Wäellä on ilo ja kunnia haastaa Teidät Kasperin Kisoihin mittelemään materiaali- ja kalliotekniikan, geologian sekä kestävän kehityksen osaamisessa!
Kisoihin voit osallistua millä tahansa opintotaustalla, sillä kisoissa pärjää reippaalla asenteella ja terveellä maalaisjärjellä. Kerää siis kolmihenkinen joukkue kasaan ja saavu kisailemaan perjantaina 29.9. Alvarin aukiolle!

Paikalle voi myös tulla nauttimaan tunnelmasta ja kannustamaan suosikkijoukkueensa voittoon! Turnajaisia seuraa luonnollisesti jatkot saunoineen, ruokineen ja virvokkeineen. Lähde mukaan tekemään historiaa osallistumalla kolmatta kertaa järjestettäviin Kasperin Kisoihin ja oppimaan uutta näistä kovista tieteistä! Ilmoittautuminen aukesi tänään 4.9. täällä.
Lisää tietoa Instagramissa @kasperinkisat

MITÄ: Kasperin kisat
MISSÄ: Alvarin aukio
MILLOIN: 29.9.2023 klo 15 alkaen
MITÄ MAKSAA: 0 €
MIKSI: selvitetään, ken on vuorimieshenkisin!

(ylös)

17.  [UUSI] Wood Online -kurssit 2023-2024

Tämän vuoden onlinekurssit puualalla:

Forests, Wood and Carbon
CHEM-C2470 / 5 cr
I-period, 4.9. – 15.10.2023
V-period, 22.4. – 7.6.2024
https://sisu.aalto.fi/student/courseunit/aalto-CU-1150933091-20220801/brochure
Learn about the role of forests in the carbon cycle and carbon storage potential + basic material properties of wood.

Wood Material Science
CHEM-E2225 / 5 cr
III-period, 8.1. – 16.2.2024
https://sisu.aalto.fi/student/courseunit/aalto-CU-1150933095-20220801/brochure
Learn about how the structure of wood affects its physical and mechanical properties.

Wood Products and Processes
CHEM-E2235 / 5 cr
IV-period, 26.2. – 14.4.2024
https://sisu.aalto.fi/student/courseunit/aalto-CU-1150933092-20220801/brochure
Learn about the production processes, properties and applications of wood products, such as sawn timber, plywood, cross-laminated timber and modified wood.

(ylös)

 

III     MUUT

18.   Nyyti ry:n toimintaa syksyllä 2023

Tiesitkö vielä Nyyti ry:n tarjoamasta toiminnasta ja tuesta opiskelijoille?
Olet sitten uusi tai jatkava opiskelija tai opiskelijoiden parissa toimiva, niin muistathan aloittaa rauhassa ja omia fiiliksiäsi kuunnellen!
Opiskelija tsekkaa Opintoihin palaajan pakettimme täältä, josta löytyy tarkemmin vinkkejä ja tukea opintoihin paluuseen.

MiehenTila on korkeakouluissa opiskelevien nuorten miesten (18–29 v) mielenterveyden ja hyvinvoinnin tukemiseen keskittyvä hanke. Hanke tarjoaa mahdollisuuden miesten väliseen matalan kynnyksen vertaistukeen, yksilöohjaukseen sekä omaehtoiseen työskentelyyn. Toimintaan voi osallistua maksutta, mistä päin Suomea tahansa.
MiehenTila-vertaisryhmät on tarkoitettu korkeakouluissa opiskeleville 18–29-vuotiaille miehille, jotka ovat halukkaita jakamaan kokemuksia jaksamisesta sekä vahvistamaan omaa mielenhyvinvointiaan. Olet tervetullut ryhmään omana itsenäsi elämäntilanteesta riippumatta. Ryhmään osallistuminen ei edellytä diagnoosia, lähetettä, traumaa tai kriisiä – halu keskustella riittää.
Ilmoittautuminen ryhmiin on avoinna. Ilmoittautumaan pääset täältä: Vertaisryhmät, Yksilöohjaus
Lisätietoa molemmista osoitteesta www.miehentila.fi

Mukavaa syksyä toivottaa koko Nyyti ry:n väki <3

Lisätietoja:

www.nyyti.fi

www.facebook.com/nyytiry

(ylös)

19.   Puunjalostusinsinöörien imagokysely – osallistu lahjakorttiarvontaan!

Hei!
Puunjalostusinsinöörit ry on noin 2600 henkilöjäsenen ja 50 yrityksen verkosto, joka tekee työtä metsäteollisuuden osaamisen, vetovoiman ja uudistumisen hyväksi. Yhdistys haluaa kartoittaa imagoaan alan toimijoiden parissa ja toivoisi vastauksia erityisesti niiltä alan opiskelijoilta, jotka eivät tällä hetkellä ole yhdistyksen jäseniä.
Olisi hienoa, mikäli ehdit vastaamaan lyhyeen, noin 10 minuutin kyselyyn.
Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan 3 x 100 € S-ryhmän lahjakorttia.
Vastausaikaa on 6.9.2023 asti. Kiitos ajastasi ja aurinkoista elokuun jatkoa!

Ystävällisin terveisin
Puunjalostusinsinöörit ry:n (PI) tiimi

Vastaa imagotutkimukseen

(ylös)

20.   Product Development Project kurssi

PDP-kurssi 2023–2024: Käänteentekevä kokemus odottaa!

Uniikki mahdollisuus: Käytössäsi 10 000 euron budjetti innovatiivisten ratkaisujen kehittämiseen yhteistyöyritysten antamaan ongelmaan. Syvenny monitieteiseen tiimityöhön ja haasta sekä kasvata taitojasi.

Yhteistyö: Kehitä vahvat siteet eri aloilta tuleviin tiimikavereihin. Yhdessä navigoitte haasteiden läpi, juhlitte menestyksiä ja kasvatte sekä henkilökohtaisesti että ammatillisesti.

–  Design Factoryn resurssit: Saat pääsyn vertaansa vailla oleviin huipputeknisiin työkaluihin, tuotekehitys laboratorioihin ja tiloihin. Hyödy eri alojen ammattilaisista, asiantuntijoista ja omistautuneesta opetustiimistä. Tämä ympäristö nopeuttaa oppimista ja edistää innovaatioita.

Yhteys teollisuuteen: Kurssi ei vain opeta; se myös yhdistää. Muodosta tärkeitä suhteita alan asiantuntijoihin ja muunna luokkahuoneen tieto todelliseksi vaikutukseksi maailmassa.

Final Gala – huipentuma: Matka huipentuu isoon tapahtumaan, jossa pääsette esittelemään tuotoksianne n. 1000–1500 henkilölle! Mutta se ei ole loppu. Se on portti kirkkaampaan, innovatiivisempaan tulevaisuuteen.

Erikoispainos: Tämä vuosi on erityinen. PDP:n luoja, Kalevi “Eetu” Ekman, opettaa tänä vuonna viimeistä kertaa. Hän on muovannut kurssista 27 vuoden aikana hiotun timantin, joka sinun on nyt mahdollista päästä kokemaan!

Tule mukaan: Ensimmäinen luento 6. syyskuuta klo 16:15, Design Factory.
Lisätietoja: www.pdp.fi
Rekisteröidy nyt: SISU-linkki

(ylös)

21.   BioFinland Pitching Competition

Finnish Bioindustries FIB organizes as part of the European biotech week a pitching competition for students in Finnish universities and universities of applied science.
You can come up with an idea, form a team and get pitching experience. The aim of the competition is to strengthen students’ interest towards biobusiness and entrepreneurship and the award of the competition is 1000 €.
You can read more from our webpage or join as audience!

(ylös)

22.   Koff Otaniemi Bullseye Masters ti 5.9.

Koff Otaniemi Bullseye Masters – 5.9. 16:00
tinyurl.com/BullseyeMasters

Otaniemen darts-turnaus Smökissä 5.9.2023 klo 16:00 alkaen! Kilpailu on tarkoitettu kaikille, taitotasoon katsomatta. Ilmoittaudu pelaamaan, varmista paikkasi yleisössä tai varaa itsellesi uskomaton Koff Experience VIP-paketti!

Mestarit ratsastavat täällä.

(ylös)

23.   Aalto Afterparty ti 5.9.

Uskallatko astua sisään tähän sirkukseen? 🎪

Aalto Afterparty tarjoaa jälleen lukuvuodelle jännittävän aloituksen, kun apokalyptinen karnevaalitunnelma valtaa Dipolin. Kahden lavan huippuesiintyjät nostattavat tunnelmaa illan ajan niin, että kuolleetkin nousevat haudoistaan juhlimaan… 🧟‍♂️🪩

 

🔥Maailmanlopun juhlatunnelmaa tahdittavat upeat artistimme:

 

Robin Packalen klo 00

SHRTY klo 23-23:45

Akystic klo 21:30-22:30

Aalto DJ klo 20-21:30

Styrkka Myygalo B2B Myrkka Styygalo klo 21:30-00 (Doomsday Disco -lava)

 

Musiikkikattauksen lisäksi juhlijoiden viihtymisen takaa muu huikea ohjelma, kuten beer pong -turnaus, karaoke, sekä 360 Photo Booth.

 

Festaritoimikunta järjestää myös tapahtuman aikana pukukisan – ota kuva kuvausseinällä, julkaise se julkiseen Instagram-tarinaasi ja tägää @ayy_aava, ja olet mukana kilpailussa! 🦹

Etsi siis jännittävin asusi ja osallistu voittaaksesi upeita palkintoja! ✨

Suuntaa siis Dipoliin tiistaina 5.9. nauttimaan maailmanlopun bileistä! 💥

 

MITÄ? Aalto Afterparty, Aalto Party:n viralliset jatkot!

MISSÄ? Dipoli, Otakaari 24

MILLOIN? Tiistai 5.9.2023 klo 20 alkaen

LIPUT? 29.8. 18:00 uudet opiskelijat / 31.8. 18:00 yleinen lipunmyynti Kide.appissa

HINTA? 16€

PUKUKOODI? Casual tai haalarit, huomioithan myös pukukisan!

 

RANNEKKEEN VAIHTO?

Maanantai 4.9 klo 17-20: Otakaari 1, Kandidaattikeskus, Y-aula

Tiistai 5.9 klo 15-19: Aalto Party, Otakaari 11

Tiistai 5.9 klo 20-01: Otakaari 24, Dipolin käpyovi

Seuraa tapahtuman infokanavaa Telegramissa täältä.

Tapahtuma on K18.

(ylös)

24.   Mukaan Dominanteen

Kiinnostaako kuorolaulu ja mahtava meininki ainutlaatuisessa kuoroyhteisössä? Aalto-yliopiston sekakuoro Dominante etsii jälleen riveihinsä uusia laulajia! Lämpimästi tervetuloa kuoromme avoimiin harjoituksiin 4.9 ja pääsykokeisiin 5.–6.9.!

Lisätietoa osoitteesta https://www.dominante.fi/hakijalle/ sekä kuoron instagramista @dominantechoir

(ylös)

25.   Opiskelijoiden lentopallon SM-kisat 23.–24.9.

Lentopallon OSM-kisat ovat täällä jälleen ja nyt pelataan naisten ja miesten kilpasarjat! Opiskelijoiden liikuntaliitto (OLL) sekä Tampereen Teekkareiden Lentopallokerho (TTLK) järjestävät lentopallon OSM-kisojen kilpasarjat
Tampereen yliopiston kampuksella Hervannassa Tamppi Areenalla 23.-24.9.2023.

Kisoissa pelataan kahdessa sarjassa: miesten ja naisten kilpasarja. Ilmottautuminen on auki 10.9 asti!
Joukkuepaikkoja miesten sekä naisten kilpasarjoissa on 8.

Osallistumismaksu jokaisessa sarjassa on 100 €/joukkue, joka sisältää 15 € OLL:n käsittelymaksuja. OSM-kisoihin osallistuvasta joukkueesta täytyy olla vähintään 75 prosenttia OLL:n jäseniä tai muuten joukkueen osallistumismaksuun tulee 50 % korotus.

Kisojen tiedotusta voi seurata TTLK:n Instagramista.
sekä nettisivuilta https://webpages.tuni.fi/ttlk/

(ylös)

26.  [UUSI] Kylän talkoot la 9.9.

Kylän talkoot palaavat jälleen! Nappaa kaverisi mukaan ja lähde siivoamaan Otaniemeä yhteisen viihtyvyyden vuoksi! Talkoisiin osallistuville tarjotaan pientä evästä ja virvokkeita siivouksen yhteydessä sekä lisäksi virkistävä ilta Rantasaunalla. Talkoisiin osallistumalla voit kerätä itsellesi ja yhdistyksellesi tai killallesi talkootunteja, jotka oikeuttavat huikeisiin palkintoihin.
Syksyn talkoiden yhteydessä Teekkarikylässä järjestetään pihakirppis, johon voit tulla myymään tai ostamaan käytettyjä tavaroita. Loistava tilaisuus esimerkiksi laittaa kiertoon vanhoja vujutamineita! Pihakirppis järjestetään JMT 1 ja 3 välisellä alueella. Kirppispöytiä riittää nopeimmille osallistujille, joten olehan aikaisin liikkeellä, jos haluat pöydän! Voit myös tuoda oman viltin ja käyttää sitä alustana tavaroillesi.

MITÄ? Teekkarikylän siivoustalkoot ja pihakirppis
MISSÄ? Aloitus Smökin edestä, kirppis JMT 1 ja 3 välisellä alueella
MILLOIN? Lauantaina 9.9. klo 12-18, jatkot 18→

(ylös)

27.   [UUSI] Lakinlaskijaiset la 30.9.

Syyskuun päättyessä on aika laittaa lakit talviteloille, ja mikä olisikaan parempi tapa juhlistaa tätä kuin perinteiset Lakinlaskijaiset 30.9.! Ja vaikka lakkia ei vielä löytyisikään, olet tervetullut nauttimaan huippuartisteista Dipolin syvyyksiin. Lisätietoja luvassa pian Telegram-kanavalla @lakinlaskijaiset

(ylös)

28.   [UUSI] Polin appro ke 15.11.

Legendaarisiksi muodostuneet Polin approt valtaavat jälleen Helsingin keskustan kuppilat keskiviikkona 15.11. Vedä siis haalarit yllesi ja suuntaa huikealle kierrokselle itäiseen satamakaupunkiin. Tapahtumaan ovat enemmän kuin tervetulleita kaikki opiskelijat, opiskelijamieliset ja muut approintoilijat. Baarikiertely huipentuu jatkoihin Apollo Night Clubilla , jossa approkansaa viihdyttävät huikeat artistit .
Jos olet jo malttamaton approilija ja marraskuu tuntuu vielä kaukaiselta, Polin approa varten voit lämmitellä Dipolin appron merkeissä keskiviikkona 25.10. tutussa ja turvallisessa Otaniemessä .
Dipolin ja Polin appron yhteisliput tulevat myyntiin lokakuun aikana, lisätietoa tulossa pian! Jos ensimmäisessä lipunmyynnissä ei vielä onnista, älä huoli, sillä Polin approilla on myös oma lipunmyynti myöhemmin syksyllä. Seuraathan @polinappro -kanavaa tg:ssä tarkempia lipunmyyntiaikatauluja varten. Kaikki tarvittava informaatio sekä Dipolin että Polin approsta julkaistaan tällä tg-kanavalla.
Tämän lisäksi voit seurata tiedonkulkua Instagramissa @teekkarijaosto!

(up)

29.   [UUSI] Otacruise 26.-28.11.

Feeling stuck in Otaniemi? Longing for a change of scenery and some fresh air? Well we have the answer, Otacruise 2023 Once again, Oracruise gathers 2500 Aalto students for a cruise to Stockholm and back on 26-28 of November 2023 ! More info coming shortly on Telegram and Instagram @otacruise! So stay tuned

TLDR;
What: Otacruise 2023
Where: Helsinki-Stockholm-Helsinki
When: 26-28 November 2023
Who: All Aalto Students Info: @otacruise

(up)

30.   [UUSI] Teekkarispeksin tapahtumia!

Kaipaako elämäsi väriä, musiikkia ja improvisaatiota? Teekkarispeksin syyskauden toiminta starttaa improvisaatiokursseilla, uusien illalla sekä vanhan speksin katseluillalla! Tapahtumien päivämääriä:
Uusien speksiläisten ilta 11.9 klo 18 Otaranta 8E kattosaunalla! Luvassa rentoa jutustelua, saunomista ja vaikka lautapelejä. Tarjolla myös naposteltavaa.

Improvisaatiokurssien ilmoittautuminen on auki, lisätietoja ja ilmoittautuminen: https://teekkarispeksi.fi/mukaan-speksiin/kursseille/ ilmoittautuminen kursseille sulkeutuu 13.9.2023.

Vanhan speksin katseluilta 26.09 klo 18 Oubsin studiolla. Tervetuloa vanhat ja uudet tekijät katsomaan vanhaa Teekkarispeksiä ja fiilistelemään tulevaa produktiota!

Syksyllä etsimme tekijöitä vuoden 2024 produktioon, Produktio-ilmoittautuminen avataan 18.9, lisätietoja osoitteesta https://teekkarispeksi.fi/mukaan-produktioon/

Teekkarispeksin tiedotuskanavalle voi liittyä telegramissa: info.speksi.fi
Lisäinfoa produktiosta ja kursseista saa Teekkarispeksin tuottajilta: Olli
(@Uulafff), Pinja (@pinxxxton) ja Noora (@noorapermi)

(up)

31.   [UUSI] 151. Teekkariperinneviikko ja -juhla, save the date!

Huh huh miten se onkin jo syksy! Jos kaikki perinteet pitävät paikkansa, voi se tarkoittaa vain yhtä asiaa! 151. Teekkariperinnejuhlaa vietetään lauantaina 18.11. ja Teekkariperinneviikkoa 13.–19.11.

(up)

32.   [UUSI] Pohjalaisten Osakuntien tanssikerhon syksyn 2023 tanssikurssit alkavat!

Pohjalaisten osakuntien tanssikerho POT on opiskelijayhteisö/opiskelijayhdistys, joka järjestää opiskelijoille
paritanssikursseja syksyllä 2023. Kurssit ovat suunnattu kaikille yliopisto sekä amk korkeakouluopiskelijoille.
Kursseilla opitaan monipuolisesti suosituimpia ja hyödyllisimpiä paritanssilajeja: lavatanssit, rock&swing ja lattarit. Kursseille et tarvitse omaa paria tai aiempaa tanssitaitoa. Alkeiden lisäksi kokeneillekin tanssijoille löytyy pidemmäksikin aikaa tekemistä. Lisäksi tanssikerho tarjoaa lystikkäitä opiskelijat yhteen kerääviätanssibileitä. Tule tutustumaan hauskaan ja monipuoliseen harrastukseen sekä mukavaan porukkaan!

Tanssikurssit tiistaisin 12.9 alkaen jatkuen joulukuulle:
– alkeiskurssi vaihtuva pari klo 17.15-19.00
– alkeiskurssi oman parin kanssa klo 19-20.45
– alkeisjatko klo 19.00-20.45
– jatkoryhmä klo 17.15-19.00

15 opetuskertaa kokeneilla huippu ammattiopettajilla edullisilla opiskelijaystävällisillä hinnoilla 45 e tai 50 e kurssi.

Kaikilla kursseilla on kolme ilmaista kokeilukertaa, joten kokeilemaan voi tulla matalalla kynnyksellä.
Lisätiedot ja ilmoittautumisohjeet löytyvät nettisivulta sekä Pohjalaisten
tanssikerho Facebook-sivulta: https://tanssikerho.pohjalaiset.fi/

(up)

33.   [UUSI] Taekwondon alkeiskurssi alkaa 17.9.

Syksyn 2023 alkeiskurssi alkaa 17.9.2023 klo 11!

Oletko aina halunnut oppia näyttäviä potkuja, lyöntejä ja torjuntoja? Haluaisitko parantaa kehonhallintaa, tasapainoa ja notkeutta? Kaipaatko itsepuolustustaitoja?

Helsingin yliopiston Taekwon-Do -seuran järjestämä alkeiskurssi on avoin kaikille 18 vuotta täyttäneille. Voit kokeilla lajia ilmaiseksi ensimmäisen kuukauden ajan. Kurssimaksu on 60 euroa ja se sisältää harjoitusmaksun, seuran jäsenmaksun sekä vyökoemaksun sekä Suomen ITF Taekwon-Do liiton lisenssin syksylle 2023. Jos osallistut kurssille yhdessä ystäväsi kanssa, kurssimaksu on 50 euroa kummaltakin. Voit treenata ja testata lajia lokakuun alkuun asti maksutta!

Alkeiskurssin harjoitusajat:
Aika: Sunnuntaisin kello 11.00–12.30
Paikka: Porthania, Yliopistonkatu 3, Helsinki
Harjoitukset alkavat 17.9.2023.

Ilmoittaudu mukaan syksyn 2023 alkeiskurssille osoitteessa: https://hytkd.myclub.fi/flow/events/6075667

Nähdään treeneissä!
Seuraa Instagramissa: @hytaekwondo

(up)

34.   Tiedottaja-sihteerin terveiset

Hyvää maanantaita! Kurssit alkoikin tänään rytinällä, toivottavasti on itse kukin toipunut orientaatioviikosta! Viikon motivaatiolausahduksena: “Fuel your dreams with a sip of determination and a shot of caffeine as you embark on the exciting journey of an upcoming school year.

Anna Savola
Tiedottaja-sihteeri 2023 | Prosessiteekkarit ry
+358400876287 | tiedottajasihteeri@prosessiteekkarit.fi
Kemian tekniikan korkeakoulu | Aalto-yliopisto

Prosessiteekkarit sosiaalisessa mediassa:
Facebook | Instagram | LinkedIn | Flickr | Telegram