I      PROSESSITEEKKARIT

 1. Tietoa alkuvuoden tapahtumista – päivitetty 8.2.2021
 2. Prosessiteekkareiden tiedotuskanava Telegrammissa
 3. Kulukorvaukset
 4. Prosessiteekkareiden kysely kevään tapahtumista on auki!
 5. Sisu
 6. Liity alumnilistalle
 7. Palaute yhdistyksen toiminnasta
 8. Prosessiteekkareiden LinkedIn-ryhmä
 9. Hallituksen kokoukset 2021
 10. Koronavilkku

II     CHEM

 1. Opintopalaute

III    MUUT

 1. Opiskelija- valintakoevalvojaksi
 2. Yksi euro jokaiselle oppilaalle – Miten Aalto-yliopiston tulisi käyttää ne?
 3. Election panel on environmental issues
 4. Lukuvuosi-ilmoittautuminen alkaa 3.5.
 5. Kesäasuntohaku
 6. Opiskelijajärjestöt: ”Pandemian exit-strategiassa opiskelijoiden on tultava kuulluksi”
 7. Empatiatutkimus
 8. Haku auki: korkekakouluharjoittelijat viestintään ja ympäristöhankkeiden pariin
 9. Tietoa koronaviruksen vaikutuksista Aalto-yliopiston toimintaan

IV    KESÄTYÖT

 1. Tiedottaja-sihteerin terveiset

TULEVIA TAPAHTUMIA

 

I        PROSESSITEEKKARIT

1.      Tietoa alkuvuoden tapahtumista – päivitetty 8.2.2021

Prosessiteekkareiden hallitus linjasi 8.2. pidetyssä kokouksessa, että yhdistys noudattaa aluehallintoviraston linjauksia sekä ohjeita kokoontumisrajoitusten suhteen, eikä toistaiseksi järjestä tapahtumia, jotka edellyttävät kokoontumista. Linjausta tarkastellaan tarvittaessa.

(ylös)

2.      Prosessiteekkareiden tiedotuskanava Telegrammissa

Prosessiteekkareille on nyt tehty Telegram-tiedotuskanava yhdistyksen virallista tiedotusta varten – PT:n Tiedotuskanava! Kanavalle tulee tästä lähtien kaikki tärkein tiedotus yhdistyksen toiminnasta, esimerkiksi tapahtumista ja tiivistelmä sähköpostitse lähetettävästä viikkotiedotteesta. Virallinen tiedotus on siirtynyt täysin tiedotuskanavalle helmikuun alusta alkaen. #PT-ryhmä säilyy käytössä jäsenten välistä keskustelua varten. Voit liittyä PT:n Tiedotuskanavalle tästä: https://t.me/joinchat/AAAAAFAZzeI4birVAcfBZg.

(ylös)

3.      Kulukorvaukset

Rahastonhoitajan terveiset:
Kevään kulukorvaukset yhdistyksen toimintaan liittyvistä kuluista tulee olla haettuna viimeistään 31.5.
Ohjeet löydät täältä.

(ylös)

4.      Prosessiteekkareiden kysely kevään tapahtumista on auki!

Hallitus valmistautuu pikkuhiljaa kesätaukoa varten, mutta sitä ennen haluaisimme kuulla, miten pärjäsimme alkuvuoden aikana. Keräämme palautetta kevään aikana järjestetyistä tapahtumista sekä yleisesti hallituksen ja yhdistyksen toiminnasta.Toivomme mahdollisimman paljon vastauksia kyselyyn, sillä kehitämme toimintaa teidän vastaustenne perusteella. Vastaukset ovat anonyymeja, mutta vastauksen lähettämisen jälkeen saat linkin, jonka kautta voit osallistua arvotaan 20 € Woltin lahjakortista! Kyselyn ja lisätietoa löydät täältä. Vastausaikaa on 31.5 asti.

(ylös)

5.      Sisu

Jos et päässyt Sisu-webinaarin, voit katsoa webinaarin täältä.
25.5.2021 alkaen valmistumista haetaan Sisussa
Kesäkuussa 2021 lukuvuoden 2021-2022 opetustarjonta julkaistaan Sisussa
30.7.2021 viimeinen ilmoittautumispäivä lukuvuodelle 2021-2022 WebOodissa. Opintotietojärjestelmien käyttökatkon jälkeen ilmoittautuminen OILIssa.
Uusi opiskelija: seuraa ohjeita, jotka saat sähköpostitse.
31.7.-8.8.2021 opintotietojärjestelmien käyttökatko, sekä WebOodi että Sisu ovat poissa käytöstä
9.8.2021 Sisu on korvannut WebOodin! Ilmoittautumiset 23.8.2021 jälkeen pidettävään kesäopetukseen ja -tentteihin sekä kevään 2021 uusintatentteihin
alkavat Sisussa.
16.8.2021 Ilmoittautumiset syksyn 2021 I periodin opetukseen alkavat Sisussa
Lisätietoa täällä.

(ylös)

6.      Liity alumnilistalle

Kandipaperit tai DI tutkinto valmiina? Liity alumnilistalle!

Onnittelut kandiksi tai DI:ksi valmistumisesta! Muistathan liittyä alumnisähköpostilistalle (https://list.ayy.fi/postorius/lists/pt-alumni.list.ayy.fi/ ) ja luoda/päivittää profiilin Alumni-circleen, joka on Aallon virallinen alumniyhteisö. Voit myös liittyä Prosessiteekkareiden ryhmään Alumni-circlessä. Sinne päivitellään mm. Alumnitapahtumista.

Liittymislinkit ja lisäinfot: http://www.prosessiteekkarit.fi/alumnit/
Terkuin,
Alumnivastaavat,
Mika, Maukka, Ellu ja Jakke

(ylös)

7.      Palaute yhdistyksen toiminnasta

Onko jokin asia mikä vaivaa ja haluaisit muutosta asiaan? Onko jokin onnistunut erityisen hyvin? Voit laittaa anonyymiä palautetta Prosessiteekkareiden sivuilla, ja linkki palautteeseen on myös suoraan tässä.

(ylös)

8.      Prosessiteekkareiden LinkedIn-ryhmä

Kesätyöpaikkoihin hakeminen alkaa pian heti vuoden vaihteen jälkeen, joten hyvänä muistutuksena on LinkedInin käyttö kesätöiden haun apuna! Prosessiteekkareilla on oma LinkedIn-ryhmä, johon kannattaa liittyä!

Ryhmässä löytää helposti kontakteja alaltamme ja korkeakoulustamme ja lisäksi ryhmään julkaistaan kesätyöpaikkailmoituksia alamme yrityksiltämme!

Liittymislinkki ryhmään:  https://www.linkedin.com/groups/13559286/

Prosessiteekkareiden LinkedIn-sivu: https://www.linkedin.com/company/prosessiteekkarit-ry

(ylös)

9.      Hallituksen kokoukset 2021

Tervetuloa seuraamaan Prosessiteekkareiden hallituksen kokouksia! Hallituksen vakiokokousaika on maanantaisin klo 8:10 alkaen, ellei muutoksia tapahdu. Kokouksen ajankohdan voi tarkistaa yhdistyksen tapahtumakalenterista. Hallitus on pitänyt kevään viimeisen kokouksen ja jää sen myötä kesätauolle. Kesätauon aikana ei järjestetä säännöllisiä kokouksia ja viikkotiedotetta ei lähetetä. Suosittelemme ottamaan viimeistään nyt seurantaan PT:n tiedotuskanavan, jotta saat tiedon mahdollisista kesätapahtumista. Pääset liittymään tiedotuskanavalle tästä. Muistakaa myös vastata yhdistyksen kevätkyselyyn!

PTH’21 toivottaa kaikille mukavaa kesää!

(ylös)

10.   Koronavilkku

Prosessiteekkareiden hallitus suosittelee lataamaan THL:n julkaiseman Suomen koronajäljitys appin eli Koronavilkun!

Koronavilkun voi ladata täältä:

Google Play

Apple App store

(ylös)

II      CHEM

11.   Opintopalaute

Moikka!

Muistuttaisimme nyt teitä kaikkia opintopalautteen tärkeydestä, koska opintoihinkin liittyviin epäkohtiin reagoidaan vain, jos olemme niistä tietoisia.

Kandiopintoihin liittyvistä opintoasioista voi olla tämän vuoden puolella yhteydessä Saraan, @sarasiivola
(opintovastaava@prosessiteekkarit.fi) tai laittaa nettisivujen nimettömän palautelomakkeen kautta viestiä.

Maisteri- ja pääaineopintoihin liittyvistä asioista voi laittaa viestiä kiltojen opintovastaaville:

KK: @Joakim9 tai palautelomake
PJK: @reettamaria tai palautelomake
VK: @olgapartanen tai palautelomake

(ylös)

III     MUUT

12.   Opiskelija- valintakoevalvojaksi

Tästä pääset ilmoittautumaan valintakoevalvojaksi kesän 2021 valintakokeisiin. Kokeet järjestetään Otaniemen kampusalueella ja lähialueilla. Valvontapalkkio on 100 euroa / kauppatieteiden pääsykoe ja 115 euroa / DI-koe.
Tehtävään järjestetään etäkoulutus.

(ylös)

13.   Yksi euro jokaiselle oppilaalle – Miten Aalto-yliopiston tulisi käyttää ne?

Tänä vuonna Aalto-yliopisto kokeilee jotain uutta kutsumalla opiskelijat päättämään mihin käyttävät 12 000 euroa yliopiston budjetista.
Hankkeen tavoitteena on muun muassa kehittää kampusta opiskelijaystävällisellä tavalla ja ottaa opiskelijoita mukaan päätöksentekoon.
Jos mieleesi nousi heti ideoita, tästä pääset laittamaan niitä eteenpäin! (Kommenttikenttä näkyy, kun olet kirjautunut Aalto-tunnuksilla sisään)

(ylös)

14.   Election panel on environmental issues

So, who’s future is it, anyway? Join the panel discussion on the 26th of May 16:00-17:30 with the municipal election candidates from Espoo. The discussion is about environmental issues specifically. You can ask the candidates questions or watch the stream while others grill them.
Sign up here: https://lomake.ayy.fi/kv/so-whos-future-is-it-anyway
More info on FB event: https://fb.me/e/NN8wmmZ4

(ylös)

15.   Lukuvuosi-ilmoittautuminen alkaa 3.5.

Lukuvuodelle 2021–2022 voit ilmoittautua 3.5. alkaen ja maksaa samalla ylioppilaskunnan jäsenmaksun. Terveydenhoitomaksu maksetaan erikseen Kelalle, jotta voit käyttää Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) palveluita. Huomaathan opintojärjestelmien käyttökatkon elokuun alussa, minkä aikana ilmoittautuminen ei onnistu. Hoida ilmoittautuminen ajoissa, niin opiskelijaedut ovat katkeamatta käytössäsi heti elokuun ensimmäiselläkin viikolla.

(ylös)

16.   Kesäasuntohaku

Kaipaatko sinä tai kaverisi kotia kesäksi? Kesäisin AYY:n asuntoja voidaan vuokrata määräaikaisilla sopimuksilla aikavälillä 1.4.–31.8. Mikäli AYY:n jäsenistä ei löydy tarpeeksi hakijoita, voidaan asuntoja tarjota kenelle tahansa, esimerkiksi pääkaupunkiseudulle kesätöihin tulevalle kaverillesi. Kesäksi tarjolla on vain soluasuntoja sekä kaksioita ja kolmioita. Yksiöitä ei ole saatavilla lainkaan, mutta kaksioissa ja kolmioissa on mahdollista asua myös yksin. Kaikki asunnot ovat kalustamattomia.

Lue lisää: https://www.ayy.fi/fi/asuminen/kesaasunnot

(ylös)

17.   Opiskelijajärjestöt: ”Pandemian exit-strategiassa opiskelijoiden on tultava kuulluksi”

Opiskelijat kaipaavat varmuutta ja läpinäkyvyyttä koronaviruksen exit-strategiaan. Kuluneen vuoden aikana kriisinhallintaryhmä on tehnyt päätökset Aalto-yliopiston päivittäisestä toiminnasta. Pandemian hellittäessä opiskelijajärjestöt peräänkuuluttavat opiskelijaedustajien osallisuutta päätöksenteossa.
Lue opiskelijajärjestöjen englanninkielinen kannanotto täältä.

(ylös)

18.   Empatiatutkimus

Etsimme alle 22-vuotiaita osallistujia Aalto-yliopistossa suoritettavaan tutkimukseen, jossa tutkitaan empatiaa ja ryhmien välisiä ajatusvinoumia (intergroup bias). Tutkimus koostuu toiminnallisen magneettikuvantamisen (fMRI) ja magnetoenkefalografian (MEG) avulla tehtävistä mittauksista (mittaukset yhteensä 3 tuntia) sekä kokeeseen liittyvistä kysymyksistä (1-2 tuntia). Mittausten aikana suoritat erittäin helppoja tehtäviä. Mittaukset tapahtuvat Otaniemen kampuksella. Kokonaisuudessaan tutkimus kestää noin 5 tuntia, ja se jaetaan erillisille päiville. Kokeen lopuksi sinulle maksetaan 75 €.

Olet etsimämme henkilö, mikäli

 • olet 18-21-vuotias
 • puhut suomea äidinkielenäsi
 • sinulla ei ole neurologista sairaushistoriaa
 • kehossasi ei ole metallia (esimerkiksi lävistyksiä, hammasrautoja, tatuointeja)

Jos olet kiinnostunut tutkimukseen osallistumisesta, ole hyvä ja täytä seuraava lomake: https://forms.office.com/r/20TJwcqagx
Jos sinulla on kysymyksiä tai kommentteja tutkimuksesta, ota yhteyttä Annika Klugeen (annika.kluge@aalto.fi).
Mittauksissa noudatetaan suositusten mukaisia varotoimia koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Aalto-yliopiston ohjeistuksen löydät tästä linkistä.

(ylös)

19.   Haku auki: korkekakouluharjoittelijat viestintään ja ympäristöhankkeiden pariin

Hei opintojen loppuvaiheen opiskelija tai vastavalmistunut, haluaisitko oppia laaja-alaisesti globaalin ympäristökriisin ratkaisuista ja olla mukana ratkaisevan vuosikymmenen ilmastotoimissa? Tiina ja Antti Herlinin säätiö hakee kahta fiksua ja taitavaa korkeakouluharjoittelijaa tiimin vahvistuksiksi!
Lue lisää täältä.

(ylös)

20.   Tietoa koronaviruksen vaikutuksista Aalto-yliopiston toimintaan

Voit lukea ajankohtaista tietoa koronaviruksen vaikutuksista yliopiston toimintaan osoitteessa https://www.aalto.fi/fi/aalto-yliopisto/tietoa-koronaviruksesta.

(ylös)

IV     KESÄTYÖT

21.   Tiedottaja-sihteerin terveiset

Työtä on paljon paperitehtaalla, ja kesäiset maisemat ovat hienot Lappeenrannassa. Viikkotiedote jää nyt kesätauolle, ja palaa taas syssymmällä!
Viikon eläinvideo: big boi

Hallituksen kuulumiset:
Hallitus kävi läpi uudet asiat läpi kokouksessaan, mitä on tapahtunut viime viikkojen aikoina ja miten hallituslaisten vastuualueet ovat sujuneet. Kokouksessa valittiin ansiomerkkitoimikunnan jäsenet, käytiin läpi Koulutusneuvoston kokousta miten laboratoriot pitäisi järjestää ja katseltiin prosessiteekkaripäiviä. Hallitus jää kesätauolle.

Pyry Vartia
Tiedottaja-sihteeri 2021 | Prosessiteekkarit ry
+358445953800 | tiedottajasihteeri@prosessiteekkarit.fi
Kemian tekniikan korkeakoulu | Aalto-yliopisto

Prosessiteekkarit sosiaalisessa mediassa:
Facebook | Instagram | LinkedIn | Flickr | Telegram