I      PROSESSITEEKKARIT

 1. Kaukkarisuunnistus 7.1.2020
 2. Sata vuotta sitten -sitsit
 3. PT:n vuosittainen tapahtumakysely!
 4. PT-vyöt
 5. Prosessiteekkareiden LinkedIn ryhmä
 6. Uusi sähköpostilista englanninkieliselle tiedotukselle

II     CHEM

 1. Murata excursio 13.1.
 2. Vuorimieskillan yritysilta
 3. Tietoa abi-infoista

III    MUUT

 1. Vuorimiesyhdistyksen Nuoren jäsenen stipendit 2020
 2. Students@Sweco –opiskelijataphtuma 14.1. klo 11.00-15.00
 3. Suomen teollisoikeudellisen yhdistyksen urailta 22.1.2020
 4. Hae vaihtoon 10.–31. tammikuuta 2020
 5. Maisterin pääainevalinta haku auki 31.1 asti!
 6. Puistokemiat kohtaavat Oulussa 30.1.-1.2.!
 7. Tervetuloa kokeilemaan tankotanssia Otangon tunneille!
 8. ITF Taekwon-Do alkeiskurssi alkaa 19. tammikuuta
 9. Academic Work hakee työntekijöitä
 10. Avoin materiali-insinöörin positio

IV   KESÄTYÖ

 1. Are you looking for an interesting and meaningful job for next summer?
 2. Pöyry Stars -urapolkuohjelman haku on käynnissä
 3. UPM:n kesätyöhaku jo hyvässä käynnissä!
 4. Tule unelmien kesäduuniin Swecolle – kesätyöhakumme on auki!
 5. Tiedottaja-sihteerin terveiset

TULEVIA TAPAHTUMIA
7.1. Kaukkarisuunnistus @OK20

9.1. Sata vuotta sitten -sitsit @Otarannan kerhotila
13.1. Murata excursio
14.1. Students@Sweco
14.1. Talvipäivä
30.1.-1.2. Kemiat Kohtaa @Oulu
3.2. Vuorimieskillan yritysilta

 

I          PROSESSITEEKKARIT

1.       Kaukkarisuunnistus 7.1.2020

Ansaitun joululoman jälkeen on aika polkaista uusi vuosi vauhdilla käyntiin Kaukkarisuunnistuksen merkeissä! Rastisuunnistus on mitä parhain tapa päästä karistelemaan joululoman unihiekat silmistään, ja tällä kertaa roolitkin vaihtuvat: rasteja pääsevätkin pitämään fuksit!

Rastikiertely alkaa kello 17:00 ja loppuu 21:00. Rastikiertelyn jälkeen ilta jatkuu OK20 alakerrassa, missä myös saunomismahdollisuus.

MITÄ: Kaukkarisuunnistus
MISSÄ: Rastikiertely siellä sun täällä, jatkot OK20(Otakaari 20) alakerrassa!
MILLOIN: 7.1.2020 kello 17 alkaen
MIKSI: Koska fuksien itte pitämät rastit!
PALJON MAKSAA: 0 markkaa!

(ylös)

2.       Sata vuotta sitten -sitsit

20-luku on täällä! Tällä kertaa kuitenkin sukellamme sille toiselle 20-luvulle eli 1920-luvulle. Illan aikana pääset tutustumaan 20-luvun ruoka- ja juomakulttuuriin, jota tuohon aikaan painosti kieltolaki. Sitsit ovat Otarannan kerhotilassa (Otaranta 8B) torstaina 9.1. Cocktail-tilaisuus alkaa 18:00 ja gongi kumahtaa 18:30. Sitsit maksavat 15 € ja maksu suoritetaan paikan päällä käteisellä. Jatkot löytyvät Gorsusta, jossa on saunomismahdollisuus. Jatkot ovat avoimet kaikille yhdistyksen jäsenille.
Ilmo aukeaa 2.1.2020 klo 12 ja sulkeutuu 7.1.2020 klo 23:59 Sitsaamaan mahtuu 40 ensimmäistä ilmoittautunutta. Ilmoittautuminen on sitova sulkeuduttuaan.

TL;DR
MITÄ? Sata vuotta sitten -sitsit
MISSÄ? Otarannan kerhotila, jatkot Gorsu
MILLOIN? To 9.1. klo 18.00 alkaen
MITEN? Ilmoittautumalla 2.1. klo 12 alkaen
MITÄ MAKSAA? 15 €
DC? 1920-luku / sata vuotta sitten

(ylös)

3.       PT:n vuosittainen tapahtumakysely!

On taas sen aika, eli nimittäin PT:n Vuosikyselyn 2019.

Vuosi alkaa olla lopuillaan ja hallitus arvostaisi jäseniston palautetta vuoden 2019 aikana järjestetyistä tapahtumista sekä yhdistyksen muusta toiminnasta. Halllitus haluaa, että yhdistyksen toiminta on jäsenistölle suunnattua ja jäsenistön mielestä järkevää, joten käytättehän hetken palauteen täyttämiseen.

Linkki kyselyyn: https://forms.gle/mpnd9DQcmyAxpuT1A

Kyselyn täyttämisen jälkeen voi osallistua arvontaan, jossa voi voittaa 2 leffalippua. Lippupaketteja arvotaan 4 kappaletta vastanneiden kesken. Kyselyyn on aikaa vastata 10.1. asti. Lippujen arvonta tapahtuu tämän jälkeen ja voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Huomaattehan, että rakentava palaute on aina hyödyllisempää, kuin vain se, että sanoo jonkin olevan huonosti. Jos ei ole parannusehdotuksia voi ainakin perustella mitkä asiat olivat huonosti ja miksi. Hyvää palautetta saa myös aina antaa! Muistattehan myös, että palautetta voi aina antaa vuoden ympäri osoitteessa: http://www.prosessiteekkarit.fi/palaute

(ylös)

4.       PT-vyöt

Syksyllä tilattuja PT-vöitä on nyt tilattu lisää! Jos vyön tilaus meni aiemmin ohi, voi niitä ostaa 10 euron hintaan suoraan pHuoneelta hallituslaisen ollessa paikalla! Hallituslaisen paikallaoloa kannattaa kysyä myös esimerkiksi Prosessiteekkareiden Telegram-kanavalla. Ei muuta kuin pHuoneelle ostamaan haalareihin komea vyö!

Myös aiemmin tilattuja haalareita voi edelleen tulla hakemaan pHuoneelta jos tätä vielä ei ole tehnyt.

Paikallaoloa kannattaa kysyä myös esimerkiksi Prosessiteekkareiden Telegram-kanavalla

(ylös)

5.       Prosessiteekkareiden LinkedIn ryhmä

Kesätyöpaikkoihin hakeminen alkaa pian vuoden vaihteen jälkeen, joten hyvänä muistutuksena on LinkedIn:in käyttö kesätöiden haun apuna! Prosessiteekkareilla on oma LinkedIn ryhmä, johon kannattaa liittyä!

Ryhmässä löytää helposti kontakteja alaltamme ja korkeakoulustamme ja lisäksi ryhmään julkaistaan kesätyöpaikkailmoituksia alamme yrityksiltämme!

 

Liittymislinkki ryhmään:  https://www.linkedin.com/groups/13559286/

Prosessiteekkareiden LinkedIn sivu: https://www.linkedin.com/company/prosessiteekkarit-ry/?viewAsMember=true

(ylös)

6.       Uusi sähköpostilista englanninkieliselle tiedotukselle

Hei!

Prosessiteekkareilla on nyt oma englanninkielinen sähköpostilista, jonne jatkossa lähetetään kaikki englanninkielinen informaatio! Listalle voi liittyä tästä linkistä: https://list.ayy.fi/mailman/listinfo/pt-en-info Listalle lähetetään myös muut infolistalle tulevat tiedotteet englanniksi, kuten yhdistyksen kokousten kutsut ja muita koko jäsenistöä koskevia tiedotteita.

 

Hello!

PT finally has their own email list for English information. All English information will be sent here from now on. You can subscribe to list from this link: https://list.ayy.fi/mailman/listinfo/pt-en-info Also all other information will be sent here in English, like invitations to association meetings and other briefings that concern all members.

(ylös)

II        CHEM

7.       Murata excursio 13.1.

Prosessiteekkarit ja Vuorimieskilta järjestävät vuoden ensimmäisen excursion Vantaan ”piilaakson” Murata Electronics Oy:n toimipisteelle 13.1. klo 12!

 

Luvassa perinteisen yritysesittelyn ja aamiaisen lisäksi muun muassa tutustumista Muratan puhdastilatuotantoon ja casetehtävien ratkomista!

 

Murata on maailmanlaajuisesti johtava elektroniikkakomponenttien valmistaja. Suomessa Murata kehittää ja valmistaa puhdastiloissa ainutlaatuiseen MEMS-teknologiaan (Micro Electro Mechanical Systems) pohjautuvia liikettä mittaavia antureita. Muun muuassa autojen turvajärjestelmissä anturit parantavat liikenneturvallisuutta ja voivat pelastaa ihmishenkiä, ja terveysteknologian tuotteissa anturien avulla voidaan kohentaa potilaan elämänlaatua.

 

Mukaan mahtuu 30 osallistujaa. Excursio on Prosessiteekkareiden ja Vuorimieskillan jäsenille ilmainen. Ilmoittautuminen avautuu prosessiteekkareiden sivuilla 7.1.2020 klo 12:00. Linkki: http://www.prosessiteekkarit.fi/ilmo/

 

Facebook-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/755654084939174/

(ylös)

8.       Vuorimieskillan yritysilta

Kesäsuunnitelmat vielä avoinna? Työnhaku jumittaa ja kaipaisit lisää firmoja mihin hakea? Alkaako dippatyö lähestyä pelottavan nopeasti, mutta aihe vielä uupuu? Nälkä kurnii ja kaipaisit saunaa sekä hyvää seuraa lämmittämään mieltä helmikuun kylmyyteen?

Ei hätää, sillä Vuorimieskillan yritysilta tulee jälleen! Olemme pyytäneet metallurgian ja materiaalitekniikan yrityksiä saapumaan Otaniemeen ja kertomaan mihin kursseilla opetettuja asioita käytetään työelämässä! Paikalla yritysten edustajat kertovat oman yrityksensä toiminnasta sekä kesä- ja lopputyömahdollisuuksista.

Tapahtuma järjestetään maanantaina 3.2.2020 klo 17:00 alkaen Kemian tekniikan korkeakoululla. Tervetulleita mukaan ovat kaikki fuksista vanhempiin tieteenharjoittajiin! Timanttisen tietopläjäyksen jälkeen siirrytään viettämään iltaa Ossinsaunalle nauttimaan löylyistä ja seurasta.

Tarkempi luentosali, ilmoittautuminen ja yritykset tullaan julkistamaan myöhemmin tapahtuman Facebook sivulla. Mukaan mahtuu 60 kiinnostunutta kuulijaa ja tapahtumassa tarjoiltavan ruoan takia ilmoittautuminen on tärkeä ja sitova. Ilmo on auki 24.1.2020 asti tai niin kauan kuin paikkoja riittää!

TLDR

MITÄ: Vuorimieskillan yritysilta

MISSÄ: Kemian tekniikan korkeakoulu, Kemistintie 1, Luentosali X

MILLOIN: 3.2.2020 klo 17-20

MITÄ MAKSAA: Ei mitään

MIKSI: Ruoka, sauna ja koska pitää mennä töihin

(ylös)

9.       Tietoa abi-infoista

Haluaisitko mennä kertomaan lukiolaisille, millaista täällä on opiskella? Voit mennä yksin tai kaverien kanssa, vanhaan lukioosi tai muuhun valitsemaasi lukioon, ja vuosikurssistasi riippumatta. Sinun pitää vain käydä abi-infoilijakoulutus ja varata lukiosi. Aalto ja CHEM järjestivät abi-infokoulutuksia syksyllä, mutta niitä ei tällä hetkellä ole tiedossa keväälle. Abi-infon voi myös mennä pitämään itsenäisesti ilman abi-infokoulutusta, mutta tällöin siitä ei saa korvausta. Materiaalit saat valmiiksi, niitä ei tarvitse itse tehdä.

 

Abi-infoja järjestää muutama eri taho: Kemian tekniikan korkeakoulu (CHEM), Aallon Hakijapalvelut ja Puunjalostusinsinöörit ry (PI). Voit joko mennä pitämään jonkin näistä infoista yksinään tai yhdistelmänä Aalto+PI tai CHEM+PI.

PI:n abi-infot metsäteollisuudesta
Puunjalostusinsinöörit ry:n (PI) järjestämän abi-infon aikana esitellään lyhyesti Aalto-yliopisto sekä kemian tekniikka hakukohteena biometsäteollisuuden näkökulmasta (valmis esitysmateriaali Puunjalostusinsinöörit ry:ltä). Saat 45-60 min infosta S-ryhmän lahjakortin (30€), Powerbankin ja kohtuulliset matkakulukorvaukset. Ilmoittautua voit joko kirjoittamalla nimesi ylös pHuoneen ilmoitustaululla olevaan nimilistaan tai ilmoittamalla siitä opintovastaavalle (Julia Tofferi, opintovastaava@prosessiteekkarit.fi, tg @juliaparas). Ohjeet ja materiaalit saat ilmoittautumisen jälkeen.

Mikäli sinulla on vielä jotain kysyttävää abi-infon pitämisestä, ota yhteyttä opintovastaava@prosessiteekkarit.fi.

(ylös)

III      MUUT

10.   Vuorimiesyhdistyksen Nuoren jäsenen stipendit 2020

Vuorimiesyhdistyksen hallitus myöntää vuosittain yhdistyksen nuorille jäsenille stipendejä. Stipendi voidaan myöntää opinnoissaan menestyneelle ja aitoa vuorimieshenkeä osoittaneelle yhdistyksen nuorelle jäsenelle. Nuoren jäsenen stipendit jaetaan yhdistyksen vuosikokouksessa 27.3.2020 Helsingissä.

 

Stipendiä haetaan vapaamuotoisella, hakijan etevyyttä kuvaavalla hakemuksella. Hakijan on oltava Vuorimiesyhdistyksen nuori jäsen tai jättänyt jäsenhakemuksensa. Hakijan kannattaa korostaa sekä opintomenestystään että osallistumistaan teekkarihenkiseen toimintaan killoissa ja kerhoissa. Näillä kummallakin on hakijan etevyyttä arvioitaessa iso painoarvo.

 

Yhdistyksen hallitukselle osoitettujen vuoden 2020 stipendihakemusten on oltava perillä yhdistyksen pääsihteerillä viimeistään 15.1.2020. Hakemus tulee toimittaa sähköpostitse ari.juva@vuorimiesyhdistys.fi

 

Stipendejä myönnetään vain yhdistyksemme nuorille jäsenille. Nuoreksi jäseneksi voidaan valita geologian, kaivos- tai rikastustekniikan, kalliorakentamisen, metallurgian tai materiaalitekniikan aloihin liittyvää ylempää korkeakoulututkintoa suomalaisessa yliopistossa opiskeleva, joka on joko suorittanut alemman korkeakoulututkinnon tai on opinnoissaan suorittanut vähintään alempaan korkeakoulututkintoon vaadittavat opinnot.

 

Jäsenhakemuksen voi tehdä kotisivuillamme osoitteessa http://www.vuorimiesyhdistys.fi sivulta ”jäseneksi”. Stipendiä haettaessa jäsenhakemus tulee olla kirjattuna järjestelmässä. Jäsenhakemus edellyttää selvityksen suoritetuista opinnoista, mutta suosittelijoita ei tarvita.

 

Nuori jäsen on vapaa jäsenmaksusta ja valmistuttuaan muuttuu varsinaiseksi jäseneksi, jolloin hän ryhtyy myös jäsenmaksun maksajaksi.

(ylös)

11.   Students@Sweco –opiskelijataphtuma 14.1. klo 11.00-15.00

Tule tutustumaan Swecoon ja löydä samalla unelmiesi kesäduuni! Tervetuloa Sweco-talolla Ilmalassa järjestettävään Students@Sweco-tapahtumaan 14.1. kello 11-15. Tapahtumassa pääset tutustumaan Swecoon ja swecolaisiin, ohjelmassa on mm. uratarinoita, verkostoitumista, CV- ja LinkedIn-klinikka sekä tarjoamme osallistujille myös lounaan. Ilmoittaudu mukaan viimeistään 7.1. oheisesta linkistä: https://www.lyyti.in/StudentsatSweco2020

Facebook: https://www.facebook.com/events/807329313045459/

(ylös)

12.   Suomen teollisoikeudellisen yhdistyksen urailta 22.1.2020

Kiinnostaako ura teollisoikeuksien parissa? Jatkuvan muutoksen kohteena oleva ala tarjoaa paljon mielenkiintoisia tehtäviä ja haasteita oikeudellisen, teknisen ja myös muun tutkinnon suorittaneille. Tule kuuntelemaan minkälaista on työskennellä esimerkiksi asianajajana, tuomarina, patenttiasiamiehenä tai yrityksen IP-johtajana, minkälaisia muita vaihtoehtoja on tarjoilla sekä miten alalle voi hakeutua.

 

Tervetuloa kuulemaan teollisoikeuksiin liittyvistä uramahdollisuuksista keskiviikkona 22.1.2020 klo 17.00. Tilaisuudessa alaa ja eri koulutustaustoja monipuolisesti edustavat panelistit valottavat uravaihtoehtoja ja kertovat kokemuksistaan. Paneelikeskustelun jälkeen ohjelmassa on vapaamuotoista keskustelua panelistien ja muiden alalla työskentelevien kanssa.

Tilaisuus sopii kaikille teollisoikeuksista kiinnostuneille kuten opintojensa loppuvaiheessa oleville tai äskettäin valmistuneille.

 

Panelistit:

Jussi Karttunen (Ylituomari, Markkinaoikeus)

Teija Kopio (Director, IPR, Fiskars)

Åsa Krook (Osakas, Borenius)

Linda Norrgård (European Patent Attorney, Papula-Nevinpat)

Riikka Tähtivuori (IPR-asiantuntija, EK)

Juha Vesala (Tutkijatohtori, Helsingin yliopisto)

Helena Wetterstrand (Vice President, Legal, Fortum)

Paneelikeskustelua johtaa Pirke Fustinoni (Vice President, Intellectual Property, Outotec)

 

Tilaisuus järjestetään asianajotoimisto Boreniuksen tiloissa (Eteläesplanadi 2, 00130 Helsinki).

Urailtaan tulee ilmoittautua STY:n verkkosivulla osoitteessa https://www.sty.net/tapahtumat/kevat-2020/sty-n-urailta-22-1-2020/ Ilmoittautuminen päättyy 7.1.2020. Paikkoja on rajatusti.

Tilaisuuden järjestää Suomen teollisoikeudellinen yhdistys ry. (www.sty.net).

(ylös)

13.   Hae vaihtoon 10.–31. tammikuuta 2020

Tammikuussa haussa vaihtopaikat lukuvuodelle 2019 – 20!

 •  Vaihtoinfo torstaina 9.1. klo 16-18, KE5 – vaihdon hakuohjeet ja opiskelijoiden kokemuksia vaihdosta
 •  Vaihtoklinikat – tule keskustelemaan opintosuunnitelmastasi ja kysymään viime hetken kysymykset vaihtohausta
 •  Maanantaina 20.1. klo 10-12, Kemian talon ala-aula (opintoneuvola)
 •  Tiistaina 28.1. klo 13-15, Kemian talon ala-aula (opintoneuvola)
 •  Henkilökohtaista opastusta ja ajanvaraus tapaamiselle international-chem@aalto.fi

Lisätietoja täältä.

(ylös)

14.   Maisterin pääainevalinta haku auki 31.1 asti!

DI-pääainehaku seuraavalle syksylle on meneillään! Hakuaika 19.11.2019 – 31.1.2020. Lue lisää täältä.

(ylös)

15.   Puistokemiat kohtaavat Oulussa 30.1.-1.2.!

Kemiat kohtaavat nyt jo yhdettätoista kertaa, ja tällä kertaa kohtaamme Oulussa! Tapahtuma kerää kaikki Suomen kemian alojen opiskelijat yhdessä yritystapahtumien, sitsien ja silliksen merkeissä.

 

Ohjelmaa järjestetään jo torstaina 30.1. klo 18.00 alkaen Teekkaritalolla vapaan illanvieton ja saunomisen merkeissä. Saunaillan ja iltapalan meille tarjoaa Freebolt Cobalt! Varsinainen ohjelma alkaa perjantaina 31.1. yritysesittelyillä. Perjantaina pääsemme myös sitsaamaan klo 18.00 alkaen teemalla Puistokemiat kohtaa, joista jatkoille lähdetään lähellä sijaitsevaan Basso Clubiin! Lauantaina 1.2. järjestämme silliksen, jonka jälkeen jokainen voi lähteä kotiin päin omaan tahtiinsa.

 

Tarkempi info ja aikataulu tulee myöhemmin ilmottautuneille sähköpostiin.

 

Ulkopaikkakunnilta saapuville on varattu kutsuvieraspaikkojen lisäksi 44 paikkaa nopeat syövät hitaat -periaatteella. Kannattaa siis olla nopeana!

 

Vieraiden ilmottautuminen avautuu tiistaina 7.1.2020 klo 12.00 osoitteessa:

https://prosessikilta.fi/kemiat-kohtaa-2020-ulkopaikkakuntailmo-2/

ja sulkeutuu 14.1.2020 klo 16.00, tai kunnes paikat ovat täyttyneet.

 

Valitettavasti Oulussa majoitusmahdollisuudet ovat rajalliset, ja tästä syystä emme voi tarjota nukkumapaikkaa muille kuin kutsuvieraille. Hätä ei kuitenkaan ole tämän näköinen ja esimerkiksi Oulun keskustasta löytyy useita paikkoja missä yöpyä.

 

Tapahtuma kustantaa 25€ sisältäen torstain saunaillan, perjantain ohjelman, sitsit, jatkojen narikan ja haalarimerkin. Lauantain sillis on vapaaehtoinen, ja se veloitetaan erikseen ilmoittautuneilta (10€).

 

TL;DR

Puistokemiat kohtaa Oulussa 30.1.-1.2.2020

Hinta: 25€ ( +sillis 10€)

Pukukoodi: Haalarit/Puistokemistimäinen asu

(ylös)

16.   Tervetuloa kokeilemaan tankotanssia Otangon tunneille!

Teitkö uudenvuodenlupauksen urheilun lisäämisestä arkeen tai kutkuttaako kehonhallinnan kehittäminen ja hauska harrastus muuten vain? Tule kokeilemaan tankotanssia Otangolle – ensimmäisellä kerralla ilmaiseksi ja ilmoittautumatta! Lue lisää kevättiedotteestamme: https://otanko.ayy.fi/2020/01/02/kevattiedote-1-2020/

(ylös)

17.   ITF Taekwon-Do alkeiskurssi alkaa 19. tammikuuta

Oletko aina halunnut oppia näyttäviä potkuja, lyöntejä ja torjuntoja? Haluaisitko parantaa kehonhallintaa, tasapainoa ja notkeutta? Kaipaatko itsepuolustustaitoja?

 

Helsingin yliopiston Taekwon-Do – seuran järjestämälle alkeiskurssille ovat tervetulleita kaikki Helsingin yliopiston, Aalto-yliopiston ja Hankenin opiskelijat ja henkilökunta. Kevään 2020 kurssi alkaa sunnuntaina 19 tammikuuta Porthanian liikuntasalissa kello 11.30–13.00.  Voit saapua kokeilemaan lajia ilmaiseksi ensimmäisen kuukauden ajan. Kurssimaksu on 50 euroa sisältäen harjoitusmaksun, seuran jäsenmaksun sekä vyökoemaksun. Suomen ITF Taekwon-Do liiton lisenssi maksetaan erikseen.

 

Ilmoittaudu alla olevan linkin kautta:

http://bit.ly/39kzWbJ

 

Lisätiedot: jaakko.karki@hytaekwondo.com tai +358452693294
Facebook tapahtuma: https://www.facebook.com/events/472767830090311/

(ylös)

18.   Academic Work hakee työntekijöitä

 

Etsimme kokoaikaista Tuotekehittäjää Hämeenlinnassa. Työ on julkaistu 13.11., paikkaa kannattaa hakea mahdollisimman nopeasti. Ilmoituksen löydätte osoitteesta https://jobs.academicwork.fi/annons/kokoaikainen-tuotekehittaja-mpmaustepalvelu-oylle-hameenlinnaan/15035166?preview=1

 

Academic Work on nuoriin ammattilaisiin erikoistunut henkilöstövuokraus- ja rekrytointiyritys. Autamme korkeakoulutaustaisia opiskelijoita, vastavalmistuneita sekä jo työelämässä olevia nuoria ammattilaisia työllistymään oman alansa asiantuntijatehtäviin sekä etenemään omalla urapolullansa.

(ylös)

19.   Avoin materiali-insinöörin positio

Etsimme parhaillaan materiaali-insinööriä asiakasyrityksellemme Hyvinkäälle. Työ sopii jo valmistuneelle.

 

Ilmoitus löytyy osoitteesta https://jobs.academicwork.fi/annons/materiaaliinsinoori-luovan-tuotekehityksen-tehtaviin-hyvinkaalle/15036639

 

Etsimme henkilöä aloittamaan mahdollisimman pian. Käymme hakemuksia läpi jatkuvasti ja etenemme heti oikeiden henkilöiden löydyttyä, joten paikkaa kannattaa hakea mahdollisimman nopeasti.

(ylös)

IV      KESÄTYÖ

20.   Are you looking for an interesting and meaningful job for next summer?

The position you are looking for might be in the Aalto-Helsinki iGEM team! Aalto-Helsinki is a interdisciplinary team that takes part in a global synthetic biology competition iGEM (International Genetically Engineered Machine). As a part of the competition, the team aims at solving local and global issues with synthetic biology. During the year, the student team will independently ideate, plan and execute a project, as well as travel to several countries and work for raising awareness about the possibilities of synthetic biology.

 

What is iGEM?

 

Synthetic biology is a novel, rapidly developing, interdisciplinary science with tremendous potential in various fields including medicine, food and energy industries. iGEM is a worldwide synthetic biology competition originating from MIT, Boston. The iGEM competition is concerned with overcoming a challenge within a short time frame under the umbrella of innovation, design, experiment work and prototype modelling. More than 300 student-driven teams participate in iGEM annually. Aalto-Helsinki will take part in the competition for the seventh time next year.

 

What do we offer?

 • A unique and challenging summer job
 • A chance to plan and execute an extensive and multidimensional project from scratch
 • An opportunity to work in a interdisciplinary team in an international environment
 • Take part in the world’s largest synthetic biology competition
 • A trip to Boston, where you will showcase your project
 • A paycheck (team will negotiate salaries with collaborators)

Who are we looking for?

 • Bachelor’s or Master’s students from Aalto University and University of Helsinki. We take applications from all study programmes
 • Enthusiastic and motivated individuals ready to take on challenges!
 • Previous knowledge from fields such as biology, chemistry, computer science, biosciences, medicine, maths, physics, engineering, design or business is a plus

Apply before the 17th of January 2020. More information & application form: http://www.aaltohelsinki.com/

Contact: aaltohelsinki@team.com

(ylös)

21.   Pöyry Stars -urapolkuohjelman haku on käynnissä

Kahden vuoden Pöyry Stars -urapolku rakentuu kesätöistä, sinulle sopivasta määrästä osa-aikatyötä lukuvuoden aikana, diplomi- tai opinnäytetyöstä sekä mahdollisesta ulkomaanjaksosta. Pöyryllä et joudu pelkkiin rutiinihommiin – Starat ratkaisevat asiakkaidemme todellisia ongelmia kokeneempien pöyryläisten tukemana. Paikkoja on tarjolla pääasiassa tekniikan ja luonnontieteiden opiskelijoille ympäri Suomen. Nyt valittavat Starat aloittavat työt keväällä 2020.

Lue lisää ohjelmasta ja hae täällä: https://www.poyry.fi/ura-poyrylla/poyry-opiskelijoille/poyry-stars

(ylös)

22.   UPM:n kesätyöhaku jo hyvässä käynnissä!

Tänäkin vuonna UPM palkkaa noin tuhat nuorta erilaisiin kesätöihin. Haku starttasi jo joulukuun alussa, joten lähetä hakemuksesi sinua kiinnostaviin paikkoihin. Haku päättyy ystävänpäivänä 14.2.2020 www.upm.fi/kesa

Ensi kesän Bioforce-harjoittelupaikat UPM:n sellu- ja paperitehtailla Uruguayssa, Saksassa ja Iso-Britanniassa ovat nyt myös haussa. Lue lisää ja hae  http://bit.ly/bioforce-kesa

(ylös)

23.   Tule unelmien kesäduuniin Swecolle – kesätyöhakumme on auki!

Huomio tekniikan alan opiskelijat! Sweco hakee kesätöihin opiskelijoita, jotka haluavat kehittyä rakennus- ja suunnittelualan asiantuntijoina.

Etsit opintojasi vastaavaa kesätyötä ja haaveissasi on löytää työpaikka, jossa voisit työskennellä myös tulevaisuudessa. Mahdollinen suunnitteluohjelmien osaaminen tai aiempi kokemus alalta, esimerkiksi työmaa- tai suunnittelutehtävistä, on eduksi. Aiempaa kokemusta enemmän arvostamme kuitenkin positiivista ja uuden oppimiseen motivoitunutta asennetta. Tarjoamme kesätöitä toimipisteissämme ympäri Suomea.

Hakuaika kesätöihimme on 2.12.19-16.2.2020, mutta nopeat syövät hitaat, eli kannattaa toimia nopeasti ja varmistaa kesäduunipaikka mahdollisimman pian. Kesätyöhakumme on auki kotisivuillamme: https://www.sweco.fi/kesarekry2020

(ylös)

24. Tiedottaja-sihteerin terveiset

Vuosi on vaihtunut ja niin on tiedottaja-sihteerikin! Täällä Janika, vuoden 2020 tiedottaja-sihteeri, eli lähetän teille tämän vuoden viikkotiedotteet. Toivottavasti teillä oli mukava joululoma ja uusi vuosi. Itse ainakin sain jonkin verran rentouduttua. Aloitin joululoman lähtemällä neljäksi päiväksi Pariisiin äidin ja siskon kanssa. Sitten olikin jo jouluaatto ja joulupäivä, ja tuli syötyä aivan liikaa. Uusi vuosi kului rennosti mökillä. Iso osa lomasta meni palapelien tekemiseen, joka onkin näköjään aika koukuttavaa. Huomenna alkaa taas koulu, onneksi pitäisi olla ihan mielenkiintoisia kursseja.

 

Viikon eläinvideona pörröinen koiranpentu liukuportaissa 🙂

Hallituksen kuulumiset:
Hallituksella oli tänään vuoden ensimmäinen kokous, jossa mm. hyväksyttiin viime vuoden puolella tehdyt päätökset. Keskusteltiin keväälle suunnitelluista tapahtumista ja muista suunnitelmista tulevalle vuodelle. Myös PT:n kalenteri on saapunut pHuoneelle. Hallitus päätti mennä pitämään rastia 14.1. pidettävään Talvipäivään, nähdään siellä!

Janika Hart
Tiedottaja-sihteeri 2020 | Prosessiteekkarit ry
+358509119730 | tiedottajasihteeri@prosessiteekkarit.fi
Kemian tekniikan korkeakoulu | Aalto-yliopisto

Prosessiteekkarit sosiaalisessa mediassa:
Facebook | Instagram | LinkedIn | Flickr