I       PROSESSITEEKKARIT

 1. Tietoa tapahtumista – päivitetty 10.1.2022
 2. Prosessiteekkareiden tiedotuskanava Telegramissa
 3. PT x TiK säännölliset liikuntavuorot
 4. Kaukkarisuunnistus 11.1. peruttu
 5. Boliden Harjavalta etäyritysvierailu 26.1.
 6. Palaute yhdistyksen toiminnasta
 7. Prosessiteekkareiden LinkedIn-ryhmä
 8. Hallituksen kokoukset 2022

II     CHEM

 1. CHEM-tapahtumat Telegram-kanava
 2. Kysely kestävästä kehityksestä opinnoissa
 3. Opintopalaute

III    MUUT

 1. MielenTEKoja-toimintaa vuodenvaihteessa 2021-2022
 2. Polyteknikkojen kuoron koelaulut 11.1.
 3. Teekkarius 150
 4. AFRY Future Stars -urapolkuohjelman haku on auki
 5. Meioosi tulee 11.2.2022
 6. Avaruuskimbleturnaus 26.3.2022
 7. Alt-protein programme

IV    KESÄTYÖT

 1. Metsä Groupin kesätyöhaku on auki
 2. Tiedottaja-sihteerin terveiset

TULEVIA TAPAHTUMIA

26.1 Boliden Harjavalta etäyritysvierailu

 

I          PROSESSITEEKKARIT

1.       Tietoa tapahtumista – päivitetty 10.1.2022

Prosessiteekkareiden hallitus linjasi 10.1. pidetyssä kokouksessa, että yhdistys noudattaa kaikissa tapahtumissaan aluehallintaviraston, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen, korkeakoulun sekä ylioppilaskunnan rajoituksia ja suosituksia.

(ylös)

2.       Prosessiteekkareiden tiedotuskanava Telegramissa

Prosessiteekkareille on nyt tehty Telegram-tiedotuskanava yhdistyksen virallista tiedotusta varten – PT:n Tiedotuskanava! Kanavalle tulee tästä lähtien kaikki tärkein tiedotus yhdistyksen toiminnasta, esimerkiksi tapahtumista ja tiivistelmä sähköpostitse lähetettävästä viikkotiedotteesta. Virallinen tiedotus on siirtynyt täysin tiedotuskanavalle helmikuun alusta alkaen. #PT-ryhmä säilyy käytössä jäsenten välistä keskustelua varten. Voit liittyä PT:n Tiedotuskanavalle tästä: https://t.me/joinchat/AAAAAFAZzeI4birVAcfBZg.

(ylös)

3.       PT x TiK säännölliset liikuntavuorot

PT x TiK säännölliset liikuntavuorot ovat toistaiseksi peruttu vallitsevien koronarajoituksien takia.

(ylös)

4.       Kaukkarisuunnistus 11.1. peruttu

Vallitsevien koronarajoituksien takia Kaukkarisuunnistus on peruttu.

(ylös)

5.       Boliden Harjavalta etäyritysvierailu 26.1.

THIS EVENT IS HELD IN FINNISH

Explore WORK! @ Boliden Harjavalta -etäyritysvierailu

Millaista on työskentely metallien jalostuksen parissa Euroopan johtavassa metallialan yrityksessä? Lähes 100 kesätyöntekijää vuosittain työllistävä Boliden Harjavalta etsii jälleen uusia talentteja riveihinsä! Lähde mukaan yritysvierailulle etänä ja kuulet mm. kesätyöpaikoista, Platinum-harjoitteluohjelmasta ja Aalto-yliopistosta DI:ksi valmistuneen uratarinan Bolidenilla!

Vierailulle mahtuu 12 metallurgiasta kiinnostunutta Aalto-yliopiston prosessi- tai kemiantekniikan opiskelijaa ja mukaan pääset ilmoittautumalla täältä.  Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä ja ilmoittautumisaikaa on 15.1. asti. Jos ilmoittautuneita tulee paljon, järjestämme tarvittaessa toisen yritysvierailun. Vierailu järjestetään Teamsissa ja jokainen osallistuu siihen omalta koneeltaan.

Vierailulle osallistuville opiskelijoille järjestetään etänä ennakkosparraus Satakunnan kauppakamarin toimesta. Sparrauksessa saatte lisätietoa Boliden Harjavallasta ja pääsette valmistautumaan yritysvierailuun. Sparrauksen ajankohta sovitaan ilmoittautuneiden kanssa. Keräämme kaikilta osallistuvilta toiveita vierailun sisältöön liittyen, jotta vierailu olisi mahdollisimman hyödyllinen ja kiinnostava kaikille!

Vierailun järjestävät yhteistyössä Boliden Harjavalta, Prosessiteekkarit ry ja Satakunnan kauppakamari.

Täältä pääset halutessasi tutustumaan Boliden Harjavaltaan lisää.

Instagram: @boliden_harjavalta

Mitä: Yritysvierailu, tietoa kesätöistä ja Platinum-ohjelmasta Bolidenin Harjavallan toimipisteellä

Missä: Teamsissa, omalta koneelta

Milloin: ke 26.1. klo 14–15.30

(ylös)

6.       Palaute yhdistyksen toiminnasta

Onko jokin asia mikä vaivaa ja haluaisit muutosta asiaan? Onko jokin onnistunut erityisen hyvin? Voit laittaa anonyymiä palautetta Prosessiteekkareiden sivuilla, ja linkki palautteeseen on myös suoraan tässä.

(ylös)

7.       Prosessiteekkareiden LinkedIn-ryhmä

Kesätyöpaikkoihin hakeminen alkaa pian heti vuoden vaihteen jälkeen, joten hyvänä muistutuksena on LinkedInin käyttö kesätöiden haun apuna! Prosessiteekkareilla on oma LinkedIn-ryhmä, johon kannattaa liittyä!

Ryhmässä löytää helposti kontakteja alaltamme ja korkeakoulustamme ja lisäksi ryhmään julkaistaan kesätyöpaikkailmoituksia alamme yrityksiltämme!

Liittymislinkki ryhmään:  https://www.linkedin.com/groups/13559286/

Prosessiteekkareiden LinkedIn-sivu: https://www.linkedin.com/company/prosessiteekkarit-ry

(ylös)

8.       Hallituksen kokoukset 2022

Tervetuloa seuraamaan Prosessiteekkareiden hallituksen kokouksia! Hallituksen vakiokokousaika on maanantaisin klo 18:00 alkaen, ellei muutoksia tapahdu. Kokouksen ajankohdan voi tarkistaa yhdistyksen tapahtumakalenterista. Hallitus pitää kokoukset pHuoneella. Seuraava kokous pidetään maanantaina 17.1. klo 18.00.

(ylös)

II        CHEM

9.       CHEM-tapahtumat Telegram-kanava

Pysy kärryillä siitä, mitä CHEMillä tapahtuu – liity CHEM-tapahtumat Telegram-kanavalle: https://t.me/chemtapahtumat

Kanavalla ilmoitetaan Prosessiteekkareiden, Puunjalostajakillan, Kemistikillan ja Vuorimieskillan tulevista tapahtumista. Tapahtumailmoituksessa lukee, vaaditaanko tapahtumaan osallistumiseen järjestävän yhdistyksen jäsenyyttä

(ylös)

10.    Kysely kestävästä kehityksestä opinnoissa

Hei,

koulu haluaa tietää opiskelijoiden, eli teidän, mielipiteitä kestävästä kehityksestä ja sen opetuksesta.

Aallossa tahdotaan sisällyttää kestävän kehityksen periaatteita tekniikan opintoihin, tästä on ollut meillä opiksilla koulun johdon kanssa puhetta. Keskustelujen pohjalta koulu haluaisi nyt tietää teidän mielipiteenne siitä, kuinka paljon ja millä metodeilla näitä asioita tulisi opettaa. Vastaamalla kyselyyn voitte siis saada äänenne kuuluviin ja vaikuttaa konkreettisesti tulevien vuosien opetukseen. Pääset kyselyyn tästä.

(ylös)

11.    Opintopalaute

Moikka!

Haluamme muistuttaa teitä kaikkia opintopalautteen tärkeydestä! Opintoihin liittyviin epäkohtiin voidaan reagoida vain, jos olemme niistä tietoisia.

Mikäli esimerkiksi kurssin arvosteluperusteet muuttuvat kesken kurssin tai ette saa tenttitulostanne neljässä viikossa, voidaan tilanteeseen puuttua, kun siitä ilmoitetaan opintovastaavalle.

Kandiopintoihin liittyvistä opintoasioista voi olla yhteydessä Mariinaan:

 1. Sähköpostilla: opintovastaava@prosessiteekkarit.fi
 2. Telegramilla: @mariinatikka
 3. PT:n nettisivujen nimettömän palautelomakkeen kautta

Maisteriopintoihin liittyvistä asioista voi olla yhteydessä kiltojen opintovastaaviin:

KK: @pikkuhart tai palautelomake

PJK: @ilmarihieta tai palautelomake

VK: @Janttila tai palautelomake

Lisää tietoa opiskelijan oikeuksista löytyy täältä.

(ylös)

III      MUUT

12.    MielenTEKoja-toimintaa vuodenvaihteessa 2021-2022

Mindfulness ja addiktio (MBAR) -kurssi tammikuussa
Rajoittaako riippuvuus elämääsi? MBAR-kurssilla pääset tutkimaan omaa riippuvuuskäyttäytymistäsi turvallisessa ilmapiirissä mm. mindfulness-harjoitusten kautta. Kurssi on opiskelijoille maksuton ja toteutetaan verkossa 24.1.-21.3.2022. Kouluttajana toimii IMTA:n sertifioima mindfulness-ohjaaja Susanna Ahvalo. Ilmoittautuminen on auki nyt! Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan ajoissa: https://www.nyyti.fi/hankkeet/mielentekoja/mindfulness-addiktio-kurssi-mbar-24-1-21-3-2022/

Mielenterveyden ensiapu® 2 -verkkokoulutus opiskelija-aktiiveille
Oletko tutori, järjestömyyrä tai muu aktiivi? Tiedätkö, mitä tehdä, jos kohtaat mielenterveyden haasteita opiskeluyhteisössäsi? Mielenterveyden ensiapu® 2 -koulutuksesta saat tietoja ja taitoja toisten kohtaamiseen ja tukemiseen. Maksuton koulutus järjestetään 7.2.-3.3.2022 osana mielenTEKoja-toimintaa ja on suunnattu tekniikan ja matemaattis-luonnontieteellisten alojen opiskelija-aktiiveille. Ilmoittautuminen on auki nyt! Lue lisää ja tule mukaan: https://www.nyyti.fi/hankkeet/mielentekoja/mielenterveyden-ensiapu-2-koulutus/

(ylös)

13.    Polyteknikkojen kuoron koelaulut 11.1.

Polyteknikkojen Kuoro etsii riveihinsä uusia jäseniä! Kuoro järjestää koelaulut tiistaina 11. tammikuuta 2022 kello 17:00–19:00 osoitteessa Maarintie 8 salissa AS2. Koelauluissa pääset esittämään vapaavalintaisen säestyksettömän laulun, minkä lisäksi myös sävelkorvaasi ja äänialaasi testataan.

Ilmoittaudu koelauluihin täyttämällä lomake: https://forms.gle/aCNADhJL9SaThDVd6

Mikäli kysyttävää ilmenee, ota rohkeasti yhteyttä fuksikeisariimme: fuksikeisari@polyteknikkojenkuoro.fi, p. 040 9368304, tg: @tmtemetm. Voit myös kysyä meiltä lisää Facebookissa tai Instagramissa. Lisätietoja löydät myös sivulta: https://www.polyteknikkojenkuoro.fi/kuoron-esittely/koelaulut/

(ylös)

14.    Teekkarius 150

Teekkarius 150 -juhlavuosi on nyt täällä! Ainutlaatuisen juhlavuoden aikana on tiedossa tapahtumia laidasta laitaan sekä muuta huikeaa ohjelmaa. Näistä pysyt parhaiten kärryillä seuraamalla sosiaalisen median kanaviamme.

TG: t.me/teekkarius150

IG: instagram.com/teekkarius150

FB: fb.me/teekkarius150

(ylös)

15.    AFRY Future Stars -urapolkuohjelman haku on auki

Etsitkö palkallista harjoittelua, jossa voit kehittää asiantuntijuuttasi ja tunnistaa vahvuuksiasi työntekijänä? Vuoden mittainen AFRY Future Stars -urapolkuohjelma on harjoittelu, joka rakentuu opintojasi tukevista työtehtävistä sekä Training Day -teemapäivistä. Hae 31. tammikuuta mennessä!
Hae nyt:
https://afry.com/fi-fi/stars

(ylös)

16.    Meioosi tulee 11.2.2022

Mikä on Meioosi? Noh, sukusolujen tumanjakautuminen, mutta myös Inkubion fuksein järkkäämät bileet!
Lisää infoa tulossa myöhemmin.

(ylös)

17.    Avaruuskimbleturnaus 26.3.2022

Onko lempivärisi sininen, punainen, vihreä, tai keltainen? Tykkäätkö naksautella noppaa sekä ottaa mittaa kavereiden kanssa huippujännittävissä kilpailutilanteissa? Entä eikö avaruus ole aika hauska paikka? TÄMÄ ON TAPAHTUMA JUURI SINULLE!

Jäynäkilpailun 35. juhlavuoden kunniaksi järjestetään AVARUUSKIMBLETURNAUS 26.3.2022 Trap Factoryllä! Kerää 2-4 hengen jengi kasaan ja ilmoittaudu mukaan 20€ osallistumismaksulla per joukkue. Paikkoja on rajoitetusti, joten kannattaa olla pyrstötähteäkin nopeampi!  Ilmoittautuminen aukeaa 17.12. klo 16:00 osoitteessa https://jayna.fi/avaruuskimble. Ellet itse halua osallistua turnaukseen voit tulla paikalle kannustamaan joukkueita ja nauttimaan träppiksen kisahumusta. Turnauksen aikana on luvassa pelejä ja rasteja, sekä muuta ohjelmaa, tästä lisää myöhemmin!

Kilpailun tarkat säännöt on luettavissa täällä. Jokainen joukkue saa pelijuomiksi neljä Fat Lizardin olutta osallistumisen yhteydessä, ja alkoholittomia vaihtoehtoja on tietenkin myös tarjolla. Tapahtumaan osallistuvilta tarkistetaan koronapassi. Kimbleturnauksessa on K18-ikäraja.

Avaruuskimble järjestetään yhteistyössä Tacticin, Aalto Ventures Programin ja Fat Lizardin kanssa!

Mitä: Avaruuskimble
Missä: Trap Factoryllä
Milloin: Lauantaina 26.3.2022
Mitä maksaa: 20€ per joukkue, katsojille ilmainen
Miksi: Koska Kimble!!!
Miten: https://jayna.fi/avaruuskimble

(ylös)

18.    Alt-protein programme

An 8-week programme organised by Cambridge University Alternative Protein Society and GFI. The programme will cover the fundamentals of alternative protein science and provide career opportunities in the space. The programme will run from 31st January- 27th March. Deadline for applications is 13th January.

Two tracks are available: the Technical Track takes a deeper dive into the scientific research, while the Policy and Entrepreneurship Track focuses more on regulatory hurdles and business opportunities.

The programme involves:

 1. 2-3 hours reading each week
 2. 1.5 hour group discussion per week with a facilitator experienced in the alt. protein space
 3. Speaker events with experienced alt. protein researchers and professionals
 4. A Careers Fair with leading alt. protein companies

The application form can be found here. Deadline for applications is 13th January.

Nordic Alternative Proteins, a new organisation, is facilitating the groups in the Nordic countries. Join the programme and be one of the first members of Nordic Alternative Proteins to help create a grassroot student-led organisation.

Feel free to contact Amanda Hansen (adhansen@outlook.dk) if you have any questions.

You can read more about the technical track here and the Policy and Entrepreneurship track here.

(ylös)

IV      KESÄTYÖT

19.    Metsä Groupin kesätyöhaku on auki

Metsä Group näyttää biotalouden suuntaa. Meillä investoidaan kasvuun, uusien biotuotteiden kehittämiseen ja fossiilittomaan tulevaisuuteen. Tarjoamme monipuolisia ja vastuullisia kesätöitä kelpopalkalla ja loistavilla näkymillä tulevaisuuden teollisuuteen mm. tuotannon, kunnossapidon, logistiikan, tuotannonsuunnittelun, myynnin, tietohallinnon ja asiakaspalvelun tehtävissä. Hae Metsän kesätyöpaikkoja 28.2.2022 mennessä!
www.metsagroup.com/kesatyot

(ylös)

20.    Tiedottaja-sihteerin terveiset

Hyvää alkanutta vuotta! Olen Kai Karvetti PT:n vuoden 2022 tiedottaja-sihteeri ja tämän vuoden aikana muun muassa kirjoitan viikkotiedotteita. Joululoma meni mukavasti, mutta nyt on kiva päästä taas opiskelemaan. Viikko lähtee hyvin käyntiin hasulla meemillä.

Hallituksen kuulumiset:
Hallitus kokousti tänään ensimmäistä kertaa tämän vuoden puolella. Valitettavasti koronarajoitukset rajoittavat tapahtumien järjestämistä tammikuun aikana, mutta 26.1. järjestetään etäyritysvierailu Boliden Harjavaltaan!

 

Kai Karvetti
Tiedottaja-sihteeri 2022 | Prosessiteekkarit ry
+358505723651 | tiedottajasihteeri@prosessiteekkarit.fi
Kemian tekniikan korkeakoulu | Aalto-yliopisto

Prosessiteekkarit sosiaalisessa mediassa:
Facebook | Instagram | LinkedIn | Flickr | Telegram