I      PROSESSITEEKKARIT

 1. Hae ansiomerkkitoimikuntaan 2020
 2. Hae kulukorvauksia 15.5. mennessä
 3. Virtuaalinen pHuone Discordissa

II     CHEM

 1. Palaute IV periodin tenttijärjestelyistä
 2. CHEMin edunvalvontasektorin terveiset
 3. Kemian tekniikan korkeakoulun uudet opetussuunnitelmat

III    MUUT

 1. Koti Kuntoon -viikko
 2. Osa-aikainen työpaikka: Aalto Squad
 3. Aalto-yliopiston mentorointiohjelma maisteriopiskelijoille ja alumneille
 4. Uusia matematiikan ja systeemianalyysin tuntiopettajia syyslukukaudelle 2020
 5. Do you want to participate in an fMRI study?
 6. Karanteenikivaa
 7. Julkun myyjäkone
 8. Koronavirustilanteen vaikutus opiskelijoiden kesätöihin
 9. Aallon opiskelijoiden toiveita koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilan aikana kartoitetaan
 10. AYY ehkäisee koronaviruksen leviämistä
 11. All to X jatkuu
 12. Academic Work hakee työntekijöitä

IV   KESÄTYÖT

 1. Mobidiag hakee operaattoreita COVID-19 diagnostisten testien tuotantoon
 2. Etsi kesätöitä Aalto CareerWebistä
 3. Tiedottaja-sihteerin terveiset

TULEVIA TAPAHTUMIA
Nyt:                  Julkun myyjäkone on auki
Nyt:                  Karanteenikivaa
4.-10.5.            Koti Kuntoon -viikko

 

I          PROSESSITEEKKARIT

1.       Hae ansiomerkkitoimikuntaan 2020

Arwon Prosessiteekkarit!

 

Lämmönsiirto VIII:ssä muistetaan jälleen ansioituneita prosessiteekkareita ansio- ja kunniamerkein. Näistä esityksen tekee prosessiteekkarien 4-6 henkinen ansiomerkkitoimikunta, jonka puheenjohtajana minulla on suuri ilo toimia tänä vuonna.

 

Nyt toimikuntaan haetaankin innokkaita jäseniä, tehtävänään koota kattava esitys ansioituneista prosessiteekkareista. Toimikunta tulee olemaan aktiivinen kesän ajan sekä alkusyksystä eikä työtaakka ei ole suuri, joten kesätyöt eivät ole este!

 

Toimikuntaan toivoisin mukaan niin nuorempia kuin vanhempia tieteenharjoittajia, kuitenkin sääntöjemme puitteessa:

”Toimikunnan jäsenten on täytynyt olla Prosessiteekkarien jäseniä vähintään neljä (4) lukukautta. Perustelluista syistä toimikuntaan voi kuitenkin kuulua henkilö, joka on ollut jäsen lyhyemmän aikaa. ”

 

Mikäli innostuit toimikunnasta laita vapaamuotoinen hakemus tai kysy lisää viestitse tai sähköpostitse 🙂

DL 10.05.

 

Parahin terveisin,

Jakke Anttila

TG: @jakkeanttila

Mail: Jakke.anttila(at)aalto.fi

(ylös)

2.       Hae kulukorvauksia 15.5. mennessä

Muistutuksena kaikille, joilla on vielä kevään tapahtumista kulukorvauksia hakematta, nyt olisi viimeisiä hetkiä hoitaa näitä. PT:n nettisivuilta pääsette lataamaan täytettävän lomakkeen. Sen ynnä maksutositteen voi laittaa liitteeksi mailiin ja lähettää osoitteeseen rahastonhoitaja@prosessiteekkarit.fi. Mikäli herää huolia, murheita tai kysymyksiä aiheeseen liittyen niin ottakaa yhteyttä rahastonhoitajaan (rahastonhoitaja(at)prosessiteekkarit.fi, Telegram @nninajj).

(ylös)

3.       Virtuaalinen pHuone Discordissa

pHuone on toistaiseksi kiinni. Tiedotamme heti, kun tilanne pHuoneen käytön suhteen muuttuu. Onneksi kuitenkin PT:llä on nyt virtuaalinen pHuone Discordissa! Tule viettämään aikaa muiden Prosessiteekkareiden kanssa, jotta etätyöskentelystä ei tulisi liian tylsää.

Virtuaalisen pHuoneen liittymislinkin löydät jäsensähköpostilistalle lähetetystä viikkotiedotteesta sekä PT:n Telegram-ryhmästä.

(ylös)

II        CHEM

4.       Palaute IV periodin tenttijärjestelyistä

Kemian tekniikan korkeakoulu kerää palautetta etätenttijärjestelyistä opintovastaavien kanssa. Täytä lomake osoitteessa https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdal1QiFUI6R4L3JnvYBjlsfn4aMsMaTK5HwMAWIjiFmnsowQ/viewform.

(ylös)

5.       CHEMin edunvalvontasektorin terveiset

Lyhyet terveiset CHEMin edunvalvontasektorilta. Olemme aktiivisesti pyrkineet vaikuttamaan korkeakoulun ja Aallon poikkeusajan opetukseen, etenkin toimivien kesäopintojen mahdollistamisen kannalta. Korkeakoulun piti alun perin luopua rästitenttimismahdollisuudesta, mutta nyt tätä harkitaan uudestaan kesälle, etenkin jos rajoitustoimet mahdollistavat kampuksen käyttämisen. Kesäopetukseen olisi myös pyrkimyksenä saada joko vaihtuvasisältöisellä (EV/CV) kurssikoodilla varustettuja temaattisia kursseja, taikka hyvin etä- ja kesäopetukseen sopivia jo olemassa olevia kursseja. Lisäksi pyritään kokoamaan esimerkiksi Intoon listaus muiden tahojen (muut Aallon korkeakoulut, FITech, avoimet yliopistot) tarjoamista, CHEM-opiskelijoita kiinnostavista kursseista. Näitä voi jo katsella seuraavista linkeistä:

(ylös)

6.       Kemian tekniikan korkeakoulun uudet opetussuunnitelmat

Uudet opetussuunnitelmat lukuvuosille 2020-2022 on julkaistu. Kemian tekniikan kandidaattiohjelman uuden opetussuunnitelman näet osoitteessa https://into.aalto.fi/display/fikandchem/Opetussuunnitelma+2020-2022 ja maisteriohjelman osoitteessa https://into.aalto.fi/display/encbme/Curriculum+2020-2022.

(ylös)

III      MUUT

7.       Koti Kuntoon -viikko

Kun hieman erilaisen Wapun hulinoista toipuminen on alkanut, on hyvä aika auttaa myös kotiasi tässä toipumisprosessissa. Tässä apuun tulee Kampusjaosto, joka järjestää ensimmäistä kertaa Koti Kuntoon -viikon 4.5.-10.5.!

 

Jaamme Otaniemessä siivoustarvikkeita, joita voit hakea omaksesi tarpeen mukaan ja hyödyntää niitä kotisi siivoamisessa. Kaiva siis esiin karanteeniaikana ehkä jo löytämäsi siivousinto, ja laita kotisi kuntoon!

 

Voit halutessasi jakaa ennen/jälkeen kuvia tai videoita myöhemmin julkaistavan lomakkeen kautta 12.5. mennessä – voit voittaa upeita palkintoja ja parhaat julkaistaan someen! Tarjolla on myös mitä oivallisin tilaisuus kerätä Kampusjaoston myöntämiä talkootunteja, joita riittävästi keränneet palkitaan juhlallisin menoin loppuvuodesta järjestettävissä Kylän Pikkujouluissa.

 

MITÄ? Koti Kuntoon 2020

MISSÄ? Kotonasi!

MILLOIN? 4.5.-10.5.2020
FB: https://www.facebook.com/events/912100059223897/

(ylös)

8.       Osa-aikainen työpaikka: Aalto Squad

PART-TIME JOB: Do you want to be a part of a bunch of driven Aalto University students who are passionate about sharing their university experiences? Do you want to gain work experience in the field of student recruitment and marketing while enhancing your communicational and presentation skills? Apply to be part of the Aalto Squad!

 

We are looking for bachelor’s and master’s students who would like to share their stories about life and studies at Aalto University in social media, web channels, campus events and tours and face-to-face interactions with potential applicants. You will also have the chance to promote the university at various student recruitment events and high school visits. Your role and involvement will be shaped by your own interests. We are interested in finding a few students from each field at Aalto.

 

The job is part-time (max 20 hours/month) from September 1st 2020 to August 31st 2021 and compensation is based on working hours 15 euro/hour. Application deadline is 10.05.2020.

More info here: https://www.aarresaari.net/index.php?33&ilmoid=73847&lang_id=1&uni_id=3

(ylös)

9.       Aalto-yliopiston mentorointiohjelma maisteriopiskelijoille ja alumneille

Opiskelija, kaipaatko apua uravaihtoehtojen pohdinnassa ja omien vahvuuksiesi löytämisessä? Haluaisitko keskustelutukea ja kokemuksen tuomaa näkemyksellisyyttä vanhemmalta asiantuntijalta? Tilaisuutta pureutua omiin urahaaveisiisi ja itsesi kehittämiseen?

 

Alumni, oletko valmis avoimeen vuorovaikutukseen, jakamaan kokemustasi, tietoja ja taitojasi ja kehittämään sparraustaitojasi? Tutustumaan Aalto-yliopiston uuteen opiskelijasukupolveen ja poikkitieteelliseen mentoriverkostoon? Saamaan uusia näkökulmia ja tuntemusta vieraista kulttuureista?

 

Hae nyt mukaan syyskuussa alkavaan mentorointiohjelmaan: http://alumni.aalto.fi/mentorointi

Hakuaika 1.4.–10.5.

(ylös)

10.   Uusia matematiikan ja systeemianalyysin tuntiopettajia syyslukukaudelle 2020

Matematiikan osalta hakijoilta edellytetään vähintään 20 op:n matematiikan yliopisto-opintoja hyvin arvosanoin, ja systeemianalyysin osalta kyseisen kurssin aiempaa suorittamista. Aiempi opetuskokemus katsotaan ansioksi, mutta ei ole välttämätöntä. Työ on osa-aikaista (2-4h/viikko), ja palkkaus 30-40 euroa/opetustunti koulutuksesta ja kurssin tasosta riippuen. Tenttien ja harjoitusten korjaamisesta maksetaan (tyypillisesti) erikseen 300-400 euroa kurssista ja koulutuksesta riippuen.

Työtehtävät on tarkoitettu Aalto-yliopiston opiskelijoille. Paikkoja haetaan sähköisen hakujärjestelmän kautta, ks. rekrytointi-ilmoitus laitoksen nettisivulla math.aalto.fi (etusivulla). Liitteeksi tarvitaan cv ja opintorekisteriote (sähköisesti tilattu riittää), sekä vapaamuotoinen motivaatiokirje. Toimita liitteet pdf-muodossa yhtenä dokumenttina.

Jätä hakemus viimeistään sunnuntaina 10.5.

Hakemusten perusteella osa hakijoista kutsutaan sähköiseen työhaastatteluun.

Lisätietoja johanna.glader@aalto.fi.

(ylös)

11.   Do you want to participate in an fMRI study?

Are you at least a 2nd year master student?
Have you ever wanted to have your brain scanned? (It doesn’t hurt)
Come and find out how well you understand a user!
Participation will be rewarded.

We would like to invite you to participate in a brain study run by Aalto University Design Factory and the Brain and Mind Laboratory. Follow this link for more information: https://link.webropolsurveys.com/S/C17A8D49EF659EED

Thank you!

Alvaro Chang, PhD candidate: alvaro.changarana@aalto.fi

(ylös)

12.   Karanteenikivaa

Poikkeuksellisesta tilanteesta huolimatta yhteisöjaosto Aava pyrkii parhaansa mukaan ylläpitämään Aalto-henkeä, tällä kertaa erilaisten haasteiden muodossa! Julkaisemme uuden haasteen Facebookissa ja Telegramissa (https://t.me/karanteenikivaa) joka maanantai ja perjantai. Sen lisäksi että ne tuovat piristystä arkeen ja täytettä tyhjään kalenteriin, haasteiden suorittamisesta on luvassa eeppisen hienoja haalarimerkkejä! Pidetään huolta toisistamme.

 

Merkkejä suorituksista saa seuraavasti:

 • 2 suoritettua haastetta – perusmerkki
 • Vähintään 50 % haasteista suoritettu – supermerkki

 

Noudatetaan haasteita suorittaessa THL:n viimeisimpiä ohjeita, ja vältetään kokoontumista. Lisää tietoa: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19

 

MITÄ: Karanteenikivaa

MISSÄ: Siellä missä sinäkin

MILLOIN: Niin kauan kuin poikkeustilanne jatkuu

KENELLE: Kaikille Aallon opiskelijoille

MIKSI: Koska kyllä me tästä selvitään!
FB: https://www.facebook.com/events/1087194238298837/

(ylös)

13.   Julkun myyjäkone

Julkun myyjäkone on auki osoitteessa myyjakone.julkku.fi! Kun lähdet Julkku-myyjäksi, sinulle generoidaan oma myyjäkoodi ja -linkki, joiden avulla verkkokaupassa myymäsi lehdet merkataan myyntisaldoosi. Kun myytyjen lehtien määrä kasvaa, pääset nauttimaan huikeista myyjäeduista, kuten myyjäpaidasta ja myyjärepusta! Tämän lisäksi käynnissä tulee olemaan skaboja, joissa voit voittaa palkintoja itsellesi, kaveriporukallesi ja yhdistyksellesi.

CHEM:llä on oma yhdistysdiili tänä vuonna ja rekisteröitymällä myyjäksi CHEM:n kautta hyödytte saamalla enemmän provisiota yhdistysprovision kautta!

(ylös)

14.   Koronavirustilanteen vaikutus opiskelijoiden kesätöihin

Koronavirustilanne saattaa vaikuttaa myös opiskelijoiden kesätöihin. Tekniikan akateemiset (TEK) ylläpitää sivuillaan usein kysyttyjä kysymyksiä ja vastauksia liittyen aiheeseen osoitteessa https://lehti.tek.fi/opiskelijat/koronavirustilanteen-vaikutus-opiskelijoiden-kesatoihin.

(ylös)

15.   Aallon opiskelijoiden toiveita koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilan aikana kartoitetaan

Koronatilanne vaikuttaa opetusjärjestelyihin opetuksen siirtyessä etäopetukseksi. Tällä lomakkeella Aalto kartoittaa opiskelijoiden toiveita ja tiedontarpeita koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilan aikana.

 

Palautteita käydään läpi päivittäin ja tilanteen aiheuttamiin ongelmiin pyritään löytämään ratkaisuja nopealla aikataululla.

 

Tietoa koronaviruksen vaikutuksista opetukseen ja opiskeluun Aallossa on koottu Intoon: https://into.aalto.fi/display/fiopisk/Koronavirus+-+tietoa+opiskelijalle

Täytä lomake tästä https://link.webropolsurveys.com/S/991456E026E375FA.

(ylös)

16.   AYY ehkäisee koronaviruksen leviämistä

AYY:n tiedotteessa on kerrottu mm. vaikutuksista AYY:n jäsenpalveluihin, asuntoihin, tapahtumiin, kokoontumisiin ja opintoihin liittyen. Lue tiedote täältä.

(ylös)

17.   All to X jatkuu

AYY10-juhlavuoden kunniaksi on kevään ajaksi julkaistu All to X-sovellus kaikille aaltolaisille! All to X:ssä pääset päivittämään omaa aaltofiilistäsi, löydät yhdistysten ja ylioppilaskunnan tapahtumat samasta paikasta ja pääset keräämään All to X-pisteitä! Pisteitä keräämällä kerrytetään samalla hyväntekeväisyyspottia, joka lahjoitetaan Pelastakaa Lapset ry:n Eväitä elämälle -ohjelmaan. Rekisteröidy käyttäjäksi osoitteessa http://alltox.ayy.fi ja halutessasi tallenna kotinäytöllesi sovellusikoniksi.

Koronaepidemiasta huolimatta All to X jatkaa toimintaansa aina syyskuulle siirtyneeseen AYY10-vuosijuhlaviikkoon saakka.

 

Pisteitä All to X:ssä voi toistaiseksi saada seuraavista asioista:

 • Aaltoviben päivittäminen (kerran päivässä)
 • Tapahtumaan osallistuminen (etänä)
 • Kuvien ja tekstin postaaminen, muiden postauksista tykkääminen ja tykkäyksien saaminen

(ylös)

18.   Academic Work hakee työntekijöitä

Academic Work on nuoriin ammattilaisiin erikoistunut henkilöstövuokraus- ja rekrytointiyritys. Autamme korkeakoulutaustaisia opiskelijoita, vastavalmistuneita sekä jo työelämässä olevia nuoria ammattilaisia työllistymään oman alansa asiantuntijatehtäviin sekä etenemään omalla urapolullansa.

 

Etsimme kokoaikaista Tuotekehittäjää Hämeenlinnassa. Ilmoituksen löydätte osoitteesta https://jobs.academicwork.fi/annons/kokoaikainen-tuotekehittaja-mpmaustepalvelu-oylle-hameenlinnaan/15035166?preview=1

(ylös)

IV      KESÄTYÖT

19.   Mobidiag hakee operaattoreita COVID-19 diagnostisten testien tuotantoon

Mobidiag on nopeasti kasvava suomalais-ranskalainen molekyylidiagnostiikkayhtiö, jonka molekyylidiagnostiikan ratkaisuja voidaan hyödyntää infektiotautidiagnostiikassa ja taistelussa antibiooteille vastustuskykyisia ”superbakteereja” vastaan. Mobidiagin kohtuuhintaisella, laajalti sovellettavalla ja varmalla teknologialla voidaan tunnistaa patogeenit ja niiden mahdollinen antibioottiresistenssi nopeasti. Mobidiag tarjoaa Amplidiag®- ja Novodiag® – tuotteillaan kaikenkokoisille laboratorioille laajan valikoiman nopeita, luotettavia ja kustannustehokkaita molekyylidiagnostiikan ratkaisuja tartuntatautien tunnistamiseen. Yrityksen pääkonttori sijaitsee Espoossa, Suomessa ja tytäryhtiöt Ranskassa, Isossa-Britanniassa sekä Ruotsissa. Lisätietoja osoitteesta www.mobidiag.com

 

Etsimme nyt tuotanto-osastollemme tuotannon operaattoreita auttamaan meitä vastaamaan globaaliin koronavirusdiagnostiikan kovaan tarpeeseen. Mobidiagin valmistama nopea ja täysin automaattinen molekyylidiagnostinen testi tunnistaa koronavirusinfektion (COVID-19) aiheuttavan viruksen ja ohjaa lääkäreitä tekemään hoitopäätöksiä, jotka ovat aikakriittisiä.

 

Tarvitsemme tuotanto-osastollemme uusia resursseja mahdollisimman nopeasti, toivomme ensimmäisten ihmisten aloittavan jo 4.5. alkaen. Työsuhde kestää heinäkuun loppuun ja on pääsääntöisesti kolmivuorotyötä. Työtehtäviisi kuuluu erilaisia tuotannon työvaiheita, kuten nestetäyttöä, blisteröintiä, pakkaamista ja mikrosirulinjastoon liittyviä työtehtäviä.

 

Arvostamme oma-aloitteista, reipasta ja aktiivista työasennetta sekä erityistä huolellisuutta ja tarkkuutta työtehtävien hoidossa. Lisäksi toivomme sinun viihtyvän tiiviissä työyhteisössä ja hallitsevan hyvät vuorovaikutus- ja ryhmätyötaidot. Työssäsi tarvitset sujuvaa suomen kielen taitoa ja englannin kielen perusteiden hallintaa.

 

Jos uskot olevasi etsimämme henkilö, lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi ja CVsi sähköpostilla HR Manager Hanna Osaralle, hanna.osara@mobidiag.com, 10.5.2020 mennessä.

(ylös)

20.   Etsi kesätöitä Aalto CareerWebistä

Etsitkö kesätöitä? Tutustu Aalto CareerWeb -työpaikkaportaalin tarjontaan osoitteessa https://into.aalto.fi/spaces/viewspace.action?key=ficareerweb!

(ylös)

21. Tiedottaja-sihteerin terveiset

Toivottavasti teillä oli kaikilla hauska Wappu! Minulla oli, vaikka Wappu olikin aika erilainen tänä vuonna aiempiin verrattuna. Kesä lähestyy, kouluhommia ei ole enää paljoa, ja odotankin jo innolla, että pääsen kesätöihin, mutta ne alkavat vasta kesäkuussa.

Viikon eläinvideo: puppy naptime

 

Hallituksen kuulumiset:
Seuraava hallituksen kokous pidetään myöhemmin valittavana ajankohtana.

 

Janika Hart
Tiedottaja-sihteeri 2020 | Prosessiteekkarit ry
+358509119730 | tiedottajasihteeri@prosessiteekkarit.fi
Kemian tekniikan korkeakoulu | Aalto-yliopisto

Prosessiteekkarit sosiaalisessa mediassa:
Facebook | Instagram | LinkedIn | Flickr