I     PROSESSITEEKKARIT

 1. Prosessiteekkareiden kanavat Telegramissa
 2. PT x TiK x SIK säännölliset liikuntavuorot
 3. Palaute yhdistyksen toiminnasta
 4. Prosessiteekkareiden LinkedIn-ryhmä
 5. Hallituksen kokoukset 2023
 6. Tule mukaan pitämään abi-infoja!
 7. Haku ansiomerkkitoimikuntaan
 8. [UUSI] Yhdistystuotteiden nouto 12.5. klo 16.30–18.00

II    CHEM

 1. CHEM-tapahtumat Telegram-kanava
 2. Opintopalaute
 3. Kemian tekniikan korkeakoulun maisteriportfoliouudistus

III   MUUT

 1. Nyyti ry:n toimintaa keväällä 2023
 2. Kaivuutöitä Jämeräntaipaleella
 3. Matematiikan ja systeemianalyysin laitoksella tarjolla tuntitöitä syksylle
 4. Tour de Terde 2023
 5. Pohjalaisten osakuntien tanssikerhon toukokuun paritanssikurssit
 6. [UUSI] Aalto Sustainability Action Booster
 7. [UUSI] Kukanpäivä 13.5.
 8. [UUSI] OtaKopin kesäpesis 15.5.
 9. Tiedottaja-sihteerin terveiset


Seuraava viikkotiedote lähetetään elokuussa. Kesän aikana tiedotus tapahtuu PT:n Tiedotuskanavalla Telegramissa, liity sinne täältä!

TULEVIA TAPAHTUMIA
pe 12.5. Yhdistystuotteiden nouto klo 16.30–18.00 pHuoneella
la 13.5. Kukanpäivä
ti 16.5. Tour de Terde

Save the date: la 22.7. PT:n kesäpäivä!

I        PROSESSITEEKKARIT

1.     Prosessiteekkareiden kanavat Telegramissa

Voit liittyä PT:n Tiedotuskanavalle tästä: https://t.me/joinchat/AAAAAFAZzeI4birVAcfBZg ja #PT-keskusteluryhmään tästä:  https://t.me/+rG8LiYRYWl9hZjg0.  Muistakaa liittyä myös CHEM Events -tiedotuskanavalle, johon tiedotetaan yhdistysten tapahtumien lisäksi Kemistikillan, Puunjalostajakillan ja Vuorimieskillan tapahtumista: https://t.me/chemtapahtumat . Tiedotteissa kerrotaan, vaaditaanko tapahtumaan killan jäsenyyttä.

(ylös)

2.     PT x TiK x SIK säännölliset liikuntavuorot

Nappaa mukaasi sisäpelikengät ja suuntaa Otahallin palloiluhalliin joka torstai klo 21–22! Tiedossa rentoa pallopelien pelailua TiKkiläisten ja SIKkiläisten kanssa. Lajit vaihtuvat vuoroviikoin. Tervetuloa pelaamaan!

(ylös)

3.     Palaute yhdistyksen toiminnasta

Onko jokin asia mikä vaivaa ja haluaisit muutosta asiaan? Onko jokin onnistunut erityisen hyvin? Voit laittaa anonyymiä palautetta Prosessiteekkareiden sivuilla, ja linkki palautteeseen on myös suoraan tässä.

(ylös)

4.     Prosessiteekkareiden LinkedIn-ryhmä

Kesätyöpaikkoihin hakeminen on ajankohtaista vuoden vaihteen jälkeen, joten hyvänä muistutuksena on LinkedInin käyttö mm. kesätöiden haun apuna! Prosessiteekkareilla on oma LinkedIn-ryhmä, johon kannattaa liittyä!

Ryhmässä löytää helposti kontakteja alaltamme ja korkeakoulustamme ja lisäksi ryhmään julkaistaan kesätyöpaikkailmoituksia alamme yrityksiltämme.

Liittymislinkki ryhmään:  https://www.linkedin.com/groups/13559286/

Prosessiteekkareiden LinkedIn-sivu: https://www.linkedin.com/company/prosessiteekkarit-ry

(ylös)

5.     Hallituksen kokoukset 2023

Tervetuloa seuraamaan Prosessiteekkareiden hallituksen kokouksia! Kokouksen ajankohdan voi tarkistaa yhdistyksen tapahtumakalenterista. Hallitus pitää kokoukset pHuoneella. Seuraava kokous on lauantaina 17.6. klo 12.00, paikka tarkennetaan yhdistyksen tapahtumakalenteriin.

(ylös)

6.     Tule mukaan pitämään abi-infoja!

Tule mukaan pitämään CHEM Abi-infoja!
Haluatko tienata opintojen ohella ja saada Aalto-hupparin? Tule mukaan kertomaan lukiolaisille kemian tekniikasta! Nyt kevättalvella on hyvä ajankohta tehdä lukiovierailuja ja innostaa abeja hakemaan opiskelemaan meille Aaltoon.
Jos olet käynyt Hakijapalveluiden infoilijakoulutuksen, tutustu ohjeisiin ja hae 100 € Hakijapalveluilta: https://www.aalto.fi/fi/uusi-opiskelija/esittele-aaltoa

Jos et ole käynyt Hakijapalveluiden koulutusta, hae 100 € korvaus /info koululta lähettämällä tiedot infosta Sipille (sipi.seisko@aalto.fi).
Lisäksi Aalto CHEM tukee infoilua ja palkitsee kaikki vähintään 5 infoa/lukuvuosi pitänyttä Aalto-hupparilla.
Tavoitteena on pitää ennätysmäärä abi-infoja, joten tule auttamaan meitä lisäämään kemman houkuttelevuutta! Infoja voi pitää abien lisäksi kaikille lukiolaisille ja yleensä kemian opettajat ottavat infoilijoita mielellään vastaan.
Lisätietoa, materiaalit ja lukiotietoja Sipi Seiskolta (sipi.seisko@aalto.fi)

(ylös)

7.     Haku ansiomerkkitoimikuntaan

Hyvät jäsenet!

Syksyllä pääsemme taas kerran juhlistamaan yhdistyksen taivalta Lämmönsiirron merkeissä. Juhlinnan lisäksi tapahtumassa tullaan myös tuttuun tapaan palkitsemaan ansioituneita yhdistyksen jäseniä, jota varten on tullut aika kerätä oma toimikunta.

Ansiomerkkitoimikunnasta yhdistyksen ohjesääntö toteaa seuraavan:

”Ansiomerkit ja -tunnukset esittää 4–6 henkinen ansiomerkkitoimikunta jäsenistöltä saatujen esitysten ja oman selvitystyönsä pohjalta. Yhdistyksen hallitus avaa haun ja valitsee sen perusteella toimikunnan puheenjohtajan, joka esittää toimikunnan kokoonpanoa hallituksen hyväksyttäväksi. Toimikunnan toimikausi alkaa kevätlukukaudella ja kestää kuluvan vuoden loppuun asti. Toimikunnan puheenjohtajan on täytynyt olla yhdistyksen jäsen vähintään kuusi (6) lukukautta, ja toimikunnan jäsenten vähintään neljä (4) lukukautta. Perustelluista syistä toimikuntaan voi kuitenkin kuulua henkilö, joka on ollut jäsen lyhyemmän aikaa.”

Lisää voi lukea yhdistyksen verkkosivuilta löytyvästä ansiomerkkiohjesäännöstä täältä.

Haku toimikuntaan on auki 21.5. asti täällä. Mikäli heräsi kysymyksiä, niin ole rohkeasti yhteydessä Telegramissa @jampade.

Ystävällisin terveisin,

Jani Anttila

Ansiomerkkitoimikunnan puheenjohtaja 2023

(ylös)

8.     [UUSI] Yhdistystuotteiden nouto 12.5. klo 16.30–18.00

Ylimääräinen ja samalla kevään viimeinen mahdollisuus noutaa PT:n yhdistystuotteita järjestetään pHuoneella perjantaina 12.5. klo 16.30–18.00. Tuotteet tulee olla maksettu ennen noutoa, ja maksuohjeet on lähetetty sähköpostitse tuotteita tilanneille.
Tarkempia tietoja voi tiedustella Telegramissa @norpu.

(ylös)

II      CHEM

9.     CHEM-tapahtumat Telegram-kanava

Pysy kärryillä siitä, mitä CHEMillä tapahtuu – liity CHEM-tapahtumat Telegram-kanavalle: https://t.me/chemtapahtumat

 

Kanavalla ilmoitetaan Prosessiteekkareiden, Puunjalostajakillan, Kemistikillan ja Vuorimieskillan tulevista tapahtumista. Tapahtumailmoituksessa lukee, vaaditaanko tapahtumaan osallistumiseen järjestävän yhdistyksen jäsenyyttä.

(ylös)

10.   Opintopalaute

Moikka!

Haluamme muistuttaa teitä kaikkia opintopalautteen tärkeydestä! Opintoihin liittyviin epäkohtiin voidaan reagoida vain, jos olemme niistä tietoisia.

 

Mikäli esimerkiksi kurssin arvosteluperusteet muuttuvat kesken kurssin tai ette saa tenttitulostanne neljässä viikossa, voidaan tilanteeseen puuttua, kun siitä ilmoitetaan opintovastaavalle.

 

Kandiopintoihin liittyvistä opintoasioista voi olla yhteydessä Leeviin:

 1. Sähköpostilla: opintovastaava@prosessiteekkarit.fi
 2. Telegramilla: @leeviha
 3. PT:n nettisivujen nimettömän palautelomakkeen kautta

 

Maisteriopintoihin liittyvistä asioista voi olla yhteydessä kiltojen opintovastaaviin:

KK: @Akseli_Rautakorpi tai palautelomake

PJK: @joonaskovalainen069420 tai palautelomake

VK: @vuorinainen tai palautelomake

 

Lisää tietoa opiskelijan oikeuksista löytyy täältä.

(ylös)

11.   Kemian tekniikan korkeakoulun maisteriportfoliouudistus

Kemian tekniikan korkeakoulu toteuttaa maisteriportfoliouudistuksen syksyllä 2024. Nykyinen ehdotus pitää sisällään neljän uuden koulutusohjelman perustamisen nykyisen seitsemän Master’s Programme in Chemical, Biochemical and Materials Engineering -ohjelman pääaineen sijaan. Lue täältä Kemian tekniikan korkeakoulun opetuksen varadekaani Jouni Paltakarin tiedote sekä täältä tarkempaa tietoa ehdotuksesta.

(ylös)

III     MUUT

12.   Nyyti ry:n toimintaa keväällä 2023

Tiesitkö vielä Nyyti ry:n tarjoamasta toiminnasta ja tuesta opiskelijoille?
Nyytin Chatin kevätkausi on käynnissä! Tuttuun tapaan chattejä järjestetään kaikille täysi-ikäisille opiskelijoille avoimesti, mutta mukana on myös muutamia kohdennettuja chattejä rajatummille kohderyhmille vertaistuen vahvistamiseksi. Tule mukaan keskustelemaan! Lisätietoja chateistä verkkosivuiltamme.

Tämä kevät tulee olemaan ryhmätoimintaa täynnä, siksi kannattaa ottaa Ryhmät -sivustomme seurantaan! Sivulle päivittyvät ajankohtaiset tiedot ryhmistä ja niihin ilmoittautumisista. Tulossa ovat ainakin kaikille opiskelijoille avoimena Elämäntaitokurssi sekä Yksinäisyys mielessä -vertaisryhmät.

 

MiehenTila on korkeakouluissa opiskelevien nuorten miesten (18–29 v) mielenterveyden ja hyvinvoinnin tukemiseen keskittyvä hanke. Hanke tarjoaa mahdollisuuden miesten väliseen matalan kynnyksen vertaistukeen, yksilöohjaukseen sekä omaehtoiseen työskentelyyn. Toimintaan voi osallistua maksutta, mistä päin Suomea tahansa.

Yksilöohjaus on tarkoitettu sinulle, joka vielä pohdit MiehenTila-vertaisryhmätoimintaan osallistumista ja sen soveltumista tarpeisiisi. Yksilöohjauksen tarkoituksena on käydä läpi elämäntilannettasi, tunteitasi ja ajatuksiasi sekä löytää keinoja niistä puhumiseen. Ohjauskertoja pidetään tarpeen mukaan 1–3 kpl, jonka jälkeen ohjattavan on mahdollista jatkaa ryhmätoiminnan parissa.

30.5. Green Minds, Healthy Hearts – Social Sustainability Symposium
12.4. Wellbeing pop-up event in TUAS lobby

Ilmoittautuminen ryhmiin on avoinna. Ilmoittautumaan pääset täältä vertaisryhmiin ja yksilöohjauksiin.

Mukavaa kesää toivottaa koko Nyyti ry:n väki <3

Lisätietoja:

www.nyyti.fi

www.facebook.com/nyytiry

(ylös)

13.   Kaivuutöitä Jämeräntaipaleella

Fortum aloitti kaukolämpöputken saneeraustyöt Jämeräntaipaleella huhtikuussa. Työt kestävät arviolta noin 2 kuukautta. Saneerauksen vuoksi erityisesti Jämeräntaival 3:n, 6:n ja 5:n pihojen lähiympäristöön tulee kaivantoja. Alueella liikkuu myös raskasta työmaaliikennettä. Liikuthan siis varovasti alueella!

(ylös)

14.   Matematiikan ja systeemianalyysin laitoksella tarjolla tuntitöitä syksylle

Aalto-yliopiston perustieteiden korkeakoulun matematiikan ja systeemianalyysin laitokselle haetaan uusia matematiikan ja systeemianalyysin tuntiopettajia syyslukukaudelle 2023.

Tehtäviisi kuuluu harjoitusryhmien vetäminen sekä harjoitusten ja tenttivastausten tarkistaminen. Matematiikan osalta hakijoilta edellytetään vähintään 20 op:n matematiikan yliopistoopintoja hyvin arvosanoin, ja systeemianalyysin osalta kyseisen kurssin aiempaa suorittamista. Aiempi opetuskokemus katsotaan ansioksi, mutta ei ole välttämätöntä. Työ on osa-aikaista (2- 4 h/viikko), ja palkkaus 30-40 euroa/opetustunti koulutuksesta ja kurssin tasosta riippuen. Tenttien ja harjoitusten korjaamisesta maksetaan (tyypillisesti) erikseen 300–400 euroa kurssista ja koulutuksesta riippuen.

Työtehtävät on tarkoitettu Aalto-yliopiston opiskelijoille. Paikkoja haetaan sähköisen hakujärjestelmän kautta, ks. rekrytointi-ilmoitus laitoksen nettisivulla math.aalto.fi (etusivulla). Liitteeksi tarvitaan vapaamuotoinen motivaatiokirje, cv ja opintorekisteriote (sähköisesti tilattu riittää). Toimita liitteet pdf-muodossa yhtenä dokumenttina. Jätä hakemus viimeistään tänään maanantaina 8.5.2023. Hakemusten perusteella osa hakijoista kutsutaan sähköiseen työhaastatteluun.

Lisätietoja johanna.glader@aalto.fi.

(ylös)

15.   Tour de Terde 2023

Oletko jo valmis aloittamaan kesän terassikauden? Nyt se onnistuu opiskelijaystävälliseen hintaan, kun Tour de Terde -terassiappro valtaa jälleen Helsingin kantakaupungin baarit ja kahvilat. Tällä kertaa kiertelyn teemana toimii rantabileet, joten nappaa kaverisi mukaan ja tule juhlistamaan kesän alkua kanssamme!
Matkan varrella voit niin kahvitella kuin nauttia väkevämpiäkin virvokkeita after work -merkeissä, sillä lähtöajat vaihtelevat kello 15 ja 18 välillä. Viimeistään kiertelyn loppuessa kello 22 kannattaa suunnata kohti Kaivohuonetta, jossa terassin lisäksi kansaa viihdyttävät Akystic, AaltoDJ sekä mysteeriartisti.
Tapahtuma on osa AYY13 vuosijuhlaviikkoa.

MITÄ? Aavan Seikkailutoimikunnan Tour de Terde -approt
MISSÄ? Helsingin keskustassa, lähtö Allas Sea Poolilta
MILLOIN? Tiistaina 16.5.2023
KENELLE? Kaikille opiskelijoille!
HINTA? 13,50 € sisältäen baarikiertelyn, haalarimerkin, narikkamaksun ja jatkot

DC? Haalarit
MIKSI? Varaslähtö kesään ja alkavaan terassikauteen!
Lisätietoa: https://fb.me/e/12AFTQg0F
Lipunmyynti: Kide.appissa

Jos sinulla herää kysymyksiä tapahtumaan liittyen, voit olla yhteydessä @tuukkare Telegramissa.
Tour de Terde on tapahtumana reilu ja yhdenvertainen kaikille eikä tapahtumassa hyväksytä minkäänlaista häirintää. Tapahtumassa noudatetaan AYY:n turvallisemman tilan periaatteita. Jos kuitenkin kohtaat tapahtumassa epämiellyttävää käytöstä tai häirintää, voit ottaa yhteyttä AYY:n häirintäyhdyshenkilöihin hairinta@ayy.fi
Tapahtuma on K-18.

(ylös)

16.   Pohjalaisten osakuntien tanssikerhon toukokuun paritanssikurssit

Pohjalaisten tanssikerho POT järjestää korkeakouluopiskelijoita varten suunnattuja edullisia paritanssikursseja kevätkesällä ja kesällä 2023. Kaikki yliopisto ja amk opiskelijat ovat lämpimästi tervetulleita. Kerho on viihtyisä opiskelijoiden tanssiyhteisö Helsingissä, jossa tutustuu uusiin opiskelijakavereihin ja kokee onnistumisen kokemuksia tanssiharrastuksen parissa. Hyvä mahdollisuus aloittaa uusi harrastus kivassa porukassa.
Kursseilla tanssitaan yleisimpiä paritanssilajeja lavatanssit, rock&swing ja lattarit. Kursseille et tarvitse omaa paria, kiertävä parinvaihto. Aloittelijoiden lisäksi kokeneillekin tanssijoille löytyy pitkäksi aikaa tekemistä. Lisäksi tanssikerho tarjoaa hauskoja opiskelijat yhteen kerääviä tanssibileitä.

Tanssikurssit tiistaisin 2.5–30.5 alkaen jatkuen kesäkuulle klo 17.30–20.30:
– Fusku ja bachata alkeet
– Argentiinalainen tango uusi laji tutuksi sekä jatkoryhmä
– Lindy hop perusteet
Hinnat n. 10–20 e kurssi. Opetus taitavilla ammattiopettajilla.

Tarkemmat tiedot ja ilmoittautumisohjeet löydät Pohjalaisten tanssikerho
Facebook-sivun tapahtumista.
Facebook ja Instagramin ryhmien kuva-albumeista löydät kivoja tunnelmia kerhon
toiminnasta:

Lisätietoja päivittymässä huhti- ja toukokuun aikana nettisivuille: https://tanssikerho.pohjalaiset.fi/tapahtuma/
Paikka: Ostrobotnia (Botta), Pohjalaisten osakunnat 5. krs, Töölönkatu 3A
Helsinki. Nähdään tansseissa!

(ylös)

17.   [UUSI] Aalto Sustainability Action Booster

Spring has arrived, and it’s time to boost your sustainability ideas into action! Do you want to take your sustainable prototype to the next level? Or want to host a podcast series discussing the hottest and latest in sustainability?
Aalto Sustainability Action Booster is on a mission to empower students to unleash their creative ideas and implement their own sustainability actions. We want to shake things up, foster a culture of creativity and experimentation, and create a student-led sustainability movement across Aalto.

The application process is as easy as can be. Here’s how it works:
1. Read more about Sustainability Action Booster here
2. Fill in the Application form here by 14.5.2023 18.00 EET
3. We will get back to you within seven working days after the call ends. Easy peasy!
So what are you waiting for? Whether you have a small project idea or a wild sustainability vision – we want to hear from you and help turn your ideas into reality! ”

Kind regards,
Sustainability Action Booster Team

(ylös)

18.   [UUSI] Kukanpäivä 13.5.

Juhlien aika ei ole vielä ohi, sillä pian koittaa Flooran päivä ja täten rakkaan Teekkarikylämme 71. syntymäpäivä. Siispä Kampusjaosto järjestää jälleen juhlat kukkivan kevään ja syntymäpäivän kunniaksi! Luvassa on monenlaista ohjelmaa, elävää musiikkia, sekä ruokaa että virvokkeita.
Tapahtuma alkaa Servin Mökillä klo 14 ja päivän ohjelma jatkuu klo 20 asti. Ilta ei kuitenkaan pääty vielä tähän, vaan huipentuu Euroviisu-kisakatsomoon Servin Mökissä! Kisakatsomo järjestetään yhdessä GAYYn ja Aavan Maisteritoimikunnan kanssa. Päivän hulinoiden ja kisakatsomon välissä järjestetään Euroviisu-etkot pelitilassa (Jämeräntaival 3 A). Etkoilla voit ilmoittautua mukaan myös viisuteemaiseen pukukilpailuun! Hyppää mukaan juhlintaan! Tarkempi aikataulu tulossa myöhemmin.

MITÄ? Kukanpäivä 2023, Kylä 71 v.
MISSÄ? Servin Mökki (Jämeräntaival 4)
MILLOIN? La 13.5. Päivän ohjelma klo 14 alkaen Euroviisu-etkot klo 19 @Pelitila Euroviisu-kisakatsomo klo 21:30
HINTA? Ilmainen!

(ylös)

19.   [UUSI] OtaKopin kesäpesis 15.5.

Nyt jos koskaan on hyvä sauma päästä pelaamaan pesistä! OtaKoppi järjestää kesäpesiksen maanantaina 15.5. klo 17.00—19.00 Tuuliniityn kentällä Tapiolassa. OtaKoppi on Aalto-yliopiston pesäpalloseura. Kesäpesikset on suunnattu Aalto-yliopiston opiskelijoille ja toivotamme tervetulleeksi kaikki pesäpallon ystävät taitotasosta riippumatta. OtaKopin pelaajat järjestävät varusteet ja pelit. Nähdään kentällä!

(ylös)

20.   Tiedottaja-sihteerin terveiset

Hyvää maanantaita! Tällä viikolla on palattu sorvin eli töiden pariin, ja samalla viikkiksetkin jää kesätauolle, seuraa siis Telegramissa tiedotusta! Kesän lausahdus: ”Summer means happy times and sunshine.”

Anna Savola
Tiedottaja-sihteeri 2023 | Prosessiteekkarit ry
+358400876287 | tiedottajasihteeri@prosessiteekkarit.fi
Kemian tekniikan korkeakoulu | Aalto-yliopisto

Prosessiteekkarit sosiaalisessa mediassa:
Facebook | Instagram | LinkedIn | Flickr | Telegram