I      PROSESSITEEKKARIT

 1. PT:n Etäwappusitsit 28.4.
 2. Kemianteollisuus etätyöpaja 29.4.
 3. Yhdistyksen skumppahetki 1.5.
 4. Hae kulukorvauksia 15.5. mennessä
 5. Hae ansiomerkkitoimikuntaan 2020
 6. Virtuaalinen pHuone Discordissa

II     CHEM

 1. Kesäopintojen kartoitus
 2. Palaute IV periodin tenttijärjestelyistä
 3. CHEMin edunvalvontasektorin terveiset
 4. CHEM edustajistoryhmän kuulumiset
 5. Kemian tekniikan korkeakoulun uudet opetussuunnitelmat

III    MUUT

 1. Radiodiodin Kevätradio 27.-30.4.
 2. Fuksispeksit 29.4.
 3. Walpurin kierros 29.4.
 4. Wappuriehan julistus 30.4.
 5. Wappulive 30.4.
 6. Karanteenikivaa
 7. Julkun myyjäkone
 8. Aalto-yliopiston mentorointiohjelma maisteriopiskelijoille ja alumneille
 9. Koronavirustilanteen vaikutus opiskelijoiden kesätöihin
 10. Uusia matematiikan ja systeemianalyysin tuntiopettajia syyslukukaudelle 2020
 11. Aallon opiskelijoiden toiveita koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilan aikana kartoitetaan
 12. AYY ehkäisee koronaviruksen leviämistä
 13. All to X jatkuu
 14. Academic Work hakee työntekijöitä

IV   KESÄTYÖT

 1. Mobidiag hakee operaattoreita COVID-19 diagnostisten testien tuotantoon
 2. Etsi kesätöitä Aalto CareerWebistä
 3. Kesäteekkariksi Raumalle
 4. Tiedottaja-sihteerin terveiset

TULEVIA TAPAHTUMIA
Nyt:                  Julkun myyjäkone on auki
Toistaiseksi:     Karanteenikivaa
27.-30.4.          Radiodiodin Kevätradio
28.4.                 PT:n Etäwappusitsit
29.4.                 Kemianteollisuus etätyöpaja
29.4.                 Fuksispeksit
29.4.                 Walpurin kierros
30.4.                 Wappuriehan julistus
30.4.                 Havis Amandan lakitus
30.4.                 Wappulive
1.5.                   Sillis as a Service
Lista Wapputapahtumista:     wappu.fi

 

I          PROSESSITEEKKARIT

1.       PT:n Etäwappusitsit 28.4.

Waputtaako? Onko vierotusoireita sitseistä? Ei hätää! PT järjestää tiistaina 28.4. Etäwappusitsit virtuaalisella pHuoneella klo 18:00 alkaen. Linkin Discordiin löydät #PT Telegram-ryhmästä sekä viikkotiedotteesta. Illan aikana on luvassa hyvää seuraa, hyviä vitsejä ja kuivia aasinsiltoja! Ota siis esiin juomat, ruoat ja pue päällesi mitä haluat (tai jätä pukematta).

MITÄ? PT:n Etäwappusitsit

MILLOIN? Tiistaina 28.4. klo 18:00

MISSÄ? Virtuaalisella pHuoneella dicordissa

DRESSCODE? Mitä tahansa!

MITÄ MAKSAA? 0 mk

MIKSI? Koska pitää päästä sitsaamaan!

(ylös)

2.       Kemianteollisuus etätyöpaja 29.4.

Suomen kemiateollisuudella on iso tavoite: olla hiilineutraali teollisuudenala 2045 mennessä. Tällä hetkellä kemianteollisuuden kasvihuonekaasupäästöt ovat reilu 5 miljoonan tonnin luokkaa, eli noin 10% Suomen KHK-päästöistä. Mitä se oikein tarkoittaa, miten tähän tavoitteeseen päästään ja miten tämä kaikki liittyy prosessiteekkareiden opintoihin? Entä miten tavoite on suhteessa Suomen hallituksen hiilineutraalisuustavoitteen 2035 kanssa?

Tervetuloa Kemianteollisuus ry:n asiantuntijoiden fasilitoimaan etätyöpajaan, jossa näitä kysymyksiä pohditaan ja esitellään Kemianteollisuuden tietä kohti hiilineutraalisuutta ja maailmanpelastamista.

 

Tapahtuma on avoin koko CHEMille. Ilmoittautuminen tapahtuu Prosessiteekkareiden ilmomasiinassa: http://www.prosessiteekkarit.fi/ilmo/event/18

 

Mitä: Etätyöpaja: Hiilineutraali kemia 2045 – mitä se tarkoittaa?

Milloin: ke 29.4. klo 12-14

Missä: Etänä Teamsin välityksellä

Miksi: Maailmanpelastushommat kiinnostaa

FB: https://www.facebook.com/events/589324745006979

Etätyöpajassa selviää vastaukset muun muassa seuraaviin kysymyksiin:

 1. Name 5 technologies that can be used to reduce chemical industry emissions
 2. How many percent of chemical industry raw materials are recycled or renewable
 3. How much heat and electricity does the chemical industry in Finland consume currently
 4. What is meant by emission compensation (not included in the materials, will come up during the presentation, is this ok?)
 5. Name 3 different ways to circulate organic chemicals

 

Kemianteollisuuden asiantuntijat Rasmus Pinomaa ja Johanna Pentjärvi.

(ylös)

3.       Yhdistyksen skumppahetki 1.5.

Skoolataan Wapun kunniaksi yhdessä PT:läisten kesken Wappupäivänä kello 12 Zoomissa! Samalla esitellään yhdistyksen lehden Proteesin wappunumeroa! Linkki Zoom-puheluun julkaistaan myöhemmin PT:n Telegram-kanavalla.

(ylös)

4.       Hae kulukorvauksia 15.5. mennessä

Muistutuksena kaikille, joilla on vielä kevään tapahtumista kulukorvauksia hakematta, nyt olisi viimeisiä hetkiä hoitaa näitä. PT:n nettisivuilta pääsette lataamaan täytettävän lomakkeen. Sen ynnä maksutositteen voi laittaa liitteeksi mailiin ja lähettää osoitteeseen rahastonhoitaja@prosessiteekkarit.fi. Mikäli herää huolia, murheita tai kysymyksiä aiheeseen liittyen niin ottakaa yhteyttä rahastonhoitajaan (rahastonhoitaja(at)prosessiteekkarit.fi, Telegram @nninajj).

(ylös)

5.       Hae ansiomerkkitoimikuntaan 2020

Arwon Prosessiteekkarit!

 

Lämmönsiirto VIII:ssä muistetaan jälleen ansioituneita prosessiteekkareita ansio- ja kunniamerkein. Näistä esityksen tekee prosessiteekkarien 4-6 henkinen ansiomerkkitoimikunta, jonka puheenjohtajana minulla on suuri ilo toimia tänä vuonna.

 

Nyt toimikuntaan haetaankin innokkaita jäseniä, tehtävänään koota kattava esitys ansioituneista prosessiteekkareista. Toimikunta tulee olemaan aktiivinen kesän ajan sekä alkusyksystä eikä työtaakka ei ole suuri, joten kesätyöt eivät ole este!

 

Toimikuntaan toivoisin mukaan niin nuorempia kuin vanhempia tieteenharjoittajia, kuitenkin sääntöjemme puitteessa:

”Toimikunnan jäsenten on täytynyt olla Prosessiteekkarien jäseniä vähintään neljä (4) lukukautta. Perustelluista syistä toimikuntaan voi kuitenkin kuulua henkilö, joka on ollut jäsen lyhyemmän aikaa. ”

 

Mikäli innostuit toimikunnasta laita vapaamuotoinen hakemus tai kysy lisää viestitse tai sähköpostitse 🙂

DL 10.05.

 

Parahin terveisin,

Jakke Anttila

TG: @jakkeanttila

Mail: Jakke.anttila(at)aalto.fi

(ylös)

6.       Virtuaalinen pHuone Discordissa

pHuone on toistaiseksi kiinni. Tiedotamme heti, kun tilanne pHuoneen käytön suhteen muuttuu. Onneksi kuitenkin PT:llä on nyt virtuaalinen pHuone Discordissa! Tule viettämään aikaa muiden Prosessiteekkareiden kanssa, jotta etätyöskentelystä ei tulisi liian tylsää.

Virtuaalisen pHuoneen liittymislinkin löydät jäsensähköpostilistalle lähetetystä viikkotiedotteesta sekä PT:n Telegram-ryhmästä.

(ylös)

II        CHEM

7.       Kesäopintojen kartoitus

Korkeakoulumme haluaa kartoittaa parhaillaan kesäopintojen tarvetta. Vastaamalla oheiseen kyselyyn voit vaikuttaa, mitä kursseja kesällä tarjotaan ja mille ajalle niiden tulisi sijoittua. Vastauksia toivotaan 3.5. mennessä! https://forms.gle/D1Gkn4RYGivd87xPA

(ylös)

8.       Palaute IV periodin tenttijärjestelyistä

Kemian tekniikan korkeakoulu kerää palautetta etätenttijärjestelyistä opintovastaavien kanssa. Täytä lomake osoitteessa https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdal1QiFUI6R4L3JnvYBjlsfn4aMsMaTK5HwMAWIjiFmnsowQ/viewform.

(ylös)

9.       CHEMin edunvalvontasektorin terveiset

Lyhyet terveiset CHEMin edunvalvontasektorilta. Olemme aktiivisesti pyrkineet vaikuttamaan korkeakoulun ja Aallon poikkeusajan opetukseen, etenkin toimivien kesäopintojen mahdollistamisen kannalta. Korkeakoulun piti alun perin luopua rästitenttimismahdollisuudesta, mutta nyt tätä harkitaan uudestaan kesälle, etenkin jos rajoitustoimet mahdollistavat kampuksen käyttämisen. Kesäopetukseen olisi myös pyrkimyksenä saada joko vaihtuvasisältöisellä (EV/CV) kurssikoodilla varustettuja temaattisia kursseja, taikka hyvin etä- ja kesäopetukseen sopivia jo olemassa olevia kursseja. Lisäksi pyritään kokoamaan esimerkiksi Intoon listaus muiden tahojen (muut Aallon korkeakoulut, FITech, avoimet yliopistot) tarjoamista, CHEM-opiskelijoita kiinnostavista kursseista. Näitä voi jo katsella seuraavista linkeistä:

(ylös)

10.   CHEM edustajistoryhmän kuulumiset

AYY:n Edustajiston kokous 5/2020 pidettiin edellisen kokouksen tapaan etänä Zoomissa, sillä normaali kokoustaminen ei luonnollisesti vallitsevan tilanteen takia ole vielä mahdollista. Kokous sujui kuitenkin yllättävän hyvin etäkokoukseksi, ja sitä pääsivät tällä kertaa seuraamaan myös kaikki AYY:n jäsenet. Esityslistalla oli mm. AYY:n toimiston sekä opiskelijakeskuksen kuulumiset, strategiavaliokunnan perustaminen sekä AYY:n kuntavaalitavoitteiden hyväksyminen. Kokous ei ollut sääntöjen mukaan laillinen, eli siinä tehdyt päätökset hyväksytetään vielä seuraavassa fyysisesti pidettävässä kokouksessa. Päätettyjä asioita kuitenkin aletaan edistämään heti.

 

AYY:n toimiston kuulumiset: Toimisto jatkaa etätyöskentelyä, ja myös palvelupiste on suljettu 31.5. asti. Palvelutoimistoon saa kuitenkin yhteyden sähköpostitse tai puhelimitse, mikäli siihen on tarvetta. Myös kaikki AYY:n fyysiset tapahtumat on peruttu 31.5. asti, sekä kertavuokrattavat tilat ovat tähän asti suljettuja. Wappu järjestetään tänä vuonna etänä, ja wapputapahtumia voi seurata osoitteesta wappu.fi. AYY:n 10. Vuosijuhla siirretään syksylle, uusi päivämäärä on 12.9., ja ilmoittautuminen jäsenille aukeaa 28.4. Museon remontti on valmistunut, ja sen avajaisia vietetään tilanteen salliessa, todennäköisesti loppukesästä/alkusyksystä.

 

Opiskelijakeskuksen kuulumiset: Projektin osapuolet ovat selkeyttäneet opiskelijakeskusprojektin organisaatiorakennetta, ja kaikkien osapuolien hallitukset ovat hyväksyneet sen. Seuraavaksi vuorossa on arkkitehdin valinta sekä tilaohjelman valmiiksi saaminen, jotka molemmat on tarkoituksena saada valmiiksi viikolla 17.

 

Strategiavaliokunta: Perustettiin edellisessä kokouksessa päätetty stategiavaliokunta. Strategiavaliokunta työstää AYY:n strategiaa, jota ollaan päivittämässä ensi vuodelle. Valiokunta työskentelee tämän vuoden loppuun asti, ja siihen valittiin yksi edustaja lähes jokaisesta edustajistoryhmästä. CHEMiä valiokunnassa edustaa Airi Antikainen.

 

AYY:n kuntavaalitavoitteet 2021: Seuraavat kuntavaalit järjestetään huhtikuussa 2021, ja AYY kokoaa niitä varten kuntavaaliteemoja, eli asioita, joihin AYY haluaa kuntatasolla vaikuttaa. Edellisessä kokouksessa käydyn keskustelun sekä edustajistoryhmien jättämien kommenttien perusteella hyväksyttiin neljä kuntavaaliteemaa:

 1. Kansainvälisten opiskelijoiden mahdollisuutta jäädä Espooseen ja Suomeen töihin ja asumaan helpotetaan.
 2. Kunnallisten mielenterveyspalveluiden riittävyys ja saatavuus taataan
 3. Espooseen kaavoitetaan ja rakennetaan riittävästi opiskelija-asuntoja
 4. Espoo määrittää riittävät ja kunnianhimoiset tavoitteet asetettuun hiilineutraalisuustavoitteeseen pääsemiseksi.

 

Talousjohtokunnan täydentäminen: Talousjohtokunta on neuvoa antava asiantuntijaelin, joka tehtävänä on tukea hallitusta ylioppilaskunnan omaisuuden hallintaan liittyvissä asioissa. Talousjohtokuntaan kuuluu yhteensä 10 jäsentä. Talousjohtokuntaa päätettiin täydentää kahdella jäsenellä, joilla on erityisosaamista sekä kiinteistöalalta, että talous- ja rahoitusalalta ja voittoa tavoittelemattomista järjestöistä. Molemmat valitut jäsenet ovat valmistuneita.

 

Näiden lisäksi kokouksessa hyväksyttiin Yrityssuhdeneuvoston (YSN) ohjesääntö.

 

Seuraava AYY:n edustajiston kokous järjestetään keskiviikkona 20.5.

 

Hyvää wapunodotusta kaikille!

– CHEM-edaattorit

(ylös)

11.   Kemian tekniikan korkeakoulun uudet opetussuunnitelmat

Uudet opetussuunnitelmat lukuvuosille 2020-2022 on julkaistu. Kemian tekniikan kandidaattiohjelman uuden opetussuunnitelman näet osoitteessa https://into.aalto.fi/display/fikandchem/Opetussuunnitelma+2020-2022 ja maisteriohjelman osoitteessa https://into.aalto.fi/display/encbme/Curriculum+2020-2022.

(ylös)

III      MUUT

12.   Radiodiodin Kevätradio 27.-30.4.

Radiodiodi on Otaniemestä ponnistava joka vuosi täysin opiskelijavetoisesti toteutettu kaupallinen wappuradio. Radio toteutetaan vuonna 2020 jo yhdeksättä kertaa ja lähetys on käynnissä wappuviikolla 27.-30.4. Projektiin osallistuu joka vuosi lähes sata vapaaehtoisia taustatyön muodossa ja ohjelmaakin tulee vuosittain tekemään kahden lähetysviikon aikana yli 500 vapaaehtoista. Radiota voi kuunnella lähetyskauden aikana Suomen sisällä ja suoraan verkosta.

https://radiodiodi.fi/

PTH’20 Sirkusshow 29.4. kello 21-23. Prosessiteekkareiden hallitus tuottaa taattua viihdettä. Sirkus luvassa.

(ylös)

13.   Fuksispeksit 29.4.

Fuksispeksit palaavat videompina kuin koskaan!

 

Fuksispekseissä Wappukoitosjoukkueet esittävät etukäteen taltioimansa videot teekkarikansalle etäyhteyksiä ja verkkovirtoja hyödyntäen. Tänä vuonna ei siis edes Dipoliin asti tarvitse raahautua, vaan fuksien upeat ja ennennäkemättömät spektaakkelit nähdään netissä myöhemmin ilmoitettavassa osoitteessa. Siirtyköön siis jokainen teekkari ja teekkarifuksi offlinesta onlineen keskiviikkona 29.4. klo 15 seuraamaan fuksien upeita hengentuotoksia.

 

Muistakaa ottaa esityksiin mukaan aimo annos huumorintajua ja fuksinmielisyyttä, ja virittäkää itsellenne mukava wappukatsomo! Speksien jälkeen iltaa on myös loistava jatkaa Walpurin kierroksella.

https://www.facebook.com/events/3115110985247179/

(ylös)

14.   Walpurin kierros 29.4.

Etä-Wappu on saapunut Otaniemeen! Tämä ei kuitenkaan tarkoita, ettei perinteistä Walpurin kierrosta järjestettäisi tänä vuonna. Tapahtuma saapuu taas 29.4. n. klo 20 eteenpäin tällä kertaa videopuheluiden muodossa.

 

Teekkarijaoston alainen Teekkarikulttuuritoimikunta on päättänyt järjestää perinteisen Wapunajan rastikiertelyn, Walpurin Kierroksen myös tänä vuonna. Poikkeusolojen vallitessa kiertely ei luonnollisesti voi ottaa normaalia fyysistä muotoaan, joten Kierros järjestetään tänä vuonna virtuaalisesti etäkiertelynä!

 

Kerää itsellesi siis 4-10 hengen joukkue ja suuntaa Fuksispeksien loppumisen jälkeen kiertelemään virtuaalirasteilla railakkaassa wappufiiliksessä.

 

MITÄ: Walpurin kierros

KUKA SIIN NETIS ON: Walpuri(n kierros)

MILLOIN: 29.4. n. klo 20-00 Etäspeksien jälkeen

MIKSI: Koska (etä) Wappu, hauskanpito ja huikeat palkinnot!
FB: https://www.facebook.com/events/532016401071070/

(ylös)

15.   Wappuriehan julistus 30.4.

On taas tullut aika käynnistää Wappuaaton juhlahumu tuttuun tapaan Wappuriehan julistuksella!

Kokoontukaamme tänä vuonna perinteistä poiketen ruutujemme ääreen, kun lähetys pärähtää käyntiin kello 12 aikoihin erilaisten musiikkiesitysten sekä puheenvuorojen siivittämänä. Ohjelma huipentuu itse julistukseen, joka kajahtaa ilmoille aivan uudella tavalla klo 14.

Kokoa siis ruutusi ääreen tarvittavat tarjoilut, ota yhteys ystäviisi ja asetu mukavasti, tästä se Wappuaatto alkaa!

 

Tarkempi aikataulu ja linkki lähetykseen julkaistaan myöhemmin tapahtumassa. Pysythän siis kuulolla!

 

MITÄ? Wappuriehan julistus 2020

MISSÄ? Ihan siellä missä sinäkin!

MILLOIN? To 30.4. klo 12.00 alkaen

https://www.facebook.com/events/239810507427107/

(ylös)

16.   Wappulive 30.4.

Wappua juhlitaan koronarajoitteista huolimatta! Teekkarijaosto järjestää wappuyönä Wappuliven, jotta saisimme kaikesta huolimatta painaa lakit päähämme niin yhteisöllisesti kuin mahdollista. Illan esiintyjät ja muu ohjelma julkaistaan pian, joten pysykää kuulolla!

 

https://www.facebook.com/events/2525759057638891/

Teekkarijaosto kerää materiaalia Wappuliveen – DL 27.4.

Keräämme tapahtumaan materiaaliksi videoita teekkarilakin päähän painamisesta. Videoista kootaan kooste, joka näytetään osana striimin ohjelmaa. Videon tulisi olla vain muutaman sekunnin mittainen, ja siinä tulee näkyä kun laitat teekkarilakin päähäsi, ei muuta.

 

Ohjeet videon lähettämiseen löytyvät osoitteesta https://lomake.ayy.fi/teekkarijaosto/lakitusvideot/. Videoita voi lähettää 20.4.-27.4.

 

Kaikille tähän materiaalin keräykseen osallistuville teekkarilakin käyttöön oikeutetuille henkilöille on myönnetty lakinkäyttölupa videomateriaalin kuvaamisen ajaksi. Mikäli ilmenee kysyttävää tai ongelmia, voit olla yhteydessä Teekkarijaoston puheenjohtajaan pauliina.tomberg@ayy.fi tai telegramissa @mysteerimikitin.

 

Oikein hauskaa ja turvallista Wapun odotusta koko Teekkarijaostolta!

(ylös)

17.   Karanteenikivaa

Poikkeuksellisesta tilanteesta huolimatta yhteisöjaosto Aava pyrkii parhaansa mukaan ylläpitämään Aalto-henkeä, tällä kertaa erilaisten haasteiden muodossa! Julkaisemme uuden haasteen Facebookissa ja Telegramissa (https://t.me/karanteenikivaa) joka maanantai ja perjantai. Sen lisäksi että ne tuovat piristystä arkeen ja täytettä tyhjään kalenteriin, haasteiden suorittamisesta on luvassa eeppisen hienoja haalarimerkkejä! Pidetään huolta toisistamme.

 

Merkkejä suorituksista saa seuraavasti:

 • 2 suoritettua haastetta – perusmerkki
 • Vähintään 50 % haasteista suoritettu – supermerkki

 

Noudatetaan haasteita suorittaessa THL:n viimeisimpiä ohjeita, ja vältetään kokoontumista. Lisää tietoa: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19

 

MITÄ: Karanteenikivaa

MISSÄ: Siellä missä sinäkin

MILLOIN: Niin kauan kuin poikkeustilanne jatkuu

KENELLE: Kaikille Aallon opiskelijoille

MIKSI: Koska kyllä me tästä selvitään!
FB: https://www.facebook.com/events/1087194238298837/

(ylös)

18.   Julkun myyjäkone

Julkun myyjäkone on auki osoitteessa myyjakone.julkku.fi! Kun lähdet Julkku-myyjäksi, sinulle generoidaan oma myyjäkoodi ja -linkki, joiden avulla verkkokaupassa myymäsi lehdet merkataan myyntisaldoosi. Kun myytyjen lehtien määrä kasvaa, pääset nauttimaan huikeista myyjäeduista, kuten myyjäpaidasta ja myyjärepusta! Tämän lisäksi käynnissä tulee olemaan skaboja, joissa voit voittaa palkintoja itsellesi, kaveriporukallesi ja yhdistyksellesi.

CHEM:llä on oma yhdistysdiili tänä vuonna ja rekisteröitymällä myyjäksi CHEM:n kautta hyödytte saamalla enemmän provisiota yhdistysprovision kautta!

(ylös)

19.   Aalto-yliopiston mentorointiohjelma maisteriopiskelijoille ja alumneille

Opiskelija, kaipaatko apua uravaihtoehtojen pohdinnassa ja omien vahvuuksiesi löytämisessä? Haluaisitko keskustelutukea ja kokemuksen tuomaa näkemyksellisyyttä vanhemmalta asiantuntijalta? Tilaisuutta pureutua omiin urahaaveisiisi ja itsesi kehittämiseen?

 

Alumni, oletko valmis avoimeen vuorovaikutukseen, jakamaan kokemustasi, tietoja ja taitojasi ja kehittämään sparraustaitojasi? Tutustumaan Aalto-yliopiston uuteen opiskelijasukupolveen ja poikkitieteelliseen mentoriverkostoon? Saamaan uusia näkökulmia ja tuntemusta vieraista kulttuureista?

 

Hae nyt mukaan syyskuussa alkavaan mentorointiohjelmaan: http://alumni.aalto.fi/mentorointi

Hakuaika 1.4.–10.5.

(ylös)

20.   Koronavirustilanteen vaikutus opiskelijoiden kesätöihin

Koronavirustilanne saattaa vaikuttaa myös opiskelijoiden kesätöihin. Tekniikan akateemiset (TEK) ylläpitää sivuillaan usein kysyttyjä kysymyksiä ja vastauksia liittyen aiheeseen osoitteessa https://lehti.tek.fi/opiskelijat/koronavirustilanteen-vaikutus-opiskelijoiden-kesatoihin.

(ylös)

21.   Uusia matematiikan ja systeemianalyysin tuntiopettajia syyslukukaudelle 2020

Matematiikan osalta hakijoilta edellytetään vähintään 20 op:n matematiikan yliopistoopintoja hyvin arvosanoin, ja systeemianalyysin osalta kyseisen kurssin aiempaa suorittamista. Aiempi opetuskokemus katsotaan ansioksi, mutta ei ole välttämätöntä. Työ on osa-aikaista (2-4h/viikko), ja palkkaus 30-40 euroa/opetustunti koulutuksesta ja kurssin tasosta riippuen. Tenttien ja harjoitusten korjaamisesta maksetaan (tyypillisesti) erikseen 300-400 euroa kurssista ja koulutuksesta riippuen.

Työtehtävät on tarkoitettu Aalto-yliopiston opiskelijoille. Paikkoja haetaan sähköisen hakujärjestelmän kautta, ks. rekrytointi-ilmoitus laitoksen nettisivulla math.aalto.fi (etusivulla). Liitteeksi tarvitaan cv ja opintorekisteriote (sähköisesti tilattu riittää), sekä vapaamuotoinen motivaatiokirje. Toimita liitteet pdf-muodossa yhtenä dokumenttina.

Jätä hakemus viimeistään sunnuntaina 10.5.

Hakemusten perusteella osa hakijoista kutsutaan sähköiseen työhaastatteluun.

Lisätietoja johanna.glader@aalto.fi.

(ylös)

22.   Aallon opiskelijoiden toiveita koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilan aikana kartoitetaan

Koronatilanne vaikuttaa opetusjärjestelyihin opetuksen siirtyessä etäopetukseksi. Tällä lomakkeella Aalto kartoittaa opiskelijoiden toiveita ja tiedontarpeita koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilan aikana.

 

Palautteita käydään läpi päivittäin ja tilanteen aiheuttamiin ongelmiin pyritään löytämään ratkaisuja nopealla aikataululla.

 

Tietoa koronaviruksen vaikutuksista opetukseen ja opiskeluun Aallossa on koottu Intoon: https://into.aalto.fi/display/fiopisk/Koronavirus+-+tietoa+opiskelijalle

Täytä lomake tästä https://link.webropolsurveys.com/S/991456E026E375FA.

(ylös)

23.   AYY ehkäisee koronaviruksen leviämistä

AYY:n tiedotteessa on kerrottu mm. vaikutuksista AYY:n jäsenpalveluihin, asuntoihin, tapahtumiin, kokoontumisiin ja opintoihin liittyen. Lue tiedote täältä.

(ylös)

24.   All to X jatkuu

AYY10-juhlavuoden kunniaksi on kevään ajaksi julkaistu All to X-sovellus kaikille aaltolaisille! All to X:ssä pääset päivittämään omaa aaltofiilistäsi, löydät yhdistysten ja ylioppilaskunnan tapahtumat samasta paikasta ja pääset keräämään All to X-pisteitä! Pisteitä keräämällä kerrytetään samalla hyväntekeväisyyspottia, joka lahjoitetaan Pelastakaa Lapset ry:n Eväitä elämälle -ohjelmaan. Rekisteröidy käyttäjäksi osoitteessa http://alltox.ayy.fi ja halutessasi tallenna kotinäytöllesi sovellusikoniksi.

Koronaepidemiasta huolimatta All to X jatkaa toimintaansa aina myöhempään ajankohtaan siirtyneeseen AYY10-vuosijuhlaviikkoon saakka.

 

Pisteitä All to X:ssä voi toistaiseksi saada seuraavista asioista:

 • Aaltoviben päivittäminen (kerran päivässä)
 • Tapahtumaan osallistuminen (etänä)
 • Kuvien ja tekstin postaaminen, muiden postauksista tykkääminen ja tykkäyksien saaminen

(ylös)

25.   Academic Work hakee työntekijöitä

Academic Work on nuoriin ammattilaisiin erikoistunut henkilöstövuokraus- ja rekrytointiyritys. Autamme korkeakoulutaustaisia opiskelijoita, vastavalmistuneita sekä jo työelämässä olevia nuoria ammattilaisia työllistymään oman alansa asiantuntijatehtäviin sekä etenemään omalla urapolullansa.

 

1) Meillä on haussa projektipäällikkö / projekti-insinööri Elcoline Piping Oy:lle työskentelemään teollisuusputkistoihin liittyviin monipuolisiin projektitehtäviin. Tässä linkki työpaikkailmoitukseen, jossa positiota avattu enemmän: https://jobs.academicwork.fi/avoimet-tyopaikat/projektipaallikko-tai-projektiinsinoori-elcoline-piping-oy-helsinkikouvola/15041741

 

2) Etsimme parhaillaan kokoaikaista kenttäpäällikköä sähköverkkoprojekteihin asiakasyrityksellemme Netel Oy:lle Länsi-Uudellemaalle. Tässä linkki ilmoitukseen sekä hakulomakkeeseen:

https://jobs.academicwork.fi/annons/kenttapaallikko-sahkoverkkoprojekteihin–netel-oy-lansiuusimaa/15041383

3) Etsimme kokoaikaista Tuotekehittäjää Hämeenlinnassa. Ilmoituksen löydätte osoitteesta https://jobs.academicwork.fi/annons/kokoaikainen-tuotekehittaja-mpmaustepalvelu-oylle-hameenlinnaan/15035166?preview=1

(ylös)

IV      KESÄTYÖT

26.   Mobidiag hakee operaattoreita COVID-19 diagnostisten testien tuotantoon

Mobidiag on nopeasti kasvava suomalais-ranskalainen molekyylidiagnostiikkayhtiö, jonka molekyylidiagnostiikan ratkaisuja voidaan hyödyntää infektiotautidiagnostiikassa ja taistelussa antibiooteille vastustuskykyisia ”superbakteereja” vastaan. Mobidiagin kohtuuhintaisella, laajalti sovellettavalla ja varmalla teknologialla voidaan tunnistaa patogeenit ja niiden mahdollinen antibioottiresistenssi nopeasti. Mobidiag tarjoaa Amplidiag®- ja Novodiag® – tuotteillaan kaikenkokoisille laboratorioille laajan valikoiman nopeita, luotettavia ja kustannustehokkaita molekyylidiagnostiikan ratkaisuja tartuntatautien tunnistamiseen. Yrityksen pääkonttori sijaitsee Espoossa, Suomessa ja tytäryhtiöt Ranskassa, Isossa-Britanniassa sekä Ruotsissa. Lisätietoja osoitteesta www.mobidiag.com

 

Etsimme nyt tuotanto-osastollemme tuotannon operaattoreita auttamaan meitä vastaamaan globaaliin koronavirusdiagnostiikan kovaan tarpeeseen. Mobidiagin valmistama nopea ja täysin automaattinen molekyylidiagnostinen testi tunnistaa koronavirusinfektion (COVID-19) aiheuttavan viruksen ja ohjaa lääkäreitä tekemään hoitopäätöksiä, jotka ovat aikakriittisiä.

 

Tarvitsemme tuotanto-osastollemme uusia resursseja mahdollisimman nopeasti, toivomme ensimmäisten ihmisten aloittavan jo 4.5. alkaen. Työsuhde kestää heinäkuun loppuun ja on pääsääntöisesti kolmivuorotyötä. Työtehtäviisi kuuluu erilaisia tuotannon työvaiheita, kuten nestetäyttöä, blisteröintiä, pakkaamista ja mikrosirulinjastoon liittyviä työtehtäviä.

 

Arvostamme oma-aloitteista, reipasta ja aktiivista työasennetta sekä erityistä huolellisuutta ja tarkkuutta työtehtävien hoidossa. Lisäksi toivomme sinun viihtyvän tiiviissä työyhteisössä ja hallitsevan hyvät vuorovaikutus- ja ryhmätyötaidot. Työssäsi tarvitset sujuvaa suomen kielen taitoa ja englannin kielen perusteiden hallintaa.

 

Jos uskot olevasi etsimämme henkilö, lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi ja CVsi sähköpostilla HR Manager Hanna Osaralle, hanna.osara@mobidiag.com, 10.5.2020 mennessä.

(ylös)

27.   Etsi kesätöitä Aalto CareerWebistä

Etsitkö kesätöitä? Tutustu Aalto CareerWeb -työpaikkaportaalin tarjontaan osoitteessa https://into.aalto.fi/spaces/viewspace.action?key=ficareerweb!

(ylös)

28.   Kesäteekkariksi Raumalle

Rauman kaupunki tarjoaa teekkariopintoihin liittyviin kesätöihin tuleville työsopimusta vastaan ilmaiseksi kolmen kuukauden vuokra-asunnon sekä kolmen kuukauden kaupunkiliikenteen bussikortin tai polkupyöräedun Raumalla. Edut ovat voimassa kesä-, heinä- ja elokuussa 2020. Yritys ja opiskelija vastaavat kesätyösopimuksen tekemisestä normaaliin tapaan. Yrityksen tulee sijaita Raumalla. Opiskelija saa ”asunto-” ja ”autoedun” käyttöönsä esittämällä työsopimuksen kampanjan projektipäällikölle.

 

Kampanja on suunnattu arkkitehti- tai diplomi-insinööriopiskelijoille Suomen teknillisissä yliopistoissa (Aalto-yliopisto, Tampereen yliopisto, Lappeenrannan-Lahden teknillinen yliopisto ja Oulun yliopisto).

 

Edut tarjotaan Raumalla noin 20 opiskelijalle. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Kampanja tukee yritysten rekrytointitarpeita teknisten alojen tulevaisuuden osaajien piirissä. Hakuaika kampanjassa on 15.1. – 30.4.2020.

 

Hakuohjeet ja lisätietoa kampanjasta osoitteesta https://www.tippoint.fi/fi/yritykset/rauman-kaupunki

Kampanjasta Facebookissa täällä.

(ylös)

29. Tiedottaja-sihteerin terveiset

Jäynäfinaali ja Julkun juhlallinen julkaisu sekä munkit ja sima on nostanut wappufiilistä! Odotan innolla huomisia Etäwappusitsejä ja muita etäwapputapahtumia! Voisin kenties myös käyttää sitseillä haalareita pitkästä aikaa nyt, kun niitä ei ole hetkeen päässyt ulkoiluttamaan. Hauskaa Wappua kaikille!

Viikon eläinvideo: tanssiva mopsi

 

Hallituksen kuulumiset:
Tänään hallituksen kokouksessa keskusteltiin tulevista wapputapahtumista ja syksyn tapahtumien ajankohdista. Seuraava Proteesi (yhdistyksen lehti) julkaistaan wappupäivänä eli 1.5. Hallitus pitää ohjelman Radiodiodin Kevätradiossa keskiviikkona 29.4. kello 21-23, tulkaahan kuuntelemaan! Seuraava hallituksen kokous pidetään ensi viikolla myöhemmin valittavana ajankohtana.

 

Janika Hart
Tiedottaja-sihteeri 2020 | Prosessiteekkarit ry
+358509119730 | tiedottajasihteeri@prosessiteekkarit.fi
Kemian tekniikan korkeakoulu | Aalto-yliopisto

Prosessiteekkarit sosiaalisessa mediassa:
Facebook | Instagram | LinkedIn | Flickr