I      PROSESSITEEKKARIT

 1. Tietoa alkuvuoden tapahtumista – päivitetty 8.2.2021
 2. Prosessiteekkareiden tiedotuskanava Telegrammissa
 3. Minuuttikalja 27.4.
 4. Haalarimerkkien ompelua 28.4.
 5. Proffakahvit 28.4.
 6. Yhdistyksen skumppahetki 1.5.
 7. Kulukorvaukset
 8. Sisu-webinaarin tallenne
 9. Liity alumnilistalle
 10. Palaute yhdistyksen toiminnasta
 11. PT:n etätapahtumakysely
 12. Prosessiteekkareiden LinkedIn-ryhmä
 13. Hallituksen kokoukset 2021
 14. Koronavilkku

II     CHEM

 1. CHEM edustajistoryhmän kuulumiset
 2. Opintopalaute

III    MUUT

 1. Wappuapu
 2. Walpurin kierros
 3. Sitsikilpailut 2021
 4. Haluatko Wappunääriksi
 5. Hauskat Otavideot
 6. Fuksispeksit
 7. Wappuriehan julistus
 8. Dipolin Wappu 2021
 9. Radiodiodi
 10. Lähde mukaan fyysikköspeksiin
 11. Sako etsii testausinsinööriä
 12. A-Insinöörit etsivät työntekijöitä
 13. Aalto climate.now course 28.4–28.5.
 14. Technical Process Operator
 15. Tietoa koronaviruksen vaikutuksista Aalto-yliopiston toimintaan

IV    KESÄTYÖT

 1. AI kehitys Okmeticilla
 2. Picosun summerjobs
 3. EniferBio summer trainee
 4. Tiedottaja-sihteerin terveiset

TULEVIA TAPAHTUMIA
Tenttiviikko vihdoin takana ja Wappu edessä! Alta löydätte sekä PT:n että muun Otaniemen Wapun tapahtumia päivämäärineen. Huomaa, että lista päivittyy kun lisää tapahtumia julkaistaan.
27.4. PT:n Minuuttikalja klo 16
27.4. Sitsikilpailut 2021 klo 18:00
28.4. T14 Wappuvaihto // Wappu Exhange
28.4. Wappuhuuma klo 15.00
28.4. PT:n Wappu haalarimerkkien ompeluiltama klo 18:00
28.4. Haluatko Wappunääriksi? klo 18:30
28.4. Hauskat Otavideot klo 20:00
29.4. Fuksispeksit klo 16:00 (HUOM, MUUTTUNUT AIKA)
29.4. Walpurinkierros klo 19:00
30.4. Wappuriehan julistus klo 13.30
30.4. Havis Amanda 2021, Mantan lakitus 17:00
30.4. Dipolin Wappu 2021 klo 21.00
1.5. Yhdistyksen skumppahetki klo 12.00

 

I        PROSESSITEEKKARIT

1.      Tietoa alkuvuoden tapahtumista – päivitetty 8.2.2021

Prosessiteekkareiden hallitus linjasi 8.2. pidetyssä kokouksessa, että yhdistys noudattaa aluehallintoviraston linjauksia sekä ohjeita kokoontumisrajoitusten suhteen, eikä toistaiseksi järjestä tapahtumia, jotka edellyttävät kokoontumista. Linjausta tarkastellaan tarvittaessa.

(ylös)

2.      Prosessiteekkareiden tiedotuskanava Telegrammissa

Prosessiteekkareille on nyt tehty Telegram-tiedotuskanava yhdistyksen virallista tiedotusta varten – PT:n Tiedotuskanava! Kanavalle tulee tästä lähtien kaikki tärkein tiedotus yhdistyksen toiminnasta, esimerkiksi tapahtumista ja tiivistelmä sähköpostitse lähetettävästä viikkotiedotteesta. Virallinen tiedotus on siirtynyt täysin tiedotuskanavalle helmikuun alusta alkaen. #PT-ryhmä säilyy käytössä jäsenten välistä keskustelua varten. Voit liittyä PT:n Tiedotuskanavalle tästä: https://t.me/joinchat/AAAAAFAZzeI4birVAcfBZg.

(ylös)

3.      Minuuttikalja 27.4.

Mukavaa wapunaikaa kaikille! Wapunajan perinteisiin tapahtumiin Otaniemessä kuuluu minuuttikalja ja tänä vuonna Prosessiteekkarit on päättänyt järjestää oman etäversion jäsenilleen Zoomissa tiistaina 27.4. klo 16.

Minuuttikaljan ideana on tuhota 1 shotillinen hiilihapollista juomaa minuutin välein. Minuuttikalja kestää 100 minuuttia. Jotta etätapahtumaan saadaan aitoa urheilujuhlan tuntua, laitetaan taustalle pyörimään jääkiekkon MM-finaali 2011. Nappaa juomat näyttöpäätteen ääreen ja tule viettämään railakasta tiistai-iltaa!

(ylös)

4.      Haalarimerkkien ompelua 28.4.

Onko haalarisi vielä puhtaansiniset, ja työmaa odottaa ompelemattomien merkkien muodossa?

Haalarimerkkien ompeluilta pelastaa! Saavu siis keskiviikkona 28.4. Zoomiin klo 18, ja liity mukaan pistojen ihmeelliseen maailmaan. Myöhemmin samana iltana tapahtuu myös Wiikon Wappustudiossa huikeaa visailuohjelmaa, jota voidaan katsoa etänä porukalla ompelun ohessa. Linkki tapahtumaan jaetaan ennen tapahtuman alkamista Telegramissa PT:n tiedotuskannulla.
MITÄ: Haalarimerkkien ompelua
MISSÄ: Zoomissa, linkki jaetaan myöhemmin
MILLOIN: 28.4. klo 18
MIKSI: Haalareiden tuunausta, jee!

(ylös)

5.      Proffakahvit 28.4.

Moi, keskiviikkona 28.4 klo 13-14.30 järjestetään proffakahvit jossa mm. käydään läpi pari viikkoa sitten sulkeutuneen opiskelijakyselyn tuloksia.
Nyt on siis loistava tilaisuus päästä keskustelemaan etäopetuksen toimivuudesta ja yleisesti fiiliksistä koulun henkilökunnan kanssa. Päätöksiä syksyn opinnoista tehdään just nytten, eli kaikki opiskelijoiden input on nyt tosi hyödyllistä. Eli tulkaa mukaan keskustelemaan ja kuuntelemaan, osallistujia tarvitaan lisää! Ilmoittaudu täältä!

(ylös)

6.      Yhdistyksen skumppahetki 1.5.

Tervetuloa skoolamaan Wapun kunniaksi yhdessä muiden PT:läisten kanssa Wappupäivänä 1.5. kello 12 Zoomissa! Skumppahetkessä julkaistaan myös upouusi ProTeesi!
Pääset liittymään skumppahetkeen tästä.

(ylös)

7.      Kulukorvaukset

Rahastonhoitajan terveiset:
Kevään kulukorvaukset yhdistyksen toimintaan liittyvistä kuluista tulee olla haettuna viimeistään 31.5.
Ohjeet löydät täältä.

(ylös)

8.      Sisu-webinaarin tallenne

Jos et päässyt Sisu-webinaarin, voit katsoa webinaarin täältä.

(ylös)

9.      Liity alumnilistalle

Kandipaperit tai DI tutkinto valmiina? Liity alumnilistalle!

Onnittelut kandiksi tai DI:ksi valmistumisesta! Muistathan liittyä alumnisähköpostilistalle (https://list.ayy.fi/postorius/lists/pt-alumni.list.ayy.fi/ ) ja luoda/päivittää profiilin Alumni-circleen, joka on Aallon virallinen alumniyhteisö. Voit myös liittyä Prosessiteekkareiden ryhmään Alumni-circlessä. Sinne päivitellään mm. Alumnitapahtumista.

Liittymislinkit ja lisäinfot: http://www.prosessiteekkarit.fi/alumnit/

Terkuin,

Alumnivastaavat,
Mika, Maukka, Ellu ja Jakke

(ylös)

10.   Palaute yhdistyksen toiminnasta

Onko jokin asia mikä vaivaa ja haluaisit muutosta asiaan? Onko jokin onnistunut erityisen hyvin? Voit laittaa anonyymiä palautetta Prosessiteekkareiden sivuilla, ja linkki palautteeseen on myös suoraan tässä.

(ylös)

11.   PT:n etätapahtumakysely

Tällä hetkellä AYY:n kertavuokrattavat tilat ovat toistaiseksi pois käytöstä. Yhdistys haluaa kuitenkin järjestää etätapahtumia jäsenistön toiveet huomioiden, joten kannattaa vastata tähän kyselyyn ja kertoa toiveita! Kyselyyn voit vastata osoitteessa https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeD-Mhn7NN2WyS7WGITfzIZpSJCHUNl_tjl64Sw5RzwB3KtIw/viewform.

(ylös)

12.   Prosessiteekkareiden LinkedIn-ryhmä

Kesätyöpaikkoihin hakeminen alkaa pian heti vuoden vaihteen jälkeen, joten hyvänä muistutuksena on LinkedInin käyttö kesätöiden haun apuna! Prosessiteekkareilla on oma LinkedIn-ryhmä, johon kannattaa liittyä!

Ryhmässä löytää helposti kontakteja alaltamme ja korkeakoulustamme ja lisäksi ryhmään julkaistaan kesätyöpaikkailmoituksia alamme yrityksiltämme!

Liittymislinkki ryhmään:  https://www.linkedin.com/groups/13559286/

Prosessiteekkareiden LinkedIn-sivu: https://www.linkedin.com/company/prosessiteekkarit-ry

(ylös)

13.   Hallituksen kokoukset 2021

Tervetuloa seuraamaan Prosessiteekkareiden hallituksen kokouksia! Hallituksen vakiokokousaika on maanantaisin klo 8:10 alkaen, ellei muutoksia tapahdu. Kokouksen ajankohdan voi tarkistaa yhdistyksen tapahtumakalenterista.

Hallitus on toistaiseksi päättänyt pitää kokoukset Zoomin välityksellä ja kokoukseen pääset liittymään tästä.

(ylös)

14.   Koronavilkku

Prosessiteekkareiden hallitus suosittelee lataamaan THL:n julkaiseman Suomen koronajäljitys appin eli Koronavilkun!

Koronavilkun voi ladata täältä:

Google Play

Apple App store

(ylös)

II      CHEM

15.   CHEM edustajistoryhmän kuulumiset

Edustajiston kokous 3/2021 järjestettiin poikkeuksellisesti keskiviikkona 21.4., jälleen Zoomin välityksellä etäyhteyksin. Kokouksessa läsnä oli 43 edaattoria, ja pääteemana oli opiskelijakeskusprojektista päättäminen, sekä viime vuoden tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen AYY:n 2020 hallitukselle. Kokouksen tallenteen voi katsoa YouTubesta oheisesta linkistä: https://www.youtube.com/watch?v=v-dD7SUP-Fs ja kokouksen dokumentit ovat luettavissa AYY:n Insidesta: https://inside.ayy.fi/pages/viewpage.action?pageId=72908807

Seuraava kokous järjestetään 27.5. klo 17.15, jossa teemana eteenpäin siirtyneet päätökset sääntö- ja työjärjestysmuutoksista.  Linkit kokousten livestriimeihin löytyvät aina AYY:n sivuilta ayy.fi/live!

Mikäli sinulta löytyy kysymyksiä edustajiston kokouksiin tai ylipäätään CHEM-edustajistoryhmään liittyen, niin voit laittaa viestiä ryhmän puheenjohtajalle Jani Anttilalle (@jampade) tai varapuheenjohtajalle Airi Antikaiselle (@airikatriina)!

Terveisin,

CHEM-edustajistoryhmä

AYY:n toimiston kuulumiset

Kokouksen alussa hallituksen jäsen Vehkomäki esitteli AYY:n toimiston kuulumiset. Hallitus ja toimisto on pitänyt lomia kevään mittaan valmistautuakseen huhtikuun koitoksiin. Toimistolla aloittaa kesäkuussa uusi siviilipalvelusvelvollinen, tehtävinään mm. edarivaalien järjestelyt. Toimistolla rekrytoidaan myös palveluneuvojaa kesätyöntekijäksi (haku auki 25.4.). Hallitus on kokouksessaan 14/2021 hyväksynyt neljä uutta yhdistystä piiriinsä yhdistysrekisterin ensimmäiseen luetteloon ja myöntänyt niille AYY:n starttirahan. AYY ja OUBS sekä Jäynä ja Äpy järjestävät yhdessä Wappustudion Dipolin Kaleva-salissa (22.4.-31.4.). Tutorkoulutukset on myös nyt pidetty yli 1000 uudelle tutorille, kesällä on vielä vuorossa Zoom-sessiot, joissa aihena mm. yhdenvertaisuus, etäryhmäytyminen ja kulttuurien välinen viestintä. Yhteisörakenneprojekti myös etenee, projektilla on nyt oma projektityöntekijä.

AYY:n toimittama laulukirjaselvitys on herättänyt keskustelua. Toimiston kuulumisissa avattiin selvityksen taustoja. Laulukirja vedettiin myynnistä viime vuonna rasistisen sisällön takia. Alunperin selvitystä kirjan sisällöstä tekemään kysyttiin mm. Nyyti ry:tä tai SOCO ry:tä, nopealla aikataululla päädyttiin Anna Lemströmiin. Selvityksessä käsitellään kirjan ongelmallisia teemoja, pääpainon ollessa sisällöissä kokonaisuutena. Raportin pohjalta mietitään lukkaritoimikunnan ja laulukirjatoimikunnan kanssa kehityskohtia ja lisäksi erityisasemayhdistyksille on tulossa kooste raportista. Securitaksen kanssa on saavutettu 6.4. alkaen voimassa oleva sopimus, jonka mukaan ovenavaus maksaa asuakkalle 30 euroa avauskerralta riippumatta ajankohdasta. Yleiset huoltokoodit ovat nyt poistuneet käytöstä AYY:n asuinkiinteistössä, syynä häiriö- ja murtotapaukset. Kiinteistöhankkeiden osalta Miestentie II hankkeessa selvitetään olisiko mahdollista, että AYY aloittaisi oman osuutensa rakennuttamisen etuajassa. Otakaaren sisäkaaren tonttien esisopimusneuvottelut ovat käynnissä. Koulutuspolitiikan osalta pääpaino on ollut vaikutustyössä Aallon strategian ja sen välitavoitteiden suuntaan.

Toimintakertomus ja tilinpäätös

AYY:n talousjohtaja Monika Kivimäki esitteli tilinpäätösmateriaalit. Edustajisto vahvisti tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen. Vuoden 2020 ylijäämä jätettiin yli- ja alijäämätilille. Seuraavassa kokouskohdassa myönnettiin myös vastuuvapaus ylioppilaskunnan vuoden 2020 hallitukselle.

Opiskelijakeskus

Kokousajasta ylivertaiseisti eniten vei opiskelijakeskuksen materiaalien läpikäynti, esittelijänä toimi projektista vastuussa oleva hallituksen jäsen Otto Usvajärvi. Kokouksessa oli paikalla myös ACRE:n edustaja vastaamassa edustajiston kysymyksiin. Materiaaleihin voi tutustua tarkemmin AYY:n Insidessa: https://inside.ayy.fi/pages/viewpage.action?pageId=72908807

 

Edustajisto hyväksyi opiskelijakeskuksen etenemisen ilman erillistä äänestystä, sillä hallituksen pohjaa vastaan ei tullut muutosesityksiä. Päätöksessään edustajisto päätti valtuuttaa hallituksen neuvottelemaan AYY:n etujen mukaisesti ja allekirjoittamaan opiskelijakeskusta koskevan hankesopimuksen. Päätökselle asetettiin lisäksi ehtoja, mm. keskustoimiston myymisestä, ACRE:lle vuokrattavista tiloista, sopimukseen sitouduttaessa 8 miljoonan euron kokonaiskustannusten katosta ja ylipäänsä siitä että sopimuskokonaisuuteen ei tule AYY:lle epäedullisia muutoksia.

(ylös)

16.   Opintopalaute

Moikka!

Muistuttaisimme nyt teitä kaikkia opintopalautteen tärkeydestä, koska opintoihinkin liittyviin epäkohtiin reagoidaan vain, jos olemme niistä tietoisia.

Kandiopintoihin liittyvistä opintoasioista voi olla tämän vuoden puolella yhteydessä Saraan, @sarasiivola
(opintovastaava@prosessiteekkarit.fi) tai laittaa nettisivujen nimettömän palautelomakkeen kautta viestiä.

Maisteri- ja pääaineopintoihin liittyvistä asioista voi laittaa viestiä kiltojen opintovastaaville:

KK: @Joakim9 tai palautelomake
PJK: @reettamaria tai palautelomake
VK: @olgapartanen tai palautelomake

(ylös)

III     MUUT

17.   Wappuapu

Fuksitoimikunnan järjestämä WappuApu-keräys käynnistettiin 31.3. Otaniemessä. Keräys toteutetaan yhdessä HelsinkiMission kanssa ja tukee nuorten yksinäisyyden vastaista taistelua. 

Moni nuori jää tahtomattaan erityisesti korona-aikaan sosiaalisten verkostojen ulkopuolelle. Yksinäisiä on kaikissa ikäluokissa, mutta erityisen paljon nuorten joukossa. Heistä joka viides kokee itsensä yksinäiseksi ja tuntee ahdistusta siitä, ettei ole ketään, jonka kanssa asioita jakaisi, johon luottaisi tai jonka kanssa vain viettäisi aikaa ja juttelisi.

Fuksitoimikunta haluaa herättää tärkeästä aiheesta keskustelua ja muistuttaa kysymään perheeltä, ystäviltä ja mikä tärkeintä, itseltä, mitä oikeasti kuuluu.

Väreen seinustalla on keräyksen alusta lähtien komeillut ainejärjestöjen fuksien tekemä lakana-installaatio, jonka yksittäisistä kirjainlakanoista muodostuu teksti “Valoisaa Wappua!”

“Vaikka Wappua ei tänä vuonna päästä viettämään yhdessä, niin tällä yhdessä tehdyllä installaatiolla haluamme herättää ohikulkijoissa wapputunnelmaa ja osoittaa välittävämme toisistamme”, sanoo Fuksimajuri Rudolf Nikander.

WappuApu-keräykseen voi osallistua: wappu.fi/apu. Rahat menevät suoraan HelsinkiMissiolle työhön nuorten yksinäisyyttä vastaan. Keräys on käynnissä 10.5.2021 saakka.

(ylös)

18.   Walpurin kierros

Teekkarijaoston alainen Teekkarikulttuuritoimikunta ylpeänä esittää: Walpurin kierros Monopoly Edition! Kiertely järjestetään etämuotoisesti aatonaattona 29.4. noin klo 19 alkaen Discordissa.

Katkeaako tämän illan jälkeen kaverisuhteet kuin sukujuhlissa konsanaan? Entä onko Walpurin kierros yhtä rigattu kuin kapitalistinen markkinatalous? Vastaukset näihin kysymyksiin ja moniin muihin selvinnee tapahtumaan osallistumalla!

 

Kerää siis itsellesi 4-10 hengen joukkue ja suuntaa Fuksispeksien loppumisen jälkeen suoraan Discordiin kulkematta lähtöruutuun kautta! Walpurin kierroksessa ryhmät kilpailevat huikeimmasta ja innostuneimmasta suorituksesta muita ryhmiä vastaan, ja voittajalle on luvassa mahtavia palkintoja.

Juuri sinulla on myös mahdollisuus tulla pitämään etärastia kaikenkarvaisille teekkarinaluille sekä jo varttuneemmille tieteenharjoittajille. Rastin pitämisen yksityiskohdat selvennetään rastinpitäjille myöhempänä ajankohtana. Ilmoita siis yhdistyksesi tai kaveriporukkasi mukaan pitämään rastia ja luomaan Wappufiilistä koko yhteisölle! Ilmoittautua voi alla olevasta linkistä viimeistään 26.4. Myös kierroksen järjestäjät pääsevät kilvoittelemaan; kierroksen paras rasti valitaan ja voittajia odottavat palkinnot.

https://lomake.ayy.fi/teekkarijaosto/walpurin-kierros-2021-rastit-tour-de-walpuri-2021-checkpoints/

MITÄ: Walpurin kierros

MISSÄ: Discordissa

MILLOIN: 29.4. klo 19 Fuksispeksien jälkeen

MIKSI: Koska Wappu, hauskanpito ja huikeat palkinnot!

(ylös)

19.   Haluatko Wappunääriksi

Maailman tunnetuin ja suosituin visailuohjelma, Haluatko Miljonääriksi?, tulee nyt Otaniemen tyyliin!

Yhteisöjaosto Aavan järjestämässä visailuohjelmassa hot seatille istahtaa joukko rohkeita otaniemeläisiä vastaamaan kysymyksiin liittyen Aaltoon, Otaniemeen ja opiskelijaelämään. Kilautetaanko kaverille, tietääkö yleisö, auttaako 50/50 ja kuka vie kotiin kaikkien aikojen Wappukorin? Suuntaa siis striimin ääreen ja valmistaudu seuraamaan Wapun jännittävintä viihdespektaakkelia, jossa kaikki tämä selviää!
Haluatko juuri sinä olla maailman ensimmäinen Wappunääri??

Palatko halusta päästä livenä studioon kilpailemaan kaikkien aikojen Wappukorista, samalla kun lukuisat otaniemeläiset kannustavat sinua omista kotikatsomoistaan? Nyt on sinun tilaisuutesi!
Lue lisää täältä.

(ylös)

20.   Hauskat Otavideot

Hauskat kotivideot tulevat nyt Otaniemen tyyliin, valmistaudu nauramaan itsesi Wappukuntoon!

Nyt sinulla on oiva tilaisuus kaivaa esiin omat hullun hauskat video- ja kuva-arkistojen helmet ja tuottaa niillä iloa koko Aalto yhteisölle. Lähetetyistä videoista ja kuvista koostetaan Hauskat Kotivideot -ohjelmaa imitoiva kokonaisuus, joka lähetetään suoraan kotiisi!
Mutta miksi juuri sinun kannattaa lähettää omat tuotoksesi ohjelmaan? Osallistujille on luvassa mitä parhaita palkintoja! Kotiyleisö pääsee äänestämällä erottelemaan jyvät akanoista kahdessa eri kategoriassa – kuvat ja videot. Kummankin kategorian voittajalle on luvassa palkinnoksi 50€ Alkon lahjakortti! Sijoille 2-3 sijoittuvat puolestaan palkitaan 20€ Alkon lahjakortilla. Lisäksi kaikkien osallistujien kesken arvotaan 6 x 20€ lahjakorttia ja 3 x kahden lipun pakettia syksyn odotetuimpaan tapahtumaan, eli Aalto Afterpartyyn! Alkon lahjakortit saa halutessaan lunastettua myös Foodoraan.

Osallistu kisaan sunnuntaihin 25.4. kello 23:59 mennessä lähettämällä oma videosi tai kuvasi osoitteessa:
https://forms.gle/iD1i512s1hAhGpdk6

Saman linkin takaa löydät myös tarkemmat tiedot videoiden ja kuvien vaatimuksista.
Suuntaa siis striimin ääreen ja tule äänestämään suosikkejasi 28.4. kello 20 alkaen! Yleisöäänestyksen ja arvonnan voittajat ilmoitetaan suorassa lähetyksessä. Äänestyksestä julkaisemme tarkemmat tiedot lähempänä tapahtumaa. Hauskat Otavideot toteutetaan osana AYY:n ja OUBS:n järjestämää Wappustudiota.
MITÄ: Hauskat Otavideot
MILLOIN: Keskiviikkona 28.4. klo 20:00
MISSÄ: Linkki ohjelmaan julkaistaan lähempänä tapahtumaa!
Tapahtuman facebook-sivut

(ylös)

21.   Fuksispeksit

Fuksispeksit saapuvat taas ilahduttamaan ja yllättämään koko Otaniemen kansaa 29.4. klo 16 alkaen! Luvassa on huikeita fuksien suunnittelemia ja esittämiä teoksia, jotka eivät varmasti jätä ketään kylmäksi. Rakenna siis oma kotikatsomosi, seuraa striimiä ja kannusta suosikkiesiintyjiäsi!
Omstart- selitä!
Tapahtuman aikana striimataan fuksien etukäteen kuvaamia speksejä sekä väliaikajuontoja. Tapahtuma alkaa klo 16 ja kestää niin kauan kuin speksejä riittää, parhaimmillaan useamman tunnin! Varusta kotikatsomosi siis hyvin! Tapahtuma on osa Wappustudiota ja speksejä pääset seuraamaan tästä linkistä:
https://stream.wappu.fi/
MITÄ: Fuksispeksit 2021!
MISSÄ: https://stream.wappu.fi
MILLOIN: 29.4. klo 16
MIKSI: Koska fuksien huikeat esitykset!

(ylös)

22.   Wappuriehan julistus

Nyt ei tarvitse jaksaa vaan ottaa rennosti, sillä Wappuaaton juhlahumu on taas täällä! Juhlallisuudet käynnistetään viime vuodesta tutulla konseptilla ruudun äärellä, kun lähetys pärähtää käyntiin klo 13.30 erilaisten musiikkiesitysten sekä puheenvuorojen siivittämänä.
Kokoa siis ruutusi ääreen tarvittavat tarjoilut, ota yhteys ystäviisi ja asetu mukavasti, tästä se Wappuaatto alkaa!
Tarkempi aikataulu julkaistaan myöhemmin tässä tapahtumassa. Pysythän siis kuulolla!

Tapahtuman facebook sivut
MITÄ? Wappuriehan julistus 2021
MISSÄ? Siellä missä sinäkin!
MILLOIN? Pe 30.4. klo 13.30 alkaen

(ylös)

23.   Dipolin Wappu 2021

Oletko jo kuullut? Dipolin Wappu tulee jälleen! ????

Juhlatoimikunta järjestää tänäkin vuonna Wapun mahtavimmat bileet, kun Dipolin Wappu ‘21 striimataan suoraan kotisohvallesi! Luvassa on wappuaattoillan spektaakkeli, jossa päästään nauttimaan niin otaniemeläisten esiintyjien upeista esityksistä kuin JTMK:n valmistelemasta väliohjelmasta ???? Ilta huipentuu tietenkin lakkien päähän painamiseen ja Wapun huikeimmista jatkoista vastaa AaltoDJ!

Lisätietoa esiintyjistä on luvassa pian, joten klikkaa osallistuvasi ja pääset ensimmäisten joukossa kuulemaan mitä kaikkea onkaan tiedossa ????

MITÄ?: Dipolin Wappu!
MISSÄ?: Wappustudio-striimissä https://stream.wappu.fi/
MILLOIN?: 30.4. klo 21:00 – 01:30
MIKSI?: Wappubileet!!

(ylös)

24.   Radiodiodi

Suomen nopeimman kuulotelevision eli Radiodiodin ohjelmantekijäilmoittautuminen on auki!

Oletko miettinyt, että radio-ohjelman tekeminen voisi olla sinun tai ystäväsi juttu? Onko sinulla palava halu jakaa osaamisesi tai asiasi muiden kuultavaksi? Mikäli tunnistit tästä itsesi tai kiinnostuit ajatuksesta, suuntaa osoitteeseen https://radiodiodi.fi/ilmo ja ilmianna itsesi sekä ystäväsi kohottamaan wapun ajan tunnelmaa tekemällä juuri teidän näköistänne radio-ohjelmaa. Ohjelman voit tehdä lähetyskaudella 19.4.-30.4. pop-up studiolla, nauhoittaa sen itse etukäteen tai tehdä nauhoituksen etukäteen Radiodiodin studiolla. Lisätietoja aiheesta löydät radiodiodi.fi -nettisivuilta.

(ylös)

25.   Lähde mukaan fyysikköspeksiin

Fyysikkospeksi tulee jälleen syksyllä! Haku näyttelijäksi, tanssijaksi ja bändiin on käynnissä 1.5. asti. Lomakkeet ja tarkemmat tiedot löytyvät osoitteesta http://tinyurl.com/speksiin2021
Musikaalimme muihin osa-alueisiin voit ilmoittautua samasta osoitteesta http://tinyurl.com/speksiin2021 9.5. mennessä.

Syksyn säkenöivin opiskelijamusikaali nähdään teattereissa suomeksi ja englanniksi, ja mukaan voi lähteä aiemmasta osaamisesta tai opiskelualasta riippumatta!

(ylös)

26.   Sako etsii testausinsinööriä

Sako etsii nyt testausinsinööriä osaksi Riihimäen kivääri- ja patruunaliiketoiminnan tuotekehitystä, ja tämä paikka voisi kiinnostaa valmistumisen kynnyksellä ja jo valmistuneita opiskelijoita

Lue lisää täältä.

(ylös)

27.   A-Insinöörit etsivät työntekijöitä

A-insinöörit etsivät joukkoonsa neljää uutta työntekijää ympäri Suomen.
Puunrakennesuunnitelija/-projektipäällikkö (Espoo)
Puurakennesuunnittelija/-päällikkö (Tampere)
Puurakenne- ja elementtisuunnittelija (Kuopio)
Puurakennesuunnittelija (Tampere)

(ylös)

28.   Aalto climate.now course 28.4–28.5.

The course will assess the scientific foundations of climate change, its effects, mitigation and adaptation to the change. During the course students will reflect how climate change is related to their own field of study, and how everyone can be part of the transformation to sustainable, low-carbon society. Course consists of lectures on various aspects of climate change, independent study of Climate.now material, online group work in multidisciplinary groups, and 5 cr course a project work. We also use an online simulation tool for investigating the different options for climate change mitigation.                                                       

The course can be taken as smaller 3 ECTS-credit course (lectures, self-study, small group work) or as full 5 ECTS-credit course (including also a group project work).

The course is open for all students of Aalto University. All students from candidate level to doctoral students are welcome to the course!

Lectures: Wednesdays 14-17, first lecture on 28.4.

Course language: The course communication language is English. Study material (Climate.now) is available both in Finnish and in English.

Registration via WebOodi: 

https://oodi.aalto.fi/a/opettaptied.jsp?OpetTap=1146371194&Ilmoit=1&Kieli=6

The course is part of Climate University courses: www.climateuniversity.fi

(ylös)

29.   Technical Process Operator

Ametek etsii nyt Technical Process Operatoria ja tämä paikka voisi kiinnostaa valmistumisen kynnyksellä olevia opiskelijoita
Lisätietoa löytää täältä.

(ylös)

30.   Tietoa koronaviruksen vaikutuksista Aalto-yliopiston toimintaan

Voit lukea ajankohtaista tietoa koronaviruksen vaikutuksista yliopiston toimintaan osoitteessa https://www.aalto.fi/fi/aalto-yliopisto/tietoa-koronaviruksesta.

(ylös)

IV     KESÄTYÖT

31.   AI kehitys Okmeticilla

Etsimme kesätyöntekijää AI-kehityksemme pariin!

Etsimme kesäksi Python-ohjelmoijaa tiimiimme, joka testaa ja kehittää uutta AI-pohjaista ohjelmistoa laadunparannukseen. Okmeticin tavoite on erinomaisen suorituskyvyn lisäksi tarjota parempaa laatua ja luotettavuutta verrattuna kilpailijoihin. Voit olla opintojesi loppuvaiheessa, mutta hyvin suoritetut tekniikan alan kandiopinnot myös riittävät. Eduksi katsotaan aikaisempi mallinnus tai AI-kehitys kokemus.

Okmetic puolijohdealalla globaalisti toimiva korkean teknologian yritys. Meillä on yli 500 ammattilaisen mukava työyhteisö, joka osaamisellaan tekee meistä ainutlaatuisen.
https://ura.okmetic.com/jobs/1149130-kesaharjoittelija-ai-projektiin
Ota yhteyttä 07.05.2021 mennessä!

(ylös)

32.   Picosun summerjobs

This is a great opportunity to join our Customer Application Verification team working on development and customer projects in the agile world of atomic layer deposition (ALD). This position is especially ideal for chemistry, chemical engineering, physics or related fields students that want a taste of working in industry in a technical field. There is an opportunity to discuss possibilities of thesis position after summer.

The position is in Masala, Kirkkonummi that is reached by car in 25 minutes from Aalto University main campus (that has good selection of student housing if you live outside Helsinki region).

Your tasks are to operate our process ALD tools and to plan, conduct and evaluate experiments with them.

The experiments are connected to customer demo projects, EU projects or internal development and you may also run coating service depositions. The responsibility as a main operator is to ensure that the current process is in specs and the tool in good condition. The other duties are to keep the laboratories in good order and to perform physical characterizations for development projects. The position may include working in cleanroom environment.

Full training will be given but the best applicant would enjoy technical problem solving and teamwork. Our students quickly become a vital part of the team and work directly with customers, scientists, and Project Managers internationally as part of their duties.

Qualifications:

 • Bachelor’s degree (or close to graduating) or higher in chemistry, physics, material science or related field.
 • Experience with ALD or other vacuum deposition methods is an advantage.
 • Experience with normal thin film characterization methods is an advantage.
 • Good lab work routines are expected and cleanroom experience is a plus.
 • Willingness to take responsibility and capability to work under pressure.
 • Ability to work independently, troubleshoot and find creative solutions for problems in hand.
 • Good communication and teamwork skills and willingness to work with customers.
 • Fluency in English, both spoken and written are compulsory since it is our official work language, other languages are a plus.

Please send your application and CV to hr@picosun.com. For heading/subject please write Process Engineer – Picosun Oy.

For additional information, you may contact Peter King, peter.king@picosun.com

(ylös)

33.   EniferBio summer trainee

eniferBio is a biotechstartup company established in 2020. We are operating in single cell protein business and our product is targeted as a sustainable protein ingredient for aquaculture use. We work in a close collaboration with biorefining and aqua feed companies. eniferBio is looking for a talented and motivated summer trainee to work at our laboratory in Espoo in summer 2021.What we offer:
●Laboratory work(3 –4 months) focusing on fungal strain development(classical strain engineering strategies). Continuation of the work later in the autumn during weekends/holiday seasons may be possible.
●Interesting and challenging work for improving aquaculture sustainability
●Flexible working times

Requirements:
●Biotechnology studentin Master’s degreephase
●Experience from a laboratory and strain engineering work. Bioprocessing experience is a plus
●Proactive and flexible working attitude.
If you are interested, please send your application and CV to anssi.rantasalo@eniferbio.fi, orsimo.ellila@eniferbio.fi The position will be filled once a suitable person is found. You can call Simo (040 5675786) or Anssi (040 5898354) for additional information.

(ylös)

34.   Tiedottaja-sihteerin terveiset

Viimeisen viikon on paljon tullut seurattua ja oltua erilaisissa vapputapahtumissa. Jäynäfinaali ja Äpygaala olivat erityisen hyvät tapahtumat, ja Wappufiilis alkaa olemaan sopivasti perjantaille ja lauantaille!

Viikon eläinvideo: puhelias lintu

Hallituksen kuulumiset:
Tänään hallituksen kokouksessa käytiin läpi vielä viimeiset valmistelut lopuille vapun ajan tapahtumille. Läpi käytiin myös miten fuksit saavat lakkinsa, ja fiilisteltiin miten hyvin aiemmat tapahtumat olivat menneet.
Hallitus toivottaa kaikille hyvää Wappua!

Pyry Vartia
Tiedottaja-sihteeri 2021 | Prosessiteekkarit ry
+358445953800 | tiedottajasihteeri@prosessiteekkarit.fi
Kemian tekniikan korkeakoulu | Aalto-yliopisto

Prosessiteekkarit sosiaalisessa mediassa:
Facebook | Instagram | LinkedIn | Flickr | Telegram