I      PROSESSITEEKKARIT

 1. Virtuaalinen pHuone Discordissa
 2. Kysely virtuaalitapahtumista

II     CHEM

 1. KemistiKillan KotiKotiKeittoKilpailu

III    MUUT

 1. Julkun myyjäkone
 2. Julkun Juhlallinen Julkaisu
 3. Jäynäfinaali 2020
 4. Etäwappusitsit
 5. Koronavirustilanteen vaikutus opiskelijoiden kesätöihin
 6. Karanteenikivaa
 7. Wanted: Teaching Assistants for CS Courses for Autumn 2020
 8. Uusia matematiikan ja systeemianalyysin tuntiopettajia syyslukukaudelle 2020
 9. Aallon opiskelijoiden toiveita koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilan aikana kartoitetaan
 10. AYY ehkäisee koronaviruksen leviämistä
 11. All to X jatkuu
 12. Academic Work hakee työntekijöitä

IV   KESÄTYÖT

 1. Etsi kesätöitä Aalto CareerWebistä
 2. Kesäteekkariksi Raumalle
 3. Tiedottaja-sihteerin terveiset

TULEVIA TAPAHTUMIA
Toistaiseksi:    Karanteenikivaa
Nyt:                   Julkun myyjäkone on auki
22.4.                 Julkun Juhlallinen Julkaisu
22.4.                 Jäynäfinaali
24.-25.4.          Etäwappusitsit

 

I          PROSESSITEEKKARIT

1.       Virtuaalinen pHuone Discordissa

pHuone on toistaiseksi kiinni. Tiedotamme heti, kun tilanne pHuoneen käytön suhteen muuttuu. Onneksi kuitenkin PT:llä on nyt virtuaalinen pHuone Discordissa! Tule viettämään aikaa muiden Prosessiteekkareiden kanssa, jotta etätyöskentelystä ei tulisi liian tylsää.

Virtuaalisen pHuoneen liittymislinkin löydät jäsensähköpostilistalle lähetetystä viikkotiedotteesta sekä PT:n Telegram-ryhmästä.

(ylös)

2.       Kysely virtuaalitapahtumista

Discordissa olevalla virtuaalisella pHuoneella tullaan järjestämään keväällä erilaisia tapahtumia, ja haluaisimme tietää minkälaisia tapahtumia jäsenistömme kaipaisi. Kerro virtuaalitapahtumaideasi ja muut mahdolliset ideat Discord-serverimme kehittämiseksi täyttämällä tämä kysely.

(ylös)

II        CHEM

3.       KemistiKillan KotiKotiKeittoKilpailu

Luulitteko pääsevänne pälkähästä ainoastaan jonkun pikku pöpön vuoksi? Ehehei.

 

Tänä vuonna vappuviikko laitetaan tehokkaasti käyntiin tutulla ja rakkaalla KemistiKillan (Koti)KotiKeittoKilpailulla (tuttavallisemmin KK(K)KKK) omalta kotisohvalta käsin, joten jälleen on aika laittaa pojat ja tytöt porisemaan ja alkaa suunnittelemaan pask..parhaimpia tekeleitänne! Osallistuminen kilpailuun tapahtuu kemistikillan nettisivuilla, jossa ilmoittautuminen alkaa sunnuntaina 12.4 klo 15:00, ja tuttuun tapaan kilpailuun hyväksytään kaikki mahdolliset tuotteet, mikäli tästä löytyy jonkinlainen oma työpanos, esimerkiksi yksi (1) rusina.

 

Kuten odotettua, tällä kertaa vallitsevan maailmantilanteen vuoksi tapahtuman konsepti on hieman poikkeava; järjestäjät ovat päättäneet tällä kertaa järjestää tapahtuman internetin ihmeellisessä maailmassa, ja makutuomareina toimivat kilpailijat itse (”:D”). Tapahtumapäivänä 27.4. kilpailijat (sekä tietenkin yleisö) kokoontuvat Discordin sekä Zoomin välityksellä maistelemaan, arvostelemaan sekä maistelemaan juomiaan, ja kaikkitietävä tuomaristo arvostelevat tuotteiden konseptin, käytetyt ainesosat sekä valmistustavan, ja illan päätuomarina toimii tuttuun tapaan killan isäntä.

 

Huom. Tapahtuma avoin koko CHEMille, joten Kemistikillan jäsenyyttä ei vaadita!
FB-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/211550546935778/

(ylös)

III      MUUT

4.       Julkun myyjäkone

Julkun myyjäkone on auki osoitteessa myyjakone.julkku.fi! Kun lähdet Julkku-myyjäksi, sinulle generoidaan oma myyjäkoodi ja -linkki, joiden avulla verkkokaupassa myymäsi lehdet merkataan myyntisaldoosi. Kun myytyjen lehtien määrä kasvaa, pääset nauttimaan huikeista myyjäeduista, kuten myyjäpaidasta ja myyjärepusta! Tämän lisäksi käynnissä tulee olemaan skaboja, joissa voit voittaa palkintoja itsellesi, kaveriporukallesi ja yhdistyksellesi.

CHEM:llä on oma yhdistysdiili tänä vuonna ja rekisteröitymällä myyjäksi CHEM:n kautta hyödytte saamalla enemmän provisiota yhdistysprovision kautta!

(ylös)

5.       Julkun Juhlallinen Julkaisu

Valovoimaisempi. Äänekkäämpi. Enemmän pikseleitä kuin koskaan aikaisemmin. Julkun Juhlallinen Julkaisu 2020 täyttää vastaanottimesi 22.4. klo 18:30 alkaen uusinta internet-teknologiaa hyödyntäen. Linkki lähetykseen julkaistaan Facebook-tapahtumassa myöhemmin: https://facebook.com/events/s/julkun-juhlallinen-julkaisu/238104594223729/?ti=as

(ylös)

6.       Jäynäfinaali 2020

Kuulit aivan oikein!

 

Jäynäkilpailu toteutuu tänä vuonna päräyttävämpänä kuin koskaan ja huipentuu finaaliin 22.4. klo 16! Tiedossa on interaktiivinen, yllättävä ja takuuvarmasti nauruhermoja hykerryttävä kokemuspläjäys, johon voit osallistua turvallisesti ja lokoisasti vaikka omalta kotisohvalta! Ota siis mukava asento, varustaudu asianmukaisin eväin ja nauti spektaakkelista – me hoidamme loput.

 

Finaaliin valitaan kolme parasta kilpailuun osallistunutta joukkuetta. Tänä vuonna voittaja valitaan yleisöäänestyksellä, joten nyt kaikki kämppikset, kaverit ja kotijoukot kannustamaan oma suosikki voittoon! Palkintopöytä notkuu toinen toistaan houkuttelevampia palkintoja, jotka julkaistaan pian.

 

Jäynäkilpailu on edelleen käynnissä ja jäynäysaikaa on pidennetty perjantaihin 17.04 klo 17:04 asti. Muistakaa noudattaa jäynää suunnitellessanne ja jäynätessänne viimeisimpiä viranomaisohjeita koronavirustilanteeseen liittyen. Nyt onkin oiva tilaisuus jäynätä kämppistä, etänä, virtuaalisesti tai jollakin ennennäkemättömällä tavalla – ja viedä voitto kotiin.

 

MITÄ: Jäynäfinaali 2020 – Jäynä Untouched

MILLOIN: Ke 22.4.2019 klo 16

MISSÄ: Siellä missä sinäkin! Linkki lähetykseen julkaistaan myöhemmin tässä tapahtumassa.
FB: https://www.facebook.com/events/224010342004720/

(ylös)

7.       Etäwappusitsit

Vaikka fyysisen eristäytymisen ies painaa harteitamme, älkäämme antako sen häiritä wappufiilistämme! Näiden keväisten tunteiden nostattamiseksi IE on päättänyt järjestää kahdet huikeat etäwappusitsit! Pue siis haalarit päällesi, herätä wappufiiliksesi ja valmistaudu kokemaan ainutlaatuiset koko Aalto-yhteisön wappusitsit. Ilmoittautuminen tapahtumiin alkaa 13.4., ja sitsien osallistumismaksun hintaan sisältyy uskomattoman upea haalarimerkki.

 

Tldr;

Missä: Internetin ihmemaailmassa

Milloin: Perjantai 24.4. JA Lauantai 25.4.

Hinta: 3€ (+vapaaehtoiset ruokakulut). Haalarimerkki kuuluu hintaan!

Ilmo: 13.-19.4. Alkaa maanantaina 13.4. kello 12:00 seuraavan linkin takaa: https://www.inkubio.fi/ilmo/event/58

DC: WABU + Haalarit

Miksi: Wabu käyntiin jeejeebileet boi!

FB: https://www.facebook.com/events/235012004312761/

(ylös)

8.       Koronavirustilanteen vaikutus opiskelijoiden kesätöihin

Koronavirustilanne saattaa vaikuttaa myös opiskelijoiden kesätöihin. Tekniikan akateemiset (TEK) ylläpitää sivuillaan usein kysyttyjä kysymyksiä ja vastauksia liittyen aiheeseen osoitteessa https://lehti.tek.fi/opiskelijat/koronavirustilanteen-vaikutus-opiskelijoiden-kesatoihin.

(ylös)

9.       Karanteenikivaa

Poikkeuksellisesta tilanteesta huolimatta yhteisöjaosto Aava pyrkii parhaansa mukaan ylläpitämään Aalto-henkeä, tällä kertaa erilaisten haasteiden muodossa! Julkaisemme uuden haasteen Facebookissa ja Telegramissa (https://t.me/karanteenikivaa) joka maanantai ja perjantai. Sen lisäksi että ne tuovat piristystä arkeen ja täytettä tyhjään kalenteriin, haasteiden suorittamisesta on luvassa eeppisen hienoja haalarimerkkejä! Pidetään huolta toisistamme.

 

Merkkejä suorituksista saa seuraavasti:

 • 2 suoritettua haastetta – perusmerkki
 • Vähintään 50 % haasteista suoritettu – supermerkki

 

Noudatetaan haasteita suorittaessa THL:n viimeisimpiä ohjeita, ja vältetään kokoontumista. Lisää tietoa: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19

 

MITÄ: Karanteenikivaa

MISSÄ: Siellä missä sinäkin

MILLOIN: Niin kauan kuin poikkeustilanne jatkuu

KENELLE: Kaikille Aallon opiskelijoille

MIKSI: Koska kyllä me tästä selvitään!
FB: https://www.facebook.com/events/1087194238298837/

(ylös)

10.   Wanted: Teaching Assistants for CS Courses for Autumn 2020

The Autumn 2020 semester will be coming, and we’ll be needing new workforce on board. If you’re interested in Computer Science Courses, and have a passion for working with peers, we invite you to apply for a Teaching Assistant position.

 

Interested? Check out TA pool for more information and for applying. Apply now! Deadline is April 14, 2020.

 

In addition, some of the autumn term courses have a more detailed description of the job on page Job advertisements. The contact persons are happy to give you more information by email. Courses participating to this job call are listed here.

(ylös)

11.   Uusia matematiikan ja systeemianalyysin tuntiopettajia syyslukukaudelle 2020

Matematiikan osalta hakijoilta edellytetään vähintään 20 op:n matematiikan yliopistoopintoja hyvin arvosanoin, ja systeemianalyysin osalta kyseisen kurssin aiempaa suorittamista. Aiempi opetuskokemus katsotaan ansioksi, mutta ei ole välttämätöntä. Työ on osa-aikaista (2-4h/viikko), ja palkkaus 30-40 euroa/opetustunti koulutuksesta ja kurssin tasosta riippuen. Tenttien ja harjoitusten korjaamisesta maksetaan (tyypillisesti) erikseen 300-400 euroa kurssista ja koulutuksesta riippuen.

Työtehtävät on tarkoitettu Aalto-yliopiston opiskelijoille. Paikkoja haetaan sähköisen hakujärjestelmän kautta, ks. rekrytointi-ilmoitus laitoksen nettisivulla math.aalto.fi (etusivulla). Liitteeksi tarvitaan cv ja opintorekisteriote (sähköisesti tilattu riittää), sekä vapaamuotoinen motivaatiokirje. Toimita liitteet pdf-muodossa yhtenä dokumenttina.

Jätä hakemus viimeistään sunnuntaina 10.5.

Hakemusten perusteella osa hakijoista kutsutaan sähköiseen työhaastatteluun.

Lisätietoja johanna.glader@aalto.fi.

(ylös)

12.   Aallon opiskelijoiden toiveita koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilan aikana kartoitetaan

Koronatilanne vaikuttaa opetusjärjestelyihin opetuksen siirtyessä etäopetukseksi. Tällä lomakkeella Aalto kartoittaa opiskelijoiden toiveita ja tiedontarpeita koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilan aikana.

 

Palautteita käydään läpi päivittäin ja tilanteen aiheuttamiin ongelmiin pyritään löytämään ratkaisuja nopealla aikataululla.

 

Tietoa koronaviruksen vaikutuksista opetukseen ja opiskeluun Aallossa on koottu Intoon: https://into.aalto.fi/display/fiopisk/Koronavirus+-+tietoa+opiskelijalle

Täytä lomake tästä https://link.webropolsurveys.com/S/991456E026E375FA.

(ylös)

13.   AYY ehkäisee koronaviruksen leviämistä

AYY:n tiedotteessa on kerrottu mm. vaikutuksista AYY:n jäsenpalveluihin, asuntoihin, tapahtumiin, kokoontumisiin ja opintoihin liittyen. Lue tiedote täältä.

(ylös)

14.   All to X jatkuu

AYY10-juhlavuoden kunniaksi on kevään ajaksi julkaistu All to X-sovellus kaikille aaltolaisille! All to X:ssä pääset päivittämään omaa aaltofiilistäsi, löydät yhdistysten ja ylioppilaskunnan tapahtumat samasta paikasta ja pääset keräämään All to X-pisteitä! Pisteitä keräämällä kerrytetään samalla hyväntekeväisyyspottia, joka lahjoitetaan Pelastakaa Lapset ry:n Eväitä elämälle -ohjelmaan. Rekisteröidy käyttäjäksi osoitteessa http://alltox.ayy.fi ja halutessasi tallenna kotinäytöllesi sovellusikoniksi.

Koronaepidemiasta huolimatta All to X jatkaa toimintaansa aina myöhempään ajankohtaan siirtyneeseen AYY10-vuosijuhlaviikkoon saakka.

 

Pisteitä All to X:ssä voi toistaiseksi saada seuraavista asioista:

 • Aaltoviben päivittäminen (kerran päivässä)
 • Tapahtumaan osallistuminen (etänä)
 • Kuvien ja tekstin postaaminen, muiden postauksista tykkääminen ja tykkäyksien saaminen

(ylös)

15.   Academic Work hakee työntekijöitä

Academic Work on nuoriin ammattilaisiin erikoistunut henkilöstövuokraus- ja rekrytointiyritys. Autamme korkeakoulutaustaisia opiskelijoita, vastavalmistuneita sekä jo työelämässä olevia nuoria ammattilaisia työllistymään oman alansa asiantuntijatehtäviin sekä etenemään omalla urapolullansa.

 

1) Etsimme parhaillaan kokoaikaista kenttäpäällikköä sähköverkkoprojekteihin asiakasyrityksellemme Netel Oy:lle Länsi-Uudellemaalle. Tässä linkki ilmoitukseen sekä hakulomakkeeseen:

https://jobs.academicwork.fi/annons/kenttapaallikko-sahkoverkkoprojekteihin–netel-oy-lansiuusimaa/15041383

2) Etsimme kokoaikaista Tuotekehittäjää Hämeenlinnassa. Ilmoituksen löydätte osoitteesta https://jobs.academicwork.fi/annons/kokoaikainen-tuotekehittaja-mpmaustepalvelu-oylle-hameenlinnaan/15035166?preview=1

(ylös)

IV      KESÄTYÖT

16.   Etsi kesätöitä Aalto CareerWebistä

Etsitkö kesätöitä? Tutustu Aalto CareerWeb -työpaikkaportaalin tarjontaan osoitteessa https://into.aalto.fi/spaces/viewspace.action?key=ficareerweb!

(ylös)

17.   Kesäteekkariksi Raumalle

Rauman kaupunki tarjoaa teekkariopintoihin liittyviin kesätöihin tuleville työsopimusta vastaan ilmaiseksi kolmen kuukauden vuokra-asunnon sekä kolmen kuukauden kaupunkiliikenteen bussikortin tai polkupyöräedun Raumalla. Edut ovat voimassa kesä-, heinä- ja elokuussa 2020. Yritys ja opiskelija vastaavat kesätyösopimuksen tekemisestä normaaliin tapaan. Yrityksen tulee sijaita Raumalla. Opiskelija saa ”asunto-” ja ”autoedun” käyttöönsä esittämällä työsopimuksen kampanjan projektipäällikölle.

 

Kampanja on suunnattu arkkitehti- tai diplomi-insinööriopiskelijoille Suomen teknillisissä yliopistoissa (Aalto-yliopisto, Tampereen yliopisto, Lappeenrannan-Lahden teknillinen yliopisto ja Oulun yliopisto).

 

Edut tarjotaan Raumalla noin 20 opiskelijalle. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Kampanja tukee yritysten rekrytointitarpeita teknisten alojen tulevaisuuden osaajien piirissä. Hakuaika kampanjassa on 15.1. – 30.4.2020.

 

Hakuohjeet ja lisätietoa kampanjasta osoitteesta https://www.tippoint.fi/fi/yritykset/rauman-kaupunki

Kampanjasta Facebookissa täällä.

(ylös)

18. Tiedottaja-sihteerin terveiset

Tentit on ohi ja nyt pääsen suorittamaan karanteeni to do -listaa eli lähiaikoina on luvassa paljon leipomista ja kaappien sisältöjen järjestelyä. Pääsiäinen kului lähinnä ulkoiluun ja Netflixin katseluun, ja söin ehkä liikaa suklaamunia (jos se on mahdollista). Hyvää pääsiäistä!

Viikon eläinvideo: koiranpennut leikkii portailla

 

Hallituksen kuulumiset:

9.4. pidetyssä hallituksen kokouksessa keskusteltiin Discordissa järjestettyjen Etäsitsien sujuvuudesta, ja pohdittiin tulevien tapahtumien järjestämistä. ISO-vastaava Tella oli kertomassa tulevan syksyn ISO-toiminnasta. Seuraava hallituksen kokous järjestetään etänä 20.4. kello 18.00.

 

Janika Hart
Tiedottaja-sihteeri 2020 | Prosessiteekkarit ry
+358509119730 | tiedottajasihteeri@prosessiteekkarit.fi
Kemian tekniikan korkeakoulu | Aalto-yliopisto

Prosessiteekkarit sosiaalisessa mediassa:
Facebook | Instagram | LinkedIn | Flickr