I      PROSESSITEEKKARIT

 1. PT:n Etälanit
 2. Virtuaalinen pHuone Discordissa
 3. Kysely virtuaalitapahtumista

II     CHEM

 1. Julkun myyjäkone aukeaa 8.4.!
 2. Hae CHEM-kurssiapulaiseksi 2020-2021!

III    MUUT

 1. Etäwappusitsit
 2. Koronavirustilanteen vaikutus opiskelijoiden kesätöihin
 3. Apua etäopiskelun ajanhallintaan -työpajasarja
 4. Karanteenikivaa
 5. Wanted: Teaching Assistants for CS Courses for Autumn 2020
 6. Uusia matematiikan ja systeemianalyysin tuntiopettajia syyslukukaudelle 2020
 7. Aallon opiskelijoiden toiveita koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilan aikana kartoitetaan
 8. AYY ehkäisee koronaviruksen leviämistä
 9. All to X jatkuu
 10. Academic Work hakee työntekijöitä

IV   KESÄTYÖT

 1. Etsi kesätöitä Aalto CareerWebistä
 2. SSAB:n kesätyöhaku
 3. Kesäteekkariksi Raumalle
 4. Tiedottaja-sihteerin terveiset

TULEVIA TAPAHTUMIA
23.3.-6.4. Karanteenikivaa by Aava
8.4. Julkun myyjäkone aukeaa
10.-12.4. PT:n Etälanit @Discord
24.-25.4. Etäwappusitsit @Internet

 

I          PROSESSITEEKKARIT

1.       PT:n Etälanit

Koronasta huolimatta kevään lanit tulevat jälleen ja tällä kertaa tapahtuma on etänä PT:n Discordissa ensi viikonloppuna 10.-12.4. Tiedossa on ohjelmaa kasuaaleista bilepeleistä ihan e-sports -tason suorituksiin sekä kaikkea siltä väliltä. Parit etäkimbletkin tullaan pelaamaan viikonlopun aikana.

 

Laneilla järjestetään myös lauantaina turnaus ja jos haluat vaikuttaa mitä peliä siinä pelataan, niin käy antamassa äänesi täältä: https://forms.gle/BnG22Qj9hfFWGNug8

 

Alustava aikataulu

 

Perjantai 10.4.

klo 18 Kahoot & skribbl.io

klo 21 Jackbox & Use your words

klo 00 selainpelejä (esim. Älypää, Geoguessr, Pretend you’re xyzzy, krunker.io)

 

Lauantai 11.4.

klo 18 Kimble

klo 21 Pretend you’re xyzzy

klo 00 selainpelejä

 

Sunnuntai 12.4.

klo 18 Habbo hotel

klo 21 Jackbox

(ylös)

2.       Virtuaalinen pHuone Discordissa

pHuone on toistaiseksi kiinni. Tiedotamme heti, kun tilanne pHuoneen käytön suhteen muuttuu. Onneksi kuitenkin PT:llä on nyt virtuaalinen pHuone Discordissa! Tule viettämään aikaa muiden Prosessiteekkareiden kanssa, jotta etätyöskentelystä ei tulisi liian tylsää.

Virtuaalisen pHuoneen liittymislinkin löydät jäsensähköpostilistalle lähetetystä viikkotiedotteesta sekä PT:n Telegram-ryhmästä.

(ylös)

3.       Kysely virtuaalitapahtumista

Discordissa olevalla virtuaalisella pHuoneella tullaan järjestämään keväällä erilaisia tapahtumia, ja haluaisimme tietää minkälaisia tapahtumia jäsenistömme kaipaisi. Kerro virtuaalitapahtumaideasi ja muut mahdolliset ideat Discord-serverimme kehittämiseksi täyttämällä tämä kysely.

(ylös)

II        CHEM

4.       Julkun myyjäkone aukeaa 8.4.!

Kevään hauskin wappulehti myydään verkkokaupassa myyntikauden ajan 22.4.-8.5.2020. Julkku julkaistaan perinteisesti fyysisenä lehtenä, mutta lehden osto ja myynti tapahtuu verkkokaupan kautta. Sinä huolehdit myynnistä, Julkun toimitus hoitaa postittamisen.

 

Julkun myyjäkone aukeaa keskiviikkona 8.4. klo 10:00! Kun lähdet Julkku-myyjäksi, sinulle generoidaan oma myyjäkoodi ja -linkki, joiden avulla myymäsi lehdet merkataan myyntisaldoosi. Kun myytyjen lehtien määrä kasvaa, pääset nauttimaan huikeista myyjäeduista, kuten haalarimerkistä, myyjäpaidasta ja myyjärepusta! Lisäksi luvassa päätä huimaavia skaboja. Lue lisää ja rekisteröidy osoitteessa www.myyjakone.julkku.fi.

CHEM:llä on oma yhdistysdiili tänä vuonna ja rekisteröitymällä myyjäksi CHEM:n kautta hyödytte saamalla enemmän provisiota yhdistysprovision kautta!

(ylös)

5.       Hae CHEM-kurssiapulaiseksi 2020-2021!

Hei Kemian tekniikan korkeakoulun opiskelija!

Kiinnostaako joustava osa-aikatyö, jolla tuet omia opintojasi? Etsimme kurssiapulaisia lukuvuoden 2020-2021 kursseille. Kurssiapulaisuus kannattaa! Syksystä 2020 alkaen voit saada opetuksesta tuntipalkan (15 €/h) lisäksi myös opintopisteitä!

 

Kurssiapulaisen tehtävässä on hohtoa:

–       Edistät samanaikaisesti opintojasi ja talouttasi!

–       Syvennät omaa ymmärrystäsi kandikurssien teemoista.

–       Työnantajat arvostavat opetuskokemusta.

–       Tutustut uusiin ihmisiin ja pääset työskentelemään hyvänhenkisessä porukassa.

–       Voit työskennellä joustavasti opintojesi ohessa.

–       Työmatka jää lyhyeksi, kun olet jo valmiiksi kampuksella.

–       Olet paalupaikalla vaikuttamassa kurssien opetuskäytäntöihin.

 

Hae kurssiapulaiseksi täyttämällä lomake osoitteessa: https://link.webropolsurveys.com/S/4628C2127FACDAF9

 

Haku on auki huhtikuun alkuun 9.4. asti. Sama hakulomake on käytössä sekä uusilla hakijoilla että aiemmin kurssiapulaisena toimineilla. Ensikertalaiset kutsumme haastatteluihin huhti-toukokuun aikana. Aiemmin kurssiapulaisena toimineita ei haastatella, vaan heidät lisätään suoraan lomakkeella ilmoitettujen kurssien apulaislistoille.

 

Tiedot kaikista valinnoista ilmoitetaan toukokuussa ja lopulliset opetustehtävät sovitaan syys- ja kevätlukukausien alussa.

 

Lisätietoja:

Lauri Partanen (lauri.partanen@aalto.fi)

Kemian ja materiaalitieteen laitos

(ylös)

III      MUUT

6.       Etäwappusitsit

Vaikka fyysisen eristäytymisen ies painaa harteitamme, älkäämme antako sen häiritä wappufiilistämme! Näiden keväisten tunteiden nostattamiseksi IE on päättänyt järjestää kahdet huikeat etäwappusitsit! Pue siis haalarit päällesi, herätä wappufiiliksesi ja valmistaudu kokemaan ainutlaatuiset koko Aalto-yhteisön wappusitsit. Ilmoittautuminen tapahtumiin alkaa 13.4. myöhemmin julkaistavassa osoitteessa, ja sitsien osallistumismaksun hintaan sisältyy uskomattoman upea haalarimerkki.

 

Tldr;

 

Missä: Internetin ihmemaailmassa

Milloin: Perjantai 24.4. JA Lauantai 25.4.

Hinta: 3€ (+vapaaehtoiset ruokakulut). Haalarimerkki kuuluu hintaan!

Ilmo: 13.-19.4. Linkki julkaistaan tapahtumaan.

DC: WABU + Haalarit

Miksi: Wabu käyntiin jeejeebileet boi!

 

Pysy kuulolla! Linkki Facebook-tapahtumaan: https://www.facebook.com/events/235012004312761/

(ylös)

7.       Koronavirustilanteen vaikutus opiskelijoiden kesätöihin

Koronavirustilanne saattaa vaikuttaa myös opiskelijoiden kesätöihin. Tekniikan akateemiset (TEK) ylläpitää sivuillaan usein kysyttyjä kysymyksiä ja vastauksia liittyen aiheeseen osoitteessa https://lehti.tek.fi/opiskelijat/koronavirustilanteen-vaikutus-opiskelijoiden-kesatoihin.

(ylös)

8.       Apua etäopiskelun ajanhallintaan -työpajasarja

Onko vaikea luoda rytmiä ja rutiinia arkeen ja opiskeluun tässä poikkeustilanteessa? Tuntuuko siltä, että raja opintojen ja vapaa-ajan välillä on häilyvä? Jäävätkö tehtävät roikkumaan, kun kukaan ei ole vahtimassa, tulevatko ne tehtyä?

 

Opintopsykologien vetämään työpajaan sisältyy kolme tapaamista (16.4., 23.4. ja 7.5. klo 12.00–14.00) Zoom-alustalla. Ryhmässä opetellaan ajankäytön suunnittelua ja aikataulussa pysymistä erityisesti etäopiskelun näkökulmasta. Ilmoittautuminen päättyy 10.4.

 

Lue lisää Intosta!

(ylös)

9.       Karanteenikivaa

Poikkeuksellisesta tilanteesta huolimatta yhteisöjaosto Aava pyrkii parhaansa mukaan ylläpitämään Aalto-henkeä, tällä kertaa erilaisten haasteiden muodossa! Julkaisemme uuden haasteen Facebookissa ja Telegramissa (https://t.me/karanteenikivaa) joka maanantai ja perjantai. Sen lisäksi että ne tuovat piristystä arkeen ja täytettä tyhjään kalenteriin, haasteiden suorittamisesta on luvassa eeppisen hienoja haalarimerkkejä! Pidetään huolta toisistamme.

 

Merkkejä suorituksista saa seuraavasti:

 • 2 suoritettua haastetta – perusmerkki
 • Vähintään 50 % haasteista suoritettu – supermerkki

 

Noudatetaan haasteita suorittaessa THL:n viimeisimpiä ohjeita, ja vältetätään kokoontumista. Lisää tietoa: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19

 

MITÄ: Karanteenikivaa

MISSÄ: Siellä missä sinäkin

MILLOIN: Niin kauan kuin poikkeustilanne jatkuu

KENELLE: Kaikille Aallon opiskelijoille

MIKSI: Koska kyllä me tästä selvitään!
FB: https://www.facebook.com/events/1087194238298837/

(ylös)

10.   Wanted: Teaching Assistants for CS Courses for Autumn 2020

The Autumn 2020 semester will be coming, and we’ll be needing new workforce on board. If you’re interested in Computer Science Courses, and have a passion for working with peers, we invite you to apply for a Teaching Assistant position.

 

Interested? Check out TA pool for more information and for applying. Apply now! Deadline is April 14, 2020.

 

In addition, some of the autumn term courses have a more detailed description of the job on page Job advertisements. The contact persons are happy to give you more information by email. Courses participating to this job call are listed here.

(ylös)

11.   Uusia matematiikan ja systeemianalyysin tuntiopettajia syyslukukaudelle 2020

Matematiikan osalta hakijoilta edellytetään vähintään 20 op:n matematiikan yliopistoopintoja hyvin arvosanoin, ja systeemianalyysin osalta kyseisen kurssin aiempaa suorittamista. Aiempi opetuskokemus katsotaan ansioksi, mutta ei ole välttämätöntä. Työ on osa-aikaista (2-4h/viikko), ja palkkaus 30-40 euroa/opetustunti koulutuksesta ja kurssin tasosta riippuen. Tenttien ja harjoitusten korjaamisesta maksetaan (tyypillisesti) erikseen 300-400 euroa kurssista ja koulutuksesta riippuen.

Työtehtävät on tarkoitettu Aalto-yliopiston opiskelijoille. Paikkoja haetaan sähköisen hakujärjestelmän kautta, ks. rekrytointi-ilmoitus laitoksen nettisivulla math.aalto.fi (etusivulla). Liitteeksi tarvitaan cv ja opintorekisteriote (sähköisesti tilattu riittää), sekä vapaamuotoinen motivaatiokirje. Toimita liitteet pdf-muodossa yhtenä dokumenttina.

Jätä hakemus viimeistään sunnuntaina 10.5.

Hakemusten perusteella osa hakijoista kutsutaan sähköiseen työhaastatteluun.

Lisätietoja johanna.glader@aalto.fi.

(ylös)

12.   Aallon opiskelijoiden toiveita koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilan aikana kartoitetaan

Koronatilanne vaikuttaa opetusjärjestelyihin opetuksen siirtyessä etäopetukseksi. Tällä lomakkeella Aalto kartoittaa opiskelijoiden toiveita ja tiedontarpeita koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilan aikana.

 

Palautteita käydään läpi päivittäin ja tilanteen aiheuttamiin ongelmiin pyritään löytämään ratkaisuja nopealla aikataululla.

 

Tietoa koronaviruksen vaikutuksista opetukseen ja opiskeluun Aallossa on koottu Intoon: https://into.aalto.fi/display/fiopisk/Koronavirus+-+tietoa+opiskelijalle

Täytä lomake tästä https://link.webropolsurveys.com/S/991456E026E375FA.

(ylös)

13.   AYY ehkäisee koronaviruksen leviämistä

AYY:n tiedotteessa on kerrottu mm. vaikutuksista AYY:n jäsenpalveluihin, asuntoihin, tapahtumiin, kokoontumisiin ja opintoihin liittyen. Lue tiedote täältä.

(ylös)

14.   All to X jatkuu

AYY10-juhlavuoden kunniaksi on kevään ajaksi julkaistu All to X-sovellus kaikille aaltolaisille! All to X:ssä pääset päivittämään omaa aaltofiilistäsi, löydät yhdistysten ja ylioppilaskunnan tapahtumat samasta paikasta ja pääset keräämään All to X-pisteitä! Pisteitä keräämällä kerrytetään samalla hyväntekeväisyyspottia, joka lahjoitetaan Pelastakaa Lapset ry:n Eväitä elämälle -ohjelmaan. Rekisteröidy käyttäjäksi osoitteessa http://alltox.ayy.fi ja halutessasi tallenna kotinäytöllesi sovellusikoniksi.

Koronaepidemiasta huolimatta All to X jatkaa toimintaansa aina myöhempään ajankohtaan siirtyneeseen AYY10-vuosijuhlaviikkoon saakka.

 

Pisteitä All to X:ssä voi toistaiseksi saada seuraavista asioista:

 • Aaltoviben päivittäminen (kerran päivässä)
 • Tapahtumaan osallistuminen (etänä)
 • Kuvien ja tekstin postaaminen, muiden postauksista tykkääminen ja tykkäyksien saaminen

(ylös)

15.   Academic Work hakee työntekijöitä

Academic Work on nuoriin ammattilaisiin erikoistunut henkilöstövuokraus- ja rekrytointiyritys. Autamme korkeakoulutaustaisia opiskelijoita, vastavalmistuneita sekä jo työelämässä olevia nuoria ammattilaisia työllistymään oman alansa asiantuntijatehtäviin sekä etenemään omalla urapolullansa.

 

1) Etsimme parhaillaan kokoaikaista kenttäpäällikköä sähköverkkoprojekteihin asiakasyrityksellemme Netel Oy:lle Länsi-Uudellemaalle. Tässä linkki ilmoitukseen sekä hakulomakkeeseen:

https://jobs.academicwork.fi/annons/kenttapaallikko-sahkoverkkoprojekteihin–netel-oy-lansiuusimaa/15041383

2) Etsimme kokoaikaista Tuotekehittäjää Hämeenlinnassa. Ilmoituksen löydätte osoitteesta https://jobs.academicwork.fi/annons/kokoaikainen-tuotekehittaja-mpmaustepalvelu-oylle-hameenlinnaan/15035166?preview=1

(ylös)

IV      KESÄTYÖT

16.   Etsi kesätöitä Aalto CareerWebistä

Etsitkö kesätöitä? Tutustu Aalto CareerWeb -työpaikkaportaalin tarjontaan osoitteessa https://into.aalto.fi/spaces/viewspace.action?key=ficareerweb!

(ylös)

17.   SSAB:n kesätyöhaku

SSAB tarjoaa satoja kesätyöpaikkoja eri alojen opiskelijoille, erityisesti teekkareille! Suurin osa työpaikoista on tuotantolaitoksillamme Suomessa ja Ruotsissa. Haemme opiskelijoita, joilla on kunnianhimoa, positiivinen asenne ja halu kantaa vastuuta omasta ja muiden turvallisuudesta. Kesän 2020 työpaikkahaku on käynnissä, vieraile osoitteessa www.ssab.fi/tyopaikat ja katso mitä meillä olisi sinulle tarjolla.

(ylös)

18.   Kesäteekkariksi Raumalle

Rauman kaupunki tarjoaa teekkariopintoihin liittyviin kesätöihin tuleville työsopimusta vastaan ilmaiseksi kolmen kuukauden vuokra-asunnon sekä kolmen kuukauden kaupunkiliikenteen bussikortin tai polkupyöräedun Raumalla. Edut ovat voimassa kesä-, heinä- ja elokuussa 2020. Yritys ja opiskelija vastaavat kesätyösopimuksen tekemisestä normaaliin tapaan. Yrityksen tulee sijaita Raumalla. Opiskelija saa ”asunto-” ja ”autoedun” käyttöönsä esittämällä työsopimuksen kampanjan projektipäällikölle.

 

Kampanja on suunnattu arkkitehti- tai diplomi-insinööriopiskelijoille Suomen teknillisissä yliopistoissa (Aalto-yliopisto, Tampereen yliopisto, Lappeenrannan-Lahden teknillinen yliopisto ja Oulun yliopisto).

 

Edut tarjotaan Raumalla noin 20 opiskelijalle. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Kampanja tukee yritysten rekrytointitarpeita teknisten alojen tulevaisuuden osaajien piirissä. Hakuaika kampanjassa on 15.1. – 30.4.2020.

 

Hakuohjeet ja lisätietoa kampanjasta osoitteesta https://www.tippoint.fi/fi/yritykset/rauman-kaupunki

Kampanjasta Facebookissa täällä.

(ylös)

19. Tiedottaja-sihteerin terveiset

Eipäs viikkotiedote jäänytkään tauolle, kun tulikin tiedotettavaa 😀 Etätyöskentely kotoa jatkuu, nyt tenttiin lukemisen merkeissä. Tsemppiä kaikille tenttiviikkoon!

Viikon eläinvideo: vauva vuohet leikkii

 

Hallituksen kuulumiset:

Seuraava hallituksen kokous on torstaina 9.4., ja kokous pidetään etänä.

 

Janika Hart
Tiedottaja-sihteeri 2020 | Prosessiteekkarit ry
+358509119730 | tiedottajasihteeri@prosessiteekkarit.fi
Kemian tekniikan korkeakoulu | Aalto-yliopisto

Prosessiteekkarit sosiaalisessa mediassa:
Facebook | Instagram | LinkedIn | Flickr