I      PROSESSITEEKKARIT

 1. Prosessiteekkareiden etäsitsit
 2. Virtuaalinen pHuone Discordissa
 3. Kysely virtuaalitapahtumista
 4. Abitiimin kuulumiset
 5. TAUOLLA: PT:n viikottaiset liikuntavuorot

II     CHEM

 1. Hae CHEM-kurssiapulaiseksi 2020-2021!

III    MUUT

 1. Koronavirustilanteen vaikutus opiskelijoiden kesätöihin
 2. Tule mukaan Puunjalostusinsinööreihin!
 3. Resilienssini 2030? – etätyöpaja
 4. Työpaja: poikkeustilanne ja sen herättämät ajatukset ja tunteet
 5. Apua etäopiskelun ajanhallintaan -työpajasarja
 6. Karanteenikivaa
 7. Aallon opiskelijoiden toiveita koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilan aikana kartoitetaan
 8. AYY ehkäisee koronaviruksen leviämistä
 9. All to X jatkuu
 10. Academic Work hakee työntekijöitä

IV   KESÄTYÖT

 1. Etsi kesätöitä Aalto CareerWebistä
 2. SSAB:n kesätyöhaku
 3. Rejlersin kesätyöhaku
 4. Kesäteekkariksi Raumalle
 5. Tiedottaja-sihteerin terveiset

TULEVIA TAPAHTUMIA
23.3.-6.4. Karanteenikivaa by Aava
3.4. PT:n etäsitsit @Discord
10.-12.4. PT:n etälanit @Discord

Viikkotiedote jää toistaiseksi tauolle tämän viikon jälkeen.

 

I          PROSESSITEEKKARIT

1.       Prosessiteekkareiden etäsitsit

Kyllästyttääkö karanteeni? Onko vierotusoireita sitseistä? Ei hätää! PT järjestää perjantaina 3.4. etäsitsit virtuaalisella pHuoneella klo 18:00 alkaen. Linkin discordiin löydät #PT Telegram-ryhmästä sekä viikkotiedotteesta. Illan aikana on luvassa hyvää seuraa, hyviä vitsejä ja kuivia aasinsiltoja! Ota siis esiin juomat, ruoat ja pue päällesi mitä haluat (tai jätä pukematta).

 

MITÄ? PT:n etäsitsit

MILLOIN? Perjantaina 3.4. klo 18:00

MISSÄ? Virtuaalisella pHuoneella Discordissa

DRESSCODE? Mitä tahansa!

MITÄ MAKSAA? 0 mk

MIKSI? Koska pitää päästä sitsaamaan!
FB: https://www.facebook.com/events/264007767948562/

(ylös)

2.       Virtuaalinen pHuone Discordissa

pHuone on toistaiseksi kiinni. Tiedotamme heti, kun tilanne pHuoneen käytön suhteen muuttuu. Onneksi kuitenkin PT:llä on nyt virtuaalinen pHuone Discordissa! Tule viettämään aikaa muiden Prosessiteekkareiden kanssa, jotta etätyöskentelystä ei tulisi liian tylsää.

Virtuaalisen pHuoneen liittymislinkin löydät jäsensähköpostilistalle lähetetystä viikkotiedotteesta sekä PT:n Telegram-ryhmästä.

(ylös)

3.       Kysely virtuaalitapahtumista

Discordissa olevalla virtuaalisella pHuoneella tullaan järjestämään keväällä erilaisia tapahtumia, ja haluaisimme tietää minkälaisia tapahtumia jäsenistömme kaipaisi. Kerro virtuaalitapahtumaideasi ja muut mahdolliset ideat Discord-serverimme kehittämiseksi täyttämällä tämä kysely.

(ylös)

4.       Abitiimin kuulumiset

Varmaan moni teistä onkin huomannut jo @prosessiteekkarit Instagram-sivuille ilmestyneen opiskelijamarkkinointijulkaisun. Abitiimin toiveena olisi, että jakaisitte kyseistä julkaisua omilla some-kanavillanne (esim. Instagram stooreissanne), jotta saataisiin paljon kiinnostuneita hakijoita ja uusia Prosessiteekkareita! Julkaisuun voisi tägätä PT:n lisäksi myös @AaltoCHEM.

(ylös)

5.       TAUOLLA: PT:n viikottaiset liikuntavuorot

PT:n viikottaiset liikuntavuorot ovat toistaiseksi tauolla.

(ylös)

II        CHEM

6.       Hae CHEM-kurssiapulaiseksi 2020-2021!

Hei Kemian tekniikan korkeakoulun opiskelija!

Kiinnostaako joustava osa-aikatyö, jolla tuet omia opintojasi? Etsimme kurssiapulaisia lukuvuoden 2020-2021 kursseille. Kurssiapulaisuus kannattaa! Syksystä 2020 alkaen voit saada opetuksesta tuntipalkan (15 €/h) lisäksi myös opintopisteitä!

 

Kurssiapulaisen tehtävässä on hohtoa:

–       Edistät samanaikaisesti opintojasi ja talouttasi!

–       Syvennät omaa ymmärrystäsi kandikurssien teemoista.

–       Työnantajat arvostavat opetuskokemusta.

–       Tutustut uusiin ihmisiin ja pääset työskentelemään hyvänhenkisessä porukassa.

–       Voit työskennellä joustavasti opintojesi ohessa.

–       Työmatka jää lyhyeksi, kun olet jo valmiiksi kampuksella.

–       Olet paalupaikalla vaikuttamassa kurssien opetuskäytäntöihin.

 

Hae kurssiapulaiseksi täyttämällä lomake osoitteessa: https://link.webropolsurveys.com/S/4628C2127FACDAF9

 

Haku on auki huhtikuun alkuun 9.4. asti. Sama hakulomake on käytössä sekä uusilla hakijoilla että aiemmin kurssiapulaisena toimineilla. Ensikertalaiset kutsumme haastatteluihin huhti-toukokuun aikana. Aiemmin kurssiapulaisena toimineita ei haastatella, vaan heidät lisätään suoraan lomakkeella ilmoitettujen kurssien apulaislistoille.

 

Tiedot kaikista valinnoista ilmoitetaan toukokuussa ja lopulliset opetustehtävät sovitaan syys- ja kevätlukukausien alussa.

 

Lisätietoja:

Lauri Partanen (lauri.partanen@aalto.fi)

Kemian ja materiaalitieteen laitos

(ylös)

III      MUUT

7.       Koronavirustilanteen vaikutus opiskelijoiden kesätöihin

Koronavirustilanne saattaa vaikuttaa myös opiskelijoiden kesätöihin. Tekniikan akateemiset (TEK) ylläpitää sivuillaan usein kysyttyjä kysymyksiä ja vastauksia liittyen aiheeseen osoitteessa https://lehti.tek.fi/opiskelijat/koronavirustilanteen-vaikutus-opiskelijoiden-kesatoihin.

(ylös)

8.       Tule mukaan Puunjalostusinsinööreihin!

Poikkeusolot loppuvat onneksi aikanaan – Varmista tulevaisuutesi ammattilaisten parissa ja tule mukaan Puunjalostusinsinööreihin jo nyt!

Hyödynnä hyvät jäsenedut sekä biometsäteollisuuden osaajien verkosto!

Puunjalostusinsinöörien (PI) opiskelijajäseneksi voi liittyä opiskeltuaan kaksi vuotta alan oppilaitoksessa. Uudet jäsenet hyväksytään kaksi kertaa vuodessa, vuosikokouksessa huhtikuussa ja syyskokouksessa marraskuussa. Jäsenyyttä kannattaa siis hakea jo toisen vuosikurssin keväällä, jolloin pääset hyötymään opiskelijoille tarjotuista palveluista mahdollisimman pitkään! Täytä jäsenhakemus 31.3.2020 mennessä ja osallistu mielenkiintoisiin tapahtumiin ympäri vuoden! Uutena opiskelijajäsenenä saat valita liittymislahjaksi yhden Papermaking Science and Technology -kirjan! Kutsumme uudet opiskelijajäsenemme 23.4. verkkoseminaariin ”PI:n kevätkatsaukseen”, jossa käydään läpi ajankohtaisia asioita. Virallinen vuosikokous siirtyy myöhemmin pidettäväksi.

 

Liittymällä PI:n opiskelijajäseneksi, pääset osaksi ammattilaisten verkostoa ja hyödyntämään edut, jotka kantavat pitkälle tulevaisuuteen:

Seuraathan meitä myös somessa, #PIprof #puunjalostusinsinöörit

Mikäli mieltäsi askarruttaa jokin kysymys PI:n toimintaan liittyen tai haluat antaa palautetta toiminnastamme lähetä viestiä: katriina.valkeapaa@puunjalostusinsinoorit.fi

Tervetuloa jäseneksi tai aluksi vain tutustumaan toimintaamme!

(ylös)

9.       Resilienssini 2030? – etätyöpaja

HUOM! Alunperin Otaniemeen suunniteltu työpajasarja järjestetään nyt etäyhteydellä kertaluontoisena työpajana. Koronaviruksen luoma poikkeustilanne kysyy meiltä kaikilta resilienssitaitoja – tule siis mukaan!

 

Opiskelukiire ja -paine, epävarmuus omasta ja maailman tulevaisuudesta, yllättävät pienet ja suuret kriisit, joka tuutista tulevat itsensä kehittämisen vaatimukset ja huonot uutiset ympärillä… Toisaalta välillä valtavasti innostavia mahdollisuuksia, joista kieltäytyminen tuntuu mahdottomalta, mutta jotka ovat nyt yhtäkkiä tauolla koronan vuoksi. Mitä on joustavuus ja mihin asti yksilön pitäisi joustaa – mihin taas pitäisi asettaa omat rajat? Nyt tällä hetkellä iso osa meistä on neljän seinän sisällä. Monen huoli omasta ja läheisten terveydestä ja taloudesta on suuri, ja koko Suomen ja maailman tilanne pohdituttaa.

Mitä tarkoittaa resilienssi sinun elämässäsi nyt ja tulevaisuudessa, ja voiko sitä harjoitella? Miten mahdollistaa se, ettei itsensä kuunteleminen ala tarkoittaa vetäytymistä maailmasta ja todellisuudesta, vaan pääsisit toimimaan itselle merkityksellisten asioiden äärellä? Miten eri aikoina ja eri kulttuureissa on kohdattu muuttuva maailma ja voisiko sieltä ammentaa jotain tulevaisuuteen?

 

Tässä työpajassa ei ole valmiita vastauksia, mutta tarjoamme eväitä oman resilienssipolun kartoittamiseen ja hyvinvoinnin edistämiseen. Työpajat sisältävät useita harjoituksia, mutta myös yhdessä keskustelua teemoista. Luottamuksellisessa ilmapiirissä pääset kuulemaan toisten opiskelijoiden ajatuksia ja jakamaan itsestäsi sen verran kuin nyt tuntuu hyvältä. Ennen kaikkea pääset kuuntelemaan itseäsi yksilöharjoitusten kautta.

Tapaamiset sopivat parhaiten ennaltaehkäisevästä näkökulmasta – jos olet tällä hetkellä akuutin kriisin keskellä tai uupumispisteessä, otathan etukäteen vetäjiin yhteyttä niin voimme pohtia yhdessä onko työpaja sinulle hyvä vaihtoehto tällä hetkellä.

 

Aika: ti 31.3.2020 klo 16-18 Zoom-etäyhteydellä, saat viikkoa ennen tai viimeistään ilmoittautumisen yhteydessä pienen ennakkotehtävän.

Ilmoittautuminen lisätiedot: sanni.saarimaki@aalto.fi

Vetäjät: Sanni Saarimäki (opintopsykologi) ja Anu Morikawa (Aalto-pappi)

(ylös)

10.   Työpaja: poikkeustilanne ja sen herättämät ajatukset ja tunteet

Koronaviruksen aiheuttama poikkeustilanne on vaikuttanut huomattavasti kaikkien meidän arkeen etäopiskeluun siirtymisen ja sosiaalisten kontaktien rajoittamisen myötä. Tilanne voi nostaa esiin monenlaisia ajatuksia ja tunteita, esimerkiksi huolta, ärtymystä tai halua olla muille avuksi. Haluaisitko päästä jakamaan omia kokemuksiasi ja kuulemaan muiden kokemuksia? Työpaja koostuu lyhyestä opintopsykologin alustuksesta ja yhteisestä keskustelusta teeman ympärillä. Työpaja toteutetaan Zoom-alustaa käyttäen keskiviikkona 1.4. klo 14.15-15.45. Työpajaa ohjaavat Aallon psykologit Minna Nevala, Sanni Saarimäki ja Henna Niiva. Lue lisää täältä.

(ylös)

11.   Apua etäopiskelun ajanhallintaan -työpajasarja

Onko vaikea luoda rytmiä ja rutiinia arkeen ja opiskeluun tässä poikkeustilanteessa? Tuntuuko siltä, että raja opintojen ja vapaa-ajan välillä on häilyvä? Jäävätkö tehtävät roikkumaan, kun kukaan ei ole vahtimassa, tulevatko ne tehtyä?

 

Opintopsykologien vetämään työpajaan sisältyy kolme tapaamista (16.4, 23.4. ja 7.5. klo 12.00–14.00) Zoom-alustalla. Ryhmässä opetellaan ajankäytön suunnittelua ja aikataulussa pysymistä erityisesti etäopiskelun näkökulmasta. Ilmoittautuminen päättyy 10.4.

 

Lue lisää Intosta!

(ylös)

12.   Karanteenikivaa

Poikkeuksellisesta tilanteesta huolimatta yhteisöjaosto Aava pyrkii parhaansa mukaan ylläpitämään Aalto-henkeä, tällä kertaa erilaisten haasteiden muodossa! Julkaisemme uuden haasteen Facebookissa ja Telegramissa (https://t.me/karanteenikivaa) joka maanantai ja perjantai. Sen lisäksi että ne tuovat piristystä arkeen ja täytettä tyhjään kalenteriin, haasteiden suorittamisesta on luvassa eeppisen hienoja haalarimerkkejä! Pidetään huolta toisistamme.

 

Merkkejä suorituksista saa seuraavasti:

 • 2 suoritettua haastetta – perusmerkki
 • Vähintään 50 % haasteista suoritettu – supermerkki

 

Noudatetaan haasteita suorittaessa THL:n viimeisimpiä ohjeita, ja vältetätään kokoontumista. Lisää tietoa: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19

 

MITÄ: Karanteenikivaa

MISSÄ: Siellä missä sinäkin

MILLOIN: Niin kauan kuin poikkeustilanne jatkuu

KENELLE: Kaikille Aallon opiskelijoille

MIKSI: Koska kyllä me tästä selvitään!
FB: https://www.facebook.com/events/1087194238298837/

(ylös)

13.   Aallon opiskelijoiden toiveita koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilan aikana kartoitetaan

Koronatilanne vaikuttaa opetusjärjestelyihin opetuksen siirtyessä etäopetukseksi. Tällä lomakkeella Aalto kartoittaa opiskelijoiden toiveita ja tiedontarpeita koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilan aikana.

 

Palautteita käydään läpi päivittäin ja tilanteen aiheuttamiin ongelmiin pyritään löytämään ratkaisuja nopealla aikataululla.

 

Tietoa koronaviruksen vaikutuksista opetukseen ja opiskeluun Aallossa on koottu Intoon: https://into.aalto.fi/display/fiopisk/Koronavirus+-+tietoa+opiskelijalle

Täytä lomake tästä https://link.webropolsurveys.com/S/991456E026E375FA.

(ylös)

14.   AYY ehkäisee koronaviruksen leviämistä

AYY:n tiedotteessa on kerrottu mm. vaikutuksista AYY:n jäsenpalveluihin, asuntoihin, tapahtumiin, kokoontumisiin ja opintoihin liittyen. Lue tiedote täältä.

(ylös)

15.   All to X jatkuu

AYY10-juhlavuoden kunniaksi on kevään ajaksi julkaistu All to X-sovellus kaikille aaltolaisille! All to X:ssä pääset päivittämään omaa aaltofiilistäsi, löydät yhdistysten ja ylioppilaskunnan tapahtumat samasta paikasta ja pääset keräämään All to X-pisteitä! Pisteitä keräämällä kerrytetään samalla hyväntekeväisyyspottia, joka lahjoitetaan Pelastakaa Lapset ry:n Eväitä elämälle -ohjelmaan. Rekisteröidy käyttäjäksi osoitteessa http://alltox.ayy.fi ja halutessasi tallenna kotinäytöllesi sovellusikoniksi.

Koronaepidemiasta huolimatta All to X jatkaa toimintaansa aina myöhempään ajankohtaan siirtyneeseen AYY10-vuosijuhlaviikkoon saakka.

 

Pisteitä All to X:ssä voi toistaiseksi saada seuraavista asioista:

 • Aaltoviben päivittäminen (kerran päivässä)
 • Tapahtumaan osallistuminen (etänä)
 • Kuvien ja tekstin postaaminen, muiden postauksista tykkääminen ja tykkäyksien saaminen

(ylös)

16.   Academic Work hakee työntekijöitä

Academic Work on nuoriin ammattilaisiin erikoistunut henkilöstövuokraus- ja rekrytointiyritys. Autamme korkeakoulutaustaisia opiskelijoita, vastavalmistuneita sekä jo työelämässä olevia nuoria ammattilaisia työllistymään oman alansa asiantuntijatehtäviin sekä etenemään omalla urapolullansa.

 

Etsimme kokoaikaista Tuotekehittäjää Hämeenlinnassa. Ilmoituksen löydätte osoitteesta https://jobs.academicwork.fi/annons/kokoaikainen-tuotekehittaja-mpmaustepalvelu-oylle-hameenlinnaan/15035166?preview=1

(ylös)

IV      KESÄTYÖT

17.   Etsi kesätöitä Aalto CareerWebistä

Etsitkö kesätöitä? Tutustu Aalto CareerWeb -työpaikkaportaalin tarjontaan osoitteessa https://into.aalto.fi/spaces/viewspace.action?key=ficareerweb!

(ylös)

18.   SSAB:n kesätyöhaku

SSAB tarjoaa satoja kesätyöpaikkoja eri alojen opiskelijoille, erityisesti teekkareille! Suurin osa työpaikoista on tuotantolaitoksillamme Suomessa ja Ruotsissa. Haemme opiskelijoita, joilla on kunnianhimoa, positiivinen asenne ja halu kantaa vastuuta omasta ja muiden turvallisuudesta. Kesän 2020 työpaikkahaku on käynnissä, vieraile osoitteessa www.ssab.fi/tyopaikat ja katso mitä meillä olisi sinulle tarjolla.

(ylös)

19.   Rejlersin kesätyöhaku

Harjoittelussa pääset osallistumaan aina oikeisiin asiakasprojekteihin ja saat perehdytystä alasi työhön. Käytössäsi on alan uusimmat työvälineet ja ohjelmistot. Rejlers tarjoaa kesäharjoittelijoille yhteisiä perehdytys- ja tutustumistilaisuuksia, tapaamisen yrityksen toimitusjohtajan kanssa ja runsaasti verkostoitumismahdollisuuksia.

Toimimme yli 20 eri paikassa Vantaalta Kemiin ja Turusta Joensuun.

Olipa alasi teollisuudessa, talotekniikassa, rautateissä, tietoliikenteessä tai energia- ja sähköverkkojen suunnittelussa, liiketoimintamme kattaa kaikki nämä palvelut.

Hae kesäharjoittelijaksi Rejlersille täyttämällä hakemus urasivuillamme https://career.rejlers.fi/ 31.3.2020 mennessä.

(ylös)

20.   Kesäteekkariksi Raumalle

Rauman kaupunki tarjoaa teekkariopintoihin liittyviin kesätöihin tuleville työsopimusta vastaan ilmaiseksi kolmen kuukauden vuokra-asunnon sekä kolmen kuukauden kaupunkiliikenteen bussikortin tai polkupyöräedun Raumalla. Edut ovat voimassa kesä-, heinä- ja elokuussa 2020. Yritys ja opiskelija vastaavat kesätyösopimuksen tekemisestä normaaliin tapaan. Yrityksen tulee sijaita Raumalla. Opiskelija saa ”asunto-” ja ”autoedun” käyttöönsä esittämällä työsopimuksen kampanjan projektipäällikölle.

 

Kampanja on suunnattu arkkitehti- tai diplomi-insinööriopiskelijoille Suomen teknillisissä yliopistoissa (Aalto-yliopisto, Tampereen yliopisto, Lappeenrannan-Lahden teknillinen yliopisto ja Oulun yliopisto).

 

Edut tarjotaan Raumalla noin 20 opiskelijalle. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Kampanja tukee yritysten rekrytointitarpeita teknisten alojen tulevaisuuden osaajien piirissä. Hakuaika kampanjassa on 15.1. – 30.4.2020.

 

Hakuohjeet ja lisätietoa kampanjasta osoitteesta https://www.tippoint.fi/fi/yritykset/rauman-kaupunki

Kampanjasta Facebookissa täällä.

(ylös)

21. Tiedottaja-sihteerin terveiset

Toivottavasti ”karanteeniaikanne” on sujunut eikä ole ollut liian tylsää! Itse olen yrittänyt tehdä kouluhommia, mutta kotona hommat ei oikein suju tehokkaasti. Lähinnä tämä viikko on mennyt Game of Thronesin viimeisen kolmen kauden maratoonaamiseen (joo oon vähän jäljessä). Koska uutta tiedotettavaa ei nyt tule paljoa, viikkotiedote jää toistaiseksi tauolle eli tämä on viimeinen viikkotiedote vähään aikaan.

Viikon eläinvideo: huoleton siili parantaa sun päivän

 

Hallituksen kuulumiset:

Hallituksen viimeisin kokous oli keskiviikkona 25.3. Kokouksessa keskusteltiin lähinnä tapahtumien perumisesta/siirtämisestä, ja siitä, mitä tapahtumia voisi järkätä etänä lähiaikoina. Kokouksessa oli myös paikalla AYY:n hallituskummimme Tarmo, joka kertoi AYY:n tämänhetkisestä toiminnasta. Seuraava hallituksen kokous on keskiviikkona 9.4., ja kokous pidetään etänä.

 

Janika Hart
Tiedottaja-sihteeri 2020 | Prosessiteekkarit ry
+358509119730 | tiedottajasihteeri@prosessiteekkarit.fi
Kemian tekniikan korkeakoulu | Aalto-yliopisto

Prosessiteekkarit sosiaalisessa mediassa:
Facebook | Instagram | LinkedIn | Flickr