I      PROSESSITEEKKARIT

 1. Tietoa alkuvuoden tapahtumista – päivitetty 8.2.2021
 2. Prosessiteekkareiden tiedotuskanava Telegrammissa
 3. Tule mukaan Puunjalostusinsinööreihin
 4. PT:n haalarimerkkien myynti
 5. PT:n etälanit 16.–17.4.
 6. IKxPT Wappu Kombat 1.-23.4.
 7. Yhdistyksen kahvihetket jatkuvat
 8. Liity alumnilistalle
 9. Palaute yhdistyksen toiminnasta
 10. PT:n etätapahtumakysely
 11. Prosessiteekkareiden LinkedIn-ryhmä
 12. Hallituksen kokoukset 2021
 13. Koronavilkku

II     CHEM

 1. Osallistu Abi-info koulutukseen keväällä
 2. Hae Kemian tekniikan kurssiapulaiseksi
 3. Metsä Fibre ja Board
 4. CHEM-edustajistoryhmän kuulumiset
 5. Kesäkuntoon 2021
 6. Opintopalaute

III    MUUT

 1. Äpy 50h-skaba
 2. Radiodiodi
 3. AYY:n kysely
 4. Research assistant
 5. Nuori mies, uskallatko voittaa pelkosi ja voida paremmin?
 6. Nyyti ry:n toimintaa opiskelijoille
 7. Master’s thesis with Fortum
 8. Tietoa koronaviruksen vaikutuksista Aalto-yliopiston toimintaan
 9. Teaching assistant for CS courses
 10. Delfoi etsii analyytikkoa
 11. Celltech etsii prosessi- ja laatuvastaavaa
 12. Information Technology Program

IV    KESÄTYÖT

 1. Picosun summerjobs
 2. EniferBio summer trainee
 3. Muratan kesätyöhaku
 4. Tiedottaja-sihteerin terveiset

TULEVIA TAPAHTUMIA
3.4. Haalarimerkkien tilaus loppuu
1.4. Wappu Kombat alkaa
6.4. Äpy 50h-skaba

 

I        PROSESSITEEKKARIT

1.      Tietoa alkuvuoden tapahtumista – päivitetty 8.2.2021

Prosessiteekkareiden hallitus linjasi 8.2. pidetyssä kokouksessa, että yhdistys noudattaa aluehallintoviraston linjauksia sekä ohjeita kokoontumisrajoitusten suhteen, eikä toistaiseksi järjestä tapahtumia, jotka edellyttävät kokoontumista. Linjausta tarkastellaan tarvittaessa.

(ylös)

2.      Prosessiteekkareiden tiedotuskanava Telegrammissa

Prosessiteekkareille on nyt tehty Telegram-tiedotuskanava yhdistyksen virallista tiedotusta varten – PT:n Tiedotuskanava! Kanavalle tulee tästä lähtien kaikki tärkein tiedotus yhdistyksen toiminnasta, esimerkiksi tapahtumista ja tiivistelmä sähköpostitse lähetettävästä viikkotiedotteesta. Virallinen tiedotus on siirtynyt täysin tiedotuskanavalle helmikuun alusta alkaen. #PT-ryhmä säilyy käytössä jäsenten välistä keskustelua varten. Voit liittyä PT:n Tiedotuskanavalle tästä: https://t.me/joinchat/AAAAAFAZzeI4birVAcfBZg.

(ylös)

3.      Tule mukaan Puunjalostusinsinööreihin

Hyödynnä hyvät jäsenedut sekä metsäteollisuuden osaajien verkosto!
Puunjalostusinsinöörien (PI) opiskelijajäseneksi voi liittyä opiskeltuaan kaksi vuotta alan oppilaitoksessa. Uuden jäsenet hyväksytään kaksi kertaa vuodessa, vuosikokouksessa huhtikuussa ja syyskokouksessa marraskuussa. Jäsenyyttä kannattaa siis hakea jo toisen vuosikurssin keväällä, jolloin pääset hyötymään opiskelijoille tarjotuista palveluista mahdollisimman pitkään! Täytä jäsenhakemus 9.4.2021 mennessä ja osallistu mielenkiintoisiin tapahtumiin ympäri vuoden! Uutena opiskelijajäsenenä saat valita liittymislahjaksi yhden Papermaking Science and Technology -kirjan!

Liittymällä PI:n opiskelijajäseneksi, pääset osaksi ammattilaisten verkostoa ja hyödyntämään edut, jotka kantavat pitkälle tulevaisuuteen:

SEURAATHAN MEITÄ MYÖS SOMESSA, #PIprof #puunjalostusinsinöörit

Mikäli mieltäsi askarruttaa jokin kysymys PI:n toimintaan liittyen tai haluat antaa palautetta toiminnastamme, soita tai lähetä viestiä: jenni.sievanen@puunjalostusinsinoorit.fi

Tervetuloa jäseneksi tai aluksi vain tutustumaan toimintaamme!

(ylös)

4.      PT:n haalarimerkkien myynti

Nyt niitä saa, sittenkin! PT:n haalarimerkkimyynti järjestetään vallitsevan tilanteen vuoksi hieman erilaisilla järjestelyillä. Myytävänä on varastosta löytyvien merkkien lisäksi myös jäsenpinssejä, heijastimia sekä tarroja.

Myynti järjestetään etänä, ja merkit toimitetaan kotiinkuljetuksena postilaatikkoon Otaniemessä viikolla 14. Jos asut kauempana, ei huolta! Järjestämme keväämmällä erikseen myynnin, jossa ostetut merkit postitetaan. Merkkejä voi tilata itselleen tästä Formsista, josta löytyy tarkemmat ohjeet. Forms sulkeutuu sunnuntaina 3.4. klo 23:59.
Huomaathan, että tilaamasi tuotteet täytyvät olla maksettuna Mobilepaylla ennen kuin kuljetuskumppanimme tiputtaa ne postilaatikkoosi.
Myynti on vain PT:n jäsenille!

(ylös)

5.      PT:n etälanit 16.–17.4.

PT:n Etälanit ovat tulossa!
Etälanit tulevat taas! Tapahtumapaikkana toimii jälleen kerran tuttu ja turvallinen PT:n oma Discord-kannu, johon voit liittyä linkistä: https://discord.gg/4X2UYTM7DZ. Tällä kertaa tiedossa on mukavaa ja vapaamuotoista pelaamista perjantaina ja lauantaina klo 18 eteenpäin. Pelattavien pelien listasta löytyy sitä sun tätä, muun muassa Jackboxit, Among Us, skribbl.io, CS:GO, Pretend You’re Xyzzy sekä mitä ikinä paikalla oleva porukka keksiikään. Mikäli haluat jotain tiettyä pelata tai jotain mitä ei ole listattu, niin peliseuraa voi kysellä Discordista.
MITÄ: Etälanit
MISSÄ: PT:n Discord-kannulla (https://discord.gg/4X2UYTM7DZ)
MILLOIN: 16.4. – 17.4. klo 18 eteenpäin
MITÄ MAKSAA: Nolla markkaa
MIKSI: Koska videopelit!

(ylös)

6.      IKxPT Wappu Kombat 1.-23.4.

No nyt!
Luvassa on vuosituhannen kovin kamppailu, kun PT ja IK ottavat toisistaan mittaa Wappu Kombatin merkeissä! Tätä ei kannata jättää välistä!
Kisassa kerätään pisteitä suorittamalla erilaisia tehtäviä viikoittain vaihtuvien teemojen parissa. Kamppailussa on yksittäis- sekä tiimisarjat, joissa voittajille on luvassa huikeita palkintoja. Yksittäiskilpailun viisi (5) parasta palkitaan. Tiimikilpailussa tiimeinä toimivat oma rakas kilta/yhdistys. Twistinä tiimikilpailussa onkin tiukat panokset. Nimittäin häviäjäjoukkueen IE:t tarjoavat seuraavien yhteissitsien kokkariskumpat!
Kisa alkaa torstaina 1.4. ja kestää aina wappukirin loppuun asti 23.4. Linkki tg-kanavalle!
Let’s get ready to rumble!!!

MITÄ: IKxPT Wappu Kombat
MISSÄ: Kaikkialla
MILLOIN: 1.4.-23.4.
MIKSI: Koska kisailu on oikein ja kunnollista
MITÄ MAKSAA: Ei mitään!

(ylös)

7.      Yhdistyksen kahvihetket jatkuvat

Kahvihetket järjestetään maanantaisin Zoomissa klo 17.00 alkaen. Linkin kahvihetkeen löydät yhdistyksen tiedotuskanavalta Telegramista! Seuraavat kahvihetket järjestetään 5.—19.4. maanantaisin.
Tervetuloa!

(ylös)

8.      Liity alumnilistalle

Kandipaperit tai DI tutkinto valmiina? Liity alumnilistalle!

Onnittelut kandiksi tai DI:ksi valmistumisesta! Muistathan liittyä alumnisähköpostilistalle (https://list.ayy.fi/postorius/lists/pt-alumni.list.ayy.fi/ ) ja luoda/päivittää profiilin Alumni-circleen, joka on Aallon virallinen alumniyhteisö. Voit myös liittyä Prosessiteekkareiden ryhmään Alumni-circlessä. Sinne päivitellään mm. Alumnitapahtumista.

Liittymislinkit ja lisäinfot: http://www.prosessiteekkarit.fi/alumnit/

Terkuin,

Alumnivastaavat,
Mika, Maukka, Ellu ja Jakke

(ylös)

9.      Palaute yhdistyksen toiminnasta

Onko jokin asia mikä vaivaa ja haluaisit muutosta asiaan? Onko jokin onnistunut erityisen hyvin? Voit laittaa anonyymiä palautetta Prosessiteekkareiden sivuilla, ja linkki palautteeseen on myös suoraan tässä.

(ylös)

10.   PT:n etätapahtumakysely

Tällä hetkellä AYY:n kertavuokrattavat tilat ovat toistaiseksi pois käytöstä. Yhdistys haluaa kuitenkin järjestää etätapahtumia jäsenistön toiveet huomioiden, joten kannattaa vastata tähän kyselyyn ja kertoa toiveita! Kyselyyn voit vastata osoitteessa https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeD-Mhn7NN2WyS7WGITfzIZpSJCHUNl_tjl64Sw5RzwB3KtIw/viewform.

(ylös)

11.   Prosessiteekkareiden LinkedIn-ryhmä

Kesätyöpaikkoihin hakeminen alkaa pian heti vuoden vaihteen jälkeen, joten hyvänä muistutuksena on LinkedInin käyttö kesätöiden haun apuna! Prosessiteekkareilla on oma LinkedIn-ryhmä, johon kannattaa liittyä!

Ryhmässä löytää helposti kontakteja alaltamme ja korkeakoulustamme ja lisäksi ryhmään julkaistaan kesätyöpaikkailmoituksia alamme yrityksiltämme!

Liittymislinkki ryhmään:  https://www.linkedin.com/groups/13559286/

Prosessiteekkareiden LinkedIn-sivu: https://www.linkedin.com/company/prosessiteekkarit-ry

(ylös)

12.   Hallituksen kokoukset 2021

Tervetuloa seuraamaan Prosessiteekkareiden hallituksen kokouksia! Hallituksen vakiokokousaika on maanantaisin klo 8:10 alkaen, ellei muutoksia tapahdu. Kokouksen ajankohdan voi tarkistaa yhdistyksen tapahtumakalenterista.

Hallitus on toistaiseksi päättänyt pitää kokoukset Zoomin välityksellä ja kokoukseen pääset liittymään tästä.

(ylös)

13.   Koronavilkku

Prosessiteekkareiden hallitus suosittelee lataamaan THL:n julkaiseman Suomen koronajäljitys appin eli Koronavilkun!

Koronavilkun voi ladata täältä:

Google Play

Apple App store

(ylös)

II      CHEM

14.   Osallistu Abi-info koulutukseen keväällä

Hei kaikki CHEM-kandit,

Nyt teille on tarjolla mahtava mahdollisuus osallistua Aallon markkinointiin esittelemällä Aaltoa esim. lukioissa. Abi-infojen pidosta maksetaan korvaus, jonka edellytyksenä on koulutukseen osallistuminen.

Järjestimme pari koulutusta syksyllä ja kovan kysynnän vuoksi järjestämme kaksi CHEMin omaa koulutusta myös nyt keväällä. Koulutukset järjestetään

ti 30.3 klo 12–13 ja
ti 6.4 klo 12-13.
Koulutukseen ilmoittaudutaan lähettämällä sähköpostia opintoneuvojille osoitteeseen: kandi-neuvojat-chem@aalto.fi

Koulutukset pidetään etänä Zoomin kautta. Koulutuksessa käydään läpi odotuksiamme abi-infojen vetäjiin ja tietenkin itse infoa, mitä se käsittelee ja miten se tehdään. Toivomme teidän osallistuvan sankoin joukoin tähän. Tämä on hyvä mahdollisuus päästä kertomaan teidän omista opinnoistanne esimerkiksi omaan lukioonne ja näin kasvattamaan nuorten kiinnostusta kemiaan ja kemian tekniikkaa kohtaan.

(ylös)

15.   Hae Kemian tekniikan kurssiapulaiseksi

Hei Kemian tekniikan opiskelija! Kiinnostaako joustava osa-aikatyö, josta saat sekä opintopisteitä että palkkaa? Tule kurssiapulaiseksi 2021–2022!

Haku on auki huhtikuun puoliväliin 16.4. asti. Sama hakulomake on käytössä sekä uusilla hakijoilla että aiemmin kurssiapulaisena toimineilla. Ensikertalaiset kutsumme haastatteluihin huhti-toukokuun aikana. Tiedot kaikista valinnoista ilmoitetaan toukokuussa ja lopulliset opetustehtävät sovitaan syys- ja kevätlukukausien alussa.

Täytä hakulomake osoitteessa: https://link.webropolsurveys.com/S/10E8BFEB2ADE4FF1

Kiinnostuitko? Lisätietoa löytyy seuraavista osoitteista:

(ylös)

16.   Metsä Fibre ja Board

Millaisia ongelmia Metsä Fibre ja Board ratkovat? Miten niitä ratkotaan? Miten juuri sinä voit auttaa?

Vastaukset näihin kysymyksiin saat PJK:n ja Metsä Groupin case-illassa 7.4.2021. Etäyhteyksin järjestettävään tapahtumaan mahtuu mukaan 16 innokkainta puunjalostajaa ja 4 fuksia, joista muodostetaan neljä joukkuetta. Paikalla on neljä mentoria, jotka toimivat joukkueiden neuvonantajina leikkimielisessä kisailussa. Osallistuminen on kaikille ilmaista.

Ilmoittautuminen aukeaa killan ilmomasiinassa keskiviikkona 24.3 klo 12. Osallistuminen vaatii Teams-yhteyden sekä toimivan web-kameran ja mikrofonin.

Mitä? Case-ilta PJK x Metsä Group
Missä? Teams
Milloin? 7.4.2021 17->
Miksi? Koska ongelmanratkaisu on hauskaa!

(ylös)

17.   CHEM-edustajistoryhmän kuulumiset

AYY:n edustajiston kokous 2/2021 pidettiin torstaina 18.3. jälleen etänän Zoomin välityksellä. Kokouksessa oli läsnä 41 edaattoria ja kokous kesti noin kolme tuntia. Kokouksen tallenteen voi katsoa Youtubesta: https://youtu.be/zjjSO6TpW0M ja kokouksen dokumentit on luettavissa AYY:n Insidestä: https://inside.ayy.fi/pages/viewpage.action?pageId=68092004

Seuraava edustajiston kokous järjestetään 21.4. klo 17.15, jossa tullaan päättämään muun muassa opiskelijakeskuksen hankesopimuksesta sekä ylioppilaskunnan sääntöjen muuttamisesta ensimmäisen kerran. Linkit kokousten livestriimeihin löytyvät aina AYY:n sivuilta ayy.fi/live!

Mikäli sinulta löytyy kysymyksiä edustajiston kokouksiin tai ylipäätään CHEM-edustajistoryhmään liittyen, niin voit laittaa viestiä ryhmän puheenjohtajalle Jani Anttilalle (@jampade) tai varapuheenjohtajalle Airi Antikaiselle (@airikatriina)!

Terveisin,
CHEM-edustajistoryhmä

AYY:n toimiston kuulumiset

Toistaiseksi AYY ei suosittele lähikontakteja sisältävien yksityistilaisuuksien järjestämistä eikä AYY myöskään toistaiseksi järjestä yleisötilaisuuksia. Kevään 2021 aikana AYY ei järjestä isoja yleisötilaisuuksia ja pyrkii järjestämään etätapahtumia ja mahdollisuuksien mukaan pienryhmätapahtumia. Muun muassa AYY:n vuosijuhlat 15.5. siirretään loppuvuodelle ja asiasta tiedotetaan lisää yksityiskohtien tarkentuessa. Kaikki kertavuokrattavat tilat ovat suljettu 4.4. asti ja asiaa tullaan käsittelemään uudestaan viimeistään viikolla 13 sitä mukaan kun pääkaupunkiseudun koronarajoituksia päivitetään. Palvelutoimisto pysyy toistaiseksi kiinni ja on auki ainoastaan muuttopäivinä muuttajille. Palvelua on kuitenkin mahdollista saada sähköpostitse tai puhelimitse.

Toimiston puolella on tapahtunut pari henkilöstömuutosta: yhdistysluokittelun uudistamiseen on valittu projektityöntekijäksi myös AYY:n englannin kääntäjänä toiminut Johanna Mikkonen, Eetu Manninen on aloittanut siviilipalveluksen IT-tukihenkilönä ja graafinen suunnittelija Iina Sillfors lähtee AYY:ltä. Sillforsin korvaajana toimii vastaisuudessa Karmen Hellenurm.

AYY on ottanut kantaa opiskelijoiden hyvinvoinnista ja Suomen hallituksen toimista ja Tiina Pajukarin kirjoittamasta blogista voi lukea lisää. Lisäksi oikeus- ja kulttuuriministeriöltä saadulle avustukselle selvitetään tällä hetkellä käyttökohteita, joita on muun muassa kysytty jäsenistöltä.

Alkuvuoden aikana AYY:n piiriin on hakenut yhdeksän uutta yhdistystä ja yhdistysten toiminta-avustuksien haku on auki kesäkuun loppuun asti. EtäWapun 2021 suunnittelu on hyvässä vauhdissa ja uusien teekkarilakkien tilaukset on lähetetty eteenpäin Wahlmannille.

Ovenavaus-palvelusta Securitaksen kanssa on saatu edullinen sopimus muodostettua ja asiasta tiedotetaan asukkaille mahdollisimman pian.

Lähetekeskustelut

Kokouksessa pidettiin lähetekeskustelu AYY:n sääntömuutoksista, joiden perusteella tullaan tekemään lopulliset muutosehdotukset seuraavaan edustajiston kokoukseen. Muutokset liittyvät muun muassa vaalikelpoisuuteen, edustajiston kokouksiin, etäkokouksiin, jäsenmaksuihin, museotoimintaan ja luottamusaseman vastuuseen. CHEM myös antoi omat kommenttinsa, jotka voi katsoa täältä.

Muuta

Kokouksessa oli paikalla Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) edustaja ja AYY:n SYL-kummi Konstantin Kouzmitchev, joka kertoi SYL:n puolelta ajankohtaisia kuulumisia liittyen muun muassa koronatilanteeseen ja SYL:n juhlavuoteen. Lisäksi kokouksessa käytiin läpi järjestötoiminnan talouskatsaus viime vuodelta sekä viimeisimmät kuulumiset opiskelijakeskushankkeen saralta.

(ylös)

18.   Kesäkuntoon 2021

Are you feeling stressed? Thinking that meditation would improve your focus and wellbeing? But you’re just not motivated to start? Well in the Kesäkuntoon 2021 event you will be rewarded for meditation! Nothing complicated, just take 10 minutes to yourself a few days a week and you will reel in points for your group. It’s a Win-win scenario!

Last year for Kesäkuntoon 2020 we managed to arrange a bunch of sports try-outs to help everyone try new things. This time, that might be harder. We’ll see what we can do, but we encourage everyone to explore activities safely, keeping corona-related restrictions in mind! Some suggestions are: jumping rope, weighted hula hooping, HIIT videos on youtube, jogging, dancing or interval training!

If you haven’t already, this is a good time to join the official telegram group https://t.me/joinchat/aZwQhDqSIskxMGY8, and go to the @kesakuntoon_bot to set up your team! And we do suggest making a team of 3-4 people. You can do things together and share things with each other. Points can only be added every Sunday, so having a team to help remind yourselves is a great idea! And the bot will not give any reminders about meditation. If you’re struggling to find a group, feel free to message one of us!
PT: @jennillusion @annitoivoneen
TiK: @TheNipanen

Get ready to have fun and join the free, friendly lifestyle-improvement competition 15.3 – 25.4.

(ylös)

19.   Opintopalaute

Moikka!

Muistuttaisimme nyt teitä kaikkia opintopalautteen tärkeydestä, koska opintoihinkin liittyviin epäkohtiin reagoidaan vain, jos olemme niistä tietoisia.

Kandiopintoihin liittyvistä opintoasioista voi olla tämän vuoden puolella yhteydessä Saraan, @sarasiivola
(opintovastaava@prosessiteekkarit.fi) tai laittaa nettisivujen nimettömän palautelomakkeen kautta viestiä.

Maisteri- ja pääaineopintoihin liittyvistä asioista voi laittaa viestiä kiltojen opintovastaaville:

KK: @Joakim9 tai palautelomake
PJK: @reettamaria tai palautelomake
VK: @olgapartanen tai palautelomake

(ylös)

III     MUUT

20.   Äpy 50h-skaba

Äpy ja 50h-skaba tulee taas! Laittaisitteko tämän tekstin viikkotiedotteeseen:

Uupuuko wapustasi vielä hauska tekeminen? Mikä yhdistys kerää suurimman diilin 50 tunnissa? Miten minusta tulee Äpy-myyjä? Kuuluuks mun ääni?

Äpyn 50h-skaba lähtee käyntiin tiistaina 6.4. klo 10 ja kisa jatkuu kuumana aina torstaihin 8.4. klo 12 asti. Kuka voittaa keskisuuret tänä vuonna? Onko SIK:n lopun ylivoima liikaa? Pääset avittaman omaa yhdistystäsi lähtemällä Äpy-myyjäksi! Samalla voit voittaa itsellesi AVP:n tarjoaman Oura-sormuksen!

Äpy-myyjäksi lähtemisellä voit diilin koosta riippuen saada itsellesi kevään muotimalliston kärkituotteen Äpy-myyjäpaidan sekä Äpy-myyjärepun! Jo 15 lehden diilistä takaat itsellesi maittavia virvokkeita, myyjämerkin ja -maskin, wapuksi taskurahaa ja hauskaa wapputekemistä!

Sarjassaan 31. Äpy julkaistaan Äpy-gaalassa 22.4. Vuoden 2021 Äpy on kooltaan postiystävällinen ja Äpy tarjoaa postittamisen tueksi kirjekuoria. Parhaat myyjävinkit saat haltuusi Äpyn myyjäkoulutuksessa 19.4. joten pienellä innostuksella ei käteesi jää muuta kuin myyjäedut!

Viestiä toimitukselle voit mieluusti lähettää Telegramin kautta käyttäjälle @apy_bot.

Hauskaa wapun odotusta toivottaen,

Antti Perttula

Wappulehti Äpy

(ylös)

21.   Radiodiodi

Suomen nopeimman kuulotelevision eli Radiodiodin ohjelmantekijäilmoittautuminen on auki!

Oletko miettinyt, että radio-ohjelman tekeminen voisi olla sinun tai ystäväsi juttu? Onko sinulla palava halu jakaa osaamisesi tai asiasi muiden kuultavaksi? Mikäli tunnistit tästä itsesi tai kiinnostuit ajatuksesta, suuntaa osoitteeseen https://radiodiodi.fi/ilmo ja ilmianna itsesi sekä ystäväsi kohottamaan wapun ajan tunnelmaa tekemällä juuri teidän näköistänne radio-ohjelmaa. Ohjelman voit tehdä lähetyskaudella 19.4.-30.4. pop-up studiolla, nauhoittaa sen itse etukäteen tai tehdä nauhoituksen etukäteen Radiodiodin studiolla. Lisätietoja aiheesta löydät radiodiodi.fi -nettisivuilta.

(ylös)

22.   AYY:n kysely

Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi Aalto-yliopiston ylioppilaskunnalle 100 000 euron erityisavustuksen AYY:n hankkeeseen opiskelijoiden hyvinvoinnin tukemiseksi ja yhteisöllisyyden lisäämiseksi etäaikana. Nyt kysymmekin sinulta, opiskelija: mitä voisimme tehdä hyvinvointisi ja yhteisöllisyyden lisäämiseksi? Lue lisää ja vastaa kyselyyn täältä.

(ylös)

23.   Research assistant

The Bioproduct Chemistry research group is looking for a full-time research assistant in the laboratory for the period 1.6-31.8.2021. The work tasks are focused on preparing colloidal lignin particles (CLPs) and the job is for a Bachelor’s or Master’s student. More specifically, the job is to prepare large batches of these CLPs, to identify bottlenecks in the process, and to help out with other tasks as assigned and agreed upon. Although this mainly is a summer job, it is possible to start part-time earlier during spring, so please enquire about an earlier start date if this fits with your study schedule.

A good candidate:

has previous experience in the chemistry lab, and passing the lab safety course is a must (CHEM-E0140, https://mycourses.aalto.fi/course/view.php?id=27984),

 • can work independently in the lab once instructed,
 • works analytically and tries to solve or improve tricky parts of the process,
 • has experience with the rotavapor, centrifuge, or DLS preferably, but this is not a must.

What we offer you:

 • experience doing research work in a highly motivated group,
 • a chance to improve your lab working skills on current research projects.

The Bioproduct Chemistry group is led by Prof. Monika Österberg. The group works on the development of renewable, high added-value materials based on lignocellulosics. Our research is especially focused on understanding interfacial properties using atomic force microscopy (AFM, imaging and force measurements), quartz crystal microbalance with dissipation monitoring (QCM-D), and surface plasmon resonance (SPR), among other techniques. So if you are interested in joining our team, we encourage you to apply.

Please submit your application form including CV and ECTS transcript by 15.4.2021. Questions about the application form? Please contact Coordinator Heidi Henrickson.

(ylös)

24.   Nuori mies, uskallatko voittaa pelkosi ja voida paremmin?

Nyyti ry kysyi marraskuussa lähes 1000 nuorelta mieheltä ja 81 %:n mielestä miesten pahoinvointia lisää yksin pärjäämisen kulttuuri.

Tänä keväänä Nyyti tarjoaa miehiksi itsensä identifioiville opiskelijoille turvallisen tilan, jossa voidaan yhdessä purkaa yksin pärjäämisen kulttuuria ja puhua avoimesti suorituspaineista.

Miesten vuoro -vertaiskeskustelutuokiot järjestetään tiistaisin kello 18–20. Tapaamme kolmen viikon välein etäyhteyden kautta Zoomissa. Voit osallistua vain yhteen, useampaan tai kaikkiin tuokioihin. Vertaiskeskustelutuokioita ohjaavat työntekijämme Eetu ja vapaaehtoisemme Sami.

Ensimmäinen tuokio on tiistaina 9.2. Tuokioihin on ennakkoilmoittautuminen.

Lue lisää ja ilmoittaudu Nyyti ry:n verkkosivuilla:

https://www.nyyti.fi/uutinen/kevaalla-2021-on-miesten-vuoro/

Katso ryhmän ohjaaja Eetun esittely Nyytin Instagramin Miesten vuoro -kohokohdasta:

https://www.instagram.com/s/aGlnaGxpZ2h0OjE3OTI4MjIzODA0NDk1MzQw?igshid=a3yxv19fr9k&story_media_id=2500103665965544766_2946985089

”Rohkeus on sitä, että uskaltaa kohdata pelkonsa”, sanoi Samuli Hietala, nuorten asiantuntija Väestöliiton Poikien Puhelimesta, 21.1. striimatussa NyytiTalkissa aiheesta miesten mielenterveys. Virittäydy Miesten vuoro -vertaiskeskustelutuokioihin katsomalla NyytiTalkin tallenne: https://youtu.be/5cvU0Qi-Fo8?t=3

(ylös)

25.   Nyyti ry:n toimintaa opiskelijoille

Elämäntaitokurssi verkossa järjestetään 15.3. – 16.4.2021
Pohditko, miten jaksaa paremmin opinnoissa ja arjessa? Viisi viikkoa kestävällä ryhmämuotoisella Elämäntaitokurssilla käsitellään arjen- ja elämänhallintaan sekä itsetuntemukseen liittyviä kysymyksiä. Elämäntaitokurssin aikana sinulla on mahdollisuus löytää uusia oivalluksia ja keinoja, jotka tukevat jaksamistasi arjessa ja opinnoissa. Lisää tietoa kurssista ja ilmoittautumislinkki löytyy tästä.

(ylös)

26.   Master’s thesis with Fortum

Call for proposals for a diploma thesis on the production of furfural from a sugar-rich waste solution.

Fortum is tendering a master’s thesis on the development of a process to produce furfural, an important intermediate for the production of solvents, resins, thermoset matrix polymers and even bioplastics, from a sugar-rich waste solution. Several different processes, both single-phase and two-phase, with and without the use of a catalyst, are being studied. The necessary infrastructure is located in the Puu1 building of BIO2.

The work should start as soon as possible, after Easter or one month later. If interested, please contact Professor Herbert Sixta with CV, motivation letter and certificates.

(ylös)

27.   Tietoa koronaviruksen vaikutuksista Aalto-yliopiston toimintaan

Voit lukea ajankohtaista tietoa koronaviruksen vaikutuksista yliopiston toimintaan osoitteessa https://www.aalto.fi/fi/aalto-yliopisto/tietoa-koronaviruksesta.

(ylös)

28.   Teaching assistant for CS courses

The Autumn 2021 semester will be coming, and we’ll be needing new workforce on board. If you’re interested in Computer Science courses, and have a passion for working with peers, we invite you to apply for a teaching assistant position.

Interested? Check out Teaching Assistant Pool for more information and for applying. Apply now! Deadline is April 12, 2021.
In addition, some of the autumn term courses have a more detailed description of the job on page Job advertisements. The contact persons are happy to give you more information by email. Courses participating in this joint job call are:

 • CS-A1110 Ohjelmointi 1 / Programming 1
 • CS-A1111 Ohjelmoinnin peruskurssi Y1
 • CS-A1113 Basics of programming Y1
 • CS-A1140 Data Structures and Algorithms
 • CS-A1141 Tietorakenteet ja algoritmit Y
 • CS-A1143 Data Structures and Algorithms Y
 • CS-C2100 Ohjelmointistudio 1
 • CS-C3140 Operating Systems
 • CS-C3170 Web Software Development
 • CS-C3190 Principles of Algorithmic Technique
 • CS-Exxxx Experimental Design and Modeling of Human Behavior
 • CS-E4110 Concurrent Programming
 • CS-E4400 Design of WWW Services
 • CS-E4650 Methods of Data Mining
 • CS-E4710 Machine Learning: Supervised Methods
 • CS-E4900 User-Centered Methods for Product and Service Design
 • CS-E4960 Software Testing and Quality Assurance
 • CS-E5710 Bayesian Data Analysis
 • CS-E5860 Computational Genomics.

More detailed description of the assistants’ tasks is on a separate page.
Moreover, we are constantly seeking personnel for longer periods than just one term. Actually, some of the positions can be filled starting already this summer and continue after the course has ended. If you are interested in such work, see also the CS department’s webpages: https://www.aalto.fi/en/department-of-computer-science.
Problems with applying? Contact: Sanna Suoranta (firstname.lastname@aalto.fi).

(ylös)

29.   Delfoi etsii analyytikkoa

Delfoi etsii Lean -asiantuntijatiimiinsä analyytikkoa. Töistä pääset lukemaan lisää tästä

(ylös)

30.   Celltech etsii prosessi- ja laatuvastaavaa

Celltech etsii nyt joukkoonsa prosessi- ja laatuvastaavaa, ja tämä paikka voisi kiinnostaa valmistuneita opiskelijoitanne. Kiitos jo etukäteen, jos jaatte paikkaa kanavissanne!

https://atalent.fi/open-position/prosessi-ja-laatuvastaava

(ylös)

31.   Information Technology Program

Etsitkö tekemistä kesälle? Information Technology Program (ITP) on Aalto-yliopiston kesäisin järjestettävä monitieteellinen sivuainekokonaisuus (24op, kirjatentin kanssa 30op), joka tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuden päästä kiinni yritysmaailman kuumimpiin trendeihin. Sivuaineen voi sisällyttää joko kandi- tai maisteriopintoihin. Ohjelma on kansainvälinen, joten kaikki opinnot suoritetaan englanniksi, ja monitieteinen, joten kaikista koulutusohjelmista ja pääaineista kannattaa hakea mukaan.

Ohjelmaan sisältyy kolme erilaista opintokokonaisuutta, joista opiskelija voi valita suuntauksen oman kiinnostuksensa mukaan painottuen joko digimarkkinointiin, digipalveluiden strategiseen designiin tai tieto- ja palvelutalouden johtamiseen. Suurimpana antina on kuitenkin kesän mittainen projekti, joka toteutetaan toimeksiantona yritykselle.

Mitä: Information Technology Program (ITP), 24 op

Missä: Valitset itse: etänä verkossa tai paikan päällä Otaniemessä*

Milloin: 31.5. – 3.9.2021

Miten haet: Täytä hakemus osoitteessa itp.aalto.fi, Hakuaika päättyy 1.4. Opiskelijat valitaan suoritettujen opintojen, CV:n ja motivaatiovideon perusteella. Aallon yhteistyöyliopistojen opiskelijoiden on haettava JOO-opinto-oikeus: joopas.fi

(ylös)

IV     KESÄTYÖT

32.   Picosun summerjobs

This is a great opportunity to join our Customer Application Verification team working on development and customer projects in the agile world of atomic layer deposition (ALD). This position is especially ideal for chemistry, chemical engineering, physics or related fields students that want a taste of working in industry in a technical field. There is an opportunity to discuss possibilities of thesis position after summer.

The position is in Masala, Kirkkonummi that is reached by car in 25 minutes from Aalto University main campus (that has good selection of student housing if you live outside Helsinki region).

Your tasks are to operate our process ALD tools and to plan, conduct and evaluate experiments with them.

The experiments are connected to customer demo projects, EU projects or internal development and you may also run coating service depositions. The responsibility as a main operator is to ensure that the current process is in specs and the tool in good condition. The other duties are to keep the laboratories in good order and to perform physical characterizations for development projects. The position may include working in cleanroom environment.

Full training will be given but the best applicant would enjoy technical problem solving and teamwork. Our students quickly become a vital part of the team and work directly with customers, scientists, and Project Managers internationally as part of their duties.

Qualifications:

 • Bachelor’s degree (or close to graduating) or higher in chemistry, physics, material science or related field.
 • Experience with ALD or other vacuum deposition methods is an advantage.
 • Experience with normal thin film characterization methods is an advantage.
 • Good lab work routines are expected and cleanroom experience is a plus.
 • Willingness to take responsibility and capability to work under pressure.
 • Ability to work independently, troubleshoot and find creative solutions for problems in hand.
 • Good communication and teamwork skills and willingness to work with customers.
 • Fluency in English, both spoken and written are compulsory since it is our official work language, other languages are a plus.

Please send your application and CV to hr@picosun.com. For heading/subject please write Process Engineer – Picosun Oy.

For additional information, you may contact Peter King, peter.king@picosun.com

(ylös)

33.   EniferBio summer trainee

eniferBio is a biotechstartup company established in 2020. We are operating in single cell protein business and our product is targeted as a sustainable protein ingredient for aquaculture use. We work in a close collaboration with biorefining and aqua feed companies. eniferBio is looking for a talented and motivated summer trainee to work at our laboratory in Espoo in summer 2021.What we offer:
●Laboratory work(3 –4 months) focusing on fungal strain development(classical strain engineering strategies). Continuation of the work later in the autumn during weekends/holiday seasons may be possible.
●Interesting and challenging work for improving aquaculture sustainability
●Flexible working times

Requirements:
●Biotechnology studentin Master’s degreephase
●Experience from a laboratory and strain engineering work. Bioprocessing experienc e is a plus
●Proactive and flexible working attitude.
If you are interested, please send your application and CV to anssi.rantasalo@eniferbio.fiorsimo.ellila@eniferbio.fi The position will be filled once a suitable person is found. You can call Simo (040 5675786) or Anssi (040 5898354) for additional information.

(ylös)

34.   Muratan kesätyöhaku

Murata Electronics:n tuotantoon on auennut yli 80 kesätyöpaikkaa! Etsitkö tekniikan alan kesätyötä, joka sisältäisi kiinnostavia tehtäviä ja tekniikoita sekä mahdollisuuden nähdä tulevaisuuden uramahdollisuuksia kivassa kesätyöporukassa? Kuulostavatko laatu ja jatkuva parantaminen asioilta, joita haluaisit työnteossa korostettavan? Tule Muratan tuotantotehtäviin kesäksi 2021 Vantaalle! Haku 31.3 asti auki!

(ylös)

35. Tiedottaja-sihteerin terveiset

Viime viikolla olin lukkarikisällien iltamassa, ja hauskaa oli ???? Sain myös prosessien automaatiokurssilla projektin loppuun, ja nyt hypetän haalarimerkkejä, joita pääsee hankkimaan!

Viikon eläinvideo: lemmikkikettu

Hallituksen kuulumiset:
Tänään hallituksen kokouksessa käytiin aiempaa tarkemmin läpi Wapun lähellä olevia tapahtumia. Wappu lähestyy kovaa vauhtia, ja siihen ollaan valmistautumassa. Kokouksessa kävi myös Äpyn edustajia kertomassa toiminnastaan.

Pyry Vartia
Tiedottaja-sihteeri 2021 | Prosessiteekkarit ry
+358445953800 | tiedottajasihteeri@prosessiteekkarit.fi
Kemian tekniikan korkeakoulu | Aalto-yliopisto

Prosessiteekkarit sosiaalisessa mediassa:
Facebook | Instagram | LinkedIn | Flickr | Telegram