I      PROSESSITEEKKARIT

 1. Tietoa alkuvuoden tapahtumista – päivitetty 8.2.2021
 2. Prosessiteekkareiden tiedotuskanava Telegrammissa
 3. Liity Puunjalostusinsinöörien jäseneksi
 4. Yhdistyksen kahvihetket jatkuvat
 5. Liity alumnilistalle
 6. Palaute yhdistyksen toiminnasta
 7. PT:n etätapahtumakysely
 8. Prosessiteekkareiden LinkedIn-ryhmä
 9. Hallituksen kokoukset 2021
 10. Koronavilkku

II     CHEM

 1. Osallistu Abi-info koulutukseen keväällä
 2. Hae Kemian tekniikan kurssiapulaiseksi
 3. Metsä Fibre ja Board
 4. CHEM-edustajistoryhmän kuulumiset
 5. Kesäkuntoon 2021
 6. Opintopalaute

III    MUUT

 1. AYY:n kysely
 2. Teekkaripurjehtijoiden purjehduskurssit
 3. Nuori mies, uskallatko voittaa pelkosi ja voida paremmin?
 4. Robot uprising
 5. YTP webinaari Uusiomateriaalien markkinat-keräyksestä kiertotalouteen
 6. Suomeen on perustettu jätealan nuorten ammattijärjestö
 7. Nyyti ry:n toimintaa opiskelijoille
 8. Master’s thesis with Fortum
 9. Tietoa koronaviruksen vaikutuksista Aalto-yliopiston toimintaan
 10. Delfoi etsii analyytikkoa
 11. Celltech etsii prosessi- ja laatuvastaavaa
 12. Information Technology Program

IV    KESÄTYÖT

 1. Rauman kesäteekkarikampanja 2021
 2. Picosun summerjobs
 3. EniferBio summer trainee
 4. Muratan kesätyöhaku
 5. Tiedottaja-sihteerin terveiset

TULEVIA TAPAHTUMIA

 

 

I        PROSESSITEEKKARIT

1.      Tietoa alkuvuoden tapahtumista – päivitetty 8.2.2021

Prosessiteekkareiden hallitus linjasi 8.2. pidetyssä kokouksessa, että yhdistys noudattaa aluehallintoviraston linjauksia sekä ohjeita kokoontumisrajoitusten suhteen, eikä toistaiseksi järjestä tapahtumia, jotka edellyttävät kokoontumista. Linjausta tarkastellaan tarvittaessa.

(ylös)

2.      Prosessiteekkareiden tiedotuskanava Telegrammissa

Prosessiteekkareille on nyt tehty Telegram-tiedotuskanava yhdistyksen virallista tiedotusta varten – PT:n Tiedotuskanava! Kanavalle tulee tästä lähtien kaikki tärkein tiedotus yhdistyksen toiminnasta, esimerkiksi tapahtumista ja tiivistelmä sähköpostitse lähetettävästä viikkotiedotteesta. Virallinen tiedotus on siirtynyt täysin tiedotuskanavalle helmikuun alusta alkaen. #PT-ryhmä säilyy käytössä jäsenten välistä keskustelua varten. Voit liittyä PT:n Tiedotuskanavalle tästä: https://t.me/joinchat/AAAAAFAZzeI4birVAcfBZg.

(ylös)

3.      Liity Puunjalostusinsinöörien jäseneksi

(ylös)

4.      Yhdistyksen kahvihetket jatkuvat

Kahvihetket järjestetään maanantaisin Zoomissa klo 17.00 alkaen. Linkin kahvihetkeen löydät yhdistyksen tiedotuskanavalta Telegramista! Seuraavat kahvihetket järjestetään 22.3. ja 29.3.
Tervetuloa!

(ylös)

5.      Liity alumnilistalle

Kandipaperit tai DI tutkinto valmiina? Liity alumnilistalle!

Onnittelut kandiksi tai DI:ksi valmistumisesta! Muistathan liittyä alumnisähköpostilistalle (https://list.ayy.fi/postorius/lists/pt-alumni.list.ayy.fi/ ) ja luoda/päivittää profiilin Alumni-circleen, joka on Aallon virallinen alumniyhteisö. Voit myös liittyä Prosessiteekkareiden ryhmään Alumni-circlessä. Sinne päivitellään mm. Alumnitapahtumista.

Liittymislinkit ja lisäinfot: http://www.prosessiteekkarit.fi/alumnit/

Terkuin,

Alumnivastaavat,
Mika, Maukka, Ellu ja Jakke

(ylös)

6.      Palaute yhdistyksen toiminnasta

Onko jokin asia mikä vaivaa ja haluaisit muutosta asiaan? Onko jokin onnistunut erityisen hyvin? Voit laittaa anonyymiä palautetta Prosessiteekkareiden sivuilla, ja linkki palautteeseen on myös suoraan tässä.

(ylös)

7.      PT:n etätapahtumakysely

Tällä hetkellä AYY:n kertavuokrattavat tilat ovat toistaiseksi pois käytöstä. Yhdistys haluaa kuitenkin järjestää etätapahtumia jäsenistön toiveet huomioiden, joten kannattaa vastata tähän kyselyyn ja kertoa toiveita! Kyselyyn voit vastata osoitteessa https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeD-Mhn7NN2WyS7WGITfzIZpSJCHUNl_tjl64Sw5RzwB3KtIw/viewform.

(ylös)

8.      Prosessiteekkareiden LinkedIn-ryhmä

Kesätyöpaikkoihin hakeminen alkaa pian heti vuoden vaihteen jälkeen, joten hyvänä muistutuksena on LinkedInin käyttö kesätöiden haun apuna! Prosessiteekkareilla on oma LinkedIn-ryhmä, johon kannattaa liittyä!

 

Ryhmässä löytää helposti kontakteja alaltamme ja korkeakoulustamme ja lisäksi ryhmään julkaistaan kesätyöpaikkailmoituksia alamme yrityksiltämme!

 

Liittymislinkki ryhmään:  https://www.linkedin.com/groups/13559286/

Prosessiteekkareiden LinkedIn-sivu: https://www.linkedin.com/company/prosessiteekkarit-ry

(ylös)

9.      Hallituksen kokoukset 2021

Tervetuloa seuraamaan Prosessiteekkareiden hallituksen kokouksia! Hallituksen vakiokokousaika on maanantaisin klo 8:10 alkaen, ellei muutoksia tapahdu. Kokouksen ajankohdan voi tarkistaa yhdistyksen tapahtumakalenterista.

Hallitus on toistaiseksi päättänyt pitää kokoukset Zoomin välityksellä ja kokoukseen pääset liittymään tästä.

(ylös)

10.   Koronavilkku

Prosessiteekkareiden hallitus suosittelee lataamaan THL:n julkaiseman Suomen koronajäljitys appin eli Koronavilkun!

Koronavilkun voi ladata täältä:

Google Play

Apple App store

(ylös)

II      CHEM

11.   Osallistu Abi-info koulutukseen keväällä

Hei kaikki CHEM-kandit,

Nyt teille on tarjolla mahtava mahdollisuus osallistua Aallon markkinointiin esittelemällä Aaltoa esim. lukioissa. Abi-infojen pidosta maksetaan korvaus, jonka edellytyksenä on koulutukseen osallistuminen.

Järjestimme pari koulutusta syksyllä ja kovan kysynnän vuoksi järjestämme kaksi CHEMin omaa koulutusta myös nyt keväällä. Koulutukset järjestetään

ti 30.3 klo 12–13 ja
ti 6.4 klo 12-13.
Koulutukseen ilmoittaudutaan lähettämällä sähköpostia opintoneuvojille osoitteeseen: kandi-neuvojat-chem@aalto.fi

Koulutukset pidetään etänä Zoomin kautta. Koulutuksessa käydään läpi odotuksiamme abi-infojen vetäjiin ja tietenkin itse infoa, mitä se käsittelee ja miten se tehdään. Toivomme teidän osallistuvan sankoin joukoin tähän. Tämä on hyvä mahdollisuus päästä kertomaan teidän omista opinnoistanne esimerkiksi omaan lukioonne ja näin kasvattamaan nuorten kiinnostusta kemiaan ja kemian tekniikkaa kohtaan.

(ylös)

12.   Hae Kemian tekniikan kurssiapulaiseksi

Hei Kemian tekniikan opiskelija! Kiinnostaako joustava osa-aikatyö, josta saat sekä opintopisteitä että palkkaa? Tule kurssiapulaiseksi 2021–2022!

Haku on auki huhtikuun puoliväliin 16.4. asti. Sama hakulomake on käytössä sekä uusilla hakijoilla että aiemmin kurssiapulaisena toimineilla. Ensikertalaiset kutsumme haastatteluihin huhti-toukokuun aikana. Tiedot kaikista valinnoista ilmoitetaan toukokuussa ja lopulliset opetustehtävät sovitaan syys- ja kevätlukukausien alussa.

Täytä hakulomake osoitteessa: https://link.webropolsurveys.com/S/10E8BFEB2ADE4FF1

Kiinnostuitko? Lisätietoa löytyy seuraavista osoitteista:

(ylös)

13.   Metsä Fibre ja Board

Millaisia ongelmia Metsä Fibre ja Board ratkovat? Miten niitä ratkotaan? Miten juuri sinä voit auttaa?

Vastaukset näihin kysymyksiin saat PJK:n ja Metsä Groupin case-illassa 7.4.2021. Etäyhteyksin järjestettävään tapahtumaan mahtuu mukaan 16 innokkainta puunjalostajaa ja 4 fuksia, joista muodostetaan neljä joukkuetta. Paikalla on neljä mentoria, jotka toimivat joukkueiden neuvonantajina leikkimielisessä kisailussa. Osallistuminen on kaikille ilmaista.

Ilmoittautuminen aukeaa killan ilmomasiinassa keskiviikkona 24.3 klo 12. Osallistuminen vaatii Teams-yhteyden sekä toimivan web-kameran ja mikrofonin.

Mitä? Case-ilta PJK x Metsä Group
Missä? Teams
Milloin? 7.4.2021 17->
Miksi? Koska ongelmanratkaisu on hauskaa!

(ylös)

14.   CHEM-edustajistoryhmän kuulumiset

AYY:n edustajiston kokous 2/2021 pidettiin torstaina 18.3. jälleen etänän Zoomin välityksellä. Kokouksessa oli läsnä 41 edaattoria ja kokous kesti noin kolme tuntia. Kokouksen tallenteen voi katsoa Youtubesta: https://youtu.be/zjjSO6TpW0M ja kokouksen dokumentit on luettavissa AYY:n Insidestä: https://inside.ayy.fi/pages/viewpage.action?pageId=68092004

Seuraava edustajiston kokous järjestetään 21.4. klo 17.15, jossa tullaan päättämään muun muassa opiskelijakeskuksen hankesopimuksesta sekä ylioppilaskunnan sääntöjen muuttamisesta ensimmäisen kerran. Linkit kokousten livestriimeihin löytyvät aina AYY:n sivuilta ayy.fi/live!

Mikäli sinulta löytyy kysymyksiä edustajiston kokouksiin tai ylipäätään CHEM-edustajistoryhmään liittyen, niin voit laittaa viestiä ryhmän puheenjohtajalle Jani Anttilalle (@jampade) tai varapuheenjohtajalle Airi Antikaiselle (@airikatriina)!

Terveisin,
CHEM-edustajistoryhmä

AYY:n toimiston kuulumiset

Toistaiseksi AYY ei suosittele lähikontakteja sisältävien yksityistilaisuuksien järjestämistä eikä AYY myöskään toistaiseksi järjestä yleisötilaisuuksia. Kevään 2021 aikana AYY ei järjestä isoja yleisötilaisuuksia ja pyrkii järjestämään etätapahtumia ja mahdollisuuksien mukaan pienryhmätapahtumia. Muun muassa AYY:n vuosijuhlat 15.5. siirretään loppuvuodelle ja asiasta tiedotetaan lisää yksityiskohtien tarkentuessa. Kaikki kertavuokrattavat tilat ovat suljettu 4.4. asti ja asiaa tullaan käsittelemään uudestaan viimeistään viikolla 13 sitä mukaan kun pääkaupunkiseudun koronarajoituksia päivitetään. Palvelutoimisto pysyy toistaiseksi kiinni ja on auki ainoastaan muuttopäivinä muuttajille. Palvelua on kuitenkin mahdollista saada sähköpostitse tai puhelimitse.

Toimiston puolella on tapahtunut pari henkilöstömuutosta: yhdistysluokittelun uudistamiseen on valittu projektityöntekijäksi myös AYY:n englannin kääntäjänä toiminut Johanna Mikkonen, Eetu Manninen on aloittanut siviilipalveluksen IT-tukihenkilönä ja graafinen suunnittelija Iina Sillfors lähtee AYY:ltä. Sillforsin korvaajana toimii vastaisuudessa Karmen Hellenurm.

AYY on ottanut kantaa opiskelijoiden hyvinvoinnista ja Suomen hallituksen toimista ja Tiina Pajukarin kirjoittamasta blogista voi lukea lisää. Lisäksi oikeus- ja kulttuuriministeriöltä saadulle avustukselle selvitetään tällä hetkellä käyttökohteita, joita on muun muassa kysytty jäsenistöltä.

Alkuvuoden aikana AYY:n piiriin on hakenut yhdeksän uutta yhdistystä ja yhdistysten toiminta-avustuksien haku on auki kesäkuun loppuun asti. EtäWapun 2021 suunnittelu on hyvässä vauhdissa ja uusien teekkarilakkien tilaukset on lähetetty eteenpäin Wahlmannille.

Ovenavaus-palvelusta Securitaksen kanssa on saatu edullinen sopimus muodostettua ja asiasta tiedotetaan asukkaille mahdollisimman pian.

Lähetekeskustelut

Kokouksessa pidettiin lähetekeskustelu AYY:n sääntömuutoksista, joiden perusteella tullaan tekemään lopulliset muutosehdotukset seuraavaan edustajiston kokoukseen. Muutokset liittyvät muun muassa vaalikelpoisuuteen, edustajiston kokouksiin, etäkokouksiin, jäsenmaksuihin, museotoimintaan ja luottamusaseman vastuuseen. CHEM myös antoi omat kommenttinsa, jotka voi katsoa täältä.

Muuta

Kokouksessa oli paikalla Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) edustaja ja AYY:n SYL-kummi Konstantin Kouzmitchev, joka kertoi SYL:n puolelta ajankohtaisia kuulumisia liittyen muun muassa koronatilanteeseen ja SYL:n juhlavuoteen. Lisäksi kokouksessa käytiin läpi järjestötoiminnan talouskatsaus viime vuodelta sekä viimeisimmät kuulumiset opiskelijakeskushankkeen saralta.

(ylös)

15.   Kesäkuntoon 2021

Are you feeling stressed? Thinking that meditation would improve your focus and wellbeing? But you’re just not motivated to start? Well in the Kesäkuntoon 2021 event you will be rewarded for meditation! Nothing complicated, just take 10 minutes to yourself a few days a week and you will reel in points for your group. It’s a Win-win scenario!

Last year for Kesäkuntoon 2020 we managed to arrange a bunch of sports try-outs to help everyone try new things. This time, that might be harder. We’ll see what we can do, but we encourage everyone to explore activities safely, keeping corona-related restrictions in mind! Some suggestions are: jumping rope, weighted hula hooping, HIIT videos on youtube, jogging, dancing or interval training!

If you haven’t already, this is a good time to join the official telegram group https://t.me/joinchat/aZwQhDqSIskxMGY8, and go to the @kesakuntoon_bot to set up your team! And we do suggest making a team of 3-4 people. You can do things together and share things with each other. Points can only be added every Sunday, so having a team to help remind yourselves is a great idea! And the bot will not give any reminders about meditation. If you’re struggling to find a group, feel free to message one of us!
PT: @jennillusion @annitoivoneen
TiK: @TheNipanen

Get ready to have fun and join the free, friendly lifestyle-improvement competition 15.3 – 25.4.

(ylös)

16.   Opintopalaute

Moikka!

Muistuttaisimme nyt teitä kaikkia opintopalautteen tärkeydestä, koska opintoihinkin liittyviin epäkohtiin reagoidaan vain, jos olemme niistä tietoisia.

Kandiopintoihin liittyvistä opintoasioista voi olla tämän vuoden puolella yhteydessä Saraan, @sarasiivola
(opintovastaava@prosessiteekkarit.fi) tai laittaa nettisivujen nimettömän palautelomakkeen kautta viestiä.

Maisteri- ja pääaineopintoihin liittyvistä asioista voi laittaa viestiä kiltojen opintovastaaville:

KK: @Joakim9 tai palautelomake
PJK: @reettamaria tai palautelomake
VK: @olgapartanen tai palautelomake

(ylös)

III     MUUT

17.   AYY:n kysely

Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi Aalto-yliopiston ylioppilaskunnalle 100 000 euron erityisavustuksen AYY:n hankkeeseen opiskelijoiden hyvinvoinnin tukemiseksi ja yhteisöllisyyden lisäämiseksi etäaikana. Nyt kysymmekin sinulta, opiskelija: mitä voisimme tehdä hyvinvointisi ja yhteisöllisyyden lisäämiseksi? Lue lisää ja vastaa kyselyyn täältä.

 

18.   Teekkaripurjehtijoiden purjehduskurssit

Teekkaripurjehtijat (Trip) järjestää touko-kesäkuussa käytännön purjehduskursseja, ja ilmoittautuminen niille on nyt auki! Aloittelijallekin sopiva purjehtijakurssi on loistava mahdollisuus aloittaa uusi harrastus purjehduksen parissa, ja liittyä mukaan Tripin toimintaan. Saaristopäällikkökurssi taas tarjoaa mahdollisuuksia jo enemmän purjehtineelle. Teekkaripurjehtijoissa harrastusta on helppo jatkaa myös kurssin jälkeen, niin kerhon omistamilla matka- kuin kevytveneilläkin. Teekkaripurjehtijat ry on Aalto-yliopiston piirissä toimiva purjehdusseura, johon kaikki ovat tervetulleita opiskelualasta riippumatta.

Lue lisää ja ilmoittaudu kursseille Teekkaripurjehtijoiden nettisivuilla!

https://trip.ayy.fi/wordpress/?page_id=231

(ylös)

19.   Nuori mies, uskallatko voittaa pelkosi ja voida paremmin?

Nyyti ry kysyi marraskuussa lähes 1000 nuorelta mieheltä ja 81 %:n mielestä miesten pahoinvointia lisää yksin pärjäämisen kulttuuri.

Tänä keväänä Nyyti tarjoaa miehiksi itsensä identifioiville opiskelijoille turvallisen tilan, jossa voidaan yhdessä purkaa yksin pärjäämisen kulttuuria ja puhua avoimesti suorituspaineista.

Miesten vuoro -vertaiskeskustelutuokiot järjestetään tiistaisin kello 18–20. Tapaamme kolmen viikon välein etäyhteyden kautta Zoomissa. Voit osallistua vain yhteen, useampaan tai kaikkiin tuokioihin. Vertaiskeskustelutuokioita ohjaavat työntekijämme Eetu ja vapaaehtoisemme Sami.

Ensimmäinen tuokio on tiistaina 9.2. Tuokioihin on ennakkoilmoittautuminen.

Lue lisää ja ilmoittaudu Nyyti ry:n verkkosivuilla:

https://www.nyyti.fi/uutinen/kevaalla-2021-on-miesten-vuoro/

Katso ryhmän ohjaaja Eetun esittely Nyytin Instagramin Miesten vuoro -kohokohdasta:

https://www.instagram.com/s/aGlnaGxpZ2h0OjE3OTI4MjIzODA0NDk1MzQw?igshid=a3yxv19fr9k&story_media_id=2500103665965544766_2946985089

 

”Rohkeus on sitä, että uskaltaa kohdata pelkonsa”, sanoi Samuli Hietala, nuorten asiantuntija Väestöliiton Poikien Puhelimesta, 21.1. striimatussa NyytiTalkissa aiheesta miesten mielenterveys. Virittäydy Miesten vuoro -vertaiskeskustelutuokioihin katsomalla NyytiTalkin tallenne: https://youtu.be/5cvU0Qi-Fo8?t=3

(ylös)

20.   Robot uprising

Robot Uprising is the biggest hands-on volunteer-made robotics challenge in Europe. Where gaming, puzzles, and storytelling are all combined. Robot Uprising has brought together throughout the years over 500 techies and robotics enthusiasts to program, design, and build robots to compete in our epic arenas. Robot Uprising has been organized every year since 2017, and in 2021 we are also looking to take the virtual stages!

Want to join us?

If you are interested in coding, robotics, marketing, sales, creative arts, film-making, or want to take part in creating amazing venues around robotics. Then Robot Uprising is a great place for you.

If you are interested in growing in the field and gaining valuable experience, apply today! It doesn’t matter how much experience you’ve got, what we care about is who you are.

Fill out the RECRUITMENT FORM if you are interested in working with us!

 

Link to the recruitment form:https://bit.ly/3a2Ac1B

And find more info about us at https://robotuprising.fi/

(ylös)

21.   YTP webinaari Uusiomateriaalien markkinat-keräyksestä kiertotalouteen

Ympäristöteollisuus ja -palvelut YTP ry järjestää webinaarin, jossa keskustellaan uusiomateriaalien kysyntään vaikuttavista tekijöistä. Suomessa ja EU:ssa kiertotalouden sääntelyssä pääosassa ovat lajittelumääräykset. Kiertotalouden käytännön toteutumisen kannalta avainkysymys on, syntyykö kerätylle materiaalille markkinat ja saadaanko uusioraaka-aineet tehokkaasti käyttöön.

Webinaari on maksuton.

ILMOITTAUTUMISET
Voit ilmoittautua mukaan tiistaihin 23.3. klo 12 mennessä seuraavan linkin kautta: https://q.surveypal.com/YTP-webinaari-25.3.2021-ilmoittautumislomake
OHJELMA

Klo
12.00 Webinaarin avaus, valtiosihteeri Kimmo Tiilikainen

Markkinatalouden valjastaminen kiertotalouden toteuttamiseen, johtokunnan puheenjohtaja Pertti Korhonen, Business Finland

Kiertotalouden edistäminen ja jäteverotus, johtava asiantuntija Jutta Laine-Ylijoki, FCG Finnish Consulting Group

Tuottajavastuun rooli materiaalien hyödyntämisessä, toimitusjohtaja Juha-Heikki Tanskanen, Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy

Uudet digitaaliset ratkaisut kiertotalouden kirittäjinä, liiketoiminnan kehitysjohtaja Marko Aaltio ja varatoimitusjohtaja Timo Huhtala, Europress Group Oy

Tauko

13.40 Keräyspaperin asema raaka-aineena (tbc)

Uusiomateriaalit metalliteollisuudessa, kierrätysliiketoiminnan johtaja Marko Mäkikyrö, SSAB Europe Oy

Muoviteollisuuden puheenvuoro, Chief Sales and Marketing Officer Ari-Pekka Pietilä, Amerplast Ltd.

Vähähiilinen rakentaminen, kehityspäällikkö Elina Virolainen, YIT Oyj

14.50 Päätössanat, YTP:n puheenjohtaja

Muutokset mahdollisia.

Lisätiedot
Webinaarin sisällöstä: otto.lehtipuu@ytpliitto.fi
Webinaarin käytännön järjestelyistä: sirpa.komulainen@ytpliitto.fi

(ylös)

22.   Suomeen on perustettu jätealan nuorten ammattijärjestö

Suomeen on perustettu International Solid Waste Association ISWAn Young Professionals eli nuorten osaajien ryhmä. ISWA Young Professionals -verkostoon voivat liittyä alle 36-vuotiaat. Suomen ryhmän toimintaan ovat tervetulleita myös kaikki muut jätealasta kiinnostuneet, alaa opiskelevat tai alalla työskentelevät. Ryhmän tavoitteena on tarjota Suomen jätealan nuorille osaajille ja opiskelijoille mahdollisuus verkostoitua ja vaikuttaa.

Suomen ISWA Young Professionals -ryhmä polkaisee kunnolla käyntiin kick-off-webinaarissa tiistaina 23.3. klo. 15–16:00. Tilaisuus on maksuton. Kaikki toiminnasta kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan! Tilaisuuteen pääset  tästä linkistä. Lisätietoja löydät täältä.

Mitä saan ryhmästä?

 • Verkostoitumista jätealan nuorten ammattilaisten kanssa
 • Vierailuja ja yhteisiä tapahtumia
 • Uusia ajatuksia ja mahdollisuuksia kehittyä
 • Mahdollisuus kirjoittaa ja viestiä jäteaiheista
 • ISWA YPG -jäsenenä kansainvälisen verkoston, pääsyn työnhakufoorumille ja ISWAn tapahtumiin

Tule mukaan verkostoitumaan ja ideoimaan!

Terveisin,

Heidi, Juha, Maria ja Tiina

Yhteydenotot: iswaypgfinland@gmail.com

(ylös)

23.   Nyyti ry:n toimintaa opiskelijoille

Elämäntaitokurssi verkossa järjestetään 15.3. – 16.4.2021
Pohditko, miten jaksaa paremmin opinnoissa ja arjessa? Viisi viikkoa kestävällä ryhmämuotoisella Elämäntaitokurssilla käsitellään arjen- ja elämänhallintaan sekä itsetuntemukseen liittyviä kysymyksiä. Elämäntaitokurssin aikana sinulla on mahdollisuus löytää uusia oivalluksia ja keinoja, jotka tukevat jaksamistasi arjessa ja opinnoissa. Lisää tietoa kurssista ja ilmoittautumislinkki löytyy tästä.

(ylös)

24.   Master’s thesis with Fortum

Call for proposals for a diploma thesis on the production of furfural from a sugar-rich waste solution.

Fortum is tendering a master’s thesis on the development of a process to produce furfural, an important intermediate for the production of solvents, resins, thermoset matrix polymers and even bioplastics, from a sugar-rich waste solution. Several different processes, both single-phase and two-phase, with and without the use of a catalyst, are being studied. The necessary infrastructure is located in the Puu1 building of BIO2.

 

The work should start as soon as possible, after Easter or one month later. If interested, please contact Professor Herbert Sixta with CV, motivation letter and certificates.

(ylös)

25.   Tietoa koronaviruksen vaikutuksista Aalto-yliopiston toimintaan

Voit lukea ajankohtaista tietoa koronaviruksen vaikutuksista yliopiston toimintaan osoitteessa https://www.aalto.fi/fi/aalto-yliopisto/tietoa-koronaviruksesta.

(ylös)

26.   Delfoi etsii analyytikkoa

Delfoi etsii Lean -asiantuntijatiimiinsä analyytikkoa. Töistä pääset lukemaan lisää tästä

(ylös)

27.   Celltech etsii prosessi- ja laatuvastaavaa

Celltech etsii nyt joukkoonsa prosessi- ja laatuvastaavaa, ja tämä paikka voisi kiinnostaa valmistuneita opiskelijoitanne. Kiitos jo etukäteen, jos jaatte paikkaa kanavissanne!

https://atalent.fi/open-position/prosessi-ja-laatuvastaava

(ylös)

28.   Information Technology Program

Etsitkö tekemistä kesälle? Information Technology Program (ITP) on Aalto-yliopiston kesäisin järjestettävä monitieteellinen sivuainekokonaisuus (24op, kirjatentin kanssa 30op), joka tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuden päästä kiinni yritysmaailman kuumimpiin trendeihin. Sivuaineen voi sisällyttää joko kandi- tai maisteriopintoihin. Ohjelma on kansainvälinen, joten kaikki opinnot suoritetaan englanniksi, ja monitieteinen, joten kaikista koulutusohjelmista ja pääaineista kannattaa hakea mukaan.

 

Ohjelmaan sisältyy kolme erilaista opintokokonaisuutta, joista opiskelija voi valita suuntauksen oman kiinnostuksensa mukaan painottuen joko digimarkkinointiin, digipalveluiden strategiseen designiin tai tieto- ja palvelutalouden johtamiseen. Suurimpana antina on kuitenkin kesän mittainen projekti, joka toteutetaan toimeksiantona yritykselle.

 

Mitä: Information Technology Program (ITP), 24 op

Missä: Valitset itse: etänä verkossa tai paikan päällä Otaniemessä*

Milloin: 31.5. – 3.9.2021

Miten haet: Täytä hakemus osoitteessa itp.aalto.fi, Hakuaika päättyy 1.4. Opiskelijat valitaan suoritettujen opintojen, CV:n ja motivaatiovideon perusteella. Aallon yhteistyöyliopistojen opiskelijoiden on haettava JOO-opinto-oikeus: joopas.fi

(ylös)

IV     KESÄTYÖT

29.   Rauman kesäteekkarikampanja 2021

Rauman kaupunki tarjoaa teekkariopintoihin liittyviin kesätöihin tuleville työsopimusta vastaan ilmaiseksi kolmen kuukauden vuokra-asunnon sekä kolmen kuukauden kaupunkiliikenteen bussikortin tai polkupyöräedun Raumalla. Edut ovat voimassa kesä-, heinä- ja elokuussa 2021. Yritys ja opiskelija vastaavat kesätyösopimuksen tekemisestä normaaliin tapaan. Yrityksen tulee sijaita Raumalla. Opiskelija saa ”asunto-” ja ”autoedun” käyttöönsä esittämällä työsopimuksen kampanjan projektipäällikölle.

Kampanja on suunnattu arkkitehti- tai diplomi-insinööriopiskelijoille Suomen teknillisissä yliopistoissa (Aalto-yliopisto, Tampereen yliopisto, LUT-yliopisto ja Oulun yliopisto).

Kampanjaan otetaan mukaan enintään 20 opiskelijaa. Kampanja tukee yritysten rekrytointitarpeita teknisten alojen tulevaisuuden osaajien piirissä.

Hakuohjeet ja lisätietoa kampanjasta osoitteesta  https://www.tippoint.fi/fi/yritykset/rauman-kaupunki

(ylös)

30.   Picosun summerjobs

This is a great opportunity to join our Customer Application Verification team working on development and customer projects in the agile world of atomic layer deposition (ALD). This position is especially ideal for chemistry, chemical engineering, physics or related fields students that want a taste of working in industry in a technical field. There is an opportunity to discuss possibilities of thesis position after summer.

 

The position is in Masala, Kirkkonummi that is reached by car in 25 minutes from Aalto University main campus (that has good selection of student housing if you live outside Helsinki region).

Your tasks are to operate our process ALD tools and to plan, conduct and evaluate experiments with them.

 

The experiments are connected to customer demo projects, EU projects or internal development and you may also run coating service depositions. The responsibility as a main operator is to ensure that the current process is in specs and the tool in good condition. The other duties are to keep the laboratories in good order and to perform physical characterizations for development projects. The position may include working in cleanroom environment.

Full training will be given but the best applicant would enjoy technical problem solving and teamwork. Our students quickly become a vital part of the team and work directly with customers, scientists, and Project Managers internationally as part of their duties.

Qualifications:

 • Bachelor’s degree (or close to graduating) or higher in chemistry, physics, material science or related field.
 • Experience with ALD or other vacuum deposition methods is an advantage.
 • Experience with normal thin film characterization methods is an advantage.
 • Good lab work routines are expected and cleanroom experience is a plus.
 • Willingness to take responsibility and capability to work under pressure.
 • Ability to work independently, troubleshoot and find creative solutions for problems in hand.
 • Good communication and teamwork skills and willingness to work with customers.
 • Fluency in English, both spoken and written are compulsory since it is our official work language, other languages are a plus.

Please send your application and CV to hr@picosun.com. For heading/subject please write Process Engineer – Picosun Oy.

For additional information, you may contact Peter King, peter.king@picosun.com

(ylös)

31.   EniferBio summer trainee

eniferBio is a biotechstartup company established in 2020. We are operating in single cell protein business and our product is targeted as a sustainable protein ingredient for aquaculture use. We work in a close collaboration with biorefining and aqua feed companies. eniferBio is looking for a talented and motivated summer trainee to work at our laboratory in Espoo in summer 2021.What we offer:
●Laboratory work(3 –4 months) focusing on fungal strain development(classical strain engineering strategies). Continuation of the work later in the autumn during weekends/holiday seasons may be possible.
●Interesting and challenging work for improving aquaculture sustainability
●Flexible working times

Requirements:
●Biotechnology studentin Master’s degreephase
●Experience from a laboratory and strain engineering work. Bioprocessing experienc e is a plus
●Proactive and flexible working attitude.
If you are interested, please send your application and CV to anssi.rantasalo@eniferbio.fiorsimo.ellila@eniferbio.fi The position will be filled once a suitable person is found. You can call Simo (040 5675786) or Anssi (040 5898354) for additional information.

(ylös)

32.   Muratan kesätyöhaku

Murata Electronics:n tuotantoon on auennut yli 80 kesätyöpaikkaa! Etsitkö tekniikan alan kesätyötä, joka sisältäisi kiinnostavia tehtäviä ja tekniikoita sekä mahdollisuuden nähdä tulevaisuuden uramahdollisuuksia kivassa kesätyöporukassa? Kuulostavatko laatu ja jatkuva parantaminen asioilta, joita haluaisit työnteossa korostettavan? Tule Muratan tuotantotehtäviin kesäksi 2021 Vantaalle! Haku 31.3 asti auki!

(ylös)

33. Tiedottaja-sihteerin terveiset

Viime viikon Kavitaatio oli loistava! Oli oikein hauska kierrellä rasteilla ja nähdä eri maita ja niihin liittyviä haasteita. Rajoitukset pysyvät tiukkoina ja harmittaakin kun ei ole juuri ketään nähnyt. Muuten on tullut tehtyä vain koulua.

 

Viikon eläinvideo: temppuilevat kissat

Hallituksen kuulumiset:
Viime lauantaina järjestetty Kavitaatio oli mahtava, suuri kiitos siitä kuuluu fukseille! Oli huikeaa nähdä, miten luovuudella saadaan aikaan erittäin osallistava ja viihdyttävä tapahtuma. Kiitos myös kaikille etäopiskelukyselyyn vastanneille. Jokaisen vastaus on arvokas ja tulokset tullaan käymään läpi korkeakoulun kanssa. Myös yhdistyksen kevätkokous on työllistänyt hallitusta viime aikoina. Muistakaa ilmoittautua mukaan!

Pyry Vartia
Tiedottaja-sihteeri 2021 | Prosessiteekkarit ry
+358445953800 | tiedottajasihteeri@prosessiteekkarit.fi
Kemian tekniikan korkeakoulu | Aalto-yliopisto

Prosessiteekkarit sosiaalisessa mediassa:
Facebook | Instagram | LinkedIn | Flickr | Telegram