I      PROSESSITEEKKARIT

 1. Tietoa alkuvuoden tapahtumista – päivitetty 8.2.2021
 2. Haku ansiomerkkitoimikunnan puheenjohtajaksi
 3. Kavitaatio goes worldwide 20.3.
 4. Prosessiteekkareiden tiedotuskanava Telegrammissa
 5. Palaute yhdistyksen toiminnasta
 6. PT:n etätapahtumakysely
 7. Prosessiteekkareiden LinkedIn-ryhmä
 8. Hallituksen kokoukset 2021
 9. Koronavilkku

II     CHEM

 1. Kemiat kohtaa 2021 ilmoittautuminen jatkuu 10.3. asti
 2. CHEM-edustajistoryhmän kuulumiset
 3. Uusi tekstiilikemian kursi maisteriopiskelijoille
 4. Opintopalaute

III    MUUT

 1. Jäynäkilpailun palkintojen julkkarit 11.3. klo 18
 2. Nuori mies, uskallatko voittaa pelkosi ja voida paremmin?
 3. Aalto Spsace käyttäjäkokemuskysely opiskelijoille
 4. ST1 summer trainee
 5. YTP webinaari Uusiomateriaalien markkinat-keräyksestä kiertotalouteen
 6. Nyyti ry:n toimintaa opiskelijoille
 7. Tietoa koronaviruksen vaikutuksista Aalto-yliopiston toimintaan
 8. Information Technology Program
 9. Ävystys

IV    KESÄTYÖT

 1. Rauman kesäteekkarikampanja 2021
 2. Picosun summerjobs
 3. EniferBio summer trainee
 4. Muratan kesätyöhaku
 5. Tiedottaja-sihteerin terveiset

TULEVIA TAPAHTUMIA
19.3. Kemiat kohtaa ilmoittautuminen jatkuu 10.3. asti.

 

I        PROSESSITEEKKARIT

1.      Tietoa alkuvuoden tapahtumista – päivitetty 8.2.2021

Prosessiteekkareiden hallitus linjasi 8.2. pidetyssä kokouksessa, että yhdistys noudattaa aluehallintoviraston linjauksia sekä ohjeita kokoontumisrajoitusten suhteen, eikä toistaiseksi järjestä tapahtumia, jotka edellyttävät kokoontumista. Linjausta tarkastellaan tarvittaessa.

(ylös)

2.      Haku ansiomerkkitoimikunnan puheenjohtajaksi

Arvon prosessiteekkarit
Tulevana syksynä yhdistyksemme täyttää yhdeksän vuotta ja tätä tullaan juhlistamaan Prosessiteekkareiden vuosijuhlan, Lämmönsiirron, merkeissä. Tuttuun tapaan vuosijuhlilla tullaan mahdollisesti jakamaan ansio- ja kunniamerkkejä niiden arvoisille jäsenillemme. Tätä varten avaammekin haun ansiomerkkitoimikunnan puheenjohtajaksi!

Yhdistyksen ansiomerkkiohjesääntö toteaa ansiomerkkitoimikunnan toiminnasta seuraavaa:

”Ansio- sekä kunniamerkit esittää 4-6 henkinen ansiomerkkitoimikunta, jäsenistöltä saatujen esitysten ja oman selvitystyönsä pohjalta. Prosessiteekkarien hallitus valitsee toimikunnan puheenjohtajan, joka kokoaa toimikunnan. Toimikunnan jäsenten on täytynyt olla Prosessiteekkarien jäseniä vähintään neljä (4) lukukautta. Perustelluista syistä toimikuntaan voi kuitenkin kuulua henkilö, joka on ollut jäsen lyhyemmän aikaa. Toimikunnassa tulee olla vähintään yksi (1) jäsen jolle on aikaisemmin myönnetty ansio- tai kunniamerkki.”

Ansiomerkkiohjesääntöön voi kokonaisuudessaan tutustua täältä:

http://www.prosessiteekkarit.fi/wp-content/uploads/2019/07/Ansiomerkkiohjes%C3%A4%C3%A4nt%C3%B6-28.3.2019.pdf

Jos olet kiinnostunut lähtemään ansiomerkkitoimikunnan puheenjohtajaksi ja täytät ansiomerkkiohjesäännön asettamat vaatimukset, täytä ilmoittautumislomake yhdistyksen ilmomasiinassa 12.3. mennessä. Hakuajan päätyttyä hallitus päättää kokouksessaan toimikunnalle puheenjohtajan, jonka vastuulla on toimikunnan kokoaminen, esitysten valmisteleminen hallitukselle yhdessä toimikuntansa kanssa sekä ansiomerkkien jakaminen.

Ystävällisin terveisin

Oona Hanska
Puheenjohtaja 2021 | Prosessiteekkarit ry
+358 504074822 | puheenjohtaja@prosessiteekkarit.fi
Kemian tekniikan korkeakoulu | Aalto-yliopisto

(ylös)

3.      Kavitaatio goes worldwide 20.3.

Onko sinullakin alkanut matkahammasta kolottamaan ja reissukuume kohoamaan? Haluaisitko irtioton arjesta ja matkustaa sinne minne aina olet halunnutkin? Meillä on lääke: tämän vuoden kavitaatiossa lähdetään maailmanympärysmatkalle hyvällä porukalla!

Saat ilmoittautuessasi valita maan, johon haluat lähteä. Jokainen maa muodostaa yhden, max. 8 henkilön joukkueen. Ilmoittautumislinkki tulee PT:n sekä kiltojen Telegram-kanaville viikon 10 kuluessa. Jo tapahtumaviikolla joukkueille saatetaan antaa esitehtäviä, joiden suorittamisesta saa bonuspisteitä maiden välisessä kilvassa.

Kaikki kyytiin ja paras maa voittakoon!

MITÄ: Kavitaatio Goes Worldwide
MISSÄ: Zoomissa/Discordissa (linkit ilmoitetaan myöhemmin)
MILLOIN: 20.3. klo 18 eteenpäin
MIKSI: Saat vaihtaa zoomverkkarit hetkeksi turistikuteisiin
MITÄ MAKSAA: Ei pennin pyörylää!

(ylös)

4.      Prosessiteekkareiden tiedotuskanava Telegrammissa

Prosessiteekkareille on nyt tehty Telegram-tiedotuskanava yhdistyksen virallista tiedotusta varten – PT:n Tiedotuskanava! Kanavalle tulee tästä lähtien kaikki tärkein tiedotus yhdistyksen toiminnasta, esimerkiksi tapahtumista ja tiivistelmä sähköpostitse lähetettävästä viikkotiedotteesta. Virallinen tiedotus siirtyy vaiheittain kokonaan tiedotuskanavalle niin, että tärkeimmät tiedotukset tulevat myös #PT-ryhmään 2021 tammikuun loppuun asti. #PT-ryhmä säilyy käytössä jäsenten välistä keskustelua varten. Voit liittyä PT:n Tiedotuskanavalle tästä: https://t.me/joinchat/AAAAAFAZzeI4birVAcfBZg.

(ylös)

5.      Palaute yhdistyksen toiminnasta

Onko jokin asia mikä vaivaa ja haluaisit muutosta asiaan? Onko jokin onnistunut erityisen hyvin? Voit laittaa anonyymiä palautetta Prosessiteekkareiden sivuilla, ja linkki palautteeseen on myös suoraan tässä.

(ylös)

6.      PT:n etätapahtumakysely

Tällä hetkellä AYY:n kertavuokrattavat tilat ovat toistaiseksi pois käytöstä. Yhdistys haluaa kuitenkin järjestää etätapahtumia jäsenistön toiveet huomioiden, joten kannattaa vastata tähän kyselyyn ja kertoa toiveita! Kyselyyn voit vastata osoitteessa https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeD-Mhn7NN2WyS7WGITfzIZpSJCHUNl_tjl64Sw5RzwB3KtIw/viewform.

(ylös)

7.      Prosessiteekkareiden LinkedIn-ryhmä

Kesätyöpaikkoihin hakeminen alkaa pian heti vuoden vaihteen jälkeen, joten hyvänä muistutuksena on LinkedInin käyttö kesätöiden haun apuna! Prosessiteekkareilla on oma LinkedIn-ryhmä, johon kannattaa liittyä!

 

Ryhmässä löytää helposti kontakteja alaltamme ja korkeakoulustamme ja lisäksi ryhmään julkaistaan kesätyöpaikkailmoituksia alamme yrityksiltämme!

 

Liittymislinkki ryhmään:  https://www.linkedin.com/groups/13559286/

Prosessiteekkareiden LinkedIn-sivu: https://www.linkedin.com/company/prosessiteekkarit-ry

(ylös)

8.      Hallituksen kokoukset 2021

Tervetuloa seuraamaan Prosessiteekkareiden hallituksen kokouksia! Hallituksen vakiokokousaika on maanantaisin klo 8:10 alkaen, ellei muutoksia tapahdu. Kokouksen ajankohdan voi tarkistaa yhdistyksen tapahtumakalenterista.

 

Hallitus on päättänyt järjestää tammikuun aikana pidettävät kokoukset etänä Zoomin välityksellä. Helmikuun kokouksista tehdään päätös, kun kokoontumisrajoitukset selviävät.

 

Linkki kokouksiin

Hyvää alkanutta vuotta!

Prosessiteekkareiden hallitus 2021.

(ylös)

9.      Koronavilkku

Prosessiteekkareiden hallitus suosittelee lataamaan THL:n julkaiseman Suomen koronajäljitys appin eli Koronavilkun!

Koronavilkun voi ladata täältä:

Google Play

Apple App store

(ylös)

II      CHEM

10.   Kemiat kohtaa 2021 ilmoittautuminen jatkuu 10.3. asti

Tyhjennä kalenterisi perjantaina 19.3. sillä silloin Kotikemiat kohtaa!!

Tänä vuonna Kemiat kohtaa on ilmainen, päivän mittainen verkkotapahtuma, jonka järjestää Materiaali-insinöörikilta ja Hiukkanen. Tapahtumassa tutustutaan kemianalan yrityksiin sekä tietysti myös kemianalan opiskelijoihin.

Ohjelma:
klo 10–15 Yritysesittelyt
klo 17.30 huikea iltaohjelma pärähtää käyntiin

 

Iltaohjelmaan on mahdollista osallistua omassa tiimissä esim. ainejärjestösi kanssa (max. 10 henkilöä) tai täysin etänä, jolloin tapahtuman järjestäjä hoitaa sinulle tiimin. Luvassa on intensiivistä kisailua tiimien välillä ja parhaat tietysti palkitaan. Loppuillasta on vapaata hengailua esim. etäbp:tä tai piirrä ja arvaa -peliä.

Seuraa facebooksivua tiivisti, sillä päivitämme ohjelmaa koko ajan. Ilmoittautuminen on auki 22.2.–7.3.!

TL;DR
MITÄ? Kotikemiat kohtaa
MISSÄ? Jossain netissä
MILLOIN? 19.3.2021
MITÄ MAKSAA? No ei mitään!!
DRESSCODE? Paita päälle, housut valinnaiset

FB-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/4388590084504349

(ylös)

11.   CHEM-edustajistoryhmän kuulumiset

AYY:n vuoden ensimmäisen edustajiston kokous pidettiin torstaina 18.2. etänä Zoomin välityksellä. Kokouksessa oli paikalla 37 edaattoria ja kokous kesti noin viisi tuntia yhteensä. Seuraava kokous järjestetään 18.3.

Mikäli sinulta löytyy kysymyksiä edustajiston kokouksiin tai ylipäätään CHEM-edustajistoryhmään liittyen, niin voit laittaa viestiä ryhmän puheenjohtajalle Jani Anttilalle (@jampade) tai varapuheenjohtajalle Airi Antikaiselle (@airikatriina)!

Terveisin,

CHEM-edustajistoryhmä

AYY:n toimiston kuulumiset

Uusi hallitus on tammikuun aikana järjestäytynyt ja perehtynyt tehtäviinsä sekä kaikki tämän vuoden luottamustoimet ja vapaaehtoiset on valittu. Toimiston puolella myös on aloittanut muutama uusi työntekijä alkuvuodesta: Fon Krairiksh vaikuttamisen asiantuntijana kansainvälisyysasioissa, Petri Kuusisto projektipäällikkönä kiinteistöyksikössä ja Kyösti Alkio IT-tukihenkilönä.

AYY on saanut opetus- ja kulttuuriministeriöltä avustuksena 100 000 € käytettäväksi koronapandemian vuoksi tarvittaviin toimenpiteisiin, jotka on tarkoitus käyttää seuraavan kahden vuoden aikana.

Vapaaehtoissektorilla on vaihtunut uudeksi luottamushenkilöksi Essi Puustinen ja vapaaehtoisten dokumentteja on päivitetty sekä lisätty uusia turvallisten tapahtumien järjestämiseen opastavia dokumentteja. Dokumentit ovat tällä hetkellä kääntäjillä ja tulevat sen jälkeen saataville.

AYY:n hallitus on kokouksessa 43/2020 päättänyt jättäytyä pois BEST-verkoston jäsenyydestä tämän vuoden loppuun mennessä. Syynä tähän on jäsenyyden vaatima säännöllisten tapahtumien järjestäminen johon lukeutuu mukaan osallistujien majoitus. AYY:n vierasmajat otettiin pois käytöstä vuoden 2020, minkä takia nykyiseltään majoituksen järjestäminen tulisi liian kalliiksi.

Kuntavaalien viestintäkampanjan suunnittelu on parhaillaan käynnissä ja kampanjan aloitus on maaliskuun toisella viikolla.

Kertavuokrattavat tällä hetkellä ovat kiinni 7.3. asti ja hallitus viestii asiasta lisää viimeistään viikolla 9.

Linnanisäntien yleisavaimet on otettu pois käytöstä, sillä väärinkäyttötilanteissa korvausvastuu lankeaa linnanisännälle, joka ei ole AYY:n vakuutusturvan piirissä. Jatkossa ovenavaukset hoitaa huoltoyhtiö, jonka kilpailutus on tällä hetkellä käynnissä. AYY suosittelee tällä hetkellä vara-avaimen antamista lähistöllä olevan luotettavan henkilön, kuten kaverin, haltuun.

Kiinteistöpuolella Miestentie II etenee ja kaupunginhallitus sekä -valtuusto ovat hyväksyneet kaavaehdotuksen. Tällä hetkellä Nesteen kylmäaseman jääminen tontille uhkaa projektin etenemistä, mutta Espoon kaupunki selvittää tilannetta.

 

Päätökset:

Kokouksessa hyväksyttiin AYY:n uusi strategia vuosille 2021-2024, johon voi tutustua tarkemmin täältä. Tämän lisäksi kokouksessa päätettiin edustajiston jäsenet AYY:n stipenditoimikuntiin ja perustettiin valiokunnat vuodelle 2021.

Lähetekeskustelut:

Kokouksessa käsiteltiin lähetekeskusteluissa uutta valiokuntaehdotusta, hallintovaliokuntaa, sekä opiskelijakeskusta. Hallintovaliokunnan lähetekeskustelussa pidettiin alustava äänestys, jonka perusteella päätettiin, että valiokuntaa ei perusteta tälle vuodelle. Opiskelijakeskuksen lähetekeskustelussa päätettiin ehdottaa ACRE:lle hankesopimuksen reunaehtoihin, että kestävään kehitykseen panostetaan budjetin raamien sisällä ja että osa opiskelijakeskuksen tiloista vuokrataan ACRE:n käyttöön.

Muuta:

Kokouksessa myös todettiin edustajistoryhmien kokoonpanot sekä käytiin läpi syksyllä järjestetyn jäsenkyselyn tuloksia, jonka tiivistelmä on luettavissa AYY:n Insidestä.

(ylös)

12.   Uusi tekstiilikemian kursi maisteriopiskelijoille

Uuden professorin, Ali Tehranin, myötä Aalto CHEMissä tarjotaan uusia tekstiilikemian kursseja. Ensimmäinen kurssi, Textile Chemistry: Textile Coloration  alkaa 10.3. ja sen ilmoittautuminen on nyt auki. Kurssi on maisteritasoinen ja nyt ensimmäisellä kerralla se pidetään CHEM-EV-koodin alla.

(ylös)

13.   Opintopalaute

Moikka!

Muistuttaisimme nyt teitä kaikkia opintopalautteen tärkeydestä, koska opintoihinkin liittyviin epäkohtiin reagoidaan vain, jos olemme niistä tietoisia.

Kandiopintoihin liittyvistä opintoasioista voi olla tämän vuoden puolella yhteydessä Saraan, @sarasiivola
(opintovastaava@prosessiteekkarit.fi) tai laittaa nettisivujen nimettömän palautelomakkeen kautta viestiä.

Maisteri- ja pääaineopintoihin liittyvistä asioista voi laittaa viestiä kiltojen opintovastaaville:

KK: @Joakim9 tai palautelomake
PJK: @reettamaria tai palautelomake
VK: @olgapartanen tai palautelomake

(ylös)

III     MUUT

14.   Jäynäkilpailun palkintojen julkkarit 11.3. klo 18

Nauru kaikuu korvissa, hymähdykset tuntuvat vatsassa, suupieli nykii elohiiren lailla… On siis Jäynäkilpailun palkintojen julkistuksen aika! Tänä vuonna tarjoamme huvituksen yhden klikkauksen päähän: suuntaa osoitteeseen https://stream.jayna.fi torstaina 11.3. klo 18.00 ???? Julkkareissa paljastetaan myös Spagujahdin vihjeet, joiden avulla vikkelimmät aarteenetsijät lunastavat itselleen läjän Täffän spagukuponkeja! ????

 

Poikkeusaikana jäynääminen kannattaa, sillä mieleenpainuvia hetkiä on luvassa voittajan lisäksi myös yleisön suosikille ja kaikille finalisteille ????

 

Hauskuutta mahdollistamassa TEK ja AVP!

 

Lue lisää: https://www.facebook.com/events/429279548153566/

(ylös)

15.   Nuori mies, uskallatko voittaa pelkosi ja voida paremmin?

Nyyti ry kysyi marraskuussa lähes 1000 nuorelta mieheltä ja 81 %:n mielestä miesten pahoinvointia lisää yksin pärjäämisen kulttuuri.

Tänä keväänä Nyyti tarjoaa miehiksi itsensä identifioiville opiskelijoille turvallisen tilan, jossa voidaan yhdessä purkaa yksin pärjäämisen kulttuuria ja puhua avoimesti suorituspaineista.

Miesten vuoro -vertaiskeskustelutuokiot järjestetään tiistaisin kello 18–20. Tapaamme kolmen viikon välein etäyhteyden kautta Zoomissa. Voit osallistua vain yhteen, useampaan tai kaikkiin tuokioihin. Vertaiskeskustelutuokioita ohjaavat työntekijämme Eetu ja vapaaehtoisemme Sami.

Ensimmäinen tuokio on tiistaina 9.2. Tuokioihin on ennakkoilmoittautuminen.

Lue lisää ja ilmoittaudu Nyyti ry:n verkkosivuilla:

https://www.nyyti.fi/uutinen/kevaalla-2021-on-miesten-vuoro/

Katso ryhmän ohjaaja Eetun esittely Nyytin Instagramin Miesten vuoro -kohokohdasta:

https://www.instagram.com/s/aGlnaGxpZ2h0OjE3OTI4MjIzODA0NDk1MzQw?igshid=a3yxv19fr9k&story_media_id=2500103665965544766_2946985089

 

”Rohkeus on sitä, että uskaltaa kohdata pelkonsa”, sanoi Samuli Hietala, nuorten asiantuntija Väestöliiton Poikien Puhelimesta, 21.1. striimatussa NyytiTalkissa aiheesta miesten mielenterveys. Virittäydy Miesten vuoro -vertaiskeskustelutuokioihin katsomalla NyytiTalkin tallenne: https://youtu.be/5cvU0Qi-Fo8?t=3

(ylös)

16.   Aalto Spsace käyttäjäkokemuskysely opiskelijoille

Miten Aalto Space -sovellus on auttanut sinua kampuksella? Mikä toimii, mikä ei, mitä haasteita Aallon poikkeusajan linjaukset ovat tuoneet mukanaan?

Kerro meille vastaamalla kyselyyn, ja osallistu samalla huikean Xiaomi robotti-imurin arvontaan! Kyselyyn vastaamiseen menee muutama minuutti. Tuloksia hyödynnetään sovelluksen ja Aallon palveluiden kehittämiseen, joten kaikki palaute on kullan arvoista!

Linkki kyselyyn

Kyselyn toteuttaa Aalto-yliopistokiinteistöt Oy (ACRE)

(ylös)

17.   ST1 summer trainee

St1 is looking for a summer trainee for Technology Development team. Tasks include techno-economic assessments and process modeling of renewable fuel production processes. We except you to be a master’s degree student having plant design related major or minor. Besides competence in plant design and process modelling, we value knowhow on refining processes of lignocellulosic biomasses.

 

We offer possibility to work with interesting chemical engineering challenges in area of renewables. Location for the position is St1 headquarter in Tripla, Helsinki. For more information from the position contact jukka.lommi(at)st1.fi / +358400486022. Please send your application and CV (in english or finnish) before 7.3.2021. We will evaluate applications as soon as we receive them.

(ylös)

18.   YTP webinaari Uusiomateriaalien markkinat-keräyksestä kiertotalouteen

Ympäristöteollisuus ja -palvelut YTP ry järjestää webinaarin, jossa keskustellaan uusiomateriaalien kysyntään vaikuttavista tekijöistä. Suomessa ja EU:ssa kiertotalouden sääntelyssä pääosassa ovat lajittelumääräykset. Kiertotalouden käytännön toteutumisen kannalta avainkysymys on, syntyykö kerätylle materiaalille markkinat ja saadaanko uusioraaka-aineet tehokkaasti käyttöön.

Webinaari on maksuton.

ILMOITTAUTUMISET
Voit ilmoittautua mukaan tiistaihin 23.3. klo 12 mennessä seuraavan linkin kautta: https://q.surveypal.com/YTP-webinaari-25.3.2021-ilmoittautumislomake
OHJELMA

Klo
12.00 Webinaarin avaus, valtiosihteeri Kimmo Tiilikainen

Markkinatalouden valjastaminen kiertotalouden toteuttamiseen, johtokunnan puheenjohtaja Pertti Korhonen, Business Finland

Kiertotalouden edistäminen ja jäteverotus, johtava asiantuntija Jutta Laine-Ylijoki, FCG Finnish Consulting Group

Tuottajavastuun rooli materiaalien hyödyntämisessä, toimitusjohtaja Juha-Heikki Tanskanen, Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy

Uudet digitaaliset ratkaisut kiertotalouden kirittäjinä, liiketoiminnan kehitysjohtaja Marko Aaltio ja varatoimitusjohtaja Timo Huhtala, Europress Group Oy

Tauko

13.40 Keräyspaperin asema raaka-aineena (tbc)

Uusiomateriaalit metalliteollisuudessa, kierrätysliiketoiminnan johtaja Marko Mäkikyrö, SSAB Europe Oy

Muoviteollisuuden puheenvuoro, Chief Sales and Marketing Officer Ari-Pekka Pietilä, Amerplast Ltd.

Vähähiilinen rakentaminen, kehityspäällikkö Elina Virolainen, YIT Oyj

14.50 Päätössanat, YTP:n puheenjohtaja

Muutokset mahdollisia.

Lisätiedot
Webinaarin sisällöstä: otto.lehtipuu@ytpliitto.fi
Webinaarin käytännön järjestelyistä: sirpa.komulainen@ytpliitto.fi

(ylös)

19.   Nyyti ry:n toimintaa opiskelijoille

Elämäntaitokurssi verkossa järjestetään 15.3. – 16.4.2021
Pohditko, miten jaksaa paremmin opinnoissa ja arjessa? Viisi viikkoa kestävällä ryhmämuotoisella Elämäntaitokurssilla käsitellään arjen- ja elämänhallintaan sekä itsetuntemukseen liittyviä kysymyksiä. Elämäntaitokurssin aikana sinulla on mahdollisuus löytää uusia oivalluksia ja keinoja, jotka tukevat jaksamistasi arjessa ja opinnoissa. Lisää tietoa kurssista ja ilmoittautumislinkki löytyy tästä.

(ylös)

20.   Tietoa koronaviruksen vaikutuksista Aalto-yliopiston toimintaan

Voit lukea ajankohtaista tietoa koronaviruksen vaikutuksista yliopiston toimintaan osoitteessa https://www.aalto.fi/fi/aalto-yliopisto/tietoa-koronaviruksesta.

(ylös)

21.   Information Technology Program

Etsitkö tekemistä kesälle? Information Technology Program (ITP) on Aalto-yliopiston kesäisin järjestettävä monitieteellinen sivuainekokonaisuus (24op, kirjatentin kanssa 30op), joka tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuden päästä kiinni yritysmaailman kuumimpiin trendeihin. Sivuaineen voi sisällyttää joko kandi- tai maisteriopintoihin. Ohjelma on kansainvälinen, joten kaikki opinnot suoritetaan englanniksi, ja monitieteinen, joten kaikista koulutusohjelmista ja pääaineista kannattaa hakea mukaan.

 

Ohjelmaan sisältyy kolme erilaista opintokokonaisuutta, joista opiskelija voi valita suuntauksen oman kiinnostuksensa mukaan painottuen joko digimarkkinointiin, digipalveluiden strategiseen designiin tai tieto- ja palvelutalouden johtamiseen. Suurimpana antina on kuitenkin kesän mittainen projekti, joka toteutetaan toimeksiantona yritykselle.

 

Mitä: Information Technology Program (ITP), 24 op

Missä: Valitset itse: etänä verkossa tai paikan päällä Otaniemessä*

Milloin: 31.5. – 3.9.2021

Miten haet: Täytä hakemus osoitteessa itp.aalto.fi, Hakuaika päättyy 1.4. Opiskelijat valitaan suoritettujen opintojen, CV:n ja motivaatiovideon perusteella. Aallon yhteistyöyliopistojen opiskelijoiden on haettava JOO-opinto-oikeus: joopas.fi

(ylös)

22.   Ävystys

Onko mielessäsi hauska projekti, rupeama, tai yhdistyksen tarvikehankinta? Äpy tahtoo olla mukana juuri sinun toteuttamassasi projektissa, josta on iloa yhdistyksesi jäsenistölle, Aalto-yhteisölle tai vaikka koko maailmalle. Äpy myöntää Ävystyksiä, eli rahallista avustusta Aaltolaisten hankkeille ja projekteille! Juuri sinä voit toteuttaa kevään mieleenpainuvimman kohautuksen!

Ävystystä voivat hakea kaikki Aalto-yhteisön jäsenet. Mikäli sinulla on mielessäsi projekti vailla rahoitusta, suuntaa osoitteeseen apy.fi/avystykset ja lue tarkemmat Ävystyksen hakuohjeet!

”Ävystys Oxi Actionin avulla pääset helposti eroon TTER-byrokratiasta” -Kotiliesi
”Lähde mukaan, et tule katumaan!” -Fitline
”Jos se ois helppoa, kaikki tekis niin! Ja niinhän ne tekee!” -Cheek
”M45 185/105/20, etsii seuraa, kaikki käy” -Raimo 45v 185cm pitkä, 105kg

Eikä siinä vielä kaikki! Äpy on heilutellut hihoja ja pistänyt Otaniemestä löytyvän Miinusmaan Kyykkäkentän uuteen uskoon. Kentältä löytyy valmiiksi tarvikkeet talven kuningaslajeihin, kuten kyykkään, petankkiin ja klassiseen mölkkyyn, eikä kenttää tarvitse varata käyttöön etukäteen

(ylös)

IV     KESÄTYÖT

23.   Rauman kesäteekkarikampanja 2021

Rauman kaupunki tarjoaa teekkariopintoihin liittyviin kesätöihin tuleville työsopimusta vastaan ilmaiseksi kolmen kuukauden vuokra-asunnon sekä kolmen kuukauden kaupunkiliikenteen bussikortin tai polkupyöräedun Raumalla. Edut ovat voimassa kesä-, heinä- ja elokuussa 2021. Yritys ja opiskelija vastaavat kesätyösopimuksen tekemisestä normaaliin tapaan. Yrityksen tulee sijaita Raumalla. Opiskelija saa ”asunto-” ja ”autoedun” käyttöönsä esittämällä työsopimuksen kampanjan projektipäällikölle.

Kampanja on suunnattu arkkitehti- tai diplomi-insinööriopiskelijoille Suomen teknillisissä yliopistoissa (Aalto-yliopisto, Tampereen yliopisto, LUT-yliopisto ja Oulun yliopisto).

Kampanjaan otetaan mukaan enintään 20 opiskelijaa. Kampanja tukee yritysten rekrytointitarpeita teknisten alojen tulevaisuuden osaajien piirissä.

Hakuohjeet ja lisätietoa kampanjasta osoitteesta  https://www.tippoint.fi/fi/yritykset/rauman-kaupunki

(ylös)

24.   Picosun summerjobs

This is a great opportunity to join our Customer Application Verification team working on development and customer projects in the agile world of atomic layer deposition (ALD). This position is especially ideal for chemistry, chemical engineering, physics or related fields students that want a taste of working in industry in a technical field. There is an opportunity to discuss possibilities of thesis position after summer.

 

The position is in Masala, Kirkkonummi that is reached by car in 25 minutes from Aalto University main campus (that has good selection of student housing if you live outside Helsinki region).

Your tasks are to operate our process ALD tools and to plan, conduct and evaluate experiments with them.

 

The experiments are connected to customer demo projects, EU projects or internal development and you may also run coating service depositions. The responsibility as a main operator is to ensure that the current process is in specs and the tool in good condition. The other duties are to keep the laboratories in good order and to perform physical characterizations for development projects. The position may include working in cleanroom environment.

Full training will be given but the best applicant would enjoy technical problem solving and teamwork. Our students quickly become a vital part of the team and work directly with customers, scientists, and Project Managers internationally as part of their duties.

Qualifications:

 • Bachelor’s degree (or close to graduating) or higher in chemistry, physics, material science or related field.
 • Experience with ALD or other vacuum deposition methods is an advantage.
 • Experience with normal thin film characterization methods is an advantage.
 • Good lab work routines are expected and cleanroom experience is a plus.
 • Willingness to take responsibility and capability to work under pressure.
 • Ability to work independently, troubleshoot and find creative solutions for problems in hand.
 • Good communication and teamwork skills and willingness to work with customers.
 • Fluency in English, both spoken and written are compulsory since it is our official work language, other languages are a plus.

Please send your application and CV to hr@picosun.com. For heading/subject please write Process Engineer – Picosun Oy.

For additional information, you may contact Peter King, peter.king@picosun.com

(ylös)

25.   EniferBio summer trainee

eniferBio is a biotechstartup company established in 2020. We are operating in single cell protein business and our product is targeted as a sustainable protein ingredient for aquaculture use. We work in a close collaboration with biorefining and aqua feed companies. eniferBio is looking for a talented and motivated summer trainee to work at our laboratory in Espoo in summer 2021.What we offer:
●Laboratory work(3 –4 months) focusing on fungal strain development(classical strain engineering strategies). Continuation of the work later in the autumn during weekends/holiday seasons may be possible.
●Interesting and challenging work for improving aquaculture sustainability
●Flexible working times

Requirements:
●Biotechnology studentin Master’s degreephase
●Experience from a laboratory and strain engineering work. Bioprocessing experienc e is a plus
●Proactive and flexible working attitude.
If you are interested, please send your application and CV to anssi.rantasalo@eniferbio.fiorsimo.ellila@eniferbio.fi Theposition will be filled once a suitable person is found. You can call Simo (040 5675786) or Anssi (040 5898354) for additional information.

(ylös)

26.   Muratan kesätyöhaku

Murata Electronics:n tuotantoon on auennut yli 80 kesätyöpaikkaa! Etsitkö tekniikan alan kesätyötä, joka sisältäisi kiinnostavia tehtäviä ja tekniikoita sekä mahdollisuuden nähdä tulevaisuuden uramahdollisuuksia kivassa kesätyöporukassa? Kuulostavatko laatu ja jatkuva parantaminen asioilta, joita haluaisit työnteossa korostettavan? Tule Muratan tuotantotehtäviin kesäksi 2021 Vantaalle! Haku 31.3 asti auki!

(ylös)

27. Tiedottaja-sihteerin terveiset

Viime viikolla ei tullut tehtyä mitään erityistä, lähinnä hieman hallitushommia sekä projekteja eri kursseille.

 

Tällä viikolla päätin, etten laita eläinvideota, vaan pienen komediavideon astronauteista

Hallituksen kuulumiset:
Tänään hallituksen kokouksessa päätettiin pinssien tilauksesta, ja käytiin läpi millaisessa vaiheessa fuksit ovat fuksipeijaisjoukkueessa. PT:llä on mukavasti moni fuksi lähtenyt mukaan! Tällä viikolla lähtee myös kokouskutsu kevätkokoukseen.

Pyry Vartia
Tiedottaja-sihteeri 2021 | Prosessiteekkarit ry
+358445953800 | tiedottajasihteeri@prosessiteekkarit.fi
Kemian tekniikan korkeakoulu | Aalto-yliopisto

Prosessiteekkarit sosiaalisessa mediassa:
Facebook | Instagram | LinkedIn | Flickr | Telegram