Ansiomerkit

Prosessiteekkarien ansiomerkkiohjesääntö hyväksyttiin vuoden 2014 syksyllä ja ensimmäiset huomionosoitukset jaettiin vuoden 2015 vuosijuhlassa, Lämmönsiirto III:ssa.

Huomionosoituksia varten perustetaan vuosittain ansiomerkkitoimikunta, joka valmistelee esityksen merkkien ja tunnustusten saajista.

Yhdistyksen ansiomerkkiohjesäännöstä lainattua:

1§ Yhdistyksen merkit ja tunnustukset
"Prosessiteekkarit ry:n -- merkkejä ja tunnustuksia ovat kunniamaininta, hopeinen ja kultainen ansiomerkki, ProTekijä sekä kunniajäsenyys. Tämän lisäksi jäsentunnuksena on jäsenmerkki

Yhdistyksen merkkejä käytetään akateemisten ansio- ja kunniamerkkien tavoin. Jäsenmerkkiä saa käyttää aina Prosessiteekkareita edustettaessa asiallisissa tilaisuuksissa, esimerkiksi sitseillä sekä yritysvierailuilla. Miehet kiinnittävät jäsenmerkin puvun takin tai frakin vasempaan rintapieleen ja naiset vastaavaan kohtaan asussaan. Ansio- ja kunniamerkkejä kannetaan ansionauhassa. Merkeistä käytetään ainoastaan arvokkainta."

Prosessiteekkarien huomionosoitukset ovat:

Ansionauha
Ansionauha on leveydeltään kolmekymmentä (30) millimetriä ja värityksenä ovat Prosessiteekkarien viralliset värit, vihreä ja hopea. Nauhan heraldinen kuvaus on seuraava: nauhan ja värien suhde on 8 mm - 4 mm - 8mm - 10 mm, värien järjestyksen ollessa vihreä- hopea-vihreä-hopea. Leveämpi hopeinen raita on nauhaa kannettaessa alimpana. Ansionauhaa kannetaan oikealta olalta alas vasemmalle lantiolle. Nauhan kantotapa on sama naisilla ja miehillä. Nauha ei saa koskettaa paljasta ihoa. Nauhaa voidaan kantaa myös ruusukkeena, jolloin sitä käytetään puvun oikeassa miehustassa

Kunniamaininta
Kunniamaininta on Prosessiteekkarien ansionauha. Kunniamaininta on osoitus hyvästä prosessiteekkarihengestä ja yhdistyksen eduksi toimimisesta. Ensisijaisesti kunniamaininta voidaan myöntää yhdistyksen jäsenelle, mutta ansiomerkkitoimikunta voi ehdottaa sen myöntämistä myös yhteisölle tai yhdistykseen kuulumattomalle henkilölle arvostuksen osoituksena. Kunniamainintojen määrää ei ole rajoitettu.

Hopeinen ansiomerkki
Hopeinen ansiomerkki on hopeinen 15x20 mm kokoinen Prosessiteekkarien tunnuksen muotoinen rintamerkki, joka luovutetaan ja kannetaan Prosessiteekkarien ansionauhassa. Hopeinen ansiomerkki myönnetään henkilölle, joka on toiminut pitkään ja laaja-alaisesti tai antanut suuren työpanoksen Prosessiteekkareissa. Hopeisia ansiomerkkejä voidaan myöntää korkeintaan kolme (3) kappaletta vuodessa, perustelluista syistä kuitenkin useampia.

Kultainen ansiomerkki
Kultainen ansiomerkki on kultainen 15x20 mm kokoinen Prosessiteekkarien tunnuksen muotoinen rintamerkki, joka luovutetaan ja kannetaan Prosessiteekkarien ansionauhassa. Kultainen ansiomerkki myönnetään henkilölle, joka on toiminut erityisen pitkäkestoisesti ja laajaalaisesti tai antanut merkittävän työpanoksen Prosessiteekkarien hyväksi sekä edistänyt sen toimintaa ja tavoitteita. Kultaisia ansiomerkkejä voidaan myöntää korkeintaan yksi (1) kappale vuodessa, perustelluista syistä kuitenkin useampia.

ProTekijä
ProTekijä on kultainen 15x20 mm kokoinen Prosessiteekkarien tunnuksen muotoinen rintamerkki, jonka alla on hopeinen laakeriseppele. ProTekijä-kunniamerkki luovutetaan ja kannetaan Prosessiteekkarien ansionauhassa.

Tämän lisäksi jaetaan kaksi keittopulloa: toinen omaksi ja toinen vuosijuhlissa käytettäväksi. Keittopullo on valmistettu vihreästä lasista ja se on jalustalla, joka koostuu puisesta alustasta ja metallisista jaloista. Alustaan on kaiverrettu huomionosoituksen saajan nimi, juokseva numerointi sekä myöntämisvuosi. Oma keittopullo on tilavuudeltaan 12 cl kokoinen ja vuosijuhlissa käytettävä versio 24 cl kokoinen. Vuosijuhlakeittopullossa tarjoillaan vuosijuhlien pääruokaviini.

ProTekijä voidaan myöntää yhteisölle, yhdistyksen jäsenelle tai yhdistykseen kuulumattomalle jäsenelle, jonka toiminta Prosessiteekkarien hyväksi on ollut poikkeuksellisen merkittävää tai pitkäjänteistä. Kunniamerkkejä voidaan myöntää korkeintaan yksi (1) kappale vuodessa, perustelluista syistä kuitenkin useampia

Kunniajäsenyys
Yhdistyksellä voi olla myös kunniajäseniä. Kunniajäsenille luovutetaan kunniakirja tunnustuksen myöntämisen yhteydessä. Kunniakirjoja tehdään kaksi (2) kappaletta, joista toinen arkistoidaan. Kunniajäsenet päättää Prosessiteekkarien kokous yhdistyksen säännöissä määrätyllä tavalla.

Ansiomerkit vuosittain
Yhteystiedot

Kemistintie 1 D 2
FIN-02151 Espoo
Finland
Y-tunnus: 2647395-7

Sivu kehitysvaiheessa, ota yhteyttä:
tiedottajasihteeri(at)prosessiteekkarit.fi

Sisältö © 2012-2019 Prosessiteekkarit
Ulkoasu © 2012-2019 Markus Sintonen

Prosessiteekkareita tukemassa