Abeille

Hei abi!

Tervetuloa Prosessiteekkarit ry:n abisivuille! Prosessiteekkarit ry on korkeakouluyhdistys, joka ottaa vastaan kaikki Aalto-yliopiston kemian tekniikan koulutusohjelmassa aloittavat opiskelijat. Yhdistys edistää jäsenistönsä hyvinvointia ja virkistäytymistä järjestämällä erilaisia tapahtumia, kuten liikunta- ja kulttuuritapahtumia, illanviettoja ja vuosijuhlia.

Näiltä sivuilta löydät tietoa alamme opinnoista sekä hakukohteeseen hakemisesta. Lisäksi sivuilla on lista hyödyllisistä linkeistä, jotka kannattaa vilkaista, jos kaipaat lisätietoja.

Opinnot

Oletko kiinnostunut luonnontieteistä ja tekniikasta, mutta et ole vielä varma mitä alaa haluaisit opiskella? Kemian tekniikan hakukohde voisi olla juttusi! Meillä voi opiskella monipuolisesti mm. kemiantekniikkaa, biotekniikkaa ja materiaalitekniikkaa. Ohjelmamme kursseilla opiskellaan monia lukiosta tuttuja oppiaineita soveltaen niitä teknisesti. Näihin oppiaineisiin kuuluu muun muassa kemia, fysiikka, matematiikka ja biologia, mutta myös muistakin oppiaineista voi olla hyötyä opiskelujen aikana. Opetusmuotoina käytetään luentoja, laboratoriotöitä, laskuharjoituksia ja ryhmätöitä.

Mihin hommaan meiltä siis valmistuu? Kolmivuotisen kandidaatin tutkinnon ja kaksivuotisen maisteritutkinnon suoritettuasi valmistut diplomi-insinööriksi (DI). Tällä tutkinnolla voi työllistyä esimerkiksi laboratorioon, tutkijaksi, tuotekehitykseen, markkinointiin, suunnittelijaksi ja moneen muuhunkin tehtävään. Et siis valmistu yhteen tiettyyn ammattiin vaan suoritat tutkinnon, jolla voit tehdä todella monenlaisia eri työtehtäviä eri aloilla. Sinun ei siis tarvitse tarkkaan tietää mihin haluat työllistyä ennen yliopistoon hakemista, sillä diplomi-insinöörin tutkinto avaa ovia moniin eri työtehtäviin. Tärkeintä on oma kiinnostus alaa kohtaan!

Hakeminen

Kemian tekniikan hakukohteeseen haetaan korkeakoulujen yhteishaussa opintopolku.fi -nettisivulla. 

Vuonna 2020 yhteishaku on 18.3.-1.4.2020. 

Hakijat valitaan DI-koulutuksen hakukohteisiin joko todistuksen tai valintakokeen perusteella. Jos täytät todistusvalinnan kynnysehdot sinut huomioidaan todistusvalinnassa, ja saat tuloksista tiedon noin viikkoa ennen valintakoetta (viimeistään 27.5.2020). Mikäli et täytä todistusvalinnan kynnysehtoja tai et tule hyväksytyksi todistusvalinnassa, tulee sinun osallistua valintakokeeseen. Valintakokeessa on pakollinen matematiikan osio sekä osio, jossa valitaan kemian, fysiikan ja tekniikan alan luovaa ongelmanratkaisukykyä mittaavien tehtävien väliltä

 Hakuaikataulu

 • 18.3.-1.4.2020 Yhteishaku
 • 27.5.2020 Todistusvalinnan tulokset (viimeistään)
 • 28.5.2020 Valintakoe
 • 8.7.2020   Koepistevalinnan tulokset (viimeistään)

Valinta hakukohteeseen

 Todistusvalinta

 • Saat pisteitä ylioppilastodistuksesi arvosanoista (äidinkieli, pitkä matematiikka ja fysiikka/kemia)
 • Mikäli täytät hakukohteen kynnysehdot näistä arvosanoista, voit tulla hyväksytyksi todistusvalinnassa (vähintään M pitkästä matematiikasta, kemiasta TAI fysiikasta)
 • Todistusvalinnassa valittujen hakijoiden ei tarvitse osallistua valintakokeeseen
 • 60% aloituspaikoista täytetään todistusvalinnalla

 Koepistevalinta

 • Valintakoe, jossa kaksi osiota: 
      1) matematiikka
      2) vaihtoehtoisia kemian, fysiikan ja 
          tekniikan alan luovaa ongelmanrat-
          kaisukykyä mittaavia tehtäviä
 • 40% aloituspaikoista täytetään koepistavalinnalla
Yhteystiedot

Kemistintie 1 D 2
FIN-02151 Espoo
Finland
Y-tunnus: 2647395-7

Sivu kehitysvaiheessa, ota yhteyttä:
tiedottajasihteeri(at)prosessiteekkarit.fi

Sisältö © 2012-2020 Prosessiteekkarit
Ulkoasu © 2012-2020 Markus Sintonen

Prosessiteekkareita tukemassa