Ronja Korhonen

 

Helou!

Olen Ronja Korhonen, toisen vuoden KeLa-Alfa ja mikä tärkeintä, toisen vuoden innokas prosessiteekkari.
Prosessiteekkarius merkitsee minulle yhteisöä. Yhteisöä, jossa kaiken hauskuuttelun lomassa on myös mukavaa tehdä opintoja. Haluankin täten olla kantamassa korteni kekoon yhdistyksen jäsenten opintojen sujuvuuden eteen ja näin ollen haen opintovastaavaksi vuoden 2024 hallitukseen.

Etevimmät saattavatkin tunnistaa naamani prosessiteekkarien markkinointivideosta, jonka toteutuksessa olin mukana tänä keväänä. Syksyyni on mahtunut abimarkkinointia muun muassa abipäivän sekä Koe Aalto-kampus-paneelikeskustelun muodossa. Eikä siinä vielä kaikki! (:D) Minut on voinut bongata kuluneena lukukautena myös ISO:n roolissa.

Koen kuitenkin, että minulla olisi enemmän annettavaa arvokkaalle yhdistyksellemme. Korkeakoulun ja yhdistyksemme välinen yhteistyö kiinnostaa sekä innoittaa minua ja haluankin jatkossa olla kehittämässä sitä yhä uudelle tasolle. Opiskelijoiden äänen pitää kuulua meitä koskevissa päätöksissä ja haluaisin lisätä tietoisuutta korkeakoulussa tehtävistä päätöksistä. Lisäksi haluan olla varmistamassa, että rakkaiden prosessiteekkareiden opinnolliset oikeudet toteutuvat myös jatkossa. Olen muinaishistoriassani toiminut oppilaskunnan puheenjohtajana, joten yhteistyö koulun eri tahojen kanssa ei ole minulle ennenkuulumatonta.

Yhteistyö on tärkeä teema sekä opintovastaavan roolissa että hallituksen jäsenenä. Uskon, että huumorintajuisesta sekä helposti lähestyttävästä persoonastani on apua tässä. Myös työkokemukseni erilaisista työtehtävistä on opettanut minulle tiimitaitoja.

Olen valmis astumaan opintovastaavan suuriin saappaisiin ja täyttämään kohtaloni Prosessiteekkarien hallituksen kiintiöjyväskyläläisenä. Mikäli herää kysyttävää aiheesta niin kuin sen vierestä, grillata voi sekä vaalisivulla että Telegramissa @ronjakorhoneen.

Mihin sisällöllisiin tai rakenteellisiin asioihin haluaisit vaikuttaa opinnoissamme? Mitkä ovat mielestäsi parhaat vaikuttamisen keinot?

Kandivaiheessa pohtisin pakollisten monialaisten opintojen sisältöä. Lisäisin näihin enemmän valinnanvaraa, mikäli se on mahdollista. Tällä hetkellä kurssien tarjonta tekniikan aloilta on loppupeleissä aika suppea. Uskon, että monialaisen kurssin käyminen palvelisi pedagogisesti enemmän, jos sen saisi lisättyä järkeväksi osaksi opintokokonaisuutta.
Maisteriohjelmathan uudistuvat ensi vuoden syksyllä, mutta niiden sisältöä ei ole vielä julkaistu, joten niiden osalta tilanne jää nähtäväksi.
Mielestäni paras vaikuttamisen keino on kohdistaa vaikuttaminen sinne, missä päätöksiä tehdään. Tämä tarkoittaa opiskelijoiden näkökulman esilletuomista päätöksenteossa, mutta myös aloitteiden tekemistä päättäville tahoille asioiden muuttamiseksi.

Miten parantaisit korkeakoulun ja opiskelijoiden välistä kommunikaatiota opintoihin liittyen?

Vaikka Prosessiteekkarien verkkosivujen Opinnot-osio onkin jo kattava, selkeyttäisin sitä vielä hieman, jotta opiskelija näkee millaisiin asioihin, saa tukea mistäkin taholta. Lisäksi nostaisin Telegram-viestinnässä esille mahdollisuutta täyttää Prosessiteekkarien palautelomake, mikäli opiskelijalla on antaa kesken kurssin palautetta. Tällöin mahdollisiin epäkohtiin voi vaikuttaa ennen kurssin päättymistä, jolloin kurssin palautelomakkeet annetaan opiskelijoiden täytettäväksi.
Usein korkeakoulun ja opiskelijoiden välinen kommunikaatio opintoihin liittyen tapahtuu sähköpostitse. Tällöin on vaarana, että tärkeät asiat ja tapahtumat hukkuvat viestivirtaan. Pyrkisin siihen, että kurssin vetäjä ilmoittaa aina selkeästi kurssin alussa, mitä alustaa kurssin viestintään käytetään. Tällöin kurssiin liittyvät tärkeät viestit eivät mene ohi.

Miten kehittäisit yhdistyksen opintoihin ja koulutukseen liittyviä tapahtumia?

Koen, että Prosessiteekkareiden opintoihin liittyvät tapahtumat ovat hyvällä tasolla. Lisäisin syksyn alkuun fuksiproffabuffan, jossa fuksit pääsisivät tutustumaan ensimmäisen vuoden professoreihin ja keskustelemaan tulevan vuotensa opinnoista. Pitäisin jatkossakin kiinni pääainesaunoista. Pääainesaunoihin toisin vanhempien opiskelijoiden lisäksi myös alumneja kertomaan, millaisiin työtehtäviin pääaineesta voi mahdollisesti päätyä.

2 Kommentit

  1. Kiinnostunut

    Moikka Ronja, hienoa nähdä että opintovastaavan homma kiinnostaa!

    Yliopiston erilaisissa toimielimissä on hallinnon opiskelijaedustajia eli hallopedeja. Perinteisesti myös opintovastaava on toiminut hallopedina parissa eri toimielimessä/ryhmässä. Olisitko itse kiinnostunut toimimaan hallopedina? Entä miten parantaisit korkeakoulumme hallopedien ja jäsenistön välistä kommunikaatiota vai onko se mielestäsi jo hyvällä mallilla?

    Tsemppiä hakuun!

    Vastaa
    • Ronja Korhonen

      Moikka! Ehdottomasti haluaisin toimia hallopedina ja uskon, että se tukee hyvin opintovastaavana toimimista. Lisäisin yhdistyksemme nettisivuille hallopedien yhteystietoja, jotta yhdistyksen jäsen voi halutessaan ottaa heihin yhteyttä. Sähköpostithan löytyvät halloped.fi-sivustolta, mutta saavuttavuuden kannalta voisi olla hyvä lisätä ne myös näillekkin sivuille. Yhteydenottokynnyksen madaltamiseksi voisi harkita myös hallopedin telegram-käyttäjänimen lisäämistä sivuille. Tämä toki hallopedin suostumuksella.
      Kiitoksia kysymyksistä :).

      Vastaa

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *