
Nathaniel Silberstein
Moikku moi ja hellurei!
Jos nousee polttavia kysymyksiä, niin ne voi joko kysellä suoraan vaalisivulla, tai laittaa viestiä minulle Telegramissa @chememantaman!
Rahastonhoitajan työ on tärkeää, mutta välillä kovinkin itsenäistä työtä. Miten varmistaisit, että kirjanpito tulee tehtyä, maksut tulee maksettua ja laskut selviteltyä ajallaan?
Itse olen hyvä työskentelemään yksin, ja on yleensä helpompi sumplia aikataulua itsensä kanssa kuin muiden kanssa. Itseni kohdalla aloittaminen on yleensä vaikein osa tehtävää, mutta kun vihdoin istahdan alas niin voin touhuta askareen parissa pidemmänkin hetken. Yritän myös aina saada asiat hoidettua reippaasti ennen deadlinea, että ei tarvitse viime hetkellä selvittelemään epäselvyyksiä tai paniikissa tehdä asioita vähän sinne päin. Kalenterista on myös hyvä suoraan omistaa tietty aika näille hommille, jotta varmasti ehtii istahtaa alas ja saada laskut maksettua.
Prosessiteekkareiden eri toimikunnille luodaan vuoden alussa omat budjetit. Millaisilla toimilla varmistat, että budjeteissa pysytään?
Olisin heti vuoden alussa kun budjetteja luodaan toimikuntien tukena, ja laatisin mahdollisimman realistisen budjetin, mielellään pienellä joustovaralla. Viime vuosien rahastonhoitajista on varmasti myös tukea tarvittaessa.
Haluaisin myös tarkistaa kerran tai kaksi että kaikki tapahtumat, tuotteet, härpäkkeet, ruoat, juomat ja koristeet on otettu huomioon.
Siinä vaiheessa kun näyttää, että budjetti olisi ylittymässä, olisi myöskin hyvä ennakoida, ja miettiä jos jotain tulevaa pystyttäisiin muuttaman, esim. tilavarauksien suhteen. Budjettien pitäminen ajan tasalla on myöskin iso apu, jotta pystyy tekemään ennakointiliikkeittä tarpeeksi ajoissa, joten rohkaisisin toimikuntia aktiivisesti päivittämään toteumia, ja muuttamaan ja/tai perumaan tilavarauksiaan tarvittaessa ja jos vain mahdollista.
Onko rahastonhoitajan virassa tai yhdistyksen varainhoidossa mielestäsi kehityskohteita? Miksi/Miksi ei?
Jäsenrekisterin siirryttyä kide.appiin koen, että tämän suhteen olisi vielä jonkun verran kehitettävää. Esimerkiksi tänä vuonna hallituksella ei ole ollut pääsyä tai perehdytystä vielä kide.appiin, joka tulee tulevaisuudessa olemaan myöskin tärkeä työkalu yhdistystuotteiden ja haalareiden ostoon, sekä mahdollisesti myös tapahtumailmoittautumisiin. Toivon siis, että rahastonhoitaja voisi olla suurempana tukena muulle hallitukselle kun siirrytään kide.appiin entistä enemmän.
Muutoin olen ymmärtänyt, ja omasta mielestänikin vaikuttaa siltä, että virka on toimimut hyvin tähän mennessä, joten moitittavaa itselläni ei tässä vaiheessa ole.
Moi Nalle!
Laitetaanpas grilli tulille:
1. Mikä on mielestäsi tärkein ominaisuus rahastonhoitajan virassa menestymiseen?
2. Ennakoinnistasi huolimatta hommat ovat päässeet kasaantumaan ja jaksamisesi alkaa olla kortilla. Miten toimit?
3. Kuten hakemuksessasi mainitsit, yhdistys on tänä vuonna ottanut käyttöön Kide.app-palvelun. Miten varmistaisit, että EU:n yleisten tietosuoja-asetusten (GDPR) vaatimukset täyttyvät jatkossakin esimerkiksi palvelusta löytyvän jäsen- ja tapahtumarekisterien kohdalla? Rajaisitko esimerkiksi hallituslaisten pääsyä käyttäjätilille vai mitä keinoja hyödyntäisit?
Hei joku wanha! Kiitos hiillostavista kysymyksistä!
1. Asioita on varmaan monta, itselleni tulee ensimmäisenä ja tärkeimpänä mieleen hyvä järjestelmällisyys ja ajan hallinta. Laskuja ei voi jättää maksamatta, erityisesti kun ei ole oma raha kyseessä, eikä laskut voi lojua eri sähköpostikansioissa ja jäädä unohtamatta kokonaan.
2. Juttelisin hallituksen kanssa, jos hallitushommat alkaisivat olla liikaa, ja vähentäisin työmäärää jos olisi tarve sille, ja toivoisin että muut hallituslaiset voisivat olla tukenani. Jos kurssit alkavat painaa liikaa, uudelleenharkitsen käymiäni kursseja, ja jos jotain kursseja voisi käydä myöhemmin tai vaihtaa täysin. Omassa elämässäni on myöskin muita ihmisiä kelle tukea tarvittaessa, ja ihmisiä löytyy kelle voi avautua tai jutella omasta jaksamisesta.
Toki toivon, että näin ei tule käymään, ja että pystyn ennakoimaan ja ennaltaehkäisemään tämän tapahtumista, en toivoisi kellekkään burnouttia vapaaehtoishommien takia!
3. Ymmärtääkseni, kide.apissa pystyy rajaamaan käyttäjien pääsyä kide.apin eri osioihin, joten pääsyä jäsenrekisteriin pystyy antamaan vain tietylle jäsenillesen tarvittaessa. Itse näkisin, että turvallisin vaihtoehto olisi antaa mahdollisimman harvalle pääsyn jäsenrekisteriin, ja pääsyn vain sille ajalle kun on tarve. Itse voisin myöskin olla apuna ja tukena kun jäsenrekisteriä täytyy käydä läpi, esimerkiksi jos tarkistetaan jäsenyyksiä sitseille osallistuessa. Näin voitaisiin välttää ”turhaa” pääsyä jäsenrekisteriin.
GDPR on pääpiirtein tuttu, ja luonnollisesti aijon perehtyä asiaan enemmän, mikäli minut rahastonhoitajan pestiin valitaan. Parannettavaa on varmasti aina, eikä liikakaan tiedo ole haitaksi!
Moi Nalle! Tuplaajat ja triplaajat jne toimivat luonnollisesti kokemusasiantuntijoina uudemmille hallitusten jäsenille, joten siihen liittyen/liittymättä pari kysymystä:
– Mikä inspiroi sinut lähtemään toiselle hallitusvuodelle?
– Tekisitkö/toimisitko toisena hallitusvuonna jotain eri tavalla? Miten ylläpitäisit motivaatiotasi hommiin vaikka teet monia asioita jo toista kertaa?
– Mikä sai sinut hakemaan juuri rahastonhoitajaksi kaikista pesteistä?
– Mitä ajatuksia sinulla on nykyisistä ja tulevista yhdistystuotteita? Olisiko sinulla uusia ideoita tuotteisiin joita haluaisit lähteä toteuttamaan?
– Lempi pankkisi?
Hejssan ex-actiiwi! Kokemusasiantuntija on aina kokemusasiantuntija, joten toivon tuomani jotain fikusua tämän vuoden hallituksesta seuraavalle hallitukselle!
1. IE vuosi on ollut todella antoisaa, ja olen oppinut paljon uutta vuoden aikana. IEn pesti on silti aika itsenäistä, ja aina ei ole ehtinyt tehdä yhtä tiivistä työtä hallituksen kanssa kuin mitä olisin halunnut. Toivon siis, että toinen hallitusvuosi antaisi syvemmän katsauksen hallituksen toimintaan ja pystyisin kehittää itseäni osana isompaa ryhmää.
2. Kuten äskeisessä vastauksessa sanoin, niin IEn itsenäisten tehtävien takia koen, että on vielä paljon lisää tekemistä. Esimerkiksi rastikiertelyillä olen löytänyt itseni järkkäämässä jatkoja tai muuten vain töissä tiskin toisella puolella. Toivoisin että uusi hallitusvuosi antaisi toisen näkökulman tähänkin! Uusi pesti tuo mukanaan uusia tehtäviä, ja toivon, että oppisin uutta vuoden aikana. Luulen myös, että tehtävät tulevat olemaan sen verran erilaisia viime vuoteen verrattuna, että en ehtisi tylsistyä ennen talvea!
3. Pestin itsenäisempi luonne houkutteli hieman, haluaisin myös pystyä keskittymään muutamaan mahdolliseen toimarivirkaan. Parityö Efun kanssa on ollut todella hauskaa, mutta ensi vuonna näen itseni myös tekemässä asioita itsenäisemmin. Pesti vaikuttaa myös sopivan minun luonteeseeni aika hyvin, ja tässä tehtävässä pystyisin paremmin keskittyä hallituksen tehtäviin.
4. Toivoisin monipuolisia yhdistystuotteita, niinkuin äsken nähtiin matkakuppien, kangaskassien ja mahdollisten kaulaliinojen kanssa. Uusia ideoita ei tähän hätään suoraan ole, mutta uskon keksiväni yhdistystuotevastaavien kanssa taas tulevalle vuodelle. Haluaisin myös kuunnellä jäseniä, ja mitä he koevat olevan seuraava lisäys yhdistystuotteisiin.
5. S-pankki tällä hetkellä!
Moro! Hienoa, että rahastonhoitajan hommat kiinnostaa. Muutama kyssäri tulee tässä:
1. Oletko kiinnostunut tutkimaan mahdollisuuksia siihen, että yhdistys hankkisi osakkeita kuten joillakin Otaniemen killoilla on?
2. Toimintakauden budjetti hyväksytään hallituksen ja yhdistyksen kesken. Onko sinulla kuitenkin näkemystä, mistä leikkaisit budjettia, mihin lisäisit ja millä perustein?
3. Kuinka ylläpidät hyvää yhteishenkeä hallituksessa?
Heipä hei utelias!
1. Mahdollisuuksia on varmasti hyvä tutkia, ja jos tätä ei toteutettaisi tänä vuonna, niin voisi tehdä jo pohjatyötä seuraavaa vuotta varten. Jos hallitus ja yhdistys näkisi tarpeen, tai olisi halu hankkia osakkeita, niin olisin valmis ja kiinnostunut aloittamaan asian selvittelyn.
En itse näe, että tämä olisi vain rahastonhoitajan homma, vaan että asiasta pitäisi keskustella hallituksen ja yhdistyksen kanssa.
2. Leikkauksille en tässä vaiheessa näe tarvetta, sillä vuoden tulos on ollut kauan jo plussan puolella.
Tänä vuonna tapahtumatoimikunnan budjettia on nostettu reippaasti, ja tätä voisi vielä ensi vuodelle muokata ja laatia tapahtumatoimikunnalle selkeämmät raamit.
3. Toivoisin, että heti toimikauden alussa saataisiin tiivis porukka, ja että olisi hyvä yhteishenki heti ensimmäisestä päivästä lähtien. Positiivinen asenne ja muuten vain ystävällisyys saa jo paljon aikaiseksi. Muiden kunnioittaminen vähentää tai ainakin helpottaa kireitä tilanteita.
Matalan kynnyksen hallituksen yhteiset aktiviteetit tai virkistykset olisi hyvä mahdollisuus ylläpitää hyvää ryhmähenkeä, eihän ”virkistäytymisen” pidä kuluttaa omia voimavaroja!
Moikka Nalle! Rahastonhoitajan tehtäviin kuuluu tilinpidon lisäksi myös taloustoimikunnan toimihenkilöiden johtaminen. Miten pitäisit yhteyttä ja millä tavoin osallistuisit erityisesti laitevastaavan ja yhdistystuotevastaavien tehtäviin? Miten hyödyntäisit taloustoimikunnan jäseniä?
Lisäksi jokaisen hallituksen jäsenen tehtäviin kuuluu viikottaista kokoustamista, pöytäkirjojen tarkistamista, rastinpitoa tapahtumissa, toimareiden virkistämistä ja satunnaista tapahtumien järjestämistä. Uskotko, että sinulla riittää intoa vielä toisellekin hallitusvuodelle talousasioiden lisäksi myös näihin tehtäviin?
Tsemppiä hakurumbaan! 🙂
Heipä hei ja anteeksi myöhäinen vastaus!
Tottakai klassinen vastaus että yhteiset telegram ryhmät toimisi tässäkin, niinkuin tänäkin vuonna olemme pitäneet yhteyden tapahtumatoimikunnan toimareihin. Yhdistystuotevastaavien kanssa voisimme yhdessä ideoida uusia tuotteita, eli toivoisin hyvää yhteistyötä, astumatta toimareiden varpaille. Laitevastaavan kanssa tekisin yhteistyötä niin paljon kun olisi tarvetta, pesti on kuitenkin suht itsenäinen, joten en haluaisi sekaantua enemmän kuin tarvitsisin tähän pestiin.
Kuten hakemuksessani jo mainitsin, on IE:n tehtävä ollut sen verran itsenäistä, ja olen yleensä ollut rastikierteilyissä sun muissa teltanpidoissa IE:n tehtävien parissa. Intoa vielä siis löytyy rastinpidoille. Tapahtumanjärjestäminen on ollut kuten työ tänä vuonna, ja itse olen jo nyt ottanut vastuun tapahtumista jotka ovat olleet hallituksen järjestämiä. En näe, että pöykkyjen tarkastaminen, esityslistojen kirjottaminen tai virkistykset tulevat ensi vuonna olemaan yhtään sen haastavampia tai mälsempiä tähän vuoteen verrattuna!