Kaisla Purmonen

Moikka kaikille!

Avaamalla seuraavan linkin pääset nauttimaan hakemuksestani vieläkin syvemmin:

https://youtu.be/hCLkVrp_4CE?si=KpYiVC1-DsQEY-IN

Oon Kaisla ja haen Prosessiteekkarien vuoden 2024 hallitukseen IEksi Iina Lehikoisen kanssa! Oon toisen vuoden biogirl sekä aina ja ikuisesti CanCan-vastaava ‘22.

Olen ollut aktiivisesti mukana yhdistyksemme toiminnassa heti fuksisyksystä lähtien. Vauhdikkaan aloituksen mahdollisti CanCan-vastaavaksi valituksi tuleminen, jonka jälkeen innostuin myös muista toimariviroista. Huikean toimarivuoden innoittamana haluaisinkin päästä jatkamaan hommia yhdistyksemme hyväksi hallituksessa IEn roolissa.

Nautin paljon erilaisten tapahtumien järjestämisestä. Jo pienenä järjestin pikkuveljieni syntymäpäiville ohjelmaa, ja tämä into on säilynyt vahvana edelleen. Yhdistyksemme Kulttuuri- ja hyvinvointivastaavana olen päässyt järjestämään pienempiä matalankynnyksen tapahtumia. Kavitaation ohjelmavastaavana vastuullani oli fuksibileidemme ohjelman onnistuminen. Apu-IEn roolissa olen päässyt mukaan myös suurempien tapahtumien järjestämiseen ja samalla päässyt seuraamaan läheltä IEn toimintaa. Erilaisten roolien myötä niin vastuu, tiedottaminen, suunnittelu kuin Smökin vessojen siivous on siis tullut jo tutuksi. Mielestäni parasta tapahtumissa on yhdessä tekeminen ja toisille hyvän mielen tuottaminen.

Hallituksessa haluaisin ylläpitää ja vahvistaa omalla toiminnallani toimikuntien välistä yhteistyötä, sillä uskon vahvasti, että tehokas yhteistyö eri osastojen välillä luo entistä monipuolisempaa ja innovatiivisempaa toimintaa yhdistyksessämme. Esimerkiksi vahva yhteistyö tapahtumatoimikunnan ja tiedotustoimikunnan kanssa on tarpeen. Odotan innolla mahdollisuutta tuoda oman panokseni hallitukseen.

Vastaan mieluusti kysymyksiin täällä ja telegramissa @kaalimato!

Syysterveisin
Kaisla Purmonen

Millaisena näet yhdistyksen tapahtumatarjonnan yleisesti? Millaisia tapahtumia haluaisit itse järjestää? Pitäisikö joitain tapahtumia poistaa, muokata tai tuoda uutena?

Yhdistyksemme tapahtumatarjonta on tällä hetkellä monipuolinen, sillä eri toimikunnat järjestävät runsaasti erilaisia tapahtumia. On tärkeää, että perinteisten Smökki-sitsien ja -bileiden lisäksi tapahtumatarjonnasta löytyy myös rennompia ja pienempiä tapahtumia. Haluamme tehdä paljon yhteistyötä muiden kiltojen kanssa, sillä uskomme yhdessä järjestettyjen tapahtumien lisäävän mahdollisuuksia uusien ystävyyksien syntymiseen. Tulevana vuonna harkitsemme tapahtumien määrän vähentämistä, jotta voimme keskittyä laadukkaaseen toteutukseen ja tehdä jokaisesta tapahtumasta ikimuistoisen. Tavoitteenamme on säilyttää tapahtumien vetovoima ja samalla varmistaa, että jokaiselle jäsenellemme löytyy jotakin kiinnostavaa tapahtumatarjonnastamme. 

Kuinka huomioisit kansainväliset opiskelijat tapahtumissa?

Kansainvälisten opiskelijoiden huomioiminen on yhtä tärkeää kuin suomenkielisten opiskelijoiden huomioiminen. Kuten tähänkin asti on tapahtumissa tehty, kertoisin kaikki niin suulliset kuin kirjalliset infot tapahtumissa englanniksi suomen lisäksi. Sitseillä muistuttaisin myös lukkareita ottamaan mukaan useamman englanninkielisen laulun ohjelmaan, jotta kaikki pääsevät laulamaan mahdollisimman paljon. Yhteistyö KV- ja maisterivastaavan kanssa on tärkeää. Voisimme yhdessä miettiä, miten kansainvälisiä opiskelijoita saisi huomioitua tapahtumissamme paremmin.  

 IE:nä toimiminen on tiimityöskentelyä. Millaisen työparin haluaisit itsellesi ja millainen pari itse olisit? Kuinka omalla toiminnallasi pidät hyvää paridynamiikkaa yllä?

IE-hommissa IE-parin yhteistyö on erityisen tärkeää. Haluaisin itselleni innokkaan, aktiivisen ja yhteistyökykyisen IE-parin. Haen pestiin yhdessä hyvän ystäväni ja CanCan-vastaavakollegani Iina Lehikoisen kanssa. Hoidimme edeltä mainitun vastuuhomman mallikkaasti ja yhteistyömme sujui moitteitta. Aiempien kokemuksien perusteella uskon, että yhteistyömme tulee toimimaan jatkossakin loistavasti. Itse pyrin olemaan joustava ja kuuntelemaan parini tarpeita. Huolehtisin paridynamiikastamme hyvällä kommunikoinnilla ja SMT 6:sen virkistysilloilla.

 

3 Kommentit

 1. Vanha lumppu emäntä

  Hei Kaisla! Hienoa, että olet hakemassa tähän mahtavaan ja antoisaan virkaan. Tässä muutama kysymys:

  1. Miten motivoit apu-IE:n siivoamaan smökin vessat viideltä aamuyöllä, kun vessat ovat päässeet varsin kamalaan kuntoon?
  2. Joskus asiat eivät mene kuten suunnittelit. Olet unohtanut tehdä gluteenittoman pääruoan, apu-IE on jakanut ainoan vegaaniruoan väärälle henkilölle, tiskikone hajoaa, jälkiruoka kärähti uunissa ja smökin pääsulake on palanut. Miten toimit ja missä järjestyksessä?
  3. Mikä on lempioluesi?

  Tässä muuta this or that kysymys. Valitse mieluisempi ilman perusteluja.

  Keittiö vai sali?
  Kahvi vai tee?
  Sauna-iltama vai smökkibileet?
  Kasvisruoka vai liharuoka?
  Nachopelti vai pyttipannu?
  Kokous vai workshop?
  Kertikset vai kilisevät?
  Kova vai pehmeä?
  Pasta vai peruna?
  Kossu vai jallu?
  Jatkot vai sillis?
  Ruoka vai juoma?
  Wappusitsit vai Kaveri- ja perhesitsit?

  Vastaa
  • Kaisla Purmonen

   1. Itse Smökin vessoja pari kertaa siivonneena tiedän, miten mukavaa se on. 🙂 Siivous on myös tärkeä osa tapahtumien järjestämistä, joten jonkun se on hoidettava. Vessojen siivoukseen Apu-IEitä voisi motivoida jollain pienellä palkkiolla tai tunnustuksella. Pyrimme jakamaan tapahtumien työvuorot siten, ettei kukaan apu-IE joudu jatkovuoroon montaa kertaa vuoden aikana, eikä näin myöskään joudu useasti vessansiivoushommiin. Jos kukaan apu-IEistä ei suostutteluista huolimatta suostu siivoamaan vessoja, menemme tekemään sen Iinan kanssa yhdessä!

   2. Tärkeintä on pysyä rauhallisena! Kyse on kuitenkin loppujen lopuksi vain yhdestä opiskelijatapahtumasta. Tapahtumissa mikään ei suju täydellisesti ja aina tulee vastaan yllätyksiä. Tässä tilanteessa tärkeintä on asioiden delegoiminen, eri henkilöt voivat aloittaa eri asian hoitamisen.. Tietysti ensin yrittäisin saada sähköt takaisin toimimaan ja sitten tarttuisin ruokien kimppuun. Erityisruokavalioille yrittäisin keksiä lennosta jonkin korvaavan ruuan, mutta jos sellaista ei olisi mahdollista tehdä menisin kertomaan heille rehellisesti tilanteen ja korvaisin puuttuvan ruuan esimerkiksi nesteiden muodossa. Tiskikoneen hajoamisesta ilmoittaisin AYY:lle ja astiat pitäisi varmaan sitten tiskata käsin. Onneksi vaikeissa hetkissä ei ole koskaan yksin. Esimerkiksi ennen IE:nä toimineelta HaMulta voi kysyä neuvoa kinkkisissä tilanteissa.

   3. Siitäpä:
   Keittiö
   Kahvi
   Smökkibileet
   Kasvisruoka
   Nachopelti
   Kokous
   Kertikset
   Kova
   Pasta
   Ei kumpikaa
   Sillis
   Ruoka
   Wappusitsit

   Vastaa
   • Kaisla Purmonen

    Ps. Kiitos kysymyksistä!! <3

    Vastaa

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *