Iina Lehikoinen

Hei kaikille! 

Olen Iina ja vietän tupsuvuottani opiskellen pääainetta kemia ja materiaalitiede. Haen seuraavaan hallitukseen IE:n toiseksi osapuoleksi Kaisla Purmosen kanssa! 

Omana fuksisyksynäni saavuin Otaniemeen ilman ennestään tuttuja ihmisiä ja ilman hirveästi tietoa siitä, mihin olin oikein saapunut. Heti alusta alkaen minulla oli erittäin tervetullut olo, ja orientaatioviikosta lähtien olinkin mukana kaikenlaisissa tapahtumissa, miten nyt opinnoiltani ja muulta vapaa-ajaltani ehdin. Tästä minulle syttyikin kiinnostus tapahtumien järjestämiseen yhdistyksemme parissa. 

Fuksisyksyn edetessä päädyin hieman sattumalta CanCan-vastaavan rooliin, mikä päätyikin olemaan yksi viime vuoden antoisimmista kokemuksista. Edellä mainitsemassani roolissa olen oppinut olemaan vastuussa suht suuren joukon toiminnasta, mistä uskon olevan hyötyä myös tapahtumatoimikunnan johtamisessa. Hommassa on oppinut myös esitysten organisointia sekä tiedottamista niin suomeksi kuin englanniksikin. Fuksivuona osallistuin myös Kavitaation suunnitteluun ja järjestämiseen. Tämän syksyn aikana olen toiminut vastuuISOna, missä olen oppinut pienemmän ryhmän ohjaamista. Uskon, että sopivan parin tuella IE:nä toimiminen olisi erittäin monipuolinen ja ainutlaatuinen kokemus, jota lähtisin valtavalla innostuksella ja motivaatiolla hoitamaan. 

Halusin lisätä loppuun vielä muutaman faktan itsestäni. Tarvitsen usein Nocon piristämään päiviäni, ja lempimakuni onkin Ramonade. Minun lapsuudennaapurini kutsuivat minua Hurrikaaniksi, kun olin pieni. Ihmettelen, miksei tuo lempinimi ole edelleen käytössä. Ja viimeisenä muttei suinkaan vähäisimpänä, osaan mahatanssia.  

Vastaan mielelläni kaikkiin mieltä askarruttaviin asioihin joko täällä tai Telegramissa @iinanantia! 

Innolla tulevaa odottaen, 
Iina Lehikoinen 

Millaisena näet yhdistyksen tapahtumatarjonnan yleisesti? Millaisia tapahtumia haluaisit itse järjestää? Pitäisikö joitain tapahtumia poistaa, muokata tai tuoda uutena?   

Yhdistyksemme tapahtumatarjonta on tällä hetkellä monipuolinen, sillä eri toimikunnat järjestävät runsaasti erilaisia tapahtumia. On tärkeää, että perinteisten Smökki-sitsien ja -bileiden lisäksi tapahtumatarjonnasta löytyy myös rennompia ja pienempiä tapahtumia. Haluamme tehdä paljon yhteistyötä muiden kiltojen kanssa, sillä uskomme yhdessä järjestettyjen tapahtumien lisäävän mahdollisuuksia uusien ystävyyksien syntymiseen. Tulevana vuonna harkitsemme tapahtumien määrän vähentämistä, jotta voimme keskittyä laadukkaaseen toteutukseen ja tehdä jokaisesta tapahtumasta ikimuistoisen. Tavoitteenamme on säilyttää tapahtumien vetovoima ja samalla varmistaa, että jokaiselle jäsenellemme löytyy jotakin kiinnostavaa tapahtumatarjonnastamme.

Kuinka huomioisit kansainväliset opiskelijat tapahtumissa?  

Kansainvälisten opiskelijoiden huomioiminen on yhtä tärkeää kuin suomenkielisten opiskelijoiden huomioiminen. Kuten tähänkin asti on tapahtumissa tehty, kertoisin kaikki niin suulliset kuin kirjalliset infot tapahtumissa englanniksi suomen lisäksi. Sitseillä muistuttaisin myös lukkareita ottamaan mukaan useamman englanninkielisen laulun ohjelmaan, jotta kaikki pääsevät laulamaan mahdollisimman paljon. Yhteistyö KV- ja maisterivastaavan kanssa on tärkeää. Voisimme yhdessä miettiä, miten kansainvälisiä opiskelijoita saisi huomioitua tapahtumissamme paremmin.   

IE:nä toimiminen on tiimityöskentelyä. Millaisen työparin haluaisit itsellesi ja millainen pari itse olisit? Kuinka omalla toiminnallasi pidät hyvää paridynamiikkaa yllä?  

Yhteistyö IE-parin kanssa on erityisen tärkeää, sillä toiminta jatkuu vuoden ympäri. Hyvän ystäväni Kaisla Purmosen kanssa hoidimme yhdessä vuoden ’22 CanCan-vastaavien rooleja, mikä mielestäni sujui erittäin hyvin. Olemme siis tottuneet työskentelemään yhdessä. Uskon, että yhteistyömme IE-hommissa sujuisi yhtä hyvin vaikka hommaa onkin huomattavasti enemmän. Pariltani toivon joustavuutta, motivaatiota sekä järjestelmällisyyttä, ja näitä samoja ominaisuuksia löytyy myös itseltäni. Myös toimiva kommunikaatio on tärkeää parityöskentelyssä. Lisäksi hyvän paridynamiikan ylläpitämiseksi suunnitteilla on SMT 6:sen virkistysillat. 

 

2 Kommentit

 1. Vanha lumppu emäntä

  Hei Iina! Hienoa, että olet hakemassa tähän mahtavaan ja antoisaan virkaan. Tässä muutama kysymys:

  1. Miten motivoit apu-IE:n siivoamaan smökin vessat viideltä aamuyöllä, kun vessat ovat päässeet varsin kamalaan kuntoon?
  2. Joskus asiat eivät mene kuten suunnittelit. Olet unohtanut tehdä gluteenittoman pääruoan, apu-IE on jakanut ainoan vegaaniruoan väärälle henkilölle, tiskikone hajoaa, jälkiruoka kärähti uunissa ja smökin pääsulake on palanut. Miten toimit ja missä järjestyksessä?
  3. Mikä on lempioluesi?

  Tässä muuta this or that kysymys. Valitse mieluisempi ilman perusteluja.

  Keittiö vai sali?
  Kahvi vai tee?
  Sauna-iltama vai smökkibileet?
  Kasvisruoka vai liharuoka?
  Nachopelti vai pyttipannu?
  Kokous vai workshop?
  Kertikset vai kilisevät?
  Kova vai pehmeä?
  Pasta vai peruna?
  Kossu vai jallu?
  Jatkot vai sillis?
  Ruoka vai juoma?
  Wappusitsit vai Kaveri- ja perhesitsit?

  Vastaa
  • Iina Lehikoinen

   Hei Vanha lumppu emäntä, kiitos kysymyksistäsi!

   1. Jos on hommaan lähtenyt, on myös joskus vessoja siivottava. Pyrimme jakamaan työvuoroja mahdollisimman tasaisesti, jottei yhden ihmisen tarvitsisi siivota vessoja jokaisella kerralla. Mielestäni myös kannustava taustamusiikki (vaikka puhelimesta soitettuna, jotta naapurit voivat nukkua) auttaa motivaation löytämisessä, joten sopivaa motivaatiomusiikkia voisi olla esimerkiksi TikTokista tuttu soundi ”More energy, more passion”.

   2. Kaikista yllä olevista tilanteista on varmasti mahdollista selvitä, vaikka tuntuisikin siltä, että koko tapahtuma epäonnistuu. Tapahtumia järjestäessä ei kuitenkaan ole yksin, ja porukalla hommat hoituu varmasti. Ainoaa vegaaniruokaa voisi lähteä metsästämään se apu-IE, joka sen jakoikin, toki jonkun muun avustuksella. Jos sitä ei enää löydy, olisi keksittävä jotain korvaavaa. Itse lähtisin ensin hoitamaan sähköt takaisin toimimaan. Tämän jälkeen ruokaongelmat voisi hoitaa samalla kertaa. Gluteeniton pääruoka sekä uudet jälkiruuat olisi keksittävä ja hankittava. Onneksi kauppoja löytyy läheltä, ja ostosten tekeminen onnistuu suht nopeasti. Tiskikoneen hajoamisesta ilmoittaisin AYY:lle ja sitten tiskaisimme yhdessä käsin astiat.

   3. Täytyy paljastaa, että aiemmin en ollut mikään suurin oluen ystävä, mutta nykyään ne maistuvat jo paremmin. Täten tietämykseni oluista on hieman vajaa. Jos itse ostan olutta, valitsen useimmiten Solin, limellä tietysti. Kaisla osaa varmaan antaa tähän kysymykseen vähän syvällisemmän vastauksen.

   This or that kysymykset:

   Keittiö
   Kahvi
   Smökkibileet
   Liharuoka
   Nachopelti
   Kokous
   Kertikset
   Kova
   Pasta
   Kossu
   Jatkot
   Juoma
   Wappusitsit

   Vastaa

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *