
Alisa Jämsä
Hellurei!
Olen Alisa Jämsä, fuksi ‘22 ja opiskelen biotuotteet -pääaineessa. Olen hakemassa Prosessiteekareiden sisä- ja ulkovastaavaksi. Nyt puoltoista vuotta olen ehtinyt tutustua laajastikin Prosessiteekkareiden toimintaan. Kuluvana vuonna olen toiminut yhdistyksen yrityssuhdekisällinä sekä lukkarikisällinä. Fuksivuosi kului laajalti koko Aaltoyhteisön toimintaan tutustuessa. Prosessiteekkareiden yhdistyshommat ovat olleet jo fuksivuodesta lähtien mielessä, ja olisi hienoa päästä osaksi ensi vuoden hallitusta sisä- ja ulkovastaavana.
Minua on aina kuvattu sanalla paljokas. Olen siis aina ollut aktiivisesti mukana toiminnassa, mitä ikinä toiminta sitten on ollutkaan. Siitä huolimatta, että olen juossut toimeliaasti pää kolmantena jalkana, on minulla asiat kuitenkin pysynyt järjestyksessä ja langat selvästi käsissä. Toimarihommien lisäksi toimin tänä vuonna vastuuISOna (vastuu ei siis toisin sanoen pelota minua). Uskon näiden piirteiden antavan minulle hyvät lähtökohdat sisä- ja ulkovastaavana toimimiseen. Sisä- ja ulkovastaavan vastuualueisiin kuuluu nimensäkin mukaan yhdistyksen sisäisiä, että niin sanottuja ulkoisia asioita. Eri kiltojen ja yhdistysten kanssa yhteydenpito on tärkeä osa SUV:n hommia. Koen sosiaalisesti pelkäämättömän asenteeni sopivan hommaan siis paremmin kuin nenä päähän.
Koen vetovoimaa SUV:n hommia kohtaan monestakin eri syystä. Hoitotoimikunnan johtaminen on todennäköisesti yhdistyksen jäsenistölle näkyvin osuus SUV:n tehtävässä. Organisointi ja järjestelmällisyys on vahvasti näkyvissä minusta yksilönä, joka olisi varmasti toimiva perusta hoitotoimikunnan ja toimareiden kaitsemiselle. Toisaalta SUV:n toimessa pääsisi myöskin edustamaan rakasta yhdistystämme AYY:n Teekkarikulttuuritoimikunnassa. Mielestäni teekkarikulttuuri on mielenkiintoisessa murrosvaiheessa, ja olisikin huikeaa päästä teekkarikulttuurin sydämeen vaikuttamaan siihen mitä teekkarius ja erityisesti prosessiteekkarius tuleville teekkarisukupolville tarkoittaa.
Jos kysymyksiä herää, niin multa voi vaalisivujen lisäksi kysellä niitä nimimerkiltä @nalluallu Telegramissa.
Iloisin terveisin,
Alisa Jämsä
Onko sinulla mielessäsi jokin tietty hoitotoimikunnan osa-alue, jota haluaisit kehittää? Miksi ja miten/miksi ei?
Hoitotoimikunnan sisällä on kuluneen kauden aikana tapahtunut merkittäviä askeleita parempaan suuntaan. Aikaan on saatu uusi yhdenvertaisuus ohjesääntö, sekä häirintäyhdyshenkilötoiminta on saamassa alkunsa. Yhdenvertaisuus onkin erittäin tärkeä teema, johon haluaisin pureutua tarkemmin, jos minut pestiin valittaisiin. Vaikka kehitysaskeleita on tehty paljon, ajattelen silti itse, että yhdenvertaisuudessa on aina parannettavaa. Koen, että hoitotoimikunta toimii pitkälle erittäin hyvin tällaisena kuin se on. Jos SUV:n tehtävät osuisi minun kohdalle, haluaisin hallituskauden alussa pohtia tätä hoitotoimikunnan alaisuudessa olevien toimihenkilöiden kanssa, ja yhdessä selvittää mihin suuntaan lähtisimme hoitotoimikuntaa viemään.
Sisarkiltasuhteiden hoitaminen on tärkeä osa sisä- ja ulkovastaavan tehtäviä. Mitä tavoitteita tai ideoita sinulla on sisarkiltasuhteiden vaalimiseen ensi vuodelle?
Sisarkiltasuhteiden kannalta on tärkeää, että toiminta on jäsenistölle näkyvää. Sisarkiltasuhteiden tulee mielestäni olla enemmän jäsenistöjen välisiä yhteyksiä, eikä niinkään hallinnollista. Vaalimista voi siis harjoittaa esimerkiksi erinäisten yhteisten tapahtumien kautta, ja leikkimielisten kilpailujen avulla. Esimerkiksi vaikka kiltojen välinen kuukauden mittainen lenkkikilpailu on hyvä esimerkki tavasta, jolla voi vaivattomasti vaalia sisarkiltasuhteita. Vanhojen kiltojen kanssa tapahtuva yhteistyö on merkityksellistä CHEM-in monimuotoisuudessa. SUV:na haluaisin lisätä yhteisiä tapahtumia taikka kilpailuja Prosessiteekkareiden ja vahojen kiltojen välille.
Hoitotoimikuntaan kuuluu monipuolisesti erilaisia toimihenkilövirkoja. Miten varmistaisit tiedonkulun ja aktiivisen toiminnan jokaisessa hoitotoimikunnan osassa koko vuoden ajan?
Toimiva tiedonkulku on perusta jokaiselle toimivalle toimikunnalle. Tiedonkulun varmistamisen vuoksi on erittäin tärkeää säännöllisesti kokoustaa eri hoitotoimikunnan osien kanssa. Telegram-ryhmissä viestiminen on myös merkittävää, ja pyrkisin käyttämään tätä tiedotuksen ja tiedonkulun pääkanavana kokousten lisäksi, mutta kuten jokainen tietää, toisinaan yksittäinen viesti voi hukkua muiden joukkoon, jonka takia on tärkeää, että suoria kohtaamisia saadaan hoitotoimikunnan sisällä. Uskon järjestelmällisyyteni auttavan tässä asiassa merkityksellisesti. Toisinaan erinäiset muistutusviestit ja asioiden kertaaminenkin voi olla paikallaan. Aktiivisuus hoitotoimikunnan osissa on hyvin tärkeää, ja toimareita voisikin aktivoida erinäisillä virkistyksillä. Aktiivisen toiminnan pohjana on aina hyvä ryhmähenki ja motivaatio. SUV:n tärkeimmäksi tehtäväksi koen toimihenkilövirkojen suhteen enneminkin tarvittaessa kaitsemisen ja yleisen toiminnan seuraamisen, mutta on tärkeää toimarivirkojen mielekkyyden kannalta, että tehtävät saavat olla myös toimareilla itsenäisiä, ilman suurta valvontaa.
Hei Alisa!
Mahtavaa kuulla, että lähet havittelemaan SUVin virkaa!
Yhdistyksemme on alkanut luomaan suhteita myös ulkomaille mm. NKK-tapahtuman kautta.
Miten saisit ensi vuonna jäsenistön aktivoitumaan lähtemään sankoin joukoin NKK-tapahtumaan?
Onko sinulla mielessä muita tapoja miten pitäisit yhteyttä ystäviimme ulkomailla?
Tsemppiä grilliin!
Hejsan NKK-fani!
Jäsenistön aktivoimista voisi auttaa esimerkiksi yhdessä tapahtuva matkaaminen tapahtumapaikalle ja pois. Kynnys matkalle lähtemiseen voi tuntua suurelta, varsinkin jos ei tunne ketään muuta ja matka tulisi taittaa yksin. Muuten vastatakseni kysymykseesi, niin esimerkiksi Otacruisen yhteyteen voisi maihin mennessä järjestää yhteistapaamisen/pienen tapahtuman paikallisten kemian tekniikan opiskelijoiden kanssa. Toisaalta vastaavaa voisi myös toteuttaa ulkomaisten ystävien tullessa Suomeen. Erinäisiä etäkilpailuja voisi myös järjestää.
Hei Alisa,
pHuone on käynyt erittäin pieneksi PT:n kokoiselle yhdistykselle. Olisiko mielestäsi hyvä idea kartoittaa uutta/korvaavaa tilaa pHuoneeksi ja miten lähtisit tätä projektia hoitamaan?
Hei ilmarifani112!
Kiitos kysymyksestäsi. pHuoneen sopivuus yhdistyksemme kasvavalle koolle herättää keskustelua. Olen samaa mieltä kanssasi, että yhdistyksemme kokoon verrattuna on tila suhteellisen pieni. Mielestäni olisikin hyvä kartoittaa tilannetta pHuoneen mahdolliselle korvaavalle tilalle. Käsitykseni mukaan tätä rajoittaa pitkälti se, ettei sopivaa tilaa ole toistaiseksi löytynyt. Tätä voisi lähteä ratkaisemaan esimerkiksi korkeakoulun tiloista vastaavan kanssa.
Kuvitellaan seuraavanlainen tilanne: eräs sisarkiltamme haluaisi saapua Otaniemeen excumatkalla vierailulle, mutta Otaniemen tuntien täällä ei ole mahdollisia majoituspaikkoja näille vieraille. Miten toimit tässä tilanteessa?
Bonuskysymys: mikä on suosikkisi ruotsalaisista likööreistä ja miksi juuri sen on Bäska Droppar?
Heippa SUV-ucco!
Kiitos kysymyksestäsi 😀 Tilanne, jossa sisarkilta tulisi pystyä majoittamaan Otaniemeen on haastava ainakin ilman kahisevan liikkumista omistajalta toiselle. Helpoin vaihtoehto olisi joko siirtää vierailua silleen, että vierailijat pääsisivät kotimatkalle samana päivänä taikka suoraan yhteisestä illanvietosta. Toinen vaihtoehto olisi selvitellä lähialueen halpoja majoituspaikkoja taikka lattiapaikkoja Otaniemessä. Kolmas vaihtoehto saattaa osalta vaatia hieman kestävyyttä, mutta voisi myös olla mahdollinen, eli illanvietto voi jatkua aamuun asti, ja aamulla voimme saattaa väsyneet juhlijat bussilleen.
Bonuskysymykseesi vastatakseni: Tässähän on mahtava ratkaisu Otacruisen puolivälissä helposti iskevään Gambinaikävään. Naapurimaamme puutos ei välttämättä ole siis negatiivinen asia, vaan mahdollisuus uuden kokemiseen, onhan Bäska Droppar R
uotsin gambina, eli pahimman makuisin likööri.
Moikka! Yhdistyksen lajikokeilut ja muut liikuntatapahtumat viikottaisia liikuntavuoroja ja tenttiviikon sulkapalloja lukuunottamatta ovat olleet aika lailla jäissä viimeiset pari vuotta. Miten aktivoisit yhdistyksen liikuntatoimintaa ja varmistaisit, että liikuntavastaavilta löytyy riittävät eväät tapahtumien järjestämiseen myös itsenäisesti?
Moikka Lajikokeiluja ikävöivä!
Itse unelmoin, että vielä joku päivä pääsisin testaamaan ilmajoogaa ja parantamaan tanssimoovejani. Lajikokeilut olisi siis toisinsanoen mahtavaa tuoda takaisin. Vastaavanlaista toimintaa järjestetään useissa muissa Otaniemen killoissa, joten uskon, että tämän järjestäminen ei olisi huoli. Tärkeää olisi heti alkuvuodesta liikuntavastaavien kanssa pohtia suunnitelmaa pidemmälle aikavälille. Usein lajikokeilut maksavat muutamia euroja, mutta eräs vaihtoehto voisi myös olla lajikokeilujen järjestäminen yhteistyössä Otaniemen eri kerhojen kanssa. Uskon, että lajikokeilut olisivat myös useiden muiden mieleen, jonka vuoksi se jo itsessään aktivoisi liikuntatoimintaa. Toisaalta erinäisten PT mestaruuskilpailuiden järjestäminen voisi olla eräs keino liikuntatoiminnan aktivoimiselle. Tärkeintä liikuntavastaavien eväiden varmistamikseksi on alkuvuodesta kartoittaa yhteiset tavoitteet, ja tavat jolla ne voi saavuttaa. Toisaalta myös ympärivuotinen aktivointi on paikallaan, jotta kiinnostus hommaan pysyy yllä.