Aino Honka

Heipsan!

Olen Aino Honka, kolmannen vuoden opiskelija, joka pääaineenaan opiskelee kemiaa ja materiaalitieteitä. Lisäksi suoritan joustavan opinto-oikeuden puitteissa farmasian kursseja Helsingin Yliopistolla. Tänä vuonna haen Prosessiteekkarit ry:n Kv- ja maisterivastaavaksi. Aikaisempaa kokemusta hallitustoiminnasta minulla on lukioajoilta, jolloin toimin opiskelijakunnan hallituksen puheenjohtajistossa. Opiskelijaelämään saapuessani yhdistystoiminta ja vaikuttaminen jäi vähemmälle, mutta nyt kolmantena vuotena minulla on vahva halu palata taas takaisin. Koen, että yhdistystoiminta on tärkeä osa teekkarikulttuuria, ja olisin ylpeä voidessani ottaa osaa siihen.

Seuraan yhdistystoimintaa sivusta ystävieni kautta, ja he ovat inspiroineet minua osallistumaan ja ottamaan osaa erilaisiin tapahtumiin. Heidän kauttaan olen päässyt myös tutustumaan uusiin ihaniin ihmisiin ja ihaillut heidän toimintansa tuomia mahdollisuuksia.

Olen käynyt kaksikielisen yläasteen, mikä on antanut minulle mahdollisuuden oppia ja tulla sujuvaksi kahdella eri kielellä. Tämä on avannut ovia kansainväliseen viestintään ja ymmärrykseen, jonka ansiosta minulla on ystäviä ympäri maailmaa. Tämä on laajentanut näkökulmiani ja antanut minulle mahdollisuuden oppia eri kulttuureista. Nämä kokemukset ovat opettaneet minulle monipuolisuutta ja kunnioitusta eri kulttuureita kohtaan, ja olen innokas jakamaan tätä näkökulmaa ja oppimistani myös muiden kanssa. Fuksit ja vaihto-opiskelijat ovat keskeisessä roolissa oppimassa suomalaisesta opiskelijakulttuurista. Heidän kokemuksensa vaikuttavat merkittävästi siihen, millainen kuva meidän yhteisöstämme heille muodostuu. Haluaisin olla mukana vaikuttamassa tähän kuvaan, ja samalla luoda uusia tuttavuuksia sekä laajentaa omaa maailmankuvaani entisestään.

Persoonaltani olen erittäin ulospäinsuuntautunut, ja monien mielestä myös helposti lähestyttävä. Kohtaan ihmisiä mielelläni ja saan energiaa kohtaamisista niin uusien tuttavuuksien kuin vanhojenkin ystävien kanssa. Uudet kohtaamiset ihmisten kanssa ovat kuin pieniä seikkailuja, jotka laajentavat omaa maailmaani. Koen olevani valmis taas uusiin haasteisiin, uusiin seikkailuihin ja uusiin maailmoihin!

Halein ja terkuin,
Aino Honka

Kuinka huolehtisit suomen- ja englanninkielisten opiskelijoiden tasavertaisuudesta yhdistyksen toiminnassa?

Koen, että yksi tärkeimmistä on ehdottomasti tiedonkulku. Yhdistysten jäsenten tulee olla tasavertaisesti perillä ajankohtaisista asioista, sekä siitä kuinka osallistua yhdistyksen toimintaan. Jotta informaatio kulkee ilman kielimuuria, tämän tulee olla sisäistetty automaatio tapahtumia järjestettäessä sekä niistä viestittäessä.

Myös yhdistyksen toimihenkilöihin on hyvä sisällyttää sellaisia henkilöitä, joilla on ensikäden kokemusta ja pystyy näkemään kehitystarpeet selkeämmin. Tällöin voimme saada myös kokemuksen pohjalta enemmän ideoita siitä, kuinka luoda enemmän matalan kynnyksen tapahtumia kansainvälisille opiskelijoille.

Tasavertaisuuden on oltava vahva arvo, jonka pohjalta yhdistystoimintaa kehitetään. Tämä mahdollistaa matalamman kynnyksen antaa palautetta ja tuoda esiin kehitysideoita yhdistyksen tasavertaisuuden parantamiseksi.

Miten kansainvälisiä opiskelijoita ja englanninkielisen kandilinjan opiskelijoita voitaisiin kannustaa osallistumaan yhdistyksen toimintaan? Miten kannustaisit yleisesti jäsenistöä osallistumaan kansainväliseen toimintaan?

Tätä hieman sivusinkin edellisessä. Matalan kynnyksen tapahtumat vähentävät mahdollista painetta osallistua ja tutustua uusiin ihmisiin. Näitä tulisi kehittää entisestään ja pitää niitä englanniksi. Konkreettisia esimerkkejä on esimerkiksi erilaiset ”hangouts”, jossa voidaan porukalla syödä, ommella haalarimerkkejä ja nauttia illasta. Tällaiset olisivat ilman pääsymaksua ja pääkielenä englanti, jolloin paikalle voi osallistua terävöittämään omaa kielitaitoaan ja tutustumaan uusiin ihmisiin!

Yleisesti tapahtumia voi järjestää enemmän englanniksi. Vinkkiä ja fiilistä voidaan hakea myös toisilta yhdistyksiltä. Tiivis yhteistyö muiden yhdistysten kanssa laajentaa näkökulmaa ja voi luoda myös entistä syvempää yhteisöllisyyden tunnetta koko Aalto-yhteisöön. Erityisesti vaihto-opiskelijoille on tärkeää teekkarikulttuurin lisäksi selittää suomalaista kulttuuria ylipäätänsä, ja siinä olemme vahvimmillaan yhdessä.

Hyvä ja avoin fiilis koko kansainvälisyystoimikunnassa on ensiarvoisen tärkeää, jotta voidaan luoda helposti lähestyttäviä, hyvän ilmapiirin tapahtumia ja sitä kautta myös herättää kiinnostusta yhdistyksen kansainväliseen toimintaan. Mikään muu ei herätä mielenkiintoa enemmän kuin ”Hyvä pössis!”.

Viimeisen vuoden Chem Eng Officer -toimihenkilö on toiminut sekä PT:n oman kansainvälisyystoimikunnan vastuutoimarina että jäsenenä uudessa kokoavassa English Bachelor’s Technology Committee (ETCo) toimikunnassa, joka järjestää vuoden mittaan toimintaa englanninkielisille tekniikan kandiopiskelijoille. Minkälaisia vahvuuksia ja haasteita näet CEO-virassa?

Vahvuutena on varmasti se, että luodaan yhteisöllisyyttä kansainvälisten opiskelijoiden kesken. Täältä saadaan myös varmasti kehitysideoita ja palautetta eri toimintamallien toimivuudesta ja päästään kehittämään koko yhdistystä tässä mielessä.

Pesti on kuitenkin suhteellisen suuri yhdelle ihmiselle, jolloin tulee seurata, ettei työmäärä ole liikaa. Haasteena ja/tai vahvuutena on myös se, että ETCo:n kautta sekoittuu yhdistysten tapa hoitaa asioita. Tämä voi tuoda hyviä uusia toimintamalleja meidän yhdistyksellemme, mutta saattaa myös sekoittaa pakkaa. On siis oltava tarkkana ja tukea CEO-virassa toimivaa toimihenkilöä tehtävässään.

2 Kommentit

  1. Täti-ihminen

    Moi Aino! Kiva, että olet kiinnostunut kv- ja maisterivastaavan pestistä. CHEMillä kaikki neljä kansainvälisyysvastaavaa tekevät tiivistä yhteistyötä vaihtareiden ja maisterifuksien fuksikasvatuksen eteen. Miten omalla toiminnallasi edistäisit hyvää ryhmädynamiikkaa ja tehokasta työnjakoa kv-vastaavien kesken? 🙂

    Vastaa
    • Aino Honka

      Moikka Täti-ihminen!
      Laajassa toiminnassa on ihan huippua, että on isompi porukka palastelemassa isoja hommia pieniksi että homma rullailee sujuvasti. Omalla toiminnallani aijon ehdottomasti suhtautua ryhmässä toimimiseen positiivisella ja kannustavalla asenteella. Säännölliset tapaamiset (sekä niihin osallistuminen) ovat tärkeitä, jotta pysytään kartalla sen hetkisestä tilanteesta, työnjaosta ja osataan auttaa kaveria mahdollisissa ongelmatilanteissa. Avoin keskusteluympäristö kansainvälisyysvastaavien kesken edistää myös hyvää ryhmädynamiikkaa. Koen erityisen tärkeänä hyvän ryhmähengen, sillä se on avain muuhunkin onnistumiseen yhdessä <3

      Vastaa

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *