Prosessiteekkarit tiedottaa - viikko 51

  • 2018-12-17 00:00:00

Vuoden viimeistä viikkotiedotetta viedään! Lyhyehkön jäähyväistekstini voi lukea sähköpostin pohjalta.

I       PROSESSITEEKKARIT

1.    Vastaa tapahtumakyselyyn, voita ilmaiset sitsit!

II     CHEM

2.    Kemiat Kohtaa tulee taas – tule sinäkin!

III    MUUT

3.    Opiskelija, koetko yksinäisyyttä? Osallistu kyselyyn ja vaikuta – voit voittaa lahjakortin!
4.    Etsitään koehenkilöitä aivotutkimukseen
5.    Polyteknikkojen Kuoron joulukonsertit
6.    AYY Mosaic presents: Christmas together!
7.    Athene20: Uudenvuodenbileet 31.12.
8.    Talvipäivä 2019
9.    Vuorimiesyhdistyksen Nuoren jäsenen stipendit 2019
10.  Hae nyt mukaan Aalto-Helsinki iGEM 2019 -joukkueeseen!
11.  Opiskelijaexcursio Pöyrylle 24.1.
12.  FBI-päivä 29.1.2019 Tampereella!

?. Tiedottaja-sihteerin terveiset

TULEVIA TAPAHTUMIA

8.1. Kaudenavajaissuunnistus @Otaniemi - lisätietoja tulee ensi vuoden puolella
15.1. Talvipäivä @Otaniemi


I          PROSESSITEEKKARIT

1.       Vastaa tapahtumakyselyyn, voita ilmaiset sitsit!

Vuosi alkaa uhkaavasti lähestyä loppuaan ja ansaittu joululoma odottaa. Vuoteen on mahtunut kaikenlaista häppeninkiä sitseistä leffailtoihin ja sulkapalloon. Joten nyt onkin aika kerätä teidän mielipiteenne ja palautteenne vuoden aikana järjestetyistä tapahtumista, jotta voimme kehittää toimintaamme yhä enemmän jäsenistömme näköiseksi!

 

Vastatkaa siis tapahtumakyselyyn linkistä:

https://goo.gl/forms/MtxiaZcHzBeWrueD2

Voit vastattuasi osallistua ilmaisten sitsien arvontaan!

 


II        CHEM

2.       Kemiat Kohtaa tulee taas – tule sinäkin!

Kemiat kohtaa täyttää ensi keväänä 10 vuotta! Tämän kunniaksi tapahtuma järjestetään jälleen Otaniemessä 14.2.-16.2.2019. Save the date! Lisätietoa tapahtumasta ja ilmoittautumisesta tulossa piakkoin. Jotta pysyt tapahtumasta ajan hermolla, lisää itsesi facebook-eventtiin osoitteessa: https://www.facebook.com/events/351651845591864/

 

Keväällä kohdataan Otaniemessä!

 

Kemiallisin terveisin,

Kemistikilta ry 

 


III      MUUT

3.       Opiskelija, koetko yksinäisyyttä? Osallistu kyselyyn ja vaikuta – voit voittaa lahjakortin!

Koetko yksinäisyyttä kampuksella, jossa muut näyttävät jo löytäneen porukkansa? Tunnetko, että sinua ei hyväksytä tai arvosteta omana itsenäsi opiskelupaikassasi? Kaipaamme ideoita yhteisöllisyyden edistämiseen juuri Sinulta.


Mikä auttaisi sinua tutustumaan muihin opiskelijoihin? Tai pikemminkin, mikä auttaisi muita opiskelijoita tutustumaan sinuun ja ymmärtämään miten arvokas ja tärkeä oletkaan? Mitä pitäisi tapahtua ja kenen toimesta?

Jaa ideasi 17.12. mennessä ja vaikuta - osaa ideoista lähdetään konkreettisesti testaamaan ensi vuoden aikana ja levittämään korkeakouluihin ympäri maata. Jakamalla ideasi olet samalla mukana myös kahden 30€ arvoisen S-ketjun lahjakortin arvonnassa. Käy jakamassa ideasi täällä: https://www.nyyti.fi/uutinen/koetko-jaaneesi-opiskeluporukoiden-ulkopuolelle-jaa-oma-ideasi-yhteisollisyydesta-ja-voita-lahjakortti/ tai https://bit.ly/2zmRALv


Kysely on osa Nyyti ry:n Yhdessä yhteisöksi -hanketta (2018-2020). Lisätietoa: www.yhdessayhteisoksi.fi tai Instagramista: @yhdessayhteisoksi #yhdessäyhteisöksi #mukaanporukoihin #eijätetäketäänyksin #yhteisöllisyydestähyvinvointia

 


4.       Etsitään koehenkilöitä aivotutkimukseen

Hei!

 

Etsimme koehenkilöitä aivotutkimukseen. Tutkimus sisältää kolme mittauskertaa: ensimmäisenä lyhyt magneettikuvaus (MRI) Aalto yliopiston AMI-keskuksessa Otanimessä ja myöhemmin kaksi pidempää magnetoenkefalografia (MEG) mittausta Helsingin yliopiston BioMag-laboratoriossa Meilahdessa. MRI ja MEG ovat laajalti käytettyjä ja täysin turvallisia tutkimusmenetelmiä.

 

Magneettikuvaus suoritetaan 17.12. - 20.12. Mittauksen aikana maataan liikkumatta selällään noin 8min mittalaitteessa. Käynti AMI-keskuksessa kestää valmisteluineen noin 30min.

 

MEG-mittaukset suoritetaan tammi-maaliskuun aikana. Kokeet kestävät valmisteluineen noin 2t ja 1t 30min. Kokeet voidaan myös yhdistää. Kokeen aikana osallistujan tehtävänä on lukea näytöltä vapaaseen tahtiin otteita suomalaisesta kauno- ja tietokirjallisuudesta (1. mittaus) ja seurata näytöltä äänetöntä elokuvaa (2. mittaus).

 

Tutkimukseen osallistumisesta saa palkkiona 10€ arvosta Smartum kulttuuriseteleitä per osallistumiseen käytetty tunti, eli koko tutkimuksesta arviolta 50€ edestä. Halutessaan on myös mahdollista saada 3D-malli omista aivoista.

Voit osallistua kokeeseen, mikäli täytät seuraavat ehdot:
- äidinkieli suomi
- ei kielellisiä häiriöitä
- normaali näkö (valitettavasti silmälasit tai piilolinssit eivät toimi yhteen mittalaitteiden kanssa)
- ei todettuja neurologisia tai psykiatrisia häiriöitä
- ei kehon sisäistä metallia (esim. metallisia implantteja)
- ei lävistyksiä joita et voi ottaa pois kokeen ajaksi
- ei tatuointeja

 

Vapaana olevia MRI-mittausaikoja:
Ma 17.12.
15.00 – 17.00

Ti 18.12.
11.00 – 12.00

Ke 19.12.
12.00 – 14.00
16.00 – 17.00

 

Jos olet kiinnostunut osallistumaan tai sinulla on kysyttävää tutkimuksesta, laita mailia tatu.huovilainen@helsinki.fi osoitteeseen niin katsotaan tarkemmin sopivia aikoja.

 

Terveisin,
Tatu Huovilainen
Tohtorikoulutettava
Cognitive Brain Research Unit
tatu.huovilainen@helsinki.fi

 


5.       Polyteknikkojen Kuoron joulukonsertit

Tervetuloa Polyteknikkojen Kuoron joulukonserttiin, joita on tänä vuonna kolme:

  *   Lauttasaaren kirkossa 15.12. klo 19

  *   Johanneksenkirkossa 20.12. klo 18 sekä klo 20

 

Polyteknikkojen Kuoron joulukonsertissa uusi ja vanha mieskuoromusiikki kohtaavat jälleen hartaassa kokonaisuudessa. Tunne tutun lämmön läikähdys ja joulumieli – ja tule herätellyksi uusiin jouluisiin musiikkikokemuksiin. Tuo itsesi ja läheisesi kuulemaan perinteinen PK:n joulu.

 

Normaalihintainen lippu 20 €, Alennuslippu 10 € (opiskelijat, työttömät, varusmiehet, lapset alle 16 v.), 0–6-vuotiaat ilmaiseksi huoltajan seurassa. Kannatuslippu 40€.

Lipuista saa 10% alennusta alekoodilla "visamikkola" osoitteesta http://www.polyteknikkojenkuoro.fi/konsertit/

 

Tervetuloa!

 


6.       AYY Mosaic presents: Christmas together!

Staying in Otaniemi for Christmas? Join us in Rantasauna to celebrate Christmas together! Rantsu is filled with magic and anticipation on 24th-25th night, so come wait for Santa in sauna or in hot tub. Come early if you want to help decorate the tree. To participate in secret santa gift exchange bring a little present (5€) wrapped for more surprise!

 

secret santa!

glögi & festive food

fun and games

play cards - win prizes

 

What: Christmas together!

Where: Rantasauna, Otaniemi

How much: FREE, secret santa gifts optional

When: starting on Chistmas Eve (24.12) at 16:00 to Chrismas morning

Why: Christmas is better together!

Dresscode: ugly sweaters

 

FB: https://www.facebook.com/events/378357739374867/

 


7.       Athene20: Uudenvuodenbileet 31.12.

Saavu ystäviesi kera Smökkiin 31.12. aloittamaan vuosi 2019 ihanassa seurassa! Aihetta juhlaan on, sillä vuoden vaihtuessa polkaistaan käyntiin myös Athene20-juhlavuosi.

 

Säkenöivät uudenvuodenbileet ovat täynnä hauskaa ohjelmaa ja illan mittaan on luvassa niin mahtavia esiintyjiä, beerpongia, karaokea kuin herkullisia tarjoiluitakin. 

 

Juhlijoita viihdyttää esimerkiksi Otaniemen huikasevin bilebändi Pöhinä sekä muita esiintyjiä, jotka julkaistaan myöhemmin.

 

Liput maksavat viisi euroa ja ne on mahdollista ostaa MobilePayllä. Lipun voi ostaa lähettämällä 5€ numeroon 59119 viestillä ”Uudenvuodenbileet” tai vaihtoehtoisesti skannaamalla Facebook-eventistä löytyvän QR-koodin. Kun saavut bileisiin, saat pääsylipun ovelta MobilePay-kuitilla.

 

Tapahtuma on avoin kaikille täysi-ikäisille. Henkilöllisyystodistukset tarkastetaan ovella.

 

Lisätietoja Facebook-eventistä: https://www.facebook.com/events/1229060167251772/ 

 

Lyhyesti: 

MITÄ: Athene20: Uudenvuodenbileet

MISSÄ: Smökki, Jämeräntaival 4

MILLOIN: 31.12. klo 18:00-02:00 

HINTA: 5 € 

 


8.       Talvipäivä 2019

Talvipäivä on täällä!

Uuden vuoden avaa mitä parhaimmin talvinen rastikiertely Otaniemen sydämessä, joten tervetuloa mukaan temmeltämään!

Lumisen rastikiertelyn alkupamaus kajahtaa Otakaari 1:n Amfilla klo 14:30, ja yhdistysten, kiltojen ja ISOhenkilöiden pitämiä rasteja voi kierrellä klo 17:30 asti.

Alkupamauksesta ja suunnistuksen aikana on mahdollista ostaa FTMK:n tuottama suunnistusten haalarimerkkien viimeinen osa (2€ ), joka toimii myös jatkojen pääsylippuna.

Klo 17:00 aukeavat Otaniemen kaikkien saunojen ovet! Oletko koskaan aikaisemmin saunonut saman päivän aikana kaikissa Teekkarikylän saunoissa? Haaste on heitetty.

Talvipäivän jatkojuhlat alkavat Servin Mökissä klo 20:30. Merkkejä myydään myös jatkojen ovella, jos niitä on vielä jäljellä. Jatkoilla palkitaan myös rastikiertelyn voittaja!

Jatkojen esiintyjät julkaistaan tapahtumassa myöhemmin!

Yhdistykset ja ISOt voivat ilmoittautua mukaan rastinpitäjiksi perjantaihin 11.1. saakka: 
https://lomake.ayy.fi/teekkarijaosto/talvipaivan-rastit-checkpoints-for-talvipaiva-2019/ 

 

FB: https://www.facebook.com/events/644454332623787/

 


9.       Vuorimiesyhdistyksen Nuoren jäsenen stipendit 2019

Vuorimiesyhdistyksen hallitus myöntää vuosittain yhdistyksen nuorille jäsenille stipendejä. Stipendi voidaan myöntää opinnoissaan menestyneelle ja aitoa vuorimieshenkeä osoittaneelle yhdistyksen nuorelle jäsenelle. Stipendin suuruus on 1500 €. Nuoren jäsenen stipendit jaetaan yhdistyksen vuosikokouksessa 29.3.2019 Helsingissä.

 

Stipendiä haetaan vapaamuotoisella, hakijan etevyyttä kuvaavalla hakemuksella. Hakijan on oltava Vuorimiesyhdistyksen nuori jäsen tai jättänyt jäsenhakemuksensa. Hakijan kannattaa korostaa sekä opintomenestystään että osallistumistaan teekkarihenkiseen toimintaan killoissa ja kerhoissa. Näillä kummallakin on hakijan etevyyttä arvioitaessa iso painoarvo.

 

Yhdistyksen hallitukselle osoitettujen vuoden 2019 stipendihakemusten on oltava perillä yhdistyksen pääsihteerillä viimeistään 15.1.2019. Hakemus tulee toimittaa sähköpostitse

ari.juva@vuorimiesyhdistys.fi

 

Nyt kannattaa liittyä nuoreksi jäseneksi!

 

Stipendejä myönnetään vain yhdistyksemme nuorille jäsenille. Nuoreksi jäseneksi voidaan valita geologian, kaivos- tai rikastustekniikan, kalliorakentamisen, metallurgian tai materiaalitekniikan aloihin liittyvää ylempää korkeakoulututkintoa suomalaisessa yliopistossa opiskeleva, joka on joko suorittanut alemman korkeakoulututkinnon tai  on opinnoissaan suorittanut vähintään alempaan korkeakoulututkintoon vaadittavat opinnot.

 

Jäsenhakemuksen voi tehdä kotisivuillamme osoitteessa http://www.vuorimiesyhdistys.fi

sivulta "jäseneksi". Stipendiä haettaessa jäsenhakemus tulee olla kirjattuna järjestelmässä. Jäsenhakemus edellyttää selvityksen suoritetuista opinnoista, mutta suosittelijoita ei tarvita.

 

Nuori jäsen on vapaa jäsenmaksusta ja valmistuttuaan muuttuu varsinaiseksi jäseneksi, jolloin hän ryhtyy myös jäsenmaksun maksajaksi.

 

Vuorimiesterveisin                                                                                                          

                                                         

Ari Juva

Pääsihteeri

0400 457907

 


10.   Hae nyt mukaan Aalto-Helsinki iGEM 2019 -joukkueeseen!

Etsitkö vielä kiinnostavaa ja merkityksellistä työtä ensi kesäksi? Siinä tapauksessa etsimäsi paikka voi olla Aalto-Helsinki 2019 -joukkueessa, joka osallistuu vuosittain kansainväliseen synteettisen biologian kilpailuun iGEM (international Genetically Engineered Machine). Vuoden aikana pääset yhdessä poikkitieteellisen ryhmän kanssa ideoimaan, suunnittelemaan ja toteuttamaan alusta loppuun synteettisen biologian projektin, levittämään tietoisuutta synteettisen biologian mahdollisuuksista sekä matkustamaan eri maissa huipentuen syksyllä iGEM Giant Jamboree -loppukilpailuun Bostonissa.

 

Joukkueeseen voi hakea mistä tahansa Aalto-yliopiston tai Helsingin yliopiston opinto-ohjelmasta. Lisää tietoa ja hakulomake: http://www.aaltohelsinki.com/2018/indexrekry.html

 


11.   Opiskelijaexcursio Pöyrylle 24.1.

Tervetuloa vierailemaan Pöyry-talolle, Vantaalle torstaina 24.1.2019 klo 16-20.

Voisitteko ystävällisesti jakaa tietoa tapahtumasta ainejärjestönne ja kiltojenne kautta kohderyhmään kuuluville.

 

Toimittehan ripeästi, paikkoja on rajallisesti ja ilmoittautumista toivotaan 15.1.2019 mennessä.

 

Tapahtuman Facebook-event löytyy täältä: https://www.facebook.com/events/184309399186310/

Ilmoittautumiset tapahtumaan täältä: http://bit.ly/2AeDDiG

 


12.   FBI-päivä 29.1.2019 Tampereella!

Legendaarinen FBI-päivä (Forest Based Industries) on täällä taas! Reilusti yli pari sataa biometsäteollisuuden opiskelijaa ja yritysedustajaa kokoontuu jo 20. kerran yhteen, ja tällä kertaa isäntäkaupunkina toimii Tampere!

Päivä alkaa Tampere-talolla seminaarilla "Legal Aliens - Working in a foreign culture". Tämän vuoden seminaari tulee olemaan englannin kielellä. Iltapäivällä pääset nauttimaan kattavasta yritysnäyttelystä ja keskustelemaan yritysedistajien kanssa, jonka jälkeen on aika suunnata illanvieton pariin. Käytännön järjestelyistä vastaavat TAMK:n Paperikerho ry. 

Tule tapaamaan opiskelijoita ympäri Suomen, kuuntelemaan ja keskustelemaan työskentelystä vieraassa kulttuurissa ja tutustumaan biometsäteollisuuden yrityksiin!

Löydät ilmoittautumisen sekä päivän ohjelman Puunjalostusinsinöörit ry:n nettisivuilta. Ilmoittautuminen aukeaa viikolla 50 ja tarkemmat ohjeet tulevat näkyviin nettisivuille. Pysy mukana tiedotuksessa ja seuraa tapahtumaa myös Facebookissa! Jos herää kysymyksiä, niin ole yhteydessä minna.ukkonen@puunjalostusinsinoorit.fi


?. Tiedottaja-sihteerin terveiset

Hei!

Pitkä aikakausi on päättymässä, sillä tämä on viimeinen viikkotiedotteeni tiedottaja-sihteerini uralla. Kiitokset kaikille, jotka olette jaksaneet lukea näitä koottuja kommelluksiani vuosien varrella. Ensi vuonna hommat jatkuvatkin hieman eri tehtävissä ja tulen todennäköisesti vielä vähän väliä lähettelemään sähköpostia teille eri asioiden tiimoilta. Vuodenvaihteessa Milja ottaa kopin viikkotiedotteista ja toivotankin hänelle onnea ja menestystä tähän tehtävään.

Muutama nippelitieto viikkotiedotteista:

  • Vuosien 2017-2018 aikana lähetettiin yhteensä 77 viikkotiedotetta, joista yksi ei ollut minun tekemä (vko 49/2018, Milja hoiti homman) ja yksi lähetettiin vahingossa kahdesti (vko 14/2017)
  • Tiedottaja-sihteerin terveisten pituus näissä viikkotiedotteissa on yhteensä noin 15,5 sivua ja 4707 sanaa (4666 sanaa jos ei lasketa vko 49/2018)
  • Tämä sanamäärä on suurempi kuin kandidaatintyöni kannesta kanteen (28 sivua, 4440 sanaa)
  • Tein myös viikkotiedotteen vko 49/2016 ja terveiseni siinä oli ”Ebin spörölöö oispa corgi oon risteilyllä ja koulutuksessa.” 
  • Jokaisessa viikkotiedotteessa, lukuun ottamatta vko 49/2018 ja vko 49/2016, on ollut jonkinlainen kulttuuriteko (Lisäksi päiväkirjateksteissäni on ollut muutama kulttuuriteko näiden lisäksi).

Kulttuuriteoista puheenollen, tämän viikon kulttuuritekona on kootut soittolistat jokaisesta kulttuuriteosta mitä olen Spotifyn ja Youtuben välityksellä lähettänyt viimeisen kahden vuoden aikana.

Näihin kuviin ja tunnelmiin

Vielä kerran kiitos ja anteeksi,

Jani Anttila
Tiedottaja-sihteeri 2018 | Prosessiteekkarit ry
+358504346141 | tiedottajasihteeri@prosessiteekkarit.fi
Kemian tekniikan korkeakoulu | Aalto-yliopisto

Prosessiteekkarit sosiaalisessa mediassa:
Facebook | Instagram | LinkedIn | Flickr

Ilmot

Avoimet ilmot

Tulevat ilmot

  • Ei tulevia ilmoja
Yhteystiedot

Kemistintie 1 D 2
FIN-02151 Espoo
Finland
Y-tunnus: 2647395-7

Sivu kehitysvaiheessa, ota yhteyttä:
tiedottajasihteeri(at)prosessiteekkarit.fi

Sisältö © 2012-2019 Prosessiteekkarit
Ulkoasu © 2012-2019 Markus Sintonen

Prosessiteekkareita tukemassa