Prosessiteekkarit tiedottaa - viikko 16

  • 2018-04-16 00:00:00

I PROSESSITEEKKARIT

1.      Wanhojen Wappusitsit

2.      Sivuainekysely avoinna – Tule vastaamaan!

II CHEM

3.      KK:n KotiKeittoKisa + preWappubileet

4.      KK:n Muuten vaan -sillis

5.      VK:n kaljaviesti 2018

6.      Wapun waahtokylpy

7.      PJK:n Stadin lyhyt

8.      CHEM:n Wappulautta Mantan lakitukseen

III MUUT

9.      Radiodiodi on täällä!

10.    Romupyöräkeräys

11.    Kiva kämppisteko -kilpailu

12.    Aalto Open Air 2018

13.    Hae AYY:n stipendejä!

14.    Jäynäfinaali perjantaina 20.4. klo 16.00 @ U2-salissa

15.    Julkun Juhlallinen Julkaisu!

16.    Sitsikilpailut 2018

17.    Wappuvaihto 2018

18.    Taikausko

19.    Wappuriehan julistus

20.    Dipolin Wappu 2018

21.    VTT-Wappulautta 2018

22.    Kylän talkoot

23.    Kukanpäivä

24.    Master’s thesis position in modelling polysaccharide interactions toward understanding cellulose fiber regeneration

25.    AYY:n 8. vuosijuhla 19.5.2018

26.    Ensi syksynä vaihtoon Aasiaan? Vielä ehdit hakea!

?. Tiedottaja-sihteerin terveiset

TULEVIA TAPAHTUMIA

18.4. Helsinginkadun appro @Itäinen satamakaupunki
18.4. Aalto Open Air 2018 @Alvarinaukio

19.4. Wanhojen wappusitsit ft. IK @Smökki
20.4. Jäynäfinaali @U2-Sali

20.4. Julkun Juhlallinen Julkaisu @A-Sali
21.4. Sitsikilpailut @Alvarinaukio
22.4. Wappuvaihto @Hervanta
25.4. KK:n KotiKeittoKisa + preWappubileet @OK20
26.4. Metsä Groupin yritysvierailu
28.4. KK:n Muuten vaan -sillis
30.4. Aivan helkkaristi kaikkea, lisätietoja alempana
1.5. WAPPU!


I PROSESSITEEKKARIT

1.       Wanhojen Wappusitsit

Perinteikkäät Wanhojen Wappusitsit ovat täällä taas!

Wappu on julistettu ja on aika päästää Wappufiilis valloilleen wanhojen ystävien (2. vuosikurssista lähtien) kanssa. Sitsit ovat tarkoitettu kaikille IKn ja PTn wanhuksille, joten kaikki wappumieliset saapukoot Smökkiin torstaina 19.4. kera haalareiden, wappuhärpäkkeiden sekä lauluäänen juhlistamaan teekkarivuoden parasta aikaa. 

Paikat täyttyvät ilmoittautumisjärjestyksessä ja paikkoja on 180:lle nopeimmalle. 
Ilmo aukeaa 10.4. klo 12 ja sulkeutuu 17.4. klo 23.59. Ilmoittautuminen on sitova sulkeuduttuaan. Ilmoittautuminen osoitteessa: https://www.prosessiteekkarit.fi/sivut/ilmot?id=Wanhojen_Wappusitsit2018&lang=fi.

Varaudu jatkoille saunakamppeilla halutessasi!

MITÄ: Wanhojen Wappusitsit
MISSÄ: Smökki + jatkot Rantsu
MILLOIN: 19.4. kokkarit 18:30, kongi 19:00
MAKSAA: 12€, holiton 10€ 
DC: Haalarit, Wappuriipus
MIKSI: Wabu ei lobu...


2.       Sivuainekysely avoinna – Tule vastaamaan!

Tule mukaan Prosessiteekkareiden nettisivujen kehittämiseen ja vastaa sivuainekyselyymme! Kysely on tarkoitettu lähinnä henkilöille, jotka ovat suorittaneet jo jonkin kandivaiheen sivuaineen kokonaan tai pääosittain. Kyselyssä on myös erikseen osio maisterisivuaineisiin liittyen, johon toivotaan myös vastaajia. Kyselyn tarkoituksena on kerätä opiskelijoiden mietteitä heidän omista sivuaineistaan, ja koota niistä oma osio Prosessiteekkareiden nettisivuille "Opinnot" valikon alle auttamaan muita CHEMin opiskelijoita heidän sivuainevalinnoissaan.

 

Huom! Jos olet vastannut jo viime vuonna pidettyyn sivuainekyselyyn, ei sinun tarvitse vastata uudelleen (ellet tietenkin halua), sillä vanhat vastaukset ovat tallessa.

 

Kysely on alustavasti avoinna 10.6.2018 asti, tai kunnes vastauksia on saatu tarpeeksi. Tämän jälkeen kysely siirtyy avoimeksi ja sen linkki tulee löytymään PT:n nettisivuilta. Kaikkien 30.4. mennessä vastanneiden kesken arvotaan yllätyspalkinto Prosessiteekkareiden Wappupiknikillä Ullanlinnanmäellä 1.5.

 

Linkki kyselyyn löytyy tästä.

 

TL;DR

Mitä: Sivuainekysely

Kenelle: Pääasiassa jonkin sivuaineen kokonaisuudessaan suorittaneille opiskelijoille/valmistuneille

Missä: Täällä

Miksi: Vastauksesi auttavat muita opiskelijoita heidän sivuainevalinnoissaan

Koska: Nyt - 10.6. (pidempään tarpeen mukaan)


II CHEM

3.       KK:n KotiKeittoKisa + preWappubileet

Hei sinä nouseva masterchef tai oman elämäsi puistokemisti! Harrastatko ahkerasti nestemäisten nautintokeitoksien kokkailua, tai kaipaatko uutta palkitsevaa harrastusta?

Tartu vuoden parhaaseen tilaisuuteen ja laita omat keitoksesi lorottelemaan: KemistiKillan KotiKeittoKisa on tulossa tänä Wappuna 25.4.!

 

Laita keitokset ajoissa tulille, merkkaa päivä kalenteriisi ja tule kisaamaan muiden kotikemistien kanssa eliksiirien taistoon. Tuotteen laadun, tyylin tai kokoonpanon suhteen ei ole tarkempia rajoituksia, kunhan sen uskallat itse juoda ja siihen on laitettu oma panos muodossa tai toisessa (vähintään yksi (1) rusina). Kisan ratkettua voit nauttia työsi hedelmät joko yksin tai hyvässä seurassa eskaloituen. Paikalla on myös myynnissä “ammattilaistuotoksia” vertailupohjaksi.

 

HUOM tapahtuma on koko CHEMille avoin, eli kiltamme jäsenyyttä ei edellytetä! Tapahtuma toimii samalla myös preWappubileinä, eli paikalle voi tulla vain viihtymäänkin :)

ILMO
https://www.kemistikilta.fi/sivut/ilmot?id=kotikeitto18&lang=fi

FACE
https://www.facebook.com/events/1616285878458934/

 

Mitä: Kotikeittokilpailu ja bileet

Missä: OK20 Iso puoli

Milloin: 25.4. klo 18:00 eteenpäin

Paljonko: ei mitään!

Miksi: Kotikemiaa ja wappubileet <3


4.       KK:n Muuten vaan -sillis

Miksi käydä darrassa illanvieton jälkeen silliksellä, kun voi käydä silliksellä ihan muuten vaan! Lauantaina 28.4. enemmän tai vähemmän krapulaiset kemistit valuvat Muuten-vaan-sillikselle Rantasaunalle kello 12.00 alkaen. Paikan päällä voi kärvistellä krapulassa skumpan kanssa tai muuten vaan nauttia pekonista ja muista pöydän antimista. Krapula vapaaehtoinen.

Mukaan mahtuu 40 kemistiä sekä 20 Prosessiteekkarien jäsentä, lippuja voidaan myydä mahdollisesti myös ovelta. Ilmo aukeaa maanantaina 16.4 klo 12 Kemistikillan nettisivuilla.

MITÄ: Muuten-vaan-sillis 
MISSÄ: Rantsu
MILLOIN: 28.4 kello 12 eteenpäin
PALJONKO: 10€
MIKSI: Sillis nostaa wappusi huikeaan nousuun!
ILMO: aukeaa 16.4. klo 18 Kemistikillan sivuilla.


5.       VK:n kaljaviesti 2018

Kevät on jo pitkällä ja Wapun riennot ovat aivan nurkan takana, on siis aika Vuorimieskillan legendaariselle kaljaviestille!


Kerätkää siis keskuudestanne nopein ja ehdottomasti janoisimmat joukkueseen juoksemaan Wappuaattona Materiaalitekniikan laitosta ympäri! Lähtölaukaus pamahtaa laitoksen sisäpihalla aamulla 30.4.2017 klo 9.00. 

Joukkueeseen tulee kuulua kolme juoksijaa ja yksi ankkuri eli yhteensä neljä henkilöä. Osallistumisen hinta on 12 euroa per joukkue ja maksu suoritetaan paikan päällä käteisellä. 

Viestiin on mahdollista osallistua joko tavallisessa tai naisten sarjassa. Mukaan mahtuu 34 ensimmäistä joukkuetta! Loput ovat varasijoilla, jos jokin joukkue päättääkin perua osallistumisensa. 

Kaljaviestin ilmoittautuminen aukeaa osoitteessa vk.ayy.fi/ilmomasiina/ 18.4.2017 kello 12.00. Jos ilmenee kysyttävää voitte olla yhteydessä allekirjoittaneisiin.

 

Tapahtuman facebook sivu löytyy osoitteesta: https://www.facebook.com/events/768189246720654/ 


Kaljaviestin säännöt ensikertalaisille:
Ankkuri alkaa lähtölaukauksen kajahtaessa juomaan. Kun ankkuri on juonut pullonsa tyhjäksi, lähtee ensimmäinen juoksija matkaan. Puolessa välissä matkaa on juottopiste, jossa juoksijan tulee juoda yksi pullo olutta, virallisen valvojan tarkkaillessa. Tämän jälkeen juoksija jatkaa matkaa maaliin saakka, jossa ankkuri aloittaa homman alusta. Kierroksia toistetaan, kunnes ankkuri on tuhonnut viimeisenkin juomansa (ja haastanut maksansa). Joukkue voidaan kuitenkin hylätä tuomarin määrittämän virheellisen suorituksen vuoksi. Tällöin suoritus loppuu kyseisen virheen huomaamiseen.


Janoisin joukkue voittakoon!


6.       Wapun waahtokylpy

PrTK ja Kemistikilta kylvettävät yhdessä wappukansaa waahtokylvyssä wappuaattona! Nappaa siis uikkarit ja pyyhe mukaan ja tule nauttimaan wappuaaton auringosta ja ihmisvilinästä Smökin edustalle Jämeräntaipaleen varteen. Kylvyn lisäksi PrTK:n telttasauna on lämpimänä koko tapahtuman ajan!

Fb tapahtuma

 

MITÄ: Wapun waahtokylpy ja sauna

MISSÄ: Smökin edustalla

MILLOIN: maanantai 30.4.2018, klo 10-14

MUKAAN: Uima-asu, pyyhe, (wappujuotavaa), (aurinkolasit)

MITÄ MAKSAA? Ei mitään!

https://www.facebook.com/events/829963300525082/


7.       PJK:n Stadin lyhyt

Perinteinen Puunjalostajakillan Stadin lyhyt tulee taas!

 

Bussi starttaa wappuaattona Teekkarikylän bussipysäkiltä klo 14.30 ja matka kulkee monen Itäisen Satamakaupungin nähtävyyden kautta Mantan lakitukseen. Mantalla ollaan perillä todennäköisesti noin 17.30, missä lakitus alkaa tasan 18.00. Matkalla on tänä vuonna hintaa vain vaivaiset 4 € eli vähemmän kuin mobiiliseutulippu!! Hinta sisältää matkan, lasillisen kuohuvaa ja huikean yllätyksen. Paikkoja on tarjolla huimat 70 kappaletta!

 

Kiintiöt ovat 45 PJK:n jäsenille ja 25 PT:n jäsenille.

 

Ilmoittautuminen aukeaa torstaina 12.4. klo 12.00 Puunjalostajakillan ilmomasiinassa.

Ilmoittautumien on sitova sen suljettua, minkä jälkeen joudut hankkimaan itsellesi korvaajan tai maksamaan sekä osallistumismaksun että 5 euron sakkomaksun.


8.       CHEM:n Wappulautta Mantan lakitukseen

Wappu tulee ja niin myös Wappulaiva!

 

Oletko menossa Mantan lakitukseen? Häiritseekö ajatus täyteen ängetystä Länsimetrosta? Älä huoli! Meillä on ratkaisu! Prodeko ja CHEM suuntaavat lakkienjaon ja wappuriehan julistuksen jälkeen itäiseen satamakaupunkiin perinteisesti vesitse! Varaa paikkasi vuoden wappuisimmalta risteilyltä, sillä luvassa on huikeaa seuraa ja skumpanhuuruista meri-ilmaa.

 

Huom! Ilmo on sitova. Mikäli et pääse paikalle, joudut hankkimaan itsellesi korvaajan tai maksamaan 15€. Olethan paikalla jo 15.15, jotta laiva pääsee lähtemään 15.30.

 

MITÄ: Wappulaiva Prodeko ja CHEM

MISSÄ: Otaranta - Kauppatori

MILLOIN: 30.4. klo 15:30 —>

MIKSI: Koska Wappu ja meri!

MITÄ MAKSAA: 15€

ILMO: 17.4. 12.00 osoitteessa https://ilmo.prodeko.org/fi/638

ILMO PÄÄTTYY: 24.4. 23:59


III MUUT

9.       Radiodiodi on täällä!

Radiodiodi starttaa tänään!

 

Otaniemen oma wappuradio, Radiodiodi, käynnistyi maanantaina 16.4. laskentatavasta riippuen noin kuudennen kerran ja jatkuu aina wappuaattoon asti! Kuuntele radiolähetystä osoitteessa radiodiodi.fi, Whappu-appissa tai pääkaupunkiseudulla FM-taajuudella 105,8 MHz.

 

Tervetuloa mukaan kuuntelemaan


10.   Romupyöräkeräys

Otaniemen romupyöräkeräys on täällä taas! Tällä kertaa suurempana kuin koskaan. Tänä vuonna hylättyjä pyöriä kerätään Otaniemen alueella AYY:n ja Hoasin kiinteistöjen lisäksi myös ACRE:n kiinteistöistä.

 

Kaikki pyörät tullaan merkitsemään värikkäillä rannekkeilla 6.-8.4. välisenä aikana. Kaikki pyörät, joista ranneketta ei ole poistettu, tullaan keräämään toukokuun aikana. Poista ranneke siis omasta pyörästäsi mitä pikimmiten! Muistutathan tästä myös kavereitasi ja kämppiksiäsi, jotka eivät itse ole paikalla poistamassa ranneketta pyörästään, esim. vaihdossa olon vuoksi.

 

Kerätyt ja hyväkuntoiset pyörät tullaan myymään syyskuussa. Tuolloin sinulla on mahdollisuus ostaa itsellesi käyttöpyörä edulliseen hintaan.

Lisätietoja: https://ayy.fi/ylioppilaskunta/vapaaehtoistoiminta/jaostot/kampusjaosto/romupyorakerays/


11.   Kiva kämppisteko -kilpailu

Ilmianna kiva kämppisteko!

 

Onko kämppiksesi syöttänyt sinulle sinkkiä ja C-vitamiiniä kun olet ollut flunssassa? Auttanut muutossa? Leiponut synttärikeksejä? Siivonnut itsekseen yhteiset tilat? Järjestänyt leffaillan solussa? Avannut tukkeutuneen viemärin? Auttanut laskareiden teossa? Häätänyt yöperhosen huoneestasi? Jotain muuta? Jaa se meille!

 

Ilmianna kiva kämppisteko! Teko voi olla mitä tahansa maan ja taivaan väliltä, kunhan se on tuottanut jollain tavalla iloa muille kämppiksille. Jos olet itse ollut ilostuttaja, voit ilmiantaa myös oman tekosi. Ilmianto tapahtuu täällä: https://lomake.ayy.fi/kampusjaosto/kiva-kamppisteko-kilpailu/

 

Kivoista teoista palkitaan Wappuriehan julistuksessa 30.4., ja jaossa on useita palkintoja. Vielä on siis hyvin aikaa toteuttaa kivoja tekoja kämppiksille! Kämppistekojen ilmoitusten DL kisaan osallistumista varten on ke 18.4.2018. Kilpailussa ovat mukana kaikki AYY:n asunnot sekä Hoasin Otaniemen kämpät. Asuit sitten kaveri-, perhe- tai soluasunnossa, tee jotain kivaa kämppiksillesi!


12.   Aalto Open Air 2018

Aalto Open Air tulee jälleen keskiviikkona 18.4! Alvarin aukion valtaa taas hulvaton ulkoilmafestari, jossa pääsee nauttimaan loistavista esityksistä ja festarifiiliksestä. Eivätkä bileet suinkaan lopu festareihin vaan tänä vuonna Alvarin aukiolle nousee myös telttakylä, jonne jokainen opiskelija on tervetullut telttailemaan sekä viettämään yön juhlien ja nukkuen yliopiston pihalla. Ikimuistoiset bileet tulossa, joten saavu paikalle kavereiden kera! Lisäksi parhaimman telttakokoonpanon tehnyt ryhmä palkitaan AYY:n tilavuokralla, joten kannattaa totisesti laittaa kaikki peliin.

 

Facebook: https://www.facebook.com/events/167896853866470/

MITÄ: Aalto Open Air
MISSÄ: Alvarin aukio
MILLOIN: 18.4.2018 klo 16-22
MITÄ MAKSAA: Ei mitään!
MIKSI: Koska on aika aloittaa festarikausi ja Wappu


13.   Hae AYY:n stipendejä!

AYY jakaa keväällä vaihto-, yhteisö- ja opintostipendejä tukeakseen opiskelijoiden kansainvälistymistä ja aktiivista yhteisötoimintaa sekä kannustaakseen opintojen ja opiskelijaelämän hyvästä yhteensovittamisesta.

Stipendejä voi hakea 28.3. klo 12:00  - 18.4. klo 23:59.

Lisätietoja stipendeistä ja hakulomakkeen löydät täältä: http://ayy.fi/jasenille/palvelut/stipendit/


14.   Jäynäfinaali perjantaina 20.4. klo 16.00 @ U2-salissa

On taas aika!

Tule tsekkaamaan vuoden hervottomimmat ja kutkuttavimmat jäynät U2-saliin perjantaina 20.4. klo 16! Tunnelmaa aletaan nostattamaan salin edustalla jo klo 15 alkaen. Sali on perinteisesti täyttynyt jokaista paikkaa myöten, joten paikalle on suositeltavaa saapua ajoissa.

Muista myös välittömästi Jäynäfinaalin jälkeen avautuva yleisöäänestys osoitteessa www.jäynä.fi! Yleisön suosikki julkistetaan 30.4. Wappuriehan julistuksessa.

Huom! Jäynäysaikaa on vielä 12.4. asti. Juuri Sinun joukkueesi jäynä voi päästä finaaliin ja voittaa koko kilpailun! Lisätietoa Jäynäkilpailusta sekä kisan palkinnoista löytyy osoitteesta www.jäynä.fi. 

MITÄ: 31. Jäynäfinaali
MILLOIN: Pe 20.4.2018 klo 16, ovet saliin avataan klo 15:45
MISSÄ: U2-sali (entinen Mellin-sali)


15.   Julkun Juhlallinen Julkaisu!

Hyvät ystävät, Julkkumyyjät, Wappukansa!

Hetki, jota me kaikki olemme jännityksestä soikeina odottaneet, on käsillä! Nimittäin vuoden 2018 kohutuimman Wappulehden julkaisu! Perjantaina 20.4 mulkaista järjestysnumeroltaan kahdennenkymmenennen ja toisen painoksen ensimmäinen Julkku! Sijainniksi tälle spektaakkelille kovan kilpailuttamisen jälkeen on järjestynyt Kandidaattikeskuksen Aalto-sali, Finlandia-talon ollessa varattuna vähäpätöisemmille tapahtumille.

Tämä kertakaikkisen huikea huumoripläjäys alkaa kutakuinkin elleipä jopa ehkä täsmällisesti klo 18:00 Julkkumyyjille osoitetulla Cocktail-tilaisuudella, jossa on tarjolla Saimaan juomatehtaan tarjoamia maukkaita virvokkeita! Pääsyn Cocktail-tilaisuuteen sekä parhaat näköala-asemat katsomolehtereillä voit varmistaa tekemällä Julkkudiilin osoitteessa: diilit.julkku.fi/deals Tapahtuma on perinteisesti vetänyt teatterin aivan täyteen! Koko wappukansalle Julkaisutilaisuus avaa ovensa klo 19:00.

Huhuutista sanoi pöllö, sano sinäkin.

Mitä: Julkun Juhlallinen Julkaisu
Missä: Kandidaattikeskuksen Aalto-Sali
Milloin: 20.4. klo 18:00 Julkkumyyjien cocktail-tilaisuus, Julkaisu 19:00
Facebook-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/221561288598034/


16.   Sitsikilpailut 2018

Sitsikilpailut tulevat taas ja keräävät iloisen Wappukansan juhlimaan Alvarin aukiolle! Kerää siis kokoon timanttinen porukka, keksi hauska sitsiteema, pakkaa tarjoilut sekä sitsipöydät ja -tuolit mukaan ja saavu lauantaina 21.4. klo 13 alkaen Alvarin aukiolle sitsaamaan!

Sitsikisoissa on perinteisesti nähty mitä mielikuvituksellisempia teemasitsejä ja luovia toteutuksia niin sitsiasuissa, lauluissa kuin ruoissakin. Omaperäisimmät ja kekseliäimmät sitsijoukkueet palkitaan Wappuaattona 30.4. Wappuriehan julistuksessa.

Ilmoita joukkueesi mukaan 19.4. mennessä osoitteessa http://lomake.ayy.fi/teekkarijaosto/sitsikilpailut-2018/

Yleisen viihtyvyyden vuoksi jokainen sitsijoukkue siivoaa omat jälkensä ja roskansa Alvarilta sitsien jälkeen, jotta aukio pysyy viihtyisänä Wappuviikollakin.

 

Facebook: https://www.facebook.com/events/155142915165541/


17.   Wappuvaihto 2018

Tule selvittämään millainen Wappu on Hervannassa ja ilmoittaudu Wappuvaihtoon!

Iloinen bussimatka Hervantaan lähtee Otaniemestä 22.4 klo 11. Hervannassa luvassa on Wappuradio LIVE -konsertti TTY:n etunurtsilla sekä Akateemisen Beerpongin SM-kisat. Bussit takaisin Otaniemen turvaan lähtee yöllä klo 1 ollen perillä klo 3 mennessä.

Hintaa (sisältäen bussikyydit Otaniemi-Hervanta-Otaniemi) kertyy noin 16 e henkilöä kohden riippuen osallistujamäärästä. Mukaan mahtuu 100 nopeinta ja ilmoittautuminen on jo auki: https://lomake.ayy.fi/teekkarijaosto/wappuvaihto-2018/.


Lisätietoja FB-tapahtumassa: https://www.facebook.com/events/189406575120837/


18.   Taikausko

Kun koko Otaniemi ujosti valmistautuu jo hilpeyden juhlaan, Wappuun, Aallon kansainvälinen trio, BEST Helsinki, ESN Aalto ja AYY:n Mosaic, laittaa viisaat päänsä yhteen elektronisen musiikin yhdistyksen Entropyn kanssa, ja Otaniemen täyttävät mahtipontiset, maanalaiset ääniaallot, jotka virratessaan SMÖKISTÄ hurmaavat ja hypnotisoivat koko kampuksen!

Saavu siis Smökkiin perjantaina 27. huhtikuuta, anna tanssijalkojesi vipattaa ja nauti äänen voimasta!

Hanki lippusi Otakaari 1 pääaulasta
ma-pe 9.4.-13.4. ja 16.4.-20.4. klo 11-13


Lisää tietoa:
https://www.facebook.com/events/259211321288015/
https://ayy.fi/blog/events/taikausko/


19.   Wappuriehan julistus

On tullut jälleen aika julistaa wappurieha Kilon poliisien juhlallisella avustuksella!

Tervetuloa mukaan käynnistämään wappuaaton juhlinta perinteiseen tapaan keskipäivällä Servin mökin edustalle. Klo 12:15 tunnelman avaa mahtava jazz-yhdistys Polirytmi. Esityksen jälkeen julkaistaan wapunajan kilpailujen voittajia Retuperän WBK:n kemiallisesti vahvistettujen tanssirytmien tauottamana.

Tule siis paikalle kokemaan Wappurieha keväisessä teekkarikylässä ja ota ystäväsikin mukaan!

MITÄ? Wappuriehan julistus
MISSÄ? Smökin katto (Jämeräntaival 4), Otaniemi
MILLOIN? Ma 30.4. klo 12
KENELLE? Kaikille Wapusta riehaantuneille
HINTA? Ilmainen
FACEBOOK? https://www.facebook.com/events/869146986627370/


20.   Dipolin Wappu 2018

Wappuaattona 30.4. koko wappuhulina huipentuu vuoden isoimpiin bileisiin Dipolissa. Paikalle saapuu 2000 aaltolaista ja meno on sen mukainen! Tänä Wappuna taikasana on #ämpäriwappu. Nouda oma wappuämpärisi lipunmyynneistä Wapun ajan tapahtumista ja nauti lempidrinkkisi bileissä ämpärikoossa!

Ennen keskiyötä juhlakansaa viihdyttävät päälavalla Astral Bazaar, Sima ja Töölön Ketterä, samalla kun DJ-duo Oto X Monsu kiihdyttää menon valonnopeuteen Rave-Caven puolella. Keskiyöllä sulosoinnut tarjoilee tietenkin aito ja oikea Retuperän WBK! Dipolin vilskeessä mukana myös Aalto Beer Pong, Otaniemen Karaokelaulajat ja legendaarinen Dipolin liukumäki.

https://www.facebook.com/events/1543981349033605/

Ps. Jos Wappukori, VIP-lippu ja muut työntekijäedut kiinnostavat, voit vielä ilmoittautua vapaaehtoiseksi oheisesta linkistä ---> https://lomake.ayy.fi/j…/tyontekijaksi-dipolin-wappuun-2018/


21.   VTT-Wappulautta 2018

Eikö hikinen matka Ullikselle täyteen ahdetuissa merossa ja ratikassa houkuttele? Jäynäkilpailu ja Teknologian tutkimuskeskus VTT tarjoavat tänäkin vuonna eeppisen purjehduksen skumppa-aalloilla Wappulautan kyydissä Ullikselle ja takaisin!

 

Lautalla voit heittää hyvästit aamuiselle kohmelolle, napata lasin täyteen kuoharia ja ottaa wappuheilan kainaloon nauttien auringon paahteesta kannella. Päivän käynnistämiseen VTT tarjoaa lautalla myös kahvia ja munkkeja. Tästä ei kyyti enää parane, joten valitse ulliskyydiksi todellinen juhlamielen nostattaja!

 

Hintaa eeppisellä matkalla on vaivaiset 8 euroa (14e skumppapullon kera), mikä sisältää sekä meno että paluumatkan.

 

Lisätiedot https://www.facebook.com/events/1889244697816609/

 

Ilmoittautuminen la 21.4 klo 12:00 osoitteessa https://www.jayna.fi/wp/?page_id=280


22.   Kylän talkoot

Tuliko Wappuna roskattua? Tervetuloa Kylän talkoisiin, jotka järjestetään la 5.5.2018 klo 14 alkaen! Talkoot keskittyvät Otaniemen ympäristön kunnostamiseen ja siistimiseen Wapun jäljiltä. Roskia kerätään kampuksella ja pihaympäristöissä ja siten panostetaan alueen viihtyisyyteen yhteisvoimin. Apuvälineitä, kuten hanskoja, jätesäkkejä ja roskapihtejä, jaetaan kahdessa pisteessä, joista toinen sijaitsee Smökin edustalla ja toinen Servinkujan ja Servin Maijan tien läheisyydessä.

Ahkeran talkoopäivän päätteeksi Rantasauna lämpenee talkoolaisille klo 18 alkaen. Jälkilöylyjen ohella tarjolla on myös syötävää ja virvokkeita.

Haastamme alueen asukkaat ja yhdistysten jäsenet talkoilemaan yhteisvoimin. Lisäkannustimena Kampusjaosto ja OtaHoas haluavat palkita ahkerimmat talkoolaiset. Seuraamme talkoiden tuloksia sekä yksilö- että yhdistyssarjoissa. Ota siis kaverit mukaasi ja voitte voittaa palkinnon ahkeroimalla yhteisen hyvän eteen!

MITÄ? Kylän talkoot
MISSÄ? Otaniemi, jälkilöylyt Rantsulla
MILLOIN? La 5.5. klo 14, jälkilöylyt klo 18
KENELLE? Kaikille Otaniemen asukkaille
HINTA? Ilmainen
FACEBOOK? https://www.facebook.com/events/163293011045218/


23.   Kukanpäivä

AYY:n Kampusjaosto toivottaa teidät tervetulleeksi juhlistamaan perinteistä ylioppilaiden juhlapäivää ja Teekkarikylän 66. syntymäpäivää Kukanpäivänä sunnuntaina 13.5. Tapahtuma järjestetään tänä vuonna Teekkarikylän sydämessä Servin Mökissä klo 18:00 alkaen. Paikan päällä voi nauttia maukkaasta tarjoilusta ja keväisestä ohjelmasta. Tapahtuman kohokohtana on Kukanpäivän viestin juhlallinen luovutustilaisuus.

 

Lisätietoja tapahtuman ohjelmasta ja aikataulusta julkaistaan myöhemmin.

MITÄ? Kukanpäivä

MISSÄ? Smökki, Otaniemi

MILLOIN? Su 13.5. klo 18

HINTA? Ilmainen
FACEBOOK? https://www.facebook.com/events/768441560027114/


24.   Master’s thesis position in modelling polysaccharide interactions toward understanding cellulose fiber regeneration

Researchers at Aalto University have developed a new process that allows to produce cellulosic textile fibers in an environmentally friendly and sustainable way. Gradually replacing cotton, which requires massive amounts of water and vast areas of land for cultivation, the so called Ioncell fiber can be spun from sustainably and locally grown wood pulp. Moreover, even waste material can be used as feedstock. Recently, old Helsingin Sanomat newspapers were converted into high quality textiles. Also, it is possible to upcycle waste textiles into entirely new garments. These breakthroughs have been awarded with the European Paper Recycling award 2015 and the Global Change award 2016.

 

The key steps in engineering cellulose based materials with superior characteristics and processability are the formation and breaking apart of these fibers in solution. This is still lacking some fundamental understanding, which hampers the use of cellulose’s full potential.

 

At the molecular level, a cellulose molecule is a polymer of glucose: in this Master’s thesis, molecular modelling (molecular dynamics simulations) will be used for studying the interactions and assembly of glucose polymers at molecular level. The work is in tight collaboration with experimentalist and targets elucidating detailed X-ray scattering experiments data that has been collected sequentially during the regeneration of cellulose fibers from solution. The thesis work offers a superior opportunity to learn via a bottom-up (microscopic-to-macroscopic) approach about biopolymer and polysaccharide systems and to gain insight into the production of a novel class of man-made cellulosic fibers. The work is highly important to improve the fiber spinning process developed at Aalto University.

 

Join our team if you would like to help lifting the Ioncell development onto the next level!

 

This thesis project could be for you, if you have 1) interest and motivation to understand biological macromolecules in solution at molecular level, 2) good grades, 3) think positively of computers and working with them, and 4) like sugar (or polysaccharides). Suitable study backgrounds include, for example, biomaterials, bioinformation technology, chemistry and physics.

 

Applications should include a cover letter, CV, and a transcript of current study record as pdf and be sent by email. Enquiries and applications by 18th May, 2018, to Maria.Sammalkorpi@aalto.fi.


25.   AYY:n 8. vuosijuhla 19.5.2018

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan (AYY) 8. vuosijuhlaa juhlistetaan 19.5.2018. Toivotamme kaikki AYY:n jäsenet tervetulleiksi osallistumaan juhlaan. Tänä vuonna vuosijuhlat aloitetaan Cocktail-tilaisuudella Sahalla osoitteessa Konemiehentie 1 klo 15.00. Itse vuosijuhlat pidetään Helsingissä sijaitsevassa Ravintola Koskenrannassa klo 18 alkaen. Juhlassa on tarjolla maukas kolmen ruokalajin illallinen ja mahtavaa ohjelmaa. Jatkojen sijainti selviää vieraille myöhemmin.

Vuosijuhlan hinta on AYY:n jäsenille ja opiskelijoille 80 € ja muille 100 €. 

Lisätietoja: https://www.vuosijuhlat.fi/ 

 

Pukukoodina juhlassa on juhlapuku akateemisin kunniamerkein.


26.   Ensi syksynä vaihtoon Aasiaan? Vielä ehdit hakea!

Miltä kuulostaisi lukukausi täysin uudenlaisessa kulttuurissa suurkaupungin vilinässä tai eksoottisessa saarikohteessa? Asia Exchangen korkeatasoiset yhteistyökorkeakoulut tarjoavat loistavat puitteet ikimuistoiselle vaihto-opiskelulle! Uusiin upeisiin paikkoihin tutustumisen ja kansainvälisten ystävien lisäksi saat Aasian-vaihdosta arvokkaan lisän ansioluetteloosi.

Jäikö oman korkeakoulusi vaihtohaku välistä tai eikö vaihtovalikoimasta löytynyt sinulle sopivaa kohdetta? Ei hätää, meidän kauttamme onnistuu spontaanimpikin vaihtoonlähtö, ja voit saada vaihtopaikan jo ensi syksyksi. Vaihtoon hakeminen on helppoa ja nopeaa, täytät vain sähköisen lomakkeen nettisivuillamme ja lähetät sen muutaman liitteen kera. Vaihtopäätöstä ei myöskään tarvitse odotella kauan, sillä saat vahvistuksen paikasta viikon sisällä hakemuksen lähettämisestä. Kohteidemme ensi syksyn haun päättymispäivämäärät näet alta.

 

Hae viimeistään 30. huhtikuuta:

Rangsit University, Bangkok Tämä kansainvälisesti arvostettu Thaimaan johtava yksityinen yliopisto tarjoaa mittavan valikoiman opinto-ohjelmia vaihto-opiskelijoille. Kampusalueen palvelut sekä urheilu- ja vapaa-ajan viettomahdollisuudet ovat vailla vertaa. 

Kasetsart University, Bangkok  Kasetsart on yksi Thaimaan parhaista julkisista yliopistoista. Tarjolla on esimerkiksi kaupan, tekniikan ja matkailualan kursseja. Vaihtojaksoon voi sisällyttää myös lukuisten muiden tiedekuntien kursseja sekä thai-kielen opintoja. Vaihto-opiskelijoille järjestetään monipuolisia aktiviteetteja ja retkiä lukukauden aikana.

Prince of Songkla University, Phuket Eteläisen Thaimaan vanhin yliopisto kerää lukukaudesta toiseen kiitosta laadukkaan opetuksensa ja upean sijaintinsa ansiosta. Tarjolla on kymmeniä kursseja erityisesti kaupan, hallinnon ja matkailun aloilta. Yliopisto järjestää myös monipuolisia aktiviteetteja ja retkiä kansainvälisille opiskelijoille.

Universiti Putra Malaysia, Kuala Lumpur Tämä Malesian johtava tutkimusyliopisto takaa unohtumattoman vaihtokokemuksen Kaakkois-Aasian sydämessä. Voit suorittaa mielenkiintoisia kursseja lukuisista eri tiedekunnista. 

Shanghai University, Shanghai Shanghai University sijaitsee aivan Shanghain ytimessä. Shanghai Universityn vaihto-ohjelma sopii sinulle, jos kiinan kieli ja kulttuuri ovat lähellä sydäntäsi. Erinomaisten verkostoitumismahdollisuuksiensa vuoksi Shanghai on loistava vaihtokohde kansainvälisestä urasta kiinnostuneelle.

 

Hae viimeistään 31. toukokuuta:

Hankuk University of Foreign Studies, Soul Korean kansainvälisin yliopisto sjiaitsee aivan pääkaupungin sydämessä, ja se on arvioitu maailman kolmanneksi parhaaksi kieliä opettavaksi yliopistoksi (QS Rankings 2013). Voit suorittaa lukuisien eri alojen kursseja aina kansainvälisestä kaupasta kasvatustieteisiin. 

Shih Chien University, Taipei Tämä erityisesti laadukkaasta muotoilualan opetuksestaan tunnettu yliopisto sijaitsee vain parin metropysäkin päässä Taipein keskustasta. Shih Chien Universityn laaja kurssivalikoima sisältää sekä kandi- että maisteritason kursseja kauppatieteiden, liiketalouden ja  johtamisen aloilta. Myös muiden tiedekuntien kursseja on mahdollista valita. 

Siam University, Bangkok Thaimaan parhaimpiin yksityisiin yliopistoihin kuuluva Siam University on paras kohde liiketalouden ja johtamisen opinnoista kiinnostuneille. Sen sijainti Bangkokin ydinkeskustan läheisyydessä tarjoaa mahtavat puitteet opiskeluun ja vapaa-ajan viettoon.

Mataram University, Lombok Lombokin saari viehättää rauhallisuudellaan ja lämminhenkisellä ilmapiirillään. Mataram Universityn kansainvälinen ohjelma johdattaa sinut Indonesian kieleen ja kulttuuriin ja sisältää myös kursseja kaupan, turismin ja johtamisen aloilta. 

Udayana University, Bali  Tämä yliopisto kuuluu Indonesian parhaimmistoon ja on suosittu mm. pohjoismaalaisten, saksalaisten ja yhdysvaltalaisten keskuudessa. Kursseja on tarjolla esimerkiksi kaupan, kulttuurin ja matkailun aloilta.

 

Hae viimeistään 18. kesäkuuta:

Warmadewa University, Bali Warmadewan yliopisto sijaitsee Balin ytimessä pääkaupunki Denpasarissa. Yliopiston kansainvälinen opinto-ohjelma tutustuttaa sinut Indonesian kulttuuriin, kieleen ja yhteiskuntaan sekä kansainvälisen kauppaan ja talouteen.

 

Kesäkoulut (hae viimeistään 31. toukokuuta):

Kansainväliset kesäyliopisto-ohjelmat Asia Exchangen yhteistyöyliopistoissa sopivat kiireisemmänkin opiskelijan aikatauluun. Niiden kautta avautuu oiva tilaisuus kasvattaa omaa akateemista osaamistaan ja laajentaa kansainvälistä verkostoaan vain muutamassa viikossa. Asia Exchangen kautta voit opiskella kesäkoulussa Balilla tai Koreassa.

Warmadewa University, Bali: Warmadewa International Summer Exchange Warmadewa Universityn WISE-kesäohjelmassa voit suorittaa 12 ECTS-pistettä kuukauden aikana. Ohjelman kurssivalikoima sisältää kursseja indonesian kieleen, balilaiseen kulttuuriin sekä taloustieteisiin liittyen.

Hankuk University of Foreign Studies, Soul: HUFS Summer School HUFSin kansainvälinen kesäohjelma järjestetään heinäkuun puolivälistä elokuun puoliväliin. esäyliopiston ohjelma sopii erityisen hyvin korean kielestä ja korealaisesta kulttuurista kiinnostuneille opiskelijoille. Ohjelmaan osallistuu opiskelijoita kymmenistä eri maista. Ohjelmassa opiskelee myös korealaisia opiskelijoita.

 

Tee yksi elämäsi parhaista päätöksistä ja hae vaihtoon Aasiaan!

Mikäli sinulla on kysyttävää tai haluat lisätietoja, autamme sinua mielellämme.

 

Kevätterveisin,

Asia Exchange

Vuorikatu 3, 33100 Tampere, Finland
www.asiaexchange.org


?. Tiedottaja-sihteerin terveiset

Tervehdys! Wappu alkaa selvästikin lähestymään, kun huomaa kuinka viikkotiedote paisuu viikko viikolta yhä enemmän ja enemmän. Muistakaa kaiken hulinan ja vilskeen välissä myös levätä ja juoda välillä vettäkin. Lenkillä kannattaa myös välillä käydä että pysyy kisakunnossa.

Viikon kulttuuritekona kaksi uutta levyä Andrew Huangilta

Terveisin,

Jani Anttila
Tiedottaja-sihteeri 2018 | Prosessiteekkarit ry
+358451238785 | tiedottajasihteeri@prosessiteekkarit.fi
Kemian tekniikan korkeakoulu | Aalto-yliopisto

Prosessiteekkarit sosiaalisessa mediassa:
Facebook | Instagram | LinkedIn | Flickr

Yhteystiedot

Kemistintie 1 D 2
FIN-02151 Espoo
Finland
Y-tunnus: 2647395-7

Sivu kehitysvaiheessa, ota yhteyttä:
tiedottajasihteeri(at)prosessiteekkarit.fi

Sisältö © 2012-2019 Prosessiteekkarit
Ulkoasu © 2012-2019 Markus Sintonen

Prosessiteekkareita tukemassa