Opinnot

Prosessiteekkareissa opintoasioista huolehtii opintotoimikunta opintovastaavan johdolla. Opintotoimikunnan on tarkoitus puuttua opintoihin ja opiskeluun liittyviin epäkohtiin, ja välittää näistä tietoa korkeakoulun henkilökunnalle. Opintotoimikunta välittää myös tärkeää tietoa yliopistolta ja korkeakoululta opiskelijoille. Jos sinulla on pulma, risuja tai ruusuja aiheeseen liittyen tai haluat opintotoimikunnan tietävän jostain opintoihin liittyvästä epäkohdasta, niin ota yhteyttä opintovastaavaan Juhani Rahikkaan (opintovastaava(at)prosessiteekkarit.fi).

Tiedotukset

Päivitetty 20.1.2017

1. Uusi kaksoistutkinto-ohjelma Perustieteiden korkeakoulussa: Master’s Programme in Advanced Materials for Innovation and Sustainability

Syksyllä 2017 Perustieteiden korkeakoulussa alkaa uusi kaksoistutkinto-ohjelma: Master’s Programme in Advanced Materials for Innovation and Sustainability (EIT Raw Materials; AMIS lyhennettynä).

AMIS -ohjelma on tarkoitettu fysiikkaa, kemiaa tai materiaalitieteitä opiskeleville: ensimmäisellä hakukierroksella hakevien tulee valmistua kandiksi viimeistään heinäkuun 2017 lopussa.

AMIS-ohjelmassa käsitellään materiaalien ja teknologioiden korvautuvuutta ja hyödyntämistä olemassa oleville ja tulevaisuuden tuotteille. Ratkaisut parantavat tuotteiden toiminnallisuutta samalla optimoiden materiaali- ja arvoketjut kiertotalouden hengessä. Tulet hahmottamaan materiaalien kestävän kehityksen arvoketjut innovoinnin ja yrittäjyyden välineiden ja taitojen avulla.

Kaksivuotiseen ohjelmaan kuuluu opiskelijoiden liikkuvuus, joka toteutetaan kahden konsortiopartneriyliopiston välillä. Ohjelman päätteeksi opiskelija saa kaksoistutkinnon.

Hakuaika on nyt käynnissä ja loppuu 20.2.2017. Lisätietoja hakemisesta löytyy ohjelman sivuilta http://amis-master.eitrawmaterials.eu/.

 

2. Oletko valmis – Vaihtohaku lähestyy

Haluaisitko vaihtaa maisemaa lukuvuonna 2017-18? Miltä kuulostaisi syksy Itävallassa Alppien keskellä Insbruckissa tai tasaisen kuuma lukukausi päiväntasaajan ”Garden Statessa”, eli Singaporessa? Tai koe jotain aivan erilaista ja lähde keskelle Venäjää Tomsk Universityyn. Tai pysy lähellä ja petraa toista kotimaista, KTH ja Chalmers Ruotsissa ovat erinomaisia vaihtoehtoja.

Haku vaihto-opintoihin tekniikan alojen koulussa 1.-20.2.2017!

Huomaa myös vaihtoinfot: https://into.aalto.fi/display/fimasterchem/Vaihtoinfot+tammikuussa+2017

Tenttiarkisto ja prujut

Prosessihuoneelta löytyvään tenttiarkistoon voit tuoda vanhojen tenttien kysymyspapereita. Tentit skannataan ja julkaistaan netissä osoitteessa tenttiarkisto.fi. Ahkerin tenttien palauttaja sekä yksi satunnainen palauttaja palkitaan vuosittain, joten muista kirjoittaa tentin taakse oma nimesi! Tenttiarkistonhoitajana toimii tänä vuonna Helena Angerla (helena.angerla@aalto.fi).

Opiskelijoiden itse tekemiä prujuja on mahdollista palauttaa opintovastaavalle sähköpostitse (opintovastaava@prosessiteekkarit.fi) tai suoraan prujukansioon. Prujut ovat kurssien sisällöistä , joita opiskelijat ovat tehneet ja jakaneet muiden opiskelijoiden iloksi. Kaikki prujut, joita opiskelijoilla on tarjota muiden prosessiteekkarien avuksi, otetaan vastaan mitä kiitollisin mielin. Tästä pääset prujukansioon.

Opintojen UKK

1. En pääse tenttiin/labroihin, mitä teen?

Ilmoita esteestä mahd. ajoissa kurssin opetushenkilökunnalle (yhteystiedot löytyvät MyCoursesista/Oodista), ja kysy mahdollisuutta korvaaviin suorituksiin (rästitenttipäivät, rästilabrat, suullinen tentti tai muu korvaava suoritus). Jos moni kurssitoverisikin on estynyt esim. PT:n tapahtuman takia, kannattaa vaatia labran/tentin siirtämistä.

2. Kurssin luennot olivat epäselviä/epäloogisia tai minulla olisi opetusta parantava kehitysehdotus, miten toimin?

Kannattaa lähettää palautetta Oodin kautta (tämä menee vastuuopettajan lisäksi opintojen suunnittelijalle ja ohjelman vastuuprofessorille). Jokaiselle luennoitsijalle tai kurssihenkilökuntaan kuuluvalle voi myös antaa rakentavaa palautetta kasvotusten tai sähköpostin välityksellä. Opintovastaavan ja opintotoimikunnan jäsenten puoleen voi myös aina kääntyä!

3. Haluaisin lähteä vaihtoon, mitä teen?

Vaihto-opiskeluiden järjestäminen tapahtuu opiskelijan toimesta. Eli sinun tehtäväsi on etsiä sinulle sopiva vaihto-ohjelma, ja hoitaa opinto-suunnitelma sekä kohteeseen hakeminen. Apua tähän voit kysyä korkeakoulumme vaihtoneuvojalta (kv-neuvoja-chem@aalto.fi). Innoitusta ja tietoa suosituista vaihtokohteista saa säännöllisin väliajoin järjestettävistä vaihtoinfoista sekä tietenkin vanhemmilta opiskelijoilta, jotka ovat olleet vaihdossa. Kannattaa myös huolehtia opintojen rahoituksesta, sekä tutustua vaihtostipendeihin ja niiden ehtoihin!

4. Olen lähdössä inttiin, vapaaehtoistyöhön auttamaan Afrikan nälkäisiä ja/tai en muuten vain tiedä mitä opiskeluilleni on käymässä, mistä saan apua?

Käytännön asioissa, kuten lukujärjestyksen tai oman HOPSin kasaamisessa parhaiten auttaa opintoneuvojat Aino Pesola ja Juuso Mälkönen (suomenkielellä) (kandi-neuvojat-chem@list.aalto.fi) tai Lauri Huitula (på svenska) (studier-chem@list.aalto.fi) ja maisteriopiskelijoille Heidi-Henrietta Saarikko msc-advisors-chem@list.aalto.fi. Monimutkaisempia kysymyksiä voi esittää opintojen suunnittelija Heli Järvelälle (heli.järvelä@aalto.fi). Apua urasuunnitteluun ja mm. stressinhallintaan voi pyytää myös yliopiston opintopsykologeilta (Linkki)

Opintopalautelaatikko

Tätä kautta voit antaa palautetta korkeakoulumme kursseista tai opinnoista yleisesti opintovastaavalle. Kanavan kautta voit tuoda esille niin kehityskohteita kuin positiivisiakin asioita. Kaikki saatava palaute on tärkeää, jotta kurssien ja opetuksen taso voi parantua.

Tästä pääset antamaan opintopalautetta.

Yhteystiedot

Kemistintie 1 D 2
FIN-02151 Espoo
Finland
Y-tunnus: 2647395-7

Sivu kehitysvaiheessa, ota yhteyttä:
tiedottajasihteeri(at)prosessiteekkarit.fi

Sisältö © 2012-2018 Prosessiteekkarit
Ulkoasu © 2012-2018 Markus Sintonen

Prosessiteekkareita tukemassa