Fuksipisteet

Fuksipistekortti 2015

Fuksipisteiden tarkoituksena on tutustuttaa fuksit teekkarikulttuuriin, yhdistyksen ja ylioppilaskunnan toimintaan sekä muihin tieteenharjoittajiin yli kiltarajojen

Fuksipisteitä varten jokaiselle fuksille annetaan oma fuksipistekortti. Fuksipisteitä keräät osallistumalla Prosessiteekkareiden, AYY:n ja sen alayhdistysten toimintaan - joko auttamalla tapahtumien järjestämisessä tai vain saapumalla paikan päälle! Pääasiassa saat valita miten pisteesi keräät, mutta muutaman fuksipisteen suoritus on jokaiselle fuksille pakollinen, kuten esimerkiksi teekkarimuseokäynti. Fuksipisteiden kerääminen kannattaa aloittaa aktiivisesti jo heti syksyllä, sillä jos pisteet puuttuvat mahdollisen Wapun aattona, puuttuu myös lakki päästäsi Wapun päivänä. Ei ole kuitenkaan syytä huoleen: kun lähdet innokkaasti mukaan, pistetilisi kertyy nopeammin kuin huomaatkaan! Tavoitteena ei ole uuvuttaa ketään vaan tarjota hauskoja hetkiä hyvällä porukalla. Pisteitä fuksipistekorttiisi kirjaavat fuksipäälliköt, FTMK'18 ja muut PT:n hallituksen jäsenet pitkin vuotta. Joulun lähestyessä kortit kerätään tarkastettaviksi, jotta tiedetään, paljonko pisteitä vielä puuttuu. Mahdollisena Wappuna jaetaan esteettömyystodistukset ja fukseista aktiivisimpia muistetaan.

Fuksipistevihot jaetaan fukseille orientaatioviikon ensimmäisenä päivänä. Jos oma vihko jäi saamatta tai kadotit sen, tai jos näyttää siltä, että joku pakollinen piste jää saamatta, ota yhteys fuksipäälliköihin. Teemme tarvittaessa lisäjärjestelyjä. Pyyhettä ei kannata fuksipisteiden suhteen heittää kehään kesken vuoden - teekkarilakin noutaminen äitienpäivän jälkeen sihteeristöstä ei ole kokemuksena kovinkaan kummoinen! Alla on eriteltynä muutamia pisteitä ja tapahtumia, lisätietoja voit kysellä fuksipäälliköiltä. :)

Pakolliset (8):

Näiden pisteiden suorittaminen on kaikille pakollista.

Pakollisia pisteitä voivat myöntää vain ja ainoastaan fuksipäälliköt,  suurtyöpisteitä voivat kirjoittaa fuksipäälliköiden lisäksi myös PT:n Isäntä ja Emäntä.

 • 10 op

Kymmenen opintopisteen suorittaminen.

 • Suurtyöpiste

Yhden suuremman työvuoron tekeminen Prosessiteekkareiden, Kemistikillan, Vuorimieskillan tai Puunjalostajakillan vuosijuhlilla. Jos näihin ei pääse, tehdään lisäjärjestelyjä. 

 • Uratapahtuma

Osallistuminen Prosessiteekkareiden, Kemistikillan, Vuorimieskillan tai Puunjalostajakillan järjestämälle yritysvierailulle tai yritysiltaan.

 • Yhdistyksen kokous

Osallistuminen yhdistyksen kokoukseen syksyllä tai keväällä. 

 • PäleWartti

Rento juttutuokio syksyn kuulumisista Päälliköiden kanssa. Samalla tarkistetaan fuksipisteiden tilanne.

 • Teekkarimuseo

Opastettu kierros Teekkarimuseossa.

 • Laulukoe

Prosessiteekkareiden laulukokeen läpäiseminen keväällä. Voidaan suorittaa yksin tai pienessä ryhmässä.

 • Fuksijäynä

Osallistuminen keväällä järjestettävään fuksijäynäpäivään. 

 

 

Muutama esimerkki muista pisteistä (yhteensä väh. 30):

 • Fuksiryhmäetkot (1p)

Oman fuksiryhmän tai vaikka useamman fuksiryhmän kesken pidetyt etkot tai hengailut ennen itse juhliin lähtöä.

 • Liikuntapiste (1p)

Osallistuminen PT:n liikuntatutoreiden järjestämään liikuntatapahtumaan tai lajikokeiluun tai ylioppilaskunnan erilaisiin liikuntatapahtumiin.

 • 20/30 op (1p)

Kannattaa muistaa myös opiskella. Mitä enemmän noppia sitä enemmän pisteitä. ;)

 • Toimaripiste (2p)

Yhdistys hakee vuosittain uusia innokkaita toimijoita, jotka takaavat yhdistykseen huippubuugin. Toimaripisteen saa, kun hakee Prosessiteekkareiden toimihenkilöksi.

 • Artikkeli (1)

Oliko mielestäsi joku yhdistyksen tapahtuma erityisen hyvin onnistunut vai olisiko asiat voineet olla paremmin? Vai eikö jäänyt edes muistikuvia? Tekeekö mielesi ottaa kantaa johonkin ajankohtaiseen kysymykseen? Haluatko taiteilla fiktiivisen novellin laboratoriossa tapahtuneesta mysteeristä? Kirjoita artikkeli kuvineen Prosessiteekkareiden lehteen ProTeesiin! Ota yhteys Prosessiteekkareiden tiedottaja-sihteeriin jani.anttila(ät)aalto.fi!

 • Fuksihaalarimerkki- ja matrikkeli (1 tai 2p)

Jokainen fuksivuosikurssi tekee oman matrikkelin ja haalarimerkin, joiden suunnitteluun voivat osallistua kaikki halukkaat. 

 • Fuksibileet: Kavitaatio (1 tai 3p)

Jo perinteeksi vanhemmissa killoissa muodostunut omien fuksibileiden järjestäminen on myös perinne Prosessiteekkareissa. :) Bileiden järkkäilyssä mukana olosta saa 3 pistettä, mutta myös pelkästään bileissä käymisestä saa pisteen.

 • CanCan (3p)

Kuuluminen Prosessiteekkarifuksien omaan tanssiryhmään. CanCanissä kyse ei ole ihmisten tanssitaidosta, vaan meiningistä, jota riittää takuuvarmasti! Fuksivuoden parhaat kokemukset ja hauskimmat hetket koetaan CanCanin parissa. Pisteen saa, kun on osallistunut vähintään 3 keikalle.

 • Prosessihuone (1p)

Hengailu pHuoneella palkitsee! Tätä pistettä ei kuitenkaan ansaita pelkällä nopealla visiitillä.

 • Proffakahvit (1p)

Tule tutustumaan ja keskustelemaan korkeakoulun professoreiden kanssa.

 • AYY:n yhdistystoiminta (1p)

Osallistuminen jonkin AYY:n alaisen yhdistyksen järjestämään tapahtumaan tai toimintaan.

 • PTR-turnaus (2p)

Kevättalvella järjestettävä perinteinen Prosessiteekkarit Racing -turnaus, jossa kilpaillaan erilaisten pelien muodossa vuoden PTR-tittelistä.

Teekkarilakin saadakseen tulee 8 pakollisen pisteen lisäksi suorittaa 30 muuta fuksipistettä. Yhdestä tapahtumasta voi saada 1-3 fuksipistettä riippuen tapahtumasta, joten fuksipisteitä kyllä ehtii kertyä. Mikäli haluaa mainetta ja kunniaa, on mahdollista myös havitella fuksitohtorin arvonimeä, johon vaaditaan pakollisten pisteiden lisäksi 60 fuksipistettä. Puolestaan 75 fuksipisteellä voi saavuttaa itselleen Kunniatohtorin arvonimen. Huhut kertovat myös, että pakollisten pisteiden lisäksi 94 fuksipistettä suorittanut fuksi nimitetään SuperFuksiksi. Näin suuresta saavutuksesta on myös luvassa erittäin suuri kunnia, sillä vain muutama Prosessiteekkarifuksi on aiemmin saavuttanut SuperFuksin arvonimen.

Epäteekkarimainen ja alhainen käytös johtaa Sikapisteen saamiseen, jonka arvo lähestyy negatiivista ääretöntä. Sikapisteen saanut ei mahdollisena Wappuna 2019 päähänsä teekkarilakkia laita, vaan joutuu häpeällisesti noutamaan lakkinsa Äitienpäivän jälkeen AYY:n palvelupisteeltä.

Hello Fuksi

Yhteystiedot

Kemistintie 1 D 2
FIN-02151 Espoo
Finland
Y-tunnus: 2647395-7

Sivu kehitysvaiheessa, ota yhteyttä:
tiedottajasihteeri(at)prosessiteekkarit.fi

Sisältö © 2012-2019 Prosessiteekkarit
Ulkoasu © 2012-2019 Markus Sintonen

Prosessiteekkareita tukemassa