Elias Kallio

MoiHei!

Olen Elias Kallio, toisen vuoden prosessiteekkari pääaineenaan kemia ja materiaalitekniikka. Nyt toiseksi fuksipääliköistä hakemassa!

Olen viimeisen vuoden ollut yhdistyksen aktiivinen jäsen milloin missäkin hommassa, Kavitaation järkkäämisestä abimarkkinointivideoiden väsäämiseen, ja olen toiminut tämän syksyn vastuuISOna! Koko ajan olen rakastunut enemmän tähän yhdistykseen ja yhteisöön, ja tämän vuoksi haenkin fuksipääliköksi, jotta saisin mahdollisuuden tutustuttaa uudet opiskelijat tähän kaikkeen rakastamaani. Fuksivuosi oli elämäni paras, ja haluan mahdollistaa tämän muillekin!

Olen kärsivällinen, ymmärtäväinen, ja ennen kaikkea vastuuntuntoinen persoona. Sen lisäksi, että aion olla aktiivinen fuksipäällikön hommissa, haluan myös olla aktiivinen hallituksessa kehittämässä ja ylläpitämässä Prosessiteekkareita, ja uskon että olisin sopiva pala monenlaiseen hallitukseen.

Fuksipäällikkönä haluaisin luoda rennon ilmapiirin ja madaltaa ihmisten tutustumiskynnystä toisiinsa. Paras ja tärkein asia mitä Aallossa opiskelu on minulle suonut ovat useat uudet ystävät ja näiden ystävien merkitys minulle on ollutkin sanoin kuvaamaton. Haluaisin myös edistää ryhmäytymistä ja kontaktia suomen- ja englanninkielisen kandiohjelman välillä.

Fuksipäälliköinti on kuitenkin kahden ihmisen hommaa ja koen, että paristani haluaisin löytyvän paljon intoa, sekä luotettavuutta. Selja Auzeraylta nämä ominaisuudet löytyvät, ja välillämme on jo muutenkin ollut vankkaa yhteistyötä!

Jos sinut valitaan fuksipäälliköksi, mitkä ovat tavoitteesi seuraavalle 1,5 vuodelle?

No se tärkein ja simppelein tavoitehan on tietysti saada onnellinen ja hyvin ryhmäytynyt fuksivuosikurssi -25! Tähän tavoitteeseen päästäkseen haluan itse toimia katalyyttina ryhmäytymiseen, ja olla helposti lähestyttävä tukihenkilö asiassa kuin asiassa. Haluan myös madaltaa kynnystä englanninkielisille kandiopiskelijoille tulla mukaan tapahtumiin. Haluan myös edustaa PT:n hallituksen jäsenenä, ja oppia tekemään ja toimimaan enemmän ja paremmin!

Opiskelijat, jotka eivät tunne kuuluvansa johonkin yhteisöön tai saa opiskelujen alussa muodostettua suhteita opiskelijatovereihinsa, jäävät usein jälkeen opinnoissaan. Millä keinoin kaikki fuksit onnistutaan integroimaan johonkin yhteisöön tai löytämään oman porukkansa?

PT:lle tulee vuosittain paljon fukseja, ja tämän vahvuutena on se, että porukkaa löytyy laidasta laitaan. Mielestäni vaikein askel tutustumiseen on se ensimmäinen, joten on hyvä, että on useampi tapahtuma vuoden aikana, johon voi tulla itsekseen ja joissa ohjataan ryhmätoimintaan uusien ihmisten kanssa. PT:n ulkopuolelle katsottaessa Aallosta löytyy kerhoja laidasta laitaan, joten vaikka PT:n sisältä ei löytyisikään omaa ryhmää niin se voi löytyä jostain kerhosta. Pitää siis pitää huolta, että fuksit pääsevät ja lähtevät tutustumaan kerhoihin ja klubeihin.

Prosessiteekkareille tulee vuosittain yli 200 fuksia. Minkälaisia haasteita ja mahdollisuuksia näet tämän tuovan PT:n fuksikasvatukseen?

Kuten edellisessä vastauksessani mainitsinkin, suuri fuksimäärä tuo suuren määrän erilaisia persoonallisuuksia mukanaan. Tämä johtaakin siihen, että yhden vuosikurssin sisällä tulee varmasti olemaan tekijöitä moneen eri suuntaan, joten fuksit saavat jo toisistaan useita eri näkökulmia teekkarikulttuuriin!

Suuri määrä fukseja tuo mukanaan tietysti myös suuren määrän työtä fuksikapteeneille, ja vaatii erittäin hyvää kommunikaatiota, ettei fukseilta mene asioita ohi. Myös fukseihin tutustuminen ja heistä huolehtiminen yksilötasolla vaikenee laajassa joukossa, tosin tätä helpottavat ISOt ja ISOryhmät.

Miten edistäisit suomen- ja englanninkielisten kandifuksien välistä yhdenvertaisuutta?

Suomen- ja englanninkielisten kandifuksien yhdenvertaisuus on paljon pohtimani ongelma. Tämänhetkinen monikielinen kommunikaatio on mielestäni hyvä pohja. Koska ohjelmien kokoero on suuri, tapahtumat tulevat väistämättä olemaan suomeksi painottuneita. Siksi koenkin, että paras kehitys olisin lisätä englanninkielisille kandifukseille suunnattua ohjelmaa muiden englanninkielisten kandiohjelmien välillä esim. ETCOn kautta, tai suoraan muiden kiltojen kanssa. Puhun myös itse sekä hyvää suomea että englantia, ja olen ollut myös aktiivisesti mukana englanninkielisessäkin ohjelmassa, joten uskon olevani helposti lähestyttävä molemman ohjelman fukseille.

Fuksipäällikkönä toimiminen on tiimityöskentelyä. Millaisen työparin haluaisit itsellesi ja millainen pari itse olisit? Kuinka omalla toiminnallasi pidät hyvää paridynamiikkaa yllä?

Koen, että olen ryhmätyöskentelyssä hyvin mukautuva ja yritän optimisesti peilata kanssatyöskentelijöideni energiaa. Ennen kaikkea kuitenkin pidän itseäni luotettavana ja vastuullisena; jos jotain sanon tekeväni, sen teen. Ideaalipari itselleni olisi energinen ja innokas. Lisäksi luottamus siitä, että pari hoitaa omat hommat ajallaan on tärkeä. Tiedän myös toimivani itse ahkerammin ja motivoituneemmin, jos parini on samanlainen. Ja työn pitkäkestoisuuden vuoksi olisi myös kiva olla joku, jonka kanssa persoonallisuudet synkkaavat. Tämän vuoksi haenkin Seljan kanssa. Hänellä on ne ominaisuudet, jota itse haen kumppanilta tähän tehtävään ja meillä rento, hauska, ja luottamuksellinen ilmapiiri välillämme!

Rakastan tätä yhdistystä ja haluan fuksipäälikköyden kautta tehdä vielä enemmän sen eteen. Kysymykset ovat tervetulleita ja vastaan niihin mieluusti!

Elias Kallio

10 Kommentit

  1. Nuori Mouho

    Hei Elias! Hienoa, että olet hakenut fuksipäälliköksi. Ensin kuitenkin pari vaikeaa kysymystä:

    1.
    Mikä on suhteesi CHEM-kiltoihin, ja kuinka paljon mielestäsi fuksien pitäisi päästä tutustumaan/osallistumaan niiden toimintaan?

    2.
    Korkeakoulujen, ml. Aallon aloituspaikkoja on lisätty viime vuosien aikana ja se on johtanut siihen, että opiskelija-asunnoista on pulaa, etenkin lähellä Otaniemeä. Tämä on johtanut siihen, että monet uudet opiskelijat joutuvat matkaamaan sekä kouluun että tapahtumiin kaukaa, usein Itä-Helsingistä. Olisitko valmis helpottamaan heidän fuksikasvatustaan pitämällä tapahtumia lähempänä heidän kotejaan, esim. Roihuvuoressa?

    Vastaa
    • Elias Kallio

      Heippa ja kiitos kysymyksistä!

      Olen tällä hetkellä Kemisti- ja Vuorimieskillan jäsen, sekä Vk:n koeporattu. Mielestäni fuksivuoden aikana olisi hyvä saada ainakin kosketus jokaiseen kiltaan (Hyvinä esimerkkeinä Puunjalostajakillalta Raha kasvaa puunjalostuksessa, sekä fuksiexcursio Sappi kirkniemeen). Enempi toimintaan osallistuminen on tietysti suosittavaa, mutta mielestäni täysin jokaisen omasta halusta ja jaksamisesta kiinni.

      Vaikka opiskelija-asunnoista voikin olla pulaa, Otaniemi on varmastikin silti suurin fuksien ja varattavien tilojen keskittymä, joten tapahtumat ovat loogisinta järjestää Otaniemessä tai sen lähettyvillä. Otaniemeen on mielestäni myös helppo päästä julkisen liikeenteen kulkuvälineillä. Raidejokeri pelittää nykyään, ja ainakin oman kokemukseni mukaan Itä-Helsingistä, esim. Roihuvuoresta, on hyvin kätevää ottaa metro Otaniemeen.

      Vastaa
  2. Sählääjä

    Moikka Elias, mahtavaa että olet kiinnostunut Fuksipäällikön hommista! Kuvittele tilanne: kaksi pöytäkirjaa on tarkistamatta, kokousaika pollaamatta ja sakot paukkuvat, fuksit laittavat viestiä sillä eivät tiedä minne tulla, ISOt riitelevät ja eivät halua järjestää yhteistä rastia, sekä olet lähes myöhästymässä järjestämäsi tapahtuman alkupamauksesta. Miten toimisit? Miten välttyisit tälläiseltä tilanteelta?

    Vastaa
    • Elias Kallio

      Heippa ja ohhoh onpas tilanne!

      Ensin koitan pitää pään kylmänä ja selvitä tapahtumaan ajoissa. Siinä matkustaessa on myös hyvä selvitellä missä fuksit menevät ja mihin heidän pitäisi mennä, sekä mikä ongelma ISOjen kesken on noussut. Vaikea sanoa ratkaisua riitaan kuitenkaan, se riippuu täysin olosuhteista ja tapahtuman tyypistä miten etenisin. Kokouksen pollaaminen hoituisi tässä välissä myöskin, ei vaadi kuin yhden viestin. Pöytäkirjojen tarkistus onkin sitten listan viimeinen asia.

      Tilanne on kieltämättä paha mutta uskoisin, että hyvällä kalenterin käytöllä ainakin kiireiset asiat tulevat hoitamaan ajallaan joten fukseille ja ISOille jää siis enempi aikaa. Hyvällä kommunikoinnilla tällaisia tapauksia voi myös tietysti ehkäistä.

      Vastaa
  3. Wanhuli

    Moi Elias. Hienoa nähdä, että fuksipäällikön hommat kiinnostaa! Tässäpä muutama kiperä pähkinä purtavaksi:

    1. Mikä on mielestäsi fuksipäällikön tärkein ominaisuus ja miten täytät tämän ominaisuuden?
    2. Parityö- ja ryhmätyötaidot ovat ehdottoman tärkeitä fuksipäällikön virassa, kuinka varmistat sen että saatte jaettua hommat tasapuolisesti ja että komminkointi sujuu sinun ja parisi välillä? Entä sinun ja hallituksen välillä? Entä sinun, parisi ja ISOvastaavan välillä? Entä sinun ja FTMK:n välillä?
    3. Mitä tapahtumia/mahdollisuuksia lisäisit ja mitä mahdollisesti ottaisit pois tai jättäisit tekemättä 1,5-vuotisen pestisi aikana? Millaisia taas säilyttäisit?

    Tsempit hakuprosessiin <3

    Vastaa
    • Elias Kallio

      Heippa ja kiitos tsempistä ja kysymyksistä!

      Fuksipäleen homma on monimuotoista, joten vaaditaan paljon ominaisuuksia joista tärkeintä on vaikeaa valita. Inituiitioni haluaa kuiotenkin nostaa esille joustavuuden. Päleen pitää pystyä moneen eri hommaan, ja olemaan valmis kysymyksiin ja ongelmiin koska tahansa, ja keksiä näihin ratkaisut. Olen tehokas oppimaan, ja olen ollut mukana vähän kaikenlaisessa. Minulta löytyy siis erilaisia toimintamalleja mielessäni eri tilanteisiin, ja olen varma että uusien tilanteiden tullessa eteen oppisin tehokkaat toimintamallit myös niihin!

      Kommunikointi sujuu aina parhaiten puhumalla mieluusti kasvokkain, joten koen että olennaisten tahojen kanssa säännöllisesti tapaaminen on paras tapa pitää huolta, että informaation kulku on selkeintä. Kokouksia ei tietysti koko aikaa voi järjestää, joten informaation muistiinkirjoittaminen laajasti on tärkeää, jotta sen voi helposti jakaa asianomaisille. Parempi liikaa infoa kuin liian vähän. Ja myös tietysti ripeä infon jakaminen kun asianomaiset ovat tiedossa on tärkeää.

      Kuten hakemuksessani mainitsin, yhteisen toiminnan lisääminen muiden englanninkielisen kandiohjelman omaavien yhdistysten kanssa olisi mielestäni tärkeää (pian tapahtuvan PT x DG x KIK fuksitapahtuman kaltaista). CHEM-approt eivät kai toteudu tänä vuonna mutta olisi kiva koittaa saada ne takaisin ensi vuodeksi! Aikaisemmin hyvin toimineita tapahtumia on mielestäni paljon, ja mielestäni hyväksi todettua on hyvä uudelleen käyttää!

      Vastaa
  4. Vintage Mouho

    Moikku! Mahtavaa että nuoria kiinnostaa vielä hallitushommat! Copy pastena kaikille pälehakijoille pari kiperää kysmäriä:
    – Mitä asioita pidät heikkoutenasi Fuksipäällikkönä? Missä asioissa toivoisit päällikköparisi olevan sinua parempi?

    – Mikä on sun toteemieläin :3

    Vastaa
    • Elias Kallio

      Heipsanrallaa!

      Omasta mielestäni suuri osa heikkouksia ja vahvuuksia ovat kolikon kääntöpuolia, ja vahvuus voi eri tilanteessa olla heikkous. Kuten hakemuksessani mainitsinkin olen hyvinkin mukautuva ihminen työskennellessäni yhdessä muiden kanssa, ja otan vaikutteita ympäristöstäni. Energisessä ympäristössä jaksan hyvin ja peilaan energiaa takaisin kaikille ympärilläni! Tämän kääntöpuolena on se, että ympäristön ollessa passiivinen muutun itsekin luontaisemmin passiiviseksi. Tämän takia mainitsen innokkuuden tärkeimmiksi asioista päleparissa, sillä niin pysyn itsekin luontaisemmin innokaampana ja tehokkaampana!

      Ja toteemieläin on tietysti vesinokkaeläin! Hämmennystä aiheuttava, taksonomisesti kummallinen, ja maailmaa valloittavat tiedemiehet eivät tajua, että olen sotkenut heidän suunnitelmansa, jos minulla ei ole hattua päässä.

      Vastaa
  5. yksi wanhuksista

    Moikka Elias! Hienoa nähdä että haet Fuksipäälliköksi! Tässä olisi sinulle muutama kysymys pohdittavaksi.

    1. Mikä tekee mielestäsi onnistuneen fuksivuoden?
    2. Miten Fuksipäälliköiden välinen paridynamiikka heijastuu mielestäsi fukseihin?
    3. Onko sinulla kokemusta jonkin suuremman tapahtuman suunnittelusta tai toteuttamisesta? Jos kyllä, niin mikä oli mielestäsi tärkein asia tapahtuman suunnittelussa?
    4. Osaatko soittaa nokkahuilua?

    ISOt tsempit hakuprosessiin!

    Vastaa
    • Elias Kallio

      Heipsanrallaa!

      Itse koin ainakin fuksivuoteni onnistuneeksi kun lakin päähän laittaessani tajusin, että kappas olen tässä onnistunut hankkimaan hyviä ystäviä. Ainakin itselle siis se ihmissuhteiden luominen fuksivuotena on se kaikkein tärkein asia! Tätä haluankin siis helpoittaa tuleville fukseille niin paljon kuin voin.

      Fuksipääliköt luovat ilmapiirin fuksitapahtumissa. Jos siis kemiat eivät kohtaa ja ilmapiiristä tulee nihkeä, fuksit ovat varmasti vähemmän hanakoita liittymään tapahtumiin ja tätä kautta integroitumaan huonommin opiskelijakulttuuriin. Jos taas pälepari on hyvin rasvattu koneisto niin ilmapiiri on rento ja fuksien on helppo liittyä omina itseinään mukaan mihin tahansa!

      Suurin rooli mikä minulla on ollut isomman tapahtuman järkkäämisessa on pääkavitaattorina viime kevään Kavitaatiossa. Tärkein oppi mitä siitä jäi päähän on kommunikaation tärkeys ison ihmisryhmän kanssa toimiessa. Jos tavoitteet ja suunnitelmat eivät ole kaikille selvät, tapahtumaaa aletaan vetämään eri suuntiin ja syntyy mielipahaa, jos esimerkiksi tekee töitä jonkin aspektin eteen joka on jo peruttu. Mitään ei myöskään tapahdu jos kaikki eivät ole tietoisia siitä mitä pitäisi tapahtua.

      Soitan nokkahuilua samalla tavalla kuin laulan, eli mieluummin kuuin hyvin!

      Vastaa

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *